מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער והתפצלות ציפורניםViki14/08/2010
שלום!
שבוע הייתי בסוג של מתח וסטרס נפשי בגל משהו אישי.
מיד לאחר מכן כל הציפורניים החזקות שלי התפצלו ויש לי נשירת שיער נוראית.
בבדיקות דם רק
Mg-Magnesium (B) - 1.7
Na- Sodium (B) - 134
RDW-Red Cell Distri.Width - 15.3
האם התופעה יכולה להיות קשורה לסטרס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר אלון מרגלית14/08/2010שלום ויקי
הגוף שלנו בהחלט רגיש לסטרס ומגיב בדרכים שונות החל מפגיעה בחיסון הטבעי וכלה בשינויים הורמונליים
בדיקות דם לרוב לא רגישות מספיק לקרוא את השינויים הללו, אך הגוף שלנו והמודעות שלנו הם בדיקות "המעבדה" הטובות והמדוייקות ביותר שיצר הטבע.
מציע להתרכז בדרכים שונות להפחית את המתח ואפילו לפנות לעזרה מקצועית אם לא תוכלי להתמודד לבד עם משימה חשובה זו, כי שם שורש הבעיות לרוב.
הסימן הטוב ביותר שאת מצליחה בכך היא הפסקת נשירת השיער ופיצול הצפרניים...
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותתומר14/08/2010
שלום ד"ר.
ידוע לי כי קופת חולים מכסה את כל ההוצאות כגון: תרופות , טיפולים וביקור אצל רופאים באם עוברים תאונת עבודה שמוכרת ע"י המוסד לביטוח לאומי וזה במסגרת ההסכם שיש ביניהם .
רציתי לשאול מי מחליט איזה תרופות שניתנו עקב תאונת העבודה מכוסות ואיזה לא כגון : ליפיטור שהיא תרופה לשמירה על שוןמנים נמוכים .
האם תרופה זו מכוסה באם אדם עבר אוטם והאוטם הוכר כתאונת עבודה ולפני האוטם הוא לא קיבל את התרופה הזו .
מי מחליט איזו תרופה כן מכוסה ואיזו תרופה לא מכוסה ומהם הקרטריונים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר אלון מרגלית14/08/2010שלום תומר
אינני בטוח אך לדעתי שי ועדה במשרד הבריאות שזו תפקידה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממדמשה13/08/2010
האם מי שיושן בממד יש סבירות גבוהה יותר שירגיש עייף מאוד במהלך היום מאשר בחדר רגיל?
ובכלל האם עדיף לישון בחדר רגיל מאשר בממד סגור??
האם יש לשינה בממד השפעות על הבריאות הכללית? איכות השינה? עייפות? עצבים ומתח?וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ"ד
ד''ר יעל כוכבי13/08/2010שלום לך,
הממ"ד הינו בד"כ חדר קטן ואטום, שבנוי מבטון. לפיכך, יכולה להיות בעיה אם אינו מאוורר,תתכן ירידה בריכוז החמצן ועלייה בריכוז הפחמן הדו-חמצני, וזה עלול לגרום לעייפות וירידה באיכות השינה.תתכן גם עלייה בריכוז הגז ראדון , שעלול לגרום לסרטן ריאות.(כמו במרתפים)
אבל, אם מאוררים טוב את החדר ואפילו בודקים מדי פעם את ריכוז גז הראדון (אפשר לברר
במשרד לאיכות הסביבה), אפשר למזער או לבטל את הסיכון.
אם אתה מרגיש רע משינה בממ"ד ואורור לא עוזר, עדיף לישון במקום אחר.
אגב, הבנתי שבהרבה בתים בארץ אנשים ישנים בממ"ד בעיקר ב"קו העימות" . לגביהם, השינה שלהם או של ילדיהם בממ"ד בודאי מפחיתה עצבים ומתח, אבל מענין אם יש תלונות גופניות
מהסוג שציינת.
לבריאות,
ושיבוא שלום במהרה ונהפוך את כל הממ"דים למרפסות שמש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו תקוע...לירן12/08/2010
שלום.בימים האחרונים אני מרגישה באזור של בלוטת התריס כאילו משהו תקוע לי בגרון כשאני בולעת את הרוק וכשאני לוחצת בקלילות על המקום אני מרגישה כאילו משהו שם קצת בולט ואם אני מפעילה מעט לחץ אני מרגישה את זה עוד יותר כאילו תקוע בגרון ואני מרגישה תחושת חנק.מה זה יכול להיות? עשיתי בדיקת תפקוד בלוטת התריס והיא יצאה תקינה. שמתי לב שכשאני אוכלת/שותה משהו המכיל חלב זה עוד יותר מפריע ואני לא רגישה למוצרי חלב.אודה לעזרתכם בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף...
לירן12/08/2010שכחתי להוסיף שאני סובלת מריפלוקס ונוטלת כדורים נגד זה כבר יותר מ-3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו תקוע
ד''ר יעל כוכבי13/08/2010שלום לך:
יש כמה אפשרויות: רפלוקס כפי שציינת, נודולה בבלוטת התריס, דלקת באיזור, בלוטת לימפה רגישה,ביטוי לחרדה (גלובוס) וכו' . הקשר לאוכל דוקא מכוון לאפשרות הראשונה.
כדאי לגשת לבדיקה אצל אא"ג , ואולי גם US .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה?
לירן13/08/2010תודה רבה על התגובה המהירה.מה זו נודולה בבלוטת התריס? לפני כמה ימים קיבלתי תשובה לבדיקת תפקוד בלוטת התריס והתוצאות הן: FREE TRIIODOTHYRONUNE 4.1 TSH 3.39 T4 14 אני מצטערת שזה באנגלית אבל אני מתגוררת בקנדה ולכן זה בא בערכים שלהם ובאנגלית.אני נוטלת גלולות MINULET ואמרו לי שזה יכול להראות כאילו הבלוטה לא מתפקדת כרגיל, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו תקוע
בערכים שאני מכירה מהארץ, תפקוד הבלוטה נראה תקין . נכון שגלולות והריון יכולים לחשוף תת-תפקוד של בלוטת התריס.
נודולה זו קשרית קטנה בבלוטת התריס שיכולה לכאוב , כפי שתארת, ואז תפקוד הבלוטה יכול להיות תקין והאבחון הוא בבדיקה ידנית וUS .
כל טוב לך בקנדה הרחוקה והקרה (כיף לך- כי פה חם מאד).
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על תשובה מהירה
לירן13/08/2010אני מאוד מעריכה את תגובתך המהירה והעשירה בפרטים.זה עוזר לי מאוד.גם כאן חם עכשיו כי זה קיץ אבל בטוח לא חם ולח כמו אצלכם אבל תאמיני לי שאני מתגעגעת לזה ולארץ? שבת שלום ותודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מוות מבדיקה לא נעימהאיילת12/08/2010
שלום
רציתי לדעת כיצד מבוצעת בדיקת גסטרו(לא גסטרוסקופיה),לגבי כאבי בטן עם חשד לעצירות בילדה קטנה,
אם תוכלו לתאר את אופן הבדיקה,משך זמן הבדיקה והאים כואבת או לא נעימה וכו-עלמנת למנוע חשש מהילדה,
האמא רועדת מפחד בעצמה....
אנא עזרו בתיאור הכי מדוייק שיכול להיות
מה יעשו לה וכמה זמן ייקח האים יכאב
אני ראיתי את ההודעות הקודמות של אנשים פה בפורום
נורא מפחדת שהילדה לא תשתף פעולה או תצעק או שיכאב לה
בברכה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לא נעימה
ד''ר יעל כוכבי13/08/2010שלום לך, אם יקרה
האם התכוונת לקולונוסקופיה?
אני מבינה לליבך.
בת כמה הילדה? האם הבדיקה הכרחית?
לפי גיל הילדה ומידת שיתוף הפעולה הצפוי ממנה, אפשר להתיעץ עם הרופא המבצע לגבי אפשרות
לדחות את הבדיקה או לעשות אותה עם טשטוש, כך שתסריט הזוועות שאת מדמיינת ימנע משתיכן.
אם למבוגרים נותנים טשטוש והם לא מרגישים כלום , קל וחומר לילדה קטנה.
בהצלחה ולבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
איילת14/08/2010שלום דוקטור
ילדה בת 10
זו בדיקה רקטאלית לא קולונוסקופית
הבנתי שמדובר סהכ ב2-3 דקות של מישוש והחדרת אצבע עם כפפה משומנת היטב בידי הרופא
לא נעים אך לא בדיוק כואב
הבדיקה הכרחית ולא ברת דחיה לטענת הרופא\
מאחר והילדה הבינה איזה סרט הולך להיות פה ותיאורי רופא המשפחה את הנעשה הסבירו לה צע צעד
הילדה שהיא ילדה מקסימה נבונה חמודה אחראית באמת טובה טובה טובה נכנסה להסטרי בכי לא נורמאלי הסתגרות בחדר ,לא אוכלת בקושי שותה לא מוכנה לדבר לא לקבל חיבוק אודיבוב ,
לא מתקשרת עם הסביבה ומעדיפה לבכות או לישון\לא מכירה אותה ככה-הילדה החייכנית המתוקה הפתוחה שמשתפת פעולה לכל דבר
מבחינתי להחזיק בכוח 2-3 דקות יחד עם הרופא את הילדה שיוריד שניה וחצי מכנס תחתון יחדיר יבדוק וישחרר אותה זה בסדר הפעלת הלחץ והכוח אם זאת עלולים לגרום בכי עז השתללות ברוגזים אחכ ובכי לא נורמאלי שיימשך עוד הרבה מעבר לבדיקה וזה לא טוב
מה עושים?איך מתקשרים?איך מסבירים?
לעניות דעתי בגלל שהילדה יודעת בהחלט שמדובר בדאגה לביריאותה היא כן תגיע תלך לבדיקה אך תבכה ותצרח ותעשה בעיות ולא בדיוק תשתף פעולה
עזרתך חיונית
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לא נעימה
ד''ר יעל כוכבי16/08/2010שלום לך, אם יקרה
אכן , בדיקה רקטלית עלולה להיות מאד לא נעימה , ובעיקר לילדה בת 10.
לא הייתי מכריחה אותה לעשות את הבדיקה. הייתי מנסה לשכנע, אולי למצוא רופאה שתעשה
את הבדיקה (גסטרואנטרולוגית, למשל). אני לא מכירה את כל הסיפור , כמה זמן סובלת מעצירות
והאם יש סימפטומים נוספים (כאבי בטן, ירידה במשקל, דימום רקטלי), אבל אם מתוכננת
בדיקה אנדוסקופית כלשהי במסגרת הבירור, בטשטוש , (רקטוסקופיה, קולונוסקופיה קצרה), אז אפשר אולי להמנע מהבדיקה הרקטלית, אם הילדה בהיסטריה מזה.
לפעמים סיבת העצירות בילדים הינה רגשית, וכל פעולה מלחיצה עלולה רק להחמיר את הבעיה.
בהצלחה והרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטיאניןציפי12/08/2010
שלום רב,
לבעלי משנת 2004 ואילך יש קריטאנין 1.2 (גם בבדיקה האחרונה מלפני שלןשה שבועות).
גילו בן 50.
רצית לדעת אם יש בעיה עם הכליות.
והאם כדאי להמנע ממזונות כמו קטניות וכו'.
בתודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטינין
ד``ר אלון מרגלית12/08/2010שלום ציפי
יפה שאת דואגת לבעלך!
אין חשיבות לערך הקבוע הזה של הקריאטינין אם הוא מרגיש טוב ולא סובל משום בעיה נוספת
אין צורך גם בשום תזונה מיוחדת
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה מביכה קצתשלום12/08/2010
בזמן האחרון ישנוו ריח חריף באיבר המין אני מתבייש לדבר עעל זה עם רופא המשפחה
מה עליי לעשות האם יש דבר חלופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מביכה
ד``ר אלון מרגלית12/08/2010שלום דני
האם ניסית רחצה מספר ימים עם סבון?
האם יש סימנים של פריחה אזורית במפשעה? אודם? הפרשה?
יהיה לך קל יותר לדבר עם רופא עור?
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך משהו בשתיה לד"ר אלון מרגליתדינה12/08/2010
אני מודה לך על מענך,
אך כשכתבת ימים רבים, כמה זמן זה הכי הרבה.
אני מרגישה כאבי בטן מעט כאילו עומדת לקבל מחזור כבר יומיים.
ובכלל בלי קשר לכאבי בטן, אילו בדיקות כדאי לעבור?
תודה רבה שוב
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו בשתיה
ד``ר אלון מרגלית12/08/2010להערכתי הכאבים היו אמורים כבר לחלוף
כדאי אולי לעשות בדיקות דם - בעיקר בדיקות כימיות והורמונליות
מציע שתתייעצי עם רופא המשפחה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
דינה12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליותשרה11/08/2010
מה מומלץ לא לאכול כאשר מישהו חולה באי ספיקת כליות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת כליות
ד''ר יעל כוכבי11/08/2010שלום לך,
חשוב לדעת באיזו דרגה של אי ספיקת כליות מדובר ומאיזו סיבה? מחלות רקע? תרופות?
באי ספיקת כליות תתכן עלייה של אשלגן בדם, שמחייבת הגבלה באכילת פירות וירקות עשירים באשלגן.
בנוסף, ישנה המלצה להפחית בצריכת חלבון , במחשבה שזה מעמיס על הכליה ויכול לזרז את התקדמות
התהליך של אי ספיקת הכליות.
ביתר לחץ דם , שבד"כ מתלווה, ממליצים להפחית נתרן (מלח בישול).
עד כאן, באופן כללי. כדאי לקבל יעוץ פרטני של דיאטנית.
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מורכבת- אנימיה קשהבת 2711/08/2010
בוקר טוב ,
אני סובלת מאנימיה מחוסר ברזל באופן מובהק .
ההימוגלובין נע בין 5 ל- 9 , ומחסני הברזל כמעט אפסים (IRON=4 , פרטנין=11 ) כמעט כל חודש מקבלת שתי מנות דם .וכפעמיים בשבוע עירויי ברזל
עברתי בירור גסטרו מקיף שכלל גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה וקפסולה , ציליאק והכל היה תקין ולא הסביר מקור דימום כלשהו .
בדיקת מוח עצם הראתה מחסור חמור במחסני הברזל ולא הראתה בעיות נוספות כמו בעיה בייצור התאים ...
אין לצוות הרופאי מדע ממה זה יכול להיות והפסיקו לחפש סיבות נוספות והפסיקו לגיד שזו ככל הנראה בעיה פסיכיאטרית (מיכהאווזן) ושאני מנקזת את הדם !!! וכל משעושים עירויי ברזל ודם .
זה המצב ... זה מתסכל ומאכזב אותי מהצוות הרופאי ונשארתי עם המסקנה שלהם ...
מה דעתך על המצב הנורא הזה ? ואיך אפשר באמת לאבד 3-4גר' תוך חודש ? האם יש בדיקות נוספות שעלי לעבור לבירור המצב ועדיין לא עשיתי ?
תודה מראש על כל מילה
בת 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה קשה
משאלתך הנוכחית ושאלות רבות בעבר, אני מתרשמת שאת מאד סובלת ונואשת.
אם את חושבת שלא עברת בירור מספיק מעמיק לגבי הבעיה שתארת, כדאי להתיעץ עם רופא המטולוג .
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה?מיכל11/08/2010
שלום
אני מרגישה חולשה, בחילות וכאבים בכל הגוף כבר 10 שבועות עם שיפור בשבועיים האחרונים. כל בדיקות הדם שלי יצאו תקינות.
אתמול עשיתי בדיקה לגילוי מחלת הנשיקה ואלה התוצאות:
VCA IgM: גבולי
VCA IgG: חיובי
EBNA IgG: שלילי
האם יש סיכוי שהמצב שלי נובע ממחלת הנשיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד-גרענת זיהומית
יתכן. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד כ10 ימים , וכן לבדוק נוגדנים לCVM.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
מיכל11/08/2010הרופא נתן לי עוד הפנייה לבדיקה ואמר לי לעשות אותה עוד חודש.
למה בעצם לעשות בדיקה עוד 10 ימים? לאיזה שינויים צריך לצפות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.בדקו לי גם CVM ויצא שלילי
מיכל11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה
ד''ר יעל כוכבי12/08/2010בתגובה לזיהום בנגיף הEBV צפויה קודם עלייה בIgM ואח"כ ירידה, ובהמשך עלייה בIgG , שנשארת הרבה שנים.
ככל שיעבור יותר זמן מהמחלה נפספס את הפאזה של עליית IGM , שמאשרת את האבחנה..
הנוגדן נגד אנטיגן גרעיני של הנגיף (EBNA - EBV nuclear antigen) עולה אחרון בזיהום חד אולם נשאר גבוה ומורה על זיהום בעבר.
בכל אופן, מדובר במחלה שיצא לה שם רע ומפחיד , באופן מוגזם . היא שכיחה מאד ובד"כ
חולפת ללא נזק לטווח ארוך.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל12/08/2010אבל לפי מה שאני מבינה פספסתי כבר את הפאזה של עליית הנוגדנים כי היא אמורה להתרחש ממש בתחילת המחלה ואני כבר 10 שבועות אחרי ההתחלה. לא סביר להניח שאני נמצאת בשלב שבו הנוגדנים מתחילים לרדת?
אם בבדיקות הדם הבאות תראה עלייה ב-EBNA זה יהיה אישור וודאי של המחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEBV
ד''ר יעל כוכבי13/08/2010בעקרון את צודקת: אם הנוגדנים לא ישתנו- זה ישלול את האבחנה, אם תהיה עלייה אפילו בחלקם
זה יאשר את האבחנה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טרשתמיכל11/08/2010
היי,
לפני כ-8 חודשים הרגשתי טשטוש בעין שמאל עקב כך אושפזתי בבית חולים ולאחר טיפול בסטרואידים ראייתי חזרה למצב התקין וכן שוחרתתי לביתי.
בבדיקת MRI שביצעתי באותו תקופה(לפני 8 חודשים) Iנצפו התוצאות הבאות:
מודגמים 2 נגעים מוקדיים בעלי אות גבוה בשקלול
T2: שניים בחומר הלבן התת קליפתי בהציספרות המח הגדול באונה פרונטאלית דו"צ ופארטאלית משמאל. לא מודגמים מוקדים בקורפוס קאלוזום-גופו בגדר הנורמה. המוקדים אינם עוברים האדרה לאחר הזרקת גדולוניום. חדרי המח והפיסורות בהתאם לנורמה. הודגמו סימני זרימה בכלי הדם הגדולים
במשך 8 החודשים האחרונים הנני מרגישה חולשה וכן היתה לי הרדמות(מאין לחץ על כפות הרגלים) של של כפות רגליים למשך כשלוש שבועות ועדיין לא השתחררתי מהרדמות במלואה
לפני שבועיםם ביצעתי בדיקת MRI נוספת שמדאיגות אותי עוד יותר ולהלן התוצאות:
מודגמת אנגיומה ונוזית באזור גרעין הלטיפורם מימין(ללא שינוי מהסריקה הקודמת)
מודדגם נגע היפראיטנסי גדול באונה פרונטלית משמאל,קדמית לקרן הקדמית של החדר הלטרלי השמאלי.הנגע גדל במידה נכרת בהשוואה לבדיקה הקודמת..
2.נראים מוקדים היפראיטנטסים קטנים באזור תת קורטיקלי פריאטלי משמאל ובחומר הלבן פרונטלי משמאל-ללא שינוי עקרוני לעומת הבדיקה הקודמת
לאחר הזרקת גדולניום אין עדות להאדרה פתולוגית במוקדים אלו
3.אזור האוכף התורכי ללא ממצא חריג.:
1)שאלתי היא האם לפי הנתונים הללו (ואלו כל הנתונים שיש לי מלבד זה שעשיתי בדיקות דם לוירוסים שונים וכולם יצאו תקינים) ניתן להסיק כי מדובר על מחלת טרשת נפוצה (כמה אחוז שמדובר)?או שיכולה להיות עוד מחלה עם הסימטומים הללו?
2)האם המחלה מתקדמת בצורה איטית\סבירה או מהירה לפי דעתך?
3) לפי הממצאים המצויינים מעלה איך נחשב מצב זה של המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה
ראיתי שהפנית את השאלה לפורום נוירולוגיה ואני באמת חושבת שזה המקום המתאים יותר
להתייחסות לממצאים שתארת.
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרגשת דפקים בבטן היא ארוע חריג ויש לבדוק זאת?מיכל11/08/2010
שלום רב,
הנני בן 30 ולא בחור רזה כבר כמה חודשים אני מרגיש דופק בבטן הולך ובא.
בדקתי את הנושא באינטרנט והופתעתי לגלות כי יכולות להיות בעיות באורטה.(מה שכן לאמא שלי ישנה בעיה באורטה)
האם הרגשת דפקים בבטן היא ארוע חריג ויש לבדוק זאת או שזה ארוע שכיח למדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בבטן
יתכן שבגלל מבנה גופך הרזה ומודעות שלך לדופק, אתה חש בו לפעמים.
התרחבות באבי העורקים (אנוריזמה) קלה יחסית לאבחון בבדיקת אולטראסאונד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן
גיל12/08/2010אינני רזה,ואני חש בדופק רק כאשר הנני מניח את היד על הבטן -לעיתים חש את הדופק יותר חזק ולעיתים יותר חלש.
האם תופעה זו היא תופעה שכיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן
כאמור- מאד יכול להיות שזה חסר משמעות וזוהי רק מודעות -יתר שלך לדופק נורמלי.
מאידך, כדאי שתפנה לרופא המשפחה שלך לבדיקה גופנית ואולי גם אולטרא-סאונד.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אןלטראסאונד
גיל14/08/2010שלום רב,
ביצעתי בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה לפני כחודש למעקב אחר המנגיומה בכבד וטריסריון.
האם הרופאים גם מסתכלים על האורטה למרות שלא היה כתוב בהפנייה ואם משהו לא היה כשורה היו אומרים לי?
או שמסתכלים רק ממה שמפני בהפנייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרצת ?
ד''ר יעל כוכבי16/08/2010שלום לך,
איך השתנו השם והמין שלך?
בבדיקת אולטראסאונד בטן פשוטה אפשר לאבחן התרחבות של אבי העורקים.
בד"כ מדובר בבעיה "שקטה" ללא סימפטומים ובעולם המערבי התחילו לבצע אבחון מוקדם של הבעיה בקבוצות סיכון:
גיל 65 ומעלה,בעיקר גברים , סיפור משפחתי כאשר מדובר בקרוב מדרגה ראשונה עם מפרצת באאורטה ,עישון, מחלת לב, יתר לחץ דם,טרשת עורקים ומחלת עורקי צואר .
לגבי בדיקת הUS עצמה: נראה לי שהטכנאי והרופא צריכים לאתר התרחבות , גם אם לא נשאלה
שאלה ספיציפית. יכול לעזור אם הרופא המפנה יתקשר למכון הבודק ויבקש לשים "עוד עין" על הבדיקה שנעשתה.
לבריאות,
נ"ב : יתכן שההמנגיומה גורמת לתחושת הדופק שתארת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהמאיה11/08/2010
שלום, רציתי לדעת האם בדיקת צואה לזיהומים.טפילים מאתרת גם קנדידה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה
מאחר וקנדידה הינה חלק מהפלורה הנורמלית בגופינו ובעיקר במעיים, היא אינה "נספרת" בבדיקת פתוגנים בצואה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו בשתיהדינה10/08/2010
שתיתי שתיה חמה אצל מישהו ואחרי שעה כשקמתי הרגשתי סחרורת לרגע,
אני לאחר מכן לא הרגשתי עוד כלום, אומנם אחרי רבע שעה שתיתי בירה והבירה גורמת לי לחולשה,
אז באמת אחר כך הרגשתי קצת חולשה, אך החולשה עברה ואז קצת עייפות כי אולי גם היה מאוחר.
אני רוצה לציין כי האדם ששתיתי אצלו אינו מחבב אותי במיוחד וחברים הזהירו אותי מפניו.
איך ניתן לדעת האם שתיתי משהו מזיק, אולי משהו בעתיד שיזיק לי?
השאלות אומנם נשמעות קצת פרנואיות , אך אני אשמח לתשובה בכל זאת.
תודה רבה מראש,
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלתי
דינה10/08/2010שלום ד"ר, המשך לשאלתי היא:
כדור שהכי רחוק בהשפעתו, משפיע אחרי כמה זמן?
כדור שהשפעתו הכי ארוכה, לכמה זמן הוא משפיע?
תודה שוב
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו בשתיה
ד``ר אלון מרגלית10/08/2010שלום דלית
ההמלצה הרפואית הטובה ביותר שלי היא
לא לשתות אצל אדם חשוד בכוונות רעות!
יש סוגים רבים של חומרים שיכולים לפגוע, לטשטש ולעשות רע
חלקם בעלי השפעה מיידית ורגעית וחלקם בעלי השפעה מתמשכת לעיתים גם למשך ימים רבים
(בתשובה להמשך שאלתך)
לא ניתן לומר בוודאות אם מה שהרגשת מקורו במשקה, בחומר/תרופה שהוכנסו לתוכו או מצב בריאותי מסוים שלך או גם שילוב של דברים
פשוט תזהרי ממקרים כאלו ואם את ממשיכה להרגיש רע - תפני לרופא המשפחה לבדיקות
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה
דינה11/08/2010אני מודה לך על מענך,
אך כשכתבת ימים רבים, כמה זמן זה הכי הרבה.
אני מרגישה כאבי בטן מעט כאילו עומדת לקבל מחזור כבר יומיים.
תודה רבה שוב
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)