פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילה קבועה של תרופה ללא מירשם
    שואל
    08/12/2008

האם אפשר לקחת את התרופה ללא מירשם "RELAXINE" למשך מספר חודשים ברציפות? אין נזק או התמכרות בנטילת התרופה קבוע? בעלון התרופה רשום שאין לעשות שימוש ממושך בתרופה ללא יעוץ רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נטילה קבועה של תרופה ללא מרשם

ד''ר אביבית גולן כהן
    08/12/2008

לשואל שלום
    רלקסין מכילה חומר הנחשב כתרופה. לכן יש להתיחס בהתאם: להתייעץ עם רופא אשר יבדוק האם הטיפול הוא הפתרון הנכון לבעיה ממנה אתה סובל, האם הוא מתאים למצב הבריאות הכללי שלך והאם נטילתו אינה פוגעת בטיפולים אחרים שאתה מקבל.
    לתרופה זאת אפשרות לפתח תלות אם נוטלים אותה לאורך זמן ולכן מומלץ להשתמש בה לתקופות קצרות בלבד.
    היות שתרופה זאת נחשבת כתרופה "משלימה" אין די מחקר לגבי השפעות הלוואי שלה ובמקרה זה רצוי להזהר.

המלצתי : הפסק את הטיפול בהדרגה ובאם בעייתך עדיין מציקה לך, התייעץ עם רופא המשפחה על הטיפול שיהיה המתאים ביותר עבורך.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף
    קובי
    08/12/2008

שלום, אני בן 26 סובל מזה יומיים מהרגשה שאני לא נושם טוב,האף אם אוויר חם. הנשימות שלי איטיות ואני מתמקד בהם.אין לי שיעול כמו חולי אסתמה וקשיי נשימה כמו של חולי אסתמה.זה נמשך לי למשך כל היום. האם זה נקרא שיש לי קוצר נשימה או שסובל ממשהו נשימתי? או שזה יכול להיות משהו של חרדה? בלילות אני יושן בסדר לא קם באמצא או משהו בתודה נאור.

לקביעת תור
    סגירה
    אף

הוספת תגובה

• אף

ד''ר אביבית גולן כהן
    08/12/2008

נאור שלום
    קוצר נשימה מתבטא בקושי בהכנסת אויר ועליה במספר הנשימות , לכן אינך מתאר קוצר נשימה.
    התאור שלך מתאים להגדרה של אי נוחות בנשימה.
    אי נוחות בנשימה יכולה להיות עקב הפרעה בחלל האף, בחלל הלוע או בדרכי הנשימה שבתוך בית החזה.
    היות שאינך משתעל, אין לך קושי ברור בנשימה ואינך מתעורר בלילה סביר שדרכי הנשימה בבית החזה במצב טוב.
    הפרעה בחלל האף או הלוע קל לשלול אחרי בדיקה פשוטה אצל רופא המשפחה.
    יכול להיות שמדובר בחרדה , אשר בה אתה שם לב למצב בריא, שבדרך כלל אין שמים לב לקיומו, אך כדי לא לפספס , מומלץ להבדק ע"י רופא המשפחה ולהתייעץ איתו.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    אבג
    07/12/2008

שלום, אני בת 26 , בריאה. לאחרונה אני סובלת מהזעת יתר בבית שחי עד כדי כך שזה מגביל אותי ביום יום בבגדים ומביך אותי מול אנשים. בדיקות דם הכול תקין. האם יש משהו או דרך לטפל בזה? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    07/12/2008

הטיפול היעיל ביותר הינו ניתוח בו פוגעים בעצבוב המפעיל את בלוטות הזיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה ראקטיבית במפסעות
    אביבה
    06/12/2008

באולטרסאונד מפסעות הודגמו מספר בלוטות לימפה ראקטיביות מימין בגודל 20 על 8 מ"מ, משמאל- הודגמה בלוטת לימפה בודדת בגודל 16 על5 מ"מ. הופנתי לבדיקה מאחר ואני סובלת מכאבים חזקים מאוד במפסעות . שאלתי האם זה סרטן ? לאיזה רופא עלי לגשת? תודה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/12/2008

האם יש לך פצעים באיזור המפשעות או הבטן התחתונה?
    כאשר באולטרא סאונד מדברים על בלוטות ריאקטיביות הכוונה לבלוטות באופן נורמלי גדלו כתגובה לזיהום. מי הפנה אותך לבדיקה? אם רופא המשפחה חזרי אליו.
    מה שצריך לעשות (אם טרם נעשה) זו בדיקה גופנית מקיפה לבדוק שאין ממששים בלוטות במקום אחר, בדיקות דם שונות וכן לתת אנטיביוטיקה לשבוע ימים.
    לאחר חודש כדאי לבצע מעקב באולטרא סאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות במפסעות

אביבה
    11/12/2008

אין לי פצעים אך ישנה תופעה של כאבים מאוד חזקים ודקירות במפסעות לפעמים הרגשה של שורף וצורב אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תשובה בנפרד

ד''ר גרי בלומברג
    13/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות בגלל קלונקס?
    דני
    06/12/2008

שלום.גילי הוא 26 לפני שנה וחצי נעזרתי בכדורי קלונקס במינון 0.5 מ"ג כי סבלתי מאפיזודה של חרדה בגלל אירוע שעורר אותה. את הקלונקס לקחתי שבועיים והפסקתי. כמה שבועות לאחר הפסקת הקלונקס התחילו התופעות הבאות: רעידות בגוף חלומות מרובים בלילה ושינה לא שקטה כאבי ראש וסחרחורת תחושה של חום פנימי בגוף הרגשה שהראש תפוס והחזה חנוק חוסר שקט גופני ואי יכולת לשבת נינוח במקום אחד חולשה. עשיתי בדיקות דם כלליות פעמיים כולל B12,בלוטת התריס,מינרלים ובדיקת שתן-יצא ללא חריגה. גם בדיקת א.ק.ג ולחץ דם יצא תקין. אני לא לוקח תרופות בכלל ולא מעשן. EMG ו-EEG שעשיתי יצא תקין. מצב הרוחו טוב והתיאבון בסדר. מאז עברה שנה וחצי והמצב לא משתנה בכלל. האם כדי להרגיש טוב עלי לחזור לקלונקס? זוהי מה שנקרא התמכרות הגוף לתרופה? או שמדובר בתופעות על רקע שונה (של התקפי חרדה למשל...)

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות בגלל קלונקס?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/12/2008

התופעות שאתה מתאר אינן בגלל התמכרות לקלונקס אלא בגלל הבעיה בגללה נטלת קלונקס. עליך לקבל טיפול לבעיתך. קלונקס אינו הטיפול השורשי לבעיתך אלא רק מרגיע. עליך לנסות תרופות מ קבוצת SSRI כגון: פלוטין, סרוקסט או ציפראמיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלתי לרופא

שוב אני
    07/12/2008

שלום.התרופות שציינת (פלוטין/ציפרמיל)שניתנות לבעיה של חרדה הו טיפול כרוני קבוע? או שנלקח לתקופה של כמה חודשים ומרפא את החרדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    07/12/2008

הטיפול בתרופות שציינתי הינו בד"כ ממושך. אם יש הטבה הנשמרת לאורך זמן רב ניתן לנסות הפסקת התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    שירן
    06/12/2008

יש לי סחרחורות רוב היום, אני כל הזמן צמאה מאווד ושותה הרבה מים , השתנה מרובה ואני גם הרבה עייפה ומרגישה חולשה וסוג של כבדות כזאת . לפי התסמינים חשבתי שזה סכרת ועשיתי בדיקה, בבדיקה יצא שיש לי 85 סוכר דם שהבנתי שזה לא הרבה. רציתי לשאול אילו עוד מחלות יכולות לגרום למה שיש לי.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/12/2008

צמאון רב והשתנה רבה קיימים בעיקר ב 3 מצבים: סוכרת, "סוכרת תפלה"-מצב של חוסר בהורמון עוצר המים (ADH) ומצב פסיכוגני. את יכולה לעשות ניסוי ולהכריח עצמך לא לשתות לפחות מהבוקר עד הערב. אם במצב זה את רצה פחות לשירותים וצבע השתן נהיה לפנות ערב כהה כנראה שזו לא בעיה הורמונלית אלא מצב פסיכוגני. בכל מקרה כדאי לעשות אם לא עשית בדיקת דם נרחבת יותר מסוכר בלבד, בפרט לתפקוד הכליות ורמת מלחים בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש שאלה
    טל
    04/12/2008

ערב טוב מזה מספר ימים יש לי תחושה קצת משונה. היא מתבטאת במין תחושה של כאילו אצבע שדוחפת מתוך הגוף כלפי חוץ (אני מקווה שאני מובן) התחושה מקדימה בגובה החיבור שבין הצלעות נוטה לצד ימין (אמצע הדרך בין חיבור הצלעות לפטמה הימנית) ובגובה של 3 אצבעות בערך מתחת לפטמה. ממה זה יכול לנבוע ? האם איבר כלשהו שהתנפח שם ? האם יש שם בלוטות לימפה שיכולות להתנפח ולתת תחושה כזו ? לציין כי התחושה לא רציפה ומופיעה כמה פעמים ביום למספר שניות / דקות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גם לי יש שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    05/12/2008

במיקום הנ"ל אין בלוטות לימפה. התלונה אינה מכוונת לבעיה ספציפית. רוב הסיכויים שזה יעלם מעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק בשתן
    קובי
    04/12/2008

שלום רב, האם אפשר לדעת מה זה החיידק Citrobacter koseri ? נמצא לי בשתן מחר יש לי תור לרופאת משפחה.האם החיידק הזה מסוכן ? כיצד מקבלים חיידקים במערכת השתן? זאת לא פעם ראשונה שיש לי חיידק בשתן ,אבל זה סוג אחר .האם זה ממין,או מישיבה בשירותים מלוכלכים? בתודה בועז

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק בשתן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    05/12/2008

לא תמיד נוכחות חיידקים בשתן מעידה על זיהום בדרכי השתן. לעיתים החיידק מגיע לדגימה מחוץ לגוף. אם אין לך תלונות על בעיות בהטלת השתן ובדיקת השתן הכללית תקינה ספק אם אכן זיהום. זיהום דרכי השתן בחיידק זה אינו קשור למין או שירותים מלוכלכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Sarcoidosis
    יאיר
    04/12/2008

שלום גילו לקרובה שלי את המחלה " Sarcoidosis" אפשר לקבל מידע על המחלה (כמו כן שמה בעיברית) דרכי טיפול / או מומחה למחלה זו תודה מראש נ"ב הטחול שלה נפגע מהמחלה

לקביעת תור
    סגירה
    Sarcoidosis

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    05/12/2008

איני יודע את השם העברי של המחלה. מדובר במחלה דלקתית בה מערכת החיסון של הגוף יוצרת תגובה דלקתית מסויימת באיברי גוף שונים. האיברים הנגועים בעיקר הינם הריאות, בלוטות הלימפה הכבד והטחול. הטיפול במחלה הינו בתרופות נוגדות דלקת כגון קורטיזון. לא תמיד חייבים לתת הטיפול, תלוי במצב. ניתן לקרוא בהרחבה יותר על המחלה באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    איתי
    03/12/2008

שלום.אני משתמש בתרסיס לאף בשם רינולאסט. רציתי לדעת האם במקביל אפשר לקחת כדורי רלקסין להרגעה? (בעלון של התרסיס רינולאסט רשום שיש להתייעץ עם רופא במקרה ולוקחים תרופות שמשפיעות על מערכת העצבים המרכזית,תרופות להרגעה ושינה).

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    03/12/2008

אין בעיה להשתמש בתרסיס רינולאסט וכדורי רלקסין בו זמנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    גלית
    02/12/2008

שלום רציתי לדעת האם מעי רגיש מתאפיין על יד שלשולים מרובים וגם איזה בדיקה מראה על מצב דלקתי ? ואיזה בדיקה מראה על מדדי ספיגה אודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• שלשולים

ד''ר אביבית גולן כהן
    02/12/2008

גלית שלום
    תופעת המעי ה"רגיש" היא בעצם תופעה שבה תנועתיות המעי אינה תקינה. בחלק מהזמן התנועה מוגברת ולכן הצואה "מתפרקת" לחתיכות קטנות מהרגיל ויכולה להראות כיציאה שלשולית. תופעה זאת אינה דלקתית.
    מחלות אחרות הגורמות שלשול יכולות להיות דלקתיות ואז תתכן שקיעת דם מוחשת , ספירת דם שבה יש עליה במספר תאי הדם הלבנים ועליה בחלבון ראקטיבי מסוג C .
    מדדי ספיגה הם מערכת שלמה של בדיקות. הבדיקות השכיחות לבדיקת ספיגה הן רמות פריטין ( מאגרי ברזל) ורמות ויטמין B12 בדם וכן רמות שומנים בדם. בדיקות אחרות קימות והן נבחרות ע"י הרופא המטפל בהתאם למרכיבים נוספים בסיפור הקליני.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר לא יודע איך לצאת מזה...
    רון
    02/12/2008

שלום אני בן 24 . אני כל היום בבית. אין לי חברים. אני לא עושה כלום עם עצמי. אין לי חשק לעשות דברים מחוץ לבית. בזמן האחרון זה מתחיל להעיק עליי יותר מדי. בבקשה תנו לי פיתרון תרופתי, וכן אני יודע שאני צריך להתחיל לעבוד ו..... אבל אני לא מסוגל אפילו לצאת מהבית, בגלל שצריך להסתרק קודם. איזה תרופה יכולה לבטל לי את התסבוך הנפשי שלי ולאפשר לי להתחיל לשקם את עצמי?

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה

ד''ר אביבית גולן כהן
    02/12/2008

רון שלום
    עצם הרצון שלך לשנות את המצב הוא כבר סוג של מוטיבציה חיובית חשובה שאיתה צריך להתקדם ולהביא את השינוי המיוחל.
    אסור לנו לרשום תרופות דרך אתר זה, אך אנא נצל את ההבנה שיש לך בצורך בטיפול, פנה לרופא המשפחה והתחל בטיפול דרכו.
    אם לא תוותר בצעד ראשון זה תוכל להמשיך אחר כך בקלות בתהליך שקראת לו "שיקום".

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי נוחות בצוואר
    טל
    30/11/2008

ערב טוב מזה מספר ימים יש לי לפעמים מין אי נוחות בצוואר מתחת ללסת קדימה ובאחרוי הצוואר. (יכול להמשך מס' דקות ולא רצוף) מאחר ורוב הפעמים אני קם וכמעט במשך כל היום הצוואר מעט תפוס (מרגיש כאב ומתיחה בעת הפניית הראש ימינה ושמאלה) פניתי לרופא אאג שיבדוק האם האי נוחות נובעת מהשינה הלא טובה או מבלוטות בעייתיות. במימצאים: "צואר נמושו בלוטות תת ליסתיות וצוואריות דו צדדית מוביליות בגודל פחות מ-1 ס"מ" ושלח אותי לבצע בדיקת US של הצוואר. לשאלותי ענה כי ככל הנראה הבלוטות מבעיות שיניים וחניכיים אך הוא בכל זאת מבקש לבצע את ה-US כאשר לדעתו אין בעיה חמורה עם הבלוטות מאחר והן מתחת לגודל של 1 ס"מ והן ניתנות להזזה. רציתי לברר: האם הקביעה נראית הגיונית ? האם בלוטות בגודל של פחות מ-1 ס"מ ושניתנות להזזה הן תקינות ולא מצביעות על בעיה חמורה ? מה מבדיל בין בלוטות שהגיבו כתוצאה מדלקת לבין כאלו שהגיבו בשל מחלה מסוכנת ? מאחר ועד שאבצע את הבדיקה, אקבל את הפענוח ואחזור אליו יקחו כשבועיים שלושה ואני מודאג, אבקש את המענה שלכם ואת חוו"ד לנושא רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    אי נוחות בצוואר

הוספת תגובה

• אי נוחות בצואר

ד''ר אביבית גולן כהן
    02/12/2008

אבי שלום.
    הקביעה שהצגת נראית סבירה מאוד.
    בלוטות שמקורן במחלה מסוכנת מאופינות בכך שהן גדולות מסנטימטר, נוקשות ו"דבוקות" לאברים סביבם.
    מכיוון שסימנים אילו אינם מספיקים כדי לקבוע אבחנה וודאית אנו נעזרים בבדיקת US כדי ללמוד על המבנה הפנימי של הבלוטה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת US

טל
    03/12/2008

הבוקר ביצעתי US ומתברר כי הבלוטות אצלי הרבה יותר גדולות ממה שהרופא מישש. תשובת ה-US היא: ימין- בלוטת לימפה מוגדלת 2 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה. בלוטת לימפה מוגדלת 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין, קדמית לוריד ג'וגולרי. שמאל- בלוטת לימפה מוגדךת 1.5 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה. לסיכום- מימצאים כמתואר בעקבות התשובה הנ"ל רציתי לשאול כמה דברים: * האם גודל זה שנראה בבדיקה חריג ומעיד על בעיה בבלוטות או במערכת הלימפה ? * האם עצם העובדה שכתוב "מראה סונוגרפי תקין" מעיד כי אלו בלוטות תקינות אך מוגדלות ? * האם בהכרח לאור הגדלים שנראו בבדיקה מחוייבת ביופסיה של הבלוטות ? * האם אמורים להיות עוד סימפטומים ו/או בדיקות דם שעלי ולבצע ואילו שיכולות להצביע על מחלה ? תודה על התשובות ועל כל יעוץ נוסף, עכשיו אני באמת מודאג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    03/12/2008

גודל 2 ס"מ גדול במקצת מהממוצע (1-1.5 ס"מ). הסיכוי שבלוטה בגודל זה אינה בלוטה פשוטה גדול במקצת לעומת בלוטה קטנה יותר. המראה הסונוגרפי התקין מעלה את הסבירות שזו בלוטה פשוטה. סה"כ רמת החשד שהבלוטה אינה תקינה נמוכה. אפשר בהחלט להמתין 3-4 שבועות ולחזור על הסונר. תסמינים המדאיגים כאשר יש בלוטות מוגדלות: חום מתמשך, הזעות לילה, גרד, ירידת משקל. אפשר לבצע ספירת דם, שקיעת דם, אנזימי כבד וסרולוגיה לוירוסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ותשובת רופא האאג

טל
    04/12/2008

תודה רבה לך על ההתייחסות המפורטת היית אצל רופא אאג המפנה, הוא אמר שאומנם הבלוטות מעט גדולות, אך במיקום זה בלוטה של 2 ס"מ אינה חריגה כל כך. כמו כן הוא אמר שיש רק לבצע ביקורת נוספת בעוד 3 חודשים מאחר ובמישוש הבלוטה זזה והמירקם שלה תקין, מה גם שהיו לי מאז ומתמיד בעיות שיניים וחניכיים כאשר טיפול השיניים הראשון והאחרון שלי היה לני כ-3 שנים ובצדדים אלה בוצעו לי סתימות (שכבר מתחילות להסדק) ועקירות כירורגיות. חום מתמשך אין לי (בד"כ באזור 36.7-37), ירידה במשקל אין (יש אפילו עליה ב-4 השנים האחרונות ממשקל של כ-54 לפני 4 שנים למשקל נוכחי של כ- 62.5), הזעות לילה אין (לפעמים יש לעיתים רחוקות ולכמה דקות כאשר אפשר לייחס זאת לאוירה חמה). מה דעתך על הנושא לאור התוספות הנ"ל ? נ.ב. לפני כ-5 שנים היתה לי מחלה ויראלית סוערת שנמשכה כחודש במהלכה התנפחו לי מאוד בלוטות הצוואר ומפשעה, כולל חום, כאבי גרון ותפקודי כבד מאוד גבוהים - כאשר לא נמצאו עדויות למחלת נשיקה פעילה (היתה לי בעבר לפי הנוגדנים), במהלך המחלה הייתי גם ביעוץ המטולוגי כאשר הכל נגמר ונרגע כעבור כחודש. זו הסיבה שהלכתי לרופא אאג הפעם בגלל תחושת האי-נעימות מידי פעם בצוואר. אגב - היתכן כי הבלוטות נשארו בגודל כזה לאחר מחלה ויראלית סוערת זו והנל לא מצביע על בעיה ? תודה שוב על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    05/12/2008

דעתי היא שניתן להמתין מס. שבועות ולחזור על הסונר. אם בבדיקה חוזרת הבלוטה קטנה יותר אין צורך בבירור נוסף. אם היא גדולה יותר צריך בירור. אם היא תשאר אותו דבר יהיו גישות שונות מה לעשות. אני הייתי ממליץ במקרה כזה על ביופסית מחט עדינה על אף שיתכן כפי שטענת שהבלוטה נשארה גדולה מהעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר עוד דבר ?

טל
    12/12/2008

תודה על ההרגעה ועדיין מעוניין לדעת משהו נוסף: * אני אמור לשוב לרופא בעוד כ-3 חודשים לבדיקה - האם זוהי לא תקופה ארוכה מידי ? * האם יתכן כי שהייה במקום קר תגרום לאי נוחות באזור הבלוטה ? * האם בלוטות בעייתיות (לא תגובתיות) מחייבות הופעת תסמינים נוספים שציינת ? או שיתכן גם ללא תסמינים נוספים ? * האם יתכן כי העיה בשיניים / חניכיים עליונים ייתן תגובה כזו בבלוטות תת ליסתיות תחתונות ? תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה מעל זו מיועדת לפרופ' קיטאי

סקרן
    14/12/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/12/2008

בדרך כלל קצב הגדילה של בלוטת לימפה גם כזו שדורשת התייחסות אינו מהיר מאוד, כך שהמעקב אמור להעשות לאחר 6-8 שבועות. בלוטות לא תגובתיות עלולות להיות מלוות בתסמינים אך לא בהכרח, יתכנו גם ללא תסמינים. השיניים העליונות בדכ לא משפיעות באזור תת הלסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי בעיות.
    אולגה
    30/11/2008

שלום רב , רציתי לשאול יש לי שתי בעיות 1. זה שיש לי קרקפת יבשה כבר חודשיים וזה לא עובר . ניסיתי שמפו אלפוסיל ואקסרה. אבל עדיין ללא תוצאות. מה אפשר לעשות עוד? הקרקפת ממש יבשה בצבע לבן ועם המון קשקשי שלג שנופלים מהשיער וגרד חזק בקרקפת. ובעיה נוספת יש לי תולעים כבר מס' ימים ... האם יש משהו שאפשר לקנות ללא מרשם רופא ? ומה אפשר לעשות עם זה... זה תופעה שתמיד חוזרת אצלי .... לא יכולה להתפטר ממנה. תודה רבה מאולגה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי בעיות.

הוספת תגובה

• שתי בעיות

ד''ר אביבית גולן כהן
    02/12/2008

אולגה שלום
    הטיפול המקובל בקרקפת יבשה הוא אכן הטיפול שנטלת. כדאי להיוועץ עם מומחה ברפואת עור כאשר הטיפול המקובל אינו עוזר.

בנוגע לתולעים, הטיפול הוא תרופות המחייבות מרשם רופא.
    כדי שהטיפול יצליח חשוב לטול אותו במלואו על פי הוראות הרופא וחשוב שכל המתגוררים יחד איתך בבית יעשו זאת גם הם, במקביל.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון תופעה
    דוד
    30/11/2008

שלום.אני בן 27 ובשנה האחרונה סובל מדופק חזק בשרירים בגוף(כמו זרמים חשמליים) בנוסף גם תחושה קשה של צמרמורת וכאבי ראש חדים. עשיתי בדיקות דם שכוללת THS ובדיקת EMG הכל יצא תקין. מה יכולה להיות התופעה ואיך מטפלים?זה משגע אותי ומלחיץ מאוד..

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון תופעה

הוספת תגובה

• אבחון תופעה

ד''ר אביבית גולן כהן
    02/12/2008

דוד שלום
    האם מדדו לך דופק ולחץ דם?
    האם אתה נוטל תרופות כלשהן?
    כמה כוסות קפה אתה שותה ביום?
    האם אתה מעשן?

אודה לתשובתך
    רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

דני
    02/12/2008

שלום ד"ר.גובה 170 משקל 65. לא מעשן ולא לוקח תרופות. שותה כוס נס קפה אחת ביום. לחץ דם 80/110 דופק 80 (עבר לקחתי למשך שבועיים כדורי קלונקס להרגעה - אולי יש קשר) בבדיקות הדם נבדקו גם אלקטרוליטים ויצאו תקינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון תופעה

ד''ר אביבית גולן כהן
    03/12/2008

דני שלום
    אם אכן כל הבדיקות שערכת תקינות , וברקע אין גורמי סיכון כתרופות שונות, עודף צריכת קפאין או צריכת סמים הרי שלא נראה כי יש מקום לדאגה.
    הסיבות הנפוצות לתחושות כאלו הן מתח, חרדה ועייפות מצטברת.
    כדי להיות לגמרי שקטים, כדאי להציג את התלונות וממצאי כל הבדיקות גם לנוירולוג.
    אם גם הוא לא מוצא סיבה להמשך ברור , מצא לך שיטה טובה להרפיה והקפד על שינה מספקת.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה