מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאריות וירוס או התחלה של דלקת?יאיר02/02/2009
מה-31.12 הייתי חולה במחלה דמוית שפעת (בעיקר חום 3.8 וכאבי שרירים) למשך 3 ימים. מהיום האחרון של המחלה ועד היום יש לי כאב במפרק/שריר הלסת ושרירים תפוסים לסירוגין (עורף, גב תחתון וקצת צד הבטן). בנוסף יש לי כאב בכפות הרגליים בהפעלת לחץ בכריות הקדמיות. פרט לכך אני מרגיש טוב. הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה, אתופן וסלקוקס (לפי סדר זה, 10 ימים כל תרופה. לא הועילו). תוצאות בדיקות דם שנלקחו ב-18.1 (החריגים או הגבוליים): EBV VCA_IgG - Positive 611 (אבי היה חולה לפני מספר חודשים אז חשדתי) EBV.EBNA 206 - Positive ANTINUCLEAR Ab - negative ESR - 38 PLT - 198 CRP - 0.65 RHEUMATOID FACTOR <9.75 RBC - 4.73 HCT - 42.5 MCH - 30.9 BASO abs - 0 HYPO % - 0.7 MICRO% - 0.3 MACRO% - 0.6 GOT,GPT,LDH,CPK - כולם בתחום (די באמצע). הרופאה שלי לא יודעת מה לעשות. זה שאריות וירוס? דלקת פרקים? אחר? תודה על הכל מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס מול דלקת פרקים
ד''ר גרי בלומברג03/02/2009שלום, יאיר
כאבים בשרירים ופרקים מאוד נפוצים בזמן מחלת חום וגם זמן מה אחריה. בבדיקות דם שלך אין עדות לנוכחות מחלת פרקים. יש עדות לזיהום בעבר של מחלת הנשיקה (שהיא נגרמת ע"י וירוס) - לא ניתן להגיד אם לפני חודש או לפני שנים.
למרות שמהלך המחלה ארוכה מהרגיל, לדעתי אין מה לדאוג. תנסה לחזור לפעילות גופנית רגילה, אני חושבת שתעזור.
אם אין שיפור עוד כשבועיים או יש החמרה - תחזור לרופאת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- b12שפרה02/02/2009
שלום הלכתי לרופא עור בקשר לנשירה בשיער והוא המליץ לי לקחת ויטמין b12 רמת הb12 שלי תקינה ורציתי לדעת האם זה לא יכול להזיק לקחת ויטמין מסויים למרות שלא חסר לי ממנו בגוף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/02/2009לקיחת B12 לא תזיק. מאידך איני בטוח שתועיל. במרבית מקרי הנשירה אין הסיבה קשורה לחסרים בגוף. פעמים רבות הנשירה קשורה למתח וחולפת עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותשירן02/02/2009
שלום, יש לי כמה שאלות... 1.למה אסור לקחת כדורי ברזל צמוד לשתיית חלב או אכילת ביצים? 2. קורה לי הרבה שממש מגרד לי בחריץ של התחת (סליחה על הביטוי) טיפה בפנים אבל ממש בהתחלה כזהה... האם זה יכול להיות משהו שהוא לא סתם גירוד.? 3. האם ניתן להכניס מגבונים לתוך הנרתיק כדי לנקות שפיך? אם לא עם מה ניתן לעשות זאת? 4. האם ניתן להשתמש באל סבון לשטיפה אינטימית? 5. האם זה נורמלי שתמיד יש לי לבן בפיטמה... זאת אומרת בחור הזה של הפטמה? (שאפשר לנקות אותו אבל הוא כל הזמן שם) סליחה על החפירהה... אני אשמח לתשובות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר גרי בלומברג03/02/2009שלום, שירן
1. לברזל ספיגה לא מצוינת. על מנת להגביר ספיגה ניתן לקחת יחד עם ויטמין C. תה מוריד ספיגה וגם מוצרי חלב. עדיף לקחת ברזל על בטן ריקה. אם יש תופעות לוואי של מערכת העיכול, ניתן לקחת עם אוכל. לגבי בייצים לא מוכר לי. לכן לא שאסור אבל פחות יעיל.
2. אם אין שם פריחה, אין מה לדאוג. אם יש פריחה תפני לרופא/ת המשפחה לקבל משחה מתאימה.
3. לא כדאי להכניס מגבונים לנרתיק אלא אם כתוב במפורש שאפשר. לאחר מגע מיני אפשר לנקות מבחוץ בעדינות. אין צורך בניקוי פנימי.
4. כמעט ואין צורך בשטיפול פנימיות ללא הוראת רופא/ה. הנרתיק "יודע" טוב מאוד לשמור על נקיון של עצמו. שטיפה עלולה לשנות את האיזון העדין של האזור, לגרום ליובש מיותר או לתגובה אלרגית. אם את חשה בריח רע או הפרשות חריגות, תפני לרופא/ת נשים לבדיקה
5. האם הכוונה שלך היא לטיפת חלב (או נוזל אחר) או לחומר מוצק? איך שלא יהיה כדאי מאוד שתפני לרופא/ת המשפחה לבדיקה ובירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היא ל
שירן04/02/2009הכוונה היא לחומר לבן שנראה כמו חלב אבל לא נוזלי... ניסיתי עם קיסם אוזניים לנסות להוציא את הלבן וזה יוצא אך תמיד חוזר... זה ככה מאז ומתמיד דרך אגב... רציתי לדעת רק אם זה נורמלי או לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג04/02/2009שלום, שירן
גם אם זה הרבה זמן - כדאי להיבדק. לא אמור להיות הפרשות מהפטמה אם את לא בהריון או מניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורת והזעה - שאלה סקרניתאליהו02/02/2009
שלום נתקלתי בתשובת רופאים שאומרים כי הזעה לילית יכולה לנבוע ממחלות קשות ולא סימפטיות. סקרן לדעת: הרי זיעה זה ניסיון של הגוף לקרקר את עצמו כשחם לו, אז כיצד המנגנון הזה עובד במקרה של מחלה כזו ? האם הזעה כתוצאה ממחלה כזו מתרחשת רק בלילה או בכל שעות היום ? האם ההזעה היא בכל חלקי הגוף או בחלקים מסויימים ? האם הזעה שמיוחסת למחלה כזו מתרחשת במהלך כל הלילה ובכל לילה או לא מחוייב ? ודבר נוסף - האם צמרמורת היא אותו מנגנון לקירור הגוף או חימומו ? והאם צמרמורת יכולה להגרם גם היא ממחלה רצינית ? האם הופעת גם צמרמורות (רעד) וגם הזעה מחזקת או מקלה על המסקנה לגבי קיום מחלה כזו ? תודה על המענה - אני סקרן לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורת והזעה
ד''ר גרי בלומברג03/02/2009שלום, מתענין
אין תשובות מדויקות לשאלותיך. נכון - הזעה היא דרך לגוף להתקרר וצמרמורת היא דרך לגוף להתחמם. יש מצבים שלא קשורים לוטמפרטת הגוף שבהם הזעה מופיעה. לרוב קשור להזעת לילה אבל לא רק. רופאים שואלים על הזעת לילה על מנת לכוון את הבירור אבל רוב המקרים של הזעות בלילה אינם קשורים למחלות רציניות. למה יש הזעה ללא עלית חום? ככל הנראה מופרשים חומרים שעושים את זה.
צמרמורת לרוב קשורה למחלות חום מסוימות ויכול לכוון למחלה חיידקית. אבל רק צמרמורת אמיתית = נקישת שיניים ולא רק רעד או הרגשת קור בגוף.
הופעה של שתי התופעות באותה התקופה מעלה את הסיכוי למחלות מסוימות ואם זה קורה מאוד כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה. אבל - אם יש צמרמורת ולאחר אקמול (או תכשיר אחר נגד חום) יש הזעה - זאת נורמלית לחלוטין, כתוצאה מירידת החום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמרמורת+נקישת שיניים
כלנית רדא11/07/2009לבתי בת ה-8 קרו השבוע 3 מקרים בשעות הלילה המאוחרות של התופעה הנ"ל, אחת מהן העירה
אותה ב-01.30 בלילה, זה לא לווה בחום והסתיים לאחר כ-10 דקות, לאחר שעשיתי לה מקלחת
פושרת כי הרגשתי זיעה קלה מאד בגוף , אך לא בפנים, לכן אי אפשר לומר שזה לווה בהזעה.
גם הבטן כאבה לה קצת.
מאחר ובמוקד מרפאת "כללית" המתנתי כ-10 דקות על הקו ללא מענה, פחדתי שהתופעות הללו
הן הקדמה להתעלפות או איבוד ההכרה, ולכן התקשרתי למד"א.
המוקדנית שהיא חובשת, ישר שאלה באם זה מלווה בחום,כאבים אחרים למינהם וכו',
ומאחר ושללתי את כל התופעות-אמרה שהם לא מכירים תופעה כזאת.
מחר בעז"ה אגש לרופאת המשפחה ואבצע לה בדיקות דם, כשאני אחוזת סקרנות.
בתי ב"ה ילדה בריאה לגמרי שגם את 2 החורפים האחרונים עברה חלק ללא גרון כמו כל שנה.
אבקש התייחסות ממך או מכל מי שנתקל גם בתופעה כזאת, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמרמורת+נקישת שיניים
ד''ר גרי בלומברג11/07/2009שלום, כלנית
נכון שחום ומחלה זיהומית הם הגורמים העיקרים לצמרמורת. אבל גם ללא חום גבוה יכול להיות מחלה זיהומית.
האם את ראית את הצמרמורות? אולי היה רעד או פרכוסים?
איך שלא יהיה מאוד כדאי להביא אותה להדיקת רופא/ת משפחה/ילדים מחר. אם התופעה ממשיכה - יש לפנות למוקד חירום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לגבי הצמרמורת ונקישת השיניים
כלנית רדא09/08/2009אכן באותו שבוע ביצענו בדיקות דם כלליות +שתן תרבית וכללית והכל נמצא תקין לחלוטין, למעט
חוסר ברזל קל מאד. ברצוני לציין כי עד היום (09/8/09) המקרים לא חזרו על עצמם כלל.(מעניין...)
ולשאלתך באם היו פרכוסים ו/או רעידות -לא, ממש שערותיה סמרו מצמרמורות בכל הגוף ונקישת
שיניים חזקה מאד במשך כ-10 דקות.
מאז אנו לא עוקבות על כך כלל ובתי אומרת שאלו בדיקות הדם שעזרו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
ד''ר גרי בלומברג12/08/2009העיקר שחלפו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT בטןבת 2501/02/2009
הנה תשובת CT בטן , אשמח לקבל הסבר ... ותודה הבדיקה נעשתה לאחר הזרקת חומר ניגוד\ULTRAVIST 110 סמ"ק לוריד ולאחר מתן TELEBRIX GASTRO מדולל בשתיה . מצב לאחר כריתה חלקית של הקיבה . סיכות מתכתיות באיזור הניתוח . - אזור מעבר חזה / בטן - בקע סרעפתי קטן . - הכבד הודגם בממדים ומרקם תקינים . - דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות . - הלבלב במדדים ומרקם תקינים . - אדרנלים בגודל ומרקם תקינים . - הכליות בגודל וצורה תקינים . הפרשה תקינה משני הצדדים ואין עדות לחסימה אורומכנית . - אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות . - בלוטות לימפה קטנות ב- RLQ . - שלפוחית שתן תקינה . - מבנים ציסטים בטפולה מימין . - הודגם INTUSSUSCEOTION אילאואילאלי בבטן שמאלית אמצעית . ללא סימני חסימת מעיים . בסיכום: מצב לאחר כריתת קיבה תת - שלמה . ILEO-ILEAL INTUSSUSCEOTION בבטן שמאלי תחתונה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT בטן
ד''ר אביבית גולן כהן02/02/2009ארי שלום
הבדיקה מציינת כי עברת ניתוח שאחריו המצב בסכ"ה תקין.
מצוינים מספר ממצאים שבד"כ אינם בעייתיים:
1. ILEO-ILEAL INTUSSUSCEOTION בבטן שמאלי תחתונה - מצב המכונה בעברית "התפשלות" כיוון שבו המעי נראה כמו מכנס מופשל, כלומר דופן המעי הופשלה מעט כלפי דופן המעי הקרובה אליה.
2. בלוטות לימפה קטנות ב- RLQ- בלוטות למפה קטנות במפשעה ימנית- ממצא נפוץ ולא מסוכן, שקצת יותר שכיח כשיש פטרת בעור הרגליים או בצפורניים.
3. מבנים ציסטים בטפולה מימין- מדובר בציסטות שהן בדרך כלל ביטוי לקיומן של זקיקים בשחלה. ממצא זה הוא רגיל ומתאים לנשים בגיל הפריון.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידותאורן01/02/2009
שלום גילי הוא 29 ומזה כשנה אני סובל מרעידות לא רצוניות בגוף. נבדקתי אצל נוירולוג ובבדיקות EMG ו- EEG ללא כל ממצא מחשיד.שתי הבדיקות יצאו טובות מאוד. גם ספירת הדם יצאה בתחומים הסבירים ללא חריגות. הרופא חושב שזו תסמונת חרדה והמליץ על רסיטל 20 מ"ג. למה עלי להתכונן עם נטילת תרופה זו? שינוי בחשיבה?עצבנות?עליזות? האם הנחת הרופא סבירה היות והבדיקות שציינתי תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות
ד''ר אביבית גולן כהן02/02/2009אורן שלום
נפוץ שתלונות כמו שלך מתקשרות עם חרדה.
בהתחשב בנתונים שהצגת ומכיוון שהרופא שלך בדק אותך בצורה אמינה יותר ממה שניתן דרך התכתבות במייל, נצא מנקודת הנחה שהאבחנה נכונה.
ההשפעה של התרופה מורגשת במלואה לאחר שבועיים עד 4 שבועות ובעקרה שיפור בהרגשה הכללית ונסיגה של הרעידות.
תופעות הלוואי העיקריות שלה כוללות בחילה, כאב ראש, יובש בפה, ירידה או עלייה בתיאבון, וקשיי שינה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרוליעל01/02/2009
שלום רב ד"ר, תוצאות בדיקת דם: כולסטרול = 249 HDL = 59.1 LDL = 172 אני "סוחבת" אתי את הערכים האלה שנים רבות. תזונתי די מאוזנת ואני עושה פעילות בינונית. מאידך, אמא שתחיה, גם סובלת מכולסטרול גבוה ומטופלת בכדורים, וסבתי ז"ל גם סבלה מכך (אך אינני יודעת אם קיבלה לזה טיפול). האם אכן כולסטרול גבוה יכול להיות ענין גנטי בלי קשר לתזונה ואורח חיים? האם עליי לטפל במצב ואם כן, באיזה אופן? מה ההשלכות אם לא אטפל? תודה רבה מראש! שמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד''ר אביבית גולן כהן02/02/2009שמחה שלום
ערך הכולסטרול הרצוי בדם צריך להיות פחות מ-160 מ"ג/ד"ל, ואם יש לך גורמי סיכון ( כמו עודף משקל, עישון, יתר לחץ דם וכו') אז הערך הרצוי אף נמוך יותר.
ערך של 172 ניתן להוריד ע"י הגברת הפעילות הגופנית ותזונה שתותאם לך ע"י הדיאטנית . נהוג לבדוק שוב אחרי ששלשה חודשים לפחות של הקפדה על אורח חיים יותר בריא, ואז אם הערכים עדיין גבוהים מדי צריך להתייעץ עם רופא המשפחה בשאלת טיפול תרופתי, כי אכן יכול להיות שיש מרכיב גנטי שאינו נשלט ע"י שינוי אורח חיים בלבד.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה מסויימתמישהי31/01/2009
שלום, אני בחורה בת 24 ויש לי הרגל (אם אפשר לקרוא לזה ככה) לא טוב. אני קורעת את השיערות שלי עם השיניים. זה בטח נשמע כל כך אידיוטי, אבל אני עושה את זה כבר המון זמן. לפני כמה שנים, כשהבנתי שיש לי בעייה, פשוט מאוד הסתפרתי קצר. ככה שהשיער לא יוכל להגיע לפה. וככה כל פעם הסתפרתי וכבר כמה שנים שההרגל הזה לא היה לי. פשוט מאוד כי לא יכולתי לעשות אותו. אבל לפני כמה זמן אמרתי לעצמי שאני רוצה לנסות להעריך את השיער ונראה אם זה חלף. אבל כמובן שזה לא חלף (אחרת לא הייתי רושמת פה). אני לא מצליחה להבין איזה סיפוק זה גורם לי. למה אני עושה את זה? אגב, אני אוסיף שאני גם כוססת ציפורניים. אבל עם התופעה הזאת אני איכשהו שלמה כי זה בא בתקופות של לחץ וזה ידוע בחברה שלנו שזה נורמאלי (יחסית) לכסוס ציפורניים. אני גם יכולה להחליט שאני לא כוססת לתקופה מסויימת. ואני אעמוד בזה. זה לא עד כדי כך קשה לי. אבל, לעזזל, אני לא מבינה את ההרגל האידיוטי הזה שיש לי, לקרוע את השערות שלי בעזרת הפה. ואת זה אני עושה בלי להשים לב, אני מתחילה לחשוב על משהו, ולאט לאט היד מגיעה לשיער ולוקחת אותו לפה. זה גם לא נראה טוב מבחוץ, נראה לי. זה לא אסטטי. תודה מראש על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מסוימת
ד''ר אביבית גולן כהן02/02/2009מישהי שלום
עשית כבר את הצעד הראשון- זיהית את הבעיה.
עכשיו את צריכה להחליט:
האם את רוצה להבין את הבעיה ואז למצוא פתרון לסיבה שמביאה אותך להשתמש בהרגל כזה או שאת מעדיפה פשוט למצוא דרך להפטר מההרגל ודי.
אם תבחרי באפשרות הראשונה תצטרכי לפנות ליעוץ פסיכולגי . זה אמנם תהליך לא פשוט, אך יעזור לך בהבנת הצרכים המוסתרים שלך, יעזור לך להפטר מהרגלים לא רצויים אחרים ובעקר ישפר את ההרגשה הכללית שלך.
אם תבחרי פשוט להפטר מההרגל תוכלי לפנות לטיפולים משלימים כמו ביופידבק, טיפול בהיפנוזה ואחרים.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלו בלוטותטל31/01/2009
ערב טוב מזה חודש וחצי במעקב אחר בלוטות מעט גדולות בצידי הלסת התחתונה, אחת מימין ושתיים משמאל בגודל של עד 1.6 ס"מ ללא מימצא ב-US עם מרקם לא חשוד ומוביליות. מזה יומיים-שלושה מרגיש כאב עמום מידי פעם כחצי סנטימטר מימין לעין ימין בעצם ובצוואר הימני כ-2-3 סמ"מ מתחת ללסת. רציתי לדעת האם יתכן כי יש במיקומים אלה גם בלוטות לימפה והאם יתכן כי הן מציקות ? האם עצם זה שהמקום מציק יכול להעיד על בלוטות תגובתיות או שלא בהכרח ? תוך כמה זמן בלוטות יכולות לגדול ואח"כ לקטון במקרה של בלוטות תגובתיות ובלוטות בעייתיות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות למפה
ד''ר אביבית גולן כהן31/01/2009טל שלום
במקומות שציינת אכן תתכנה בלוטות למפה.
הרגישות בבלוטות והגדלתן מכוונות לרוב לקיומה של מחלה זיהומית ועל פעילות של מערכת החיסון שנמצאת בתוך הבלוטות על מנת להלחם בזיהום כזה.
בלוטות תגובתיות יכולות להיות גדולות כל עוד הזיהום פעיל ( בדרך כלל זיהומים חולפים תוך מספר ימים, אך יש מחלות ויראליות, כמו מחלת הנשיקה שנשארת במשך שבועות ארוכים) ועוד כ6-12 שבועות לאחר מכן.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקובי30/01/2009
שלום רב, עברתי עקירה כירוגית של שן בינה לפני 4 חודשים ,כיום חזרתי לרופא בגלל כאבים גדולים באזור,והוא נתן לי אנטיבוטיקה,אני מפחד לקחת את האנטיבוטיקה כי רוצה להפחית בכדורים,רציתי לדעת האם יכול להיות שיש דלקת באזור גם ללא שורש?,הכאבים הם באזור הלחי,אוזן ,והראש ,גם בצד הראש וגם למעלה .והאם חייבים לקחת כדור בשביל כאבים לאחר עקירה .זה לא נפוח לי העקירה היתה לפני חצי שנה ,אני מפחד חס וחלילה שלא יגיע למח או שיהיה סיבוך בתודה בני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי31/01/2009שאלתך מוצדקת ואיני יכול לענות במקום המומחה לשיניים האם מוצדקת האנטיביוטיקה. אנטיביוטיקה אינה נחשבת תרופה מזיקה, ואפשר לבחון האם אכן הכאב חולף בעקבות נטילתה. אם הכאבים יתמשכו יש לעבור בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליסטריהרומי28/01/2009
בעקבות ההודעה לציבור על חשש לחיידקי ליסטריה במוצרי מעדנות (בעלות תאריכי פג תוקף מסויימים), גיליתי שברשותי מוצר רלוונטי שנעשה בו כבר שימוש, הרבה לפני שהתגלה החשש לחיידק (עפ"י ההודעה אין לצרוך מוצרים אלה). כמו כן נאמר שבאפיה מעל 72 מעלות החיידקים נעלמים, אבל המוצר שברשותי חומם על הגז (פחות מ-72 מעלות). רציתי לשאול אם ישנה סיבה כלשהיא לדאגה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה
ד''ר גרי בלומברג29/01/2009שלום, רומי
הליסטריה מסוכנת רק לנשים בהיריון, יילודים וקשישים או לאנשים אחרים בעלי בעיות מערכת החיסון. לכל היתר המחלה מתבטאת ב"קלקול קיבה" שחולפת תוך כמה ימים.
זמן הדגירה - הזמן בין חשיפה למחלה - כ 1-2 ימים, לכן רוב הסיכויים שלא נדבקת.
אם את בהיריון או מתכננת היריון בעתיד הקרוב תפני כבר לרופא/ת נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםעינב27/01/2009
בני בן 24 עשה בדיקות דם לפני שלושה חודשים והכל יצא תקין למעט: neut% 34.0 lym%55.3 מה זה אומר והאם עלי להיות מודאגת הרופא אמר שאם שאר הבדיקות בסדר אז זה תקין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה לבנה
ד''ר גרי בלומברג29/01/2009שלום, עינב
כמו שעניתי לפניה אחרת בפורום בנושא - כל עוד הספירה הכוללת של כדוריות דם לבנות תקינה החלוקה בין סוגיהן לא כ"כ חשובה. רק אם יש פחות מדי נאוטרופילים במספר (לא רק באחוז) - פחות מ 1000. ספירה כמו שלו תתכן במחלה וירלית "רגילה". וגם נפוצה אצל אנשים ממוצא תימני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות ותוצאת בדיקת דם ..
ענת03/02/2009בהולטר-לב מצויין אצלי שיש לי פעימות מוקדמות בכמות גדולה ממקור חדרי. והוסיפו שלעיתים רחוקות זה בשלשות ופעם אחת ויחידה בזוג. מה זה אומר בשלשות? בזוגות? והאם זה משהו דחוף"? מה זה בעצם אומר לך, ואגב, הארגומטריה שלי תקינה. בני בן 27 קיבלת תוצאות בדיקות דם תקופתית והתוצאות שאציין יצאו מהערך ואודה על דעתך עליהן: MCH - 31.2 MCV - 94.6 MONO - 13.4 RBC - 4.65 אגב, ויטמין בי 12 יש לו: 210.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםדנית27/01/2009
האם לעשות אמבטיה עם אשלגן פרמנגנט זה טוב ? כמה זמן כדאי לשהות באמבטיה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר אביבית גולן כהן27/01/2009דנית שלום
כדאי להזהר מהשימוש באשלגו פרמנגנט. אם תשימי יותר מדי מהחומר את עלולה לגרום לעצמך כויות לא נעימות שלא לדבר על צביעת האזור.
אפשר בהחלט להשתמש באמבטיות עם סבון ולשבת בהן כרבע שעה פעם עד פעמיים ביום.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה מהירה
דנית27/01/2009אך אם אשים מעט... אפילו פחות המומלץ? זה יעזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים
ד''ר אביבית גולן כהן31/01/2009כן.
כדאי לך לקחת סיכון?
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים חיצונייםריקי27/01/2009
מה הטיפול המומלץ ? האם רצוי שאכניס אותם בדחיפה פנימה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר גרי בלומברג27/01/2009שלום, ריקי
עדיף לא לגעת בטחורים. יש משחות ונרות שמקלות ומטפלות. הטיפול הוא גם במניעת עצירות וצואה קשה.
אם המצב לא מסתדר - פני לרופא/ת המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי בדיקות דם לבדוק את מצב נשירתקארין27/01/2009
השיער שלי ובבדיקות יצא שהLYMPHOCYTES שלי הוא 46.30% והNEUTROPHILS 45.60% באותה נשימה אני אציין שה-WBC הוא נורמלי 6.10 השאלה היא האם יש ממה לדאוג והאם חס וחלילה זה יכול להעיד על HIV? אני מאוד לחוצה ומבקשת בכל בקשה שתחזירו לי תשובה בהקדם שאני אוכל בע"ה להסיר דאגה מליבי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה לבנה
ד''ר גרי בלומברג27/01/2009שלום, קארין
כל עוד הספירה הכוללת של כדוריות דם לבנות תקינה החלוקה בין סוגיהן לא כ"כ חשובה. רק אם יש פחות מדי נאוטרופילים במספר (לא רק באחוז) - פחות מ 1000. ספירה כמו שלך תתכן במחלה וירלית "רגילה". אין הדבר קשור ל HIV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה!!!!!
קארין29/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)