מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהסיגל05/01/2009
לפני שלוש שנים התחלתי להרגיש שרפות וכאב בבטן העליונה , היתי אצל גסטרו – ביצעתי גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר וגסטריטיס קל , טופלתי בלנטון כמה חודשים והכאבים עברו. לפני שנתיים ועד היום מרגישה כאב גרון והרגשה של חנק וגוש בגרון , מתעוררת בבוקר עם כאב בגרון כאלו שמשהו תקוע בגרון והרגשת חנק . בשנת 2007 עשיתי בדיקות הבאות : בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי – הבדיקה תקינה , אודם קל בלוע גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר. CT גרון וחזה עליון – הבדיקה תקינה רנטגן עם בליעת בריאום לשלילת ריפלוקס – הבדיקה תקינה אולטרסאונד צוואר וגרון – הבדיקה תקינה חוץ מזה שבלוטת הטריס קצת מוגדלת . צילום ריאות ותיפקוד – הבדיקה תקינה . בדיקות דם אחרונות באוגוסט 2008 – תקינות , חוץ מבלוטת הטריס שהיא קצת מוגדלת. א.ק.ג. – תקין לחץ דם - תקין הרופא גסטרו העלה אפשרות שזה נובע מלחצים, פניתי לפסיכיאטר , קיבלתי אלפרליד בהתחלה 0.25 מ"ג פעמים ביום , זה קצת עזר לי אבל אחרי חודש זה הפסיק להשפיע , הגדלתי מינון לאלפרליד 0.5 פעמים ביום , בהתחלה זה עזר ואחרי כמה חודשים הפסיק להשפיע... הפסיכיאטר הציעה לנסות ציפרלקס 20 מ"ג , שהוא בכלל לא עזר . חזרתי לרופא גסטרו , והוא הציעה לעשות בדיקת מנומטריה- ניתור חומציות PH כי הוא חושב שזה נובע אולי מחומציות בקבע . בנתים רשם לי אומרפדקס40 מ"ג X2 שאני לוקחת כבר חודש ללא שום שיפור. עשיתי הפסקה מאלפרליד 0.5 מ"ג כחודש , אבל לא יכולתי לסבול את ההרגשה וחזרתי לקחת את הכדורים , האלפרליד קצת עוזר לי , לפחות לחצי יום , אבל אחרי צהרים ההרגשה הזאת שוב חוזרת . השאלה היא- לאיזה כיוון ללכת ? רציתי לציין שאני מאוד רגועה ואין לי לחצים ... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי05/01/2009את המנומטריה תשלימי. אם הבדיקה בגדר התקין צריך להתייעץ שוב עם הפסיכיאטר. תלונות גופניות רבות נובעות עקב לחץ נפשי בלי שהמטופל מרגיש מתח נפשי. כמה זמן לקחת ציפראלקס עד שהתייאשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי
סיגל06/01/2009לקחתי ציפרלקס חודשיים ...וזה עשה לי ממש לא טוב... תודה אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורית06/01/2009הרופא גסטרו המליץ לעשות בדיקת מנומטריה PH של 24 שעות . העם זו בדיקה קשה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/01/2009הבדיקה אינה נעשית בשכיחות מספקת כדי שיהיה לי כרופא משפחה מספיק נסיון עם חולים שנבדקו. למיטב ידיעתי הבדיקה אינה קשה אך רופא גסטרו יענה טוב ממני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/01/2009חוץ מציפראלקס יש תרופות נוספות. התייעצי עם הרופא המומחה לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אנדוסקופיהמירים04/01/2009
דוקטור שלום היום עברתי בדיקת אנדוסקופיה לושט קיבה. לעכשיו יש לי כאבים בלוע במיוחד בבליעה . מרגישה באילט יש לי שריטות בלוע. ממש הרגשה כאילו יש לי שריטות בפנים. האם זוהי ההרגשה לאחר הבדיקה? או שבאמת נפגעתי עקב הבדיקה? תודה ואשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי05/01/2009הרגשת שריטות בלוע סבירה אחר הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נגד מתחליאור04/01/2009
המליץ כאן ה פרופסור מס' הודעות מתחת על טיפול "נגד מתח". מהו אותו טיפול?
פרופ' אליעזר קיטאי05/01/2009הטיפול המומלץ בעדיפות ראשונה כיום נגד מתח הינן תרופות ממשפחת SSRI: פלואוקסטין (פריזמה, פלוטין), סרוקסאט, ציפרמיל (רסיטאל), ציפראלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות ומשמעותןשרית04/01/2009
כבת 50. אודה על התייחסותכם לתוצאות הבדיקות שקיבלתי ומשמעותן , השאר תקין. LDH - 615 GGT - 40 GPT -39 GOT - 34 כלורסטרול LDL - 151.6 כלורסטרול HDL - 99 כלורסטרול - 266.1 פוטסיום - 5.7 ספיסיפיק גרב - U - סטרי - 1.034 קראטינין - U - סמפל - 150.1 TSH - 5.86 ראקטיב פרוטאין C - 0.077000 בעיות רקע: מטופלת באלטרוקצין, לאחרונה הפרעת קצב קלה בלב (פעימות מוקדמות- כרגע ללא טפול). רב תודות.
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2009לגבי הכולסטרול קשה לי לחוות דיעה בלי לדעת פרטים רבים אודותיך. אם סה"כ אין לך מחלות מעבר למה שציינת, אינך מעשנת ולא היו מחלות לב במשפחה הכולסטרול תקין לחלוטין, מה גם שיש לך HDL (כולסטרול טוב) ברמה גבוהה שזה מצויין. האשלגן ו LDH מעט מוגברים כביטוי לכך שטלטלו את המבחנה בהסעה למעבדה ואז חומרים אלה בזמן הטלטול הופרשו מכדוריות הדם לסרום. סה"כ איני רואה בעיה בבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקןנתי04/01/2009
אני מבצעת חוקן כ- 3 פעמים בשבוע לאחרונה כאשר עושה זאת הבטן כואבת לי שלא כמו בדרך כלל. (החוקן אינו תחליף ליציאות רגילות אותן מיש לי בממוצע כ- 3 פעמים ביום) שאלתי היא: באיזו תדירות כן מותר לעשות חוקן? והאם הדרך בה אני מבצעת זאת היא בסדר? (אני מבצעת חוקן ע"י שימוש בצינור המקלחת עם זרם מים חלש מאוד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי למה ?
טל04/01/2009לא הבנתי למה את עושה לעצמך חוקן ? הרי אמרת שיש לך יציאות תקינות, אז למה סתם לבצע חוקן בתדירות גבוהה שיכול סתם להזיק ? כאמור יש לך יציאות תקינות, אז למה לכפות מעשה לא טבעי בתדירות גבוהה כל כך ללא צורך ? אני לא רופא אבל הייתי מייעץ לך להפסיק עם הנוהג הזה ובטח ובטח בתדירות הזו. ויתקן אותי הרופא עם אני טועה או מטעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני עושה?
נתי04/01/2009אני עושה את זה כי אני ובן הזוג מקיימים יחסי מין אנאלים, ואני אוהבת שנקי שם.
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2009בעקרון אין כל נתון מדעי לגבי חוקן, מה התדירות המותרת. איני סבור שביצוע חוקן בצורה נכונה מזיק ולכן לא נראה לי ש 3 פעמים בשבוע זה מוגזם. הופעת הכאבים מחייבת בכל אופן בדיקה אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוקן
עדי25/01/2009חוקנים צמחיות מרפואה סינית -תנסי 0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אבעבועות רוחדנה04/01/2009
שלום רב, בת 32. קיבלתי בשנת 2001 2 זריקות חיסון נגד אבעבועות רוח, לאחר שבדיקת דם הראתה כי אני לא מחוסנת. כעת בבדיקת דם varic zost igg 55.57 miu/ml כאשר הטווח הוא (0-135) varic zost igg<135 = negative. האם אני צריכה להתחסן שוב? יש לציין כי אני מנסה להכנס להריון (טיפולי פוריות). תודה רבה
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2009ערכי הבדיקה לא ברורים לי. אני צריך לראות טופס התשובה המקורי כדי לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת התייעצותטל01/01/2009
שלום לכם יש לי איזו תופעה כבר די הרבה זמן שבאה והולכת והיום הופיעה שוב לאחר רגיעה של כמה שבועות. מידי פעם יש לי תחושות של מין קפיצות קטנות בגוף כמו בהלה, ותחושה שאני כאילו נכבה לחלקיק שניה כמו עיניים שכמעט נעצמות לשניה או כאילו הרדמות לחלקיק שניה, אני אפילו לא יודע כיצד לתאר את התחושה. לרוב בזמן התופעות אני גם עצבני באופן כללי, כאילו לא יכול להשאר במקום אחד וחייב לזוז. לרוב מתווסף לכך גם תחושה של רצון ליציאה או יציאות מעט מעל הרגיל 2-3 במקום אחת ביום. התופעה יכולה להמשך מס' דקות ויכולה לבוא בפרקי זמן של כמה דקות ולהמשך בין שעה לחצי יום. כמו כן זה יכול לקרות מידי יום לתקופה או עם נסיגה של כמה שבועות כמו שהיתה לי עד היום. בנוסף יש לי תופעה שכשאני יושב בערב מול הטלויזיה או בסלון (לא קורה כשאני הולך למיטה לישון למשל), אני נרדם ומתעורר בפתאומיות במעין בהלה או תחושה כאילו איבדתי הכרה אן משהו כזה, זה קורה כאמור בעיקר כשאני יושב מול טלויזיה או בסלון באופן ספונטני וכמעט ולא קרה כשהלכתי לישון במיטה בלילה. ביצעתי מספר פעמים בדיקות דם בלי תוצאות חריגות פרט לכולסטרול מעט גבוה ורמת סוכר בצום של בערך 110 (שמתי לב שזו הרמה שלי מאז שנים רבות), כמו-כן עכשיו מדדתי לחץ דם 3 פעמים ובממוצע יצא 138/90. הייתי בעבר בבירור נוירולוגי חד פעמי שבמהלכו ביצעתי אאג בעירות ללא מימצאים כלשהם, הרופאה אמרה כי היא לא יודעת מה זה יכול להיות וכינתה את זה כהתקפים דמויי אפילפסיה קטנים ואמרה ויתכן כי זה גם בגלל רמה גבולית של B12. שאלותי: * מה יכולה להיות התופעה הנ"ל ? * האם היא נשמעת כמסוכנת, כי אני חושש ודי לא שקט בגללה ? * האם רק בעיה נוירולוגית באה בחשבון ? * היתכן וזו ירידת סוכר שמביאה לתופעות כאלה או שברמות שלי בצום 110 וללא כדורים זה לא יתכן ? * מה ההמלצות שלכם בנושא אני מבקש יעוץ מאחר והתופעה מפריעה לאיכות חיי מאחר ואני גם לא מרגיש בגללה כל כך טוב וגם בגלל שהיא מסיחה לי את הדעת וגורמת לי להתעסק בזה די הרבה במחשבות תודה על הכל
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2009נתחיל מהדברים הבטוחים והברורים. התופעות אינן על רקע נפילת סוכר. מעבר לכך קשה לי לומר בבטחה אולם מתוך האפשרויות הסבירות הכי מתאים הוא מתח וחרדה. היות שאין לכך בדיקות אבחון מדוייקות צריך לנסות טיפול נגד מתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוחאיקובי01/01/2009
שלום רב, הבוקר קיבלתי מכה בצד הראש,באזור הלחי רכות בסיום של העין.מכה חזקה צדדית מברזל של שער במקרה זה ,שער של גדיר עזים.היו כאבים כשעה.לאחר מכן בעת צחוק ומדיי פעם כאב שוב פעם חזר ,האם יש צורך להיבדק צילום או משהו? או כל עוד אין הקאות ,אין סיבה להלחץ. רוצה לדעת אם יש מצב שיכול להיווצר שטף דם פנימי או פגיעה פנימית חס וחלילה מה ההנחיות בתודה יוחאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
קובי01/01/2009המכה היתה אתמול בבוקר,יש סימן אדום מעט באזור צד הראש. יש כאבים מדיי פעם עדיין,בייחוד בזמן נגיעה
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2009אם המכה היתה בלחי ולא בקדקד וללא איבוד הכרה, ואם אין קושי לפתוח הפה והראיה תקינה לא נראית דחיפות במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי תלונות וכאביםלונה01/01/2009
היי, אני בת 25 שנים. באופן כללי - אני בריאה... אין לי שום מחלה ברורה אבל אני כל הזמן סובלת מכאבים שונים. אני סובלת מעצירות ונפיחות ומטופלת בקונסיל עם שיפור רב. אבל בנוסף לבעיה הזו, אני כל הזמן סובלת מכאבים שונים: כואבות לי הרגליים, הזרועות לפעמים, כל הזמן תפוס לי בגב והכתפיים. אני סובלת לעיתים קרובות מכאבי גרון ואוזניים. אני סובלת מאלרגיות עונתיות. אני הרבה פעמים סובלת מבחילות וחולשה. לאחרונה יש לי כאבים חזקים בבטן ימין מאיזור הרחם ועד איזור הצלע התחתונה. אני רוצה לציין - החיים הנפשיים שלי תקינים לחלוטין. ב"ה אין לי בעיות רציניות בחיים. היחסים עם הבעל מצויינים וגם עם המשפחה. אין כאן עניין רגשי או נפשי. ואני בטוח לא היפוכונדרית. אני באמת סובלת מכאבים לעיתים קרוובת במקומות שונים. הלכתי לרופא גסטרו שטען שיש לי את תסמונתה מעי הרגיז ונתן את הקונסיל. הלכתי לרופאת אלרגיה שאמרה לי מאילו מאכלים או אלרגנים להמנע, ואני נמנעת. הלכתי לרופאת אא"ג שלא מצאה דבר. בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין. אני לא סובלת מEBV/CMV. אין לי בעיות פרקים. ס"ד שלי בגדר הנורמה. הכל אצלי תקין. אז למה אני כל הזמן סובלת מכאבים וכל פעם במקום אחר? אני יודעת שאנשים סובלים מוירוסים לעיתים קרובות. אבל אצלי, מדובר בכאבים שנשארים לתקופה ממושכת. כאבי הרגליים למשל - מדובר בכאבים שאני סובלת מהם מזה שנים. מיפוי עצמות תקין. US תקין. כל בדיקה שאומרים לי אני עושה. אני הולכת לכל רופא שרופא המשפחה ממליץ עליו. אני מתחילה לחשוב שאני משתגעת... שמשהו אצלי בראש אולי לא בסדר. אבל אני באמת באמת סובלת! אני מותשת, אני עייפה, אני סובלת מכאבים. אני לא יודעת לאן לפנות ומה יש לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי....
טל04/01/2009את רושמת שזו לא בעיה רגשית או נפשית אבל מקריאת שאלתך נראה שזה מאוד קשור. את מוטרדת מאוד מהתופעה, מתעסקת בה כל הזמן, הולכת לבדיקות כל הזמן, אז נראה לי שאין מצב שזה לא משפיע רגשית/נפשית. לדעתי יש מצב שמדובר על פיברומיאלגיה וגם מצב נפשי/חרדתי שמוסיף לחגיגה. (נתמך גם ע"י האבחנה של מעי רגיז). לדעתי יש מקום לשקול לקיחת תרופה שתרגיעה אותך רגשית כמו ציפרלקס. אני יודע שזה מאוד מטריד ופוגם מאוד באיכות החיים וההתעסקות בזה והמחשבות על זה מביאות גם לבעיה של חרדה, אפילו שאת לא מרגישה כך. ויתקן אותי הרופא אם אני טועה או מטעה
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2009ישנן תסמונות שונות אצל אנשים צעירים ובריאים לחלוטין הכוללות כאבים שונים, כאבי שלד ומפרקים, כאבי גרון ועוד. תסמונת העייפות הכרונית לדוגמה הינה אחת מהן. ההשערה היא שמדובר בתגובה חיסונית בגוף לגורמים מעוררים כגון וירוסים למשל. במצב זה יש לנסות את כל שיטות הטיפול המוצעות החל מפעילות גופנית מבוקרת, רפואה משלימה ועד תרופות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ושיעול יבש וכואבמירים01/01/2009
שלום דוקטור זה כששבועים יש לי מין שיעול יבש . ממש כואב לי להשתעל והכאב ראש בלתי נסבל. אני סובלת מריפלקס ומטופלת בלוסק. האם יש קשר ? היות ואני מרגישה מין חנק והשיעול ממש כבד וכואב לי. אבקש בטובך להיתיחס לשאלתי . תודה ושנת 2009 רק לטובה אמן"
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2009האם יש לך נזלת ירוקה סמיכה? אם כן זה עלול להיות סינוסיטיס שעלולה לגרום גם שיעול וגם כאב ראש ואז יש לטפל באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטו בשבט, אכלתי ונפגעתי מהצנוברים.
צור24/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני גם אני!!!
צנובר02/10/2010כבר כמה ימים סובל מטעם מר בפה, ועכשיו כשאני קורא אני נזכר שיום קודם לכן אכלתי צנוברים! (מידי פעם אני אוכל צנוברים, בד"כ כאלה שקונים בסופר, לא נתקלתי בזה קודם לכן. הפעם אלו צנוברים במשקל מחנות טבע)
זה באמת מזה? לא להאמין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפהMIMI31/12/2008
שלום, בימים האחרונים יש לי טעם מאוד מר בפה, בחלק האחורי של הפה, אני חושבת שהוא מגיע מכיוון הגרון או מהאזור האחורי של החך העליון . ממה זה יכול להיות? זה מאוד מציק.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר בפה
ד''ר אביבית גולן כהן31/12/2008MIMI שלום
טעם מר בפה יכול להיות על רקע זיהום מקומי בפטריה , ולפעמים כחלק מזיהום וירלי או חיידקי השכיח כל כך בעונה זאת בדרכי הנשימה העליונות.
אפשרות נפוצה אחרת היא מרירות שמקורה בעליית מיצי קיבה, לרב במקרה זה תהיה גם צרבת או תחושת תפיחות בבטן העליונה, אך זה לא הכרחי.
לעיתים הסיבה היא חסר במינרלים כמו ברזל או חסר ויטמינים כמו B12.
יש תרופות מסוימות שבחלק קטן מהמטופלים גורמות להשפעת לוואי שביטויה הם טעם מר בפה.
כאשר רופא מסתכל על הלשון הוא מוצא רמזים שיכולים לכוון אותו לאבחנה הנכונה . על פי הממצאים הוא ידע איזה בדיקות נוספות יש לבצע ואיזה טיפול יהיה נכון.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח אכלת צנוברים לפני כמה ימים
יוסף10/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים?
מור27/03/2010מה אפשר לעשות כדי לעביר את הטעם הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי טעם מר בפה כמה ימים! מה עושים
אתי12/04/2010גם לי ומסתבר גם לחברה שלי יש כשלושה ימים את הטעם הזה המר המוזר והנורא בחיך האחורי
לא משנה מה זה לא עובר, לא סוכרייה ולא מסטיק, כל דבר שאני מכניסה לפה מחריף את הטעם הנורא
זה כבר קרה לי בעבר כשהיייתי בטיול בהודו, מה אפשר לעשות נגד התקפות כאלה??<
אני לא מצליחה לאכול כלום מרב גואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר בפה
ד''ר יעל כוכבי13/04/2010שלום !
ב"רפואית" זה נקרא DYSGEUSIA ומדהים כמה אנשים מתלוננים על כך בפורומים הרפואיים השונים.
סיבות אפשריות: דלקת חניכיים, דלקות בדרכי הנשימה (סינוסים, שקדים), תרופות רבות (פלג'יל,
אנטיהיסטמיניות, כמותרפיה), יובש בפה, חוסר אבץ, החזר קיבתי-ושטי, סוכרת, פטריות, הרעלות (עופרת, מרקורי), נזקים עצביים , חומרים כימיים (קוטלי חרקים), ועוד .
לפעמים זה כרוך בריח רע מהפה (הליטוזיס).
במקרים רבים לא מוצאים את הסיבה (אידיופתי) והחדשות הטובות הן שברוב המקרים זה עובר מעצמו.
בכל אופן, כדאי להבדק ע"י אא"ג .
בוויקיפדיה באנגלית יש מספר עצות להקלה (שתייה קרה, אוכל מתובל).
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר בפה
דפי11/08/2010צנוברים! למה רופאים לא כותבים את זה?? קניתי צנוברים קטנים ב-10 10-2- ממש בזול... ויצא ביוקר כבר התחלתי לדאוג לכיס המרה שלי וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם רע בפה
רינה22/05/2010גם לי מזה כ-3 שבועות יש טעם רע בפה. ביום ו' האחרון, כאשר ראיתי שהתופעה לא חולפת, פניתי לרופאה ששלחה אותי לבדיקות דם. לפני חודשיים חליתי וקיבלתי אנטיביוטיקה: התחלתי במוקסיפן 10 ימים, אח"כ אוגמנטין גם 10 ימים וכאשר עדיין לא עברה הדלקת המשכתי, כמובן בהוראת הרופאה לזינט לעוד10 ימים. כמובן הבראתי.......
אך לפתע כעבור מס' ימים התחילה תופעת הטעם הרע הזה שמגיע מהלוע. חשבתי שזו תוצאה של האנטיביוטקה אבל אני בשוק, לא חשבתי שכל כך הרבה אנשים סובלים מהתופעה, אני בהלם !!!!
אני אוהבת צנובר ואוכלת מזה בתאבון רב. קונה במשקל מחנות "עדן " וגם באריזות מהסופר.
יכול להיות שזה מהצנובר???
בשלב זה לא אוכל צנובר זה בטוח!!!!!
אבל איך נפתרים מהגועל נפש, כמה זמן זה לוקח?
מישהו יודע???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם רע בפה
ד''ר יעל כוכבי24/05/2010שלום, רינה
יתכן שזה קשור לחודש אנטיביוטיקה שקבלת (למה, בעצם?)
כדאי לבדוק אם פתחת קנדידה בפה.
אמצעים להקלה: מאכלים קרים, מתובלים, עשירים בחלבון, המנעות ממאכלים בעלי טעם מר או מתכתי,
צחצוח שניים תכוף, שטיפות פה תכופות, למשל עם אבקת סודה לשתייה, לעיסת מסטיק ללא סוכר או
בטעם חמוץ.
יש כתבה ב2005 בnrg על "התפרצות" הבעיה בארץ ולפי הטוקבקים הרבים , הרבה אנשים אכלו צנוברים, אולי מקולקלים? מישהי המליצה על לימון וערק שעזרו, מנסיונה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי זה התחיל אתמול
ר24/05/2010ועכשיו כשאתם מעלים את עניין הצנוברים באמת אכלתי צנוברים יומיים לפני שזה החל אחרי תקופה ארוכה שלא נגעתי בהם בכלל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר בפה /צנובר
דרור כהן18/06/2010לא יאמן לאחר שיוט באתר, אני מבין שצנובר גורם לטעם מר חזק ,שמלווה אותך כל היום.
אכלתי צנובר לפני יומיים ופתאום החל הטעם המר בחלק האחורי של הפה .
מעניין מה ההסבר שהצנובר הוא הגורם.(אני מעל יומיים עם התחושה המרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לעניין הצנוברים
יריב12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנובר
ד''ר יעל כוכבי12/07/2010שלום לכם,
לפי מידע מהאינטרנט של גולשים: מדובר בצנובר מיובא בשקיות, שמכיל חומר משמר, במיוחד אם פג תוקף המוצר. מומלץ לצרוך צנובר טרי בלבד (לקנות במשקל או לפצח איצטרובל).
לא מצאתי מידע "רפואי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי אולי זה מצנובר
אסף26/07/2010אכלתי לפני כמה ימים צנוברים שקניתי בעדן ועכשיו יש לי טעם מר כבר יומיים. אתמול בערב אכלתי שוב סלט עם הצנוברים האלה ועכשיו קמתי בבוקר עם מרירות מגעילה בפה! איזה מעצבן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנובר
ד''ר יעל כוכבי26/07/2010עכשיו גם מצנובר בתפזורת?
נשאר רק לנסות ישר מהאצטרובל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם צנובר וגם אנטיביוטיקה..
נריה28/07/2010עכשיו אני כבר מבולבלת..
מעבר לזה שלפני כמה ימים אכלתי צנוברים (מה שלא נראה לי שקשור לעניין כי אני אוהבת צנוברים ואוכלת אותם לעיתים קרובות..) הייתי חולה, במשך חודש היה לי חום וכאבים במותן, נאמר לי שיש לי אבנים בכליות ודלקת בכליה. נתנו לי שלושה סטים של אנטיביוטיקה התחלתי עם זינט והמשכתי עם אוגמנטין, אחרי זה נתנו לי צפורל נראה לי דרך הוריד במסגרת של אישפוז בבי"ח ועכשיו כשסיימתי עם הכל נשאר לי רק טעם מר בפה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר בפה
ד''ר יעל כוכבי29/07/2010שלום לך,
יתכן שהאנטיביוטיקה לזמן ממושך גרמה לפטריה בפה ולכן לטעם המר. דורש בדיקה וטיפול פשוטים.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנוברים שיובאו מסין
רוני14/06/2014הם הגורם לטעם המר. התופעה נמשכת כשבוע.
באירופה הייתה מגיפה של התופעה ב 2001 והיא נחקרה ומופיעה גם בספרות המקצועית.
מדובר בשני זנים של צנוהר שמיובאים מסין, בעקבות המחקר באירופה אסרו לצריכה של בני אדם זן אחד ואת השני אישרו רק לשימוש בתעשיית המזון.
בארץ אין כל מגבלה. לפני מספר שנים גם כאן הייתה מגיפה קטנה וצנוברים רבים שמקורם מסין הורדו מהמדפים.
האם זה הזן עצמו או העובדה שהסינים דוחפים משהו לצנוהר (חומר משמר, טרפנטין משהו אחר) אני לא יודע.
ברגע שזה קורה לזרוק את הצנוברים לפח.
מהמחקר האירופה עולה כי תחושת הטעם המר מופיעה בין 1-3 ימים לאחר הצריכה ונמשכת עד כשבוע.
לא ידוע על תופעות לוואי אחרות.
הטיפ הכי טוב שקיבלתי הוא לאכול כמה ביסים ולשתות מים כדי לשטוף את הפה.
מסטיק גם עוזר.
הכנו רוטב פסטו לפני מס ימים מצנוברים של חברת צנובר מהסופר שחשבנו שהם טובים מתברר שגם הם כנראה מיובאים מסין. למרות שלא כתובה ארץ המקור כמתבקש עפ חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרגרתי עם מי מלח וזה עבר. עכשיו
קובי10/09/2010עכשיו מלוח לי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו מלוח לי...
ד''ר יעל כוכבי10/09/2010לכולם- שנה טובה ומתוקה,
ניסיתם דבש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק מלח עוזר לי אבל
קובי11/09/2010מיד אחרי שאני אוכל משהו שוב חוזרת המרירות.
קיוויתי שהגרגור יפתור לתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגומטריה תקינה?!שרית30/12/2008
שלום רב. איך את מסבירה שעשיתי אתמול ארגומטריה והיתה תקינה לחלוטין, לעומת זאת לפני כ-3 חודשים עשיתי הולטר לב והתוצאה: פעימות מוקדמות עיליתיות וחדריות ואני מרגישה את זה לפעמים במשך היום ובעיקר בלילה בזמן מנוחה מוחלטת, יש כאן סתירה. (הרופא מעוניין בשבוע הבא שאני יעשה שוב הולטר לב). תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגומטריה והולטר
ד''ר גרי בלומברג30/12/2008שלום
הבדיקות בודקות שני דברים שונים. ארגומטריה (מבחן מאמץ) אונמם בודק א.ק.ג. אבל הכוונה היא לבדוק איך הלב מתמודד בזמן מאמץ. האם יש סימנים שמעידים על כושר לקוי של הלב.
ההולטר עושה תרשים ממושך של א.ק.ג. בכל מצב. לרוב לא מתיחסים למאמץ אלא לחיי שגרה. ומחפשים הפרעות קצב הלב. אם במקרה היו רואים סימנים של פגיעה בכושר הלב היו רושמים זאת.
פעימות מוקדמות לרוב אינן מסוכנות ולא פוגעות בכושר הלב להתמודד עם מאמצים.
האם התיעצת עם קרדיולוג/ית לגבי טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה כתגובה
ענת30/12/2008ערב טוב. הרופא רוצה שאעשה הולטר לב בפעם השנייה כי בפעם הראשונה ראו הפרעות קצב לא רבות. גם עליתיות וחדריות. ולאחרונה זה החמיר. והוסיף, שבמידה ולא יראו הפרעות קצב, הוא מעוניין שאעשה בדיקה עם מכשיר שנקרא לופ רקורדר. וזה בדיקה ממושכת יותר. ותודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפתיים ודרכי הדבקותענבל29/12/2008
שלום, בתי בת 5 חודשים. היום הבחנתי בהרפס מעל שפתה של המטפלת ונכנסתי ללחץ :-( יש לי מספר שאלות בהקשר זה: - המטפלת אמרה שאלו פצעי חום ולא הרפס. האין זה אותו הדבר? - אני יודעת שזה מדבק מאוד. האם זה יכול לדבק גם אם בתי נגעה עם ידה בהרפס? - האם תמיד יש אפשרות להדבקהכתוצאה מנגיעה של השפתיים בעור התינוקת או רק בעת התהוות פצע החום?כלומר האם היא מדבקת גם לאחר העלמות הפצע? אודה לתשובתכם המהירה, אמא לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בשפתיים
ד''ר גרי בלומברג30/12/2008שלום, ענבל
פצעי חום זה הרפס. ההדבקה במגע ישיר בין הנוזל בתוך השלפוחיות ופתח בעור או ריריות (חתך, סדק, פצע). אם אין נגעים אין הדבקה.
תדאגי שהמטפלת לא נותנת לבת נשיקות. שהייה בקרבתה אינה מדבקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון פיברואמילגיהפיני29/12/2008
היי,איך אפשר לאבחן בבדיקות דם את מחלת הפיברואמילגיה ומחלת הנשיקה? האם 2 מחלות אלו עלולות לגרום לחרדה ודיכאון קל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מגולש
טל30/12/2008מחלת נשיקה אפשר לזהות בבדיקות דם, פיברומאילגיה לא ניתנת לאבחנה דרך בדיקות. אבחנת פיברומיאלגיה היא ע"י שלילת מחלות אחרות עם סממנים דומים. לשתי המחלות יכול להיות ביטוי דכאוני נפשי במידה זו או אחרת, אך זה לא עיקר התסמין של המחלות הנ"ל. אם יש לך בלוטות לימפה מוגדלות, חום (לא חייב גבוה) תלך לרופא לביצוע בדיקות דם ראשוניות ועפ"י התוצאות שלהן לראות אם בכלל מחלת הנשיקה באה בחשבון. במידה ואין בלוטות ולא ביצעת בדיקות דם מקיפות מזה זמן רב (מעל שנה) הגיע הזמן לבצע ועפ"י התוצאות והתלונות שתציג לרופא אפשר יהיה להמשיך בבירור. ויתקנו אותי הרופאים אם אני טועה ו/או מטעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון פיברואמילגיה
ד''ר גרי בלומברג30/12/2008שלום, פיני
אני מסכימה עם רוב ממה שכתב אברהם. יש בדיקות דם למחלת הנשיקה ואין ספציפיות לפיברומיאלגיה. בקשר לאבחנה יש סימנים של כאבים באזורים מסוימים שמאוד תומכים באבחנה.
גם נכון שחרדה ודיכאון באים עם, אחרי או לפני מחלות האלו.
אבל - אין צורך בבדיקות דם "מקיפות" או "כלליות" בבן אדם צעיר ללא מחלות רקע וללא תלונות. אם יש תלונות מתאימות למחלת הנשיקה או לפיברומיאלגיה - כן מומלץ להתיעץ ברופא/ת המשפחה. ולפי שיקול דעתו/ה לעשות בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת SSRI ומשמעויותפיני29/12/2008
אני סובל כמה שנים מתחושה רעה של מועקה,חוסר אנרגיה מה שהתברר כהפרעת חרדה מתמשכת.אני מאוד רוצה לקבל טיפול תרופתי SSRI אבל יש לי חשש כבד שהתרופה תגרום לי מחשבות לא טובות,להתנהג אחרת-כלומר באימפולסיביות ולהיות "מישהו אחר". האם הרופאים בפורום (ואני מניח שכן) מכירים מטופלים בתרופות האלה שהתנהגותם לא השתנתה אלא רק התחושה הפנימית הישתפרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת SSRI ומשמעויות
ד''ר גרי בלומברג30/12/2008שלום, פיני
תרופות ממשפחת ה SSRI אינן גורמות לשינוים באישיות. היות והן מטפלות בדיכאון וחרדה יהיו שינויים לטובה - רוגע, חשק לעשות דברים, עליה בריכוז וכדומה. אבל לא יגרמו למאניה או לעודף שמחה ומרץ. רק חזרה למצב לפני הדיכאון/חרדה.
מאוד ממליצה לנסות. מהמטופלים הרבים שלי שמקבלים SSRI לא ראיתי תופעות כפי אתה מתאר רק שיפור במצבם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)