מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול יבש בעיקר בלילהאילנית21/08/2010
הבן שלי בן 8 חודשים ולאחרונה התחיל להשתעלבעיקר בלילה, השיעול כבר נמשך למעלה משבוע. היייתי אצל הרופאים השבוע פעמיים פעם אחת בעקבות חום הקאות ושילשולים ופעם שנייה בעקבות השיעול, בבדיקת הרופאה נשמע שאין ליחה בבית החזה ואין סימני דלקת באוזניים ובגרון. מה יכולה להיות הסיבה לשיעול ? כיצד ניתן להקל עליו? האם סביבה לחה תעזור? אנחנו ישנים בלילות חמים אלו עם מזגן בבית, האם עדיף לשים לו רק מאוורר? או שניתן להשאיר מזגן עם מכשיר אדים? אשמח לקבל אינפורמציה על השיעול ועל הטיפול בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול יבש
ד``ר אלון מרגלית21/08/2010שלום אילנית
אם היה לילד חם, יתכן מאד שמדובר בהמשך מחלה וירלית. רצוי אכן לישון עם מכשיר אדים מכיוון שסביבה בעלת לחות גבוהה יותר משפרת את פעולת השיעול שהיא כיידוע מנגנון הגנה של הגוף ומקלה על הילד בכך שעוזרת לשיעול להיות עם ליחה.
שיבריא במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשלום20/08/2010
שלום לך ד"ר יקר
אני מטיבעי לא אוהב ללכת לרופאים
בזמן האחרון ישנו ריח רחיף מאיבר המין
למרות שאני שוטף אותו כל יום ען סבון וכו'
האם יש תכשיר שלא מצריך מרשם רופא
או שהמקרה מחייב פגישת רופא משפחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי20/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וקרישהלילי +תודה20/08/2010
אני אמא לנערה בת 20 אני עצמי עובדת בסקטור הרפואי רציתי לשאול אם לנו במשפחה אין בעיות קרישה .בתי בת 20 מעוניינת להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון , לבתי אין בעיות רפואיות פרט לזה ,שהיא מעשנת.במשפחתי לא ידוע על בעיות קרישיות יתר, לעומת זאת לאמא של בעלי כלומר לסבתא של בתי ,התגלה DVT ברגל(סובלת רק מלחץ דם) לפני כמה שנים בגיל 70,לסבתא לא נעשו לה בדיקות לקרישיות יתר ,טופלה אז בקומדין ,עבר לה מאז ולא חזר בינתיים.השאלה היא האם בתי צריכה לעדכן את הרופא נשים לגבי סבתא שלה לפני לקיחת גלולות האם יש צורך בבדיקות מיוחדות לבבדיקת קרישיות יתר לגבי בתי או רק בדיקת ספירת דם ,PT,PTT ? האם בכלל אם יש בעיה בקרבה משפחתית לא מדרגה ראשונה גם צריך לבדוק לגבי גלולות לנכדה?אודה לך על עזרתך הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וקרישה
ד''ר יעל כוכבי20/08/2010שלום לך,
בעקרון- יש כאן סיפור משפחתי חיובי של קרישיות -יתר (אמנם לא אב ואם, אך אם את ובעלך נושאים
את אותה מוטציה , היא יכולה לעבור לבתכם) ועישון.
לדעתי, כדאי שתעבור בדיקות לאבחון קרישיות-יתר לפני התחלת גלולות וכמובן- שתפסיק לעשן,
בכל מקרה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטןרוני19/08/2010
לד"ר שלום רב,
אני בן 27,בחור בריא בדרך כלל,במהלך ה3 שנים אחרונות היה לי חיידק אילובקטר.
ברמות גבוהות,בבדיקה שהתבצעה בשנת 2008 היה לי דלקת בתירסיון,דלקת בקיבה,ובקע באורך כ 1 ס"מ.כיום כבר שבוע אני סובל מכאב חזק בבית החזה באמצע .בקו של הגרון מתחת.
בין שני השדיים (אני גבר) .אני נוטל אומפרדקס וזה לא מעביר את הכאב.
הייתי אצל גסטרו שלא אמר כלום מה לקחת רק אמר שהוא רוצה לבצע גטסרופיה.
והיא תהיה בחודש נומבמר ככה שיש לי עוד זמן.
בנתיים אני סובל ולא יודע מה יש לי,אני מפחד מדלקת בקיבה אני מפחד מכיב פיטי.
לא יודע מה זה.
האם אפשרי להמתין כל עוד הבדיקות דם תקינות?
אני מאד מפחד מסרטן או מכיב בקיבה.שאולי חס וחלילה יכול להיות לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד``ר אלון מרגלית19/08/2010קווין שלום
בעקרון הבעיה שאתה מציג אינה פשוטה וקשה לענות עליה באופן מקצועי ללא תשאול מקיף יותר והבנה מעמיקה של הבעיה.
אני מציע שתפנה לרופא המשפחה או שתתייעץ עם המומחים שלנו טלפונית בכוכבית 27293
לבריאות וברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אימיונולוגית או המטולוגית?עידו19/08/2010
שלום
אני בן 38 ובדרך כלל בריא. לפני 4 שנים חליתי בזיהום דיי נדיר שהחל בדלקת גרון שלא הגיבה לאנטיביוטיקה והמשיך בדלקת ריאות נגיפית. אושפזתי למשך שבוע וחצי בו קיבלתי נוזלים ועברתי אינספור בדיקות בהם חשדו ל HIV לימפומה ומלונומה נפוצה והכל נשלל. כמובן גם כל הזיהומים הויראליים או הנגיפיים האפשריים נשללו גם. טופלתי בסטריאואידים עד להחלמה ושוחררתי להמשך מעקב במרפאה זיהומית.
הממצא החריג מהאשפוז הוא גלובולין גבוה בדם. בדיקות אימיוניות הראו רמת נוגדני IGA גבוה מאד מהנורמה 756 כאשר גלבול עליון 400). גם IGG היה גבוה אך לאחר חלוף הזיהום הוא ירד לנורמה כאשר ה IGA נשאר ללא שינוי ואף המשיך לעלות (כיום 850). בנוסף, כיום ערכי ה IGM הולכים ויורדים למתחת ל 35 כאשר הגבול התחתון הוא 45. במשך השנתיים הראשונות בהן הייתי במעקב ביצעתי מספר בדיקות דם כולל אימיונופיקסציה שהייתה תקינה (לא נמצא חלבון מונוקלונאלי). ההבחנה של הרופא היא שאני סובל מהיפרגלובולינמיה A והיפוגלובולינמיה M פוליקלונלית מסיבה לא מוסברת ככל הנראה בעקבות הזיהום, אך לא נפסלה האפשרות שזו הפרעה אמיונולוגית מולדת. בדיקות לאקטרופורוסיז של חלבון הראו כי הגלובולין החריג הוא מסוג בטה (20%). בנוסף על הצרות שלי אחרי כמעט 4 שנים של שקט זיהומי, לפני חודש חליתי בדלקת תת עורית חריפה ברגל בשם צלוליטיס שכמעט גרמה למותי אחרי שפתחתי לינפנגיטיס וספסיס והייתי מאושפז שבוע עם אנטיביוטיקה לוריד וחמצן (חום ל 40 מעלות לחץ דם וסטורציה נמוכים עם לוקוציקטוסיז חריף בדם עם סטיה שמאלה).
היום לאחר שבועיים מהחלמה מהזיהום ברגל אני שוב ממתין בחרדה לתוצאות בדיקות דם ומקווה שגם הפעם לא ימצא חלבון חד שבתי. לרופאים אין תשובה עבורי. בינתיים הופניתי לאימיונולוג לו יש לי תור בחודש הבא.
השאלה שלי, האם מצב של היפרגלובולינמיה פוליקלונלית יכול להתפתח למחלה ממאירה כמו מיאלומה נפוצה? כמו כן, נכון להיום ספירת הדם שלי אינה מעידה על בעיה בתפוד כליות, אך באופן לא מוסבר אני פתאום סובל מכולסטרול גבוה מאד ואנמיה (כמות תאדי דם אדומים נמוכה אך בעלי גודל תקין), למרות שאני לא אוכל מזון עתיר בכלסטרול ומרבה לעסוק בספורט הכולסטרול הטוב עומד על 65 אך הרע על 172. הכללי משתנה בין כל בדיקה לבדיקה בין 220 ל 264. ההיתכן שישנה בעיה המטולוגית ולא אימיונולוגית? רמת הכולסטרול על שנת 2008 הייתה תקינה ונמוכה. הקפיצה חלה רק ב 2009. יש לציין כי שומנים בדם תקינים ונמוכים בטווח הנורמה. ההיתכן שהכולסטרול בגלל בעיה גנטית (אבא נפטר מהתקף לב בגיל 65 לאחר שאושפז עם טרומבוזיס ביד שמאל ).
מצטער אם ההודעה ארוכה, אני פושוט מתחיל להיות נואש. שאלתי את השאלה הזו גם בפורומים אחרים ולא קיבלתי מענה (בחלקם פשוט התעלמו או כתבו לי שאין זה הפורום הנכון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה המטולוגית
ד``ר אלון מרגלית19/08/2010שלום אלי
אני בהחלט חושב שמגיע לך לקבל ייעוץ המטולוגי מקצועי היות וכמה דברים שאתה מזכיר, כולל מחלתו של אביך ז"ל עלולים להצביע על בעיה המטולוגית יותר מאשר אימונולוגית וכדאי בכל מקרה שתקבל תשובה גם ממנו בהקדם.
עוד עיצה קטנה - תבקש מרופא המשפחה שלך שיעזור לך לקבל תור בהקדם ולא בחודש הבא, עקב צרוף המחלות והבעיה החריפה שאתה מתאר. לרוב כאשר רופא פונה אישית לרופא יועץ הוא יכול להקדים תור.
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת משטח גרוןדני19/08/2010
שלום יום שלישי הלכתי לרופא משפחה שאבחן אצלי דלקת גרון ונתן לי מוקסיפן 500 גרם לשבוע וטיפות אוזניים
כמו כן עשיתי בדיקת B.Haemolyticus Streptococcus והתוצאה הייתה Non-gr.A positive
מה זה אומר ? האם זה אומר שיש לי דלקת חיידקית ?
והאם עליי לחזור לרופא לקבל טיפול אחר
האמת שהיום יומיים אחרי אני מרגיש מצויין אין לי שיעול אין נזלת רק טיפהחום [ 37.8 ]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח גרון
ד``ר אלון מרגלית19/08/2010הבדיקה אכן מעידה על דלקת חיידקית אך לא מהסוג הגורם בעיות משמעותיות
לרוב כאשר מקבלים תשובה כזו, מקובל להמשיך עוד יום ולהפסיק את האנטיביוטיקה. בעיקר כשההרגשה משתפרת. שתיה מרובה, מעקב ומנ וחה יספיקו להחלמה מלאה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב הממדיניב19/08/2010
האם יכול להיות שעקב שינה בממד הגוף לא יתפתח בצורה מיטבית..
כלומר שכאשר האדם יושן הממד השינה פחות איכותי ואז הגוף לא מתפתח בצורה מיטבית..?
האם מומלץ לישון בחדר רגיל מאשר בממד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב הממ"ד
ד''ר יעל כוכבי19/08/2010שלום, משה
לדעתי- כן, לשלוש השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוההחני18/08/2010
יש לי חום יחסית גבוהה 38.5 כ6 ימים עשיתי צילום חזה הכל בסדר מחר אני צריכה לעשות בדיקת דם ושתן מדוע החום לא עובר שאני שותה כבר מיום שישי כדור להורדת חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה
ד''ר יעל כוכבי18/08/2010שלום לך,
כדי לאבחן את סיבת החום יש צורך בבדיקה גופנית טובה ובדיקות עזר.
כדור להורדת חום לא מעביר חום , אלא מוריד מעט את החום למספר שעות. לא חייבים להוריד חום של 38.5 מעלות. החום מבטא ומאפשר התגוננות של הגוף כנגד גורמי מחלה שונים, בעיקר וירוסים.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת בדיקות מהימים האחרוניםגיל18/08/2010
במהלך 6 השנים האחרונות הומוגלובין בין 12-13 ספירת כדוריות דם אדומות בין4.0-4.5 ,
MCV,MCH MCHC,תקינים ו-HCT חורג מהנורמה 37%-39
לאחרונה עקב ברור נשלחתי לבדיקות אלקטרופורוזה של חלבון שתוצאותיהם מטרידות אותי במעט להלןתוצאות הבדיקות :
ALBUMIN-52.1
MONOCLONAL SPIKE 0.0
ALPHA 1-GLOBULINE)g\l-1.1
ALPHA 2-GLOBOLINE-5.6
BETA-GLOBULINE-7.9
GAMMA-GLOBULINE-8.5
על מה מצביעות תוצאות של הבדיקות הנ"ל?האם הם מצביעות כי הנני חולה בתלסמיה?
האם תוצאות של הבדיקות אלקרופורוזה של החלבון תקינות?
האם משכלול כלל התוצאות שלי ניתן לדעת את הסיבה לאנמיה הקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלקטרופורזה של חלבוני דם
בהנחה שהערכים שהבאת הם בגרם לליטר, הם בטווח הנורמה.
אין קשר בין בדיקה זו לתלסמיה.
בתלסמיה האינדכסים של כדוריות הדם נמוכים והאבחנה מסתמכת על אלקטרופורזה של המוגלובין.
כאמור, כדאי להתיעץ עם המטולוג .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
גיל19/08/2010היי ד"ר ,אני מאוד לחוץ מחריגות בבדיקות הדם האחרונות
בבדיקות אלקטרופורוזה של חלבונים ישנם ערכים מסויימים שחורגים מן הגרף:
ALBUMIN-52.1 (מקסימום זה 50)
MONOCLONAL SPIKE 0.0
ALPHA 1-GLOBULINE)g\l-1.1
ALPHA 2-GLOBOLINE-5.6 (מינימום זה 6 )
BETA-GLOBULINE-7.9
GAMMA-GLOBULINE-8.5
על מה מצביעות חריגות אלו ?
האם החריגות +העובדה כי ההמוגלובין שלי נמוך(12-13 )כבר כמה שנים(כפי שציינתי מעלה+העובדה כי ספירת הדם שלי נמוכה(בין 4.0-4.5 )+ העובדה כי HCT נמוך
אך MCV,MCH תקין,יכול להצביע על תלסמיה?על איזה מחלה זה יכול להצביע?
על מה יכולים להצביע חריגות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
גיל19/08/2010אילו ערכים בבדיקות דם יש לבדוק על מנת לראות אם ישנה המוליזה בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בהחלט
ד''ר יעל כוכבי19/08/2010שלום , גיל
האבחון של אנמיה המוליטית נעשה ע"י בדיקות הדם הבאות: ספירת דם, רטיקולוציטים, LDH , הפטוגלובין, בילירובין.COOMBS .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה?
ד''ר יעל כוכבי19/08/2010שלום , גיל
אין ספק שאתה לחוץ מאד וגם לא ישן בלילה.
החריגות בחלבונים - קלות ולא ספיציפיות.
העובדה שיש לך המוגלובין יחסית נמוך ויציב כבר כמה שנים- דוקא צריכה להרגיע.
בתלסמיה MCV, MCH נמוכים- ואצלך תקינים.
כדאי להתיעץ עם המטולוג , שיאחד את כל הנתונים ויחליט לגבי המשך בירור.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםא.ל.18/08/2010
בוקר טוב ותודה על תשובתך. משום מה לא ענית על שאלת ההמשך שלי. אודה אם תוכלי להתייחס.
אני לא הבנתי על איזה טיפול את מדברת, כי אני לא עברתי שום טיפול. אני עושה בדיקות דם פעמיים בשנה והתוצאה תמיד הייתה 0, ועכשיו זה 1. עדיין את חושבת שזה שום דבר? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
הכוונה לטיפול בדגימת הדם ולא בך.
ראי תשובה למטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם -תוספתגיל18/08/2010
שלום,אני בן 29 להלן ערכי הבדיקות הלא תקינות שלי משנת 2004:
RBC(2004-4.45,2005-4.30,2006-4.50,2007-4.70,2008-4.60,2009-4.27 לציין שכל תוצאות הברזל ,פריטין,בי 12 תקינים וכן בדיקה לדם סמוי תקינה
על מה מצביעם ערכים אלו ואיך יש להתייחס לשינוים בערכים?האם זה מצביע על אנמיה?
האם מדובר בסטטיה רצינית מהנורמה?
ממה נובעים ערכים הללו החורגים מהנורמה?
האם יש לי ממה לחשוש בעקבות הקפיצות הללו והירידה משנת 2006 שהיה לי המוגלובין 13 ועכשיו ב-2010 הוא רק 12?האם זה מצביע על מחלה כלשהייא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
מזל טוב! אני מבינה שיש לך היום יומולדת ולכן גדלת בשנה?
ראה תשובה למטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגיל18/08/2010
שלום רב ,הנני בן 28 וכבר משנת 2005 בדיקות התגלו אצלי בדיקות לא תקינות:
1. RBC (הנעות בין ערכים (4.0 -4.5 ) כאשר 4.0 זאת התוצאה הכי נמוכה שהיתה לי ו4.5 זה הכי גבוהה .(ושאר הערכים היו בין לבין)
2. HGB (שערכיו נעים 12.1-12.6 )וכמובן כל הזמן ערכים נעים בטווח הנתון ולא חורגים ממנו.יש לציין שברזל ובי 12 תקין אצליכמו כן עשיתי בדיקות לדם סמוי שגם כן תקינות
השאלה שלי היא ממה נובעים ערכים נמוכים אלו?
האם זה נחשב בסדר לחיות עם התשובות הללו מבלי לעשות שום דבר?
האם זה נחשב מצב נורמלישהבדיקות כול הזמן באותם טווחים ?האם זה מעודד או מראה משהו רע?
מה עוד אני יכול לעשות על מנת לחתוך את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
לגבי גבר בן 28, יש לך קצת חוסר דם והשאלה היא למה.
יש פרמטרים נוספים שחשוב לדעת: האינדכסים של הכדוריות האדומות (MCV, MCH. MCHC)
רמות פריטין, חומצה פולית, רטיקולוציטים וכו'.
אפשר לבקש גם יעוץ המטולוגי להשלמת הבירור.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
גיל18/08/2010הערכים שבקשת ממני הינם תקינים פרט ל-HCT שנע(בין 35-38 )
בדיקות לפריטין ,ברזל דם סמוי תקינות
והמוגלובין:
2004-12.9
2005-12.6
2006-13.0
2007-13.3
2008- לכך גם ערכים של RBC משתנה מ4.0-4.6
ממה יכולים להיגרם ערכים אלו?
האם מדובר כאן על סטייה רצינית ?
האם ניתן להבין מהתשובות הנ"ל את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
ראה תשובה למטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה שמחמירה בערביםיסמין17/08/2010
היי,
לפני כשבוע בערך הבחנתי שללא קשר לאם אני מרכיבה עדשות מגע או משקפיים, לקראת הערב אני חשה לחצים ואי נוחות באזור שמסביב ומאחורי העינים. מאז התופעה החמירה עד כדי כך שבשלוה ימים האחרונים אני חשה חולשה כבדה מאוד באזור הראש בעיקר בערבים אם אני עושה כל מאמץ פיזי (אפילו לסובב את הראש מצד אחד לאחר- ולא במהירות). היום, בגלל המצב, מדדתי חום (למרות שאני לא סובלת מסממן הרגיל לחום- אפילו נמוך- של כאבי שרירי הרגליים) ויש לי חום של 37.3 (לא גבוה, אבל לא אופייני לי). בנוסף, בשלושה ימים האחרונים סבלתי מבעיות כיבה (שילשולים מדי פעם).
ועוד משהו- אובחן לי כבר שהמרפק של יד שמאל מפעיל לי לחצים על העצבים וחשתי בימים האחרונים החמרה בתחושת הזרם באזור האצבעות האמצעיות של כף יד זו.
ולרקע כללי- אני בת 29, בריאה באופן כללי אבל מאחר וסבא שלי נפטר מסרטן במוח, התסמינים מפחידים אותי. אה! ויש לי כולסטרול גבוה (למרות שאני בתת משקל) שמטופל בהצלחה ע"י דיאטה בפיקוח של דיאטנית.
בקיצר, השאלה שלי היא:
על מה התסמינים שלי יכולים להצביע? והאם עלי לטפל בהם?
תודה מראש,
(ומתנצלת על אורך התיאור)
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד``ר אלון מרגלית17/08/2010שלום יסמין
אכן נראה שמות סבך משפיע על ערנות יתר ודאגה מסימפטומים ובעיות גופניות שאינן קשורות בהכרח זה לזה.
עדיף לדעתי לשוחח בנושא/ים עם רופא המשפחה או אחד המומחים שלנו כדי להקל על הסבל והדאגה ולקבל תשובות מפורטות ומדויקות
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע פתוחmoran17/08/2010
יש לי פצע פתוח כבר יותר מחודשיים, אני אפילו לא זוכרת איך זה התחיל בדיוק, רק שזה היה יותר קטן כמו עקיצה ועכשיו זה מתרחב לאט ולא נסגר.. אני חושבת שאני אולי לא מטפלת בזה כמו שצריך... אני משתדלת לנקות את הפצע בזמן האחרון עם אלכוהול. איך צריך לטפל בפצע פתוח? במשך היום הוא מוגלתי ובסוף היום אני מנקה אותו.. בבית מרקחת נתנו לי אבקה רפואית כדי לייבש אותו אבל אחרי כמעט שבועיים לא חל שיפור. תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע פתוח
ד``ר אלון מרגלית17/08/2010שלום מורן
אין מנוס, תפני לרופא שיבדוק אותך ויתן לך את הטיפול המתאים
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זמני
moran18/08/2010הלכתי לפני כחודש לרופא שאמר לי שזה ייסגר בקרוב ורק לחטא את זה.. העניין הוא שאני מטיילת בחו"ל, אני חוזרת בעוד כחודש וחצי לארץ ואז אני כמובן אלך לרופא שלי.. חוץ מלחטא את הפצע ולקוות שייסגר בזמן הזה יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות? השימוש באבקה לייבוש נשמע הגיוני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס הפפילומיהפאר17/08/2010
שלום.
האם יש בדיקה שניתן לבצע אצל גברים שימצאו האם הנבדק נושא את הוירוס ?
אם כן מה שם הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס הפפילומה
אין לי נסיון עם בדיקה כזו.
כנראה שרופא עור יכול לשלח דגימה לPCR (מאיפה בדיוק?) , אבל גם אם התשובה חיובית,
אין לזה טיפול.
יש משמעות רק אם יש יבלות (קונדילומה).
יש מקומות בעולם שנותנים חיסון לוירוס גם לבנים.
קבוצות סיכון: יחסי מין עם פרטנרים רבים, ללא הגנת קונדום, מין אורלי, הומוסקסואלים.
כדאי להתיעץ גם בפורום עור ומין,
ולהקפיד על מין מוגן!
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)