מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דםמיכל30/08/2010
שלום אני בת 30 אתמול עשיתי בדיקת דם וכמה מהתוצאות נמוכות מהנורמה אשמח להבין מה זה אומר
RBC 3.81
HB 11.7
HCT 33.9
שאר הבדיקות נמצאות בטווח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם
ד''ר יעל כוכבי31/08/2010שלום לך,
המוגלובין מעט נמוך, האם שנוי מהעבר? מהם האינדכסים? (mcv וכו') פרמטרים נוספים לבדיקה: רמות ברזל, חומצה פולית , ויטמין בי12 ,דימומים, מחלות נוספות, תרופות, בהתאם לכך אפשר להעריך את הסיבה
ולטפל בהתאם.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A1Cיובל30/08/2010
מה הערך התקין עבור חולה סוכרת 2 בן 68 שמקבל כדורים ואוכל תקין מבחינת A1C?
מובן לי שכל חולה הוא נפרד מאחר אך האם יש נורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBA1C
ערך הנורמה של המעבדה: עד 6.
בד"כ יעד לאיזון הוא 7 ומטה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יובל05/09/2010תודה
אבי החליף את הטיפול והחל להזריק לנטוס מאז ירד מ9 ל 7.5 האם יכול להיות שעד הבדיקה הבאה יצליח להוריד ל7?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון סוכרת
ד''ר יעל כוכבי06/09/2010שלום לך,
בהחלט שיפור ניכר באיזון הסוכרת! יתכן שיפור נוסף, תלוי גם בתזונה, פעילות גופנית , משקלו והתאמת מינון האינסולין.
מאחלת שנה טובה ובריאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה ממש לא בסדר, עזרהרימה30/08/2010
לד"ר שלום, אני לא יודעת למה בדיוק ליחס את מצבי ולכן אפנה עליך
אני בת 27 שוקלת 53 גובה 1.69
כבר הרבה זמן שהרגשתי עייפות ויחסתי את זה למחסור ב B12 שלי
שכן למרות המחסור אני לא לקחתי את הכדורים בצורה קבועה
בעבר המחסור שלי עמד על 142.00
בזמנו הרגשתי עייפות אך עם הזמן ונכון לעכשיו מצבי החמיר, היום עייפות זה אפילו לא הגדרה להרגשתי הכללית,
אני עייפה תמידית, אפילו אם אני ישנה 12 שעות שינה אני מעוררת עם עייפות
הכל כואב לי ! במיוחד הגפיים הרגליים הידיים
תחושה של ב צ ק ת בהם תפיסות של השרירים כבדות כאילו שעשיתי סיבובי ריצה והרמת משקולות ועכשיו אני לא יכולה לעשות כלום...
התקבצות שרירים... כאבי ראש תקופתיים,
ת ש ת ו ש בראייה, עד כדי כך שאני כל הזמן משפשפת את העיניים,
אני כן שמה לב שיש נהיה לי בעיה של זיכרון ושמיעה ריכוז . שינוי מצבי רוח חוסר סבלנות... לפעמיןם תחושה שאני הולכת להתעלף...
המחזור הוא סדיר..השיער נושר, העור חיוור ויבש, העיניים ורודות, באופן כללי אני מרגישה שמשהו מאוד לא בסדר, כי זה כבר לא עייפות רגילה.. בבוקר אני בקושי מתעוררת וכשאני כן קמה אני מרגישה עד פעם עייפה כאילו לא נחתי בכלל
אני עובדת בא הביתה ושוכבת במיטה ולא מצליחה להקים ת'צמי
אך יכול להיות שאני כל כך צעירה וככה?
עשיתי בדיקת דם לפני כשבוע וה B12 שלי הוא 175.00
זה נמוך, אבל היה לי יותר נמוך..בעבר ולא הרגשתי גרוע ככה
אפילו שאני מקלידה את זה אני מרגישה עייפות וצריכה הפסקה.
רופאת משפחה אומרת שאין שום דבר בבדיקות דם שלי שמסביר את זה..
היא נתנה לי מרשם לזריקות של B12
אני מקווה שזה יעזור.. ההרגשה שלי לא טובה, אני ממש מרגישה שמשהו לא בסדר
בעבר הרופאה הזאת לא איבחנה אותי טוב, היא אמרה שיש לי שפעת איזה וירוס שמסתובב נתנה מרשם לאקמול והסתבר שזה היה דלקת ראות... אז אני מודאגת....
תעזור לי בבקשה, איזה רופא באיזה התמחות יכול לעזור לי?
איזה בדיקות אני צריכה חעבור על מנת להסביר את תחושתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
לעייפות כרונית יכולות להיות סיבות רבות, גופניות ונפשיות. חוסר בי12 הינו סיבה אפשרית אחת, אך גם דכאון
למשל, תת פעילות בלוטת התריס, פיברומיאלגיה ותסמונת העייפות הכרונית.
כדאי לבדוק את איכות השינה: מעבדת שינה, התיעצות מומחה שינה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחהליאת29/08/2010
שלום
אני בת 32 לא מעשנת, לא עישנתי אף פעם, ובחודשים האחרונים יש לי ליחה שקופה עם כתמים שחורים בצורת קו לא באופן קבוע מידי כמה ימים בנוסף אני סובלת כבר שנים מליחה ירוקה סמיכה
שגם מופיעה כל כמה חודשים
מה דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
ד``ר אלון מרגלית30/08/2010שלום ליאת
הליחה הירוקה המופיעה כל מספר חדשים היא תופעה שכיחה הקשורה לרוב לזהום חולף במערכת הנשימה.
הכתמים השחורים בליחה בחדשים האחרונים זו תופעה פחות מוכרת ודורשת בדיקה של רופא אא"ג או רופא ריאות. לעיתים זו יכולה להיות תופעה בנאלית כמו חומר האיפור של העיניים העובר בצינורית בלוטת הדמעות, אך יש לבדוק זאת
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות שונותדני29/08/2010
צהריים טובים
1. גיל 48, סוכרתי (סוג 2)
בבדיקה אחרונה HEMOGLOBIN A1C % תוצאה 7.1
לעומת 6.7 לפני חצי שנה ( שני הבדיקות ללא שימוש בתרופות)
הרופאה נתנה לי פעמיים ביום גלוקופייז
ואני "מסרב" לקחת ומנסה לפתור את העניין על ידי דיאטה בלבד
מנסה לעמוד בדיאטה בהצלחה חלקית עם עליות וירידות.
מה דעתך?
2. שתיתי משקה קל תפוזים שתאריך התפוגה שלו פקע לפני 5 חודשים
האם ואיזה נזק זה יחכול לגרום?
בברכה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלותיים
ד``ר אלון מרגלית29/08/2010שלום דני
איזון סכרת איננו מתמצה רק בתוצאות של בדיקות (שאגב, השוני בינהן אינו מאד משמעותי)
אלא, והרבה יותר חשוב בנושאים אחרים, בינהם התזונה שהזכרת, פעילות גופנית, קשר למחלות אחרות, מתח ועצבנות, ורמת התפקוד של מערכות גוף שונות.
לגבי התפוזים (שאינו מומלץ בסכרת) - שאלה מתי שתית? אם זה לא היה בטעם משונה ולא גרם לשלשול וכד', מן הסתם לא הזיק
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה שאין כמעט מידע עלייה ולא נמצאמיכאל29/08/2010
סבתא סיפרה לי שסבא שלי מת בגיל צעיר בגיל 40
היא הייתה באותו זמן אחות מהרגע שסבתא שלי עלתה לישראל היא גילתה את שם המחלה שסבא שלי חלה בעיברית לא שאני יודע איך ממש כותבים אבל זה נקרא חאמאנאריצ'י
מישו יכול להסביר לי מזה ואם יודעים על זה או משו?הסברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
ד``ר אלון מרגלית29/08/2010לא מכיר ולא מזהה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.קארין27/08/2010
אני בת 35 בריאה בדרך כלל,רציתי לשאול לגבי לחץ דם שתמיד נמוך אצלי בסביבות 95 על 60 עד לפעמים 85 על 45 מרגישה חלשה,שותה המון,אוכלת דברים מלוחים כל מה שאומרים זה לא עוזר לי.יש לציין שהמוגלובין שלי 11.3 ולא לוקחת ברזל כי הרוםא אמרה שאין צורך,ולגבי הלחץ דם היא אמרה שלא צריך להתייחס לזה הכל בסדר.אך עדיין אני חוששת למה זה ככה האם יש בדיקות שיכולים לבדוק למה הלחץ דם ככה?ואם אתה ממליץ לעשות משהו?אודה על עזרתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעל כוכבי27/08/2010שלום לך,
לחץ דם נמוך- יתכן שזהו הערך התקין לך. השאלה אם זהו הגורם לחולשה שלך?
מהי הסיבה שההמוגלובין שלך 11.3 ? זה נמוך יחסית ובשלוב עם לחץ דם נמוך, עלול לגרום לסימפטומים.
כדאי לבדוק קצת יותר לעומק ולנסות להעלות את ההמוגלובין.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- די דחוף...אלון27/08/2010
אניי אמור לבחור אם לעבור טיפול של הסרת כספית מהשן אם לעברו עם צינור חמצן או לא. האם צינור כזה יכול להזיק? האם כדאי להמנע ממנו? אני מפחד שרמת החמצן בצינור תהיה גבוהה מדי.. אני צריך תשובה ממש דחוף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי27/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 וכדורי פחםמאיה26/08/2010
שלום,
אני נוטלת ויטמין B12, האם אני יכולה להשתמש תוך כדי "קלבוקל" לגזים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פחם
ד``ר אלון מרגלית26/08/2010שלום רונית
אינני יודע על כל מניעה ליטול את 2 התכשירים גם יחד
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניב26/08/2010
אמרו לי שגז ראדון מצטבר רק במתרתפים ומקלטים ולא בממד בבית שנמצא בקומה שלישית ויש חלון בממד ורוב היום הוא מאוורר.... זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראדון
ד''ר יעל כוכבי27/08/2010שלום, משה
מקורו של הראדון באדמה באמת ולכן יש יותר במרתפים ובמקלטיפ, אבל הבטון של הממ"ד משחרר
גם ראדון , כאמור. אם הממ"ד נמצא בקומה שלישית ומאוורר, נראה לי שאין בעיה, לפחות לפי האתר של המשרד לאיכות הסביבה. אם אתה עדיין דואג , אפשר לבקש בדיקה לטווח ארוך מהמשרד לאיכות הסביבה. אפשר גם לאוורר במשך הלילה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםמיה26/08/2010
אמא שלי בת 75 לא מרגישה טוב עשת בדיקת דם ראיתי חוסר הומוגלובין אבל לא הבתי מה זה זה FERITON שזה גבוהה מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד``ר אלון מרגלית26/08/2010שלום מיה
צר לי שאמך מרגישה לא טוב ויפה שאת דואגת לה
האם התייעצה עם רופא? האם הוא התייחס לחוסר ההמוגלובין?
חוסר המוגלובין מאד שכיח באוכלוסיה הבוגרת ויש לתופעה שפע סיבות
חלקן פשוטות וקלות לתיקון כמו שינוי תזונה וחלקן מסובכות ומסוכנות
מציע שהיא תקבל ייעוץ מקיף שיעזור לה לחזור לאיתנה בהקדם
אפשר גם להתייעץ עם המומחים שלנו בטלפון
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשתות כדורהדר25/08/2010
אז ככה... אני בת 15 וחודשיים התחלתי לקחת גלולות פליים פעם ראשונה והרופא אמר שיש איתן מינון נמוך של הורמונים ככה שזה טוב לי... בקיצור מה שחשוב לי לדעת איך לשתות את הכדורים
יש לי חברה שאומרת שהיא שותה עם חלב ויש הרבה כאלה שפשוט לוקחות בלי מים אפילו
מה הכי כדאי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשתות כדור
ד''ר יעל כוכבי25/08/2010שלום לך,
לא מצאתי קשר בין נטילת גלולות פליים לשתיית חלב.
בד"כ, מגבלות בקשר למזון נרשמות בעלון לצרכן.
לדעתי לא משנה אם תשתי חלב או מים , או סתם תבלעי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת משקפיים בלייזראביבה25/08/2010
בני עשה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, כמה זמן אחרי הניתוח יראה טוב 6:6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי25/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הסרת_משקפיים_בלייזר' id=link]הסרת משקפיים בלייזר[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלהסוזן24/08/2010
ששאלתי לפני כמה זמן על MRI אוכף.שלחו אותי לצילום ראש-אוכף בגלל בעיות בהורמונים .ונזכרתי שבעבר עשיתי MRI כללי שיצא תקין(בגלל כאבי ראש).אז האם כדאי לבטל את התור לצילום אוכף?האם הMRI הרגיל כולל את האוכף?
...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
נראה לי שמדובר בבדיקה שונה , אבל ליתר בטחון אפשר לשאול במכון המבצע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה כנגד כל הסיכוייםאלי24/08/2010
שלום
אני בן 38 ובריא. מעולם לא עישנתי ואני עוסק המון בספורט (אימוני משקולות בשילוב ריצה של כ 5 ק"מ 3 עד 4 פעמים בשבוע). עד לפני 5 שנים רמת הכולסטרול הכללי שלי הייתה תקינה לחלוטין (130 לערך). מאז ומתמיד אני שומר על תזונה בריאה (אני כמעט ןלא אוכל בשר או כל מזון שמן). לפני 4 שנים בדיקת הדם להפתעתי הראתה כולסטרול גבוה של 210. היות ובאותה תקופה סבלתי מדלקת גרון, הרופא שלי אמר שאין סיבה להתרגש כי יתכן וזו חריגה זמנית. חלפו מאז 4 שנים, לצערי במשך כל הזמן הזה לא יצא לי לבצע בדיקות דם עד לפני חודש. כאשר ראיתי את התוצאות הייתי ממש בשוק. רמת הכוטלסטרול הכללי שלי עומדת כעת על 264 !!! כאשר הכולסטרול הטוב דיי גבוה (68) אך הרע עומד על 172. רמת השומנים בדם תקינה ונמוכה. הרופא אומר שזה ככל הנראה גנטי מאחר ואבא שלי נפטר בגיל 60 מהתקף לב. הרופא התחיל לי טיפול בכדורים (סטטינים) ואמר שבעוד חודשיים אהיה במעקב.
השאלות שלי:
1. אם במשך כל אותם 4 שנים רמת הכולסטרול שלי הייתה כה גבוהה, האם נגרם נזק בלתי הפיך לכלי הדם שמסכן את חיי?
2. ההיתכן שכולסטרול בעקבות בעיה גנטית יכול להתפרץ פתאום בצורה כזאת?
3. האם כדאי לי להתיעץ עם רופא מומחה, ואם כן עם איזה התמחות?
4. האם לסטטינים יש תופעות לוואי כמו פגיעה בשרירים, או שמע התרופות היום בטוחות לשימוש? האם הטפול הינו לכל החיים או רק לתקופה זמנית? אני מטופל בכדור אחד ביום של 40 מג בשם SIMVASTATIN
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
עידו24/08/2010דבר נוסף שאני רוצה לדעת היא מה לגבי השפעת הסטטינים על רמת ה טריגליצרידים. אצלי הם נמוכים מאד בתווך הנורמה אך קרובים לגבול תחתון. אם התרופה תוריד את הכולסטרול הרע יחד עםהטריגליצרידים ההיתכן שרמתם תהיה נמוכה מידי עד כדי יצירת בעיה נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לססטינים השפעה מעטה יותר על טריגליצרידים גבוהים מאשר על קולסטרול גבוה .
לא נראה לי שנטילת סטטין תוריד רמות תקינות של טריגליצרידים .ידוע לי על מחקר שמתבצע כעת בקשר לשאלה לכמה נמוך אפשר להוריד את רמות הקולסטרול.
בקשר להערתך שהושמטה- אני חייבת לבטא את צערי על יחסך לקולגות , שמבטא כנראה את היחס הסטריאוטיפי בבתי החולים האוניברסיטאיים. מהכרות שלי,רופאים רבים , מבוגרים ומ"תוצרת חוץ" עושים מלאכת קודש בקהילה כבר שנים רבות, בשקט ובהתמדה.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול גבוה
1. אין ודאות מתי התחיל הקולסטרול לעלות, כך שאין סיבה להניח שנגרם נזק בלתי הפיך. וגם מדובר בתוצאה של בדיקה אחת שיכולה להיות מוטעית אם לא נעשתה לאחר 12-14 שעות צום וגם הקולסטרול ה"טוב" אצלך גבוה, מה שנחשב גורם מאזן.
תהליך טרשת העורקים הוא מתמשך ותלוי בשילוב של גורמי סיכון: גיל, מין, עישון, השמנה, סוכרת, יתר לחץ-דם , עודף שומני דם וגנטיקה.
2. כן.
3. אפשר להתיעץ עם מומחה ליפידים (תת התמחות של רפואה פנימית).
4. לסטטינים יכולות להיות תופעות לואי כגון פגיעה בשרירים, אך באחוז נמוך של המטופלים .
התרופות די בטוחות לשימוש ובד"כ תופעות הלואי לא גורמות לנזק לא הפיך . בד"כ הטיפול הוא לכל החיים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)