מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום בית החזהמשה19/03/2013
בן 66 מטופל ומאוזן היטב בלחץ דם וכולסטרול.בצילום בית החזה:צל הלב בגודל גבולי,שדות הריאות ללא ממצא גס.
האם יש כאן בעיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום בית החזה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/03/2013שלום,
כדאי לבדוק מתי עשית אקו לב ומה גודל הלב בבדיקה זו.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות בדיקותr17/03/2013
קבלתי תוצאות של בדיקות דם שעשיתי. אשמח לקבל פיענוח של התוצאות.
ldh 429 .תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאות בדיקות - תגובה
עלייה קלה באנזים זה יכולה להעיד על תהליך דלקתי כלשהו.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלתי הקודמתתמרה16/03/2013
שכחתי לציין שכלום לא השתנה בחיי או בתרופות שאני נוטלת בתקופה שבה החלו התופעות המתוארות לעיל. זה לא מעט שנים אני נוטלת בקביעות קרסטור, איזיטרול, קואנזים קיו 10, ויטמין סי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלתי הקודמת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/03/2013ראי תשובה קודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות אי נוחות בחלל הפה ובלשוןתמרה16/03/2013
שלום לכם,
זה מספר חודשים אני סובלת משלל רגישויות בחלל הפה שבאות וחולפות בתדירות די גבוהה. בין השאר אני סובלת מתחושה כאילו כל חלל הפה דלוק, תחושה חזקה בעיקר בחלקים הפנימיים של הלחי ובצידי הלשון, תחושה כאילו פי מלא חול והלשון מרגישה כמו נייר זכוכית, תחושה של גבשושיות בבסיס הלשון ובלוע שלפעמים אפילו גורמת לי בחילה, התנפחות קווית בחלק הפנימי של הלחי שמול קו החיבור בין השיניים העליונות לתחתונות עד כדי כך שבלי להרגיש אני מנפחת את לחיי מפעם לפעם כדי להרחיקן מהשיניים וכו'. נבדקתי אצל רופא השיניים שלי ולאחר מכן אצל מומחה אף אוזן גרון. שניהם לא מצאו שום ממצא וטענו כי מדובר רק ביובש וכי עלי לשתות הרבה. אלא שגם כאשר אני מקפידה לשתות הרבה - בין שש לשמונה תשע כוסות ביום - התופעות אינן חולפות לחלוטין.
זה מציק לי מאוד. האם עלי לפנות לרופא מסוים כדי לבצע בדיקות ספציפיות לבירור העניין? למי עלי לפנות ואילו בדיקות לבצע?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות אי נוחות בחלל הפה ובלשון - תגובה
גם יובש דורש בירור - למשל לשיוגרנס. בקשי מהרופא בדיקת דם ANA RF . SSA-RO.
SSB-LA .
יעוץ ראומטולוג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניםגדי15/03/2013
עברתי עקירה לפני כמה ימים, מיד לאחר העקירה הניחו לי פד במקום המדמם ולחצתי עליו במשך כרבע שעה, לאחר מכן החליפו לי אותו בפד אחר והמתנתי בחוץ עוד בערך רבע שעה, ואז ביקשתי שיוציאו לי אותו (היה לי קצת קשה לעשות זאת בעצמי כי היה לי קשה לפתוח את הפה בגלל הטיפול), האסיסטנטית יצאה מהחדר (שהיתה בו מטופלת אחרת) והוציאה לי את הפד מהפה, אין סיכון בכך שייתכן ובאה במגע עם דם של המטופלת ואז נגעה בחתך אצלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שינים - תגובה
אני מניחה שהיא עובדת עם כפפות ומחליפה בין חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה עזרהיארה14/03/2013
ערב טוב, הייתה לי נזלת אלרגית הרבה התעטשויות מלווים בכאבי מצח וכאבים בגבות מעל העיניים וכאבי שיניים מלווים לפעמים בכאב אוזניים , האם זה מעיד על דלקת? או שזו רק תגובה אלרגית? והאם זה גורם לכאב ראש בקודקוד ..אודה להכוונה ועזרה תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה עזרה - תגובה
גם תגובה אלרגית היא דלקתית באופיה. אתה שואל כנראה אם יש זיהום חיידקי שדורש טיפול אנטיביוטי? בד"כ זה מלווה בחום, נזלת ירוקה, כאבים חזקים.
הגישה היום היא לא למהר עם טיפול אנטיביוטי בסינוסיטיס.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוליד + קרדילוקאורנה טלבי13/03/2013
היי
אני מטופלת בקרדילוק + לוריוון באופן קבוע.
בעקבות כאבי גרון ושיעול ....ניתבקשתי ליטול תרופה בשם לוריד במשך 10 ימים (X2).
אבקש לברר באם אפשרי להשתמש בתרופה זו (רוליד) ביחד עם שתי התרופות הקבועות כאמור.
תודה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוליד + קרדילוק - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/03/2013לא ידועות לי אינטראקציות משמעותיות בין הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פה יבשזאב12/03/2013
שלום אני בן 41,כבר יותר משבוע יש לי פה יבש וגם שפתיים יבשות
סליחה על ההודעה ארוכה
אני נוטל תרופות :למוגין, , לוטן,קומדין, סימבקור,ציפרלקס ובזפברט
אני לא יודע אם זה קשור אבל אני אוכל כל יום שיבועלת שועל וקינמון וגם גם חילבה אומגה 3 ושותה קפה כל יום
עשיתי את בדיקת Tongue Culture שהייתה תקינה גם הסוכר תקין
אני לא יודע ממה הפה היבש אולי תרופות,לחץ אבל זה פשוט מציק ומלחיץ אותי אני לוקח את אותם תרופות כמה שנים
תודה ושוב סליחה על ההודע הארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פה יבש - תגובה
יתכן שמנשימה דרך הפה (אף סתום) או חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים עדכוןענת11/03/2013
סיימתי את הטיפול האנטיביוטי אחרי השלשולים של חודש וחצי ושלושה ימים אחרונים יציאות רגילות פעם ביום אך קצת שורף וראיתי פעמים נקודת דם האם זה הגיוני???? בגלל שהרבה זמן לא הייתה יציאה נורמאלית אז המעבר התכווץ? מרגיש כמו סריטה. ועכשיו האם אני צריכה ללכת לגסטרו אם השלשול פסק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים עדכון - תגובה
יתכן שיש שריטה. כדאי לבדוק ולטפל מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיעל10/03/2013
שלום וברכה,
השאלה שלי היא כזו: לפני כמה חודשים עברתי בתחנה המרכזית בתל אביב ולתדהמתי ראיתי שיש שם קופת חולים לפליטים.. רציתי לשאול האם לדעתכם זה לא מסוכן לציבור הישראלי שמיקמו את זה במקום כל כך מרכזי שעוברים בו כל יום כל כך הרבה אנשים? האם מסוכן לעבור שם ?(כמובן בלי להיכנס, רק לעבור) לאור הסכנות הבריאותיות שהפליטים מביאים איתם? אני פשוט ממש מפחדת לעבור בתחנה המרכזית מאז שהבנתי שהמקום הזה קיים שם....
אשמח לקבל את תגובתכם בנושא.... אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון כדי לשאול את השאלה הזאת, במידה ולא אשמח אם תכוונו אותי לפורום הנכון...
תודה מראש.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/03/2013שלום,
שאלתך מעידה על חרדה מוגזמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעקבות הרמת משאמרקף10/03/2013
שלום רב,
הרמתי את בתי ששוקלת כ- 25 ק"ג, והרגשתי כאב חד בגב בצד שמאל, מעל מותן שמאל.
האם יכול להיות שבעקבות הרמת משקל חדה ייגרם נזק לכליה או לאיבר פנימי אחר?
תודה, אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעקבות הרמת משא - תגובה
בד"כ מדובר בנזק זמני למערכת השרירים והשלד ולא לאיבר פנימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע לשונימשה09/03/2013
שלום דוקטור,
שמתי לב אתמול שיש לי פצע במרכז הלשון מבלי שנפצעתי או נכוויתי ומבלי שחשתי כאב. היום התחיל טיפ-טיפה לכאוב.
1. מה זה יכול להיות?
2. מה מומלץ לעשות?
3. זה יכול להיות מסוכן?
4. אם זה יחלוף תוך מספר ימים, האם זה סימו שזה לא מסוכן ולכן לא מחייב בדיקה?
ת ו ד ה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע לשוני - תגובה
אם הפצע לא עובר, בעיקר אם הינך מעשן, פנה לבדיקה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לקרוא את זהלימור08/03/2013
פרופ שלום
אני בת 39 יש לי שלשולים כבר חודש וחצי לפעמים מיימים לפעמים דייסתים בערך שלוש פעמים ביום מלווה בכאבי בטן ובקיבה לא חזקים. רופא המשפחה נתן לי לעשות במשך שלושה ימים רצופים תרביות צואה שיצאו תקינות ובנוסף החליט על טיפול אנטיביוטי למשך חמישה ימים. היום אני ביום השלישי של האנטיביוטיקה והמצב אותו דבר. לפני כ 4 שנים היו לי גם שלשולים יותר מחודש הייתי אצל גסטרו עשיתי קולונסקופיה שיצאה תקינה הרופא רצה לעשות גסטרוסקופיה בזמנו בגלל המוגלובין 11.8 אך אני נרתעתי מהבדיקה.
בדיקות דם לצילאק שלילי. בנוסף לפני שלוש שנים הליקובקטור פלורי טופל באנטיביוטיקה
מה עליי לעשות עכשיו?????
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים לקרוא את זה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/03/2013ראי תשובה קודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםלימור08/03/2013
פרופ שלום
אני בת 39 יש לי שלשולים כבר חודש וחצי לפעמים מיימים לפעמים דייסתים בערך שלוש פעמים ביום מלווה בכאבי בטן ובקיבה לא חזקים. רופא המשפחה נתן לי לעשות במשך שלושה ימים רצופים תרביות צואה שיצאו תקינות ובנוסף החליט על טיפול אנטיביוטי למשך חמישה ימים. היום אני ביום השלישי של האנטיביוטיקה והמצב אותו דבר. לפני כ 4 שנים היו לי גם שלשולים יותר מחודש הייתי אצל גסטרו עשיתי קולונסקופיה שיצאה תקינה הרופא רצה לעשות גסטרוסקופיה בזמנו בגלל המוגלובין 11.8 אך אני נרתעתי מהבדיקה.
בדיקות דם לצילאק שלילי.
מה עליי לעשות עכשיו?????
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים - תגובה
חכי עוד מספר ימים לראות אם הטיפול מקל.
במידה ולא- ניתן להשלים את הבירור, אפשר לאחר יעוץ גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת השיגלהצילה08/03/2013
לפי כשבוע נודע לנו כי בגן של הבת שלי, 20 ילדים חולים, משלשלים ועם חום גבוהה.
הבת שלי הייתה מתוך 20 הילדים הללו(הילדים בני שנתיים -שלוש), שילשלה והיה לה חום של 40 מעלות עולה ויורד.
אני טיפלתי בבייתי בבית. ביום רביעי, הגיעו תשובות בדיקת צואה שהתגלה כי זה שיגלה. מיד היא קיבלה אנטיביוטיקה ל5 ימים .
יום לאחר מכן, בערב, אני העלתי חום, התחלתי לשלשל וגם אני חושבת כי נדבקתי.
הבנתי מהרופא שאצל המבוגרים המחלה מתבטאת אחרת ,הגוף לבד מתמודד עם המחלה , מתגבר עליה וכי אין צורך לתת אנטיביוטיקה.
השאלה שלי-
איך מתבטאת המחלה ספציפית אצל מבוגרים ?
אצל הבת שלי היה צבע ירוק צהוב בצואה ולי למשל אין את זה.
מזה אומר, שאולי לי אין את זה אלא משהו אחר?
ממה כדאי להימנע? ומה דעתך על אי מתן האנטיביוטיקה שהרופא אמר לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת השיגלה - תגובה
קרוב לודאי גם את נדבקת בשיגלה. המהלך אצל מבוגרים יכול להיות קל יותר. אם מחלתך קשה יותר, ניתן גם לטפל באנטיביוטיקה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)