מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרמינולוגיה נורלוגיתבוקי25/07/2010
מי הרופא המקצועי (איזה תחום )שמאבחן טריגומנליה נורלוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגמינל נוירלגיה
ד``ר אלון מרגלית25/07/2010שלום בוקי
כתבתי בכותרת את המינוח הנכון
תן לי לנחש שעשית לבד את האבחנה ואם אכן כן, רצוי שתפנה לרופא מומחה (כולל אלינו) כדי לוודא שאכן אתה בכוון הנכון ושתוכל לקבל את הטיפול המתאים
בעקרון כל רופא משפחה, נוירולוג ומומחה לכאב יכול לאבחן את הבעיה
בהצלחה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצהריבי25/07/2010
שלום
ביום חמישי נעקצתי ברגל, והרגשתי מן דקירה כזאת..
כל הסופש הרגשתי לא טוב בחילות וסחרחורות
היום הלכתי לרופא ואמר לי שזה כנראה עקיצה מזבוב המדבר
האם זה יכול להיות?ומה הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה
ד``ר אלון מרגלית25/07/2010שלום מישהי
האם את גרה או טיילת במדבר או באזור בו נמצא זבוב כזה?
אם אכן, ואת עדיין סובלת ובעיקר אם יש שינוי מקומי כמו נפיחות, אודם וכאב מתגברים
יש לפנות לטיפול - רופא המשפחה או רופא עור
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטראסאונד כליותמתי25/07/2010
שלום ,
אני בן 31 , עקב כאב של מס' ימים במותן ימין ביצעתי אולטראסאונד כליות
להלן התוצאות:
כליה ימנית – צורה, גודל ומבנה רגיל.
אורכה של הכליה הימנית 11.8 ס"מ.
הודגמו מוקדים היפראקוגניים פזורים על פני הכליה ייתכן כלי דם בלבד.
כליה שמאלית – צורה, גודל ומבנה רגיל.
אורכה של הכליה השמאלית 11.7 ס"מ.
ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס דו"צ.
אגן הקטן - שלפוחית השתן בקיבולת תקינה, הדפנות סדירים.
ערמונית - בנפח 20 סמ"ק.
מה ניתן לומר על זה ? האם מוקדים היפראקוגניים בכליות זה ממצא ללא משמעות או שנדרש בירור נוסף? על מה זה יכול להצביע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטרסאונד כליות
ד``ר אלון מרגלית25/07/2010שלום מתי
יתכן ומדובר בכל זאת באבנים קטנות מאד וזאת בגלל שהכאבים שהיו לך הנם באותו צד.
אם ימשיכו הכאבים, רצוי לפנות לאורולוג להמשך הברור והטיפול
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהפות ויחסי מיןגיא25/07/2010
שאלה קצת מביכה
אני בן 35 אשתי בת 30. בחורה בריאה בד"כ, נקיה והכל בסדר...
היום בזמן שקיימנו מין אוראלי שמתי לב שיש לה באיזור הדגדגן הפרשה לבנה כמו גבינה לבנה. הטעם גם היה חמוץ מאוד...
לא אמרתי לה כלום כדי לא להביך אותה.
אני מניח שאם היא היתה מרגישה משהו חריג ( צריבה, שריפה וכו' ) היתה אומרת לי והיינו נמנעים מכך.
אני חושש עכשיו - האם אני עלול להדבק בזה במשהו?
אם זה נניח חיידק או פטריה האם עלול להיות לי עכשיו פטריות בלשון או זיהום? ועליי לנקוט בצעדי מנע כלשהם? מה הסיכון?
אני נוסע עוד 3 ימים לנסיעה עסקית חשובה של שבוע בהונג קונג ולכן קצת יותר מוטרד...
אודה על דעתכם
תודה רבה!
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מהפות ויחסי מין
ד``ר אלון מרגלית25/07/2010שלום גיא
אתה מתאר תופעה שיכולה להתאים במידה רבה לפטריה הנמצאת בנרתיק
הטיפול בכך הוא פשוט לרוב והייתי מציע לך לדבר עם אשתך על כך למרות המבוכה ואי הנעימות
כדי שתוכל לפנות ולטפל בכך ביעילות (אגב, היא יכולה לעשות זאת ע"י פניה טלפונית למומחים שלנו -כוכבית 27293)
פעמים רבות זהום פטרייתי לא גורם לתופעות שונות וצריבה אצל האשה אלא רק להפרשה שתארת. בכל מקרה זהום זה אינו מדביק את הגבר ולא גורם לזהום אצלו.
מקווה שתהנה מנסיעתך
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין b12 בגבול התחתוןיפית23/07/2010
שלום,
הרופא הפנה אותי לבדיקת דם לאחר שהתלוננתי על עייפות יתר.
ערכו של ה-b12 יצא 289 , כשהטווח התקין הינו211-911. ההמוגלובין יצא 13.1.
האם ייתכן שבכ"ז חסר לי b12 למרות הימצאותו בטווח התקין? האם זו יכולה להיות הסיבה לעייפות היתר שממנה אני סובלת? האם כדאי לי לקחת תוסף מזון של ויטמין b12 ( יש לציין שאני צמחונית).
אני די חוששת מתופעות לוואי. קראתי שנטילת תוסף של הויטמין הנ"ל עלול לגרום לפריחה, שילשולים
וירידה בראייה למי שסובל ממחלת ניוון ברשתית. יש לי מספר גבוה במשקפיים וצילינדר ובשלוש
השנים האחרונות המס' עלה- האם יש חשש שראייתי תדרדר בעקבות נטילת הויטמין?
בתודה מראש,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין b12 בגבול התחתון
ד''ר יעל כוכבי24/07/2010שלום לך,
נכון שהערכים של הויטמין אצלך בטווח הנורמה, אבל לפעמים בדיקתם לא משקפת את המצב האמיתי
בגוף (ערך "שקרי" עקב אכילת אצות למשל) והבדיקה הדרושה היא MMA (חומצה מתיל מלונית).
עייפות יכולה להגרם מסיבות שונות. בגלל היותך צמחונית, מומלץ שתצרכי תוסף של ויטמין זה.
לגבי תופעות הלואי שציינת : אינן שכיחות . במקרה של בעיה בעצב הראייה ניתן להתיעץ עם רופא עיניים
ולהחליף לתוסף שהוא הידרוקסיקובלמין ולא ציאנוקובלמין. (מומלץ גם באי ספיקת כליות ולאחר
הרחבת כלי דם עם תומכנים).
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. האם כדאי לי לבקש מהרופא
יפית25/07/2010שיפנה אותי לבדיקת MMA? משום מה הרופא לא ביקש שיבדקו את רמת הMMA בגופי בהפנייה לבדיקת דם. או שאולי כדאי לי קודם ליטול את הויטמין למשך מס' חודשים ורק אח"כ לעשות שוב בדיקת דם?
האם אני אצטרך לקחת את הויטמין למשך כל החיים, לאור העובדה שאני צמחונית?
בתודה מראש,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא קיבלתי מענה לשאלתי?
יפית27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין בי12
ד''ר יעל כוכבי28/07/2010שלום לך,
הבדיקה MMA אינה שגרתית וכנראה אינה בסל הבריאות.(אולי אפשר לבדוק באופן פרטי)
ההצעה שלך ליטול תוסף ולבדוק שוב לאחר מספר חדשים- הגיונית .
במידה ואינך צורכת בי12 מהמזון, תצטרכי אכן תוספים כל חייך.
לבריאותף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראששיר23/07/2010
היי,
רציתי לדעת מדוע אומרים לשתות מים כאשר כואב הראש? האם זה סתם מיתוס או שיש בזה מן האמת?ואם כן אז איך בדיוק שתיית מים מסייעת לחלוף כאבי הראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר יעל כוכבי24/07/2010שלום לך,
מאחר וגופינו עשוי מ60 אחוז מים ואנו שרויים בתנאי סביבה המועידים אותנו לסכנת התייבשות
רוב השנה, הרי שאפשר להניח שבכל זמן נתון, לרובינו חסר קצת נוזלים וזה יכול לגרום לכאב ראש
או להחמיר כאב ראש מכל סיבה אחרת.
ההמלצה היא לשתות כ10 כוסות מים ליום (יותר לגברים, נשים מניקות ולאחר מאמץ גופני).
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפהא22/07/2010
שלום רב,
לפני יומיים הרגשתי בבולטת לימפה בצוואר מצד שמאל. היא קטנה אבל לא הרגשתי אותה לפני כן.
אני מאוד מודאגת כי לא הייתי חולה בזמן האחרון ומבחינת השיניים הכל בסדר. הבלוטה לא כואבת.
קראתי המון מידע באינטרנט והבנתי שבלוטות לא כואבות שמופיעות ללא סיבה יכולות להיות גידוליות.
עשיתי בדיקות דם לפני כ10 ימים- תקין.
רציתי לעשות אולטרא סאונד אבל אני חושבת שהבלוטה הזו קטנה מידי.
רציתי לדעת מה לעשות.
כמה זמן צריך לחכות ולעקוב אחרי הבלוטה עד שהיא תיגדל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה
ד``ר אלון מרגלית22/07/2010שלום א
בלוטות לימפה בצוואר מאד שכיחות ולרוב אינן מעידות על מחלה אלא על תגובה נורמלית של הגוף במלחמתו בזיהומים למינהם
אם את מרגישה טוב ואין בלוטות נוספות, תתעלמי ממנה (הביאי בחשבון שמישוש חוזר במקום עלול לגרום להגדלה של הבלוטה) לפחות שבועיים ואז תבדקי שוב ורק אם היא גדלה תפני לבדיקה
במעל 90% מהמקרים הן קטנות עם הזמן ונעלמות
לבריאות וברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה אחכה שבועיים
א23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- [BILIRUBIN גבוהיניב22/07/2010
שלום
עשיתי בדיקת דם , כימיה של הדם
וה-BILIRUBIN-TOTAL יצא גבוה בערך 2.7
הרגשתי בימים האחרונים כאבי ראש חזקים ובחילות
אני לוקח כדורים לטיפול בכולסטרול לחץ דם ולב
אני אוסיף שהויטמין D אצלי נמוך מאוד 13.5 ng/mL
ואני מטופל ב-10 טיפות ליום
אני בן 33
דיברתי עם הרופא שלי בטלפון בעקבות התוצאה ואמר שצריך לעשות בדיקת דם חוזרת עוד 3 חודשים.
השאלה היא האם זה מצריך בירור מידי או שזה יכול להיות טעות בבדיקה או בעקבות כדורים ובאמת לעשות מה שהרופא אמר לי, לחכות?
תודה
CHOLESTEROL 160 mg%
TRIGLYCERIDES 147 mg%
CHOLESTEROL- HDL 43 mg%
CHOLESTEROL-LDL calc 88
NON-HDL_CHOLESTEROL 117 mg/dL
BILIRUBIN-TOTAL 2.7 mg%
BILIRUBIN-DIRECT 0.20 mg%
GOT (AST) 21 U/I
GPT (ALT) 13 U/I
LDH 303 U/I
AMYLASE 55 U/I* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין גבוה
ד``ר אלון מרגלית22/07/2010שלום יניב
לדעתי הרופא שלך צודק. זו לא סטייה משמעותית לרוב מערכי הנורמה
יחד עם זאת, אם כאבי הראש והבחילות מתחזקים או מופיעות תופעות נוספות כמו צהבת והקאות, חשוב שתחזור ותבדק אצלו
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט שתןיערה22/07/2010
שלום. בת 32 ברקע לופוס קרישיות יתר סכרת ויתר ל"ד. ( כתבי פה לפני מספר ימים בנוגע לשאלה אחרת ). שמתי לב בימים האחרונים שאני ממעיטה מאוד במתן שתן ( בערך 3 פעמים ביום) וגם כשאני נותנת שתן הוא מועט מאוד. קורים מקרים שאני מכריחה את עצמי ללכת ואז יוצא קצת לא בגלל שאני מרגישה צורך אלה פשוט מכריחה את עצמי. אני רוצה לציין שאני שותה מלא ( למעלה מ 12 כוסות ביום). אין לי בצקות ולא עליתי במשקל ( ההפך בשבועיים האחרונים ירדתי 5 ק"ג מחוסר תאבון) וגם הלחץ דם בסדר לאחרונה. אני מאוד מודאגת- מה יכולה להיות הסיבה? אורולוגית? כליתית? האם לפי כמות השתייה שלי לא הייתי צריכה לתת שתן הרבה יותר? אני מאוד לחוצה
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט שתן
ד``ר אלון מרגלית22/07/2010שלום יערה
מחלות הרקע שלך לא מאפשרות לתת תשובה מקצועית לשאלתך. הבעיה של מיעוט שתן יכולה להיות מאד משמעותית או לא, אך נדרשת בדיקה מקצועית הכוללת תשאול נרחב ואינטראקטיבי (יכול להעשות גם בטלפון אם את רוצה) וגם בדיקות שתן ותפקודי כליה
מציע לפנות מחר בבוקר לרופא המשפחה לבדיקה מקיפה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSG גבוהדני22/07/2010
היי
עשיתי לפני חודשיים בדיקה של TSH ויצא לי 7 ... לפני חודש יצא לי 6.2 והלכתי לבדיקת אולטרסאונד שבה יצא שהכל תקין
השבוע עשיתי עוד בדיקת דם ויצא לי 8.83 שזה אפילו יותר גבוהה
מה יכול להיות הסיבה לכך ? האם זה יכול להתקשר לעישון ? או לסרטן ?
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה
ד``ר אלון מרגלית22/07/2010היי דני
בדיקת TSH אינה בדיקה מדויקת ועלולות להיות סטיות מרמת הנורמה גם ללא מחלה. לא ברור מדוע בצעת את ב הבדיקה - אם בגלל מצב מחלה או סתם בדיקה שגרתית.
בכל מקרה אם זו הסטייה היחידה בבדיקות ואין בעיות גופניות מיוחדות, הייתי מתעלם ממנה ולא חוזר על הבדיקה שלא לצורך לפחות מספר חדשים.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT בטןאלמונית22/07/2010
שלום רב,
לאחרונה אמא שלי סובלת מירידה דרסטית במשקל ודפיקות לב מואצות. טרם הוחלט האם הדבר נובע כתוצאה מפעילות יתר לש בלוטת התריס או שמא כתוצאה מבעיה בסוכר. רופא המשפחה החליט לשלוח אותה לעשות בין יתר הבקידות גם בדיקת סי.טי. בטן. זה מאוד מלחיץ אותי ורציתי לדעת האם זה אומר שיש חשש למשהו סרטני שעלול להוביל לתופעות מהם היא סובלת היום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT בטן
ד``ר אלון מרגלית22/07/2010ירידה דרסטית במשקל בהחלט עלולה להיות סימן גם לסרטן בבטן ואז מומלצת בדיקת CT
אני מניח שכל הבדיקות הנוספות יביאו לאבחנה הנכונה ועוד יותר מזאת, מקווה שהיא תרגיש טוב ותבריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף בקיץמודאג21/07/2010
האם תוכל בבקשה להסביר לי מה הוא חום גוף בקיץ אצל אדם מבוגר בגיל 39 בבוקר , אחר הצהרים והערב ובשעות הלילה החל משעה 00:00 ?
בתודה מראש
כי מדדתי חום בשעה 21:00 במדחום כספית בזמן של 2 דקות בדיוק והראה משהו 37.1 לערך , האם זה נורמלי ?
אם אפשר לענות על שני השאלות הללו בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף
ד''ר יעל כוכבי21/07/2010שלום לך,
באופן כללי חום גוף האדם בד"כ פחות מ-37 במדידה דרך הפה,ופחות מ-37.2 במדידה בפי הטבעת, אבל יש הבדלים אינדיבידואליים, הבדלים בין שעות היממה (עלייה בערב, ירידה בשעות הלילה) , ועלייה לאחר פעילות גופנית.
למה אתה מודאג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום גוף
מודאג21/07/2010כי מדדתי חום גוף על מדחום כספית בשעה 21:00 למשך 2 דקות והראה לי 37.1 האם זה בסדר כי את אומרת לי שמתחת ל-37 זה החום הנורמל , ומה כוונתך זה אינדיבידואלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פופקורן פג תוקפושרה21/07/2010
שבוע שעבר אכלתי פופקורן כנראה שפג תוקפו , יום למחרת התחילו לי כאבי בטן וגזים וכאב מתחת לריאות הנקודה באמצע שמתחת לריאות, כאבי הבטן אומנם הפסיקו והגזים הפסיקו אבל התחילה לי ליכה צהובה וקושי בנשימה , האם זה קשור ? האם גרמתי נזק למשהו , והאם אפשר לתקן זאת ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פופקורן פג תוקפו-דבר נוסף
שרה21/07/2010בנוסף היה לי חום של 37.7. וגם עד היום אני מרגישה קצת שהגוף שלי חם יתר על המידה הרגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפופקורן
ד''ר יעל כוכבי21/07/2010שלום,
יתכן שהפופקורן גרם לגרוי זמני של הקיבה , אבל בהמשך החום, השעול והליחה כנראה מעידים על הדבקה בזיהום , כנראה וירלי, של דרכי הנשימה.
אם מצבך לא משתפר, מומלץ להבדק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי LDH , GOT א חומצה פוליתגביםדסי אשר21/07/2010
שלום רב,
אגיע לרופאה עוד שבוע.
קיבלתי תוצאות בדיקות דם.
רציתי להבין מה משמעות התוצאות הבאות:
FOLIC ACID מעל 54 יחידיות.
בילורובין קצת נמוך מהנורמה.
LDH 660 עכשיו- מעבר לנורמה.
באפריל 381.
GOT יולי 33.אפריל 22.
תודה,
דסי אשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי מעבדה
אנסה להתייחס באופן כללי לתוצאות למרות שלא ציינת את טווח הנורמה של המעבדה הבודקת.
חומצה פולית גבוהה? הערך נראה לי לא סביר. האם את נוטלת תוספים עם חומצה פולית? בכל אופן,
ידוע לי על משמעות קלינית רק לערך נמוך ולא לגבוה.
אנזים כבד - עלייה קלה- כנראה מנטילת סימבסטטין.
LDH - אנזים שמקורו ברקמות שונות בגוף. עלייה יכולה לנבוע מבעייה טכנית בנטילת דגימת הדם
(פירוק כדוריות אדומות)
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין כואב הגרוןaukv21/07/2010
שלום,
לבעלי יש דלקת בגרון, הוא לוקח כבר למעלה מ36 שעות אנטיביוטיקה, והכאב לא משתפר, (החום כן ירד)
יש סיבה לדאגה???
היינו אצל הרופא הוא הסתכל לו בגרון, ואמר שהוא כבר הרבה זמן לא ראה כזה גרון מודלק, שכל הגרון מלא מוגלה, הוא לא עשה בדיקת דם כי יש לו נוגדניים IGG, גם לCMV וגם לEBV,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון
דלקת גרון יכולה להגרם ע"י חיידקים או וירוסים. מבין החיידקים, יש צורך לטפל בסטרפטוקוק
מקבוצה A בלבד, כדי למנוע סיבוכים מאוחרים. ביתר החיידקים וכמובן בוירוסים אין צורך לטפל,
אלא אם מתפתחים סימני מורסה (אבצס), למשל: ריור יתר עקב חוסר יכולת לבלוע רוק, כאב חד- צדדי בעיקר . במקרים אלה כדאי להבדק שוב ע"י רופא המשפחה או אא"ג.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)