מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבה בחזהבר08/02/2009
שלום רב אני סובל מקוצר נשימה כ3 שבועות בצילום חזה לא נמצא דבר כמו כן הנני סובל מכאב בחזה אמש במשך שעתיים הרגשתי דקירות חזקות בחזה והיום אני מרגיש תחושה של בעירה בחזה? מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בחזה
ד''ר אביבית גולן כהן08/02/2009בר שלום
לגבי תלונות על קוצר נשימה ממושך , כאב בחזה , דקירות בחזה וצריבה יש מספר אבחנות אפשריות.
-תתכן בעיה במעטפת הריאות ( אחרי זיהום בדרכי נשימה, בד"כ חולף מעצמו)
- תתכן הפרעה בריאה עצמה אשר לא תמיד ניתן לראותה בצילום חזה
-עליה בחומציות הקיבה שכיחה מאוד כהסבר לנ"ל
-תתכן בעייה שרירית או עיצבית עקב עומס על הכתפיים או הגב העליון או עקב שפעת
ועוד אפשרויות רבות אחרות.
חשוב לאבחן את הבעיה שממנה אתה סובל ולכן ממליצה לך מאוד לפנות אל רופא המשפחה כדי להמשיך בברור .
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ושיעול מחניקמרים06/02/2009
דוקטור שלום: מזה שבוע יש לי כאבי גרון . ושיעול ממש מחניק מלווה בכאבי ראש. האם זה קשור לבלוטות הלימפה? האם יכול להיות שזה סרטני? אני ממש מבוהלת היות ויש לי תור רק בשבוע הבא לרופא אאג. תודה מחכה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון ושיעול מחניק
ד''ר גרי בלומברג06/02/2009שלום, מרים
לא ברור לי למה קבעת תור לרופא א.א.ג. האם רופא/ת המשפחה המליצ/ה?
התלונות שלך מאוד מתאימות למחלה וירלית של מערכת הנשימה. שבה יכול להיות בלוטות לימפה מוגדלות ורגישות.
תפני (אם כבר לא עשית זאת) לרופא/ת המשפחה לבדיקה והמלצות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מכאיב מתחת לצלעותאטי05/02/2009
בשבוע האחרון הרגשתי כאב בצד ימין בזמן התכופפות. (אני אשה בת 32) במישוש הרגשתי גוש ממש מתחת לכלוב הצלעות בצד ימין (איזה סנטימטר או שניים, נמוך מקו הצלעות, ודי בצד) בצד שמאל באיזור המקביל אין כלום. הלכתי לבדיקת רופא משפחה, והוא אמר שדובר בגוש שומני וצריך "לעקוב" ולא נראה מודאג. אותי זה כן מדאיג, כי מדובר במשהו חדש וזה גם די כואב בשינויי תנוחה. מי הרופא שאמור לבדוק במקרה כזה? לא כדאי שאעשה צילום או אולטראסאונד לראות מה קורה שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש מכאיב מתחת לצלעות
ד''ר גרי בלומברג06/02/2009שלום, אטי
יכול להיות שהגוש השומני היה שם קודם ועד להתכופפות לא שמת לב. אם זאת, אם את מודאגת תבקשי מרופא המשפחה הפניה לאולראסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסה בכליהחנן05/02/2009
שלום. בסריקת CT של עמוד שדרה תחתון נמצא ציסטה קורטיקלית בכליה אחת . שאלתי היא : מה זו הציסה הזו והאם עלי לדאוג ? האם לבצע בדיקות נוספות בגלל הציסטה הזו ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסה בכליה
ד''ר גרי בלומברג06/02/2009שלום, צביקה
ציסטה קורטיקלית בכליה ממצא די נפוץ שמוצאים באקרעי (כמו שאצלך). סביר שהייתה שם שנים אבל לא ידעת ממנה.
כל עוד שאין ריבוי ציסטות ותפקודי כליה (בדיקות דם פשוטות) תקינות אין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שלום, האם ריספרדל בכדורךחדיךגכדד05/02/2009
4 מ"ג ליום מזיק לכבד? כי זה נכנס דרך מערכת העיכול.. לעומת זאת ריספרדל קונסטה מוזרק דרך השריר בישבן. במקרה הזה זה לא עובר בכבד? גם המינון הוא יותר נמוך בזריקה קונסטה זה יוצא 50 מ"ג לחודש ובכדור 120 מ"ג לחודש.. עדיף קונסטה? מבחינת הכבד ? ושאר איברים? או שזה אותו דבר באותה מידה? בנוסף האם הכדור גורם להשמנה? או רק בגלל שהוא גורם ליותר תיאבון? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל
ד''ר גרי בלומברג06/02/2009שלום
כל תרופה, דרך הפה או דרך השריר או וריד, מפונה לפחות חלקית דרך הכבד. מכאן ולהגיד שהיא פוגעת בכבד רחוק מאוד. מעט מאוד תרופות ידועות כפוגעות בכבד.
4 מ"ג ביום מינון מקובל. אין להשאוות מינונים דרך הפה לדרך השריר.
הזריקה מכוונת לאלו שלא מקפידים לקחת את התרופה. כך יש מעקב של הצוות הרפואי.
בקשר להשמנה - תרופות כמו ריספרדל יכולות לגרום לעליה במשקל. לפחות חלק ממנו עקב עליה בתאבון. כדאי להקפיד על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית להקטין את ההשפעות של התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מעל איזור החזהאורית05/02/2009
כחצי שנה יש לי כאבים מעל איזור החזה בשני הצדדים. הכאב רק במגע. השאלה אם זה תקין או סיבה לחשש. מה זה יכול להיות?. חשבתי בתחילה שזה כאב שרירים, אך זה כבר נמשך כחצי שנה ולא משתפר. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מעל איזור החזה
ד''ר גרי בלומברג06/02/2009שלום, אורית
רגישות (כאב במגע) של הצלעות נפוצה ולרוב ללא משמועות רפואית. אם את צעירה ובריאה בדרך כלל והרגישות לא החמירה - אז רוב לא נראה שישן בעיה רצינית.
אם יש החמרה תפני לרופא/ת המשפחה. אפשר לעשות מיפוי עצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה היה?...מישהי04/02/2009
לפני כמה שבועות סבלתי במשך שבוע מבחילות, כאבי ראש, סחרחורות, התעלפות (פעם אחת) וכו', לאחר שבלעתי 20 כדורים של ויפאקס XR, אחרי כמה ימים באתי לרופא בגלל שהרגשתי מאוד רע כל השבוע, לא אמרתי לו על הכדורים שבלעתי, הוא לא מצא משהו גופני ואמר שאני נראית ממש במצב נפשי רע ושלח אותי דחוף לפסיכיאטרית שלי (גם לה לא העזתי לספר...), ביקשתי ממנו שיביא לי משהו לבחילות כי ממש סבלתי מזה ולא הצלחתי כמעט לאכול, הוא רשם לי פראמין, 10 כדורים (באמת שסבלתי נורא מהתופעות הפיזיות והלכתי רק אחרי 6 ימים בערך ולא ישר, וציפיתי לקבל יחס לזה ולא כאילו שזה כלום וזה נפשי), אז חזרתי הביתה מבולבלת ומצוברחת, כי זה לא הכי מצא חן בעיני, ואז החלטתי לבלוע את כל הכדורים שהוא רשם לי (10 פראמין), סתם החלטה אימפולסיבית, כי זה מה שהיה בא לי לעשות... נהיתי מנומנמת והלכתי לישון, אחרי כמה זמן התעוררתי פתאום עם חוסר שקט מטורף, לא הצלחתי למצוא שקט בשום תנוחה ושום מקום, והתחלתי לרעוד... התחלתי להלחץ ולבכות, כי זה היה מלחיץ ולא הצלחתי למצוא שקט ולהפסיק לרעוד, אמא שלי נלחצה ולקחה אותי למיון, שם חשבו שזה משהו נפשי (התקף חרדה למשל) או זיהום בדרכי השתן, חשבו להביא לי משהו להרגעה אבל בסוף לא הביאו לי, שמו לי אינפוזיה עם נוזלים (כי הייתי קצת מיובשת), אנטיביוטיקה ואופטלגין, אחרי כמה זמן שם הרגשתי יותר טוב, אבל עדיין זה היה רק יותר חלש, אמרתי שאני בסדר כי רציתי לעוף משם למרות שעדיין זה היה והלחיץ ולא ידעתי מה יהיה... זה עבר רק אחרי איזה יום ואולי יותר... הם איבדו את הבדיקת שתן שעשו לי, כך שלא יכלנו לדעת אם היתה דלקת... (מה שהיה זה רעידות, חוסר שקט, הרגשת חנק / קשיי נשימה, דופק מהיר, הזעה, והרגשה שהשרירים או משהו כזה מכווצים חזק, לחוצים בצורה שכאבה) הפסיכיאטרית שלי אמרה שזה נשמע כמו התקף חרדה קשה, אני לא ממש בטוחה שזה מה שזה היה ורוצה לדעת ממה זה היה כי זה מלחיץ אותי עדיין ואני פוחדת שזה יקרה שוב. כמה שאלות - 1. זיהום בדרכי השתן יכול לגרום לכאלה תופעות? (אני מוכרחה לציין שלא היו לי כאבים, לא בהטלת השתן ולא בכלל, לא היה לי חום. רק היתה לי תדירות גבוהה של שתן) 2. יכול להיות שעשרת כדורי הפראמין שבלעתי גרמו לזה? 10 כדורי פראמין יכולים לגרום לכזה דבר? ואולי זה התקף חרדה שהם גרמו? כל עזרה להבנה של מה שקרה תעזור לי מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/02/2009פראמין במינון גבוה גורם אי שקט ורעד. כמעט בטוח שסבלת מתופעות לוואי של פראמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואי... ממש תודה רבה
מישהי05/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך ציסטי בתרסריון???בני04/02/2009
שלום רב לפני שנתיים וחצי שלחו אותי לסי טי בטן כסבלתי מכאב בטן עד עכשיו.הינה תוצאה של בדיקה: טומוגרפיה ממוחשבת בטן ללא הזרקת חומר ניגוד בשל אי ספיקת כליות.מצב לאחר כריתת כחיה ימנית.הופנה לבירור בשל כאבים בבטן עליונה.באיזור מעבר חזה בטן ציור ראתי תקין.ללא עדות לממצא מוקדי.בבטן-בהיסתיגות שלא הוזרק חומר ניגוד קיבה בדיסטנציה עם תהליך רקמתי אקזופיטי ללומן שנמצא על התרסריון בקוטר 2.3 סמ.התהליך לקיר הלטרלי של בצל התרסריון סמיכותו נוזלית מודד 10HU. התהליך נמצא בסמוך לסיכות ניתוחיות לאחר כריתת כיס מרא טיבו לא ברור מבדיקה זו.האם מדובר בתהליך בדופן התרסריון או בתהליך שקשור באיזה שהיא צורה לדרכי מרא?אין עדות להרחבת דרכי מרה תוך כבדיות ואין עדות להרחבת צינור לבלב.מצב לאחר כריתת כליה ימנית.אדרנלים תקינים.כליה שמאלית תקינה.ללא עדות ללימפודנופתיה רטרופריטוניאלית.פזור חומר ניגוד באותם חלקים של המעי אשר מלאים בחומר ניגוד ללא ממצא חריג.עיבוי דופן הסיגמואיד קולון.עיבוי דופן הרקטום לקורלציה קלינית. סיכום:תהליך ציסטי בסמוך לסיכות הניתוחיות של כריתת כיס המרה הלוחץ על בצל התרסריון טיבו לא ברור.ממצא זה דורש קולרציה עם EUS.בספק עיבוי דופן הרקטום לקורלציה רקטוסקופית. ובMRA של בטןמשנת2008:בתחתית הכבד מודגמת מעין ציסטה שטוחה באורך 15 מ"מ וברוחב 4 מ"מ. בEUS מ2008לא מצאו כלום אז שאלה כזו מה מדובר בסיטי ומה מדובר ב אנגיו ,זה אוטו תהליך ציסטי?או אחר?בגסטרוסקופיה לא רואים כלום.מה לה עשות?הכאבים בלתי נסבלים.למי לפנות??מי מומחה או פרופסור בגסטרואנטרולוגיה או אנדוסקופית?או לפנות לכירורגים?איזה מומחה עובד בגסטרו בשרותי בריות כללית?תעזרו לי אני בו 32
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/02/2009מאוד יתכן שב CT וב MRA ראו אותו דבר. בקש מרופא המשפחה להמליץ לך למי לפנות ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצוואראליהו03/02/2009
שלום מזה 3 ימים יש לי כאב בצוואר בצד ימין, הכוונה בגובה מעט מתחת לגרוגרת נוטה לצד ימין. הכאב אינו מופיע בבליעה אלא בפיהוק או לפעמים בשינוי תנוחה ונראה כאילו הוא פנימי יותר ולא מתחת לעור. ניסיתי למשש ולא הרגשתי באזור בלוטה נפוחה. האם יתכן כי עדיין מדובר בבלוטה ? האם זה יכול להיות שקד ? האם זה המיקום שלו והאם יתכן כי הבעיה בו מבלי שהוא יכאב בבליעה ? האם ליחה מאוד צמיגה שיש לי לעתים קרובות יכולה להיות קשורה ולגרום לכאב זה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצוואר
ד''ר גרי בלומברג03/02/2009שלום
קשה מאוד לענות בלי לבדוק אותך. ממליצה לפנות לרופא/ת משפחה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא מש' מותר לבצע בדיקה חודרנית?קוגי03/02/2009
האם לרופא משפחה יש סמכות לבצע בדיקה חודרנית ואם כן האם מותר לו לבצע אותה דרך החדרה של איבריו(אצבעות הרופא) לפציינט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד''ר גרי בלומברג ,בבקשה אשמח לתשובך
קוגי03/02/2009האם לרופא משפחה יש סמכות לבצע בדיקה חודרנית ואם כן האם מותר לו לבצע אותה דרך החדרה של איבריו(אצבעות הרופא) לפציינט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גרי בלומברג03/02/2009שלום, קוגי
לרופא משפחה מותר לבדוק גם בדיקות חודרניות כמקובל ברפואה. זה כולל בדיקה רקטלית (אצבע בפי הטבעת), בדיקה גינקולוגית (אצבעות בנרתיק), חיפוש בקע מפשעתי בגבר (אצבע דרך שק האשכים כלפי מעלה). כל אחת רק עם הסכמת הנבדק/ת.
לא ברור לי על מה בדיוק מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות ותוצאות בדיקת דםענת03/02/2009
הדפסתי בטעות השאלות במכתבה של עינת, ואודה לכם באם תענו לי כבר שם. סליחה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות ותוצאות בדיקת דם
פעמיות מוקדמות בפני עצמן אינן בעיתיות - הבעיה בתדירות ומשך. זוגות ושלישיות מתיחס לכמות הפעימות המוקדמות ברצף. כדאי לפנות לקרדיולוג עם תוצאות ההולטר. לא דחוף.
בדיקות דם של הבן בגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמישהו03/02/2009
שלום, אני בן 23. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם: CBC - תקין. כימיה תקינה. למעט TRIGLYCERIDES 206 (הנורמה: 10-150) כמו כן - PARIETAL CELL Ab 13.3 (הנורמה: 0.0-9.9) מה אומרות הבדיקות? המשך אבחון / טיפול? האם רמת ה TRIGLYCERIDES הגבוהה ואו רמת PARIETAL CELL Ab יכולים להיגרם בשל טיפול ממושך ב - CYMBALTA? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
טריגליצרידים מעט גבוהים אינם דורשים טיפול תרופתי. כדאי לשמור על תזונה בריאה עם פחות סוכר וקמח לבן.
לא ברור לי למה בדקו לך PARIETAL CELL AB. תצטרך לברר עם הרופא/ה ששלח את הבדיקה.
טיפול ב CYMBALTA מחייב מעקב לאחר אנזימי כבד. לא ידוע לי השפעה על בדיקות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחי רדומהאורלי03/02/2009
שלום, אני בת 23. לפני שנה וחצי נשברה לי חתיכה מאחת השיניים בלסת התחתונה. האזור לא כאב ולא הציק. לפני כמה חודשים הלכתי לבדיקה לרופא שיניים ונאמר לי שיש צורך בטיפול שורש, אך לא דחוף. לפני כמה שבועות התחילו כאבים באזור, גרמו גם לכאב בגרון באותו צד ולעתים גם הקרינו לאוזן. הכאב עבר לאחר אקמולי נוזלי במינון נמוך (10 מ"ל). מזה יומיים אני מרגישה הרדמות (תחושה כמו אחרי הרדמה מקומית בטיפול שיניים) של כמעט חצי פנים (באותו צד) - לחי שפה, נחיר, עין. בבדיקת רופא שיניים - דרוש טיפול שורש, שוב - לא דחוף, אין צורך באנטיביוטיקה כי יש רגישות לקור. כמו-כן, בשבועיים האחרונים היו כ-10 אירועים של דימום ספונטני מהאף. (קבלתי מכה באף לפני כחודש וחצי אך אז הכאב חלף במהרה וללא דימום). אני כמובן אפנה בהקדם לרופא משפחה לבדיקה ובירור, אך הייתי רוצה לדעת מראש מה יכול להיות פשר כל הסימנים הללו. האם לדעתך יש קשר בין תחושת ההרדמות לשן? בתודה מראש, (וסליחה על האורך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי ...
אליהו03/02/2009לדעתי מעורב בסיפור גם עצב כלשהוא שהוא בעצם גורם לחוסר התחושה האם חוסר התחושה הוא תמידי או לסירוגין ? יתכן כי בגלל השן או המכה נפגע איזה עצב או שעצב כלשהוא לחוץ באזור וגורם לחוסר התחושה. אני חושב שכבר היית צריכה לגשת לרופא לבדיקה אם חוסר התחושה נמשך כבר כמה ימים. רק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחי רדומה ודימום מהאף
ד''ר גרי בלומברג03/02/2009שלום, בר
ההירדמות יכולה לנבוע מלחץ על עצב באזור השיניים. כדאי לעבור את טיפול השורש.
דימום מהאף מאוד נפוץ. קשור לנימיות פגיעות בריריות האף. יובש הרבה פעמים הסיבה. היות וזה קרה הרבה לאחרונה, כדאי לעשות בדיקות דם של ספירת דם ותפקודי קרישה.
לא רואה קשר בין שתי התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעתיערה02/02/2009
שלום רב, אני בת 24, בריאה בדרך כלל. ביום שישי התחלתי להרגיש לא טוב, אתמול (יום א') עלה לי מעט החום ל-38.2, החום עדיין קיים היום והוא בין 37.8- 38.1 אני סובלת מכאבי בטן, גב, מעט שרירים (ידיים, רגליים) ושיעולים קלים. ובשעות האחרונות הכאב מעט החמיר- התחילה לי נזלת קלה, והתחיל לכאוב לי בעצם בין השדיים- כל פעם שאני לוקחת נשימה עמוקה או שאני משתעלת, כמו כן הכאב בגב התחתון גם החמיר, וגם אני מרגישה קושי קל לנשום- אולי זה קשור לכך שעקב פיצוץ בצינור בדירה והשארת הרצפות פתוחות כל הדירה שלי מלאה אבק. מכיוון שאני סטודנטית וזה מאוד בעייתי מבחינתי להפסיד את הלימודים- החלטתי ללכת אתמול והיום ללימודים, ומחר אני מקווה גם ללכת (כמובן שאני יושבת רחוק מכולם- כדי למנוע מהם להדבק ממני). הייתי אצל הרופאה באוניברסיטה שאמרה לשתות הרבה, לנוח, בנוסף לכך היא נתנה לי כדור נגד ליחה (הבעיה היא שבית המרקחת אינו קרוב לביתי ואין לי כוח לנסוע לקנות את התרופה אז ויתרתי על כך). השאלה שלי עד כמה זמן מחלת השפעת יכולה להמשך? וכיצד אני יכולה להפחית את משכה? והאם זה הגיוני שיכאבו לי השרירים כתוצאה משפעת? (בעבר זה מעולם לא קרה לי) וכיצד אדע אם מומלץ לחזור לביקורת אצל הרופאה? תודה רבה ולילה טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד''ר גרי בלומברג03/02/2009שלום, דניאל
נשמע כמו מחלה וירלית "רגילה" אבל אם אין שיפור בעוד כמה ימים תפני לבדיקה של רופא/ת המשפחה. מהלך המחלה יכולה להיות יומיים-שלושה אבל לפעמים יותר משבוע. יש שגורסים שויטמין C מגן וגם מקצר - אפשר לנסות.
כאבי שריר מאוד נפוצים בשפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיני Bשי02/02/2009
אני מטופל בכללית משלימה אצל נטורופת בגלל מצב של חרדה מתמשכת.
למרות שבדיקות הדם שלי תקינות כולל B12 (הערך שלו 331) הנחה אותי הרופא הנטורופת לקחת
קומפלקס B במינון 50 מ"ג.הוא אומר שהויטמינים האלה עוזרים לגוף נגד סטרס ע"י ייצור הורמונים
ונרוטרנסמיטורים חשובים במערכת העצבים.
האם ידוע לרפואה הקונבנציונאלית על תרומתם של ויטמינים אלו במצבי מתח,חרדה ודיכאון קל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/02/2009איני מכיר הוכחות שטיפול בויטמיני B כשאין חוסר משפר מצב רגשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)