פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• eGFR גדול מ- 60 (במכבי)..
    אבי
    07/05/2009

eGFR גדול מ- 60 (במכבי)..
    כך עכשיו (קריאטינין 0.9) וגם לפני חודשיים (קריאטינין 0.8).
    עשיתי בדיקות דם כלליות רחבות כך שברשותי נתונים נוספים אם רלוונטי.

מהם הנתונים האחרים שקשורים לתפקוד הכליות? מה מצבי על-פי התוצאות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    eGFR גדול מ- 60 (במכבי)..

הוספת תגובה

• והאם זה יכול להיות קשור להשתנות

אבי
    07/05/2009

והאם זה יכול להיות קשור להשתנות מרובות ביום ופעמיים-שלוש בלילה?
    ביופסית ערמונית - דלקת כרונית, מעט מוגדלת, עם הסתיידויות, בדיקה רקטאלית ידנית תקינה, התחלתי לקחת פרמיקסון.
    מה דעתך ומה לברר ד"ר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GFR גבוה

ד''ר אביבית גולן כהן
    07/05/2009

זיו שלום
    GFR מייצג את קצב עבודת הכליה. הוא מושפע מנתונים כמו גובה ומשקל ולכן צריך לחשב האם ערך ה-GFR שקבלת חריג בהתייחס לנתונים שלך.
    השתנות מרובות יכולות לנבוע מהצורך שיש לגוף לפנות נפח נוזלים גדול ( ואז זה יהיה קשור לכליות) או מהפרעה למנגנון השליטה בהפרשת השתן ( הנמצא באזור הערמונית ואינו קשור עם הכליות ).
    יוצא שמהנתונים שמסרת לא ניתן לדעת באם יש בכלל בעיה, ואם יש אז קשה לדעת מה מקורה- בכליות או באברי מערכת השתן התחתונים.
    אני מבינה שאתה נמצא בעיצומו של ברור דרכי שתן ע"י רופאים מומחים בתחום. אני מניחה שבידיהם נתונים רבים יותר על בעיתך מאשר יש לי. נראה לי נכון להתייעץ עם האורולג שמכיר אותך ובמידה שיתרשם כי יש צורך לברר בעיה הקשורה עם הכליות- לפנות לנפרולוג.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן לציטולוגיה
    אבי
    07/05/2009

שתן לציטולוגיה
    - פעם? פעמיים? שלוש?
    ובהתאם למה מוחלט כמה פעמים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שתן לציטולוגיה

הוספת תגובה

• שתן לציטולוגיה

ד''ר אביבית גולן כהן
    07/05/2009

זיו שלום
    בבדיקת שתן לציטולוגיה מנסים לבדוק נוכחות של תאים חריגים. נמצא שהסיכוי למצוא תאים כאלו אינו גדול מספיק אם דוגמים פעם אחת. אם נוטלים שלוש בדיקות הסיכוי לתת תשובה אמינה עולה ומגיע לרמה המתבקשת.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה בצוואר מוגדלת
    אורית
    06/05/2009

שלום רב,
    בת 29 חודש לאחר לידה . סובלת מיתר ל"ד.
    לאחרונה מזה מס' ימים הופיע לי הרפס השפתיים
    והבחנתי כי יש לי הרגשה לא נוחה בצוואר בצד שמאל, כשנגעתי, חשתי בבלוטה מעט גדולה יותר מאשר בצד ימין.

פניתי לרופאת המשפחה שאמרה שהיא זזה ואכן מעט מוגדלת ושיש להמתין עד שיסתיים ההרפס בשפתיים כי כנראה שיש קשר ביניהם. ורק אם הבלוטה לא תיסוג לפנות שוב לביקורת.

מה הקשר בין הרפס לבלוטת לימפה מוגדלת?
    האם זה מסוכן?
    אם לא תיסוג הבלוטה זה מסוכן? מה צריך לעשות במידה ולא?

לא רגועה וחוששת מאד...
    אשמח לחוות דעתך..

הוספת תגובה

• תוספת

אורית
    06/05/2009

לפני מס' ימים עשיתי בדיקות דם שהן די בסדר חוץ ממס' ערכים חריגים שרציתי ייעוץ לגביהם..
    LDH-Lactic Dehydrogenase 229
    MCH-Mean Cell Hemoglobin 26.7
    RDW-Red Cell Distri.Width 16.2
    Lymphocytes % 45.7

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגלה של בלוטת למפה

ד''ר אביבית גולן כהן
    07/05/2009

אורית שלום
    בלוטות למפה מכילות את התאים המיעדים להלחם במחלות זיהומיות בגוף ולכן הן גדלות במצבי זיהום.
    הרפס הוא וירוס המחולל מחלה זיהומית ולכן יכול לגרום לבלוטת הלמפה הקשורה לאזור הזיהום לגדול.
    רב בלוטות הלמפה שגדלות עושות זאת כתגובה לזיהום ולכן אנו נוטים , בשלב הראשון, לעקוב במשך מספר שבועות ולראות אם הבלוטה נסוגה. הניסיון והמחקר לימדו אותנו שכאשר הבלוטה ניידת אז סביר שמדובר בזיהום ושניתן לעקוב ללא חשש וללא סיכון המטופל.
    בדיקות הדם שצרפת חלקיות וקשה לדעת אם הן משקפות פשוט מצב שלאחר לידה או מצב אחר.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר.

אורית
    08/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת וידיו קפסולה
    בת
    06/05/2009

ערב טוב ,
    לאיזה מקרים עושים את בדיקת וידיו-קפסולה ?!
    והאם יש מצב שבמקום לבלוע את הקפסולה מכניסים אותה ע"י גסטרוסקוף ? ובאיזה מקרים ?
    תודה ולילה טוב ,

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת וידיו קפסולה

הוספת תגובה

• בדיקת וידאו קפסולה

ד''ר אביבית גולן כהן
    07/05/2009

בת 26שלום
    גסטרוסקופיה נועדה לבדוק את החלק העליון של מערכת העיכול ( צינור העיכול, קיבה , תרסריון ולעיתים גם ההתחלה של המעי הדק).
    בדיקת וידאו קפסולה מתאימה לאבחון מחלות הקיימות במעי הדק.
    הצורך בביצוע וידאו קפסולה נדיר כיוון שנדיר למצוא מחלות שנותנות ביטוי נראה לעין רק במעי הדק.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפתיים סגורות?
    אמאל'ה
    05/05/2009

שלום רב.
    כשהייתי בביה"ח עם ביתי התינוקת, וניסו לבצע בדיקת שתן ע"י קטטר, הרופא טען כי לא ניתן להחדיר קטטר כי הפתח סגור?...הוא אמר כי אין מה לדאוג כי הילדה מצליחה לעשות שתן, אך יש לפנות לרופא כדי שיתן משחה הורמונלית שתפריד את העניין.
    קראתי כי ניתן להמתין לגיל הבגרות,וההורמונים באופן טבעי גורמים להפרדת השפתיים (או מה שסגור בפתח). ולפעמים למרות שזה נפתח, זה עלול להסגר שוב.
    שאלתי : האם זה נכון, ואין סיבה למהר וניתן להמתין לגיל הבגרות?
    ואם לא מדוע?
    האם למשחה יש תופעות לוואי?(בכל זאת החדרת הורמונים).
    נראה כי לביתי בת השלוש ישנה אותה בעיה. כשהיא עושה פיפי, השתן זורם קצת משונה, לכיוון הישבן, ואיזור נראה קצת מחובר....
    האם זה גנטי?
    אפשר להמתין עם התערבות בעניין. הילדה לא מתקשה בעשיית פיפי.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שפתיים סגורות?

הוספת תגובה

• הידבקות של השפתיים

ד''ר גרי בלומברג
    05/05/2009

שלום, אמאל'ה

המצב של הידבקות השפתיים של הפות בתינוקות ממין נקבה אינו נדיר. יש צורך בבדיקה אצל רופא/ת ילדים או רופא/ת נשים לשלול בעיות אחרות באזור. השפתיים בדר"כ נפתחות לבד - בהרבה מקרים תוך השנה הראשונה ואם לא אז עד לגל ההתבגרות.

אין חובה לטפל במשחת הורמונים (אסטרוגן). אם אין ממצא אחר (כמו כרום בתולין שלם) והתינוקת מוציאה שתן ללא היווצרות מאגר של שתן לתוך הנרתיק - אפשר בהחלט לחכות.

לא ידוע על משפחתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור
    Leonardan
    04/05/2009

בן 29, בריא לחלוטין, משקל תקין, אין בעיות פרט לצרבת.

1. אילו כדורים המשפיעים ל 12-24 שעות קדימה קיימים ?
    (הכוונה היא לכדורי מניעה מראש למשך היום, ולא לכדור שנוטלים להפחתת הצרבת בזמן אמת)

2. האם יש צורך במרשם רופא ע"מ לרכוש את הכדורים הנ"ל ?
    (במידה ויש כדור ספציפי שדורש מרשם רופא, והכדור הזה טוב מכל האחרים, אשמח לדעת)

3. האם נטילת קבועה של כדור למניעה יומית כל בוקר, למשך תקופה ארוכה (שנים), יכול להזיק ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כדור

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/05/2009

2 משפחות תרופות עיקריות לטיפול בצרבת: משפחת PPI עליה נמנה למשל הלוסק או אומפרדקס ומשפחת חוסמי H2 עימה נמנה למשל כדור הגסטרו. אפשר בהחלט לקחת קבוע מניעתית ללא קשר להופעת הצרבת. השפעות ארוכות טווח של הטיפול לא ברורות. יש לציין שצרבת קבועה וקשה עלולה לטווח ארוך להתפתח לבעיות ברירית הושט ולכן אם יש צרבת תכופה קשה אין מנוס מטיפול מניעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    לופו
    03/05/2009

שלום כבר כמה ימים יש לי כאבי בטן[בטן תחתון]
    זה התחיל כאשר היה לי עצירות ולאחר מכן התחילו הכאבים עם שילשול
    רציתי לדעת מה זה יכול להיות
    תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/05/2009

איני יודע מה זה. ראשית לא בהכרח שזה ביטוי למחלה. שנית זה יכול להיות ביטוי למחלה בנאלית כגון וירוס אך גם למחלות משמעותיות יותר כגון דלקת המעי. אם זה נמשך פנה לרופא שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור חמור בברזל
    ציפי
    03/05/2009

שלום

האם מחסור בברזל זו מחלה שאפשר לטפל בה באנטיביוטיקה?
    אני זוכרת ששמעתי דבר כזה, הייתי רוצה לדעת למי פונים לשם איבחון וקבלת טיפול.

תודה מראש
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור חמור בברזל

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/05/2009

אנטיביוטיקה אינה טיפול למחסור בברזל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי ונזק משימוש באסקזול
    איתי
    02/05/2009

שלום,
    לאחר תלונות ממושכות של כאבי בטן ללא תסמינים של שלשולים ו/או עצירויות ו/או חום עשיתי בדיקות דם פעם חוזרת.
    נמצא שיש לי אאוזינופיל בערך מוחלט תקין אבל באחוזים קצת גבוה 0 7 אחוז (400 תאים בערך) ולכן רופא למחלות זהומיות בתה"ש בהתייעצות עם רופא נוסף החליט שאקח פרוטוקול של אסקזול 400 מ"ג X פעמיים ביום למשך חמישה ימים (סה"כ 10 כדורים) בשילוב לנטון X פעמיים ביום.
    בהתוויה של התרופה כתוב כי בנוסף לתופעות הלוואי של כאבי בטן (שלי גם ככה יש אותם) במהלך השימוש בתרופה, מומלץ לבצע בדיקות כבד ודם כדי לראות אם לא נגרם נזק.
    קראתי באינטרנט על התרופה והבנתי שבדר"כ ניתנת לכאלה שחזרו מחו"ל עם חשש לטפילים בגופם שגורמים לבעיות דומות לשלי ואז צריכים לקחת את התרופה מספר מחזורים של חודש למשך זמן הרבה יותר ארוך ממה שאני לקחתי.

שאלתי:
    1. האם אני צריך לעשות בדיקה לכבד ולדם מחשש לגרימת נזק ואם אכן ייגרם נזק מה עושים כדי לטפל בבעיה - או שאולי כדאי לחכות חודש עד לביצוע בדיקות הדם ואנזימי הכבד כי אז אולי הם יחזרו לנורמה, במידה ויש סיכוי שיצאו מהנורמה?
    2. בהנחה ולקחתי את התרופה סתם ללא צורך אמיתי, איזה נזק אפשרי בפרק הזמן שאני לקחתי זה יכול לגרום למערכות בגופי?
    3. במידה והתרופה אמורה לעזור לי (לוקח כדור אחרון הערב) מתי אני אמור להרגיש את השיפור במצבי, אם בכלל, כלומר, אם וכאשר יחלפו הכאבים בבטן, שהרי בזמן השימוש בה היו לי כאבים שהם גם חלק מתופעות הלוואי?
    תודה רבה על התייחסותכם הרצינית,
    איתי

הוספת תגובה

• ESKAZOLE

ד''ר גרי בלומברג
    05/05/2009

שלום, איתי

התרופה יכולה לגרום לעליה באנזימי הבכד אבל זה לא נפוץ ואם כן העליה חולפח ללא נזק לאחר תום הטיפול. כן מומלץ לבדוק אנזימי כבד לפני שימוש ממושך. אני לא בטוחה שיש צורך שמדובר ב5 ימי טיפול. אפשר לבדוק את אנזימי כבד זמן קצר לאחר תום נטילת הכדורים.

אמור להיות שיפור בתלונות תוך מספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לגבי כאבים בזמן בליעת מוצקים
    איתי
    02/05/2009

שלום,
    מזה מספר חודשים יש לי בעיה מוזרה שמטרידה אותי מאוד ופוגעת באיכות חיי .
    כל פעם שאני אוכל מזון ואני מדגיש, בכל בליעה של מוצק ולא משנה מה גודל הביס ואם זה חם או קר, אני מרגיש כאב, מאין דקירה עמומה.
    נראה לי שזה במעבר של האוכל מהוושת לקיבה, אם אני מבין נכון את מבנה גוף האדם.
    לפעמים אני מרגיש כאבים מתחת לצלע ימנית באותו אזור.
    יש לציין שאני אתלט ללא מחלות תורשתיות וכן שכל בדיקות המעבדה, הקרדיולוגיה והגאסטרו שעשיתי יצאו תקינות כולל ביופסיות מהתריסריון והקיבה בבדיקת גסטרוסקופיה וסיגמאסקופיה.
    הא כן, מצאו לי בקע גולש קטן אבל לא נראה לי שיש קשר כי יש את זה להרבה באוכלוסייה.
    אין לי עצירויות ולא שלשולים ולא גזים והכל תקין.
    גם ניסיון של כדורים מסוג לוסק (לנטון, אומפרדקס) במשך למעלה מחודש לא הואילו בכלום.
    משכחי כאבים זה לא פתרון למרות שלפעמים אני לוקח כאשר הכאבים מלווים אותי מספר שעות אחרי האוכל.
    זה אולי נשמע מצחיק, אבל אני חושש שככל שעובר הזמן זה יסתבך ומשהו יתפוצץ לי בבטן.
    שאלתי:
    1. איך ייתכן שכל הבדיקות תקינות (כולל אפילו סי טי) אבל אני סובל מכאבים בזמן אכילה???
    2. האם ייתכן שיש לי אולקוס או גיסטריטיס שמורגש רק בזמן אכילה ושלא ראו בבדיקות?
    3. והכי חשוב - מה עושים במצבי אם מוצו כל הבדיקות האפשריות?
    תודה על הסבלנות ומצטער מראש על השאלות הרבות
    שבוע טוב,
    דניאל

הוספת תגובה

• השם זה איתי דניאל

איתי
    02/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

איתי
    02/05/2009

בהנחה ויש לי דלקת בוושת ו/או בקיבה אליה היא מתחברת, ובהנחה ואני עובר למינון גבוה של אומפרדקס - פעמיים ביום 40 מ"ג, האם דיאטת נוזלים (יוגורטים, מרקים, ביצה קלה וכו) מתוגברת בתוספי מזון, שמחירה ירידה במשקל, תעזור לריפוי מהיר יותר או שזו תהיה טיפשות מצידי?????

אני שואל מהטעם הפשוט שאני מרגיש שכל יום הכאבים בזמן אכילה מתגברים ואני לא רוצה להגיע למצב שלא אוכל יותר לאכול בגלל הכאב שיהפוך לבלתי נסבל.

שוב תודה

איתי דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    03/05/2009

יש להשלים עם כך שמחושים שונים אינם נובעים רק ממחלות ובמקרה כזה פשוט לנסות ולחיות עם כך בשלום. אם עשית כל הבדיקות נראה שהמחוש שלך שייך לקטגוריה זו. אצל אנשים מתוחים גם שרירי האיברים הפנימיים מתוחים וזה עלול להפריע בבליעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותך - אני לא מבין משהו...

איתי
    03/05/2009

פתאום, סתם ללא סיבה, הגוף כואב, בלי שום התראה מוקדמת פתאום התחיל לכאוב לי כשאני אוכל וזה לא נחשב מחלה?

הרי כאב זו אחת הדרכים של הגוף להתריע על בעיה שדורשת פתרון, לא כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/05/2009

אני מכיר אינספור מטופלים שיום אחד בלי התראה מוקדמת החלו לסבול מכאבי ראש, כאבי חזה וכאבי בטן ממושכים, כאשר כל הבדיקות תקינות. כאב בהחלט מתרה על מצב הדורש תיקון, אולם האדם אינו רק גוף בלבד והכאב עלול להתרות על צורך בתיקון לא רק בגוף אלא גם ברגש למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה עקונית
    הריונית1
    30/04/2009

רציתי לדעת,

עד כמה ממצא של חלבון בשתן, מעל הנורמה,
    הוא ממצא אופייני / ממצא ידוע ומוכר, בהריון?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה עקונית

הוספת תגובה

• טעות סופר: הכותרת: "שאלה עקרונית "

הריונית1
    30/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/05/2009

הפרשת חלבון בשתן אינה תופעה הריונית תקינה. עם זאת לא כל הפרשת חלבון בשתן נחשבת לא תקינה. הקביעה הינה לפי כמות החלבון שהופרשה בשתן משך 24 שעות. יש אם כן לבצע בדיקת איסוף שתן לחלבון כמותי כדי לקבוע האם יש הפרשה חריגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במצב שיכרות
    דני
    29/04/2009

הבן שלי הוחזר מבילוי כשהוא במצב שיכרות כשהוא ישן שינה עמוקה. הידיים והרגליים קרות מאד. לא הקיא עדיין. ניסינו לתת לו מיים. הוא לא משתף פעולה. מה אפשרויות הטיפול במצב כזה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במצב שיכרות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/04/2009

אין דרכים יעילות לטפל במצב חוץ מלתת לאלכוהול להתפנות בעצמו מהגוף. צריך רק לעשות הערכת מצב שאין צורך בטיפול נמרץ יותר. ראשית צריך לודא שהכרתו תקינה, האם הוא מגיב לגירויים כמו קריאה בשמו או טלטול. צריך לנסות ולברר האם לקח יחד עם האלכוהול חומרים אחרים. לודא שלא נחבל בראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נכון
    רותי
    28/04/2009

לגבי מציאת חלבון בשתן, מעל הנורמה, בשתי בדיקות שתן שגרתיות.

קראתי וענו לי שיש מגוון סיבות להימצאות חלבון בשתן, ורק מיעוטם קשור לבעיה ממשית רצינית בכליה.

האם נכון? או שאם נמצא חלבון בשתן אזי רוב הסיכויים שזה בעיה רצינית בכליות?

כלומר אם נמצא לי חלבון בשתן, האם אני צריכה מיד להסיק, בסבירות גבוהה, שיש לי בעיה רצינית בכליות?

איזה תסמינים יש שיכולים להעיד על בעיה בכליות (תסמינים שניתן להבחין בהם ללא בדיקות, בחיי היומיום של האדם?)

לקביעת תור
    סגירה
    האם נכון

הוספת תגובה

• חלבון בשתן

ד''ר גרי בלומברג
    28/04/2009

שלום, רותי

קודם כל תראי גם תשובה של ד"ר אביבית השבוע בשאלה דומה.

כן נכון שרוב הסיבות לחלבון בשתן בבדיקה כללית אינן מחלה של הכליות.

ממצא של חלבון בשתן בשתן אקרעי אינו מדויק. והוא ממצא נפוץ - לאחר מאמץ, בזמן זיהום בשתן, הפרשות נרתיקיות רבות וכו'.

אם חוזרים על הבדיקה לרוב זה נעלם. כדאי לנקות טוב באזור ולשלוח גם תרבית שתן. אם ממשיך שולחים בדיקות מקיפות יותר כמו איסוף שתן וגם בדיקות דם.

בדרך כלל אין סימפטומים של מחלת כליה קלה. לכן לאנשים עם מחלות כמו סוכרת שיש סיכוי מוגבר עושים בדיקות תקופתיות. לאדם בריא אין צורך לעשות בדיקות תקופתיות אם אין תלונות בשתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חשובה - מאוד לחוצה!!

אני
    28/04/2009

קיבלתי את תוצאות השתן, והממצא של פרוטאין בשתן חזר על עצמו: 100 (הנורמה היא עד 30).
    אני בהריון,מציינת שיש לי הרבה הפרשות נרתיקיות
    אני מוטרדת ולחוצה מאוד, והתחלתי לחשוב עלן מצבים רעים ביותר, חלילה, כגון שיש לי מחלת כליות קשה, ממנה לא אחלים.
    מבקשת לדעת: האם העובדה שהממצא חזר על עצמו בבדיקה נוספת (2 בדיקות בסה"כ) - האם זה מעיד בוודאות על מחלת כליות? או שזה יכול לנבוע מגורמים אחרים, שאינם שייכים לכליות?
    אני מוטרדת מאוד מאוד. מדמיינת חולי דיאליזה וכו'. מה הסבירות שברמה כזו של חלבון בשתן (אם נניח שזה כן קשור לכליות - מה הסבירות שמדובר במחלת כליות רצינית? או שיתכן שמדובר במשהו קל, שניתן לריפוי ולטיפול? יתר הפרמטרים בבדיקה תקינים, אבל יש ליקוציטים רבים. תרבית שלילית.
    דרך אגב, האם חלבון בשתן קשור לכמות השתיה שאני שותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת ששכחתי

אני
    28/04/2009

עד לפני חודשיים - מעולם בכל ההסטוריה הרפואית שלי, לא היה פרוטאין בשתן והיה רשום "שלילי"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון בשתן

ד''ר גרי בלומברג
    28/04/2009

שלום

רוב הסיכויים שאין לך מחלה כליתית אפילו קלה.

תפני לרופא/ת המשפחה ביום חמישי ותבקשי איסוף שתן לאלבומין ופינוי קריאטינין. תתיעצי גם עם רופא/ת הנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת סחרור / אי יציבות
    tch
    28/04/2009

בוקר טוב

הבוקר, כשעה לאחר הקימה הרגשתי פעמיים כשהתלבשתי תחושה של שניה כאילו אני מאבד שיווי משקל.

לאחר מכן כבר לא היה לי כלום וגם כל הדרך בנהיגה לעבודה, אך כשהגעתי לעבודה כשקמתי מהמושב של הנהג והתכופפתי לקחת דברים מהספסל האחורי, הרגשתי לפתע חוסר יציבות, כאילו אני נופל, כשהתרוממתי הרגשתי לא יציב במיוחד, מין תזוזה כמו על מזח של הסובב אותי, זה לא שכל הסביבה הסתחררה מסביבי.

המשכתי ללכת לאט כאשר אני טיפה לא יציב והתחושה נחלשה אף עדיין כשאני למשל עומד במקום אני מרגיש כאילו את הגוף מעט זז או צורך להזיז את הגוף, כאילו לפצות על חוסר שיוי משקל.

אני חייב לציין כי היו לי תופעות דומות בעבר בד"כ בהפרשים של מספר חודשים, אך התופעה מטרידה ומפחידה אותי כל פעם מחדש.

רציתי לדעת
    - האם התופעה הזו מסוכנת ו/או יכולה להיגרם מבעיה רצינית ?
    - כיצד לנהוג לאחר שהיא מתרחשת ? והאם יש צורך בבדיקה רפואית ?
    - האם יש פעולות שניתן לבצע ע"מ להעביר את התחושה הנ"ל ו/או לצמצם אותה ו/או למנוע אותה ?
    - האם יתכן כי הנ"ל נגרם בגלל חוסר בנוזלים ? (אין לי כאבי ראש ואני לא מרגיש שהפה שלי יבש אבל עד כמה שזכור לי הפעם האחרונה ששתיתי היה אתמול הצהריים, 2 כוסות רגילות כ-400 סמ"ק).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת סחרור / אי יציבות

הוספת תגובה

• תחושת סחרור / אי יציבות

ד''ר גרי בלומברג
    28/04/2009

שלום

בעצם ענית על השאלה. תופעות כאלו קשורות לחוסר שתייה וגם למחלה וירלית או חיידקית קלה. אם התופעות נמשכות שניות אין מה לדאוג.

תדאג לשתות מספיק, במיוחד במזג אוויר חם וגם על הבוקר לאחר שלא שתית כל הלילה, וסביר שהתופעות לא יחזרו.

אם קשור למחלה וירלית חולפת - גם זה יחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה לי
    אני
    27/04/2009

שלום,

בבדיקת שתן שגרתית נמצא חלבון בשתן 100, כשהגבול העליון של הנורמה הוא 30. חוץ מהפרוטאין בשתן -- הכל היה תקין, לרבות תרבית. ביצעתי בדיקת שתן נוספת ותרבית - טרם קיבלתי תוצאות.
    אני בשבוע 12 להריון. בדגימת השתן שנתתי היום, הבחני שהדגימה אינה צלולה ונכנסה אליה כמו הפרשה (לא ניקיתי טוב כנראה). האם צלילות או עכירות הדגימה יכולה להעיד על תוצאה צפויה של הימצאות חלבון בשתן? אני מאוד מוטרדת כי קראתי שלעיתים מגיעים למצב של ביופסיה מהכליות!!
    אני ממש חוששת? האם שתיה מרובה או מועטה יכולה להשפיע על הימצאות או אי הימצאות חלבון בשתן? באיזה מצבים נשלחים לביופסיה בכליות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה לי

הוספת תגובה

• חלבון בשתן

ד''ר אביבית גולן כהן
    27/04/2009

אני שלום
    בדיקת שתן כללית אינה מדויקת מספיק כדי שנוכל לקבוע לפיה אבחנה. אנחנו משתמשים בה רק כסמן וזאת כיוון שהפרשות או שתייה לא מספקת יכולים להשפיע עליה ( כמו גם דברים רבים אחרים).
    כאשר מקבלים תשובה שמעידה על חלבון בשתן צריך להשלים את הברור ע"י איסוף שתן של 24 שעות לחלבון ועם בדיקות דם לתפקודי כליות. בהריון כדאי לעקוב גם אחר לחצי הדם.
    רק אחרי שמקבלים את תוצאות הבדיקות האלה ניתן לדעת אם בכלל יש בעיה, ואם יש כיצד צריך להמשיך ולברר אותה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה