מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ערמוניתדן20/05/2009
לפי סימפטומים גופניים (בעיקר השתנות מרובות יום/לילה), לפי PSA מתנדנד בהתאם ללקיחת אנטיביוטיקה (אופלודקס ציפרודקס), לפי ביופסיית ערמונית רוויה (18 דגימות), לפי לויקוציטים בנוזל הזרע, לפי לויקוציטים רבים שנראו במיקרוסקופ בנוזל השתן לאחר עיסוי הערמונית, ולפי קביעת האורולוג - יש לי דלקת ערמונית.
הבעיה היא שבתרבית זרע ובתרבית שתן לפני העיסוי ולאחר העיסוי לא מצאו חיידקים כך שאין זיהוי לחיידק מחולל הדלקת.
איך להביא לזיהויו? איך להשמידו?
מתוסכל. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף..
דן20/05/2009האורולוג זיהה מעין גוש/בליטה בתוך ראש הפין, זו אומנם גורמת לי במיוחד אחרי פליטת זרע, לכאב/שורף בסביבת הגוש/הבליטה ואז גם למעט אדמומיות מקומית של עור ראש הפין.
האורולוג חושב שזה 'סעיף בשופכה' אשר כנראה מדי פעם מזדהם ואז הזיהום מתפשט לאחור אל הערמונית וסביבתה.
לכן קבע לי תור לאורטוסקופיה, לדבריו להתבוננות, ואם אומנם צריך תיקון אז בחדר ניתוח באמצעות חתך בראש הפין מבחוץ.
זה מה שהבנתי.. מודאג.. במה כרוך? תופעות לוואי? האם הכרחי כך שהרי תהיה צלקת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי22/05/2009קשה לזהות החיידק בדלקת ערמונית כרונית. נותנים טיפול נסיוני לפי החיידק השכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפתותללל19/05/2009
האם אפתות בלשון זה מדבק?
ממה זה נגרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/05/2009המחשבה היא שאפטות נגרמות מוירוסים שונים. על כן תאורטית יש פוטנציאל להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dגלי18/05/2009
שלום עשיתי בדיקת דם ולויטמין d והתוצאה יצאה:
250.0- 75.0 nmol/L 43.3
שזה נקרא נמוך מאוד מהגבול התחתון, לא?... האם צריך לקחת כדורים או שפשוט ליחשף לשמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/05/2009ויטמין D ברמה 43 ממל/ל אינו נחשב לחוסר, אולי קצת נמוך יחסית. איני יודע כל הפרטים אודותיך ולכן קשה לי לענות לגבי צורך בכדורי הויטמין. שמש לא תזיק בחשיפה מבוקרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות כרונית / הפרעות שינהמיכאל16/05/2009
שלום
מזה זמן רב יחסית אני סובל מעייפות שיכולה להופיע בכל זמן במהלך היום גם לאחר שינה או תנומה בצהריים בסופי שבוע.
העייפות מתבטעת בעיינים שנוטות להיעצם (מרגיש צורך לשטוף פנים כדי להתעורר), ידיים ורגליים כבדות ועייפות, נטיה של כאילו להירדם לשניה, הרדמות כמעט מיידית (גם לאחר שישנתי שעות מספיקות במהלך היום) כאשר מתיישב בסלון או רואה טלוויזיה, לעתים בזמן הרדמות מול הטלוויזיה יקיצות פתאומיות עם תחושה של חוסר התמצאות רגעית ויקיצה מבוהלת.
בדיקות דם כלליות בסדר בסך הכל, כאשר ררק הסוכר מעט גבוה והקולסטרול גבוה.
אינני מעשן, שוקל כ-64 ק"ג על 168 ס"מ, מבנה גוף רזה אך עם בטן בולטת כמו של אנשים שמנים, בגיל כ-40, כאשר רק בשבויים האחרונים התחלתי לעשות מידי פעם הליכות בשעת ערב מאוחרת.
רציתי להתייעץ ממה יכולה לנבוע הרגשת עייפות זו ? האם יש מחלות רציניות היכולות לגרום להרגשה כזו ?
איזה בירור רפואי / בדיקות היית ממליץ לבצע לפני ההחלטה כי מדובר בתשישות כרונית ו/או הפניה למעבדת ינה בשאלה של הפרעות שינה / שינה לא יעילה.
תודה רבה על הייעוץ מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות כרונית / הפרעות שינה
ד''ר גרי בלומברג16/05/2009שלום, אברהם
מעבר לבדיקות דם האם ישבת עם רופא/ת המשפחה וסיפרת על התלונות?
לעייפות הרבה סיבות. מרביתן לא קשורות למצבים רפואים מסוכנים. אבל לא תמיד מוצאים סיבה לעייפות, כמה שזה מתסכל.
כדאי להיבדק במעבדת שינה. לגבי בירור אחר כדאי להיבדק אצל רופא/ת המשפחה ולפי שיקול דעתו/ה להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
מיכאל16/05/2009אכן ישבתי מספר פעמים עם הרופא.
לפני כחצי שנה, לאחר שביצע את הבדיקות ביקש את רשותי להתחיל בטיפול עם ציפרלקס ואכן התחלתי את הטיפול למשך 2 קופסאות. (לציין כי היו לי אז וגם כים לפעמים תחושות נוירולוגיות כמו של קפיצות ובהלה וחוסר שקט לפעמים).
הוא ציין שעליי להתחיל בספורט שגם יוריד את ערכי הקולסטרול וגם יכניס קצת מרץ לחיי וגם מאחר ולדעתו כל התסמינים מצביעים על חרדה ודכאון, גם לאור זה שנולדה לי ילדה לפני כ-3 שנים, החלפת מקומות עבודה ופיטורים שככל הנראה כל ארוע כזה גרם למתחים גם אם לא רואים אותם חיצונית.
אני חייב לציין כי גם בזמן האחרון אני יכול להתרגז די במהירות ולהתעצבן על דברים שלא הולכים לפי איך שאני מתכנן או רוצה.
את האמת הפסקתי בעצמי את הציפרלקס בשל עלותו ויתכן כי הרגשתי מעט שיפור אך קשה לדעת כי הפסקתי את הטיפול בתקופה בה הוא היה אמור להראות השפעה מלאה.
דעתך ?
האם כדאי לי להתחיל שוב בציפרלקס ? האם יש תחליף טוב כמוהו וזול יותר ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג17/05/2009שלום, אברהם
נראה לי סביר שתחזור לטיפול. סיפרלקס אכן יקר מאחרים ואמור לעבוד מהר יותר. אבל יש תרופות דומות מאוד - למשל סיפרמיל - בעלות נמוכה יותר. אומנם יכול לקחת 4-6 שבועות ליעלות מלאה, אבל הטיפול לפחות 6 חודשים לכן בסופו של דבר, גם הכסף חשוב.
תתיעץ עם רופא המשפחה על תרופה אחרת מאותה המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקביאסשירי16/05/2009
ד"ר בלומברג שלום רב,
סבתי חלתה בסקביאס ואמי זו שמרחה אותה במשחה ועזרה לה בטיפול בבגדיה.
לאור זאת, הבנו שהיא נחשפה למחלה ועשויה היתה להדבק.
לעת עתה, אין לאמי כל תופעות של המחלה (גרד, פריחה וכו'), אולם הבנו שהפריחה יכולה לצאת תקופה מסויימת לאחר ההידבקות.
הייתי מעוניינת לדעת האם אמי כרגע מדבקת או רק בעת יציאת הפריחה ניתן להדבק (במידה ונדבקה)?
כמה זמן עלינו להמתין עד למגע עמה בכדי לודא שאכן לא תהיה הדבקות?
רוב תודות,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקביאס
ד''ר גרי בלומברג16/05/2009שלום, שירי
סקביאס נגרם ע"י טפיל. הפריחה שרואים היא תגובה אלרגית לצואה של הטפיל. כל מישהו שהיה במגע ישיר וממושך בסכנת הידבקות וצריך להיבדק - בעצם מומלץ לטפל בכל מגע משמועתי אלא שמדובר באישה הרה או תינוק. את כל החפצים שהיו במגע עם החולה יש לכבס במים חמים או להשאיר ללא מגע לשבוע (עד שטפילים מתים). גם יש צורך לנקות עם שואב אבק רהיטים שישבה אליהם ולזרוק את השקיות ישר לזבל.
אם אמך לא הייתה במגע ישיר וממושך לפני גילוי הסקביאס, פחות סביר שממריחת הטיפול תידבק.
אם זו חשיפה ראשונה, יכול להיות כמה שבועות עד מרגישים את הגרד. אם הייתה חשיפה קודמת - אפילו תוך כמה שעות.
אם היא נדבקה היא מדבקת עד לטיפול. כיממה לאחר הטיפול הראשון לא מדבקים.
בקיצור - כדאי שאמך תפנה לרופא/ת משפחה או רופא/ת עור ולפעול בהתאם לממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה כלליתמשה16/05/2009
שלום, בימים האחרונים אני מרגיש חולשה נוראית, על סף עילפון. הראש כבד, הידיים חלשות, נרדם מוקדם. בנוסף כאב בבטן התחתונה בשני צידיה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה כללית
ד''ר גרי בלומברג16/05/2009שלום, משה
תפנה לרופא/ת המשפחה לתשאול ובדיקה. סביר שמדובר במחלה וירלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחהבת14/05/2009
סליחה :
כתבתי בטעות מילה לא נכונה ,
לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או "שראירןאןד דקפ" - ( זה היה ARTHRITIS SEPTIC)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
בת15/05/2009עשיתי בדיקת מיפוי עצמות והתוצאה היא כך :
בבקשה אם אפשר עזרה בהסבר קצר והאם יש משהו שצריך טיפול (יש לי בדיקת רופא אורטופיד בעוד שבועיים ) .
סיכום ומסקנות :
מיפוי עצמות - שלד מרכזי , גפיים תחתונות, מיפוי תלת שלבי מכון לכפותהרגליים . חומר TC-MDP.
מאגרי דם מוגברים באספקט פנימי של כף רגל שמאל .
קליטה מוגברת דיפוזית בכף רגל שמאל עם מוקדים ב TMT-1 ובאיזור טארסלי פנימי .
סיכום :
התמונה יכולה להתאים לתהליך דךקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי .
לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או שראירןאןד דקפאןב .
הבדיקה נעשתה בגלל :
לפני כשלושה חודשים דרכתי על זכוכית -כף הרגל התנפחה , הזדהמה חוץ מהאודם והחום המקומי באיזור .
ולכן אושפזתי בבה"ח לטיפול אינטוביוטיקי דרך הוריד(6 שבועות ) + אינטוביוטיקה בפומי . וגם כן טיפול כירורגי - עברתי ניתוח בכף הרגל שהוא הרחבת החתך פרוקסימלית ודסיטלית , הטרייה ושטיפותמ מרובות והשאירו הפצע פתוח .
עכשיו הפצע נסגר אבל יש לי כאבים , נפיחות וחום מקומי ...
תודה ויום טוב ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/05/2009תוצאת הבדיקה אינה תקינה. יש חשד לזיהום. עד כמה הדבר משמעותי ומה צריך להיות המשך הבירור או הטיפול הדבר ידוע רק לרופא שהפנה לבדיקה. לא הייתי מחכה שבועיים. הייתי מנסה לאתר את הרופא ששלח לבדיקה ומעביר לו את התשובה אפילו בפאקס וכו. ומבקש הנחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEA-S & Cortisol מחוץ לנורמה - מהאבי14/05/2009
DHEA-S 1.53 !!! (range 2.17-15.2),
Cortisol 8 a.m. (B) 681 !!! (range 118-618).
Age: 62. Male. Height 172 cm. Weight 71 Kg. Generaly in good health, with one exception: Prostatic chronic inflammation..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך..
אבי14/05/2009עשיתי בדיקות דם ושתן מקיפות, אוכל לספק נתונים שתבקשו.. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/05/2009לא ברור לי מדוע נעשו הבדיקות אם אתה בריא. אין לבדיקות אלו קשר לערמונית. בכל מקרה רמות ההורמונים שהצגת אינן מעידות על שום דבר בצורה זו. למשל, רמת הקורטיזול מעט גבוהה אולם רמה מעט גבוהה מהנורמה אינה בהכרח מעידה על יתר קורטיזול, ורק במבחן דיכוי ניתן לדעת אם יש בעיה או לא. מציע לך לשאול את הרופא יוזם הבדיקה מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב במאמץענת12/05/2009
עשיתי בדיקת אקו לב במאמץ והיה כתוב: פעימות מוקדמות ממקור חדרי-בתחילת המאמץ. חלפו בהמשך המאמץ.
אקו במאמץ: תקין. מהלך הבדיקה: דופק במנוחה: 91 בשיא מאמץ: 100%:
לחץ דם במנוחה: 130/80 בשיא מאמץ: 160/90.
בשיא המאמץ הודגם תפקוד היפרדינמי של החדר השמאלי ללא עדות לאסכמיה.
אגב, לאחרונה מרגישה הפרעות קצב, כרגע ללא טפול תרופתי... . מה דעתך על התשובה הנ"ל? תודה רבה רבה. (אני בת 53).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/05/2009אין בבדיקת האקו כל ממצא חולני בלב. יש לך אי סדירות בקצב "פעימות מוקדמות" שאינן ביטוי למחלת לב ובעצם אין להן כל משמעות שהיא. לעיתים אנשים לחוצים חשים את הפעימות הללו ומייחסים להן חשיבות מעבר למה שזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן+הליקובקטר.תרצה12/05/2009
שלום
מזה 4 חודשיים סובלת מכאבי בטן,ביצעתי בדיקה הליקובטר,קיבלתי טיפול משולב.
יש לציין שאני סובלת ממעי רגיז.
אני לוקחת הטיפול משולב עוד יומיים אני מסיימת את הטיפול.הבעייה זה יומניים יש כאבי בטן בלתי נסבלים שמקרינים לבטן התחתונה +גב.
יש לי יציאות מרובות ממצוע 7 יציאות האם זה נורמלי.
האם יכול להיות שיש בעייה בכליות.
האם לכאבי בטן יכול לעזור קולוטל.
תודה מראש
יום טוב
תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/05/2009אין מספיק פרטים במה שמסרת כדי לתת תשובה בדוקה אולם אם הכאבים אינם במותניים זה לא אופייני לבעית כליות. ריבוי יציאות יכול לבטא מעי רגיז ואז קולוטאל יעזור. יש מקום לשקול ביצוע קולונוסקופיה אם טרם בוצעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות ידייםדינה12/05/2009
דוקטור שלום
אני בת 30 בריאה מטופלת באופן קבוע ברסיטל 20 פעם ביום.
לאחרונה אני חשה בתופעה מוזרה והיא שבלילות שאני ישנה חזק ולא מתעוררת בלילה
אני קמה עם כפות ידיים נפוחות כמו בלון וכואבות .תופעה זו חולפת לאחר כשעתיים לפעמים הכאב נשאר יותר זמן.
מה יכולה להיות התופעה וממה היא נגרמת
מודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/05/2009יתכן ואת לוחצת על כפות הידיים תוך כדי שינה ואם את לא מתעוררת הלחץ נמשך יותר שעות ברציפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי צמיחת ציפורנייםבתיה10/05/2009
שלום לרופאים
בני בן 9 ומזה חודשים שהציפורניים שלו לא גדלות. רק לאחרונה הבנתי כך מפני שהייתי בטוחה שהוא גוזז לעצמו. הלשאלתי בנתי שזה כבר לפחות שנה...הן נראות כסוסות למרות שהוא לא כוסס אותן. אולי זו פטריה?
מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי10/05/2009הטוב ביותר להראות לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס 10 מ"גטל10/05/2009
שלום.אני סובל בשנתיים האחרונות מתחושת מחנק בחזה,תשישות,ראש תפוס,התכווצויות שרירים בכל הגוף.
לאחר ביצוע בדיקות דם ובדיקות נוירולוגיות שיצאו תקינות קבע הרופא שאני סובל מתסמונת חרדה.
הרופא רשם לי ציפרלקס 10 מ"ג.אני לוקח כבר 6 וחצי שבועות אבל עדיין ההרגשה לא מרפה ממני.
אולי זהו טיפול שלא מתאים לי ולא מדובר בחרדה?הבנתי שזוהי בכלל במקור תרופה נוגדת דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי10/05/2009התרופה טובה מאוד לחרדה. לוקח לה זמן עד שהשפעתה מורגשת, אמנם אחר 6 שבועות האפקט היה צריך להיות מורגש. בשלב ראשון ניתן להכפיל המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בכדורי קולדקסטל07/05/2009
אני לוקח כדור קולדקס בשל הצטננות ונזלת - 3 פעמים ביום.
האם אפשר לקחת את הכדורים למשך 10 ימים רצוף ללא נזק לכבד או סיכון אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בכדורי קולדקס
ד''ר אביבית גולן כהן08/05/2009טל שלום
נדיר שכדורי קולדקס יגרמו נזק לכבד. אבל אם שותים משקאות אלכוהוליים בתקופת הטיפול, או נוטלים תרופות נוספות המשפיעות על פעילות הכבד זה מעלה את הסיכוי לנזק.
נוסף לפעילות הרצויה של התרופה, בזמן השימוש בה עלולות להופיע השפעות לוואי כגון יובש בפה, נמנום, עצבנות, חוסר מנוחה או סחרחורת. תופעות אילו עלולות לפגוע בפעילות הדורשת ערנות כמו נהיגה.
אם מופיעות השפעות הלוואי הבאות כדאי לפנות לבדיקת רופא: שילשול, בחילה, כאב בטן (נדיר).
חשוב לזכור שאסור ליטול תרופות נוספות להורדת חום ושיכוך כאבים או תרופות להצטננות ללא התייעצות עם רופא או רוקח - למניעת מינון יתר/הרעלה של פרצטאמול.
בקיצור- למה לא לנסות תה עם דבש ומרק עוף? היעילות שלהן להקלה על הצטננות טובה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבשאריק07/05/2009
שלום רב,
הייתי חולה בשפעת במהלך יומיים ראשון ושני,כולל חום,בימים שלישי ורביעי החל להיות לי שיעול יבש שמציק ללא הפסקה.כולל היום.ניסיתי כל מיני שיטות של שתיית חלב,ודברים נוספים אך ללא הצלחה.השיעול מציק לי וגורם לי לכאבי גרון ולכאבים בבית החזה.ואפילו כבר פחדתי בגלל פעם אחת שקרא שהשתעלתי והרגשתי שאני מפריע לנשימה כאילו יש אסתמה חס וחלילה
האם דבר זה יחלוף משל עצמו או שצריך לשתות סירופ?
בתודה דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול יבש
ד''ר אביבית גולן כהן08/05/2009דור שלום
97% מהמקרים של שיעול אחרי מחלה ויראלית (שפעת) חולפים מעצמם תוך תקופה שיכולה להמשך עד 6 שבועות.
יחד עם זאת לעיתים רחוקות שפעת יכולה לגרום לדלקת ריאות ולכן במקרה שלך הייתי ממליצה לפנות לבדיקה אצל רופא הבמשפחה ולקבל אבחנה מדויקת.
רופא המשפחה יכול להציע לך גם תרופות שאמנם לא מרפאות את השיעול אך הן יכולות להקל על הרגשתך עד שהתופעה תחלוף.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)