מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריאטינין גבוה בשתןג25/06/2009
אני בת 38. בריאה. הופניתי לבדיקת שתן - איסוף של 24 שעות - בעקבות תלונות על גלי חום פתאומיים המלווים בדופק מהיר. נפח השתן 2 ליטר וחצי, וקריאטינין 2015. על מה זה יכול להעיד? האם זו יכולה להיות הסיבה לגלי החום? אציין כי לפני 30 שנה, כשהייתי ילדה, חליתי בדלקת כליות ואושפזתי בבי"ח לטיפול במשך שבוע. מאז לא היו לי שום בעיות עם הכליות. תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/06/2009לקריאטינין בשתן אין משמעות לגבי הכמות. זו לא הסיבה לגלי החום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריאטינין גבוה?
בני02/10/2009שלום.
אני לאחר כריתת כליה ימנית עקב RCC
לאחר איזון,שוב עלה הקריטינין ל:1.65
המצב חמור,וכיצד ניתן להוריד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/10/2009כריתת כליה אחת לא אמורה לגרום עלית קריאטינין. כנראה יש סיבה שפוגעת בכליה השניה. היות שאין בידי שום פרטים עליך קשה להעריך מה הגורם ומה ניתן לעשות אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירה25/06/2009
שלום
כבר יומיים כואבים לי השרירים בכל הגוף, יש לי בחילות והקאתי מעט.
אני לא בהריון.
מה זה יכול להיות?
אילו עוד גורמים לבחילות יש מלבד הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/06/2009מחלה וירלית עלולה לגרום להרגשתך. זו הסיבה השכיחה והיא חולפת מעצמה תוך ימים בודדים. בכל אופן אם התופעות לא חולפות הבדקי אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/06/2009יש סיבות רבות לבחילה. הסיבה השכיחה לבחילות וכאב שרירים הינה מחלה וירלית. תרופות שטנות יכולות לגרום לכך. מתח ולחץ עלולים לגרום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואה - דם סמוירחל24/06/2009
רציתי לברר בקשר לבדיקת צואה לדם סמוי.מה בודקים בבדיקה זו?אמרו לי שצריך לשמור במקרר בגלל החום.האם מותר לשמור במקרר ?זה לא יזהם את המקרר אם הבדיקה תעמוד בו כמה ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/06/2009בודקים המצאות דם בצואה, דבר העלול לקרות במחלות שונות של דרכי העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןללל23/06/2009
האם בדיקת שתן במחזור עלולה להביא לתוצאות שגויות? (עם טמפון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר גרי בלומברג23/06/2009שלום, שירן
לגבי שתן כללית - כן. יהיה אפילו מעט דם שיופיע בבדיקה. אבל תרבית שתן - שמחפש חיידק - ניתן לעשות ללא קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על TSH?לימור23/06/2009
שלום,
אני סובלת שנים מתת פעילות של בלוטת התריס. רציתי לשאול האם חשוב לבצע את הבדיקה של ה TSH ביום החמישי של המחזור?(בעבר הרחוק האינדוקרינולוגית המליצה על כך-מרופאת משפחתי לא קיבלתי שום הנחיה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לבצע TSH
ד''ר גרי בלומברג23/06/2009שלום, לימור
אין זמן מסוים ל TSH. יש להורמונים נשיים וככל הנראה אז עשית כמה בדיקות.
כן מומלץ לא ליטול את ה ELTROXIN עד אחרי הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות לילהענת22/06/2009
שלום רב, בת 39 בריאה . מזה מספר חודשים אני סובלת מהזעות לילה המחייבות החלפת מצעים ובגדים, התופעה הולכת וחוזרת בעיקר לפני מחזור, אבל לא תמיד. מחזורים סדירים.
בנוסף אני חשה בתקופה זו עייפות וחולשה וכאבי רגליים אשר מפריעות לי מאוד לאיכות חיי. עשיתי ספירת דם, כולל שקיעה, וכימיה שהכל תקין, צילום חזה וסונר בטן עליונה ללא ממצא.
אני מרגישה חלשה מאוד, ורוצה למצוא פתרון לבעייה, האם יש בדיקות נוספות אותן אוכל לעשות שיגלו את הסיבה לבעיה. רופא הנשים שלי שולל הפרעה הורמנלית בגלל מחזור סדיר, נשלחתי לעשות בכל זאת פרופיל הורמונלי. אשמח לקבל חוות דעתך, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעות לילה
ד''ר גרי בלומברג23/06/2009שלום, ענת
נראה לי שעשו לך בירור די מקיף. האם נעשתה בדיקת דם ל LDH? מה עם TSH? האם בצילום חזה וסונר לא נראו בלוטות לימפה?
האם ירדת במשקל לאחרונה (ללא קשר לדיאטת הרזייה)? האם את סובלת מחום לעיתים קרובות או לגרד?
כדאי גם להיבדק ע"י אנדוקרינולוג/ית (רופא בלוטות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת לילה
ענת25/06/2009ד"ר שלום רב,
תודה על תשובתך, בדיקת ה-TSH יצאה תקינה, וגם האולטרסאונד. בקרוב אעשה בדיקות של אנדוקרינית.
התופעות עדיין ממשיכות, וגורמות לי לי לתחושה נוראה של חוסר אנרגיה ועייפות.
נשלחתי גם להמטולוג למרות הספירה התקינה. מקווה שתימצא התשובה בקרוב.
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם לגלולותכנרת22/06/2009
שמעתי שאפשר לקבל מרשם לגלולות אצל רופא משפחה.. קבלתי מרשם לפמינט אצל רופא נשים לחצי שנה ועכשיו עומדת להגמר לי החפיסה האחרונה ותור לרופא נשים יהיה רק עוד חודש בערך.. אפשר לחדש מרשם אצל רופא משפחה??
פרופ' אליעזר קיטאי23/06/2009עקרונית תוכלי לחדש המרשם אצל רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לא רגילותדני אייל21/06/2009
שלום רב,
אני בחור בן 38 בדרך כלל בריא וללא מחלות ידועות. משקל 63 ק"ג גובה 1.80.
בחודשים ינואר-מאי היו לי כ5-6 אירועים של כאב גרון עם גרון קצת אדום ו"ללא תפליט על השקדים". חלקם עם חום 38-39 חלקם עם חום נמוך.
היו גם כ 3 אירועים של חום נמוך עד 37.8 של כמה ימים, ללא כאב גרון או תסמין אחר.
בדיקת אאג לפני כחודשיים תקינה לחלוטין כולל גרון דרך האף.
בדיקות דם - ספירת דם, כימיה, שקיעה , TSH בוצעו כמה פעמים הכל תקין חוץ מפעם אחת במהלך חום תוצאה של ESR=60 ומונוציטים כ 13 עם WBC=12 שחזרו לנורמה אחרי כשבועיים.
בדיקת EBV CMV תקינות לחלוטין.
US צוואר לפני 3 חודשים, שבוצע בהמלצת רופא המשפחה בשל חשש שבלוטות קצת מוגדלות - הכל תקין ונכתב:
"באיזור תת לסתי דו צדדי יותר משמאל הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 1.2 סמ בעלות צורה ומרקם תקינים". בוצע על ידי רנטגנולוג בכיר.
בחודש האחרון לא היו כאבי גרון או אירועי חום. שקיעת דם משבוע שעבר = 6,
CRP תקין, וספירת דם הכל בנורמה. לימפוציטים = 40, ניוטרופילים = 50. WBC=7
US בטן מהיום, מרופא המשפחה, תקין לחלוטין.
ביצעתי היום US צוואר חוזר ( אותו רנטגנולוג ) התוצאות לא תקינות ומדאיגות אותי.
"מימין: קדמי לקצה תחתון של בלוטת רוק תת לסתית הודגמו שתי קשריות לימפה שטחי לעור. הגדולה בגודל 0.9 ס"מ.
באזור תת לסתי הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 ס"מ.
בחלק עליון של הצוואר קדמי ל SCM הודגמה בלוטת לימפה מאורכת בגודל 2 ס"מ.
משמאל - באזור סמוך לזוית סובמנדיבולרית , שטחי לעור, הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 0.7 סמ. קדמי ל SCM בחלק העליון של הצוואר הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 ס"מ.
*קשריות הלימפה השטוחות לעור משני הצדדים במרקם היפואקוגני בצורה עגולה,
אשר לא עונה לקריטריונים של בלוטת לימפה רגילות. דלקתיות?
שאר הבלוטות בעלות אופי תקין. למעקב"
כאמור בחודש האחרון לא היה כאב גרון/חום/טיפול שיניים שעשויים להסביר אולי דלקת.
אין ירידת משקל ומרגיש בסדר ועושה כושר כמה פעמים בשבוע.
US בטן שבוצע היום תקין לחלוטין.
צילום חזה מלפני חודשיים תקין. בדיקת רופא המשפחה לפני חודש תקינה.
אודה על דעתך:
1. האם תוצאות אלה מצביעות בסיכוי גבוה על ממאירות בבלוטות? זה מאוד מטריד אותי
ובדיוק נולד לי ילד קטן. האם זה יכול להתאים ללימפומה?
2. האם יש מקום לבדיקות נוספות ואיזה מעקב רצוי במצב כזה? כיוונים נוספים?
תודה רבה
אשתי ואני די מבוהלים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/06/2009עצם העובדה שאתה חש כרגע בטוב ובדיקות המעבדה תקינות , ובחודשים החולפים היו דלקות גרון, תומכת יותר בכך שהבלוטות תגובתיות לדלקות. עם זאת בכדי להסיר ספק כדאי לדגום את הבלוטות. ניתן בהתחלה לבצע בדיקת דיקור במחט עדינה FNA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות חשודות
דני אייל22/06/2009תודה על תשובתך לגבי בלוטות לימפה חשודות בצוואר
1. האם בדיקת דיקור במחט עדינה FNA שציינת זה בעצם ביופסיה מהבלוטות?
האם ביופסיה אפשרית עם בלוטות חשודות בגודל עד 0.9 סמ?
2. יש אפשרות לא לבדוק ביופסיה/FNA ולחכות כמה חודשים לUS חוזר?
3. האם הסיכוי שמדובר בסרטן הוא גבוה?? אציין שלא היו דלקות בגרון בחודש האחרון.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות חשודות
ד''ר גרי בלומברג23/06/2009שלום, דני אייל
בהמשך לתשובתו של פרופ' קיטאי
FNA היא ביופסיית מחט שפחות פולשנית אבל פחות מדויקת מביופסיה פתוחה. בדרך כלל דוגמים את הבלוטה הגדולה ביותר לכן אין בעיה.
לדעתי אין חובה לעשות FNA בשלב זה וניתן לחכות עוד חודשיים-שלושה ל US חוזר. כל עוד הבדיקות תקינות ואתה מרגיש טוב.
הסיכוי לסרטן אינו גבוה אבל המצב דורש מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר בלומברג
שי עדי24/06/2009תודה ד"ר בלומברג
דבריך מעודדים...
לפיכך, אני מניח שרוב הסיכוי שלא מדובר במשהו ממאיר כמו לימפומה וכו'
אלא משהו תגובתי של הבלוטות לדלקות
הבעיה היחידה היא שכבר חודש וחצי אין לי חום כאבי גרון או שיניים ואם כך למה הבלוטות
קצת מוגדלות והיפואקואיות
מנגד שקיעת הדם תקינה וגם ספירה וכו'
אחכה כחודש חודשיים לעשות US חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות יתושגיל21/06/2009
שלום,
כול חיי הייתי רגישה ליתושים,וכול עקיצה היתה מכול הלב
היום הגעתי למצב שאני ממש נראית כמו מצורעת
רגליי וידיי מלאות עקיצות וגם גירודים שלי בנוסף לכול
מה שגורם למשטחים שלמים של מעיין פריחה באיזור העקיצה כתוצאה מהגירוד
אני משתמשת בכול האמצעים האפשרים למניעה וטיפול
מכשיר ליתושים,סנו דיי,פנסטיל,לבוש ארוך ועוד
יש עוד מה לעשות ? כי אסתטית זה נראה זוועה ואני גם כול היום מתגרדת
חשוב לי לציין שאני מניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/06/2009נסי מריחת קרם סטרואידים ושימוש בכדורי לורסטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר להנקה?
גיל22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתושות
ד''ר גרי בלומברג23/06/2009שניהם מותרים בהנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהרחל21/06/2009
אמי כבת 76 מטופלת בסימווקור, אוכלת ומקפידה על מזון דל שומן ובכל זאת בבדיקת דם אחרונה
רמת הכולסטרול 189. האם ניתן להוריד רמות כולסטרול בעזרת כדורים נוספים? האם יש צורך? אימי מבצעת פעילות גופנית קבועה.
פרופ' אליעזר קיטאי21/06/2009כולסטרול כללי 189 אינו גבוה. צריך לראות גם כמה הכולסטרול הרע והטוב (LDL HDL).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
רחל22/06/2009מופיע ערך LDL-189 האם ניתן לשפר ולהוריד בדרך כלשהי רמות כולסטרול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLDL גבוה
ד''ר גרי בלומברג23/06/2009שלום, רחל
ניתן להעלות את מינון התרופה או להחחיף אותה בתרופה חזקה יותר או להוסיף תרופה. אומגה-3 גם מומלץ.
שתתיעץ עם רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CREATINE KINASE גבוהה לתינוקתנטלי21/06/2009
שלום ,
ביתי כמעט בת חודשיים ובבדיקת תפקודי כבד נמצא תוצאה גבוהה לCREATINE KINASE
193 u/l
יש לציין לאחר הלידה קרדיולוג מצא חור בגודל 3 ס"מ פתוח
מה הערך הנורמלי לתינוק ?
תודה רבה
פרופ' אליעזר קיטאי21/06/2009קריאטין קינזה הינו אנזים יותר של שרירים ולא של כבד. רמתו אצל הבת לא גבוהה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת בזרועותשאלה20/06/2009
מיזה 3 שבועות דלקת ריאות. התחילו עם כדור רוקסו. לאחר כמה ימים החלו כאבי תופת בזרועות שתי הידיים בעיקר בלילה. למרות שהפסיקו לי את הכדורים. האם זה מהכדור ואם לא מה הסיבה לכאבי התופת הנוראים?? זה היה ביד אחת ועבר ליד השנייה. תודה.
פרופ' אליעזר קיטאי20/06/2009קשה לי לומר מה הסיבה בוודאות. לא נראה לי שזה מהכדור. לעיתים זיהומים בגוף גורמים גם לדלקת בעצבי הגפיים שיכולה להתבטא בכאבים בין השאר. צריך לחזור לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםיסמין20/06/2009
עשיתי בדיקת דם ויצא בבדיקה שהכולסטרול hdl תוצאה-52
בmchc ,תוצאה 32
האם זה בנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט תקין לחלוטין
פרופ' אליעזר קיטאי20/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשנורית20/06/2009
יותר מחודש אני סובלת מכאבי ראש יומיומיים. רופא המשפחה חשד בהתחלה שיש לי סיסנוסיטיס (עקב סימנים נוספים כגון: נזלת אלרגית ממושכת ..) ונתן לי אוגמנטין ל-10 ימים. לאחר 3 ימים התחילו לי כאבי הראש שמלווים אותי עד עכשיו כבר חודש וחצי. כאבי הראש הם נסבלים גם ללא כדורים אך הם מעיקים ומציקים.
בדיקות הדם שעשיתי יצאו תקינות והייתי אצל נוירולוג שטען שזה כאב ראש ללא סיבה מיוחדת (הוא אמר משהו באנגלית שלא כ"כ הבנתי tension headache-). ונתן לי לקחת כדורים (אלטרולט) כל לילה לפני השינה. קראתי את התווית שעל הכדורים וראיתי שכתוב שם: למניעת דיכאון ולטיפול בבריחת שתן בלילה (מה הקשר?) והחלטתי בינתיים לא לקחת אותם.
בנוסף לכאבי הראש יש רק עוד תסמין אחד והוא תחושת חום חיצונית בכל הראש (עיניים, מצח, צוואר, אוזניים וכו'..) ללא חום נמדד.
גם רופא אא"ג שבדק אותי אמר שהכל תקין.
מה זה יכול להיות? אני כבר לא יכולה לסבול את הלחץ הזה והכאבים מלחיצים אותי ומונעים ממני לתפקד בבית עם הילדים שלי. אני כל הזמן בחששות.
אנא עזרו לי. למי אני צריכה עוד לפנות? (יש לי תור לרופא עיניים בעוד כ- 3 שבועות).
HELP
פרופ' אליעזר קיטאי20/06/2009חסרים לי הרבה פרטים אנמנסטיים כדי להעריך מה אופי הכאבים שלך. האם הם מופיעים גם בשינה? האם הם תמיד במקום אחד? מה האופי שלהם? מה המיקום? האם במהלך החודש הכאבים הוחמרו? האם יש בחילות או הקאות? TENSION HEADACHE הינו הכאב השכיח, נגרם ממתח שרירים, בד"כ בחלק אחורי יותר בראש דו צדדי. מתח שרירים מגיב טוב לטיפול באלטרול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופסור הנכבד
נורית21/06/2009לפרופסור שלום!
תודה רבה על התגובה המהירה והנה הפרטים הנוספים שביקשת.
הכאבים מורגשים בעיקר לאורך כל שעות היום כאשר פעם יותר ופעם פחות כואב. בהתחלה (לפני כחודש וחצי) הכאבים היו ממוקדים בעיקר במצח ומעל המצח. בשבועיים האחרונים הכאב עבר לצד האחורי שמאלי של הראש עם הקרנה לצד הראש השמאלי. אינני מרגישה כאבים חריגים בזמן השינה ואני יכולה "לסבול" את הכאבים ללא טיפול אך עדיין הם מציקים לי מאוד.
סף הכאב יורד כאשר אני נשכבת במיטה ועולה כאשר אני קמה, גם כאשר אני צועדת, אני חשה את הכאבים חזק יותר.
הכאבים לא הוחמרו במהלך החודש. אין לי בחילות ולא הקאות. אני חשה איזשהו מתח באיזור הצוואר ולעתים כשאני מנסה לסובב את הראש אני שומעת ומרגישה "טיקים" קטנים (אבל לא כל הזמן). דבר נוסף הוא תחושת ה"חום" המוזרה בראש (עיניים, מצח, אוזניים וכו'..(ללא חום נמדד).
אשמח אם תשיב לי ותרגיע את חששותיי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/06/2009על פניו נשמע שהכאב נובע מהצוואר. לא רואה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נועהגיל20/06/2009
בעלי נתן היום לילדה (היא בת חודש) במקום 2 טיפות ויטמינדין של ד"ר פישר
7 טיפות . האם זה מסוכן ? האם יכול לקרות משהו ?
אני מפחדת מאוד .
פרופ' אליעזר קיטאי20/06/2009ויטמין אינו תרופה שמינון מעט מוגבר עלול לגרום נזק. אמנם לעודף ויטמינים מסויימים בגוף עלול להיות השלכות אולם לא מגיעים למצב זה מפעם אחת, אלא משימוש לאורך זמן במינון גבוה. אין לך כל סיבה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)