מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ריאותשאלה16/06/2009
בני בן 33 חטף דלקת ריאות. 10 ימים יש לו חום עד 38 , השיעול הורג אותו, משתעל ללא הרף. רופאת המשפחה הבחנה גם בצילום חזה, קיבל זינט שלא עזר מאומה, ומהיום התחיל לקבל כדור בשם רוקסו. כמה זמן לתת לו עוד להיות עם חום והכי מטריד אותו השיעול. מוקוליט סירופ לא עזר.הרופאה הפסיקה לו. כמה זמן זה עוד יקח בערך עד שמבריאים??? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי18/06/2009אם מדובר בדלקת חיידקית יכול לקחת 5 ימים בממוצע לירידת החום. אם מדובר בדלקת וירלית אפילו יותר. צריך לעקוב ולראות שמגמת החום לפחות בירידה ושאין התפתחות ממצאים בריאות כגון נוזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור סטילנוקסגיל15/06/2009
שלום,
יש לי קרוב משפחה עם בעיות נפשיות עם הפרעות שינה שרופא נתן לו סטילנוקס. בגלל מצבו העדין אני רוצה לוודא שאין סכנה אובדנית משימוש במינון יתר בכדור זה.
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2009אם מדובר במינון יתר משמעותי התרופה עלולה לגרום לסכנה עד מוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםמישהי14/06/2009
שלום,
כבר שבועיים שיש לי חום, זה לא שעברתי מחלה כלשהי, סתם מופיע לי חום שבין 37ל37.3
האם זה טקין?
עשיתי בדיקות והכל יצא תקין חוץ מאלה:
CHOLESTEROL 207.00 MG/DL ( 120.00- 200.00)
TRIGLYCERIDES 235.60 MG/DL ( 35.00- 170.00)
NEUTROPHILS % 45.20 % ( 46.00- 68.00)
MONOCYTES % 9.30 % ( 2.00- 9.00)
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2009חום 37-37.3 אינו נחשב כחום גבוה. הבדיקות שציינת אינן מראות סיבה לחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום
מישהי16/06/2009אבל החום נמשך כבר כחודש
מה עלי לעשות ? להשאיר את זה ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי18/06/2009אם זה אינו החום הרגיל שלך ואם את חשה חולה צריך למצות את הבירור לסיבה האפשרית. בדיקת דם הינה רק חלק מהבדיקות הנדרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 17, רזה, בדרך כלל תזונתי טובליטל14/06/2009
אני בת 17, רזה, בריאה, בדרך כלל תזונתי טובה, לדעת הוריי אוכלת מהר.
לאחר אכילה הבטן בולטת מאוד (ללא כאב), ולאחר כשעה-שעתיים מתיישרת.
מה הבעיה אצלי ומה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2009אם הבטן לא כואבת ואת חשה בריאה בליטת הבטן אינה נובעת ממחלה ואין מה לעשות. בכל אופן התייעצי עם רופא/ת המשפחה שלך שיבדוק את בטנך וימשש שהכל תקין אכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מאבחנים אוסטיאומלציה ?יוא14/06/2009
איזה בדיקה מגלה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2009האבחנה נעשית לפי מכלול ממצאים מעבדתיים כגון רמת סידן נמוכה בדם וממצאי רנטגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צילום של מיפוי עצמות גם טוב?
יוא16/06/2009האם צילום של מיפוי עצמות גם טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן בלילהדנה14/06/2009
שלום, אני בת 26 ויחסית בריאה, בארבעת הלילות האחרונים קורה שאני מתעוררת באמצע הלילה עם צורך עז להתפנות, הדבר אף פעם לא קרה לי בעבר, לא בגיל צעיר יותר ואפילו לא כאשר אובחנה דלקת בדרכי השתן. במהלך היום הכל כרגיל....
זה מאוד מפריע לי לישון, האם זה תקין? האם יש לזה פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2009לא ציינת האם מדובר בפעם אחת או יותר שאת קמה להתפנות. ברוב המקרים אם זו התופעה היחידה הקיימת אין מדובר בביוטי למחלה. הדבר יכול לנבוע מעודף שתיה, שתית קופאין לפני השינה או עמידה ממושכת ביום ויצירת בצקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ רפואיאיציק אוזן14/06/2009
שלום רב
הבן שלי בן 23, בגיל 16 הוא שיחק במחשב שלו, התנדנד בכסא ,נפל אחורה וקיבל מכה בשפיץ של המיטה ..כשהתעוררתי ראיתי אותו ישן בסלון, כשהתעורר שאלתי אותו אם ישן בסלון ענה לי שהוא לא זוכר איך הגיע לסלון. קמתי לחדר שלו ראיתי את הכסא נפול על הריצפה..שכחנו מזה..לאחר כחודש פחות או יותר כשרצה ללכת לבית הספר הוא פרכס ואני נכנסתי לחרדה ניגשנו מיד לרופא והתחלנו בסידרת בדיקות..סיטי ,איאיגי , בדיקות דם ..ובדיקת ניאורולוג שאמר לי שיש סימנים לאפילפסיה קלה ושחייב לקבל דפלפט באופן קבוע ...במשך 4שנים היו לו 3.4 אירועים ..בשנתיים וחצי האחרונים תודה לאל הכל בסדר ואף הרופא החליט להוריד לו מהמינון של התרופות , לאחר הבדיקות האחרונות דמים וסיטי הניאורולוג החליט להפסיק לחלוטין את הדפלפט..הבן שלי חושש להפסיק ואומר לי שזה לא מפריע לו ושהוא לא רוצה להפסיק לקחת ..זה כדור בבוקר ו1 בערב..בחודש הבא הוא יוצא לטיול לתילאנד עם חברים.ואני מודאגת ..האם כדאי שימשיך לקחת עד אשר יחזור לארץ ? והאם מותר בכלל לקחת כדורים מהסוג הזה? אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2009כדורי דפלפט נמצאים בשימוש נרחב ולא רק לאפילפסיה. אין בעיה להמשיכם. לפני טיול לתאילנד אין טעם להפסיק. אחר הטיול מוצדק לנסות הפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ רפואיאיציק אוזן14/06/2009
בוקר טוב
הבן שלי בן 23 בגיל שנתיים עבר ניתוח לב בבית חולים איכילוב פרופסור וידנה
הניתוח עבר בהצלחה רבה {הרחבת מסתם}..מאז הוא בסדר גמור ..במעקב רפואי צמוד בכל כמה שנים..לאחרונה בני החל לעשות כושר הליכון, ספינינג,כפיפות בטן, אופניים ..הוא שומר על תזונה נכונה ואורח חיים בריא..הוא לא שמן.68 קילו..שאלתי היא האם הפעילות הזאת החדר כושר לא יכול לגרום לו לנזק ..הוא הולך בתדירות 3.4 פעמים בשבוע אני טיפה לחוצה..אשמח לתשובה מקרדיאולוג...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2009אם הוא לא היה עושה כושר היית צריכה לדאוג....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות לימפהמיכאל14/06/2009
בוקר טוב,
לפני חצי שנה פניתי לרופא א.א.ג בשל אי נוחות מתחת ללסת ימין, במישוש הוא איבחן בלוטות קצת גדולות ללא מרקם בעייתי וניתנות להזזה אך בכל זאת שלח אותי לבצע US שבו נמצאו 3 בלוטות, 2 בצד ימין בגודל 2 ו- 1.5 ואחת בצד שמאל בגודל 1.6 כאשר המראה שלהם תקין.
לאחר כ-3 חודשים ביקרתי אצל רופא המשפחה שגם הוא הרגיש אותן אך אמר שלפי המישוש הוא לא מודאג בכלל ואין צורך לבצע כלום, אך מאחר ורופא הא.א.ג המליץ לבצע US חוזר לאחר 3 חודשים הוא שלח אותי לבצע אותו.
בבדיקת ה-US נמצאו 4 בלוטות בגדלים שבן 1.2 ל- 1.5 בעלות מראה תקין תחת ה-US ונרשם בתוצאה כי נראה שיפור קטן מהבדיקה האחרונה.
מאז הייתי אצל רופא המשפחה שעדיין אמר שהן נראות לו לא בעייתיות בכלל ושעלי לשכוח מהן.
אומנם, בחודשים האחרונים אני כבר לא ממשש אותן כמו בהתחלה אך לפעמים אני כן עושה זאת ומרגיש אותן גם מצד ימין וגם מצד שמאל (לרוב צריך להטות את הראש כלפי מטה כדי למשש אותן) במישוש אני מרגיש שהן קטנות מהגודל שצויין בבדיקה אך אני חושב שזה היה אותו גודל שמיששתי מתמיד.
היום לאחר 6 חודשים מהבדיקה הראשונה רציתי לדעת, האם אכן אין צורך לבצע בדיקה נוספת או פעולה אחרת ? האם אכן הן לא בעייתיות עפ"י המימצאים שרשמתי כאן, האם צודק רופא המשפחה כשאומר שאני צריך להפסיק להתעסק איתן כי הן לא בעייתיות, האם יתכן כי הן ישארו בגודל של 1.5 גם אחרי חצי שנה ? האם יש לצפות שהן יישארו בגודל זה גם מבלי שיהיה בעייתיות ?
המון ודה על חוות הדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2009אם הוחלט על מעקב סונוגרפי ובמעקב אין שום שנוי לרעה אין צורך בבדיקות נוספות כרגע. אפשר לחזור פעם נוספת על הסונר אחרי 4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה,המשךאריק13/06/2009
שלום רב,
תודה על התגובה,נחתי ואני לוקח מדיי פעם אקמול,אני לא יודע אם זה בגלל שאני מתעסק בזה מרוב פחד ,אני מרגיש כאילו שהמכה השפיעה לי על הנשימה,לא יודע כנראה זה פסיכולוגי,ויש לי בחילות הרגשה של בחילות בעיקר בלילות,הראייה בסדר.כאבי ראש מיי פעם וגם מעט סחרורות האם מכה בראש יכולה להשפיע על הנשימה? אם לא התעלפתי או הקאתי במשך 48 שעות מיום רביעי בשעה 12 בצהריים שקיבלתי מכה בראש,אז זה תקין ואין צורך ללכת לרופא? מצטער שאני מפרד כי אני מפוחד(-: ,בתודה.
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/06/2009לא נראה לי שהנשימה קשורה למכה. בכל מקרה למען השקט שלך פנה מחר לרופא לבדיקה והרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אבהותדנית12/06/2009
אני מקווה שתוכלו לעזור לי.היכן ניתן לבדוק בדיקת אבהות(אם מישהו הוא אבא שלי)?איך הולך התהליך?צריך הפנייה?זה בדיקת דם וכו'...?
פרופ' אליעזר קיטאי14/06/2009הבדיקה נעשית מדגימת דם שלך ושל האב האפשרי. עושים זאת במעבדות לסווג רקמות. הבדיקה נעשית באופן פרטי. אם גם את וגם האב בגירים ושניכם מוכנים לבצע הבדיקה מרצונכם הטוב אין כל בעיה. פנו למעבדה לסווג רקמות ובצעו הבדיקה. כנראה יחתימו אותכם על טופס הסכמה מדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאביםדנית12/06/2009
האם יש נזק בלקחת אקמול או אדוויל באופן קבוע כול יום?האם עדיף אחד משניהם?
פרופ' אליעזר קיטאי12/06/2009רצוי לקחת כמה שפחות אך במינונים יומיים קטנים ניתן לקחת כל יום. אין עדיפות לאחד על השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.עד איזה מינון מותר
דנית12/06/2009לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/06/2009בעבר דובר על 8 כדורי אקמול ליום= 4 גרם. לאחרונה יש הטוענים שכדאי פחות. נראה לי שעד 4 כדורים ליום אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בראשאריק11/06/2009
שלום
קיבלתי מכה חזקה בראש אתמול בקודקוד הראש,מקיר בטון תקרה.שנכנסתי בו בחזקה שניסיתי להתרומם לקום לאחר שלקחתי משהו מהבויידם.סחרורות היו בשעתיים הראשונות וכעת יש הרגשה של זעזוע,וכאב באזור.עברה יממה מאתמול משעה 12 בצהריים בנתיים נשאר כאב של המכה ומעיין סחרורות ואי שיוי משקל קטן,.לא התעלפתי איבדתי את ההכרה ולא היה ן שחור בעיינים.
האם מספיק רק לתת מנוחה ולקחת אקמול וזה יחלוף או שצריך רופא שיראה ?
בתודה אורי
פרופ' אליעזר קיטאי12/06/2009לפי הנתונים שהצגת החבלה אינה נשמעת רצינית מאוד וניתן להסתפק במנוחה. אם יהיו סימנים שלא היו קודם פנה שוב לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכון בצילום של מיפוי עצמות מזריקיםמנ11/06/2009
חומר לגוף, ואין קרינה מהמכשיר עצמו אלא מהחומר שהוזרק לגוף?
אז אנשים שבאים במגע עם אדם שהוזרק לו החומר חשופים ממנו לקרינה
האדם שהוזרק לו פולט קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/06/2009אכן כן אתה צודק. הקרינה הנפלטת מינימלית ולא משמעותית. לכן אין להיות בבידוד אחר בדיקת מיפוי , יש להמנע ממגע אינטימי עם אדם אחר. יש להמנע מכל מגע עם תינוקות וילדים קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות בשופכהניסים10/06/2009
מדובר בגבר בגיל 35 יש לי היצרות בשופכה הפנו בולברית הבנתי שאפשר לטפל בזה על ידי הרחבות או על ידי ניתוח בהרדמה מלאה ואז חותכים את המקום המוצר האם זה נכון שלשתי הפיתרונות הנל הסיכויים להצלחה הם אותו דבר בגלל שאם חותכים את המקום המוצר בעזרת סכין אז מעצם הפעולה עצמה המקום מצטלק וגורם להיצרות נוספת לאחר מכן ומה הפיתרון הכי יעיל שיש היום לרפואה לפיתרון הבעיה?
בתודה מראש
פרופ' אליעזר קיטאי11/06/2009שאלתך חשובה אך המענה לה צריך להנתן ע"י אורולוג מומחה. נסיוננו כרופאי משפחה עם מטופלים לה היתה הצרות שופכה מוגבל. שאל בפורום אורולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)