מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קילופים מפי הטבעת ומעלהתמר12/07/2009
אני לא יודעת אם הזאת המתאימה לפורום הזה.. אבל הייתה לי פטריה וחשבתי שאולי היא התפשטה לאיזור לטוסיק ממש לקו באמצע כי האיזור היה אדמומי אז שמתי משחה ואחרי כמה ימים התחילו לי קילופים.. כשאני שמה מים זה דיי צורב.. זה א בפי הטבעת.. זה מיד אחריו.. יכול להיות שזה סתם יובש? או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/07/2009עדיין האפשרות של פטריה סבירה. פטרת יכולה להביא לקלופי עור. כדאי לטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dאלה11/07/2009
קראתי לאחרונה על חשיבתו של ויטמין D
בבדיקת דם שעשיתי נמצא ערך של 20 mg
הרופא שלי אומר שזה בסדר לא ממליץ לקחת תוסף הוא אומר שזה מביא לאבנים בכליות.
אני לא שלמה עם מה שהרופא אמר,,מה גם שבמעבדה אמרו לי שזה נמוך
אני מתוסכלת ולא יודעת כיצד לנהוג,
מה הם הערכים הנכונים לויטמין זה???
ומה עלי לעשות
בהמון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד''ר אביבית גולן כהן11/07/2009יפה שלום
רמות ויטמין D תקינות מוגדרות על פי הגיל ועל פי הנורמות של מכשיר המעבדה בה מבוצעת הבדיקה.
האם תוכלי להוסיף את הפרטים החסרים הללו?
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
אלה11/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דר אביבית
אלה11/07/2009להלן הערכים שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה המאמר עף לי הנה להלן הערכים
אלה11/07/2009אני בת 70
קטן -מ deficiency: 10 ng/ml
hypovitaminosis: 10-32
גדול -מ
sufficiency: 32-100 toxicity:100
כאמור ערכים שלי 20 ng/ml
בהמון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדול מ- מתיחס לערכים 100 ng/ml
אלה11/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס ? וירוס ?מיכאל09/07/2009
לרופאים שלום,
מזה יומיים-שלושה אני מרגיש בגרון תחושה של בחילה (לא בעוצמה חזקה, אלא הרגשת בחילה קטנה), התחושה בימים האלה החלה בערך בשעות הצהריים ועד לשעות ערב.
יש לציין עוד שבמהלך הלילה והבוקר אני מרגיש את הגרון יבש ולפעמים תחושה של כמו ליחה צמיגה בגרון שאינני יכול להוריד ולא להוציא. (לציין כי אין לי בעיית נשימה בזמן זה עד כמה שהבחנתי).
היום החלו כאבי בטן חלשים שבאים והולכים, לא חזקים ולא מטרידים אבל אולי מעט מציקים.
כמו-כן היציאות בימים האחרונים ללא שינוי מהרגיל. (מידי פעם עיסתית אך לא נוזלית - צר לי על התאור).
אני מוטרד מתחושת הבחילות החלשות הללו ורציתי לדעת:
- האם יתכן כי מדובר ברפלוקס ? או בוירוס כלשהוא ?
- יכול להיות שזה רפלוקס, גם אם לא אכלתי הרבה במהלך היום ? האם רפלוקס לא צריך להופיע לאחר אכילה ?
- האם יש קשר בין תופעות הליחה הצמיגה, הפה היבש והבחילות ? ועל איזה כיוון יכולים להצביע ?
- האם זהו מצב שדורש בדיקה רפואית ואם כן מתי ?
- האם העובדה כי אני לפעמים מוציא אויר מהקיבה כלפי הפה (כמו גרפס) בו אני מרגיש את טעם האוכל שאכלתי, גם אם זה היה לפני יותר משעתיים-שלוש יכול לחזק כיוון כלשהוא, אם בכלל שייך ?
- המלצה כלשהיא לטיפול ביתי ?
תודה על ההבנה כי אני קצת מוטרד מהנושא ובעיקר מהבחילות הקטנות שהצטרפו לפני כיומיים.
(לציין כי אני מרגיש גם עייפות גדולה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/07/2009התלונות האופייניות לרפלוקס הן צרבת, הרגשת חזרת אוכל אחר ארוחות כבדות. תלונות פחות אופייניות עלולות להיות שיעול. התלונות שציינת אינן ספציפיות ויכולות להיות במגוון מצבים כפי שבעצמך מנית. גם מתח עלול להתבטא בתלונות כנ"ל. אם מדובר בתלונות בימים האחרונים בלבד אפשר לעקוב ולהמתין כמה ימים לפני שפונים לרופא לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןא09/07/2009
שלום, אני לוקחת אוגמנטין פעמיים ביום, והנבתי שאפשר לשתות אלכוהול בזמן לקיחת התרופה.
אני חייה בלילה ואת הכדור הראשון אני לוקחת בשלוש בצהריים ואת השני בשלוש בלילה.
אם אני שותה אלכוהול ב1 בלילה אני עדיין יכולה לקחת את הכדור ב3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/07/2009אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בנשימהשרית09/07/2009
שלום רב.
אני בת 34 בריאה בדרך כלל... ממש לא היפוכונדרית אבל יודעת להבדיל בין סתם כאב חולף למשהו אחר..
ביומיים האחרונים יש לי כאב או קושי בנשימה שקצת קשה לי להסביר.
זה מן גוש כזה אבל לא מוחשי אלא בתחושה שנמצא בקנה הנשימה בדיוק מעל בית החזה באמצע ולעיתים עולה לגרון. מן קושי לנשום, והיום כבר התחיל להרגיש לי כמו גירוי לשיעול.. אבל לא יובש או כמו משהו שהיה לי בעבר.. פשוט משהו כזה שזז ומקשה עליי.
האם זה מצריך לראות רופא או שלחכות קצת...?
תודה רבה ומראש עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/07/2009אני מציע שתבדקי אצל רופא המשפחה בהקדם. סיכוי רב שהבדיקה תהא תקינה. עצם הידיעה שהבדיקה תקינה עשויה להקל עליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלגיל08/07/2009
אני חודשים אחרי לידה
נוטלת 2 כדורי ברזל ביום
כעת בדיקת דם :
iron - 23 (ערכים בין 40-145)
ferritin- 20 (ערכין בין 10-120)
האם תקין ?
נוטלת סלו-פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
ד''ר גרי בלומברג08/07/2009שלום, ניצן.
עדיין חסר לך ברזל - תמשיכי עוד כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטור - כאבי שריריםחנן07/07/2009
שלום.
אני לוקח ליפיטור 10 מ"ג זמן ארוך ובתחילה לא היו לי כאבי שרירים .
לאחרונה הכאבים חזרו ושאלתי היא האם יש דרך להקל על הכאבים כי את הליפיטור אינני רוצה להפסיק .
אולי שעת הלקיחה קובעת ?
הכאבים בשרירים באים במיוחד בלילה ובשעות הבוקר לפני השכמה , לפעמים ולטארן עוזר במקצת .
אשמח לקבל את עזרתך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ד''ר גרי בלומברג08/07/2009שלום, ליי
התרופות להורדת כולסטרול יכולות לגרום לכאבי שריר אבל יש הרבה סיבות אחרות לכאבי שריר. אני ממליצה להפסיק את הליפיטור לכמה ימים לראות אם הכאבים חולפים או לא. אם כן קשורים לתרופה תתיעץ עם רופא/ת המשפחה אם אולי שינוי בדיאטה, ירידה במשקל והגברת פעילות גופנית לא יכולים להחליף את התרופה. לפעמים לקחת פעם ביומיים יעיל מספיק עם פחות תופעות לוואי.
לא ממליצה לקחת תרופות נגד הכאבים באופן קבועה - עלול להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסאני07/07/2009
הי,
הופיע לי בבוקר הרפס בשפה, שמתי משחה אבל אני מרגישה שזה לא באמת עוזר וזה דווק איותר ניפח אותו...
פיצצתי כמה פצעים קטנים ויצא הרבה נוזל ועכשיו זה די מגרד....
כדאי לשים קרח כדי שלא יתפתח יותר?
או אולי להפך, מגבת חמה כדי לזרז את הריפוי של זה??
אשמח לתשובה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בשפה
ד''ר גרי בלומברג08/07/2009שלום, אני
אם המשחה בתוקף ואין תגובה אולי זה לא הרפס? אם הפצעים פתוחים יש סיכון לזיהום משני.
ממליצה להיבדק אצל רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני09/07/2009לא זה בטוח הרפס, זה כל הזמן בא והולך כל כמה חודשים.
אני פשוט מפוצצת את זה אז בטח בגלל זה...
אבל מה בקשר לחימום/קירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג11/07/2009שלום, אני
לא בטוחה אם קר או חום טוב יותר - כן ממליצה לפנות לבדיקת רופא/ת משפחה או עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת תחושה בפניםאבנר07/07/2009
מזה חודש וחצי אני סובל ברציפות וברמה קבועה מהפרעת תחושה (סובייקטיבית) בצד ימין של הפנים - מתוח יבש, נוקשה, כבד וכאילו כמות קטנה של הירדמות כל הזמן באזור השפתיים מימין – המפריע בעת דיבור ואכילה. מדי פעם לחץ בפנים באזור הלסת הימנית (ולא רק). עברתי בדיקות נוירולוגיות כולל EEG, דופלקס עורקי הצוואר, CT מוח שנמצאו תקינים (אין עיבוי של הלחי). הנוירולוג לגמרי לא בטוח שהבעיה נוירולוגית ושלח אותי בחזרה לפנימי.
מה עלי לעשות האם צריך לחזור ולבקש לברר יותר סיבה נוירולוגית, או אולי צריך לברר בתחום אחר כגון: פה ולסת, אלרגיה, הרפס או משהו אחר?
ממה יכולה להיות הפרעה כזאת? אבנר (בן 66)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי...
אני07/07/2009אולי אף אוזן גרון יוכל לעזור... יכול להיות התנפחויות של בלוטות רוק ליד האוזן שקצת משבשות את העצב שאחראי למוטוריקה בפנים (כי הוא בדיוק עובר בתוכה)...
זאת רק השערה- עשיתי קורס בנוירואנטומיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת תחושה בפנים
ד''ר גרי בלומברג08/07/2009שלום, אבנר.
אתה מציין שההפרעה "סוביקטיבית" - ז"א שלא נמצאה בבדיקה של רופא אבל אתה חש את זה. האם לזה התכוונת?
הבירור נוירולוגי היה תקין. ניתן לפנות לרופא שיניים/פה ולסת ולרופא א.א.ג. אבל אם התופעה סוביקטיבית אני לא בטוחה שימצאו תשובה.
אם כל הבירורים לא מעלים בעיה כדאי לפנות לרפואה משולבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם-בירורלימור07/07/2009
שלום, בבדיקות דם שיגרתיות התוצאה של בדיקת %Lymphocytes יצאה 19.4 כשטווח הנורמה הוא מ % 22-44 (לפי ערכי קופ"ח מכבי). המוגלובין 12.7
אני עורכת בדיקות דם מידי חצי שנה (סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס) וכל פעם התוצאה נעה סביב אותו הטווח שציינתי. מה הסיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד''ר גרי בלומברג08/07/2009שלום, לימור
ההמוגלובין תקין. הלימפוציטים תקינים בשבילך כי זה חוזר על עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים וחוםאריק06/07/2009
שלום רב,
אני בן 25,
לאחר שאכלתי בשר מוכן שנקנה מקייטרינג בסוף שבוע שישי ושבת בבוקר,התחלתי לסבול מכאבי בטן חריפים שנמשכים גם היום.אתמול היה חום 38.5 מהבוקר ועד הערב,החום ירד בערב וחזר היום.הרופאת משפחה שאצלה הייתי אתמול אמרה לי שזה לא שייך להרעלת קיבה החום.ואסרה עליי לקחת פרפרין שרציתי לקחת לכאבי בטן ובחילות שיש לי,נתנה לי טופס לבצע ספירת דם היום עשיתי אותו,.מאתמול בערב התחלתי לשלשל מים.אני לא מצליח לאכול שום דבר,אין לי תיאבון ורק שותה מים ,ואכלתי 2 קרקרים לעת עתה.סביר להניח שזה כן הרעלת קיבה למרות החום,בגלל ששתי אחים שלי שילשלו גם כן באותו יום של אכילת הבשר.להם אין כאבי בטן או תופעות נוספות.
אשמח לקבל תגובה מה לעשות כעת.והאם זה הגיוני שזה הרעלת קיבה ,גם בנוגע לחום?
בתודה
דור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/07/2009יתכן בהחלט שזה קלקול מעי מהמזון. אם התופעות הופיעו יומיים שלושה אחר האוכל אז כנראה מדובר במחלה הנגרמת ע"י התרבות החיידק עצמו. אם הופיע מיידית אחר האוכל מדובר בהרעלה מרעלנים המופרשים ע"י החיידק. כדאי למסור בדיקת תרבית צואה, לשתות הרבה ולהמתין. אם המצב לא משתפר תוך יומיים , אפשר לנסות אנטיביוטיקה גם אם טרם התקבלה תשובת תרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ותפקוד כבדלירון05/07/2009
שלום אני בן 27 ומקבל ציפרלקס נגד התקפי חרדה מזה כ-3 חודשים (חודשיים במינון 10 מ"ג + חודש במינון 20 מ"ג).
התרופה אולי מקלה במעט את תדירות ההתקפים ועוצמתם אבל לא בצורה משמעותית.
בבדיקת הדם שעשיתי בשבוע שבעבר נמצא:
GPT = ערך של 209 (טווח תקין 3-41)
GOT = ערך של 63 (טווח תקין 3-37)
כולסטרול = ערך של 217 (טווח תקין 100-200)
LDL = ערך של 145.80 (טווח תקין 0-130)
שאר הבדיקה תקינה. ובבדיקות שקדמו לבדיקה זו לא סבלתי מבעיות כאלו.
מה עושים במצב הזה?חוזרים על הבדיקה? לפני התרופה תפקוד הכבד היה תקין.
האם יש תרופות אחרות ממשפחה זו שפחות פוגעות בתפקוד הכבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה ואנזימי כבד
ד''ר גרי בלומברג08/07/2009שלום, לירון
אל"פ - תפסיק את הציפרלקס וכל תרופה חדשה שלקחת לאחרונה.
בי"ת - תחזור על הבדיקות ותבקשי שהרופא/ה ת/יוסיף גם בדיקות וירוסים שעושים לצהבת
גימ"ל - תתיעץ עם רופא/ת המשפחה לאחר התוצאות
לא ברור מה גרם לעליה באנזימי כבד.
לגבי הכולסטרול - LDL נראה תקין אם אתה אינו מעשן ולא סובל מבעיות בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רגיזות מידי בוקרקובי05/07/2009
מאתמול בבוקר קמתי ורצתי לשירותים 3 פעמים רצוץ לישיבה עם כאבי בטן
וגם היום בבוקר ממה זה עלול לנבוע דבר שכזה ?
וזה קורה לי רק בבוקר שאני קם ולא בצהריים , אחרי הצהריים , בערב ובלילה
רק בוקר זה קורה , מוכר לך תופעה שכזאת דוקטור ?
אני בן 37 גובה 1.82 מ' ומשקל 120 ק"ג ואני לוקח תרופות פסיכיאטריות כמו:סרוקוול 100 מ"ג בערב , קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום ופרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/07/2009אולי אתה אוכל בבוקר הרבה דברים שאינך מעכל היטב. דברי חלב למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ו-LDHקובי04/07/2009
האם הערך של LDH 308 הוא תקין ?
אני בן 37 גובה 1.82 מ' משקל 120 ק"ג לערך
נוטל תרופות פסיכיאטריות באופן קבוע :
1.סרוקוול 100 מ"ג בערב
2.קלונקס 0.5 מ"ג שלוה פעמים ביום
3.פרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה תקינה לחלוטין
פרופ' אליעזר קיטאי04/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crpחנן03/07/2009
שלום ד"ר.
סבלתי לפני שנתיים מדלקת בקרום הלב שהיה ויראלית וממנה החלמתי .
לאחרונה נמצא בבדיקת דם CRP ערך של 1.45 כאשר המכסימום הוא 0.5 .
בשקיעת דם נמצא 20 שמראה שאין דלקת .
עשיתי את הבדיקה בגלל כאבים בבית החזה בזמן נשימה .
האם לדעתך הערך של ה" CRP הוא גבוהה ומצביע על דלקת עכשבית או יכול להיות שהייתה דלקת בעבר והתוצאה היא בגלל הדלקת בעבר כי לפני 3 חודשים היתה השקיעה בערך 42 וקיבלתי טיפול תרופתי .
היתכן שהערך של CRP היום הוא גבוה אבל השקיעה תקינה ?
מה המלצתך עלי לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/07/2009CRP אינה בדיקה ספציפית לחלוטין, כך שהיא יכולה להיות מוגברת גם ללא דלקת פעילה, בפרט כשמדובר בעליה קלה יחסית. גם כשהיא גבוהה ומבטאת דלקת באמת פעמים רבות מדובר בדלקת שאינה באה עדיין לידי ביטוי בגוף. קיצור הדבר, אם השאלה היא סיבת הכאב בחזה בנשימה, אם הקליניקה של הכאב מרשימה מומלץ לבצע בדיקות הדמיה לשלילת דלקת באיברי החזה, גם אם CRP היה תקין. אם אין הסתמנות קלינית מרשימה אין צורך בהמשך בירור בנוכחות CRP מעט גבוה מהנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)