מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום 37.2קתי03/08/2010
שלום
אני בת 30, ביומיים אחרונים עלה לי חום ל-37.2, אני לוקחת ACAMOL, החום יורד לכמה שעות, ועולה בחזרה.
אין לי סימפטומים נוספים.
מה יכולה להיות הסיבה לחום? מה צריך להיות הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד``ר אלון מרגלית03/08/2010שלום קתי
ללא סימפטומים נוספים, אין צורך לטפל בחום
ישנם גורמים רבים לעליה מתונה של חם כמו זו שאת מתארת
זו לרוב תופעה שחולפת מעצמה, רק צריך להקפיד על שתיה מרובה ומעקב שאכן אין סימפטומים נוספים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימותמיכל02/08/2010
אחרי הגדלת חזה בשתלי סיליקון לפני 4 שנים לאחר שנה התחיל כאב לחץ זרמים וגרד באזור שד שמאל
הפלסטיקאי החליט שיש לי לחץ על העצב מהשתל
כבר שנתיים אני מרגישה באזור פעימות 24 שעות ביממה ותחושת עייפות פעימות שאני שומעת עד לאוזן
בהדופק נורמלי במנוחה רק במאמץ עולה
בדיקת קרדיולוג תקינה נאמר לי שזה לא מהלב בדיקות דם תקינות כולל בלוטת תריס
האם יכול להיות שזה מהלחץ של השתל על העצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה את מצ]ה מפורום וירטואלי
מני02/08/2010שאלה כל כך מסובכת ואת מצפה מרופא משפחה שלא מכיר אותך וגם אם היה מכיר אותך
לא היה יכול להשיב נקדתית לשאלה לא שגרתית ברפואת משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות
ד''ר יעל כוכבי02/08/2010שלום, מיכל
אני גם חושבת שהשאלה מתאימה לפורום כירורגיה פלסטית, מכיוון שיתכן שמדובר בבעיה מקומית הקשורה לניתוח.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותאברהם01/08/2010
שלום
להלן תוצאות בדיקות שביצעתי היום.
מבקש יעוצכם לגבי התוצאות והאם הן בעיתיות ודורשות המשך בירור ובדיקה ואיך.
תודה
PLATLATE CLUMPS 0 0
WBC 8.4 K/ul 4.5 - 11.0
RBC 5.01 M/ul 4.50 - 5.90
HB 13.1 g/dl 13.5 - 18.0
HCT 38.3 % 41.0 - 53.0
MCV 76.6 fL 78.0 - 99.0
MCH 26.1 pg 26.0 - 34.0
MCHC 34.1 g/dl 31.0 - 37.0
RDW 14.7 % 11.8 - 15.6
PLT 269 K/ul 100 - 400
MPV 6.8 fL 7.0 - 15.0
MACRO% 0.1 0.0 - 2.5
MICRO % 6.4 0.0 - 6.0
HYPO % 2.4 0.0 - 6.0
NEUT% 70.6 % 40.0 - 70.0
LYM% 19 % 20 - 40
MONO% 7.5 % 2.0 - 12.0
EOS % 1.4 % 0.0 - 7.0
BASO % 0.4 % 0.0 - 2.0
LUC% 1.2 % 0.0 - 4.0
NEUT.abs 5.9 K/ul 1.8 - 7.7
LYMP.abs 1.6 K/ul 1.0 - 4.8
MONO.abs 0.63 K/ul 0.16 - 1.00
EOS.abs 0.1 K/ul 0.0 - 0.8
BASO abs 0.0 K/ul 0.0 - 0.2
LUC abs 0.10 K/ul 0.00 - 0.48* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
ד``ר אלון מרגלית01/08/2010שלום אברהם
תוצאות בדיקות לא אומרות הרבה כאשר לא ברור מדוע בצעת אותן והאם יש שינוי בתוצאות מבדיקות קודמות.
בדיקות מעבדה הן כלי עזר לרופא כדי לחפש את האבחנה המתאימה ביותר ולהתאים את הטיפול הטוב ביותר. בדיקת מעבדה יכולה להיות שגויה בגלל סיבה זו או אחרת, אך הגוף שלנו אף פעם לא טועה ומספר את הסיפור האמיתי של בריאותנו או מחלתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אברהם01/08/2010שלום
א. הבדיקות בוצעו כשגרה לאחר שהאחרונות ביצעתי לפני שנה.
ב. בשנה האחרונה היו לי כ-3-4 ארועים של דימום מטחורים שקרה אחת לחודשיים/שלושה, נמשך יום-יומיים ופסק באופן ספונטני.
האם הנ"ל מסביר את התשובות ? יכול לתת מענה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר אלון מרגלית01/08/2010כן, התשובות יכולות להתאים, אך כאמור זו לא תשובה בדוקה, מקצועית וממצה
למשל, אם יש דימום חוזר צריך להחליט אם יש צורך בפעולה מיוחדת כמו קשירה, ניתוח או קולונוסקופיה.
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי אינסוליןאביבית01/08/2010
אני כבר זמן רב עם אינסולין nph ולמרות שלא מעט פעמים אני סובלת מהיפוים אני לא חשבתי ללכת לרופא שימצא פתרון טוב יותר עד לאחרונה.
אני קוראת יותר ושאלת רופא משפחה (קרוב משפחה) והוא אמר שאני לא צריכה לעבור את זה כל יום ושכדאי לדבר עם רופא על אינסולין חלופי וטוב יותר שקיימים
אני מבינה שיש שניים כאלה ואני אשמח לדעת עליהם יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי אינסולין
ד``ר אלון מרגלית01/08/2010שלום אביבית
אכן קיימים מספר סוגי אינסולין ובינהם גם סוגים חדשים.
איזון סכרת אינו תלוי בסוג האינסולין אלא בדרך החיים, במשטר התזונתי ובהתאמת מינון האינסולין לרמת הפעילות ולסוג התזונה. אם יש מצבי היפו - אלו מצבים מסכני חיים ולדעתי את חייבת בהקדם האפשרי להגיע לאיזון ע"י רופא מומחה. את יכולה לעשות זאת באמצעות השרות שלנו, רופא משפחה מומחה או מרפאת סכרת.
בברכה ואל נא תזניחי את הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוןרחל31/07/2010
לארח משפחה שבנה מאושפז בבית החולים? כשיש תינוק קטן בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון למה?
ד``ר אלון מרגלית01/08/2010לא ברורה השאלה כאשר לא ידוע על מה ולמה האשפוז
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאופיר31/07/2010
לדוקטור שלום רב,
ביום שלישי חטפתי מכה בראש רשמתי לך בנוגע לזה.
כיום 4 ימים אחרי,עדיין אני סובל מכאבי ראש באזור,וסחרורות,מרגיש כמו זעזוע באזור הראש.אם אני מסובב את הראש ימין או שמאל קיים לי כאב בראש.האם זו סיבה ללכת לראות רופא ?
ואיזה רופא לראות במידה וכן,ללכת לניורלוג?
בתודה
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בראש
ד``ר אלון מרגלית31/07/2010שלום דור
הייתי פונה תחילה לרופא המשפחה לבדיקה שלו הכוללת לרוב גם לחץ דם, בדיקה נוירולוגית וכד'
והוא בוודאי יאמר לך למי כדאי לפנות או איזה בירור לעשות
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר המשך...לימור31/07/2010
תודה על התשובה בפורום אחר הרופא רשם שזה פתלוגי 150 וזה מאוד הלחיץ אותי ואתה אומר שזה תקין לחלוטין זה לא מצריך בירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר
ד``ר אלון מרגלית31/07/2010היי לימור
כפי הנראה הרופא לא הבין ממך שמדובר בבדיקה ללא צום
חוץ מזה את ודאי יודעת שלהתייעץ עם שני רופאים זה מביא לשלש דיעות...
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרלימור31/07/2010
בדיקת סוכר בצום תמיד יוצא לי 80 עד 85 אני בת 36 אך לפני הרבה זמן פעם אחת בדקו לי בערב ללא צום והיה 150 ופעם אחת גם בערב ללא צום 110 האם זה תקין ה 150 קצת מפחיד..
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר
ד``ר אלון מרגלית31/07/2010תקין לגמרי לימור
לא לפחד
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שאלהאור30/07/2010
שלום. פניתי לרופא היום בעקבות חולשה פיזית וחוסר כוחות. הרופא הפנה אותי לבצע בדיקות דם ומתן שתן ביום ראשון. עכשיו שכחתי לציין שאני נוטלת גלולות דיאנה. ואני אמורה לקחת גלולה ראשונה החל ממחר. האם הגלולה תשבש את תוצאות הבדיקה? לקחת או שלא לקחת את הגלולה מחר? תושב מפורטת תעזור בהחלט. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה
ד''ר יעל כוכבי30/07/2010שלום לך,
קחי את הגלולה כרגיל, מאחר ואין קשר לבדיקות הדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שבועיים מקבלת זריקהויקי30/07/2010
ערב טוב,
לפני שבועיים בדיוק סבלתי ממיגרנה קשה והקאות
הגעתי למר"ם וקיבלתי זריקת וולטרן בישבן נגד כאבי ראש.
הזריקה לא כאבה בכלל וכמובן שעזרה
אך אני עדיין מרגישה בישבן סוג של נפיחות/גולה במקום הזריקה
רק שאני נוגעת במקום זה כואב.
מה זה יכול להיות? האם יש סיבה לדאגה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במקום הזרקה
כדאי לבדוק אם התפתחה שם מורסה , שדורשת טיפול נוסף.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים !?אברהם30/07/2010
ערב טוב,
אני עם הסטוריה של טחורים פנימיים שדיממו אחת לשנה/שנה וחצי וטופלו ע"י קשירות.
היום בערב חשתי מעט בבטני והלכתי לשירותים להתרוקן, היציאה היתה מאוד עיסתית כאשר בעת הניגוב על הנייר הופיע דם על כל הנייר כאשר נראו בו מספר קטן של חתיכות קטנות (לא גושים) כהות.
לאחר מספר דקות הייתי שוב בשירותים, הפעם לפני הצואה היו 2 קילוחים קטנים של דם ולאחריהן מעט צואה שלא הכילה דם או מעורבת בדם.
רציתי לדעת מספר דברים בבקשה
+ האם התאור מתאים לטחורים או שגם לדברים אחרים ?
+ האם החתיכות הכהות מקורן בקרישי דם שהיו בטחורים ונפלטו כתוצאה מהיציאה ?
+ האם יתכן כי טחורים ידממו בעקבות סחיבת משאות כבדים ? (שמתי לב כי הרבה מהאירועים שהיו לי קרו לאחר סחיבה מאומצת של משא כבד).
אני אומנם מתורגל כאמור אחת לשנה/שנה וחצי להתקל בטחורים אבל חייב לציין כי זה מפחיד אותי כל פעם מחדש.
אגב, האם יתכן כי התקף שיעול שקיבלתי לאחר מכן יכול לנבוע מהלחץ והפחד כתוצאה מהדימום ?
בן 41, לא מעשן, לא שותה. (לציין כי לא סובל מכאבי בטן חריגים או דבר דומה).
תודות מראש לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
התשובה חיובית לכל 4 השאלות ששאלת בצדק.
רק בדיקה של פרוקטולוג (רקטוסקופיה) תוכל לאמת את מקור הדמם.
אני מבינה שהענין גורם לך אי נוחות רבה וחרדה ניכרת, אבל בד"כ לא מדובר בסכנה בריאותית.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדקית שתםיוסי30/07/2010
ערכי בדיבקת איסוף שתן ויצא ערך אחד שלילי Dopamine |
| (
0 )
400 *
481
| מזה אומר בבדיקה יצא לי 481 ומותר 400?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופמין בשתן
זהו מרכיב אחד בבדיקת קטקולאמינים בשתן ,שזוהי בדיקה שיכולה לסייע באבחנת גדולים אנדוקריניים
כגון פיאוכרומציטומה. חשוב מדוע נלקחה הבדיקה, מהן התלונות והאם יש נתונים נוספים שתומכים באבחנה. כוונתי היא שלא ניתן לבסס אבחנה רק על סמך סטייה זו בבדיקת המעבדה , שיכולה גם להיות
"שקרית".
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהיוסי30/07/2010
האם אפשר לקבל עיסוי רפואי דרך קופת החוילם שלי?אני במכבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי רפואי
כן- דרך "מכבי טבעי".
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפילים במעייםמאיה30/07/2010
ד'ר שלום
בת 24, מזה כשנה סובלת מנפיחות בבטן, גזים מרובים ומסריחים מאוד, ריח רע מהפה..
רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת טפילים בצואה וזה מה שהיה רשום:
Rotavirus positive Rotavirus Ag stool
שם החידק- Rotavirus
שם האנטיביוטיקה- Quantity
Stool culture שלילי לאנטרופטוגנים
אשמח לדעת מה התוצאות האלה אומרות....תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיף הרוטה
הרוטה הינו נגיף (וירוס) ולא טפיל.
יש לו חשיבות בעיקר בתינוקות וילדים עד גיל 5 , אצלם הוא עלול לגרום למחלה קלינית קשה
ולכן יש גם חיסון המוצע לתינוקות.
בד"כ במבוגרים אינו גורם לשלשול, לפעמים לבחילה וחוסר תיאבון. לא נראה לי שזו הסיבה לתלונותיך במשך כשנה. הבעיה העיקרית, כאמור, הינה העברתו לתינוקות בסביבתך.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה וחוסר ראיה רגעי בעינייםאני29/07/2010
שלום רב, אני בת 35, נוטלת כ-9 חודשים תרופת פלוטין עקב לחץ נפשי. היום בבוקר קמתי ולאחר כמה דקות הרגשתי בחילה חזקה וכשהייתי בשירותים, פתאום לא ראיתי כלום בעיניים. נבהלתי ומהר חזרתי לשכב במיטה. לאחר כ-20 דקות כשהתאוששתי, קמתי לצחצח שיניים ושוב הרגשתי בחילה
וטשטוש בעיניים אך לא כמו מקודם. שוב חזרתי למיטה ונשארתי שם כשעתיים. לאחר מכן, קמתי
והלכתי למקרר כדי לקחת מים כדי לשתות ולפתע שוב הרגשתי הרגשה מוזרה ומעין טשטוש קצר בעיניים, ישבתי מהר על הרצפה אך הפעם זה היה קצר מאוד ומהר הלכתי לשכב על הספה.
אשמח לשמוע מה זה יכול להיות כי זה ממש הלחיץ אותי. תופעה זו קראה לי לפני כ-10 חודשים שניסיתי לקחת את תרופת האלטרלוט ולא הגבתי טוב אליה אבל עכשיו אני כבר רגילה לפלוטין.
ואני לוקחת 20 מ"ג בצורה קבועה. האם יש קשר לכדורים אלו?
אשמח לכל עצה שתתנו בענייני. תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ראיה רגעי
ד``ר אלון מרגלית29/07/2010התופעה שאת מתארת מוכרת היטב וקשורה בירידת לחץ דם כאשר עוברים ממצב שכיבה לעמידה ובעיקר כאשר אין מספיק נוזלים בגוף (התייבשות שמחוסר שתיה לרוב)
מציע שתשתי כמות שתיה נאותה בעיקר בימים חמים אלו - 12-14 כוסות מים ביום
במעבר משכיבה לעמידה, רצוי לשבת מספר רגעים לפני הקימה לעמידה.
אם בכל זאת מתרחשת התופעה, כדאי להתקפל לישיבה על הריצפה או לכופף את הראש בין הברכיים.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אני29/07/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה. בינתיים הלכתי לרופא משפחה והוא בדק אותי ואמר שזה אולי קשור לאוזן השמאלית שאחראית על שיווי משקל. הוא נתן לי כדורים stunarone ואמר לי לקחת 3 פעמים וגם ללכת לרופא אף אוזן גרון ליתר בטחון. הוא גם שלח אותי לבדיקות דם כלליות ובדיקת ויטמין די. האם כדאי לקחת את הכדורים האלו או שאולי באמת זה רק מצב של ירידת לחץ דם או התייבשות? (אתמול יחסית שתיתי כ-6/7 כוסות שתיה). אשמח לשמוע את עצתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילה וטשטוש בראייה
בעיה באוזן הפנימית מתבטאת בד"כ בתחושת סחרחורת אמיתית , כלומר: החדר ממש מסתובב מול העיניים ולעפמים יש גם בחילה, הקאה וטינטון (זמזום באוזן).
סטונרון הינה תרופה להקלת סחרחורת.
הייתי מנסה קודם לשפר שתייה ולקום בזהירות ורק אם זה לא יועיל, אפשר גם לנסות סטונרון.
אגב, פלוטין עלולה לגרום לתופעת לואי של בחילה, בד"כ בשלבים הראשונים של הטיפול או בהעלאת המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ד``ר אלון מרגלית31/07/2010אם בעקבות שתייה מרובה אין שיפור, כדאי להמשיך ולעשות כפי שייעץ לך הרופא
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני04/08/2010תודה רבה לכם רופאים יקרים על המענה המהיר. בינתיים עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות מלבד בדיקת ויטמין די שיצאה 11.2. הרופא שלי אמר שזה נמוך מאוד ומחסור בויטמין זה גורם לחולשה ולסחרחורות. האם זה נכון? האם ישנו קשר בין שני הדברים? תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחסור בוטמין D
ד''ר יעל כוכבי04/08/2010שלום לך,
מחסור בויטמין D עלול לגרום לדלדול רקמת העצם, לחולשה של עצמות ושרירים וכן לכאבים, יתכן שגם לעייפות. לא מצאתי קשר לסחרחורת.
די אופנתי היום לבדוק את רמת הויטמין הזה (ופתאום מתברר שלכולם חסר...) וחוסר בו "מואשם" כגורם
למחלות שונות, בד"כ ללא הוכחה מוצקה במחקרים.
הדרך הטובה ביותר היא לתקן את החסר ע"י תוספת טיפות ויטמין D ומזונות עשירים בו (דגים כגון סלמון , סרדינים וטונה) ואז להווכח אם גם הסימפטומים נעלמו.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)