מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחסור בברזלירון21/12/2008
שלום רב, אני בן 30, מצב בריאותי תקין. בשתי בדיקות דם שביצעתי לאחרונה נמצא ערך נמוך של ברזל 39 ו-45. יחד עם זאת ההמוגלובין והפריטין נמצאים בטווח הנורמה (15.3 ו-120 בהתאמה). נשללה אפשרות של חוסר בברזל כתוצאה מטחורים. להלן ערכים נוספים שאינם בגבול הנורמה (יתכן ואינם קשורים): MCHC-M.Cell Hb cont. - 31.9 Urea (B) - 46 MPV-Mean Platelet Volume - 12.1 Urobilinogen (U) - 2 האם יש ממה לדאוג? וממה עשוי לנבוע ערך ברזל נמוך עם המוגלובין ופריטין תקינים? בתודה מראש, ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת ברזל בדם
ד''ר אביבית גולן כהן22/12/2008ירון שלום
רמת ברזל בדם מושפעת מהתגובה של מרכיבים שונים בתוך הדם לנוכחות הברזל. אי לכך הרמות של הברזל עצמו אינן משקפות באופן מדויק מספיק את מצב משק הברזל בגוף.
רמות פריטין ( מצב מאגרי הברזל) בגוף משקפות באופן אמין יותר את מצב הברזל ואם רמות ההמוגלובין תקינות הרי שזה תומך בכך שהכל בסדר.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לכל הרופאים שאלה ...שרון21/12/2008
לפני כבערך שנתיים רזיתי איזה עשרה קילו ומאז התחילו להופיע לי כאבים בעצמות בחזה רק שלוחצים בהתחלה חשבתי שזה מפני שהחזייה לוחצת וזה מכאיב לעצמות אך בשנה האחרונה אני סובלת מהכאבים האלה גם מבלי שאני לוחצת ובתקופות שלפני מחזור ,מחזור וימים קרים וזה מאוד מטריד אותי ואני מפחדת לעשות בדיקות מפחד לגלות איזה גידול סרטני או משהו כזה הייתי מעוניינת לדעת האם כאבים בעצמות בחזה יכולים להיות מגידול כלשהו ואם לא אז ממה זה יכול להיות נובע ואשמח לתשובה כלשהי מפרטת אני יודעת שפורום זה לא מספיק וזה לא אבחנה רפואית אך לפי הידע הרפואי שלכם הייתי מעוניינת לדעת האם יש מקרים דומים לשלי ובמיוחד וחשוב ביותר האם כאבים מסוג זה יכולים להיות גידול סרטני כזה או אחר הסיבה שאני רושמת את שאלתי היא כי איני מעוניינת ללכת לבדיקה אופטימית ואז להתאכזב . אשמח לשמוע ממכם תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
ד''ר אביבית גולן כהן22/12/2008שרון שלום
אני מניחה שירדת במשקל מרצונך , ולאחר שהשלמת את הירידה שרצית שמרת על משקל יציב.
כשהרופאים מתכננים ברור רפואי הם חושבים בכוונה קודם על הדברים שאסור להם לפספס ואחר כך על מה שסביר. ככה אנו מונעים טעויות שיכולות לפגוע במטופלים.
זה נכון שכאשר מתלוננים על כאב בעצמות החזה המושפע מקור ומלחיצה סביר שיהיה מדובר במתיחה או דלקת של השריר או הסחוס בבית החזה.
אבל לא כדאי להסתפק בזה , ועדיף להשלים את הברור.
בסך הכל מדובר על ברור קצר ופשוט , שכאשר יסתיים תוכלי להיות הרבה יותר שקטה.
כל עוד לא עשית אותו , חוסר הוודאות מלחיץ בעצמו.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד צהבת ב'(הפטיטיס b )מישהי21/12/2008
החיסון השלישי נגד הפטיטיס b צריך להינתן חצי שנה לאחר החיסון הראשון. האם מותר לקחת את החיסון השלישי מאוחר יותר, נניח שלושה שבועות לאחר שעבר חצי שנה או שחייבים לקחת את החיסון הזה בדיוק בזמן? האם שלושת החיסונים של הפטיטיס b נחשבים לחיסון משולש או שהם נחשבים לחיסון אחד שניתן בשלושה שלבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון צהבת B
ד''ר אביבית גולן כהן22/12/2008שלום
מומלץ להקפיד על לוח הזמנים שהומלץ למתן החיסון ואם אין ברירה לתת את החיסון במועד הסמוך ביותר לזה שהומלץ.
דחיה של שבועות בודדים סבירה במקרה זה.
החיסון נחשב לחיסון אחד אשר נרכש בשלבים.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון שלישי HepB
חן21/02/2009במידה ואת החיסון השני ביצעתי בחודש יוני, ועברו חודשיים מהמועד המומלץ לביצוע החיסון השלישי, האם רצוי בכל זאת לבצע את החיסון השלישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/02/2009בהחלט כן, להשלים החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךקובי20/12/2008
שלום רב תודה על התגובה הדפיקות נמשכות כמה פעמים ביום למשך שעה,20 דקות וגם יותר.וזה כבר שבוע שלם. זה מאד מאד מלחיץ . זה יכול להיות משהו לבבי? או שזה לא הגיוני כי אם כבר היה צריך לקרות משהו. ואני הולך ומדבר..ואין לי חום אז ככה שאפשר לשלול משהו לבבי? בתודה רבה עוזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר גרי בלומברג24/12/2008שלום, עוזי
בלי לבדוק אותך ולקבל פרטים מלאים קשה להגיע למסקנה.
אני שוב ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבל רב מאודליאור20/12/2008
כבר הזכרתי את בעייתי בפורום ולצערי אני לא מוצא מזור.אזכיר: אני 26 שנה ובשנה וחצי האחרונות אני סובל מדפיקות לב חזקות,דופק מואץ בגוף ותחושה של רעד נראה לעין של איזורים שונים כמו הגפיים העליונות,מעל בית החזה,גב,בצאוור ובכתפיים. לאחר שעשיתי בדיקות דם מלאות,בדיקת א.ק.ג ובדיקה נוירולוגית EMG- כל הבדיקות יצאו תקינות ללא ממצא חריג כלשהו. רופא המשפחה אומר לי שהמקור הוא חרדה ורשם לי תרופת הרגעה קלמנרבין. התחלתי לקחת אבל במקום שהתופעה תפחת היא מחמירה,השרירים קופצים חזק יותר ואני כבר חושש שלא מדובר בחרדה כיון שהתרופה נגד החרדה מגבירה את התופעות! כמובן שזה גורם לי לעצבנות ואי שקט קשה מאוד. איך אני יוצא מזה?אני ממש סובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/12/2008בכדי למצוא לבעיה מזור חייבים לנסות טיפול טוב ויעיל כנגד אותה הבעיה. אם יש מחשבה, בהחלט סבירה, שתלונותיך נובעות מחרדה עליך לקבל טיפול נכון ויעיל כנגד חרדה. אם רופא משפחה לא מצא מזור לבעיה זו באמצעות קלמנרבין , שהינו תכשיר טבעי אולם יעילותו קטנה, עליך לפנות לרופא מומחה מקצועי לבעיות חרדה ולקבל טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבקובי20/12/2008
שלום אני בן 25 בחור בריא ללא מחלות כרוניות או מחלות שהיו לי. פרט לדלקות גרון,והתקררויות. במשך שבוע שלם ,יש לי מספר פעמים ביום דפיקות לב מהירות. ביצעתי אקג ביום השני שהתרחשו הדברים האלו,ובאקג יצא תקין. לא ביצעו לי אותו בזמן שהיו לי את הדפיקות לב המהירות.אני ללא חום,ללא התעלפות.לא הקאתי ומצליח לדבר.זה מאד מאד מאד מלחיץ אותי.כי נתקל בתופעות אלו בפעם ראשונה.רוצה לדעת בבקשה האם אני צריך לעשות בירור של מחלות לב ? האם זה יכול להיות תסימנים של משהו לבבי? בתודה רבה עוזי. נ.ב יש לי שרירים תפוסים בגוף,יכול להיות אולי זה גורם לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב
ד''ר גרי בלומברג20/12/2008שלום, עוזי
יש הרבה סיבות לדפיקות לב מהירות - שתיית קפאין מרובה, פעילות יתר של בלןטת התריס, חרדות, לחצים נפשיים וכד'. לא ציינת כמה זמן כל "התקף" נמשך. אם שניות, לרוב לא מסוכן.
ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה ולשקול בדיקות דם והולטר (רישום 24 שעות של א.ק.ג.) אם התופעה אינה נעלמת תוך כמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה מתשמכתליאור19/12/2008
שלום.אני בן 26 ומאובחן כסובל מהפרעת חרדה מתמשכת. רופאת המשפחה המליצה על התרופה "פאקסט" או "רסיטל". בגלל תופעות לוואי ידועות לתרופות אלו כמו עליה במשקל ופגיעה בתיפקוד המיני החלטתי שלא לקחת את התרופות. בעצה אחת עם הרופאה,הוחלט לנסות את הכדור "רמוטיב"(חומר פעיל הפריקום 250 מ"ג פעמיים ביום).לקחתי את הכדורים חודשיים ללא הטבה בחרדה בכלל. לאחר הפסקת הכדור וכשלון הטיפול ובשל התעקשותי שלא לקחת את הפאקסט, הרופאה אמרה לי לנסות כדורי "רלקסין"(חומר פעיל500 מ"ג ולריאן פעמיים ביום) ויתכן שזה יעזור. האם הכדורים האלה בטוחים לנטילה ארוכה ורצופה ללא התמכרות או נזק לגוף?יש עליהם מחקרים מבוססים כמו הרמוטיב והפאקסט? האם יש להמתין גם כחודש כמו עם הרמוטיב לבחינת ההשפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חרדה מתשמכת
ד''ר גרי בלומברג20/12/2008שלום, ערן
קודם כל לא לכל אחד מופיעיות תופעות לוואי בנטילת התרופות שהזכרת. שווה לחשוב על זה ואולי לנסות. תופעות הלוואי - אם יופיעו - יעלמו עם הפסקת הטיפול. אין שום נזק.
הרמוטיב לא תמיד עוזר נגד חרדה.
הולריאן ידוע שנים רבות ונחשב כטיפול יעיל בחרדה. האם עבר מחקרים מדעיים כמו תרופות המרשם - אצטרך לבדוק. מטרת הטיפול לטווח הקצר או פה ושם. ולכן הוא עובד די מהר. לא ידוע על התמכרות או נזק בשימוש ממושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס???תום17/12/2008
שלום, לפני מספר ימים הופיעו לי שני פצעים על השפתיים לאחר מספר ימים נוספו להם גם כאבי גרון, אפטות וכאבי חניכיים. הייתי אצל 2 רופאים שלא ידעו לאבחן את מקור הבעיה. האם ייתכן וזה מקרה חמור יחסית של הרפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה וירלית
ד''ר גרי בלומברג20/12/2008שלום, תום
נראה לי סביר יותר שפצעי ההרפס הופיעו עקב מחלה וירלית שמתבטאת בכאבי גרון וחניכיים. בהרבה מקרים הם מקדימים את התלונות הנוספות. גם אפטות מתאימות כחלק ממחלה וירלית. אלא אם כאבי החניכיים מצביעים על בעיה בחניכיים עצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Phosphore (B) (PO4)ברוך17/12/2008
בבדיקה שעשיתי נמצא ערך נמוך של 2.1 מה זה אומר ומה עלי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוספור
ד''ר גרי בלומברג20/12/2008שלום, ברוך
פוספור נמוך חשוב רק עם הסידן (Ca) לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
שיראל11/05/2009ומה עם הוא גבוה?? כמו 4.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוספור
ד''ר גרי בלומברג16/05/2009שלום, שיראל
פוספור מעט גבוה קשור לצום. בכל זאת חשוב רק במסגרת סידן לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוךטל17/12/2008
צהריים טובים היום בצהריים הרגשתי קור בכל הגוף (שוהה בבית די קר), כאשר מדדתי חום המדידה הראיתה 35.1, מאחר ולא האמנתי מדדתי שוב עוד מספר פעמים והחום הגיע עד ל- 35.6 בחצי שעה. מעניין אותי לדעת: האם זה נחשב חום נמוך מידי ? האם חום נמוך נגרם רק משהיה במקום קר או גם מחלות יכולות לגרום לחום נמוך ? האם המצב מסוכן בחום כזה נמוך ומהי הסכנה ? אילו תופעות יכולות להיות בגלל חום נמוך כזה ? תודהה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום נמוך
ד''ר גרי בלומברג20/12/2008שלום, ירון
חום גוף בין 35 ל 37.5 נחשב כתקין. שהייה במקום קר יכול לגרום לחום גוף יחסית נמוך. באנשים בריאים וצעירים חום גוף של 35+ אינו מסוכן. אבל בקשישים חום נמוך יכול להיות סימן של זיהום (במקום התגובה ה"רגילה" של עליית חום) ולכן דורש התיחסות רצינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקביאסבת17/12/2008
שלום רב רציתי לדעת ממה נדבקים בסקביאס,עלי לציין שאני שומרת על רמת הגיינה גבוהה ואיני מבינה איך נדבקתי בזה כמו כן אני כבר 4 ימים מגרדת ועשיתי טיפול פעמיים במשחה רציתי לדעת איך יודעים שזה עבר? האם אפשר להדבק שוב בסקביאס? והאם יש צורך למרוח שוב משחה אודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקביאס
ד''ר גרי בלומברג20/12/2008שלום
סקביאס הוא תפיל קטן שחופר מתחת לעור. הגרד נובע מהצואה שלו. מספיק להיות בקרבת אדם עם סקביאס על מנת שהתפיל יעבור אלייך. אפשר להידבק ללא הגבלה. כל פעם מטפלים שוב.
להיות יעיל הטיפול צריך להיות בכל הגוף עד לצוואר לא כולל הראש. ולחזור עליו לאחר שבוע. גם חשוב מאוד לטפל בכל בגד שלבשת באותם הימים וגם מגבות וכו'. או להרתיח אותם או לשים בצד ללא מגע למשך שבועיים.
הרבה פעם הגרד נמשך למרות היעלמות התפיל. אפשר להשתמש בקרם גוף טוב או תכשיר נגד גרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ בקיבהיוסי17/12/2008
שלום רב, שמי יוסי , אבי עבר לפני מספר ימים בדיקת גסרוסקופיה , הכל נמצא תקין , מלבד העובדה שהוצא לו מהקיבה: “פוליפ זעיר באנטרום”. שהוצא בשלמותו ונשלח לבדיקה שאלותי הם: 1. האם פוליפ הוא בעצם גידול סרטני או שזה רק גידול שעלול להפוך לסרטני אם לא מוציאים אותו? 2. האם לאחר ההוצאה דרוש רק מעקב אם הוא הוצא בשלמותו.? אני נורא מודאג על אף שהרופא של אבי אמר כי אין מה לדאוג ממתין לתשובה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ בקיבה - ממתין בסבלנות לתגובה
יוסי17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ בקיבה
ד''ר גרי בלומברג20/12/2008שלום, יוסי
פוליפ הוא גידול שפיר שלחלקם יש פוטנציאל לממאירות. רק הבדיקה המיקרוסקופית תגיד מה סוג הפוליפ. ומה סיכונו.
רוב הסיכויים שפוליפ זעיר אינו מסוכן. תחכו לתשובה מהרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אוכל לעזור לאמא שלי.?שלמה מזרחי16/12/2008
התחיל כאב אצלה בכתף, ולאחר מכן הכאב עבר לכתף השני, ואחר כך לכל הגוף, וקשה לה עם זה, בלילות היא סובלת בעיקר קשה לה להירדם. הרופא איבחן אצלה בריחת סידן, ונתן לה כדור שלוקחים פעם בשבוע שצריך אחר כך לעמוד אחרי שלוקחים אותו, ובשבוע הבא יש לתור לפיזיותרפיה. איך בינתיים אפשר להקל עליה, מה ניתן לעשות לה בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגוף
ד''ר גרי בלומברג16/12/2008שלום, שלמה
רופא/ת המשפחה יכול/ה לתת המלצה לתרופה נגד כאבים בהתאם למצב בריאותה. וזה עד שהפיזיותרפיה והתרופה לבריחת סידן יתחילו לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלמה מזרחי17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Benign fasciculation syndromeשואל שוב16/12/2008
שלום. 1.האם התופעה Benign fasciculation syndrome שלא נראה לה כל ממצא רפואי ב-E.M.G ב-E.E.G ובבדיקות הדם ידועה כתסמין של הפרעת חרדה? 2. האם יש ירידה בתופעה בעקבות שימוש בנוגדי חרדה? 3.האם שימוש בטבליות של ואלריאן יכול לעזור במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Benign fasciculation syndrome
ד''ר גרי בלומברג16/12/2008שלום
יש קשר בין Benign fasciculation syndrome לבין חרדה. חרדה יכולה להחמיר את הפסיקולציות. וגם חרדה בפני עצמה יכולה לגרום לתופעות דומות כמו "טיקים" - תנועות קצרות ולא רצונית של הפנים, עיניים וכו'.
לא מוכר לי עבודות על טיפול נוגד חרדה בBenign fasciculation syndrome אבל נשמע מאוד הגיוני. גם ולריאן אמור לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונהקובי15/12/2008
שלום רב, אני בן 24,שנה שעברה סבלתי מחיידק אילובקטר,לפני חודש ויותר התחילו לי כאבי בטן תחתונה אם בחילות. ובאזור של המפשעות,עשיתי בדיקת שתן גילו חיידק בדרכי השתן,לקחתי אנטיבוטיקה 100 מ"ג לשבוע.מספר ימים שיש לי בעיה בלהירדם וחוסר תיאבון.מאתמול התחילו להישמע קולות בבטן של התרחשויות בפנים.. כמו עיכול או לא יודע מה.וכאבים נוראים,היום בבוקר מהבוקר ועד שעה 2:00 כולל עכשיו כאבים נוראים כמו סחיטה של הבטן תחתונה.הרגשת חולשה חוסר תיאבון בחילות.והרגשה שעומד להתעלף.לשירותים יש הרבה ללכת.ויוצא רק גזים סליחה על הגסות.{נודים}והרבה כל פעם לשירותים זה מה שיוצא ולאחר מכן מעט מאד צואה רכה.אין לי חום.צרבת התחילה לי מאתמול גם כן.אבל זה נראה לי מסופגניה שאכלתי.האם יש צורך לגשת לרופאה לבדיקה? או שרק לאחר שיהיה חום,או שילשולים או הקאות? מה יכול להיות מה שיש לי האם דלקת במעיים או שוב חיידק אילובקטר יכולים להיות?בתודה נועם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן תחתונה
ד''ר אביבית גולן כהן15/12/2008נועם שלום
כאב הבטן וריבוי הגזים שאתה מתאר יכולים להיות ביטוי של מחלה זיהומית או תגובה לטיפול האנטיביויטי שנטלת.
במקרים אלו התלונות אמורות לחלוף תוך 48-72 שעות .
אם התלונות אינן חולפות, או אם כאבי הבטן מתגברים, או אם מופיע חום גבוה, או אם אינך מצליח לשתות או אינך מצליח להטיל שתן מומלץ לפנות לבדיקה רפואית.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה...
בחורה מהמרכז19/03/2009אני וחבר שלי שכבנו היום..ופתאום החלה ליכאוב לי הבטן בצורה מוזרה בצד ימין.... אני בת 15..ולא היתי אצל גניקולוג.. אני מפחדת שהגניקולוג יגיד להורי שאני לא בטולה.. תעזרו לי בבקשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/03/2009איני חושב שהכאבים קשורים ליחסים שקיימת. אם הם נמשכים פני קודם כל לרופאת משפחה או ילדים שאת מכירה. ספרי לה כל הפרטים ובקשי ממנה לשמור על סודיות. היא מחוייבת לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן בבקשה ..
בחורה מהמרכז20/03/2009תודה רבה.. ויש אפשרות שזה ציסטה אפינדיציט או שדלקת צוואר הרחם? פשוט אני נילחצת מכל דבר קטן. יש אפשרות ליכתוב לי פה את הסימפתומים של המחלות האלו? תודה רבה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)