מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריסטור לאחר אוטםנתנאל13/05/2013
שלום ד"ר.
אני בן 45 ועברתי לאחרונה אוטם שריר הלב ולא בגלל רמה גבוהה של שומנים בדם , הארוע נגרם בגלל אירוע חריג .
כשהשתחררתי מבית החולים קיבלתי מספר תרופות וביניהם כדור בשם קריסטור .
אבקש לדעת מדוע קיבלתי את הכדור כאשר היתה לי רמה גבולית של שומנים בדם ולא קיבלתי כל טיפול בעבר ולפני האוטם לשומנים בדם .
האם לכדור יש תפקיד נוסף מלבד הורדת שומנים כגון : הגנה על הלב , תפקוד שריר הלב , תפקוד כלי הדם ועוד .
האם כל מי שעובר אוטם מקבל כדורים להורדת שומנים גם אם האוטם לא נגרם מעודף שומנים בדם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסטור לאחר אוטם - תגובה
ד''ר יעל כוכבי16/05/2013שלום,
לפי מחקרים שונים, מתן סטטין לאחר אוטם משפר את מצבך בטווח הקצר והארוך ומאריך חיים.
בחולי לב, השאיפה להגיע לרמות נמוכות יותר של קולסטרול לעומת האוכלוסיה הבריאה, כדי למנוע אוטם חוזר וסיבוכיו.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוז ביום יוםליאל13/05/2013
אני עם הפרעות קשב יחסית קלות לפי הנוירולוג ואני מעדיפה לא לקחת כדורים כרגע, רוצה לנקות את הגוף. הבעיה היא שאני מרגישה מפוזרת יותר וזה מפריע לי בעיקר בנהיגה, אני רואה שאני לא מרוכזת מספיק בכל רגע נתון וכשאני נוהגת אני רוצה להיות הכי אחראית שאני יכולה. כדאי לחזור לכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוז ביום יום - תגובה
אילו בדיקות עשית לאבחנת הבעיה?
תחושת פיזור יכולה לנבוע גם מסיבות אחרות, כולל נפשיות.
אם אכן הבעיה היא הפרעת קשב והיא מפריעה לך בנהיגה , כנראה שחומרתה אינה קלה
ולכן עלייך להפסיק לנהוג או לקחת טיפול מתאים . (חלה גם חובת דיווח ).
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יכולה לעזור?
ליאל20/05/2013עשיתי מבחן טובה שהוא שלח אותי ויצא שאני עם הפרעות קשב. אני מתלבטת אם כדאי לבדוק אפשרות של מערכות כאלה שמתקינים ברכב כדי שזה יתריע כשיש סטיה כלשהיא או משהו כזה. זה מתאים לאנשים כמוני או יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יכולה לעזור? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי21/05/2013שלום,
אני לא מכירה ממש את המערכות האלה וכמה הן עוזרות לאדם עם הפרעת קשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני ממליצה לך
אנבל22/05/2013להיבדק שוב ולראות את חומרת המצב. לי באופן אישי מותקנת המערכת הזו של איווקס והיא אכן יעילה ומתריעה, על סטייה, אי שמירת מרחק וסכנת התנגשות, אבל לפי מה שאת מתארת ייתכן וכן תצטרכי טיפול מתאים שלאו דווקא נוגע לנהיגה עצמה אלא להפרעה ולכן כדאי קודם כל לראות רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בצד ימין תחתון מתחת לטבורחיים12/05/2013
שלום,
אני בן 31. אין במשפחתי היסטוריה של מחלות מעי.
בחודשים האחרונים יש לי כאבי בטן, בעיקר באזור של צד ימין תחתון (מתחת לגובה הטבור). הכאב הוא כאב חלש, לא מפריע לתפקוד בשום צורה. אני פשוט מרגיש מעין "התכווצות" חלשה כזו. זה התחיל לפני כמה חודשים, ואני חושב שבזמן האחרון התדירות של הכאב הזה מעט גבוהה יותר.
בחודש האחרון הרגשתי לפעמים את אותו כאב גם בצד שמאל (גם מעל לטבור וגם מתחת לטבור), וגם לפעמים במרכז הבטן מעט מעל הטבור ושם זה היה יותר כמו דקירה חלשה. אבל לרוב הכאב הזה הוא בצד ימין תחתון.
אני חושב שהצואה בחודש האחרון מעט רכה יותר. אין שלשול, אין עצירות, אין דימום, אני הולך לשירותים באותה תדירות שהייתי הולך תמיד ואין תחושה של חוסר התרוקנות. אבל המרקם שלה מעט רך יותר.
מבחינה בריאותית ההרגשה תקינה לחלוטין. אין בחילות, אין הקאות, אין חום וכו'.
הופנתי לבדיקות הבאות במהלך החודש האחרון:
אלוטרסאונד בטן עליונה + תחתונה: תקין
בדיקת דם: תקינה
בדיקת שתן: תקינה
צואה Parasitesאova micr : אין טפילים
צואה Concent.for ova : אין טפילים
Stool culture : שלילי לאנטרופתוגנים
כרגע כאמור סיימתי את את הבדיקות אליהן רופא המשפחה הפנה אותי ואני מחכה לתור לרופא גסטרו שיהיה בעוד חודש, ורציתי לדעת האם עקב כל הבדיקות התקינות, יש חשש ממשי לסרטן בבטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בצד ימין תחתון מתחת לטבור - תגובה
הגיל והסימפטומים לא מעידים על סרטן דוקא. חשוב הבירור אצל רופא גסטרואנטרולוג
בשאלה של מחלת מעי דלקתית בעיקר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבוקר בכפות הידיים והרגלייםשרית12/05/2013
מידי בוקר אני מרגישה את כפות ידי ורגלי נפוחות,
כמעט ולא רואים זאת בעין אך כשאני מתחילה ללכת אני מרגישה כמו שאני הולכת על בלונים,וקשה לי לסגור את אצבעות כפות יידי.
ההרגשה חולפת די מהר ולכן זה שנים שאני סובלת מזה ללא טיפול.
בחודשים האחרונים הדבר החל ממש להציק. וכשאני מתעוררת באמצע הלילה זה מקשה עלי להירדם וגם במשך היום אני חשה לאחרונה נפיחות זו.
לאיזה רופא עלי לפנות? והאם זה יכול להעיד על משהו מסוכן? (כמו בעיות בלב?)
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבוקר בכפות הידיים והרגליים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי16/05/2013שלום לך,
אני מבינה שלא רואים ממש בצקת. באי ספיקת לב יש בצקת.
האם יש כאב?
התיאור של הקושי לסגור את אצבעות הידיים נשמע כקשיון בוקר - שמתאים למחלת מפרקים. כדאי לבדוק בכיוון הזה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עבור אבא שליגלעד12/05/2013
אבא שלי בן ה-62 מתלונן ב-10 ימים האחרונים על כאבים(לדבריו בבלוטות הלימפה)מאחורי האוזנים, בבית השחי(שתי הידיים) ובמפשעה (מ-2 הצדדים).בנוסף יש לו מידי פעם עיקצוצים בכל מיני מקומות בגוף וכאבים בכל מיני מקומות בהם הוא נוגע בגוף ובכפות הרגליים כשוא דורך.בבדיקות דם ביוכימיה והמטולוגיה התוצאות בסדר(ירוקות ,לפי מעבדת בריאות כללית) שקיעת דם -30 . בבדיקות אימונו-סרולוגיות התוצאות הן :
ANA TITER-NEGATIVE at 1:1
ANA PATTERN - NO PTTERN
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) -NEGATIVE
RHEUMATOID FACTOR קטן מ-10 . ו-CRP קטן מ-0.1
מה המשמעות של התוצאות האלו?
מה יכולה להיות הסיבה לתחושות מהן הוא סובל?
אילו בדיקות נוספות רצוי שאבי יעבור על מנת לאתר את הסיבה להרגשה שלו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה עבור אבא שלי - תגובה
האם יש לאביך חום ?
בבדיקה גופנית: האם יש בלוטות לימפה מוגדלות? כבד וטחול מוגדלים?
בבדיקות: ש"ד עליה קלה , כל היתר תקין .
המשך הבירור תלוי בתשובות לשאלות שלמעלה (אפשר בדיקות לוירוסים, LDH )
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלעד17/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת חולשהאיל11/05/2013
אני בן 42 ומזה כחמישה ימים אני מרגיש חולשה בגוף ובעיקר בגפיים התחתונות. התופעה באה וחולפת מדי כמה שעות ומתעצמת בעיקר בשעות אחר הצהריים והערב. אציין כי לפני כחודשיים עברתי בירור רפואי מקיף שכלל בדיקות דם, ב.מאמץ ואקו שיצאו לכאורה תקינים.
אילו עוד בדיקות או כיוונים יש לבדוק לדעתכם המלומדת? התופעה די מפריעה לי ואפילו מתחילה להפחיד ולפגוע בתפקוד היומיומי (ילדים,עבודה...).
בתודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת חולשה - תגובה
התלונה מאד לא ספיציפית ומשכה קצר. כדאי לנוח ואם זה מתמשך לפנות לרופא לבדיקות נוספות .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעהרוני11/05/2013
תופעה חדשה מהחודשיים האחרונים: כשאני קמה מישיבה לעמידה יש לי סחרחורת ואני רואה שחור בעיניים, ויש לי דפיקות לב מואצות לדקה בערך.
כשאני קמה משכיבה לעמידה אז מצטרפות לזה גם אוזניים שנסתמות
כאילו אני עומדת להתעלף...
לא קרה לי מאז תקופת האנורקסיה
מה ההסבר? למה זה קורה עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה - תגובה
נשמע כמו ירידת לחץ דם בעמידה. יכול להיות משני להתייבשות, חוסר דם או חסרים תזונתיים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם ושתןאני10/05/2013
שלום,
אני בת 20, ללא בעיות רפואיות מיוחדות מלבד תסמונת רנו קלה בחורף ושברי מאמץ בשוקיים.
לפני חודש הייתה לי במשך שבוע תחושת לחץ בצלעות. עשו לי צילומים, אק"ג, אך לא איבחנו מה זה, אז נתנו לי משככי כאבים ולאחר זמן מה הכאבים דעכו, אך לפני מספר ימים תחושת הלחץ והעומס בצלעות חזרה.
עשיתי בדיקות דם בעקבות חוות דעת של רופא שחושב שיש לי בעיה רפואית חוץ משברי מאמץ, כי לא יכול להיות שיש לי שברי מאמץ שלא מחלימים במשך שנה וחצי ועדיין ממש כואב לי ברגליים בזמן עמידה של כמה דקות, הליכה ממושכת וכו'.
ברצוני לרשום פה כמה תוצאות מהבדיקת דם שהייתי רוצה לשמוע את התייחוסתך לזה, אם התוצאות קשורות לבעיות הרפואיות שלי או לאחרות. כמובן שגם אפנה לרופא, אבל עד אז הייתי רוצה לשמוע את דעתך, כי אני קצת לחוצה.
מיקרוסקופיה בשתן:
RBC-INTACT תוצאות: 0-2
mucous- מעט
bacteria תוצאה: +
Epithelial cells- מעטים
1. האם תוצאות אלה של מיקרוסקופיה בשתן תקינות?
2. שקיעת דם ESR- 32 (יחידות MM/HR, ערכי ייחוס 0-20).
3. כימיה:
creatinine(S- 0.61 (יחידות MG/DL, ערכי ייחוס 0.6-1.1)
ferrum(iron)S- 40.6 (יחידות UG/DL, ערכי ייחוס 55-175)
CRP-5.8 (יחידות NG/L, ערכי ייחוס 0-5)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם ושתן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/05/2013שלום,
בדיקת השתן תקינה. ש"ד וCRP מעט גבוהים כעדות לדלקת כלשהי.
ברזל נמוך.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני11/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה דחופהדנה09/05/2013
שלום, היום כשחזרתי מעבודה נכנסתי למטבח היה ריח של גז בישול פתחתי מגירה ושאפתי קצת את הריח , האם זה מצריך פניה לעזרה רפואית ? אציין כי הייתה תקלה בהרכבת גז שהייתה שעתיים לפני בבית , פתחתי חלונות אווררתי את הבית האם זה חלילה יעשה בעיה רפואית ששאפתי גז במגירה ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה דחופה - תגובה
בד"כ אין סכנה בשאיפה של מעט גז בישול . טוב עשית שאוררת.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעזרה דחופה - תגובה
שאיפת כמות קטנה של גז בישול אינה מסוכנת בד"כ.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvטל09/05/2013
הי רציתי לברר כמה כמה זמן עמיד וירוס הסי אמ וי על חפץ? למשל אם קניתי גבינה בסופר ולפני נגע בה מישהו שחלילה היה לומאת זה ונניח השאיר עליה הפרשות רוק כי ידיו לא היו נקיות, כמה זמן שורד שם הוירוס?האם למשל אחרי יממה כבר הוירוס לא יהיה קיים שם?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
לפי מחקר אחד שראיתי- בין שעה לשש שעות, תלוי בחומר ממנו עשוי החפץ ובמידת הרטיבות שלו (פחות: מתכת, עץ, הכי הרבה- גומי, בגד, קרקר, באמצע- זכוכית ופלסטיק. רטוב מחזיק יותר מיבש).
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה כלליתלאון09/05/2013
שלום
ראשית אני יודע שזה לא המקום לקבל המלצות רפואיות אלא רק יעוץ ראשוני ודיעה
היום בבוקר קמתי ולאחר כחצי שעה היה לי שיעול קצר שהגיע אחת למספר דקות כאשר בדקות לאחר מכן הרגשתי עייפות עיניים שרוצות להיעצם ומעט חולשה ולפעמים תחושה של כאילו לב חלש (זה קורה לי אחת לכמה זמן) כאשר לאחר הליכה אני מרגיש עייפות ואולי קצב מעט מוחש של פעימות לב כאשר לאחר פחות משעה שוב לחת ורצון לצאת לשירותים.
הייתי לפני שנה + אצל קרדיולוג בשל פלפיטציות שחוץ מוכשר ירוד לא מצא כלום.
בנוסף אני לוקח כדורים לאלרגיה ותרסיס לאף (סטראוידי ) מזה שבועיים בהוראת רופא אאג בשל התקפי שיעולים סליחה רבה שראה (חייב לציין שבועיים אלה היו לי רק שני ארועים של התקפי שיעול כאשר בעבר זה היה יכול להיות בתדירות משתנה אחת ליום אחת לשלושה ימים)
בנוסף לפעמים יש לי תחושה מאוד מאוד חלשה של בחילה או אי נעימות בגרון.
האם התלמידים שהיו לי הבוקר קשורים לטיפול שאני לוקח ? האם יכולים להופיע שבוע לאחר תחילת נטילת הטיפול ולא מיד עם תחילתו ? האם התסמינים של הבוקר יכולים לרמוז על בעיה לבבית כלשהיא ? המלצה מה לעשות ?
וללא קשר על מה מורה זיעה קרה ? ממה נגרמת ומה מרמזת ?
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה כללית - תגובה
יתכן שמדובר בהתקפי חרדה ו/או החזר ושטי-קיבתי.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים וטיסהשרון09/05/2013
לרופא שלומות.בת 45.עם הסטוריה של דלקות אוזניים כרוניות עד גיל 20,כולל אירוע של איבוד שמיעה זמני. לפני כשבועיים התקררות רצינית,אשר חלפה אולם נותרה תחושה של רטיבות באוזן שמאל ,שמיעה עמומה ותחושת אי נוחות (לא כאב). בעת בליעת רוק יש מעין "פצפוצים" בשתי האוזניים.בדיקת א.א.ג מאתמול ללא שום מימצא.בעוד 4 ימים אני טסה לחו"ל. מאחר ואני נוטה לסבול מכאבי אוזניים חזקים מאוד בעת הנחיתה,וחוששת שעל רקע המצב בנוכחי צפויה אולי החמרת התסמינים. האם יש ברשותך הצעות כיצד להתמודד עם הסיטואציה הצפויה ?הרופא צייד אותי באנטיביוטיקה במידה ותחול החרפת התסמינים בחו"ל,האם יש מקום להתחיל לנטול כבר עכשיו את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים וטיסה - תגובה
כנראה מדובר בנזולים שהצטברו מאחורי עור התוף.
אם את עדיין מנוזלת, כדאי להשתמש בספריי לאף, למשל מי-ים, ובתכשיר מפחית גודש - למשל קולדקס.
לא נראה לי שכדאי להתחיל אנטיביוטיקה בשלב זה.
להפחתת כאב בהמראה ובנחיתה- אפשר לעשות פעולות שמשנות לחצים באזניים: שתייה, לעיסה, מציצת סוכריה, קינוח האף (סגירת הנחיריים עם האצבעות מעל הנחיריים ונשיפות חזקות), פמפום.
חופשה נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרון12/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהלירון08/05/2013
שלום,
אני בן 26 בריא בדר"כ, אובחנתי כחולה במחלת הנשיקה וקיבלתי אותה קשה מאוד עם כל הסימפטומים האפשריים של המחלה כגון חום, חוסר תאבון, כאבי שרירים, חולשה, עייפות אך הגרוע מכל הוא כאב הגרון העז שנגרם כתוצאה מנפיחות בלוטות הלימפה. הכאב כמעט בלתי נסבל, קשה לי לדבר, לאכול ולשתות, הדבר נעשה בקושי רב.
אני לוקח כדורי אקמול לכאבים וכדורי מציצה לגרון.
האם דבר זה נדיר או שכיח? מתי יעבור? מה לעשות כדי להקל על הכאב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/05/2013שלום, לירון
דלקת גרון וירלית זו יכולה להמשך כ10 ימים. חשוב לשתות למניעת התייבשות או לחילופין לקבל ערוי נוזלים.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוהחנה08/05/2013
בת 55. מיזה 10 ימים יש לי חום גבוה 39
תרבית שתן שלילית
בדיקות למחלת הנשיקה שלילית
. שקיעת דם 60 .crp2.6
Ldh 787.
אני עם עבר של סרטן שד
מה יכולה להיות הבעייה?
אלו בדיקות לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/05/2013שלום,
האם בוצע צילום חזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותשירי08/05/2013
שלום רב,
אני שירי, בכיתה יב' ממגמת רפואה, אנו צריכים להכין פרוייקט גמר על מחלה על פי בחירתנו ואני בחרתי את מחלת ה-CF, אחת המשימות הייתה להפנות שאלות לרופא משפחה בכדי לראות פחות או יותר את שכיחות המחלה בקרב האוכלוסייה, אשמח אם תענה על השאלות הבאות:
1.מה שכיחות המחלה בקרב מטופליך?
2.מה תפקיד רופא המשפחה בנוגע למטופל החולה במחלת ה- CF?
3.מהי תדירות הביקורים למעקב שעל מטופל במחלת ה- CF להגיע לרופא המשפחה ?
4.האם אתה ממליץ לערב בני משפחה או גורמים אחרים על מנת להיעזר בהם בטיפול בחולה?
5.אילו גורמים בקהילה מסוגלים לעזור למטופל בטיפול או בשיקום? וכיצד?
6.מתי אתה מפנה את המטופל החולה במחלת ה- CF לרופא מומחה?
7. מתי אתה מפנה את המטופל החולה במחלת ה-CF לאשפוז?
8.כיצד אתה פועל להעלאת המודעות למחלה אצל מטופליך?
9.כיצד אתה מסביר למטופליך על דרכי המניעה במחלתו של המטופל?
10.האם סל הבריאות בשירותי הבריאות מכסים את עלות הטיפולים של מטופל במחלה?
11.האם למטופל החולה במחלת CF יחזור לתפקוד מלא או שתהיינה מוגבלויות שיגרמו לשינוי בהרגלי חייו, בפעילויותיו היומיומיות או בעיסוקיו?
בתודה מראש,
שירי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/05/2013שלום לך,
אין לי מטופלים עם CF .
אני מציעה לך לפנות לפורום רפואת ילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)