פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יבלת עם דלקת
    אתי
    02/07/2009

שלום רב,
    מזה כשנה יש לי יבלות בכל רגל באצבע. קניתי פלסטרים מיוחדים עם חומר (בעיגול). הרוקחת אמרה לי לחזור על הפעולה עם פלסטרים נוספים במידה ולאחר טיפול אחד היבלות לא ייעלמו לגמרי.
    ואכן מאחר שלאחר הטיפול הראשון - לא הייתי שבעת רצון, שמתי פלסטרים בפעם השניה.
    מיד הרגשתי גירוי ושריפה אך בכל זאת לא הורדתי אותם ולאחר כשעה זה הפסיק לשרוף. עברו 3 ימים והיום הורדתי ולעיני התגלתה אצבע עם אדמומיות מסביב ליבלת ויתכן כי יש מוגלה בפנים. העור לא התקלף והוא נראה בצבע לבן. בדף המידע של התכשיר רשום שבמקרה זה צריך לגשת לרופא. האם קרם דרמובט מתאים לריפוי העור ? מדוע העור לא התקלף בפעם השניה ?
    אשמח על תשובה מהירה.
    תודה,
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יבלת עם דלקת

הוספת תגובה

• יבלות

ד''ר אביבית גולן כהן
    04/07/2009

אתי שלום
    התיאור שלך מתאים לתגובה עורית סבירה לחומר שבפלסטרים.
    אך במקרה כזה אין טוב ממראה עיניים- אם את עדיין חשה באי נוחות , ממליצהב לך לקבוע תור לבדיקת רופא למחר.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל שומנים,קלציום,והשלכות,
    יצחק
    02/07/2009

הוספת תגובה

• פרופיל שומנים

ד''ר אביבית גולן כהן
    04/07/2009

יצחק שלום
    בהודעתך הושמט הטקסט.
    אתה מוזמן לפנות שוב במידה ויידרש.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצת דבורה
    אריק
    01/07/2009

שלום רב,
    אתמול בשעה 1 ,נעצקתי על ידי דבורה בכף היד,תחושה של צריבה כמו של מדוזה,וכאב היו למשך כשעה,כף היד לא התנפחה,לא היה חום ולא הקאות.היו רק בחילות ותחושה של שיתוק בחלק של העקיצה.מרחתי על זה שום ואחר כך פנטסיטיל ג'ל,היום עדיין יש הרגשה של צריבה באזור.ולא התנפח ומרגיש חולשה.אולי החולשה מהחום או שמהפחד שמה זה מהעקיצת דבורה.
    אשמח לדעת בשביל להרגיע את עצמי,האם כל עוד אין נפיחות זה אומר שאני לא אלרגי ואין צורך לגשת לרופא לבדיקה.
    בתודה
    אורי

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצת דבורה

הוספת תגובה

• עקיצת דבורה

ד''ר אביבית גולן כהן
    04/07/2009

אורי שלום
    מתנצלת מראש על משך הזמן שעבר מעת הפניית השאלה.
    התלונות אינן נשמעות כביטוי של תגובה אלרגית אך כעת בוודאי אתה נמצא בנקודת זמן שבה אתה יודע כיצד התפתחו התלונות.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצוץ דבורה ותגובות אלרגיות.

ד"ר נרקוליץ
    17/08/2009

1. התגובה השכיחה והפשוטה ביותר לעקיצת דבורה , היא שתתחיל מספר דקות אחרי העקיצה, תתפתח נפיחות אדומה וכואבת סביב למקום העקיצה בהקף של כמה ס"מ בודדים (ייתכנו גם גירודים מתמידים) ובהמשך תעלם בהדרגה תוך יום- יומיים.

2. התגובה השנייה מכונה תגובה מקומית גדולה, מופיעה נפיחות אדומה שהולכת וגדלה , מגיעה לקוטר של 15 ס"מ לפחות ונותרת במצב זה מספר ימים ובהמשך דועכת בהדרגה. פעמים רבות מתעורר בתגובה מעין זאת החשד שמדובר בזיהום משני.

(יש לציין שעקיצת הדבורה הינה חיסון טבעי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירי מהליפיטור???
    שאלה
    01/07/2009

שנים שסבלתי מכלורסטרול גבוה. קיבלתי סימבסטטין ופרבסטטין וזה גרם לי לכאבי שרירים עזים. הפסיקו לי- כאבי הגוף חדלו מלכאוב. הרופא החליף לי לליפיטור 10 מ"ג, סוף סוף נהייתי מאוזנת, אני לוקחת כחודשיים.אך לעומת זאת (איני יודעת אם זאת הסיבה) התחלתי לסבול מכאבי גב, כאבים בפרקי הגפיים, בזמן הקימה בבוקר מרגישה שהגוף כבד, והשרירים נוקשים וכואבים, אחרי הרבה זמן זה משתחרר. האם זה מהליפיטור??? אם כן, מדוע הכדורים להורדת כלורסטרול חייבים לגרום לכאבי שרירים ואיזה כדור קיים היום בשוק שלא גורם לכאבים???? .
    שאלה נוספת: לפני שנה בעלי חלה בדלקת ריאות, אושפז, ומאז הפסיק לעשן. עד אז היה מעשן כבד כ-40 שנה. הסיגריות ממש דוחות אותו בזכות כדור זיבאן שגרם לו להפסיק לעשן. עשו לו לפני שבוע סיטי ריאות ומצאו שני קשריות אחד 5 מ"מ והשני 4 מ"מ. מה זה אומר?????? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירי מהליפיטור???

הוספת תגובה

• כאבי שרירים מליפיטור

ד''ר אביבית גולן כהן
    04/07/2009

שרית שלום
    הליפיטור הוא אחד מבני משפחת התרופות המכונה "סטטינים" . במשפחה זאת כלולים גם הסימבסטטין הפרבסטטין ואחרים. בעקרון כל אחד מבני המשפחה הזאת יכול לגרום לכאבי שרירים בחלק מהאנשים. נכון ,שלרב ליפיטור גורם כאבי שרירים בשכיחות נמוכה יותר, אך יש מספיק אנשים הסובלים ממנו.
    קשה לחזות מראש איזה מבני משפחת התרופות הזאת יגרום כאבי שרירים ומי יהיה זה שיסבול מהשפעות הלוואי ולכן אנחנו מנסים בכל פעם תרופה אחרת כדי לבדוק אם היא תתאים.
    בהקשר זה אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה אם כדאי לתת צ'אנס נוסף לתרופה ממשפחת ה"סטטינים" או לנסות להשקיע עוד יותר בשינוי אורחות חיים או לנסות תרופה מקבוצה טיפולית אחרת.

לגבי הממצאים שנמצאו בהדמייה של בעלך- ממצאים כאלו שכיחים בבדיקות הדמיה ולרב הם חסרי חשיבות, אך כדי להיות בטוחים ( במיוחד כאשר ברקע קיים העישון כגורם סיכון) כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה כי הוא יודע איך לקשר בין התלונות והממצאים ולפי זה להחליט מה חשיבותם.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני בן 24 וחסר לי ויטמין די
    גיא
    01/07/2009

רמה של 8 זה צריך להיות מעל 32 40
    זה נחשב לחסר חמור.

האם צריך לפנות לצילום של צפיפות עצם לבדוק אם נגרם אוסטאופניה, אוסטאופורוזיס, אוסטיאומלציה ?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2009

בדיקת צפיפות עצם בודאי לא. השאלה היא של צורך ביצוע צילום עצמות. לדעתי לא. ההחלטה הטיפולית, קרי מתן ויטמיןD, לא תשתנה לאור ממצאי צילום. אם אין סימפטומטולוגיה מצד העצמות (שברים או כאבי עצמות) לא הייתי ממליץ צילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D
    חנן
    30/06/2009

שלום.

בבדיקת דם נמצא אצלי רמת ויטמין די נמוכה 78 .

האם לדעתך ואיך ניתן להרים את הרמה לתחום האמצעי .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/07/2009

78 אינה נחשבת רמה נמוכה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיטיס
    אדם ש
    30/06/2009

שלום רב
    קודם אציין שאני אסמטי.
    אני בן 21.
    לפני כחודש וחצי היה לי ברונכיטיס וטופלתי על ידי מוקסיויט ומשאף דיסקוס.
    בסוף השבוע האחרון התחלתי להרגיש כאבי ראש חזקים וחולשה וגם היה לי חום...
    כשאני מזיז את הראש או את העיניים כאבי הראש מתחזקים
    בנוסף לכך שוב היו לי קשיי נשימה.
    חשבתי שאולי יש לי סינוסיטיס ולכן הלכתי לרופא
    סיפרתי לו על כל הדברים שאני מרגיש והוא בדק את הנשימה שלי ואמר שהברונכיטיס חזר...
    לכאבי ראש הוא לא ממש התייחס...
    הוא נתן לי אנטיביוטיקה בשם דוקסילין 100 למשך שבוע...
    בינתיים חלפו יומיים מאז שהתחלתי להשתמש בכדורים והרגשתי הכללית עדיין לא השתפרה...
    יש לי עדיין קשיי נשימה ואולי אפילו יותר מאשר לפני שהתחלתי את הטיפול, החום נשאר וכאבי הראש החזקים נותרו..
    בנוסף התחילו לי מעט לחצים באיזור החזה וכאבי שרירים ויש לי גם חוסר תיאבון... אוכל רק משהו קטן לפני שבולע את הכדור כי אין ברירה...
    רציתי לדעת האם הכדורים האלה באמת עוזרים?
    והאם יכול להיות שיש לי סינוסיטיס שהרופא לא ייבחן אצלי?
    דבר אחרון וחשוב...
    יש לי מעיין פריחה באיזור הבטן למטה הפריחה הזאת הייתה לי גם בפעם הקודמת שהיהלי ברונכיטיס... האם יש קשר? על הפריחה שכחתי לספר לרופא... האם כדי שאשוב אל הרופא המטפל? או אולי כדי שאלך לרופא לקבל דעה נוספת?

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיטיס

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/07/2009

האפשרות של סינוסיטיס בהחלט סבירה. דוקסילין הינה אנטיביוטיקה טובה לזיהומים בדרכי הנשימה וגם סינוסיטיס אולם אם אין תגובה לטיפול (לפעמים צריך לחכות יותר..) בהחלט רצוי בקורת אצל הרופא המטפל. לשקולו ביצוע צילום ריאות וצילום סינוסים ובהתאם החלטה על סוג האנטיביוטיקה אם בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר
    דניאל לוי
    29/06/2009

אני בן 16 + הייתי מתאמן השנה בין 4 ל5 פעמים בשבוע בכדורגל . ועכשיו אני בתדירות יותר נמוכה במכון כושר .
    ברוך השם עשיתי בדיקות לפני חצי שנה בדיקות דם ויצא חיובי

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר גרי בלומברג
    08/07/2009

שלום, דניאל

קודם כל אני מתנצלת שלא שמתי לב קודם שחזרת אלי.

כדאי לפנות לרופא/ת משפחה (או רופא/ת ילדים עם עדיף לך) ולברר את הענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות כרונית
    דניאל לוי
    29/06/2009

שלום אני סובל מעציריות כבר מהחודש השישי שלפני שנתיים .
    הייתי אוכל סלטים בקביעות וכף של שמן זית כל בוקר אך ללא כל השפעה ...
    היום אני קונה דבש טבעי והוא הדבר היחידי שמשפיע עליי .
    [לא יודע איך אבל כשאני מגיע לבתי מלון אחרי ארוחות הבוקר אני ישר נכנס]
    אבל בבית זה לא קורה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות כרונית

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר גרי בלומברג
    29/06/2009

שלום, דניאל

חסרים פרטים כמו גילך ומצב בריאותי שלך. האם נעשה בירור שהבעיה החלה? מה הכוונה שלך לעצירות? יציאות לא כל יום? יציאות קשות מלווות בכאבי בטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר

דניאל לוי
    30/06/2009

אין יציאות בכלל אם אני לא לוקח את הדבש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור

דניאל לוי
    29/06/2009

אני בן 16 + כרגע מתאמן במכון כושר הייתי כדורגלן השנה ומתאמן בין 4 ל5 פעמים בשבוע .
    וברוך השם עברתי בדיקות דם לפני כחצי שנה בערך והכל היה תקין .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס לחרדה מתמשכת
    אופיר
    29/06/2009

שלום אני בן 27 וכבר מספר שנים מרגיש רע: עייפות,חוסר אנרגיה,מחנק פנימי,מחשבות מטרידות
    וחוסר שקט תמידי.
    לאחר ביצוע בדיקות דם,לחץ דם,וא.ק.ג שיצאו תקינות בהחלט איבחן אותי הרופא כסובל מחרדה מתמשכת והתקפי חרדה והמליץ על התרופה ציפרלקס 10 מ"ג.
    את התרופה לקחתי במשך חודשיים ללא שיפור מספק ומורגש.
    חזרתי לרופא והוא העלה לי את המינון ל-20 מ"ג אותו אני לוקח כבר חודש שוב ללא שיפור מספק ויציב.איני מרגיש טוב בשורה התחתונה.
    הרופא אומר שעלי להתמיד עם התרופה לפחות 3 חודשים ולא להרים ידיים אחרי חודש כי לוקח זמן לתרופה להשפיע בפרט שמדובר במצב חרדתי מתמשך זמן כה רב.
    בפורומים השונים קראתי שהשפעת SSRI ניכרת לאחר 2-4 שבועות ולא חודשים ונראה לי השרופא מנסה קצת למרוח אותי כי פשוט אין לו חלופות אחרות.
    אשמח לשמוע תגובה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס לחרדה מתמשכת

הוספת תגובה

• מזדהה ....

מיכאל
    29/06/2009

גם לי יש הרגשות כאלה הרבה זמן יחסית.

זה כולל לעתים קרובות הרגשה של חולשה כאילו אתה בובה על חוט ששיחררו לה את החוטים.
    חולשה בגפיים, איזור מרפקים ומטה ואזור בירכיים ומטה.
    עיניים עייפות כאילו לא ישנתי ימים ולפעמים עם הרגשה שכאילו רוצות להיעצם, אני מרטיב את העיניים לפעמים כאילו יש לי הרגשה שזה יעורר אותן, אך ללא השפעה ניכרת.
    לעתים מחשבות על מהות האדם, כשאני שומע על אנשים שחלו או נפטרו בצורה פתאומית אני מדמיין מה קרה להם בשעות האחרונות, איך הרגישו לפני הארוע וכד', מחשבות שלא מעודדות אותי ומטרידות אותי.

שתבין, יש לי עבודה, אני נהנה עם חברים בעבודה, צוחק ומחייך, יש לי משפחה וילדה קטנה ועדיין לפעמים אני כלוא ומתעסק בזה.

בנוסף, אומנם התחושות האלה כמעט יומיומיות אבל יש פעמים שזה משתנה מהרגשה טובה ומשהו כמו מה כבר יכול להיות לבין המצב שתיארתי.

בנוסף, נראה לי שאני די מתעצבן בקלות, בתור אדם די פרפקציוניסט, יש לי בעיה עם דברים שלא עובדים לפי התכנון או דברים שלא מסתדרים בדיוק כמו שצריך - הבעיה היא שזה גורם לי להתעצבן עליהם, לעיתים לדקות קצרות ולעיתים לשעות.

אני מחפש תשובות לכל סימפטום שיש לי ואני מרגיש ובמקביל אומנם לא הולך לרופאים הרבה אך כשהולך רובם מעלים את האפשרות לדכאון / חרדה - אפילו שאם תשאל אותי אני לא מרגיש אותם.

גם אני ניסיתי ציפרלקס למשך חודשיים, קשה לי לומר אם היה שיפור (היום בדיעבד אני חושב שאולי כן לקראת סוף התקופה, אבל קשה לי לדעת אם זה היה מקרי או בגלל התרופה) - בעצם הפסקתי לקחת אותה מאחר ומחירה גבוה.

כיום שוקל שוב לפנות לרופא המשפחה ולבקש להתחיל איתה שוב לניסיון.

אני מזדהה מאוד עם תחושותיך - האם הסימפטומים שתיארתי מופיעים גם אצלך ?

ולרופא - מה דעתך על כך ? מה אתה מציע ? איזה רופא לראות ? אילו בדיקות כדאי בכל זאת לעשות ע"מ לשלול בעיה אורגנית לחלוטין כך שיהיה ניתן לקבוע בסבירות גבוהה מאוד שזו רכן הבעיה ? (חרדה / דכאון).

רפואה שלמה לכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה

ד''ר גרי בלומברג
    29/06/2009

שלום, אני

התלונות שלך אכן מתאימות לחרדה ו/או דיכאון. אם ציפרהלקס עזר בעבר כדאי לחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מתמשכת

ד''ר גרי בלומברג
    29/06/2009

שלום, אופיר

אכן מקובל שתרופה ממשפחת ה SSRI אמורה לעבוד מהר יותר מאשר 3 חודשים.

אם אתה באמת לא מרגיש שום שיפור - יש לנסות תרופה אנטי-חרדתית אחרת. אם רופא המשפחה לא בקיא ניתן לפנות לפסיכיאטר או לרופא/ת משפחה עם ידע בדבר. אם יש שיפור עם עליית המינון אולי כדאי להוסיף תרופה שנייה - אבל עדיף בעצת פסיכיאטר.

לא להתיאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת שתן
    שאלה
    28/06/2009

בסביבות ה-40. לאחרונה מרגישה לחץ בשיפולי הבטן. בדיקה גיניקולוגית": צניחה דרגה שנייה בדפנות הנרתיק ושלפוחית השתן. תוצאה בדיקת שתן היום: לוקוציטים- 75. מה תוצאה זאת אומרת? ואם לא תקינה עד איזה מספר של לוקוציטים צריך להיות?. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת שתן

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת שתן

ד''ר גרי בלומברג
    29/06/2009

שלום, סמדר

האם 75 לאוקוציטים זה במיקרוסקופיה או בתשובה מהמכונה? (אם במיקרוסקופיה כתוב תאים לשדה = cells/HPF)

לרוב הנשים יש לאוקוציטים באזור הפות. בממיוחד אם האזור לא נוקה בדיוק לפני הבדיקה.

האם נעשתה תרבית שתן? אם שלילית אין זיהום בשתן. אולי יש הפרשות מהנרתיק? גם זה גורם ללאוקוציטים באזור.

כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה עם התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה יכול להיות
    מיכאל
    28/06/2009

בוקר טוב,

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה יכול להיות

הוספת תגובה

• סליחה

מיכאל
    28/06/2009

הלילה קמתי פתאום בשעה 01:30 והרגשתי טיפה חולשה כאשר לכך התלוותה פתאום הזעה קרה.
    ההזעה נמשכה כדקה שתיים עד אשר קמתי מהמיטה (כי לא יכולתי לישון).
    לאחר מכן הרגשתי צורך ללכת לשירותים, כאשר היתה יציאה מאוד רכה (עסתית לחלוטין אך לא מיימית - האם גם זה נחשב לשלשול ?).
    במשך כל הזמן הזה הרגשתי חולשה בעיקר בידיים (אזור מרפקים ומטה) וברגליים (אזור ברכיים ומטה) ובנוסף לא יכולתי ללכת לישון לפחות לעוד שעתיים.
    לאחר כשעתיים וחצי נרדמתי (הרגשתי עייפות גדולה) אך אני זוכר שהתעוררתי לכמה שניות במשך השינה במהלכן הרגשתי מעט חלש ומוטרד, התווספה לכך הרגשה של כאילו פעילות יתר (כאילו הגוף שלי בטורים גבוהים של גז אבל בניוטרל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה - תקלה במחשב

מיכאל
    28/06/2009

השאלות שלי:

האם יש הסבר לתופעות שהרגשתי ?, האם היציאה שהיתה לי קשורה לכל או שזה רק צירוף מקרים ? האם התופעה נגרמה מירידת לחץ דם או ירידת סוכר ? או שבאים בחשבון עוד סיבות לתופעות ? (מה בא בחשבון ? מחלות כלשהן ?)

רוצה לציין שכבר חוויתי כאלה דברים בלילה אבל אחת לכמה חודשים/שבועות.
    בנוסף לפני כחודשיים ביצעתי בדיקות דם כלליות בהן לא נמצא מימצא כלשהו (כולל בלוטת טריס, ברזל).

תודה על הדעה שלך מאחר ואני מאוד מוטרד מהבעיה (אגב אני בן 42).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות

ד''ר גרי בלומברג
    29/06/2009

שלום, אני

לא רואה קשר בין התופעות. אם מדובר בתופעות לא שכיחות שלא נמשכות אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה. לגוף סודות שגם הרפואה עדיין לא יודעת. תופעות חולפות בדרך כלל לא מסוכנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפורנים שקועות ושטפי דם- דחוף
    שאלה
    27/06/2009

לילד בן שלוש מיזה חודש ימים לערך, נהיה לו מבלי שקיבל מכה בכמה צפורניים בעיקר בבהונות הידיים והרגליים צפורניים שקועות מאד ולאורך יש חריץ בגוון שחור,מה עושים ומה זה אומר?
    לאישה כבת 30 מופיע ים פתאום שטפי דם בגוון צהוב ברגליה. מה זה אומר (לא קיבלה מכה)?? הרבה תודה.

הוספת תגובה

• בלי לראות התופעה קשה לומר במה מדובר

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    אני
    26/06/2009

היי
    אני בחורה בת 22 סובלת כבר תקופה מאוד ארוכה מכאבי ראש,מין הרגשה מסוחררת בתוך הראש לפעמים הכאבים פנימים ומופיעים בצד השמאלי מעין לחץ חזק.ולפעמים הם מופעים בקידמת הראש.ולפעמים גם מאחור...מין הרגשה של כובד באיזור האחורי.אני כבר לא יודעת כל כך לתאר את ההרגשה הם מתחילים מהרגע שאני קמה בבוקר .אני אף פעם לא קמה במכה אחת אלא ממצב שכיבה לישיבה ורק לאחר מספר שניות אני קמה וזה עדיין לא מונע מהכאבים להגיע בנוסף לסחרחורת ואירועי חושך מול העניים.ובמשך היום יכולים להיות לי מצבים של טישטוש בעינים.אני לפעמים מרגישה עייפות יתר.אני לא נוטלת שום כדור לכאבים הכאבים נסבלים אבל נורא מציקים.
    נשלחתי לבדיקה אצל מירולוג בדיקה גופנית הייתה תקינה,הופנתי לבדיקת סיטי ובגלל בעיה טכנית לא קיבלתי את התוצאות והרופאה שלי לא שלחה אותי שוב.(מה הסיבה?קרינה?)לאחרונה אני גם סובלת מבעיות בזיכרון.
    אני מאוד מאוד חוששת וכבר לא יודעת מה לעשות.מה זה יכול להיות?
    זה לא מלווה בבחילות הקאות או חום.אני שותה הרבה כך שלא נראה לי שזאת יכולה להיות סיבה.
    תודה רבה רבה ומצטערת על הסיפור הארוך...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/06/2009

אני שלום
    בהנחה שה-CT תקין , סביר להניח כי לא מדובר במצב מסוכן ולכן לחפש סיבות שכיחות ונפוצות.
    הסיבות הנפוצות לכאבי ראש עם או בלי סחרחורות כוללות עומס על שרירי הצואר ( שכיח באנשים המשתמשים הרבה במחשב אך לא רק), הפרעות בחדות הראיה , ומחסור בויטמין B12 או ברזל. תתכנה גם סיבות אחרות פחות שכיחות הקשורות עם ויסות לא אופטימאלי של לחץ הדם , שימוש בגלולות , ועוד סיבות רבות אחרות .בחלק מהמקרים הנ"ל תתכנה תלונות על ירידה בזכרון.
    נראה לי נכון שבשלב הבא תתיעצי עם רופא המשפחה שלך בנוגע לביצוע בדיקות דם, תגשי לאופאומטריסט לבדיקת חדות ראיה ונסי לבצע עיסוי ותרגילי מתיחה לשרירי הצואר כדי להתקדם ולגלות מה הסיבה לתלונות.

אושר ובריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    26/06/2009

האם הבת שלי יכולה ללכת לרופא נשים בלי שאדע ולקבל גלולות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כן

פרופ' אליעזר קיטאי
    26/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא?

דפנה
    26/06/2009

היום כל כך הרבה נערות צעירות הולכות לקבל מירשם לגלולות, זו תופעה מאוד נפוצה. ואת יודעת מה? טוב שהיא קיימת וטוב שיש להן את האופציה! תארי לך מצב שבו היא היתה חייבת ללכת עם הורה, והיה לה לא נעים לבקש והיתה מקיימת יחסים בלי אמצעים ומסתבכת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חייבים רופא נשים?

אמא
    26/06/2009

האם ניתן גם לקבל מרשם או חידוש (כמו במקרה של בתי עם גלולות הפמינט) אצל רופא המשפחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/06/2009

כעקרון רופא המשפחה יכול ואמור לרשום גלולות, ואף עדיף שיעשה זאת הוא ולא רופא נשים כשמדובר בנערות צעירות. לחלק מרופאי הנשים יש נטיה לבצע בדיקות שונות בעת חידוש המרשמים, בדיקות מיותרות שאינן נעימות לנערות. למרבה הצער יש רופאי משפחה שאינם לוקחים על עצמם לרשום גלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות

נועם
    05/07/2009

אצלי באמת הרופאת משפחה מזה 3 שנים מחדשת לי את המרשם ל"פמינט".
    אבל האם יכול להיות שזה גם הולך לפי סוג הגלולה? שיש גלולות שרופא משפחה לא יכול לתת מרשם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

פרופ' אליעזר קיטאי
    07/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה