פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות
    עופר
    27/01/2009

שלום.אני בן 27 ומזה כשנה נאבק עם תופעות מטרידות יום יום,אנסה לפרט את התופעות: -התכווצויות לא רצוניות של שרירים בגוף(מן רעד בגוף) -דפיקות לב מהירות ולא סדירות דווקא בזמן מנוחה -חולשה ותשישות -צואה קשה שגורמת לתחושה של עצירות -בטן לא שקטה -תחושה של מחנק בבית החזה בדיקות שעברתי הן: ספירת דם (כולל THS ו-B12), א.ק.ג, EMG לחץ הדם 80/110 ודופק 82. לא נוטל תרופות בכלל. האם נדרשות לבצע בדיקות יותר מעמיקות?איזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות

הוספת תגובה

• תופעות

ד''ר גרי בלומברג
    27/01/2009

שלום, עופר

האם אתה ורופא/ת המשפחה חשבתם על הפן הנפשי? תלונות כמו שאתה מתאר, בנוכחות בירור תקין, הרבה פעמים קשורות ללחצים נפשיים. האם אתה חש חרדות או יש ירידה במצב הרוח?

בהרבה הרבה מקרים טיפול בתרופות נגד דיכאון וחרדה מחזיר אנשים לתפקוד מלא ללא הטרדות. שווה לנסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    סקרן
    26/01/2009

ערב טוב האם לחץ דם לא סדיר נחשב תזוזה בקצוות הערכים הנורמליים או לחצים שהם מחוץ לגבולות הנורמליים מעלה ומטה ? במילים אחרות, אם נמדד לחץ דם בתקופה של שעתיים והיו ערכים גם באזור 138/90 וגם באזור 120/80 לסירוגין, זה מעיד על אי סדירות בלחץ הדם ? מהי בכלל אי סדירות בלחץ דם ? תודה 

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/01/2009

לחץ דם להבדיל מגובה ומשקל נתון לשינויים בכל רגע. אין משמעות לשינוי הערכים מרגע לרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ רפואי
    סקרן
    26/01/2009

ערב טוב הערב לפני כשעתיים הרגשתי חולשה ברגליים כאשר לאחר כשעה הרגשתי בנוסף כאילו גודש בעיניים, כאילו הן מעט נפוחות ועייפות. בדקתי לחץ דם והממוצע הוא 138/91 ודופק 90 בשעה האחרונה מרגיש גם קור מעט מעל הרגיל ורעד מידי פעם בעיקר ברגליים ובידיים. לציין כי כשיש לי הרגשות כאלה יש לי גם הרגשה שאני צריך לצאת לשירותים, אבל לרוב ללא יציאה. האם התופעות מדאיגות ? מה יכולה לניות הבעיה ? האם לחץ הדם לא מעט גבוה ? עוד עיצות ? (דווקא היום ישנתי צהריים כשעתיים שלא כרגיל, אני לא נוהג לישון צהריים) אגב, בן 41 לא שותה, לא מעשן נ.ב. אתמול הייתי אצל הרופא בגלל תחושה של בלוטות בלסת תחתונה שאני מרגיש ב3-4 השבועות האחרונים, הוא אומנם הרגיש אותן מעט גדולות אך אמר כי לא דואג כי הן זזות ובעלות מירקם חלק. האם יש קשר ? יתכן כי הבלטות יגדלו כחודש לפני דמחלה ויראלית מתחילה ללא כל סימנים נוספים ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ רפואי

הוספת תגובה

• ייעוץ רפואי

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/01/2009

אני שלום
    לפי התאור שלך מדובר בהרגשת חולשה ותחושת קור ורעד. אם המצב זמני לעיתים הוא מבטא תופעות המתאימות למחלה זיהומית . מכיוון שבבדיקתך היו גם בלוטות למפה מוגדלות זה תורם למחשבה שאכן מדובר במחלה כזאת ( לפעמים הבלוטות גדלות לפני שיש סמני מחלה אחרים).
    לחץ הדם היה מעט גבוה, אך לא אמור לייצר הרגשה מהסוג שהרגשת.
    בכל מקרה, יש סיבות רבות נוספות שיכולות להתקשר עם התאור שלך ולכן אני ממליצה בחום, שאם התלונות לא יחלפו תוך יום-יומיים , תחזור לרופא המשפחה כדי שישלים את הברור.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו.....

סקרן
    26/01/2009

תודה אילו תופעות מהן אם ממשיכות עוד יום יומיים מחייבות בירור רפואי ? אילו סיבות עוד באות בחשבון ? האם דברים מסוכנים ? מה עוד יכול להיות פרט למחלה ויראלית ? תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לבדיקה

ד''ר אביבית גולן כהן
    27/01/2009

סקרן שלום
    אם החולשה ו/או תחושת הרעד לא חולפות תוך יום יומיים יתכן ומדובר במחלה זיהומית אחרת- למשל זהום חיידקי שצריך לטפל בו ע"י אנטיביוטיקה . תתכן גם מחלה דלקתית אחרת .
    מחלות אילו אמנם אינן מדאיגות במיוחד אך צריך לטפל בהן כדי שיחלפו.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגייה לוולטרן
    הלה מועלם
    26/01/2009

ערב טוב! לאחר ניתוח ברך, נשלחתי לשיקום באחד המוסדות הרפואיים באר עם המסמכים הרפואיים וסכום מחלה. כיום השחרור מהשיקום, הרגשתי כאבים עזים, ובקשתי משכך כאבים. האחות הזריקה לי וולטרן ללא ידיעתי, וזאת כאשר היה ידוע להם מהרישומים וכן מהצהרתי עוד קודם כי הנני רגישה לתרופות ובניהן וולטרן. לא למותר לציין כי לאחר מספר דקות "פרחתי" וכולי התנפחתי, מיד הזמינו לי אמבולנס ופינו אותי לביה"ח לטיפול נמרץ, עם קשיי נשימה ותופעות נוספות. כאמור, בעקבות אותה זריקה חיי אינם חיים, בסמוך עברתי ארוע לב וארוע מוחי שלרופאים לא היה הסבר לכך. האם יש קשר בין הוולטרן לארועים האחרים, האם אפשר לקשור בין הארועים, בהתחשב שהנני כבת 76 שנים. קראתי פסק דין בו נתת חוות דעת רפואית לגבי רגישות לתרופות. הנני יוצאת מנקודת הנחה כי אפשר לקבל ממך יעוץ פרטי באם אשקול להגיש תביעה נזיקים אך הנני מעוניינת לשוחח עימי על כך ואשמח אם תיצור עימי קשר בהקדם האפשרי. ערב טוב ותודה מראש הלה. 0522620944

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגייה לוולטרן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/01/2009

ללא ידיעת החומר הרפואי על בוריו קשה לענות לך לגבי הקשר בין התגובה האלרגית לשאר הבעיות. איני עוסק במתן חוות דעת רפואיות בנושא רשלנות אלא אם החומר נבחן קודם ע"י עו"ד העוסק בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיפול בתיק עבר לעורך דין שיגיש

הלה מועלם
    27/01/2009

תביעה. אבל לצורך העניין, ברצוני לדעת ברשותך, מהם המסמכים שאצטרך להעביר לעיונך? תודה, הלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרמיקסון. ביופסיה.
    אודי
    26/01/2009

בן 63, בריאותי תקינה, PSA מתנדנד בחמש שנים האחרונות בין 2.4 ל- 3.7 (עכשיו 3.3) ו- PSA F/T בין 17% ל- 31% (עכשיו 26%), בדיקה רקטלית תקינה, TRUS ללא ביופסיה ללא ממצא חשוד, ערמונית מוגדלת 50 סמ"ק עם הסתיידויות, כנראה גם דלקת ערמונית, ציפרודקס ואופלודקס שיפרו את הסימפטומים אך עדיין לויקוציטים מעטים בזרע. שאלותיי הן: האם לקחת פרמיקסון וכמה והאם לשלב עם הפרמיקסון אנטיביוטיקות, איזה וכמה? הוצעה לי ביופסית ערמונית, ומשביקשתי לשלב באותו הליך ביופסיה גם ביופסיה לזיהוי אנטיביוטיקה ספיציפית לזיהום שלי, נאמר לי שלא אפשרי, דבר שלא נראה לי הגיוני. היכן אוכל לבצע ביופסיה משולבת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרמיקסון. ביופסיה.

הוספת תגובה

• ערמונית

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/01/2009

אודי שלום
    שאלתך מורכבת ונוגעת לתחום האורולוגי.
    נראה לי נכון להתייעץ בנושא זה עם מומחה בתחום האורלוגי.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה
    עומר
    26/01/2009

שלום אני בן 43 בריא בדר"כ בחודשים האחרונים החלה לי תופעה של התעוררות באמצע הלילה ערנות של כשעה ושוב הרדמות עד שעות הבוקר המוקדמות מאוד לפני כחודשיים התחלתי לקחת בונדרומין 0.25 באופן קבוע אני הולך לישון בסביבות 23:00 ומתעורר יחד עם הכדור בשעה 00:30 ער לחצי שעה ואז נרדם שוב עד 5 בבוקר. במהלך כל היום אני עייף גופנית וזה מאוד מפריע לי בתפקוד . ניסיתי לאחר חודש לילה אחד בלי בונדרומין וישנתי במצטבר אולי 3 שעות וגם הן עם התעורריות רבות אודה מאוד להמלצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/01/2009

עומר שלום
    התאור שלך מתאים להפרעה במהלך השינה ולא להפרעה בהרדמות .
    הבדל זה חשוב כדי להגדיר נכון את הסיבות האפשריות: הסיבה יכולה להיות חיצונית , כלומר גורם סביבתי שמפריע ( משאית זבל בחוץ, נחרות בן/בת הזוג , מיטה לא נוחה וכו').
    הסיבה יכולה להיות קשורה עם מצבך הבריאותי ( למשל השתנה תכופה בלילה , הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, כאב מסוים המעיר מהשינה, תרופות שאתה נוטל ויכולות להפריע למהלך השינה).
    הסיבה יכולה להיות קשורה עם ההרגלים שלך ( שתיית קפה בערב, עישון),
    והסיבה יכולה להיות נפשית ( מחשבות מטרידות, חרדות ).

היות שיש חשיבות לשינה טובה , ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה שלך כדי שיעזור לך לאפיין מה מהסיבות רלוונטית אליך ומה ניתן לעשות כדי להתגבר על הבעיה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת התרופה REMOTIV
    תומר
    25/01/2009

שלום.בשל חרדה קיבלתי מרופא המשפחה את התרופה REMOTIV אותה לקחתי במשך חודשיים. לאחר שלא נראתה הטבה הפסקתי עם התרופה. כמס' ימים לאחר הפסקת התרופה החלו להופיע לי פסיקולציות/התכווצויות לא רצוניות של השרירים בגוף(ידיים/רגליים/פנים) ורעידות קלות. מאז הפסקת התרופה חלפה כבר חצי שנה אבל ההתכווצויות לא חולפות! עשיתי בדיקות דם ובדיקות אצל הנוירולוג ללא כל אבחנה או ממצא. האם נעשה לי נזק בלתי הפיך במוח בשל התרופה הזו (שבכלל ייעודה הוא לדיכאון ולא לחרדה). אני עכשיו עוד יותר בחרדה בגלל ההתכווצויות ורוצה לקבל טיפול ב-SSRI אבל חושש שמא הם יגרמו לטיקים בגוף ורעידות אף בעוצמה חזקה יותר ממה שעשו הרמוטיב.אשמח לדעת על הסיכונים של ה-SSRI.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת התרופה REMOTIV

הוספת תגובה

• הפסקת רמוטיב

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/01/2009

תומר שלום
    בספרות הרפואית לא מתוארות פסיקולציות בהקשר עם הפסקת רמוטיב.
    ידוע שחרדה מחמירה תופעה של פסיקולציות ( אך לא גורמת אותן) ואולי ההפסקה של הרמוטיב הגבירה את החרדה ואיתה את הפסיקולציות.
    לגבי SSRI- תופעות הלוואי השכיחות הן: דיכוי התיאבון, כאבי ראש והפרעות בשינה . בדרך-כלל תופעות אלה קלות וחולפות עם הזמן.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב רופאת משפ' להפניה לבדיקות דם
    אנה
    25/01/2009

שלום לקוראי הפורום היקרים! הייתי רוצה להתייעץ איתכם לגבי הנושא הבא: לפני שבוע הגעתי לרופאת המשפחה שלי (אני בקופת חולים כללית, לקוחת ביטוח פלטינום) על מנת לקבל הפניה לבדיקות דם. אני מקפידה לעשות בדיקות דם כל שנה, ואת הבדיקות האחרונות עשיתי לפני שנה בדיוק, בינואר 2008. יש לציין שאני צמחונית וכן שהנני מתכננת הריון בקרוב. ביקשתי מהרופאה הפניה לספירת דם כללית וכן לבדיקות ברזל ו-B12, והרופאה סירבה לתת לי הפניה כזו, אלא רק לספירת דם כללית. האם יתכן דבר כזה? ומה אני יכולה לעשות? האם זכותי לדרוש בדיקות אלה?

הוספת תגובה

• הפניה לבדיקות דם

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/01/2009

אנה שלום
    הספרות הרפואית תומכת בביצוע בדיקות דם על פי מה שנמצא במחקרים מדעיים כתורם לבריאות.
    יש היום קווים מנחים ברורים אשר קובעים אילו בדיקות נכון לקחת אצל האדם הבריא ובאיזה תדירות.
    המטרה בקביעת הקווים המנחים היא לא לבצע בדיקות מיותרות כיוון שהן יכולות לחשוף לטעויות מיותרות ולעיתים יש לכך השפעה רבה על המטופל.
    יחד עם זאת , הקווים המנחים הן בגדר הנחיה ולא בגדר אילוץ.
    לכן, חשוב לדון עם רופאת המשפחה שלך על הסיבות שהובילו להחלטתה, להציג לה את החשש שלך מפני חסרים הקשורים עם התזונה המיוחדת שלך ועל ההבנה שלך כי במקרה שלך יש צורך לפעול שלא לפי הקווים המנחים של כלל האוכלוסייה.
    בקשי מן הרופאה הסבר, הרי הבריאות היא שלך ואת זכאית לקבל הסבר שישכנע אותך. מרבית הרופאים שמחים לתת הסבר כזה ולייעץ מה נכון ומה לא נכון לגבי ביצוע בדיקות דם.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה דלת אספרין
    אורי
    25/01/2009

עקב אלרגיות חריפות , פוליפים בסינוסים ניתוחי FESS ואסתמה, הומלץ בין שאר הטיפולים לעשות דיאטה דלת אספרין. שאלותי א. מה משמעות הטיפול ב. שכיחותו ג. מהו הטיפול ? ד. מה הסיכונים בו תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה דלת אספרין

הוספת תגובה

• דיאטה דלת אספירין

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/01/2009

אורי שלום
    המונח דיאטה דלת אספירין אינו מוכר לי אך אני מניחה שהכוונה הייתה שלא לצרוך מוצרים ממשפחת האספירין ( הכוונה לקבוצת התרופות נוגדות הדלקת שאינן על בסיס סטרואידים וכוללות תרופות כמו נורופן, אדוויל, ארטופן, אטופן, סלקוקס וולטרן ועוד רבות אחרות).
    תרופות ממשפחה זאת עלולות להחמיר את תגובתיות דרכי הנשימה ולכן להחמיר מצבים כמו פוליפים ודומיהם.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    שרית
    25/01/2009

אני בת 55, רופא המשפחה הורה לי לקחת 5 טיפות על לחם פעם ביום. התחלתי לקחת מיום שישי, ואיני יודעת אם זה מיזה, הבטן כואבת לי מיום שישי ועד עתה, רצה לשרותים, אין לי שלשול, מרגישה אי נוחות בבטן, בעיקר בבטן עליונה, מן לחץ, ולחץ בחזה. גם אתמול באמצע הלילה הרגשתי לא טוב והיה לי קשה מאד להירדם. .האם זה יכול להיות מהויטמין די??. לציין, שלאף אחד מבני הבית לא כאב הבטן (אכלנו אותו אוכל) ונדיר שאני אסבול מכאבי בטן. תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/01/2009

לא נראה שכאבי הבטן מויטמיןD. אם הם נמשכים פני לבדיקת רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יד רדומה
    מור
    25/01/2009

מזה זמן כף יד ימין רדומה רב הזמן עם הפוגות חלקיות . לא עוזר להניע או לנער אותה.תחושת קוצים קלה גם כשהיד התעוררה. המצב סטטי ללא הטבה. גם בלילה. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    יד רדומה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/01/2009

יש צורך לשלול בעיה עצבית. כדאי לבצע בדיקת EMG-NCV

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    שירן
    23/01/2009

כבר כמה חודשים שאני סובלת מעצירות... בקושי הולכת לשירותים בגלל הקושי... יציאות מלוות בכאבים ולפעמים גם בדם... הרבה גזים במשך היום שקשה לי להחזיק בבטן וזה גורם למבוכה ליד אנשים... ולאחרונה השמנתי... האם יש קשר בין השניים? האם יש כדור שניתן לקחת שלא כולל חומר משלשל..?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות

עדי
    25/01/2009

פתרון מרפואה סינית ללא כדורים 0546848376

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/01/2009

בת כמה את? כדאי לעשות בדיקת דם כולל תפקוד בלוטת התריס. רופא המשפחה צריך לשקול צורך בבדיקת המעי=קולונוסקופיה. כדאי גם להתייעץ עם דיאטנית לגבי הרכב התזונה. אפשר להשתמש בחומרים מרחיבי נפח הצואה שאינם בעצם משלשלים כגון אגיוקור או אגיולקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום בסביבות ה37.2 כבר 5 ימים
    לאה
    21/01/2009

שלום, אני בת 30. בריאה בדרך כלל במוצ"ש התחלתי להרגיש לא טוב (קצת נפיחות בבטן ומעט שילשול) ומדדתי חום של כ37.6. אחרי כמה שעות ההרגשה הרעה חלפה אבל החום המעט גבוה מהרגיל נשאר. מאז הוא נע בין 36.9 ל37.3. אין לי שום הרגשה רעה אחרת מלבד החום עצמו. האמת שגם הוסת שלי מאחרת בשבוע (ללא שום סיבה) אבל זה מעולם לא היה שעון שווצרי אצלי. ביום א' הלכתי לרופא והוא שלח אותי לדביקות שטן וצואה ואני ביקשתי שיוסיף גם בדיקות דם על הדרך... הוא רשם לי כדור בשם resprim forte אבל אמר שאם אני מרגישה שאני לא חייבת אותו אז שאני לא אקח עד תוצאות הבדיקות התוצאות טרם הגיעו ואני קצת מתפסת על הקירות כי באינטרנט ניתן בקלות למצוא איזה 30 מחלות (סרטטן לרוב) שמתחילות בחום כזה.... עד שיגיעו תוצאות הדביקות אשמח לשמוע דעות... וכן אני דואגת מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    חום בסביבות ה37.2 כבר 5 ימים

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/01/2009

כרופא משפחה ראיתי אינספור מקרים כמו שלך. הסיבה ברוב המקרים זיהום וירלי שחולף לבד תוך כשבוע. אין שום חשש לסרטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    אלמונית
    21/01/2009

לרופאים שלום רב! הנני בת 25 בריאה בד"כ. מזה 4 חודשים יש לי מס תופעות לא ברורות, אתחיל בזאת שהכי מדאיגה אותי יש לי קפיצות שרירים קטנות שאינן כואבות אך נראות לעין בברור במשך כל שעות היממה בכל הגוף מלבד בפנים (בפנים לעיתים רחוקות) בנוסף היתכוציות שרירים כמו אחרי פעילות גופנית והרגשה שהידיים חלשות אחרי פעולות פשוטות (לא באופן רצוף לפעמים יש חולשה ולפעמים לא) וכן כאבים נסבלים במפרקים (גם לא רצוף) ומלווה את כל זה עייפות כללית יכולת שינה של 12-14 שעות ואני קמה עייפה (העייפות התחילה לפני כשנה וחצי-שנתיים) הופיעו לי עגולים שחורים גדולים סביב העיניים עד כדי כך שאנשים מעירים לי שאני זקוקה לשינה כי אני נראית "מותשת"... אני מסתובבת עייפה וחסרת אנרגיה עם תחושת דכדוך. פניתי לנוירולוג שביצע בדיקה גופנית הליכה, אצבע לאף, רפלקסים וכו' שיצאה תקינה וכן הופנתי לבדיקות דם וEMG שיצאו תקינות, פרט למחסור בקריניטין שנמצא חסר בבדיקות דם. אני נוטלת קריניטין כתוסף בהמלצת הרופא. שאלותיי הן 1. מה זה יכול להיות? 2. מה פשר קפיצות השרירים הטורדניות והתכוציות השרירים והחולשה? 3.מה זה קרניטין ומה תפקידו ואך הוא קשור לכל הסיפור הזה (הרופא אמר שקשור לשרירים אך לא פירט) אף רופא/ רוקח ששאלתי לא ידע מה זה קרניטין ומה גורם למחסור, ולקח לי המון זמן להשיג ולרכוש את הקרניטין לאחר טלפונים רבים לקופ"ח. מתנצלת מראש על אורך וכמות השאלות אך אודה לכם מאוד אם תענו לי לשאלותיי בתודה מראש אלמונית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• הוספת אינפורמציה

דפנה
    23/01/2009

בהמשך לשאלתי בנוגע לקפיצות שרירים וקרניטין. אני לא יודעת אם זה קשור (אך אולי כן) בנוסף לבעיות שפורטו לעיל, יחד עם העייפות התמידית (שהחלה לפני שנה וחצי לערך) אני סובלת מכאבי ראש שהוגדרו מיגרנה ומכאבי בטן ושילשולים, בבדיקת דגימת צואה נמצא דם והופנתי לגסטרולוג ולבדיקות קולונוסקופיה שמסיבות אנטומיות לא הושלמה ולחוקן בריום שיצאו תקינות, צילומי וושט, קיבה ובדיקה לזהוי חיידקים ויצא תקין, למרות שעדיין היה דם לא נמצאה הסיבה וכך זה נותר עד היום נאמר לי שזה "מעי רגיז" . "מתארחת" אצלי פטרייה בנרתיק ובלחי פנימית בפה כשנה וחצי ושום טיפול לא מזיז אותה משם. עשתי אפילו בדיקת H.I.V שברוך ה' גם הייתה תקינה. וכל התקופה מלווה בעייפות. עם כל זאת המשכתי לחיות את חיי אך עכשיו (4 חודשים) נוספו גם הקפיצות שרירים וכו' וזה כבר ממש מלחיץ. כבר התחלתי לחשוב שאני היפוכונדרית אך רב הבעיות נראות לעין (קפיצות שרירים, פטריה, דם בצואה) ואפילו הרופאים לא יודעים מה לומר ושולחים אותי ללא טיפול ממוקד. אני מרגישה כמו בת 80 כשאני בסה"כ בת 25 ולפני שהכל התחיל הייתי בחורה נמרצת, בריאה ופרט לשפעת בחורף לא חולה . יש חוט מקשר בן כל הסימפטומים לבין השאלה מה21/01 ? אני הוספתי את האינפורמציה כי ראיתי שדילגתם עליי ומאוד חשוב לי לקבל תשובה. שאולי יכולה להגיד סוף סוף מה זה והכי חשוב אך מטפלים כדי שאחזור לעצמי. בתודה מראש. אלמונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה תמיד מדלגים עליי????????????

דפנה
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשוה

ד''ר גרי בלומברג
    27/01/2009

שלום

קודם כל, אני מתנצלת שמשום מה לא קיבלת מענה קודם. לפעמים קשה לראות אילו פניות חדשות בין אלו שכבר נענו. נשתדל יותר.

אני מבינה את הסבל שלך ואת התסכול שלמרות בירור מקיף לא נמצאה סיבה לתלונותיך. האם את או רופא/ת המשפחה חשבתם שאולי הבעיה היא קשורה ללחץ נפשי? בנוכחות בירור תקין, תלונות כמו שלך מאוד קשורות לחרדה ו/או דיכאון. כדאי לתת את הדעת ולנסות תרופות נגד דיכאון/חרדה. ברוב המקרים הטיפול מחזיר את האדם לתפקוד מלא.

לגבי הקרניטין - לפי הספרות רק חוסר חמור - פחות מ 5-10% של הנורמה - מהווה בעיה. החוסר לרוב מולדת או קשור לתרופות מסוימות. אם את לוקחת תוספת לא צריך להיות בעיה. לא נראה לי שהתלונות שלך קשורות לחוסר קרניטין.

קפיצות שרירים = פסיקולציות עם EMG תקין ככל הנראה יותר נפוץ מאשר ידענו קודם. התופעה מטרידה ומדאיגה אבל מוחמרת ע"י תגובות של לחץ וחרדה. מה שעושה מעגל סגור. אני חוזרת וממליצה לנסות תרופות נוגדות דיכאון/חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    אריה
    20/01/2009

השלום יש לי שאלה בנושא הכולסטרול. אבא שלי בן 49, מעשן קופסא ליום וסובל מעודף משקל. הקולסטרול שלו עלה לאחרונה ל 270 ה LDL שלו קצת גבוה וה HDL קצת נמוך . רופאת המשפחה שלו מתעקשת לא לתת לו סטטנים אלה רק שמן דגים וזאת בגלל שלפני 6 שנים הוא סבל מטראומה קשה של הכבד (הפטיטס B) שעליה הוא התגבר בינתיים לחלוטין. החשש שלי שעד שהיא תתעור אבא יעבור התקף חלילה שכן הוא בקבוצת סיכון גבוהה. הוא ניסה גם לקבל 100 מ"ג אספירין פעם ביום אך זה עשה לו כאבי ראש קשים וכאבי בטן (סובל מבקע סרעפתי- מקבל לוסק) בבקשה ענו לי האם הרופאה צודקת לגבי הסטטנים שכן הכבד כיום מתפקד באופן נורמאלי לחלוטין תודה אריה

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/01/2009

כדאי לבקש מהרופאה יעות מומחה כבד בשאלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה