מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם לא תקינותגיל17/08/2010
שלום רב,
אני בת 28 לפני מספר ימים ביצעתי בדיקות דם ולהלן התוצאות שחרגו מהנורמה:
LYM-49%
PTH-74
CHOLESTEROL-210
TSH-4.6
ברצוני לדעת האם תוצאות הללו באמת נחשבות חריגות או שזה עדיין בנורמה?
ממה יכולים לנבוע תוצאות לא תקינות אלו?
האם אוסף של התוצאות הלא תקינות הללו מראה על בעיה ספציפית כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר אלון מרגלית17/08/2010שלום מיכל
אין סטיה רצינית בבדיקות
ואין לבדיקות עצמן ערך אלא אם הן תומכות בסיפור מחלה מתאים
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיןמוקי17/08/2010
סובל מיובש בעין עקב בלפריטיס כרוני מטופל ביובש בתחליפי דמעות אמור להתחיל לקחת סימבלטה עקב פיברומלאגיה .
ידוע לי שישנן מספר תרופות שאחת מתופעות לואי שלהן היא יובש בעין.
1.רציתי לשאול מתוך חששותי האם לסימבלטה יש תופעות לואי של יובש בעין כיוון שאני ממילא סובל מיובש בעין ולא רוצה להחמירו.
2.אמור לקחת דוקסילין לטיפול בבלפריטיס האם מתנגש עם סימבלטה. ואם לא מתנגש איך אדע מאיזו מהן יש תופעות לואי עם ארגיש משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעין
ד``ר אלון מרגלית17/08/2010לרוב סימבלטה לא גורמת ליובש בעין למיטב ידיעתי. יש תופעות ראומטיות (בעיות פרקים) הקשורות ליובש בעין כך שכדאי ליידע את הרופא שנתן את אבחנת הפיברומיאלגיה. אין לידיעתי בעיה לקחת דוקסילין עם סימבלטה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני צבאקארין17/08/2010
אני הולכת לקראת גיוס ואני עדיין רוצה לקחת גלולות גם בצבא. אני לוקחת פמינט והבנתי שיש עליהן הנחה לחיילות עם קופון שנותנים בסופר פארם והחפיסה עולה 23 ש"ח. מה שמפריע לי שזה בגדר שמועה ואני לא בטוחה אם זה אפשרי לכולן ומי יכולה לקבל ומי לא
אני בלחץ בגלל כל הגיוס וגם הדבר הזה מקשה עלי
למי אפשר לפנות כדי לברר איך זה עובד בצבא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני צבא
ד``ר אלון מרגלית17/08/2010שלום קארין
הייתי בודק עם חברות המשרתות בצבא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס כבר 3 שבועותשרון17/08/2010
שלום רב,
אני בת 26,
לפני כ3 שבועות התקררתי, הדבר בא לידי ביטוי בראבי ראש, אזניים, גרון וכו'.
התחלתי לקחת קולדקס, נוזידקס ולעיתים גם סטרפסיליסט וטיפות אף לפי הצורך,
לאחר שבוע המצב החמיר והתחלתי להשתעל מאוד חזק,
הרופאת משפחה נתנה לי סירופ (ברונכולט) והמשך קולדקס,
לאחר שבוע נוסף שלא עבר, הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה-זינט (אני רגישה לפניצילין לכן לא יכולה לקחת מוקסיפן), שאלתי אותה אם יש לי דלקת ומדוע לקחת אנטיביוטיקה, הרופאה השיבה שאין שום דלקת, אך מכיוון שהשיעול לא עובר כדאי שאקח אנטיביוטיקה.
אני כבר 4 ימים עם אנטיביוטיקה (נשארו עוד 3 ימים), אך המצב לא משתפר, אני עדיין משתעלת מאוד חזק, מצוננת עם ליחה וכאבי גרון.
האם יכול להיות שזה וירוס כ"כ הרבה זמן?
האם יש בדיקות שמומלץ לעשות או טיפול אחר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס 3 שבועות
ד``ר אלון מרגלית17/08/2010היי שרון
האם את מעשנת? כולל עישון פסיבי.
זו אחת הסיבות לדלקת ממושכת
אך גם ללא עישון דלקת ויראלית עלולה להתמשך מעל 3 שבועות
מקווה שתחלימי במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מעשנת
שרון18/08/2010וגם לא נמצאת ליד אנשים שמעשנים,
במידה וןהמצב לא ישפתר אחרי שאסיים לקחת אנטיביוטיקה,
יש משהו שכדאי לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםל-TSHגיל17/08/2010
שלום רב,יצאה לי ערך של 4.52 בבדיקת TSH
T3 T4 יצאו לי בגדר הנורמה אך ה-TSH טיפה חרג לי.
האם זהו ערך תקין של TSH?יש לציין שאני לפני כניסת הריון האם ערך 4.5 לא גבוה מדי לאישה שתכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
ד``ר אלון מרגלית17/08/2010זו בדיקה תקינה מיכל
בהצלחה בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות מוגדלותאנונימית17/08/2010
שלום,
אני בת 23, בחודשיים וחצי האחרונית ירדתי במשקל 8 קילו בערך, אני סובלת מלחצים בחזה, מנדודי שינה וכאבי אוזניים.
הלכתי לרופאה שאחרי בדיקה גילתה שהבלוטות שלי מוגדלות.. גם בגרון.. וגם במפשעה בצד ימין.. היא עשתה לי בדיקה בכל הגוף ולבסוף שלחה אותי לבדיקות אולטראסאונד בין היתר באיזור הבטן כולל כליות,בית השחי, צוואר כולל לימפה, מפשעות ובלוטת התריס.
הבדיקות יגיעו רק בעוד כחודש.
רציתי לדעת מה זה אומר בעצם שהבלוטות מוגדלות והאם יש סיבה לדאגה...
אשמח אם תחזרו אלי בהקדם,
בתודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות מוגדלות
ד``ר אלון מרגלית17/08/2010בגיל 23 לרדת 8 ק"ג במשקל זה לא רגיל. האם זה בגלל דיאטה מיוחדת? לחץ נפשי או דכאון?
יש שאלות רבות שצריך לקבל עליהן תשובה עוד לפני שמתייחסים לבלוטות המוגדלות שיכולות גם להיות תופעה שגרתית למדיי
את מוזמנת לפנות בשיחה טלפונית לאחד המומחים שלנו בשירות לקבלת ייעוץ מקצועי ומתאים
בברכה
ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לממ"דיניב16/08/2010
בלילה אני יכול לסגור את הדלת ולפתוח את החלון- את התריסים
האם זה נקרא אוורור טוב לממד במשך הלילה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורור
ד''ר יעל כוכבי16/08/2010שלום לך,
הזכרת לי את הבדיקה שערכו לי פעם ממשרד התמ"ת במרפאה שלי. בבדיקה התגלה, שהחדר שלי לא מספיק מאוורר
באמת, אין לי מושג איך משיגים מכשיר כזה לבדיקה של רמת האוורור בבית, אבל , אם הממ"ד מאוורר במשך היום וגם בלילה, והרגשתך משתפרת, מצוין ואם לא- אל תישן בממ"ד. אתה מוכרח?
לילה טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהאביחי16/08/2010
אחרי שנים בטיפול כדורים בשביל סוכרת 2 (8 וחצי שנים) אני עשיתי בדיקה של a1c שתוצאתה =9% . אני מבין שעכשיו אני צריך לעשות שינוי בטיפול
חשוב לציין שהתזונה שלי יציבה, אני לא אוכל שטויות וגם לא היו שינוים גדולים בתזונה בחודשים האחרונים
מה השלב הבא בשבילי? אינסולין?
אשמח להסבר והכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
גלית16/08/2010האם מותר לקחת גם אופטלגין וגם אנטיביוטיקה במקרה שיש כאב ראש חזק ודפיקות בראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אין קשר לשאלה הקודמת בקשר לסוכרת.
באופן כללי, אפשר ליטול אנטיביוטיקה ואופטלגין ביחד.
אבל, לא ברור למה קבלת טיפול באנטיביוטיקה .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת
תתכן החמרה בסוכרת, כחלק מהמהלך הטבעי של המחלה. זה הזמן לשנס מתניים
ולעשות שנויים משמעותיים , בהתנהגות היומיומית (תזונה ופעילות גופנית) ובטיפול התרופתי.
יש היום תרופות יעילות לסוכרת בבליעה ובהזרקה, כולל תכשירי אינסולין.
הטיפול צריך להיות "מחויט" עבורך ולהתיחס גם למשקלך, האם יש סיבוכי סוכרת, האם יש גורמי סיכון נוספים כגון יתר לחץ-דם , יתר שומני דם , עישון וכו' , ושוב- פעילות גופנית סדירה
ואפקטיבית.
בהצלחה ולבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שאינסולין הוא אכן הפתרון
מלכה18/08/2010ונראה לי שבמקרה של חלבון גבוה עדיף אינסולין ארוך
לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
ד''ר יעל כוכבי18/08/2010שלום לך,
אינסולין בהחלט יכול להביא לאיזון ובעיקר ארוך.
למה כוונתך ב"חלבון גבוה"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםא.ל.16/08/2010
בוקר טוב. רציתי בבקשה לדעת מה זה PLATLATE CLUMPS בבדיקת דם? וכאשר תוצאה היא 1 מה זה אומר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבורי טסיות
במהלך הטיפול בדגימת הדם עם EDTA יכולים להווצר מצבורי טסיות (התאים שאחראים
על קרישת הדם) ולכן תתכן קריאה מוטעית נמוכה של הטסיות. כלומר, מדובר בפרט טכני
שמשמעותו לגבי הרופא: לשים לב לספירה נמוכה מוטעית של טסיות.
אין לזה שום משמעות לבריאותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - המשך
א.ל.17/08/2010בוקר טוב ותודה על תשובתך. אך לא הבנתי על איזה טיפול את מדברת, כי אני לא עברתי שום טיפול. אני עושה בדיקות דם פעמיים בשנה והתוצאה תמיד הייתה 0, ועכשיו זה 1. עדיין את חושבת שזה שום דבר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבורי טסיות
ד''ר יעל כוכבי18/08/2010שלום לך,
דגימת הדם שנלקחת עוברת "טיפול" במעבדה , לפני שאפשר לקרוא את התוצאה במכשיר.
בתהליך זה , יכולים להווצר מצבורים של טסיות, שיגרמו למכשיר לקרוא בטעות ספירת טסיות
מוטעית.
אל תדאגי- אין לזה משמעות מבחינה בריאותית.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVלימור15/08/2010
אני רוצה להבין עוד משהו אני מנקה את הפרשותיה של אמי ללא כפפות ומקפידה על ניקיון ידיים אך עם סבון רגיל בלבד ללא אלכוהול כי משום מה הם לא שמים את זה בבית חולים האם זה מספיק???
האם ההדבקה ב CMV יכולה להיות מאמי למרות שאין לה מחלת חום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר אלון מרגלית15/08/2010כפי שכתבתי - רצוי להשתמש בכפפות. ניקוי בסבון הוא מספיק טוב לרוב בתנאי שמקציפים היטב מספר פעמים. CMV יכול לעבור מכל אחד ולאו דווקא במחלת חם או הפרשות - זהו וירוס הנמצא בסביבה הטבעית שלנו וכולנו חשופים אליו, אך רק מעטים חולים במחלה שהוא גורם.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אני בקשר לממדמשה15/08/2010
הממד מאוור במשך כל שעות היום
אבל כאשר אני רוצה לישון בשעות הלילה אני סוגר את הדלת- דלת מעץ שהתקנתי שם וסוגר את התריסים בחלון יש פתח קטן לאוויר מתחת לתריסים בחלון..
אולי זה מקור הבעיה??
כי בשעות הלילה הממד לא מאוור כיאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ"ד
נראה לי שיש שתי אפשרויות:
אחת- לאורר גם בלילה
שניה- לישון זמנית בחדר אחר
מקווה שבדרך זו או אחרת, הרגשתך תשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהל15/08/2010
שלום
בבדיקות האחרונות יצאו לי כל התוצאות תקינות מלבד רמת מאגרי הברזל שיצאו קטנים מ-8 יש לציין שלפני חצי שנה קיבלתי עירויי ברזל ואחרי העירויי ברזל המאגרים התמלאו אך תוך חודשיים התרוקנו שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ל15/08/2010שוב שלום!
האם יש חשיבות לרמת הפריטין הנמוכה כאשר המוגלובין תקין וה-IRON תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת ברזל ופריטין
ד``ר אלון מרגלית15/08/2010שלום יעל
מאגרי הברזל שלך מדולדלים
לא מספיק לקבל עירוי או תרופה למילוי המאגרים כי לאחר זמן מה הכמות שוב ירודה
צריך לברר מדוע את מאבדת ברזל או לא סופגת מספיק
רצוי לפנות לרופא המשפחה או להמטולוג לברור רציני בנושא
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקארין15/08/2010
עשיתי בדיקת מאמץ משולב לב ריאה בגלל קושי במאמץ תמיד וחוסר אויר.ואלו התוצאות:סבולת המאמץ:נמוכה
שתוף פעולה:טוב
סבת הפסקת המאמץ:בחילה וחולשה
התגובה הקרדיוסקולרית:צריכת חמצן מירבית נמוכה מהצפוי דפק חמצני בהתאמה למאמץ סף אנארובי נמוך.
אק"ג:בגדר התקין
התגובה הנשימתית:רזרבה נשימתית תקינה.
חילופי גזים:תקינים.
דיון וסיכום:יכולת למאמץ ירודה לא ניצפתה הפרעה ריאתית או לבבית כושר גופני נמוך.
יש לציין שאני בת 35 האם הבדיקה תקינה או שיש בעיה?התור לרופא עוד שבועיים אנא עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ
ד``ר אלון מרגלית15/08/2010שלום קארין
בפירוש נאמר בסיכום שהלב והריאות בריאים
אך הכושר ירוד
מציע להכנס לשגרה של פעילות גופנית וכל יום לעשות קצת יותר כדי לשפר את הכושר
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםצביה15/08/2010
בת 36, בתקופה האחרונה מרגישה גם בשעות היום וגם בלילה פתאום גל של חום ואחר כך עובר, זה קרה לי גם לפני כמה זמן והייתי אצל רופא נשים עשיתי בדיקות כי חשבתי שקשור לגלי חום כמו בגיל המעבר אבל הבדיקות היו תקינות. ממה יכולים להיות גלי החום האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
ד``ר אלון מרגלית15/08/2010שלום צביה
גלי חום נגרמים לא רק משינויים הורמונליים
גם מצבי התרגשות וחרדה, תגובה לחמרים או למאכלים שונים ולתרופות
כולם יכולים לגרום לגלי חם
במידה והתדירות גוברת, יש צורך להמשיך ולחפש את התשובה אצל רופא המשפחה או אנדוקרינולוג
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvלימור14/08/2010
ד"ר שלום
אני בת 36 הריון שלישי שבוע 15 לא מחוסנת ל CMV ילדי בן 7 היה חולה שבוע שעבר עם חום כאבי בטן וכו כמובן אני לידו 24 שעות מחבקת מנשקת וכו כמו כל אמא שמטפלת בילד החולה שלה אני אמנם ללא חום כבר כמה שבועות עם התעטשויות נזלת ושיעול מאז שהתחיל להיות חולה מה הסיכוי להדבקות ? דבר נוסף יש לי לעשות בדיקת CMV נוספת שאלתי מתי לבצע אותה ? ודבר נוסף אמי נמצאת במוסד לאחר אירוע מוחי קשה אני נמצאת אצלה פעמים בשבוע שבהם אני מנקה את כל ההפרשות שלה מהחור בגרון מהעיניים מהפה וכמובן מקפידה על ניקוי ידיים זה נעשה ללא כפפות מכוח ההרגל כבר 3.5 שנים כל החולים שם זקנים עם בעיות דומות חלקם בקומה השאלה אם אני יכולה להידבק במשהו אם יש צורך במשנה זהירות ??? אם זה גם יכול להיות קשור ל CMV אציין שאני מחוסנת לאדמת אבעבועות רוח וצהבת B
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר אלון מרגלית15/08/2010שלום לימור
אנו מוקפים וירוסים וחיידקים כל הזמן וחשוב לשמור על היגיינה. בעיקר בטיפול באימך כדאי להשתמש בכפפות.
יש טעם לעשות בדיקה חוזרת לנוגדני CMV למקרה ובנך חלה במחלה זו, למרות שהסיכוי אינו גבוה.
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)