מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ph - u stripלילי02/06/2009
שלום רב! יש לי שאלה עשיתי בדיקת שתן . יצא לי PH-U STRIP 7 מה זה אומר? לפי בדיקות שתן אחרונות תמיד היה לי 5.5 . יש לציין שאני לוקחת דקסמטאזון 0.25 מג" עקב DHEA SULFAT מוגבר ובעיות פוריות לפי הוראה של אנדוקרינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/06/2009על פי רוב אין משמעות ל PH השתן. התעלמי מבדיקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףדחוף02/06/2009
היום עשיתי ס"ד בגלל סחרחורת , חולששה וכאבי בטן .
הנה התוצאה מהאנטרנט
מס הזמנה
176063305
מתאריך
09:22 02/06/2009
רופא מזמין
עראקי עדנאן
גורם מזמין
טירה מחוז שרון שומרון
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 6.0 WBC
5.40- 4.20 M/ul 2.19 RBC
1 16.0- 12.0 g/dl 5.4 HB
47.0- 37.0 % 16.7 HCT
31.0- 26.0 pg 23.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 30.5 MCHC
16.0- 11.0 % 18.6 RDW
97.0- 80.0 fL 76.3 MCV
15.0- 0.0 0.1 MACRO%
10.0- 0.0 11.0 MICRO %
10.0- 0.0 0.7 HYPER%
10.0- 0.0 30.1 HYPO %
10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 298 PLT
13.0- 4.0 fL 10.1 MPV
- + MICROCYTOSIS-DIF
- ++ ANISOCYTOSIS-DIF
70.0- 40.0 % 52.0 NEUTROPHILS%-DIF
7.0- 0.0 % 1.0 EOSINOPHILS%-DIF
40.0- 20.0 % 39.0 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 8.0 MONOCYTES%-DIF
8.0- 1.9 3.1 NEUTROPHILS abs-DIF
0.6- 0.0 0.1 EOSINOPHILS abs-DIF
4.5- 0.9 2.3 LYMPHOCYTES abs-DIF
1.0- 0.2 0.5 MONOCYTES abs-DIF
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/06/2009אם אכן ההמוגלובין שלך 5.4 מקומך מיידית בבית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ולאביבית כנסי בבקשהעינב01/06/2009
רציתי לדעת עם גם את בלאומית ועם את עושה גם בדיקת בתולין זה נורא חשוב לי ועם כן באיזה עיר? והעם את יכולה לברר לי אפילו בפ''ת עם יש רופאה רק רופאה לא רופא כי אני בישניית נורא. תודה לך
פרופ' אליעזר קיטאי03/06/2009אם הינך חברת לאומית פני אלינו ל [email protected] בצירוף בקשתך המדוייקת. הפניה תועבר לטפולה של ד"ר אביבית גולן-כהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר גריעינב01/06/2009
שלום....רציתי לדעת עם את עושה גם בדיקת בתולין? זה חשוב לי מאוד כי אני יכולה להגיע לת''א ואני רוצה להזמין תור אצלך את ניראת לי מנוסה מאוד. עם כן אני התקשר ללאומית ויקבע אצלך אצלך ד''ר גרי את הבדיקה? תודה
פרופ' אליעזר קיטאי03/06/2009ד"ר בלומברג נמצאת בחופשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנימיהבת 2601/06/2009
היום עשיתי בדיקות דם בקופת החולים והנה התשובה ( העתקתי מהאנטרנט ) בבקשה ... הסבר קצר ...
מה משמעות PLT שנמוך מהנורמה ?! בתקופה האחרונה דווקה היה מעל הנורמה בהרבה (יותר משמונה מאות) ...
תודה
10.8- 4.8 K/ul 7.9 WBC
5.40- 4.20 M/ul 2.69 RBC
16.0- 12.0 g/dl 6.8 HB
1 47.0- 37.0 % 21.3 HCT
31.0- 26.0 pg 24.2 MCH
16.0- 11.0 % 18.1 RDW
97.0- 80.0 fL 79.2 MCV
15.0- 0.0 0.1 MACRO%
10.0- 0.0 9.7 MICRO %
10.0- 0.0 0.8 HYPER%
10.0- 0.0 25.3 HYPO %
450- 150 K/ul 127 PLT
13.0- 4.0 fL 11.6 MPV
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר אביבית גולן כהן01/06/2009בת 26 שלום
אנא שימי לב לתשובתי מאתמול.
מקווה שנבדקת ע"י רופא בינתיים כיוון שזה הדבר החשוב שצריך לקדם את בריאותך בשלב זה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת וזריקת קורטיזוללאה01/06/2009
שלום ד"ר
לאימי בת ה- 70 יש פריצת דיסק ומזה כמה חודשים הזרועות כואבות לה מאוד.
היות והפסיותרפיה לא עוזרת, האורטופד אמרה לאימי שניתן לעשות לה זריקת קורטיזול אולם ציין שיש בעיה לעשות זריקה זו כשיש סכרת.
אימי נוטלת כדורי גלוקופג' עבור סכרת שיש לה ובדיקות הסוכר בדם מראות סוכר מאוזן הודות לכדור גלוקופג' ודרך אגב, לאחרונה הסוכר עלה ונכון להיום הסוכר לא מאוזן (עומד על ערך 240 כאשר ערך הנורמה הוא 110).
הבנתי שזריקת הקורטיזול מעלה את רמת הסוכר ושאם עושים את הזריקה יש צורך בכמה ימים של מעקב צמוד.
האם תוכל להסביר לי בת'כלס איזה סיכונים קיימים במקרה כזה? האם זה מתחיל ונגמר במעקב צמוד של כמה ימים או שצריך לקחת בחשבון סיכונים מסויימים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/06/2009ראשית לא ברור לי על איזו זריקה מדובר? בשריר? לחוליות? למפרקים אחרים? כדי לקחת את הסיכון של מתן קורטיזון לחולה סכרתי כדאי להיות בטוחים שהזריקה יש לה סיכוי טוב לעזור לאמא. יתכן ויש עוד טיפולים אחרים שלא מוצו. אם היא תקבל קורטיזון והסוכר יעלה ויצא מאיזון, הסיכון אינו ברמה המיידית אלא בכך שהסוכרת לא תתאזן יותר בכדורים ואז יתחיל סיפור של צורך באינסולין ולכך תופעות לוואי ואי נוחות וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
לאה03/06/2009אתה אומר כי ייתכן ויש עוד טיפולים אחרים שלא מוצו. על איזה טיפולים למשל אתה מתכוון?
ושאלה נוספת, כשאתה אומר "סיפור האינסולין שיכול לצוץ" האם אתה מתכוון שזה יהיה לזמן מוגבל שיהיה צורך באינסולין כי כדורים לא עוזרים? כלומר נניח כמה ימים אחרי זריקת הקורטיזון? או שיכול להווצר מצב כזה שכדורים לאיזון סכרת לא יעזרו יותר עד סוף החיים ועד סוף החיים היא תאלץ להשתמש באינסולין באופן קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/06/2009טיפולים אחרים= כירופרקטיקה, רפואה משלימה.
במידה והסוכר ייצא מהאיזון עקב קורטיזון יתכן גם מצב בו תגיע לאינסולין קבוע עקב זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה אחת
לאה04/06/2009נשאלת השאלה אם היא תעשה זריקת קורטיזון אז האם יש סיכוי לסיפור עם אינסולין רק לכמה ימים או שסיפור עם אינסולין יכול להיות לצמיתות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/06/2009רוב הסיכויים שהקורטיזון לא יביא צורך לאינסולין קבוע אולם יש מקרים בהם זה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לאה05/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהשפרה01/06/2009
שלום
אני בת 52
ורציתי לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכך
שאני לא יושנת רצוף בלילה ומתעוררת כל כמה שעות?
(אני לא נוחרת בלילה ,אין לי בעיות נשימה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/06/2009בהנחה שאינך במצב חרדה או דכאון ושאינך ישנה הרבה ביום הרי שהסיבה השכיחה לכך היא פונקציונלית, מנגנון הפיקוד שינה "תכנות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולגלסמן רקפת01/06/2009
שלום רב
אני בת 50 ובמשך 5 ימים יש לי שלשול חזק, לא כואב לי כלום ואני בריאה בדרך כלל. מה יכולות להיות הסיבות והאם כדאי ללכת לרופא משפחה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/06/2009הסיבה השכיחה לשלשול = מחלה וירלית. אם את חשה בטוב ניתן להמתין כמה ימים, ולפנות לרופא רק אם לאחר כמה ימים נוספים השלשול נמשך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות העצםאנונימית31/05/2009
בת 55, קיבלתי תוצאת בדיקת צפיפות העצם ואודה על התייחסותכם, (מה דעתכם על התוצאה)
צוואר הירך: LT T = 2.3 BMD = 0,592
"קיימת ירידה בצפיפות העצם ביחס לבדיקה קודמת"
עמוד השדרה: T:= 1,3 BMD = 0,907
"קיימת עליה בצפיפות העצם ביחס לבדיקה קודמת".
אני נוטלת ויטה קל + מינלרים +ברזל פעם ביום, ו-5 טיפות ויטמין די כי התוצאה בבדיקת הדם של ויטמין די הוא: 41. מה דעתכם על הנ"ל? תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/06/2009האם תוצאות ערכי ה T הינן + או -
למשל בצוואר הירך האם T=-2.3 או T=2.3
יש הבדל גדול בין האפשרויות.
במענה על בדיקה מעין זו טוב היה אם יכולנו לראות את הדוח המקורי.
אפשר להעביר כקובץ סרוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
אנונימית01/06/2009סליחה לא העתקתי נכון, צודק. עכשיו אציין כפי שכתוב:
צוואר הירך: t = -2,3
עמוד השדרה: t = -1,3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/06/2009לפי ההגדרה המצב בבדיקה נקרא "אוסטאופניה"= ירידה בצפיפות בעצם בדרגה טרום מחלה. הערך בצוואר הירך קרוב יותר לערכי מחלה.לגבי החלטה טיפולית האם צריך תכשיר מונע ספיגת עצם (פוסאלאן, אקטונל וכו.) רק הרופא המכיר אותך יכול לענות על כך. ככלל היות ואין מדובר בערכי מחלה צריך סיבה מיוחדת כדי להתחיל טיפול ספציפי כבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותמיכאל31/05/2009
ערב טוב,
לפני כשבועיים וחצי לאחר שביתי החלה להשתעל ולסבול מליחה אובחנה אצלה דלקת ריאות בעקבותיה קיבלה אנטיביוטיקה למשך 10 ימים, לאחר תקופה זו, מאחר ועדיין נשמעו רחשים בריאה הוחלט לתת לה אנטיביוטיקה שונה למשך 3 ימים נוספים. (הילדה בת 3.5 ומחר אנו שוב במעקב איתה - היא חיונית, ללא חום וללא סימני מחלה כלשהם - פרט לאולי קצת עייפות שחלפה וחוסר תיאבון שנראה גם הוא שחלף).
העניין שאישתי החלה להשתעל לפני כשבוע, מאחר והיא סובלת מליחה בצורה די כרונית, היא לא יחסה לכך חשיבות, אך בעת ביקורה עם הילדה אצל הרופא ולאחר הקשבה לריאותיה התברר כי גם היא לקתה בדלקת ריאות והיא כרגע עם אנטיביוטיקה. (לציין כי דווקא כן חלשה לפרקים ותשושה)
רציתי לדעת:
* כנראה, אבל היתכן כי אישתי נדבקה מהילדה בדלקת הריאות ?
* האם יכול להיות מצב שבו גם אני אדבק כעת ? (הבנתי שהמחלה מדבקת ביומיים הראשונים שלאחר תחילת לקיחת האנטיביוטיקה).
* האם יתכן שתהיה דלקת ריאות ללא חום וללא שיעול רצוף אלא אחת ליומיים עם הרבה ליחה ותחושה של מחנק מהליחה ?
* אילו עוד תסמינים מתלווים לדלקת ריאות ?
תודה על ההבהרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/06/2009כל עוד לא בוצעו צילומי ריאות האבחנה הינה קלינית בלבד ואינה לגמרי מדוייקת בכל המקרים.
אם אכן דלקת ריאות: תתכן הדבקה מהילדה לאשתך. אתה עלול להדבק בגורם המחלה אך לא בהכרח תגיע למצב של דלקת ריאות. בד"כ יש חום בדלקת ריאות, לפחות חום "קל". דלקות ריאה השכיחות מתבטאות בעיקר בחום ושיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשוף בסנטר כתוצאה מתאונת דרכיםחן31/05/2009
שלום!
שמי חן ולפני שבוע עברתי תאונת דרכים לצערי,התאונה היתה על קטנוע וקיבלתי שפשוף די גדול בסנטר ובנוסף שברתי את הקרסול.
לגבי הסנטר-אמרו לי לנקות עם סביאור ובנוסף האורטופד אמר לי למרוח פעמיים ביום דרמקומבין ע"מ שלא תישאר לי צלקת ושהפצע יגליד כמו שצריך.
בינתיים נראה שהמשחה די עוזרת-רוב הפצע נעלם\התקלף מהשמנוניות של המשחה והעור נותר ורדרד-האם זה בסדר?זו לא תופעה של התחל צלקת? והאם זו המשחה הנכונה?כי לפי מה שקראתי בעלון לצרכן המשחה מיועדת לפטריות..
תודה רבה,
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשוף בסנטר
ד''ר אביבית גולן כהן31/05/2009חן שלום
פצע הנמצא בשלבי החלמה מקבל צבע ורדרד ( כיוון שיותר דם זורם לאזור ומזרים אליו חומרים מרפאים).
בדרמקומבין יש מרכיב נגד פטריות ומרכיב נוסף אשר מסייע לריפוי העור ולכן אפשר להשתמש במשחה זאת. אם את רוצה ל"שדרג" את הטיפול כדאי להתייעץ עם פלסטיקאי .
סע/י בזהירות
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשפשןף בסנטר..
חן31/05/2009תודה על המידע ד"ר אביבית!
רק כדי לחדד את הנקודה-הצבע הורוד לא מעיד על הישארות של צלקת?
למה להתייעץ עם פלסטיקאי?
תודה וסליחה על כל מטר השאלות,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן עם דם...29/05/2009
לפעמים קורה לי שלאחר קיום יחסים עם בן זוגי יש לי כאבים באזור הנרתיק והבטן התחתונה ושתן עם דם...
האם זה בגלל חתך או משהו כזה? או שיכולה להיות סיבה אחרת? כי הדם הוא בשתן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן עם דם
ד''ר אביבית גולן כהן30/05/2009... שלום
דם בשתן יכול לבטא זהום בדרכי שתן שאנחנו יודעים כי בנשים מסוימות מתקשר עם קיום יחסי מין. במקרה זה צפויים ביטויים נוספים כמו כאב בטן תחתונה, צריבה במתן שתן, תכיפות במתן שתן או תחושה של דחיפות במתן השתן.
יותר נפוץ כי הדם הוא תוצר של דמם שיטחי מדרכי המין החיצוניות אשר התערבב עם השתן בצאתו.
מומלץ לפנות לרופא נשים ולהתייעץ איתו ולא להתעלם או להזניח את ברור התופעה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת של b 12יאיר29/05/2009
שלום
הומלץ לי על תוסף של b12 אחרי תוצאה של 195 בבדיקת הדם !!!
אני מוסיף חלק מבדיקות הדם שלי כדי לדעת - האם התוספת של b12 יכולה להעלות את ההמוגלובין ???
WBC 11.10 K/uL 4-11 (.........)*
RBC 5.76 M/uL 4.7-6 (......*..)
HGB 18.3 g/dL 13.5-18 (.........)*
HCT 50.7 % 40-52 (.......*.)
MCV 88.0 fL 78-100 (...*.....)
MCH 31.8 pg 27-34 (.....*...)
MCHC 36.1 g/dL 32-37 (......*..)
PLT 261 K/uL 140-430 (...*.....)
RDW-SD 45.7 fL
RDW-CV 14.4 % 11.5-15 (......*..)
PDW 13.6 fL 9-17 (....*....)
MPV 11.2 fL 7.8-12 (......*..)
P-LCR 35.1 %
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת B12
ד''ר אביבית גולן כהן29/05/2009יאיר שלום
תוספת ויטמין B12 תעלה את ערך ההמוגלובין רק כאשר יש אנמיה שסיבתה מחסור בויטמין B12.
במקרה שלך הסיפור אחר: רמות ההמוגלובין שלך מעט גבוהות ( המצב ההפוך מאנמיה) וכך גם ערך הכדוריות הלבנות . תופעה זאת שכיחה במעשנים, במי שאינו מקפיד על שתיה מספקת ובמצבים בהם הגוף מייצר כדוריות עודפות.
בכל אחד מהמצבים הללו יכול להיות קשר עם ירידה בערכי ויטמין B12 ( דלקת בקיבה במעשנים, תזונה לקויה במי שגם אינו מקפיד על שתייה וצריכת B12 עודפת ע"י הגוף במצבים של ייצור יתר של תאים).
ממליצה לך בחום לפנות שוב לרופא המשפחה כדי להתייעץ איתו בשאלת הסיבה שתסביר גם חסר ויטמין B12, גם עליה בערך ההמוגלובין וגם עליה בספירת הכדוריות הלבנות.
רק בריאות
חג שמח
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - המשך
יאיר29/05/2009שוב תודה על התשובה המפורטת (טוב אני חבר בלאומית)
כן אני מעשן !!!
שותה מספיק -(מטופל עקב אגורופוביה ב"אנפרניל" ו"קסנקס" וללחץ דם "אוסמו אדלט" !!!)
כדי שאני אבין- התוצאות של הכדוריות דם גם הלבנות מתאימות למעשנים ,ובגלל ייצור הכדוריות
יכול להיות מחסור בb12 ???
אז רצוי שאקח ? (הרופאה שלי המליצה לי לקחת )
ניסיתי של סולגר מתחת ללשון והרגשתי כבדות ,גם כשקחתי חצי ממנו !
יש לי גם של now יחד עם חומצה פולית האם זה עדיף ??-
אולי אני לא צריך 1000 מק"ג ??
תודה -הנה גם אני הרחבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין B12
ד''ר אביבית גולן כהן30/05/2009יאיר שלום
את הטיפול בויטמין B12 מומלץ לקחת מכיוון שהוכח אצלך חסר בכמותו. אין לחשוש ממינון מוגבר של הוויטמין כי הגוף שלנו תמיד יודע להפריש את העודף ולכן אין צבירה מיותרת שלו. תוספת של חומצה פולית לעיתים משפרת את הטיפול.
במקביל להשלמת החסר בוויטמין עצמו כדאי לחפש את הסיבה שהביאה לחסר כדי למנוע הישנות התופעה וכדי לשלול בעיות רקע.
במעשנים כדאי לברר הפרעה בספיגת הויטמין עקב דלקת קיבה, במי שיש לו ערכי המוגלובין וכדוריות לבנות מוגברים ( עם או בלי קשר לעישון) יתכן שהגוף משתמש בכמות מוגברת של ויטמין B12 לטובת יצור הכדוריות העודף ואז צריך לברר מדוע.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות !!!!!!!!!!!!!!!
יאיר30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אניהיהבת 2629/05/2009
הלכתי למיון אורטופידי בגלל כאבים ונפיחות ביד ( קיבלתי מכה ביד) ...
נשללו בעיות ביד (צילומי רנטגן ובדיקות דם ).
אבל משהבנתי מהרופא שיש לי אנימיה קשה ( HB=7.2 ) . למרות שלפני שבוע בדיוק עשיתי סתם במרפאה בדיקות דם וה- HB=11.5
- מה יכול להיות השוני בשתי הבדיקות ?
- כמה אמור להיות (מקסימום) ההימוגלובין כדי שהאדם יקבל מנת דם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר אביבית גולן כהן29/05/2009בת 25 שלום
אנמיה עם המוגלובין שירד מ11.5 מ"ג% ל-7.2 מ"ג % תוך שבוע מצביעה על בעיה דחופה.
מתן מנת דם תלוי במצב הקליני וברקע הרפואי של המטופל אך ערכים סביב 7 באדם בריא לרב מצדיקים עירוי.
מציעה לך לפנות למוקד הרפואי בקופת החולים אליה את שייכת בבקשה לבדיקה חוזרת בהקדם!
רק בריאות
חג שמח
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
בת 2631/05/2009היום עשיתי בדיקות דם בקופת החולים והנה התשובה ( העתקתי מהאנטרנט ) בבקשה ... הסבר קצר ...
10.8- 4.8 K/ul 7.9 WBC
5.40- 4.20 M/ul 2.69 RBC
16.0- 12.0 g/dl 6.8 HB
1 47.0- 37.0 % 21.3 HCT
31.0- 26.0 pg 24.2 MCH
16.0- 11.0 % 18.1 RDW
97.0- 80.0 fL 79.2 MCV
15.0- 0.0 0.1 MACRO%
10.0- 0.0 9.7 MICRO %
10.0- 0.0 0.8 HYPER%
10.0- 0.0 25.3 HYPO %
450- 150 K/ul 127 PLT
13.0- 4.0 fL 11.6 MPV
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
ד''ר אביבית גולן כהן31/05/2009CH694 שלום
מהבדיקות עולה כי אין שיפור בבדיקות הדם ואכן את סובלת מאנמיה משמעותית.
מצב כזה מחייב בדיקת רופא בהקדם.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2631/05/2009בהתחלה תודה לך,
מחר אלך לרופא המשפחה ...
אבלמה משמעות PLT שנמוך מהנורמה ?! בתקופה האחרונה דווקה היה מעל הנורמה בהרבה (יותר משמונה מאות) ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציום וויטמין Dשירלי28/05/2009
שלום רב,
אני בת 56 הופניתי לבדיקות דם כלליות מרופא המשפחה שלי
והתוצאות הראו שחסר לי סידן , אז הרופא הביא לי מרשם לויטמין D ולקציום
שאלתי היא: האם לקלציום יש נטייה להשמנה?
והאם גם ויטמין D נוטה להשמנה?
אודה אם תענו לי בהקדם?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלציום וויטמין D
ד''ר אביבית גולן כהן29/05/2009שירלי שלום
השמנה אינה מתוארת כהשפעת לוואי של וויטמין D או של קלציום.
רק בריאות
חג שמח
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)