פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית דם
    פזית
    23/04/2013

ראיתי שהדם שלי מיתחלק לשני סוגים מים כימעט שקופים והרבה גושי דם קטנים ואדומים מה לעשות בנידון.8

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית דם

הוספת תגובה

• בעית דם - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/04/2013

נשמע כמו דם נורמלי: פלסמה וכדוריות אדומות.
    הסתכלת במיקרוסקופ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות ללקטוז
    פיל
    23/04/2013

שלום רב ד"ר
    אני בת 29. בעקבות כאבי בטן חזקים, נשלחתי לבצע בדיקת דם לאבחון רגישות ללקטוז.
    הערכים שיצאו הם:
    בצום- 87
    חצי שעה לאחר שתיית התמיסה- 84
    3/4 שעה לאחר השתייה- 73
    שעה לאחר השתייה- 84
    שעה וחצי לאחר השתייה- 80

האם הערכים הנ"ל מצביעים על מצב של רגישות ללקטוז?
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות ללקטוז

הוספת תגובה

• אי סבילות ללקטוז - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/04/2013

שלום,
    עלייה של למעלה מ- 20 עד 50 מיליגרם לדציליטר ברמת הגלוקוז לאחר שתיית הלקטוז מורה על סבילות טובה לסוכר החלב. עלייה קטנה מזו מורה על חוסר באנזים הלקטאז, כמו במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גרון+אוגמנטין 875
    שיר
    23/04/2013

שלום,
    אני בת 28 בריאה בדרך כלל.
    מזה יומיים אני מרגישה כאבי גרון בבליעה, רק בצד שמאל וחולשה (ללא חום)
    הלכתי היום לרופא והוא אמר שיש לי דלקת ורשם לי אוגמנטין 875 מ"ג.
    אני לא בטוחה באבחנה של הדלקת משום שהכאב לא מאד חזק וכמו כן הסתכלתי בעצמי עם פנס אל הגרון ולא ראיתי אדמומיות/נפיחות/ נקודות לבנות.
    אני לא כל כך רוצה לקחת את האנטיביוטיקה הזאת משום שהיא רחבת טווח והמינון גבוה מאד. השאלה שלי היא אם זו באמת דלקת, האם ניתן לחכות שהיא תעבור ללא אנטיביוטיקה?

תודה.
    שירה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב גרון+אוגמנטין 875

הוספת תגובה

• כאב גרון+אוגמנטין 875 - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/04/2013

שלום,
    עדיף לעשות משטח גרון ואם חיובי לסטרפטוקוק מקבוצה A לטפל בפנראפא.
    בכל יתר המקרים, אין צורך לטפל. אוגמנטין - טיפול מוגזם לדלקת גרון.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן בצד ימין
    אלי
    23/04/2013

שלום,

אני בחור בן 31, בריא, בלי היסטוריה משפחתית של מחלה כלשהי.

לפני כחצי שנה התחיל לי כאב חלש ועמום בבטן, בצד ימין תחתון (מתחת לגובה הטבור). הכאב הופיע פעם ביומיים-שלושה, ולאחר מכן החל להופיע בתדירות גבוהה יותר. מדובר בכאב עמום שמורגש כמעין "התכווצות" חלשה.
    בחודש האחרון הכאב מופיע לעיתים קרובות, ולעיתים נראה שהכאב מעט "עובר מקום": הרבה פעמים הוא באמת בצד ימין תחתון, אבל לעיתים אני מרגיש אותו יותר לכיוון "הצד" (אפילו לפעמים עם נטיה קטנה לכיוון הגב), לפעמים מעט יותר גבוה (צד ימין אבל בגובה הטבור פחות או יותר), ומעט פעמים גם הרגשתי את הכאב בצד שמאל תחתון.
    כל הכאבים האלה די חלשים ולא מפריעים לחיי היום יום, אבל כן מורגשים.

בנוסף, בחודש האחרון, השתנתה צורת היציאות והן מעט "רכות" יותר (לא שלשול).
    אין לי בחילות ואין הקאות, והתאבון לא השתנה.

כשהלכתי לרופא המשפחה הוא הפנה אותי לאולטראסאונד בטן (אני מחכה לבדיקה בעוד כשבועיים), אבל לפי מה שקראתי אולטראסאונד בטן לא נותן תמונה של המעי.

האם כדאי לבקש בדיקות נוספות?
    מה הסיכוי שמדובר במשהו חמור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן בצד ימין

הוספת תגובה

• כאב בטן בצד ימין - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/04/2013

שלום,
    כאב במקום כזה יכול להיות משהו שטחי: שרירים, גידים, רצועות, עצבים וכו'.
    יכול גם לנבע ממערכת העיכול או דרכי השתן.
    US יכול לעזור בהדמיית דרכי השתן .
    להדמיית דרכי עיכול- יש צורך בבדיקות אחרות :CT, אנדוסקופיות .פעמים רבות הכאב חולף , ללא אבחנה.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות?
    doritna
    23/04/2013

שלום,
    אחרי 5 ימים עם חום גבוה 39-40 אובחן אצל בעלי (בן 60 ) תהליך דלקתי בריאה באונה תחתונה משמאל (אספקט אחורי). פרט לכך ריאות ולב בגדר נורמה. הוא לא משתעל ואין לו נזלת. רק חום.
    הוא קיבל זינט 500 מ"ג ןרוקסו 150מ"ג. .שניהם פעמיים ביום. כמובן גם תרופות להורדת חום. הוא החל לקחת את האנטיביוטיקה אמתול בבוקר. כרגע אין שיפור במעלות החום. מתי צפוי להתחיל השיפור? האם התרופות שהוא מקבל הן התרופות המתאימות?
    תודה מראש דורית

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות?

הוספת תגובה

• סכנת הידבקות?

doritna
    24/04/2013

בהמשך לשאלתי הקודמת: האם בשלב זה של חמישה ימים עם אנטיביוטיקה, בעלי עלול להדביק את בני המשפחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכנת הידבקות? - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/04/2013

שלום,
    במידה והסיבה חיידקית- כנראה שלא. במידה והגורם וירלי והוא עדיין משתעל- כנראה שכן.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות? - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/04/2013

שלום,
    תגובה צפויה לאחר כ36-48 שעות של טיפול אנטיביוטי מתאים.
    הטיפול שהוא מקבל מיועד לטווח רחב של חיידקים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים
    ירון
    23/04/2013

שלום,

לפני 3 ימים היו לי כאבים בפי הטבעת (במוצא פי הטבעת) שהחלו בזמן מתן צואה ונמשכו גם זמן ארוך לאחר היציאה מהשירותים.
    הצואה באותו היום היתה בסדר כאשר ביציאה האחרונה באותו היום דיממתי בסיום היציאה.
    למחרת הדימום והכאבים נעלמו אך יום לאחר מכן ביציאה הראשונה בבוקר לאחר הקימה, אומנם לא היתה לי צואה אלא רק הוצאת גזים אבל בנייר הופיע דם.
    בהמשך היום בניגובים ספונטניים לא נראו שאריות דם וגם בעת יציאות.
    היום בבוקר שוב בשירותים לאחר הקימה לאחר הוצאת גזים מעטה שוב נראה קילוח קטן של דם בשירותים לאחריו יצאה גם צואה אך ללא סימני דם.

אומנם היו לי בשנים האחרונות אירועים של דימומים אחת לשנה או פחות שנמשכו 2-3 פעמים ברצף ולאחר מכן פסקו ספונטנית ועברתי מספר פעמים קשירות של טחורים אך אינני זוכר תופעה כזו של דימום רק בבקרים לאחר הקימה וגם מבלי לתת צואה תחילה אפילו.
    האם מדובר גם הפעם בטחורים לפי הסיפור ? מתי עלי לפנות לבדיקה ? בתחילת השבוע כשהיו לי הצריבות והכאבים בפתח פי הטבעת הייתי משוכנע שמדובר בפיסורה, האם סיפור הדימום כפי שמתואר מתאים לפיסורה, טחורים או משהו אחר.

חשוב לי לציין שכבר תקופה מאוד ארוכה אני נוטל בלילה כדור של מטפורמין או נגזרותיו שלרוב גורם לי בבוקר לצואה מאוד רכה מלווה בנוזלים רבים ובעלת ריח חריף.
    האם יתכן כי סוג צואה זה הנגרם מהכדור השפיע גם ויכול גם לעודד את הדימום שיש לי כעת ? האם אולי הוא מקשה ו/או מחריף את בעיית הטחורים כשהם מופיעים ומקשה על ריפויים ? זאת למרות שאני לוקח כאמור את התרופה כבר זמן ארוך מאוד (לפחות כ-3 שנים כמדומני)

אני מודה על חוות הדעת ועל היעוץ מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים

הוספת תגובה

• דימומים - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/04/2013

שלום,
    כדאי לגשת בהקדם לבדיקת פרוקטולוג.
    עצירות או שלשול עלולים להחמיר טחורים או פיסורה ולגרום לדמם.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה
    אליבן
    22/04/2013

שלום, אני בת 26 ויש לי אובססיה רצינית לאכילת שיער וצואה. אני יודעת שזה מגעיל ונרתעת מזה אך אני לא יכולה לשלוט בדחף המוזר הזה. הלכתי לרופא והוא אמר לי שזה רגיל לגמרה וזה נשמע לי חשוד. מה אפשר לעשות עם זה? זה עושה לי בעיות וכאבים נוראים והכי גרוע זה אם יגלו את זה! דחוף עזרה....

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה

הוספת תגובה

• אובססיה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/04/2013

שלום,
    לתופעה קוראים בזואר . זוהי בעיה פסיכולוגית ודרוש טיפול של פסיכולוג או פסיכיאטר.
    אכילת השיער עלולה לגרום לחסימות מעיים.
    כדאי להתגבר על הבושה ולפנות לטיפול בהקדם.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת חולי
    מרק
    22/04/2013

בוקר טוב,
    בסוף השבוע (שישבת) ישנתי רוב הזמן כאשר מידי מספר שעות היה עלי לצאת לשירותים כאשר בזמן היציאה (על אף שלא היתה קשה) הרגשתי כאבים בפי הטבעת, כאבים כמו דקירות וצביטות שנמשכו בזמן מתן הצואה וגם עד שעה לאחר יציאה מהשירותים. (לפי הסממנים נראה לי שזו פיסורה !?)
    ביציאה האחרונה באותו היום כבר דיממתי מפי הטבעת.
    אתמול מהבוקר, הרגשתי תחושות של חולי, כאבי שרירים ופרקים ותחושת חום בפנים ובנוסף רגישות של העור במגע וכאב ראש שהתרכז בכל החלק העליון של הראש.
    אחר הצהריים כשהגעתי הביתה בדקתי חום ולחץ דם שהיו 142/85 וחום עד 38.6 כאשר כל הערב והלילה היתה תחושה של חולי כאבים בכל הגוף ורגישות במגע בעור כאשר היציאות היו רגילות וללא כאבים.
    הבוקר הייתי בשירותים, ללא יציאה רק הוצאת גזים רבים, אך בניגוב היה דם.
    לציין כי אין לי נזלת, כאבי גרון, שיעול, עיטוש וכו'
    פרט לשיעול ספונטני יחיד שבמהלכו הרגשתי כאב ראש כילו מבפנים החוצה.

האם יש קשר בין הדימום לתחושת החולי? מה ניתן לעשות והאם יש להתייעץ עם רופא? האם יתכן וזוהי הצטננות/שפעת/התקררות ללא כאבים בגרון, שיעול, נזלת וכו'
    האם יש המלצות למצב ובמה בעצם מדובר ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת חולי

הוספת תגובה

• תחושת חולי - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/04/2013

שלום,
    אין אפשרות לתת אבחנה ללא בדיקה.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון לבנה
    אלון
    22/04/2013

אהלן ד"ר,
    עברתי לפני כעשרה ימים ניתוח שקדים בגרון,במשך שמונה ימים כמעט ולא אכלתי, ושתיתי מעט מאוד וזאת בגלל הכאבים האיומים שהיו לי בגרון...
    עכשיו אחרי שהתחלתי להחלים מהניתוח נשארתי עם לשון לבנה לגמרי וגם חוש הטעם שלי השתבש והטעם המר הוא הדומיננטי בכל דבר שאני מכניס לפה. רציתי לשאול האם זה נורמלי? וכמובן איך נפטרים מהדבר הזה?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לשון לבנה

הוספת תגובה

• המלצות

שירה
    22/04/2013

מה המייל שלך אשלחלך חומר על הבעיה
    ברצון .

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון לבנה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/04/2013

שלום, כדאי לבדוק אם מדובר בפטריה, במיוחד אם קבלת אנטיביוטיקה .
    לבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף , חוות דעת לגבי בן חייל
    רחלי
    21/04/2013

שלום לך
    בני חייל. אתמול חש ברע: צמרמורות ,חום גבוה,קשיים בבליעה,חולשה.
    היום כשפנה למרפאה בבסיס,קיבל מהרופאה רפאפן,במינון של 500 מ"ג לקחת פעמיים ביום.
    קודם כל, האם זו האנטיביוטיקה המתאימה או שעדיף מוקסיפן?וכן, האם אין צורך במינון כפול ליום?

תודה מראש

הוספת תגובה

• דחוף , חוות דעת לגבי בן חייל - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/04/2013

שלום,
    הטיפול נכון .
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים בלתי נסבלים
    סיגל
    21/04/2013

שלום. אני בחורה בריאה בת 24 שסובלת כבר כמה חודשים מגזים בעלי ריח רע במיוחד בשעות הערב כמעט כל יום. התעלמתי מכך משום שחשבתי שאולי מדובר במאכל מסוים שגורם לכך, אך שמתי לב שזה קורה באופן אקראי לא משנה מה אני אוכלת וחוזר כמעט כל יום והפך למעיק מאד. יציאות תקינות. מה אפשר לעשות? האם עליי לעבור בדיקות כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים בלתי נסבלים

הוספת תגובה

• גזים בלתי נסבלים - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/04/2013

שלום,
    ניתן לקחת כדורי פחם (למשל קרבוסילן) , אפשר בשילוב עם פרוביוטיקה.
    ניתן לנסות יעוץ תזונתי אצל נטורופת.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן חזק ועמום
    בת
    19/04/2013

שלום, אני בת 24 ובחצי שנה האחרונה אחרי כל דבר שאכלתי סבלתי מכאב חזק ונקודתי בבטן העליונה בצד שמאל. התלוננתי על כך לרופאת משפחה ששלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות, "ואין לי כלום" כדבריה.
    בחודש האחרון אני סובלת מכאב בטן עמום וחזק מאוד, שנעשה ממש ממש חזק עם שיעול או תזוזה כלשהי. ככה אני מוצאת את עצמי צריכה לשכב ולא לזוז לפעמים גם באמצע היום. משך הכאב הוא בערך שעתיים - שלוש.. ואיתו יש לי גם נפיחות בבטן והמון גזים.

מה אפשר לעשות ולמי ניתן לפנות? כי נראה שרופאת המשפחה לא לוקחת ברצינות את התלונות שלי (מניחה שבגלל הגיל הצעיר כביכול)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן חזק ועמום

הוספת תגובה

• כאב בטן חזק ועמום - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/04/2013

שלום,
    יש כמה תלונות שקשורות לדרכי העיכול- אולי כדאי לבקש יעוץ רופא גסטרו: הליקובקטר? מעי רגיז? רגישות למזון?
    כדאי לחזור לרופאה ולספר שהתלונות נמשכות , מכיוון שאז בד"כ ההתייחסות משתנה.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל ונקסיום
    גליגל
    19/04/2013

שלום רב,
    אני בת 41 סובלת ממערכת עיכול רגיזה שנים לפני 5+שנים בוצעה קולונוסקופיה שהייתה תקינה. ופפני כחודשיים גסטרוסקופיה-נמצאה דלקת קלה. במקביל מטופלת בנקסיום כבר 4 חודשים לטיפול בצרבות. (כרגע 40 מ"ג ביום).
    לאחרונה אני עייפה מהרגיל ובעקבות בדיקות דם נמצא המוגלובין גבולי 11.9 פרטין גבולי 14. וברזל נמוך 30 שהקו התחתון הוא 60. הבנתי שיש קשר בין הירידה בחומציות לספיגת הברזל-אז מה יעזור שאקח תוסף ברזל? למי לפנות? האם המצב מאוד חמור? האם זזו אנמיה?
    בברכת תודה המודאגת...

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל ונקסיום

הוספת תגובה

• ברזל ונקסיום - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    19/04/2013

שלום,
    סותרי חומצה עלולים לפגוע בספיגת ויטמינים ומינרלים ע"י הקיבה.
    אפשר אולי להפסיק סותרי חומצה ולקבל ברזל דרך הפה , או לחילופין דרך הוריד.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטכיות מסביב לעיניים
    לין
    18/04/2013

בחצי שנה האחרונה לבעלי (29) מופיעות נקודות אדומות קטנות מסביב לעיניים כמדי חודש... הנקודות נעלמות אחר יומיים בערך ... ולאחר כחודש מופיעות שוב.
    הוא גבר בריא בדרך כלל, ספוטאי... ומססרב ללכת להיבדק.
    (זה לא בגלל שהוא מורט גבות או משהו כזה)

לקביעת תור
    סגירה
    פטכיות מסביב לעיניים

הוספת תגובה

• פטכיות מסביב לעיניים - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    19/04/2013

שלום,
    לא ברור לי מהתיאור אם מדובר פטכיות או מקולות-פפולות: הראשונות לא נעלמות במתיחת העור והשניות כן. הראשונות מעידות על דמם או שבריריות של כלי דם.
    השניות- פריחה כלשהי, רגישות עורית וכו'. כל מקרה דורש בירור אחר, לגופו של ענין .
    אצל ילדים רואים לפעמים נקודות פטיכיאליות בפנים לאחר שיעול מאמץ וכו' ואין לזה משמעות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולטר
    ליאור
    17/04/2013

שלום רב,
    אשמח להבין את תוצאות הבדיקת הולטר בבקשה:

תחת כותרת הפרעות הולכה , כתוב:
    בשעות הלילה / בוקר נצפו אירועים של A-V BLOCK דרגה שניה עם מרווחי R TO R עד 1.95 שניות , כנראה ATYPICAL WENCKEBACH .( עמ' 6,7 ) נצפה VARIABLE P-R INTERVAL. normal a-v conduction during sinus tachycardia

תחת הכותרת הפרעות קצב חדריות VPC’S , כתוב:
    נצפו סה''כ 4 VPC'S במשך הבדיקה.ממוקד אחד.

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    הולטר

הוספת תגובה

• הולטר - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    19/04/2013

שלום,
    מדובר בהפרעת הולכה חשמלית בין העליות לחדרי הלב. יש לבדוק מה הסיבה : תרופות? למשל , אצל קרדיולוג.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה