מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- G6PDאלה05/04/2013
שלום רב,
בתי בת 3 חודשים. לאחר הלידה התברר שיש לה G6PD - אלרגית פולים.
השאלה שלי לגבי הנקה (אני גם מניקה וגם נותונת לה מזון לתינוקות) - אם אני אוכלת פולים, כמה זמן לאחר מכן האוכל נספג בדם? וכמה זמן לאחר מכן אסור לי להניק את הילדה?
עוד שאלה - עד כמה זה יכול לסכן את הילדה? למשל אם אכלתי תבשיל עם סויה, או סלט עם אפונה, האם זה יכול לסכן את בריאותה של הילדה שלי?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר G6PD - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/04/2013שלום,
המדובר ברגישות לפול- לא לקטניות אחרות - למיטב ידיעתי. עדיף להמנע לחלוטין מאכילת פול ושימוש בתרופות מהרשימה , במשך כל ההנקה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטאפלםמאיה04/04/2013
שלום
קיבלתי מהרופאת משפחה כדורי קטאפלם בעקבות כאבים בחזה שלדבריה הייתה לי דלקת או שריר תפוס בדופן החזה ולקחתי אותם במשך 9 ימים. עברו שלושה ימים משסיימתי לקחת את הכדורים ומאתמול (יומיים אחרי) אני מרגישה נמלולים מטרידים בכפות ידים וברגלים, בעיקר בערב, במקביל אני מרגישה גם כאבים ברגלים ובלשון.
קראתי בעלון שאלו תופעות לוואי נדירות. האם ייתכנו תופעות לוואי אחרי השימוש בכדור? ומה אני צריכה לעשות עם זה כרגע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטאפלם - תגובה
בעקרון רק לדווח ולהמנע משימוש.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי03/04/2013
שלום. עשיתי בדיקת דם והיתה תוצאה EBV-IGM POSITIVE מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שאת עוברת כעת את השלב החריף של "מחלת הנשיקה".
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולירון02/04/2013
שלום
שיעול התקפי בעיקר בשעות הבוקר לאחר הקימה שנמשך עד חצי שעה.
עם השיעול יש דמעות וליחה מאוד צמיגה שמידי פעם מוציא מהגרון.
זוכר שזה קורה כבר הרבה זמן, אפילו שנים.
היום בבוקר התחילו גם כאבים לא חזקים בתחתית הצלעות (יכול להיות ממאמץ השיעול ?)
אני בן 45 לא מעשן ולא עישנתי אף פעם וגם לא שותה כלל משקאות חריפים.
מה לבדוק ? מה זה יכול להיות ? האם מסוכן חו״ח ? האם יכול להיות מרפלוקס ? חיידק הליקו ? אלרגיה ?
האם יכול להיות שבגלל זה אני מרגיש עייפות וחולשה ?
אני מאוד מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול - תגובה
כל האפשרויות סבירות. לי נראה יותר אלרגי.
לא קשור לעייפות, אלא אם פוגע באיכות השינה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פי הטבעתצחי01/04/2013
בן 49 .לאחרונה גרד ולעיתים כאב קל ורגישות בפי הטבעת
די מציק. מה בד"כ הסיבה ולמי לפנות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי הטבעת המלצה
יוני04/04/2013לעולם אבל לעולם אל תמרח משחה עם סטירואידים מכל סוג שהוא בפי הטבעת
אתה תהפוך לאומלל לנצח כתוצאה מכך.
אני משתמש בשמן צמחי שאני מקבל ממטפל אלטרנטיבי
פשוט תחפש את האתר שלו בגוגל.
חפש בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
הסיבות לבעיה הן לעיתיפ פטרת ולעיתים אקזמה
ולרוב אף אחד לא ממש יודע אבל תמיד הם רושמים סטירואידים
כי אין להם תרופות ואת המחיר אני ועוד כמה שאני מכיר שילמנו בגופינו.
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפי הטבעת - תגובה
יתכן מתולעים- בד"כ גרד לילי, טיפול פשוט עם ורמוקס, או גרוי מקומי .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvטל01/04/2013
הי יש לי שאלה . שיש תסמינים כמו שפעת צינון שיעול ןעייפות שרירים ללא חום, אםשר באותו רגע של הופעת התסמינים לעשןת בדעקת נוגדנים לcmv ולקבל תשובה מהימנה במידה והיא בעה שלילית? אני שואלת כי אין לי נוגדנים ואני בהריון ויש לי תסמינים שחס וחלילה כמו שפעת ללא חום( ולשפעת מחוסנת) ובזמן הופעתם עשיתי בדעקה ותודה לאל שלילית. Igm igg שלילי תןדב לאל. האם זה מהימן או שיש לחכות שבועיים מרגע הופעתם?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
אפשר לחזור על הבדיקה לאחר כשבועיים ליתר בטחון, אם כי יש מחלות וירליות רבות עם סימפטומים כאלה .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שלא נרפאאריק01/04/2013
שלום
לפני שבועיים הייתי בים המלח וכשצעדתי על גשר העץ שנכנס למים
החלקי ונחבלתי בכף הרגל מתחת לבוהן.
למרות הפציעה נכנסתי לים המלח ואחר כך יצאתי ושטפתי את הפצע.
הפצעים נחבשו על ידי חובש במלון בו שהיתי וכשחזרתי הביתה אחרי יומיים פניתי למרפאה.
האחות נתנה לי זריקת אנטי-טטנוס וחבשה את הרגל עם משחת עור סינטומיצין 3%.
במשך היומיים הבאים החלפתי את החחבושת בצרוף המשחה.
כשהגתי למרפאה ראתה גם רופאה את הרגל ,הליפה את המשחה בפוסידין ונתנה לי לקחת אנטיביוטיקה ציפוראל 500 3 פעמים ביום למשך 7 ימים.
אני שוטף את הפצע כל יום ומחליף תחבושץ עם פוסידין ונראה שהפצע עמוק ולא מחלים. ונראה די עמוק.
אני בן 66 מטופל ביתר לחץ דם והפרעות קצב.
אין לי סוכרת -המוגלובין מסוכרר - 5.1.
מה עלי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שלא נרפא - תגובה
יתכן שיש גוף זר, או בעיה בריפוי עקב זרימת דם פגועה לאיזור .
כדאי להבדק שוב : צילום? החלפת אנטיביוטיקה? טיפול כירורגי?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםיפית30/03/2013
שלום רב
בת 68. בבדיקת דם GGT. 82.7. מה יכולה להיות הסיבה לערך הגבוה ומהי ההמלצה לטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ערך מעט גבוה של אנזים כבד אחד יכול להיות עקב תרופות למשל לקולסטרול, כבד שומני או מחלה נלווית.
בד"כ דרוש רק מעקב.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויטרהאפריים28/03/2013
אני מטופל ב-טריטייס 10 מג ליום
דיזוטיאזיד 12.5מג ליום
קדקס 1 מג ליום
האם עם התרופות הללו אפשרי ובטוח ליטול לויטרה או ויאגרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויטרה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי29/03/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובהרוית27/03/2013
שלום,
היום שמתי קרם ידיים בעבודה ולקחתי כוס מים ובזמן שאני שותה הרגשתי את הקרם בפה שלי ועל השפה,נראה לי שבלעתי מהקרם כי הרגשתי טעם לוואי,האם זה מסוכן
אחר-כך הלכתי לשטוף כמה פעמים את הפה ואת השפה אבל הטעם עדיין בפה
אני ממש חוששת
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי29/03/2013שלום,
בד"כ אין סכנה בכמויות קטנות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בצלעות - מה גורם לזה?לימור קורן25/03/2013
מזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בצלעות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי29/03/2013שלום,
יש שם בליטה וקצת אודם.
צריך למשש, כדי להבין אם זה תת עורי או בצלע, אם זה רך או קשה וכו'.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףנועה25/03/2013
מזה שבוע וחצי. התחילו לי באופן פתאומי צמרמורות- ללא חום ! הרגשה ממש כאילו יש לי חום אבל אין.
שזה בא והולך לפחות כמה פעמיים ביום. חשבתי שזה יעבור אך זה לא עובר.
בנוסף אתמול התחילו לי בחילות. וגרעפסים מכל דבר שאני אוכלת. מעולם לא הייתי עושה גרעפסים בתדירות גבוהה כ"כ ממנות אוכל קטנות יחסית.
יש לציין שלפני כשלושה שבועות סיימתי אנטביוטיקה 2000 מל' ביום (בעקבות אבחון של דלקת באגןO).
יש לי הרגשה של חולשה כללית. איינני יודעת מה לעשות ??? וממה נובעות הצמרמורות? המרפאות סגורות עכשיו. יש רק מרלם מחר. והרופאים שם חסרי סבלנות.
אודה לתשובה מהירה. נוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד''ר יעל כוכבי29/03/2013ראי תשובה הלמעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזה ודקירות נפשי או פיזולגיי24/03/2013
בן 45 ללא תרופות בדיקות דם תקינות ,אבל כשנתיים/שלש בויכוח עם הרופאת משפחה שאומרת לקחת SSRI כי אני מפתח חרדות אבל אני מתנגד. עקב דפיקות לב ומיחושים בחזה-עשיתי דופלר 24 שע',וגם בדיקות במאמץ שהיו בסדר- כאבי הראש/לחץ בראש - הנוירולוג אומר מלבד החרדות גם מתח נפשי שגורם לכאבי הראש.
איכות החיים ירדה מאוד - מגיע הביתה הולך למיטה עייף וסמרטוט
השאלה שלי היא רופא המשפחה אומר שהדפיקות לב וכאבי החזה בגלל חרדות.
O/K הבנתי אבל זה קורה לי גם לאחר מאמץ פיזי (או אפילו אחרי שאני מתרגז או לחוץ בעבודה/ילדים) - כלומר יש קשר פיזיולגי לכאבי החזה כולל זרמים במרפקים ולא נפשי.
מתי רב הנזק על התועלת - כלומר האם התחושות הללו יכלות להיות טריגר להתקף לב,או
במידה ואקח SSRI אז לא יהיו חרדות (אבל יהיו כל תופעות הלואי ובכלל לא מעונין בכדורים)
ואז כאמור יהיה רגוע.
לא מעונין בכל ההדרכות של קוגנטיביות - אבל כבר עייף מכאבי החזה
דבר נוסף מענין- אני מאוד רזה כל השנים גובה 185 שוקל כבר 20 שנה 69-71 ק"ג
כאמור בן 45 הרגלים הידים החזה הכל רזה רזה - אבל הבטו כאילו בלעתי אבטיח קטן
ברור לי שמגעים לגיל 40 פלוס יש ישנויים פיזיולגים-האם ספורט,ריצה,התעמלות יכולים לעזור או שאין צורך להילחם בפיזיולגיה - משחק פעמים בשבוע כדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חזה ודקירות נפשי או פיזולגי - תגובה
ד''ר יעל כוכבי24/03/2013שלום,
אז מה השאלה?
התרשמתי שיש חרדות. אתה לא חייב לקחת תרופות , אבל כדאי לבדוק אופציות אחרות להפחתת חרדה: אולי שנויים בצורת החיים, עבודה, ביופידבק וכו'.
פעילות גופנית חשובה מאד והורדת הבטן חיונית.
בהצלחה ושיהיה חג שמח.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחול מוגדל - לאן רופאת המשפחה תפנה?id21/03/2013
שלום רב,
אני בן 26.5, וביצעתי לפני כמה ימים בדיקת אולטרסאונד בטן. הממצא העיקרי שגילו לי הוא טחול מוגדל במידה קלה. קבעתי תור לרופאת משפחה כדי לעבור על תוצאות הבדיקה בכלל וגם על זה בפרט.
העניין הוא שהתור נקבע לי ליום ראשון, והיות ואני מאוד לחוץ מכל הסיפור ולא רוצה שהכל יידחה לאחר החגים כי זה יהרוס לי את החג, הייתי מעוניין לדעת לאן הרופאת משפחה מפנה הלאה במצבים כאלו כדי שאוכל לנסות היום לקבוע תור לרופא שאליו היא תפנה אותי ושיהיה סיכוי שאוכל לראות אותו כבר ביום ראשון לאחר שאבקר אצל הרופאת משפחה.
תודה מראש,
עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול מוגדל - לאן רופאת המשפחה תפנה? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי24/03/2013שלום, עידן
הרבה פעמים ראיתי "הגדלת טחול" בבדיקת US שלא מצאתי בבדיקה גופנית.
אתה מתאר גם הגדלה קלה, שיכולה להיות ביטוי למחלה וירלית, כמו הגדלה של קשריות לימפה וזה עובר.
אל תדאג. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה!
IDAN24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק במשפחהשרון21/03/2013
שלום רב.בחודש וחצי האחרונים אני ושתי בנותי בנות העשרה חלינו באנגינה (משטחי גרון חיוביים) טופלנו באנטיביוטיקה והשלמנו את הטיפול.משלשום אחת מבנותיי מאובחנת שוב עם דלקת גרון חריפה.אני סבורה שאחת מאיתנו (ואולי כולנו) נשאיות של החיידק-סטרפטקוק איי ויש לנו מעגל הדבקה.האם יש לך הצעה כיצד לטפל בענין? אולי כולנו ניטול באופן פרופילקטי מינון מסוים של אנטיביוטיקה חוזרת ע"מ ליישר קו ולסיים את התחלואה הכל כך לא נחוצה הזו...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק במשפחה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי24/03/2013שלום,
דלקת גרון יכולה להיות גם וירלית. לא סביר שחולים שוב בסטרפ 3 ימים לאחר סיום טיפול. משטח גרון חיובי לאחר טיפול מעיד בד"כ על נשאות ואז הנשא הוא מקור ההדבקה ולא חולה בעצמו בחיידק (זוהי הגדרת הנשא). מציעה לחזור על משטחים.
אין הסכמה לגבי טיפול אנטיביוטי "מחסל חיידק" לנשא.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)