פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מעל המותן
    שרית
    30/11/2008

בזמן שאני הולכת, או שוכבת ומתהפכת מצד לצד יש לי כאבים חזקים מעל המותן למעלה בכוון הגב. גם כשאני לוחצת עם היד חזק לוודא היכן הכאב- העצמות השרירים כואבים. האם זה מהגב? ריאות? ניסיתי למרוח וולטרן בתקווה שאולי זה יעזור- אך מאומה. כל תזוזה שלי, צד ימין כואב. מה זה צריך להיות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מעל המותן

הוספת תגובה

• כאב מעל המותן

ד''ר אביבית גולן כהן
    02/12/2008

סמדר שלום
    כאב המושפע מתנועה או מלחיצה קשור בדרך כלל עם מערכת השרירים והעצמות. נפוץ למצוא כאב כזה כאשר "נתפס " שריר או אחרי שנחבלים קלות באזור.
    חשוב לדעת כמה זמן נמשך הכאב הזה, האם הוא מלווה בתלונות נוספות כמו צריבה במתן שתן או הפרעות אחרות במתן השתן, האם יש תלונות על בחילות, הקאות או שינוי בהרגלי היציאה, האם היה חום ועוד שאלות חשובות רבות.
    הכי חשוב זה לבדוק, היות שבבדיקה ניתן לכוון בקלות יחסית למקור הכאב.
    לכן, אני ממליצה לך ללכת להבדק אצל רופא המשפחה במידה והכאב אינו חולף.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור דפיקות לב חזקות
    דני
    29/11/2008

שלום רב, אני בן 27 וסובל בחצי שנה האחרונה מדפיקות לב חזקות.אני מניח את היד על בית החזה וממש מרגיש את הדפיקות בעוצמה. עשיתי ספירת דם כולל THS ופרופיל שומנים. והבדיקות יצאו בסדר. גם בדיקת E.C.G יצאה תקינה לחלוטין ונרשם דופק 81. אני בריא בד"כ,לא מעשן ולא לוקח תרופות. מה ניתן לעשות הלאה להמשך הבירור?זה ממש לא נעים לי..

לקביעת תור
    סגירה
    בירור דפיקות לב חזקות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    30/11/2008

אני מניח שמדדו לך לחץ דם והוא תקין. אם לא עשית בדיקת הולטר, הקלטת אקג 24 שעות, כדאי להשלים בדיקה זו. אם גם בדיקה זו תקינה כנראה שהרגשת הדופק החזק אינה נובעת ממצב מחלה. לעיתים בעת מתח ולחץ זה קורה. אם זה מפריע לך ניתן להציע טיפול שישפר את התחושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וסכרת
    אני
    29/11/2008

שלום,בת 36 מתכננת הריון 3 כ 9 חוד' מטופלת בגלוקומין 1 ליום ומאוזנת. שאלתי היא:הבנתי שבהריון אסור לקחת גלוקומין האם יש כדור תחליפי או שאאלץ להזריק אינסולין?תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון וסכרת

הוספת תגובה

• הריון וסכרת

ד''ר גרי בלומברג
    29/11/2008

שלום, אני

למרות שיש עדויות ששימוש בגלוקומין בטוח בהיריון, עדיין מקובל להעביר אישה סוכרתית לטיפול באינסולין עוד לפני ההריון ועד ללידה.

משום שהאיזון קריטי ביותר בשלושת החודשים הראשונים של ההריון, כדאי להתיעץ עם רופא/ת הנשים לגבי טיפול לפני הכניסה להריון. ולא לשכוח חומצה פולית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    קובי
    29/11/2008

שלום רב, אני בן 27,בחור בריא בדרך כלל. מהבוקר מופיע לי כאבי גב שיותר כמו בלוק תחושה של בלוק בגב.באמצע הגב ועד מעלה.אין כאבים בזמן לחיצות בגב.האם זה יכול להיות משהו לבבי חס וחלילה? מדיי פעם יש כאבים גם בבית החזה בצד שמאל רק. בתודה רבה. שימיק.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאב גב

ד''ר אביבית גולן כהן
    29/11/2008

שימיק שלום
    כאב גב , בדרך כלל מקורו בשרירי הגב.
    היות שאצלך הכאב אינו מגיב ללחיצה ויש גם כאב בבית החזה צריך להביא בחשבון גם אפשרויות אחרות כמו כאב הקשור ללב, לכלי הדם או לראות.
    אם הכאב ממשיך מומלץ מאד לפנות לבדיקה רפואית.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבית השחי מידי פעם
    קובי
    29/11/2008

אני בן 36 רווק לא עובד לא לומד לא מתאמן בשום תחום ספורטיבי מה שכן אני קם בבוקר רואה טלויזיה ומהצהריים אני מול המחשב עד הלילה אבל בזמן האחרון אני סובל בכאבים שבאים והולכים בבית השחי וגם בנוסף אני סובל מחרדות ופוביות ומטופל ע"י תרופו פסיכיאטריות האם יכול להיות שהכאבים נובעים מחרדה או מחוסר מעש ? רציתי להוסיף שאין לי נפיחות או אדום באזור

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבית השחי מידי פעם

הוספת תגובה

• כאבים בבית השחי

ד''ר אביבית גולן כהן
    29/11/2008

קובי שלום
    כאבים בבית השחי כמו כל כאב אחר יכולים להיות ביטוי של חרדה.
    חוסר מעש לרב אינו גורם כאב כזה , אך עבודה ממושכת מול מחשב יכולה להעמיס על חגורת הכתפיים ולגרום כאב הקורן לבית השחי.
    מעבר לאפשרויות אילו יש אפשרויות רבות נוספות.
    כדי לדעת מה הגורם לכאב אצלך חשוב לעשות בדיקה גופנית ולפי הממצאים לשקול את הצורך בבדיקות נוספות.
    אני ממליצה לך לפנות אל רופא המשפחה ולהתייעץ גם איתו.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדוקטור

קובי
    29/11/2008

רגע אחד שאני אבין ישיבה מרובה מול מחשב פוגעת בחגורת הכתפיים ואיך היא קשורה לבית השחי מה מומלץ לעשות במקרה כזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגורת הכתפיים

ד''ר אביבית גולן כהן
    30/11/2008

קובי שלום
    הישיבה הממושכת מול מחשב כולל הפעלת העכבר או המקלדת יוצרים כווץ ממושך של שרירי הכתפיים והצואר. כווץ ממושך זה יוצר גרוי עיצבי המתבטא בכאב שלעיתים קורן לבית חזה עליון, בתי שחי או ראש.
    על מנת למנוע תופעות אילו חשוב לבצע הפסקות של מספר דקות כל 15-30 דקות ישיבה מול המחשב, וכן לבצע תרגילי מתיחה לשרירי הצואר לפחות פעמיים ביום.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדוקטור

קובי
    30/11/2008

ומה עם הישיבה מול הטלויזיה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקובי

דני
    30/11/2008

קובי כפרה עלייך כמה אתה סובל... אני רואה אותך כמעט בכל פורום רפואי אפשרי. אני סבור שחלק עיקרי מהבעיות שלך נובע מהישיבה מול המחשב... ולא בגלל הנושא הפיזי. את קורא כל מיני דברים על בעיותך שמכניסים אותך לחרדות קשות. האינטרנט אשם בהכל תאמין לי אחי לפעמים אתה קורא דברים שלא קשורים אלייך ואתה מקשר אותם בטעות למצבך. אחי,אתה מטופל אצל פסיכיאטר ובסוף יהיה בסדר... אל תדאג. תנסה להפסיק לגמרי עם המחשב או כשעה ביום. תשב תראה סרטים כל היום,תיראה סרטים כחולים,תאונן, לך לקניון ותעביר את הזמן בכל דרך רק לא בקריאה על חרדות ובעיות. לך תעשה בדיקת דם מקיפה ובדיקת שתן תראה שהכל בסדר ותחליט עם עצמך שאתה סוגר את התיק ונלחם.עזוב את המחשב לשבועיים ותראה איך תרגיש חדש.. אגב,המחשב הזה גם ממכר. אני הייתי שם אחי בדיוק במקום שלך איזה סבל,אתה קורא ומקשר דברים שלא קשורים אלייך,מפחד חושש. עד שהחלטתי שאני קורא באינטרנט רק פורנו ומשחק משחקי מחשב שעה שעתיים וזהו! תנסה שבועיים אחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי אתה ומה אתה ?

קובי
    30/11/2008

מה אתה רופא ? או אחד שמציע הצעות שווא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה מול הטלוויזיה

ד''ר אביבית גולן כהן
    02/12/2008

קובי שלום
    ישיבה מול הטלויזיה יכולה גם היא לגרום לעומס על שרירי הצואר. אם הזרועות מונחות על צידי המושב , לא אמור להווצר עומס על חגורת הכתפיים.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידק הלקובקטור
    בת
    27/11/2008

שלום רב אני סובלת משלשושים ומיציאות רבות נערכה לי בדיקת דם לגילוי חידק הלקובקטור רציתי לדעת האם בדיקת הדם מגלה את מציאות החידק או שאני צריכה לבקש לבדוק את החידק בפעולת שתית החומר והנשיפה,האם אני יכולה לסמוך על הבדיקה שנעשתה לי?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חידק הלקובקטור

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/11/2008

בדיקת הנשיפה עדיפה. עם זאת חיידק הליקובקטר אינו גורם שלשולים ויציאות מרובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב-לב
    שרית
    26/11/2008

לאחרונה סובלת בעיקר באמצע הלילה מהפרעות קצב. הדופק סדיר, אקג תמיד תקין, אך במשך היום ובעיקר באמצע הלילה פתאום יש לי קפיצות בלב. דרלין 10 מ"ג גורם לי לרוגע,עייפות אך לא משתק את הקפיצות. הורדתי באישור רופא (קרדיולוג) לפעמיים ביום 5 מ"ג בכדי שלא ארגיש חולשה. לפני כ-3 חודשים הייתי מחוברת להולטר לב והתוצאה: פעימות מוקדמות עליות וחדריות - מה זה אומר? האם כדאי במקום להתחיל עם כדורים ולהיות משועבדת להם ואולי גם אזכה לתופעות לוואי אז כדאי לעשות צריבה/אקפאה אצל מומחה להפרעות קצב? ושאלה נוספת ברשותכם: האם הפרעות קצב באות כתוצאה של עייפות יתר בעבודה, או קיבלתי פתאום בגלל שהורי ז"ל גם היה להם הסטוריה לבבית? סליחה על כל השאלות ואודה על התייחסותכם לשאלותי.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב-לב

הוספת תגובה

• הפרעות קצב-לב

ד''ר גרי בלומברג
    26/11/2008

שלום

האם נמצאה הפרעת קצב בהולטר בעבר? כי פעימות מוקדמות - אם לא לתקופות ממושכות - לא נחשבים להפרעת קצב שדורש טיפול.

הטיפול בדרלין הוא בעיקר להרגשתך. אם הוא נותן לך הרגשה לא טובה, אולי לא צריך.

צריך לבדוק עם רופא/ת המשפחה האם הייתה אבחנה אחרת של הפרעת קצב מעבר לפעימות מוקדמות. אם לא, ניתן לנסות להוריד את הדרלין - אבל בהדרגה! אם כן יש אבחנה אחרת - יש לשקול טיפול אחר אם ה דרלין עושה אותך עייפה.

פעימות מוקדמות - ממקור עליה או מקור חדר - פעימות ש"קופצות" קצת לפני זמנן. לא תמיד מרגישים אותן אבל יכולות להפריע אם מרגישים אותם. בלילה את מרגישה אותן כי את לא עסוקה בדברים אחרים. שתיית קפאין, פעילות יתר של בלוטת התריס ולחצים נפשיים גורמים לפעימות מוקדמות. גם עבודה מעייפת.

צריבה/הקפאה אינה מתאימה לכל הפרעת קצב.

אין לי מספיק פרטים לתת לך תשובה מדויקת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרופאה היקרה

ענת
    26/11/2008

ערב טוב. תחילה, תודה על התייחסותך למכתבי. ברצוני להוסיף: אני סובלת מתת פעילות בלוטת המגן והשימוטו ומטופלת באלטרוקצין- אני לא לגמרי מאוזנת יש לי קצת גבוה ואולי זה גרם לי להפרעות קצב??. האם כל אחד שעובד קשה, או לחוץ בעבודה מקבל פעימות מוקדמות???. עשיתי רק פעם אחת הולטר לב לפני כ-3 חודשים ובפענוח היה כתוב: הפרעת קצב מעלייה ומחדרים וחוץ מיזה אין משהו מיוחד. האם זה חמור??? אהה, ושכחתי להוסיף פרט נוסף: שבעבר עשו לי אקו לב והיה כתוב: הפרעה דיאסטולית 2 ודליפה מינורית במסתם התלת צניפי. זה כל הנתונים שיש לי לגבי הלב. האם את ממליצה שאלך באופן פרטי לקרדיולוג המומחה להפרעות קצב (יש לי בטוחים) במקום שאמתין לתור לקרדיולוג בבית חולים שהתור שלי הוא רק בעוד 5 חודשים. מה דעתך ואת ממש עוזרת לי. תודה מקרב לב על עזרתך ופרוט תשובותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות

ד''ר גרי בלומברג
    28/11/2008

שלום

פעימות מוקדמות מהוות בעיה רק עם הן תדירות או ממשוכות (מקור אחד אומר פחות מ 10% של הפעימות לא מסוכן) או אם יש בעית לב אחרת. התוצאות של האקו מראות בעיה ברלקסציה של הלב שלא דורש טיפול ברוב המקרים. הדליפה המינורית - מינורית. סה"כ הלב שלך במצב טוב.

לא ברור מתשובת ההולטר כמה פעימות מוקדמות יש וזה חשוב לגבי משמועתן.

כשאת אומרת "קצת גבוה" האם את מתכוונת ל TSH או ל FT4? עליה ב FT4 עם או בלי ירידה ב TSH סימן של יתר פעילות - ויכול להיות קשור.

אם עשית בדיקות דם ולא היו חריגות ואם לא לוקחת תרופות אחרות (למשל fluoxetine, pseudoephidrine, amytriptylin) אז אני לא רואה צורך בקרדיולוג פרטי. לא ברור לי למה את צריכה קרדיולוג בבית חולים אבל אולי אין לי את כל הפרטים.

לא כל אחד בלחצים או עובד קשה יסבול הפעימות מוקדמות. יש רגישים יותר ורגישים פחות.

לסיכום: אם מדובר בפעימות מוקדמות לא תדירות המצב קיים אצל הרבה אנשים ולא נחשב כמסוכן או דורש טיפול כלשהו. נותנים Deralin וכד' להקלה בלבד.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל-ד"ר בלומברג- תשובות לשאלותיך.

ענת
    29/11/2008

שלום רב, תחילה הרבה תודה על התייחסותך. ובכן: ה- TSH - אצלי גבוה ומתקרב ל-8. השאר תקין. רופא המשפחה "נזכר" עכשיו להעלות לי קצת את המינון. אגב הוא טוען שזה מיותר שאלך לאנדוקרינולוג היות והוא יודע גם לאזן (כך הוא טוען..). אם אראה שהוא ימשיך לעשות איתי ניסויים ולא יצליח לאזן אותי, אלך לאנדוקרינולוג, למה הוא קיים?????אני סובלת מתת פעילות והשימוטו. הפעימות מוקדמות מיום ליום מתרבות יותר ויותר וזה לא מוצא חן בעיני, אני מותשת מיזה. דרלין רק מעיייף אך לא משתק את הפעימות הקופצות האלו בלב. הקרדיולוג בבית החולים אמר לי שאם הדרלין לא יעזור מעוניין שאהיה מחוברת למכשיר לופ רקורדר. היות ורוב היום יש לי הפרעה בקצב והתור שלי רק בסוף חודש אפריל לקרדיולוג בבית החולים.- אני מעוניינת ללכת למומחה הפרעות קצב (אני כרגע בתחקיר מי הכי טוב בארץ....)חוץ מיזה שיש לי בטוחים ולמה לסבול ומדוע לא אנצל את הבטוחים.? . ולשאלתך מדוע אני מטופלת בבית חולים? כי התלוננתי בפני רופא המשפחה (לפני כשנה) שאני עייפה ויש לי קוצר נשימה כשאני עולה במדרגות. אז עשו לי אקו לב וראו הפרעה דיאסטלית דרגה 2 ודליפה מינורית, ההפרעות הקצב זה משהו חדש- זה בערך 3 חודשים אחרונים ויום יום זה הולך ומחמיר. רופא המשפחה והקרדיולוג לוקחים אותי יותר ברצינות בגלל שיש לי הסטוריה משפחתית: שני הורי ז"ל סבלו מהלב, ניתוח לב ואירוע מוחי. ואמי ז"ל גם התחילה לסבול מהלב בגילי. עכשיו אחרי שתקראי מה שכתבתי לך, תהיה לי ההרגשה שתצדיקי אותי שאני מעוניינת ללכת בהקדם לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב ואולי יש לך עוד משהו להוסיף? ברור שאשמח לקרוא ותודה שוב על העזרה והעידוד, מה הייתי עושה בלעדיכם?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר גרי בלומברג
    29/11/2008

שלום

אני מבינה כמה חשוב לך לקבל חוות דעת של קרדיולוג מומחה בהפרעות קצב. תקבעי תור ותתיעצי. אני בטוחה שזה יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת?
    קובי
    25/11/2008

שלום רב, יש לי כאבי אוזניים תקופה מסויימת,ללא דלקת באוזניים חום יש לי מסביב לאוזניים עם כאבי ראש בכל הראש,בייחוד בצדדים ובאזור הגבות עיקצוצים, ,כבר לא יודע מה לעשות כדי להקל עלייהם האם סיבה לכאב אוזניים ולכאבי ראש יכולה להיות מאלרגיה בעקבות האף? יש חולשה ,תחושה של שפעת.ורק רירית אדומה באף כבר אין נזלת.מדיי פעם אפצי. בתודה אביעד

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת?

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    25/11/2008

המקור לכאב הראש והאוזניים יכול להיות מתח שרירי (TENSION HEADACHE) או הקרנה מעצב למשל כשיש בעית חוליה בצוואר. פנה לרופא המשפחה לאבחון וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר
    אני
    24/11/2008

שוב שלום,אני לוקחת כדור 1 של גלוקומין להורדת הסוכר פעם ביום ומאוזנת,שאלתי היא מתיי טוב יותר לקחת את הכדור בבוקר או בערב?כרגע אני לוקחת כל ערב לאחר א.הערב תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר

הוספת תגובה

• גלוקומין

ד''ר אביבית גולן כהן
    24/11/2008

אני שלום
    גלוקומין מומלץ ליטול יחד עם ארוחת הערב ולשתות כוס מלאה של מים.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן תחתונה ומפשעה
    קובי
    22/11/2008

שלום רב, במשך שבועיים אני סובל מכאבי בטן תחתונה שכוללים כאבים במפשעה. הכאבים נמשכים למשך כל היום.בעת לחיצות באזור קיים כאב. האם יש צורך לגשת לבדיקת רופא או לראות אם זה יעבור? נראה לי שזה דלקת בדרכי השתן. אם כי לא כואב לי בזמן מתן השתן.רק האיבר .וכל הסביבה. סליחה על הביטוים.

לקביעת תור
    סגירה
    בטן תחתונה ומפשעה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    22/11/2008

כדאי להבדק. יתכן שיש לך בקע מפשעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה
    טל
    21/11/2008

בוקר טוב שמתי לב בימים האחרונים כי בסוף הצואה בקצה מופיע מין מרקם פלומתי לבן. אין לי כאבי בטן חדשים. מה יכולה להיות התופעה ? האם התופעה דורשת בירור או שהיא נגרמת ממאכל כלשהוא שאני אוכל ? האם יש מקום לדאגה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צואה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/11/2008

באם אין תסמינים נוספים לא נראה לי שיש משמעות לתופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    אולגה
    20/11/2008

שלום ! אמי בת 58 , לא סובלת מלחץ דם, רמת הסוכר גבולי, בד"כ בריאה. בבדיקות דם יצא cholesterol- LDL calc 149 , האם זה נורמלי ? או גבוה מדי ?

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/11/2008

LDL 149 נחשב אצל אנשים מסויימים תקין לחלוטין ואצל אחרים גבוה. פרט לנושא לחץ הדם והסוכר לא פרטת לגבי סיכון משפחתי, עישון, רמת הכולסטרול הטוב ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    ערן
    20/11/2008

שלום אני סובל ממה שנראה כהתקפי חרדה שהחמירו עם השנים. למי עליי לפנות לעזרה תרופתית?האם מספיק לפנות לרופא המשפחה לקבלת תרופה מבלי ייעוץ פסיכיאטרי?האם טיפול זה הוא בטוח?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/11/2008

כעקרון רופא המשפחה אמור להיות מיומן בטיפול תרופתי כנגד חרדה אלא אם כן מדובר במצב קיצוני. התרופות כנגד חרדה בטוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    אני
    19/11/2008

שלום לך,בעלי בן 38 כחצי שנה לוקח ליפטור בשל כולסטרול גבוהה מעבר לזה אדם בריא.הרופא טוען שכדיי לו לקחת גם אספירין לדילול הדם משום שהוא טוען שזה הגנה נוספת לליפטור מפניי שבץ מוחי ,וכו".האם יש צורך לדעתך לקחת את האספירין,והאם יש לה סיכונים שונים?תודה האשה שדואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/11/2008

אדם הזקוק לטיפול עקב כולסטרול גבוה נמצא יחסית בסיכון יתר למחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון שלו פחות ממי שכבר ידוע כחולה לב. אנשים חולי לב בודאי חייבים אספירין כדי להפחית את סיכונם. אנשים עם רמת סיכון גבוהה יחסית לבריאים אך פחותה מחולי לב יש ביחס אליהם אי בהירות מחקרית לגבי צורך באספירין. כדי לקבל החלטה צריכים נתונים נוספים כגון גורמי סיכון נוספים. לאספירין יש סיכון של דימומים עקב השימוש בו, סיכון לא מאוד שכיח אך בהחלט קיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

אני
    22/11/2008

תודה מראש קודם כל.יש לו רמת ldl הרע 130.43 והוא לוקח ליפטור 10 מג ביום. הוא בחור בריא עובד עבודה פיזית קשה .במשפחה יש את אבא שלו שעבר 2 צינתורים בגיל 58 וסבא שנפטר בגיל 78 לאחר שבץ מוחי.השאלה האם בערכים הנ"ל יש צורך באספירין ???והאם זה יזיק במידה וישאר בערכים האלה ולא יקח אספירין.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    22/11/2008

אין תשובה חד משמעית לשאלתך. יש הממליצים לתת אספירין לכל אחד ואחת שלהם סיכון למחלות
    לב מעל 14 אחוז ל 10 השנים הבאות, ולשקול מתן אספירין לבעלי סיכון 7-14 אחוז. צריך לחשב את
    הסיכון של בעלך. לשם כך צריכים מספר נתונים עליו. שאלי את רופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם
    מרים
    18/11/2008

שלום לרופא: אשה בת 59. עברתי היום בדיקות דם. יש הרבה חריגות tsh 3.23 ערכי נורמה0.35-4.20 t4 free15.5 ערכי נורמה 10-20 vitamin b12 232 ערכי נורמה 180-670 polic acid 20.6 ערכי נורמה7.0 45.0 triglycerides 176 ערכי נורמה 10 -150 cholesteron hdl 24 ערכי נורמה 40 -120 cholesterol ldl 82.1 gpt alt 39 ערכי נורמה 0.34 got ast 37 ערכי נורמה 0.31 mchc 32.3 ערכי נורמה36.7 non hdl cholesterol 120 מאוד מאוד אודה לפנייתי בהקשר לתוצאות ואשמח לשמוע את התוצאות תודה וערב טוב

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/11/2008

רמת השומנים (טריגליצרידים) מעט מעל לנורמה. כולסטרול "טוב" נמוך. לא מסרת נתונים נוספים כגון לחץ הדם או משקל. יתכן שיש לך תסמונת מטבולית שהינה מצב המהווה איתות לכך שיש צורך לשפר מדדים אלה עי דיאטה ופעילות גופנית. ערכי ALT ו AST נראים תקינים אולם ציינת ערכי יחוס שלא נראים לי נכונים. כדאי שהרופא שלך יעבור על הבדיקות ויתרשם גם הוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה