מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדלסוזן10/08/2010
שלום.רציתי לדעת מה ההבדל בין MRI ראש לבין MRI מוח -אוכף.האם MRI ראש מכיל בתוכו כבר את החלק של האוכף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל
ד``ר אלון מרגלית10/08/2010שלום רב
לרוב הצילום המכוון לאוכף שונה מזה המכוון לכל הראש, אך כדאי לברר אצל רנטגנולוג שהמליץ על הבדיקה מהטעמים הקליניים הרלבנטיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
סוזן11/08/2010זה אני יודעת.הענין הוא ששלחו אותי לצילום ראש-אוכף בגלל בעיות בהורמונים .ונזכרתי שבעבר עשיתי MRI כללי שיצא תקין(בגלל כאבי ראש).אז האם כדאי לבטל את התור לצילום אוכף?האם הMRI הרגיל כולל את האוכף?
אין לי דרך ליצור כרגע קשר עם הרופא ששלח אותי לבדיקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת שוב
סוזן16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחויות של הבעל..יעל10/08/2010
בעלי בן 59, הוא סובל (וכמובן גם הסביבה) מנפיחויות-נאדים רוב היום כבר תקופה ארוכה. אינני יודעת לאיזה רופא מתאים שילך להתייעץ? האם זה גסטרו או מישהו אחר? זה מוגזם אצלו כבר בצורה קיצונית. רקע: הוא מטופל בסכרת 2, לחץ דם, ושומנים גבוהים וסובל מעודף משקל. מה עושים.??? הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות הבעל
ד``ר אלון מרגלית10/08/2010שלום יעל
אכן בעיה לא פשוטה, מטרידה ומביכה
לרוב קשורה לסוג התזונה אך גם לתרופות הנלקחות באותה עת.
חייבים לתחקר אותו בסבלנות ולהבין את כל הגורמים לפני שמציעים מרפא
היות ובוודאי לא נעים לו לפנות לרופא בשל בעיה זו, למה שלא לכוון אותו להתקשר אלינו מכיוון שמנסיוננו ייעוץ טלפוני יכול בהחלט להועיל
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקורר וירוס או מה?רוני09/08/2010
לדוקטור שלום רב,
בן 30.בחור בריא בדרך כלל
מזה שלושה ימים,שהחל ביום שבת .חשתי כאבי גרון ומחנק בגרון,כולל התערוריות
מספר פעמים במהלך לילה שבת וראשון.בעקבות הגרון,יש גם בחילות.
חום של 38.5 היה אתמול ולא יותר.קיים אפ'צי ,ונזלת שיורדת ללא הפסקה.
אודם בגרון ללא דלקת או מוגלה וללא נפיחות של בלוטות הלימפה.
קיבלתי מוקסיפון לקחת וכדור בשביל הנזלת מאתמול לאחר בדיקה אצל הרופא משפחה
שחושד שמדובר בהתחלה של סינוטיס .
הופיע לי מהיום כאב באזור הצלעות חלק שמאל בזמן נגיעה קיים כאב.
כמרחק של כף יד מאזור השד צד שמאל.
האם יש צורך לגשת לבדיקה או שזה לא משהו שמחייב בירור
ואולי זה כן הגיוני במקרה של התקררות ,האם זה יכול להיות שריר תפוס
או מההתקררות ? לא קיבלתי מכה בצלעות
אודה לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
ד''ר יעל כוכבי09/08/2010שלום לך,
כאב כזה במגע יכול לנבוע גם מגרוי של צלע , עצב בין צלעי או שריר בין צלעי עקב "התקררות".
חימום מקומי או משחה מקומית עשויים להקל,
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בחוש הטעםאורית09/08/2010
שלום רב, לפעמים כשאני אוכלת משהו מתוק כגון שוקולד או עוגה אני מרגישה טעם מלוח במקום מתוק.
האם זה מצביע על בעיה כלשהי? ממה זה יכול לקרות?
לציין שאני לא נוטלת תרופות קבועות.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בחוש הטעם
חסרים לי נתוני רקע על גילך, סימפטומים נוספים, בעיות רפואיות אחרות, כמה זמן נמשכת הבעיה , האם היא מחמירה וכו'.
מצאתי דווחים דומים בחוסר אבץ, חוסר ברזל ומחלות נוירולוגיות כגון מיאסטניה גרביס.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ברזל
מירב10/08/2010תודה ד"ר על התגובה, לשאלתך: אני בת 32, ומזה יותר משנה סובלת מ-IRON ופריטין נמוכים. בשבוע האחרון הברזל ירד ל-26. יכול להיות שזה בגלל זה?
אני נוטלת כדורי ברזל לסרוגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ברזל
ד''ר יעל כוכבי11/08/2010שלום לך,
ממה שקראתי- אפשרי. כדאי לטפל בעקביות בחוסר ברזל בתכשירים מתאימים, העשרה תזונתית
(בשר, בעיקר כבד, ירקות עליים ירוקים, שומשום לסוגיו- טחינה, חלבה, קטניות ...) לפעמים צורך בטיפול לוריד. וכמובן- לנסות להבין ממה נובע חוסר הברזל: האם רק חוסר במזון? האם בעיה בספיגה?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחי שמאל רדומהנדב09/08/2010
היי,
כבר 5 שעות שלחי שמאל שלי רדומה לגמרי.
ממה הדבר עלול לקרות?
לאיזה רופא עליי לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחי שמאל רדומה
לפעמים זוהי תופעה חולפת (לחץ מקומי על עצב , כמו לאחר שינה על יד או רגל) .
אם היא נמשכת, אפשר להתיעץ עם רופא המשפחה (או פשוט להעיר אותה...)
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בלבמיכל09/08/2010
שלום
אני בת 34. מזה מספר שנים יש לי תופעה שחוזרת על עצמה. כשבוע - שבועיים אחרי ביקור אצל שיננית, מתחיל לי כאב חזק מאוד באיזור הלב. אני לא משתעלת. החום כרגע הוא 37.1. בביקור אצל השיננית לקחתי אנטיביוטיקה - 4 כדורים של 500. בעבר אמרו לי שיש לי איוושה בלב ואחר כך לא ראו את זה.
הכאב בא כמו בגלים / פעימות. לפעמים זה חד כמו סכין. לפעמים זה מרגיש מפושט יותר. בעבר לקחתי אנטיביוטיקה כדי שזה יעבור. בצילום חזה בעבר לא ראו כלום. מהי הבעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בלב
ליתר בטחון יש לבקש בדיקת אקו לב לשלול בעיה באחד המסתמים ולקחת תרביות דם בזמן
עליית חום.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות ותגובות אלרגיותמאיה09/08/2010
מזה כחודש אני נעקצת ברגליים בעיקר (אבל גם בזרועות ובבטן). אין לי מושג ממה העקיצות, לא יתושים, פרעושים או עכבישים. עשיתי הדברה בבית לאחר שאמרו שיש סיכוי שזה כיני יונים. בן זוגי שגר איתי לא נעקץ בכלל.
חלק מעקיצות מתנפחות נורא ושורפות אין להם צורה מוגדרת והם פשוט מתפשטות על הרגל, זה מתחיל בעקיצה קטנה ולאט לאט כל הרגל מלאה עקיצות קטנות שמנפחות לאחת ענקית הגעתי למיון פעמיים לאחר שהתנפחה לי כל הרגל.אמרו שזו תגובה אלרגית לחרק כלשהו נתנו לי טלפסט ופניסטיל. בקיצור לא חידשו לי כלום. אחרי 24 שעות העקיצות נעלמות כמעט לחלוטין.יש לציין שאני אלרגית מאוד לחתולים, כלבים, אבק, דשא, מתכות וחרקים. כיבסתי את המצעים והבגדים, הוצאתי את המזרון לשמש אבל העקיצות עדיין נמשכות. אני כבר לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות ותגובות אלרגיות
קשה לי לדמיין את הנגעים (עקיצות קטנות שמתנפחות לאחת ענקית?)
כדאי להראות לרופא משפחה או רופא עור או אלרגולוג.
לחילופין אפשר לשלח לכאן תמונה שצלמת.
יתכן שמדובר באורטיקריה ? ולכך יש צורך בבירור וטיפול אנטי-אלרגי, לפעמים סטרואידים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יעל
מאיה09/08/2010הסתכלתי לראות איך נראית חרלת, זה באמת מזכיר את זה קצת.
אנסה לתאר את העקיצות: לפעמים הגירוד מתחיל עוד לפני שרואים בכלל את העקיצה. ותוך כמה דקות יוצאת עקיצה קטנה ולאט לאט הגבולות שלה משתנים. והיא מקבלת צורה מוזרה לא סימטרית. יוצאות הרבה עקיצות כאלה והן מתפשטות וגדלות עד שהופכות לעקיצה אחת ענקית נפוחה שורפת ואדומה. זה נרגע אחרי כמה שעות.
זה נשמע כמו חרלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרלת-אורטיקריה
ד''ר יעל כוכבי10/08/2010שלום לך,
יתכן מאד שמדובר בחרלת. לפיכך, הסיבה אינה עקיצות וכנראה אלרגית
כאמור, דרוש בירור וטיפול אנטיהיסטמיני.או אפילו סטרואידים סיסטמיים (פרדניזון).
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס XR75אדם09/08/2010
שלום.תוך כמה זמן מורגשת משמעותית השפעת התרופה ויפאקס XR75 נגד חרדה?
האם התרופה מותרת למי שיש לו לחץ דם 140/90?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס
האפקט הקליני צפוי תוך 3-4 שבועות.
תופעת לואי של יתר לחץ דם צפויה ב4-5 אחוז.
יתר לחץ דם לא מופיע בהוראות הנגד למתן התרופה, אך יש לעקוב .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם נערשירה08/08/2010
שלום,
בני בן 12 במשקל עודף שוקל 85 קילו, גובהן 1.70
היינו אצל דיאטנית ולא עוזר.
הבן מוכן ללכת לתוכנית עבודה במכון כושר ואני קצת מסתייגת כי אני יודעת שהנער בשיא גדילתו
ומפחדת שזה ישנה לו את גדילתו הטבעית ויעצב לו שרירים ומסות טרם זמנו.
אשמח לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל בנער
ד``ר אלון מרגלית08/08/2010שלום אמא
את יכולה להיות גאה בבנך ובעצמך על כך שבנך מוכן ללכת למכון כושר - זו ללא ספק הדרך הנכונה לטפל בבעית עודף משקל בגיל הזה
חשוב גם שתדאגי שיהיה שם מאמן כושר מוסמך לייעץ לנער בגילו. למשל, לא מומלץ בגיל הזה לעבוד עם משקולות שעלולות באמת יותר לפגוע מאשר לעזור.
תרשי לעצמך לתת לו חיזוקים על בחירתו ולתמוך בו לאורך זמן.
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר לרעשיםשני07/08/2010
שלום
אני בת 27
יש לי בעיה של רגישות יתר לרעשים. בחיי היומיום שלי אני אוהבת שקט וזה לא מסתדר לרוב האנשים שסביבי.
זה מתבטא בזה שקשה לי לשמוע טלויזיה ברמה שלרוב האנשים נראת נורמלית, אני תמיד מבקשת להנמיך עוד ועוד. כנ"ל לגבי מוזיקה בבית, במסעדה או בחנויות. אני שונאת צלצולים של פלאפונים או טלפונים ומעדיפה להסתובב בלי. יש לי בעיה עם אנשים שמדברים חזק או מהר מדי, ואני תמיד מעדיפה קול נמוך על קול גבוה לדוגמה אני שומעת רק זמרים עם קול נמוך ואפילו מעדיפה לקחת קורסים עם מרצים מאשר עם מרצות בגלל הקול.
לא כל רעשי הרקע מפריעים לי (אני מרגישה שזה גם משתנה מפעם לפעם) אבל אם יש רעש רקע שמפריע לי אני ממש מאבדת סבלנות ונהית עצבנית.
עם זאת כשאני יוצאת בערב לרקוד או הולכת לחתונה הרעש לא מפריע לי ואני אוהבת שיש מוזיקה ורוקדים.
אני לא יודעת למה הבעיה הזו קשורה ולכן הפנתי אותה אליכם. מה אפשר לעשות והאם יש צורך לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר לרעשים
ד``ר אלון מרגלית07/08/2010שלום שני
ראשית להרגיעך - זה לא נשמע כמו בעיה רפואית ובוודאי שלא מסוכנת.
יחד עם זאת אין ספק שזו בעיה מטרידה בהתנהלות ובהתנהגות היום-יומית שלך.
אני מציע שתראי זאת במינוח שאת עצמך טבעת - רגישות יתר לרעשים. יש אנשים שיש להם רגישות יתר לטעמים שונים, לטמפרטורה מסוימת, רגישות יתר בקיבה ואלרגיה לחומרים מסוימים.
בכל הנושאים הללו המפתח טמון ביכולת ההסתגלות. ככל שיכולת ההסתגלות גבוהה כך אנו חיים בשלום עם התופעה. ככל שנלחם בתופעה, נסבול.
דרכים פשוטות כמו המנעות מסביבה רועשת, אזניות עם מוזיקה שקטה ומרגיעה, לימוד של הרפייה ודמיון מודרך של שמע (שאת יכולה לקבל אצלנו) וכד' יעזרו לך ללא ספק להסתגל ולשפר את איכות חייך.
בהצלחה וברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה חדה בברזלנתנגו06/08/2010
בן 52, ברזל תמיד היה בסדר , בחודשיים שלושה אחרונים ירד ל58 , 59 , ולכן הרופא המשפחתי נתן לי לקחת במשך חודש פריפול, אחד ביום , ואתמול עשיתי בדיקה והברזל 37. חוץ מזה כל הספירת דם והכימיה תוצאות טובות כולל המוגלובין(14), פריטין{30). מה יכול לגרום לירידה חדה כזאת בברזל? יש לי תור רק לעוד כ 10 ימים וכן הרופא בחופשה בחו"ל ולכן אני פונה לפורום
ותודה מראש
נתנגו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
ד''ר יעל כוכבי06/08/2010שלום לך,
יתכן שיש בעיה בספיגת הברזל (למשל עקב שלשול או תרופות אחרות).
להגדלת הספיגה יש לקחת את תכשיר הברזל יחד עם מזונות עשירים בויטמין C כגון תפוזים או עגבניות.
לצרוך מזונות עשירים בברזל: כבד, ירקות עליים , מאכלי שומשום, קטניות .
בכל אופן, אם ההמוגלובין תקין, אין סיבה לדאגה ואתה יכול לחכות שהרופא יחזור מחופשתו
או גם ליסוע בעצמך לחופשה ולהתענג על מאכלים עשירי ברזל...
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול משהושלום06/08/2010
קודם כל הפורום הזה נהדר ומספק את כל רצונותי עד כה
האם ריח רע מאיבר המין מעיד על משהו?
האם אני צריך ללכת לרופא המשפחה ולספר על זה?
אני בן 17 וחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לענות משהו
לא ברורה לי סיבת הריח וכדאי באמת לפנות לרופא לבדיקה, יתכן שזו רק הזעת יתר?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וסחרחורתגל06/08/2010
שלום,
ב3 חודשים האחרונים אכלתי ממש לא טוב (שוקולד, והמון פחמימות והרבה פחות בשר וירקות) ולא מסודר, כמעט ולא ישנתי (תקופת מבחנים...) והגעתי למצב שהשיער מאוד נושר לי, וכל פעם שאני קמה מישיבה לעמידה או משכיבה לעמידה יש לי סחרחורת ואני רואה הכל שחור כאילו אני עוד שניה מתעלפת.. אני מחזיקה במשהו וזה עובר אחרי כמה שניות...
עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות (הכל ממש באמצע, הבדיקות הכי טובות שהיו לי איי פעם...), אני כן מקפידה לשתות לפחות 6 כוסות מים ביום ובימים שאני עובדת פי 3 יותר...
מה זה יכול להיות? מה הסיבה לנשירה ולירידת לחץ דם הזו? ואילו בדיקות נוספות עליי לעשות?
תודה!!
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער וסחרחורת
נשירת שיער יכולה לנבוע משנויים הורמונליים: למשל הפסקת גלולות, חסרים תזונתיים וסטרס.
סחרחורת: מסיבות שונות- חסרים תזונתיים, חוסר שתייה, אנמיה וכו' (יש בפירוט ב"שאלות נפוצות")
יש צורך לשתות כ10-12 כוסות ליום לפחות, במיוחד בימים חמים אלה.
בתקופת בחינות יש גם גורמים של חוסר שינה , קפאין, סיגריות?
כך שבמיוחד בתקופת בחינות כדאי לנסות ככל האפשר לשמור על תזונה מאוזנת, תוספת ויטמינים, שתייה מספקת, שינה בריאה , הרפייה והפחתה למינימום של חומרים ממריצים.(במקום- עדיפה פעילות גופנית).
בהצלחה ולבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל07/08/2010הי יעל,
אני לא הפסקתי עם הגלולות, ואני לא שותה קפה או מעשנת, עכשיו שנגמרו הבחינות אני כן משתדלת לאכול נכון יותר, לישון הרבה ולשתות יותר. האם יש צורך בבדיקות נוספות מלבד בדיקות הדם הרגילות? (הדבר המיוחד היחיד שהיה בבדיקה היה הTSH שיצא בנורמה)
והאם עכשיו יפסיק לנשור לי השיער והסחרחורות?
שוב תודה!
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעל כוכבי07/08/2010שלום לך,
אם גופך חווה סטרס בחודשים האחרונים, יקח זמן להתאושש וטוב שנקטת צעדים לעזור לו.
מה הערך של TSH ? יתכן שכדאי להתמקד בזה.
לבריאות, (למה את לא ישנה בשעות כאלה?...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל07/08/2010הי,
הTSH הוא 1.24. הפריטין הוא 23, המוגלובין 13.4. ברזל וB12 לא נתנו לי לעשות כי יש נוהל חדש שאפשר לבדוק אותם רק פעם בשנתיים (ועשיתי בדיקות לפני שנה...)
חח ואני לא ישנה בשעות כאלה כי התרגלתי לישון כל יום ב4 בבוקר בגלל המבחנים! (אבל לפחות עכשיו אני קמה בצהרים ולא ב8 בבוקר :) )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער וסחרחורת
ד''ר יעל כוכבי07/08/2010שלום לך,
טעות שלי- חשבתי שהתכוונת לTSH שיצא מהנורמה, ואכן הערך תקין.
הפריטין קצת נמוך.
אולי קצת תוספים , להעשיר בברזל את האוכל , להתיעץ עם הרופא הטוב ביותר, דר' זמן
והכל יסתדר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רעדי05/08/2010
אני בהריון שבוע 27
לפני שבוע וחצי פריחה בכל הגוף שאובחנה כ-PUPPP.מטופלת בפרדניזון 5כבר ימים ולורטדין
בבדיקות דם נמצאו ערכים חריגים שאשמח אם תשפוך עליהם אור.
WBC-Leucocytes=11.7
Eosinophils =8%
Neutrophils=8.05
Eosinophils =0.94
CRP=1.2
לחץ דם ושתן תקינים וכל שאר בדיקות הדם תקינות.
1.האם WBC גבוה בגלל הפרדניזון?
2.מה אומרות תוצאות אלו? האם יש קשר לפריחה?
3.מדוע CRP גבוה?
4.האם יש לבצע עוד בדיקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד``ר אלון מרגלית05/08/2010שלום עדי
לא ברורה האבחנה - לא מוכרים לי ראשי תיבות אלו
הבדיקות נראות דיי תקינות
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה ותוספת
עדי05/08/2010אלה ראשי תיבות של פריחה אופיינית בהריון
לגבי CRP
ערך עליון עד 0.5 ולי יצא 1.2 mg\dl
תקין או שמציין בעיה כלשהיא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCRP
CRP הינו חלבון שעולה במצבי דלקת, אך גם במחצית השניה של ההריון.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאיריס03/08/2010
שלום רב !
כבר כמה פעמים בזמן קבלת הווסת יש לי כאבי בטן צד ימין קרוב לחיבור הרגל ליד המפשעה.
הכאב מופיע לפעמים ביום הראשון של הווסת,לפעמים מאמצע ולפעמים לקראת הסוף.
זה כאב כאילו יש שריר תפוס. כבר פעמיים עשו לי בדיקת US לבטן מזמן הכאבים ללא שום ממצאים.
לפי מה שקראתי לא נראה לי שזה אפנדיציט כי הכאבים לא חזקים וגם אי לי חום,עצירות,שלשול
הקאות וכו'. מה זה יכול להיות ? מה אפשר לעשות חוץ מלקחת משככי כאבים? רציתי לציין
שבד"כ כלל כואב לי כאשר אני משנה תנוחה למשל משכיבה חישיבה.
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד``ר אלון מרגלית03/08/2010שלום איריס
כאבים הקשורים לתקופת המחזור הן תופעה שכיחה מאד ואינם חייבים להיות ממוקמים דווקא בבטן התחתונה שזה האזור השכיח. לעיתים בגלל מהלך עצבי הגוף, יכולה להיות הקרנה של הכאב לאזור המפשעה אותו את מתארת. אם הבדיקה שעברת תקינה, הייתי מציע להסתפק במשככי כאב יעילים מכיוון שאופי הכאב לא נשמע כמדליק אורות סכנה.
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)