מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרתרננה11/12/2010
אני בת 18 וחליתי בחזרת,
השאלה שלי היא עד מתי אני מדביקה אנשים,
ומה אפשר לעשות אם עבר שבוע והנפיחות לא ירדה.?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת - תגובה
ד``ר אלון מרגלית12/12/2010שלום רב
ההדבקה נמשכת כשבוע ועד 10 ימים לאחר הופעת הסימפטומים
הנפיחות יכולה להשאר מספר שבועות - יורדת בהדרגה ולא אצל כולם באותו קצב
אין צורך בטיפול מיוחד לנפיחות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללה בריאותשי10/12/2010
לפני חודשים הייתה לי דלקת ריאות. חזרנו לפני שבועים על הצילום לוודא שהכל בסדר ונמצאה הצללה קטנה בצפיפות גבוהה.
מה זה יכול להיות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצללה בריאות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום לך,
האם כוונתך שהיתה לך דלקת ריאות לפני חודשיים או חודשים?
דלקת ריאות ניתן לראות בצלום עד כ6 שבועות לאחר המחלה החריפה.
לא ברור לי מה המשמעות של הצללה קטנה בצפיפות גבוהה, והאם זה במקום שהיתה דלקת קודם?
אם הממצא נשאר מעבר לזה, כדאי להתיעץ עם רופא ריאות לגבי משמעותו והצורך בCT , תלוי בגיל, גורמי סיכון כגון עישון וכו'.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזהשירי10/12/2010
שלום רב אני בת 27 מזה שבועעים יש לי כאבי חזה חזקים בהתחלה הפריעו לי בנשימה עמוקה ונשימה רגילה. נשלחתי למיון ביום שלישי עשו לי בדיקות דם יצא תקין ללב לכבד להכל, אמרו לי שאולי וירוס או נתפס לי השרירים. היום שישי בערב לא יכלתי לישון בכלל כי הכאבי החזה הזה מקרינים לצד שמאל ליד עד ברגל שמאל. עכשיו לא יכולה בקושי לדבר וגם אוכל ושתיה מפריע לי מאוד אני שותה אקמול לא עוזר ואופטלגין לא עוזר גם. שמתי השבת באחר הצוהריים ולטרן אולי הם צודקים שנתפס לי השרירים ולא עוזר בכלל ולא מכל אליי. ועכשיו אמא שמה לי בקבוק חם על החזה וגם לא מקל על הכאבים מה לעשות. נא עזרו לי אני מפחדת שאולי יש לי בעיה כי אבא עבר אירוע מוחי ולי גם כואב חצי גוף שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חזה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום , שירי
אכן נראה שמדובר בכאב ממקור שריר. ארוע מוחי לא מתבטא בד"כ בכאב מהסוג שאת מתארת. את יכולה לבקש מהרופא שלך נוגד כאב חזק יותר . גם פעילות גופנית יכולה לעזור, פיזיותרפיה ורפואה אלטרנטיבית.
והכי חשוב- להירגע.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה ילדהמיכל10/12/2010
ת 10.5 גובה 1.38 משקל 47
התחילה לקבל מחזור
גיל עצמות 95%
מה הסיכוי לגבוה עוד ?
האם מומלץ לעצור מחזור ?
האם מומלץ לטפל בהורמוני גדילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה ילדה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום לך, יעל
הגובה והמשקל מתאימים לאחוזונים גבוהים. בד"כ גיל עצמות מבוטא בשנים ולא באחוזים.
לאחר קבלת מחזור בד"כ הגדילה איטית יותר , אך נמשכת , בד"כ כשנתיים.
נתוני הגדילה וההתפתחות של בתך תקינים לדעתי.
מדוע את דואגת? מהו הגובה שלך ושל בעלך?
כדאי להתיעץ גם בפורום אנדוקרינולוגיה ילדים,
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpkטל10/12/2010
שלום ד"ר.
בבדיקת דם שגרתית נמצא ערך של CPK=334 .
הפסקתי לבצע פעילות גופנית (הליכה של שעה כל יום ) ועשיתי בדיקה חוזרת והתקבל CPK=235 .
אני מבין שעליית הCPK היא בגלל המאמץ בהליכה ולא בגלל הליפיטור שאני לוקח 10 מ"ג ביום .
אני רוצה לציין שעברתי אוטם בעבר ואני היום בן 60 , כתוצאה מההליכה כל יום הרגשתי עייף יותר וכשירדתי בתדירות אני מרגיש פחות עייף .
האם התוצאה מראה על בעיה רפואית בלב שהשתנה לדעתך ?
האם מומלץ לבצע בדיקות כלשהן בנוסף למה שאני עושה (אקו ומאמץ) ?
האם עלי לרדת לפעילות גופנית נמוכה יותר של 3 פעמים בשבוע במקום כל יום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cpk - תגובה
CPK הינו אנזים שמקורו ברקמות שריר.
עלייה בו , כפי שציינת , יכולה להיות קשורה למאמץ פיזי אך גם לתרופות כגון ליפיטור.
לגבי המאמץ בהליכה: לא ברור לי אם העייפות מעידה על בעיה בלב. רק לאחר מבחן מאמץ , אקו לב או אקו במאמץ , אפשר לענות על שאלה זו. מאידך, כדאי שתבצע פעילות גופנית אירובית כגון הליכה 3-4 פעמים בשבוע . כדי לפתור סוגיה זו , כדאי להתיעץ עם קרדיולוג
ולבצע פעילות גופנית מבוקרת באחד המכונים לשיקום חולי לב.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףףףף!!!חנית עמרם09/12/2010
שלום רב!
אחייניתי בת ה - 8 החלה לסבול מכתמים ממש מפחידים ברגליים היא ומשפחתה גרים הארה"ב ולפי מה שאמרו להם זה משהו ללא תרופה!? הם ציינו כי מדובר באיזושהיא מחלה הקרואה על שם רופא גרמני ושאין לה מרפא אשמח לדעת עוד פרטים שייאפשרו לנו המשפחה הדואגת מאוד לדעת עוד פרטים אשמח לקבל תשובה ועזרה תודה מראש חנית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוףףףףף!!! - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום חנית,
אשמח לקבל פרטים נוספים, במיוחד לגבי שם המחלה.(אולי הנוך- שנליין?), האם יש חום, כאבי בטן,כאבי מפרקים, דם בשתן?
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוףףףףף!!! - תגובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי16/12/2010שלום,
אשמח לקבל תגובה לגבי שם המחלה ומצב הילדה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות US בטןיאיר09/12/2010
שלום רב
בן 36, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, עודף משקל ( 1.78 , משקל כ - 90)
מזה זמן שיש אצלי עליה באנזימי הכבד - ALT-83.
בתאריך 20.3.2007 נשלחתי ע"י רופא גסטרו לבדיקות דם לנגיפים וכן ל - US בטן .
בדיקות הדם היו תקינות, ובדיקת ה -US הראתה שיש כבד שומני כלדלהלן:
כבד במרקם הומוגני שומני,מוגדל ציר אורכי 164 מ"מ
.כיס מרה ללא אבנים. דרכי מרה בקוטר תקין
.לבלב הודגם בהגבלה עקב ריבוי גזים תקין בגודל ובצפיפות
.טחול הומוגני בגודל תקין
בדיקות דם עדכניות תקינות (שומנים ושאר הערכים) תקינים לגמרי, אך אנזימי הכבד מוגברים ברמה דומה לעבר, כאשר בתוספת גם ה - AST טיפה מעל הנורמה.
נשלחתי ע"י רופא המשפחה ל US בטן ואלו התוצאות :
בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק
כבד - מוגדל באורך כ - 18 ס"מ, בעל מרקם שומני מאוד עם קושי להדגמה בעומק.
לבלב - לא הודגם עקב ריבוי גזים.
כיס מרה - תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות.
טחול - מוגדל באורך כ - 13.7 ס"מ.
ברצוני לשאול :
א. מה המשמעות של בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק, והאם זה מצריך בדיקה מסוג אחר ?
ב. מה המשמעות של הגדלת הכבד מהפעם הקודמת,וכן הקושי לבדוק לעומק, האם זה מצריך בדיקה כלשהי ?
ג. הלבלב לא הודגם, האם זה משמעותי ומצריך בדיקה ?
ד. מה הסיבה לטחול המוגדל ? והאם זה מצריך בדיקה ?
תודה על הסבלנות ועל תשובתך.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
גל09/12/2010הי דניאל,
עד שהרופאים יענו אני אשמח לעזור לך (אני סטודנטית).
בעיקרון US לא מדגים כבד שומני וזה אחד מהחסרונות שלו (ולכן אפשר לנסות בדיקה נוספת כמו CT או MRI).... הלבלב גם כן לא מודגם טוב בUS מכיוון שהוא מחזיר את כל גלי הקול של הUS ולכן הוא לבן לגמרי, מה גם שאוויר וUS לא הולכים טוב ביחד(חסרון נוסף) ולכן כנראה לא הייתה אפשרות לראות את הלבלב.
בגדול גם מימדי גוף משפיעים על הבדיקה, ציינת שיש לך עודף משקל, שומן יכול גם כן להפריע...
מקווה שקצת עזרתי, אשמח גם כן ללמוד מתשובת הרופאים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חלקית - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום גל,
תודה על התשובה המפורטת , הרצון לעזור ובעיקר על הצניעות.
בברכת הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות US בטן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום, דניאל
עודף משקל מקשה על ההדמייה בUS . מאידך, זו יכולה להיות הסיבה לכבד שומני.
לגבי הטחול המוגדל- יש לאמת זאת בבדיקה גופנית. מנסיוני, פעמים רבות אני מקבלת תשובה כזו בUS במיוחד באנשים גדולים, ובבדיקה גופנית ולפעמים בCT אח"כ, אין
טחול מוגדל.
כבד שומני זו בעיה שכיחה יחסית, הורדת משקל יכולה להועיל.
אפשר להתיעץ גם עם מומחה כבד לגבי צורך בבדיקות נוספות.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לרופאה היקרה על התגובה
יאיר11/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשום מה דילגת על השאלה שלי
יאיר11/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשום מה דילגת על השאלה שלי - תגובה
ד''ר יעל כוכבי12/12/2010שלום, דניאל- עניתי- ראי למלעה- אני כותבת שוב:
עודף משקל מקשה על ההדמייה בUS . מאידך, זו יכולה להיות הסיבה לכבד שומני.
לגבי הטחול המוגדל- יש לאמת זאת בבדיקה גופנית. מנסיוני, פעמים רבות אני מקבלת תשובה כזו בUS במיוחד באנשים גדולים, ובבדיקה גופנית ולפעמים בCT אח"כ, אין
טחול מוגדל.
כבד שומני זו בעיה שכיחה יחסית, הורדת משקל יכולה להועיל.
אפשר להתיעץ גם עם מומחה כבד לגבי צורך בבדיקות נוספות.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיןשמואל09/12/2010
שלום רב,
התחיל לי דלקת בעין לפני שבוע בדיוק, עד אתמול תיפלתי בעזרת תה(קומפרס) אך זה לא עזר, אתמול התחלתי למרוח סינטומיצין על העין אך עדיין המוגלה קיימת ושום דבר לא עזר.
מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום לך, שמואל
כדאי להבדק ע"י הרופא המטפל , שיחליט לגבי טיפות מתאימות.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעתרגינה08/12/2010
לאבא שלי יש שפעת (לדברי הרופא) והוא מקבל - זה היום השני- דקסילין (פעם ביום).
הוא יומיים בוער מחום (על אף שלוקח דקסילין).
אני לא רופאה ואפילו לא קרובה לתחום, אבל כמה שידוע לי אנטיביוטיקה מקבלים נגד זיהום או חיידק. אבל בזמן שפעת? אנטיביוטיקה?
אשמח לקבל תגובה. מה יכול להיות השיקול לקבל אנטיביוטיקה בזמן שפעת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת - תגובה
שפעת היא מחלה שנגרמת ע"י וירוס ולכן אין צורך לתת אנטיביוטיקה.
אינני יודעת מדוע הרופא בחר לתת לו דוקסילין, אולי חשד בדלקת ריאות חיידקית. כדאי לברר איתו.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PL RENIN ACTIVITYיעלה08/12/2010
שלום
בת 32 ברקע לופוס וקרישיות יתר ( וסכרת קשה שהייתה במשך 4 שנים בעקבות סטרואידים, טופלה במשאבה ונעלמה לאחר ירידה דרסטית במשקל- כרגע ללא כל טיפול). נשלחתי על ידי האנדוקרינולוג למספר בדיקות בינהם: PL RENIN ACTIVITY והתוצאה יצאה קצת גבוה ( טווח הנורמה הוא מ 0.2-2.8 ולי יצא 2.96). האם זה מעיד חס וחלילה על בעייה כליתית הנובעת מהלופוס? האם ערך זה בכלל משמעותי ומה ניתן לעשות בנידון? ( לציין שקראטינין בדם תקין וגם איסוף שתן למקרואלבומין וקריאטינין תקינים אך לא נעשה איסוף שתן לפרוטאין)
בתודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PL RENIN ACTIVITY - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום שיר,
אכן עלייה מסוימת בפעילות הרנין. מדובר באנזים שמופרש מהכליות וקשור לשליטה בלחץ הדם.
תתכן עלייה עקב יתר לחץ דם, הצרות בעורקי הכליה, שעת נטילת הדגימה, תנוחת הגוף ,
צריכת נתרן, תרופות וקפאין.
בד"כ בדיקה זו נעשית במסגרת בירור ליתר לחץ-דם, כך שכדאי להתיעץ עם נפרולוג או מומחה ליתר לחץ-דם לגבי משמעותה במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב תחת שכם ימיןיוני07/12/2010
דר' שלום רב
שמי יוני , בן 29 מצב בריאותי תקין למעט שהשמנתי בתקופה האחרונה..
מזה כמה שנים , מדי פעם הנני מרגיש כאב תחת שכם ימין (בין השכם למותן) ,
לאחר בירור עצמי גיליתי שהכאב פורץ רק לאחר יין או מיץ ענבים (תירוש וכד' , לא פריגת וכד' ולא אחרי בירה או משקה אלכוהולי אחר)
הכאב חד וחזק ועובר לאחר מספר שעות ספורות.
חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי משהו דומה
אציין שעם השנים הכאב כשהוא מגיע הופך ליותר ויותר כואב.
לתגובתך אשמח מאוד,
תודה
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב תחת שכם ימין - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום יוני,
האם נבדקת?
קשה לי לאבחן את הסיבה לתלונתך בלי בדיקה גופנית.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויותמיכל07/12/2010
אני בת 23 ונוטה לחלות די הרבה.
שפעת... וירוסים... נזלת... חום וחולשה
מדוע יש נטייה לחטוף מחלות אלו בקצב מהיר ? האם ייתכן כי המערכת החיסונית שלי חלשה ? ואם כן, מהן הסיבות לכך ?
איזה בדיקות רצוי לבצע כדי לבדוק את המערכת החיסונית ? ומהו הטיפול המונע במצב שכזה ?
לתשובתייך מראש אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקויות - תגובה
ההדבקות במחלות תלויה בסביבה ובך.
אם יש בסביבתך הרבה מחלות, למשל: חשיפה לילדים קטנים חולים, הרי שתדבקי ותחלי
בתכיפות גבוהה יותר וזה דוקא מעיד על מערכת חיסונית תקינה.
אורח חיים לא בריא יכול להחליש את הגוף ולעשותו מועד למחלות , והכוונה לאכילה לא סדירה
ומאוזנת, שינה לא סדירה, גורמי סטרס רבים, שימוש בחומרים ממריצים כגון קפאין וסיגריות, חוסר פעילות גופנית וחוסר נחת.
מאידך, הסימפטומים שתארת, יכולים להעיד גם על נטייה אלרגית (למעט חום)
נדיר יותר- בעיות במערכת החיסונית (חוסר בנוגדנים וכו').
כדאי להבדק,
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר חתךאתי07/12/2010
שלום ד"ר
לפני כ3 חודשים(!) נחתכתי באמצע כף היד מסכין
היד התרפאה מהחתך, אך עדיין באזור החתך כאשר אני לוחצת על המקום או כאשר אני מבצעת סגירה לאגרוף יש לי כאב
האם זה. טבעי? אם לא לאן עליי לפנות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר חתך - תגובה
כשעצב נחתך הוא עלול לכאוב זמן מה. אם הכאב חזק ומפריע ולא משתפר, כדאי להתיעץ
עם מומחה כף יד (אורטופד או כירורג פלסטי)
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מתכתיחסויה07/12/2010
יש לי מדי פעם טעם מתכתי בפה
יש ממה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מתכתי - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום לך, אנא קראי בשאלות נפוצות לגבי טעם מר בפה.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין בי 6 וגלולות למניעת הריוןגל06/12/2010
שלום, אני בת 23, לוקחת גלולות יסמין כבר 3 וחצי שנים. לאחרונה נושר לי השיער (מתח, חוסר שינה) וקיבלתי מהרופאת משפחה אבץ וויטמין בי 6. העניין הוא שבהוראות כתוב שיכולים להיות סיכונים ואי יעילות ותגובות בין תרופתיות עם גלולות וויטמין בי 6. מה לעשות???
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין בי 6 וגלולות למניעת הריון - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/12/2010שלום גל,
לא ידוע לי על סיכון כזה. מצאתי מחקרים שמראים ירידה בויטמין זה בנשים שנוטלות גלולות, והמשמעות היא שדוקא רצוי לקחת.
תוכלי לשלח לי את המקור ?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)