מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בצד שמאל בקרקפתצ03/11/2012
בת 38, מזה כמה ימים כאב חזק מאחורי הראש - בקרקפת למטה, הרגשה של כאב כמו אחרי קבלת מכה אבל לא קיבלתי באזור שום מכה, כאב שמתחיל פתאום, הרגשתי את הכאב כשהלכתי לישון והנחתי את הראש על הכר, זה כבר קרה כמה פעמים לפני ועבר ועכשו שוב חוזר. האם צריכה לבדוק את זה ואם כן לאיזה רופא לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד שמאל בקרקפת - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס04/11/2012עניתי לך בפורום מקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם.א02/11/2012
שלום.
התבקשתי לערוך בדיקות דם. לא שמתי לב שעליי להיות בצום.
בערך 6-7 שעות לפני הבדיקה אכלתי.
יצא לי:
Glucose (B) 79
HbA1C 5.7
לאחרונה פוקדים אותי התקפים בתדירות גבוהה. הם כוללים- דופק מהיר, זיעה קרה, צמרמורות תחושה שאני לא מרגישה את משקל גופי, בחילות עזות עד כדי הקאה, תחושה שאני הולכת להתעלף. לאחר שההתקף חולף אני מרגישה ממש מותשת. חסרת אנרגייה, קר לי ויש רעד פנימי.
מכיוון שלא הייתי בצום כנדרש,הגיוני שהערכים עלו או ירדו..רציתי לדעת, בכמה ערכים בערך מדובר? (כי אם הסוכר 79 הגיוני שבמציאות הוא נמוך יותר וזה מצביע על היפוגלקמיה..)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם. - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס05/11/2012לאור אופי תלונותייך, כדאי לחזור על הבדיקת סוכר בצום של 8 שעות
וכן בעת התקף לבדוק ערכי סוכר במכשיר גלוקומטר שנמצא בחדר אחיות בקופת חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןדוד02/11/2012
שלום.
רציתי לשאול האם מוכרת התופעה של כאבים ברום הבטן לאחר טיסה ארוכה של 12 שעות טיסה
בין לאומית
אני מרגיש לחץ ברום הבטן , מין תועקה וכאב קל לאחר הנחיתה ברגע שאני מתחיל ללכת .
הכאב חולף רק לאחר מספר ימים ..
מה יכולות להיות הסיבות לכך , האם עלי לבצע בדיקות כלשהן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברום הבטן - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס04/11/2012מאוד תלוי מה גילך ומה גורמי הסיכון
כאב ברום הבטן יכול להתאים לנוכחות חיידק הליקובקטר בקיבה ולכיב
ופעמים שזה סימפטום למחלת לב לכן צריך עליך רקע יותר
קשר ישיר לטיסה חוץ מאוכל שאולי גירה הקיבה, איני מוצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל וחיסון לשפעתשלי01/11/2012
שלום רב,
ברצוני לדעת אם יש מניעה להתחסן נגד שפעת כאשר אני לוקחת לוסטרל.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל וחיסון לשפעת - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס04/11/2012אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדתמודאגת01/11/2012
שלום!!!
לפני שלושה שבועות התעוררתי בבהלה לפנות בוקר כולי מזיעה היתה לי קצת חומציות ודופק חזק וזה מפחיד אותי כי באותו לילה ההתעוררות היתה כנראה בגלל שלא ישנתי על 2 כריות והיתה לי תחושה של טלטלה של הראש ( כאילו הצד של הראש נופל למטה לשניה וחוזר למצב הרגיל,התעוררתי עם תחושת בחילות , מה זה יכול להיות? האם זה תופעה שצריכה להדאיג אותי? במרכז שעבר עשיתי אם אר אי בראש והרופא נתן לי כדור חשד למיגרנה! אני דואגת לשים את הראש גבוהה כדי למנוע בחילות ואת אותה התחושה ! האם יש קשר ללחץ דם?
תודה מראש המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
מודאגת01/11/2012M.r.i נעשה במרץ והכל תקין חשד למיגרנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחדת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/11/2012שלום,
ההתעוררות מתאימה להתקף חרדה.
תחושת טלטלה ובחילה- אולי לבעיה באוזן הפנימית.
קשר ללחץ דם? לא נראה לי. מיגרנה? מה תוצאת הMRI ?
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני31/10/2012
שלום רב,
אני ביצעתי בדיקת דם כללית לפני ניתוח והALT יצא 52 שהמקסימום זה 31 ו RBC יצא 5.35 שהמקסימום זה 5.2 ו MCH יצא 25.6 שהמינימום זה 27 זה בוצע ב3.10
חזרתי על הבדיקות ה ALT יצא 58 ה RBC יצא 5.44 ו MCH יצא 25.9 זה בוצע ב9.10
חזרתי רק על הALT ויצא 51 זה בוצע ב31.10
עלי לציין שחוץ מזה הכל תקין
האם צריך לבדוק את זה ואם כן איזה בדיקות עלי לעשות??
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס05/11/2012מעקב אנזימי כבד בלבד - מספיק
אפשר בהזדמנות לעשות בירור כבדי שיכולול בדיקות כבד מורחבות יותר ואפשר בהזדמנות סונר בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותוירה30/10/2012
שלום! לאימי דלקת ריאות. בבדיקה תרבית דם כתוב: נשא חיידק עמיד. אין צמיחה. שלילי לMRSA. מה זה אומר? אני רוצה לציין שאימי בת 81, חולה דיאליזה וזה לא דלקת ריאות ראשונה בשנה הזאת. בבדיקה CT ריאות: סימני איספיקה טריקוספידלית. תפליט פריקרדיאלי,תפליט פלוארלי דו-צדדי יותר מימין עם תמט בשוליו.
בריאות קונסולידציות בLUL,RUL שתי קשריות זעירות בRML. קשריות זעירות מסויידות בLLL. מה זה אומר? האם יש סיכוי לאמא לצאת מי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס31/10/2012מאושפזת או לא ?
אני מניח שהיא תקבל אנטיביוטיקה לפי התרביות
ויחזרו על הדמייה בעוד כחודש להשוואה
וכן, היא יכולה לצאת מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV-igG ובהלה.K30/10/2012
שלום רב...
אמש הגיעו תוצאות הבדיקה של בעלי
והתוצאה היא
CMV-igG חיובי 142.7 (לא הבנתי את העניין הכמותי)
CMV-igM שלילי.
האם זה וודאי שגם אני נדבקתי כבר?
כיצד אני יכולה לשער ממתי ההדבקה של בעלי?
ואם אני לא נדבקתי ואני בדרך לניסיון להרות-מה עליי לעשות?
להימנע מקיום יחסי מין?כיצד אכנס אם כך להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV-igG ובהלה. - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס31/10/2012משמעות הבדיקה היא שבעלך אינו חולה
אלא שיש לו נוגדנים למחלה כמו לרובינו
הכל בסדר
להמשיך כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת טיסהצחי30/10/2012
בן 49 בריא בד"כ . אמור לטוס טיסה ארוכה לאחר 10 שנים שלא טסתי.
ביום יום אני נוטל ציפרלקס 10 כבר שנה ואלפרליד לפי הצורך.
אני חושש שהאלפרליד לא יספיק ושאלתי האם יש משהו חזק יותר
שיעביר את הטיסה בשלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת טיסה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס31/10/2012יכול לקחת 2 אלפרליד במרחק של שעתיים אחד מהשני
או לקחת קסאנקס במקום שהוא ארוך טווח יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Acute hemolytic transfusion reactioהראל29/10/2012
שלום,
מדוע Acute hemolytic transfusion reaction נחשב למצב חירום? הבנו שלנתרם יש נוגדנים נגד הRBC של התורם ואז יש המוליזה, אבל לא הבנו למה זה מצב חירום, הרי כמות הדם שהנתרם קיבל היא קטנה אז כמה כבר נזק יכול להיות מזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Acute hemolytic transfusion reactio - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס31/10/2012ההמוליזה אינה רק כלפי הדם הנתרם, אלא כלפי דם התורם גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ וחרדה או להתחיל בדיקותי28/10/2012
מזה כשבועיים תחושה של ריחוף ולחץ בתוך הגולגולת (כאילו עשיתי עמידת ראש והדם זורם),או הרגשה של העינים רוצות לצאת משהו כמו לחץ פנימי,ממש מפחד לרדת מדרגות (לא ורטיגו שהיה לי לפני 10 שנים וניקוי אוזנים העביר זאת)לחץ כאילו קסדה של אופנוע.כמו כן מבולבל ומתבלבל במילים,שוכח דברים בסיסים,וחסר חשק ואנרגיה.בן 45 180 ס"מ 70 ק"ג ללא תאופות ללא משקפים (יתכן ובגלל מאמץ ראיה מקרוב)בתרגיל ליישר ידים ולעצום עינים ,לאחר 20 שניות לפתוח ראיתי שיד ימין היתה נמוכה בכ-20 ס"מ מיד שמאל ! מדוע?
בדיקת אקו לב תקינה אולם הרופא אמר לחץ דם בגבול הגבוה 85/130
כיצד לפעול האם להתחיל שרשרת בדיקות או אולי זה מתח (יש מתח וסטרס וחרדה עקב לחץ יום יומי עבודה ילדים וכו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לחץ וחרדה או להתחיל בדיקות - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס29/10/2012מצד אחד להתחיל בדיקות בתחום המטבולי קרדיאלי נוריולוגי
ומאידך לשים לב למתח ולנסות טיפול נוגד מתח
כמובן שאם המצב נהיה קיצוני אז כדאי לפנות למיון לבצע סיטי ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד - מה נבדקלימור27/10/2012
אשמח לדעת כשאר כתוב בהפניה לאולטרסאונד "US כליות ודרכי השתן", באבחנות כתוב "proteinuria" - אילו אזורים זה אומר שהרופא יבדוק לי/יחשוף לי באולטרסאונד.
אשמח אם אפשרי בבקשה לתשובה מהירה, האולטרסאונד מחר לקראת הצהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - מה נבדק - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס29/10/2012בטן תחתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי בדיקת דםמעין27/10/2012
היי,
לפני ארבעה ימים עברתי בדיקת דם סטנדרטית, ומאז אני מרגישה כאב נוראי באיזור חדירת המחט לאמה, במיוחד כשאני מיישרת את היד, ומאוד-מאוד כשאני עושה את זה מהר. בגלל שיש לי ורידים דקים במיוחד, הסבירה האחות המנקבת, היא החליטה לנעוץ את המחט באיזור חיצוני יותר משעושים בדר"כ (גומץ המרפק, זה נקרא?), ואפילו במהלך בדיקת הדם עצמה הרגשתי כאב לא אופייני לפרוצדורה הזו (שאני די מנוסה בה).
לי אישית זה מרגיש כאילו שריר פושט שורש היד נקרע לגזרים ולא ישוב לעולם לקדמותו, אבל לפני פסיקה חד משמעית הנחתי שיהיה נכון לכל הפחות לשאול בפורום אינטרנטי.
אז האם מדובר בתופעה קונבנציונלית והכאב יחלוף במהרה בימינו, או שעליי להכין את עצמי נפשית לנמק וכריתה?
בתודה נואשת,
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי בדיקת דם - תגובה
ד''ר יעל כוכבי27/10/2012וואו מעיין כריתה ונמק? למה? נפגע עורק?
לא נראה לי. יתכן שיש במקום המטומה, דלקת בגיד וכו'.
אבל, בגלל עוצמת הכאב, כדאי לפנות לבדיקה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהדור27/10/2012
שלום רב
אני בחור בשנות העשרים עובד בחנות פרחים יחד אם פרחים שונים וירק שונה.מבקש לדעת האם אלרגיה זה דבר מסוכן ואיך אפשר לדעת אם יש אלרגיה?
בנוסף האם הופעה של פצעים כמו חררה באזור כל הזרוע של היד.יותר בחלק של הגב של הזרוע האם יכול להיות מדובר באלרגיה או שזה יכול להיות מהשמש בכלל?
בתודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי27/10/2012שלום לך,
אלרגיה יכולה להתבטא בפריחות שונות בעור, בד"כ מגרדות, בתופעות של נזלת, התעטשויות, גרד בעיניים, סינוסיטיס ,שיעול, צפצופים וקוצר נשימה.
הפריחה שאתה מתאר יכולה להיות קשורה לאלרגיה או לרגישות ממגע עם צמחים או
לבעיה אחרת.
רופא אלרגולוג יכול לאבחן את סיבת האלרגיה באמצעות תבחינים שונים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפאז גבוהטלי25/10/2012
שלום,
אבי בן 52 חולה סכרתי כבר הרבה שנים. לפני כשנה גילו בבדיקות שביצע כי רמת הליפאז שלו גבוהה.
כשחזר לאחר מספר חודשים וביצע בדיקת אולטראסאונד הרופא אמר לו שהליפאז ירד
ושחרר אותו הביתה בברכה.
לפני כשבוע אבי ביצע סדרת בדיקות ושוב נאמר לו שהליפאז עלה ומשערים כי דבר זה
נובע מבעיה כלשהי בלבלב.
בתור בת מודאגת חיפשתי מעט חומר באינטרנט אשר עורר אצלי מעט חששות בנושא.
לפני יומיים אבי ביקש הפניה לבדיקת ct בבית חולים בחיפה ע"מ שיוכלו לאבחן
את הבעיה. טרם נתקבלו תשובות.
אשמח לקבל חוות דעת מקצועית בנושא והשערות.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפאז גבוה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/10/2012שלום לך,
עלייה של רמת הליפאזה בדם אפשרית במצבים שונים כגון : בדלקת חריפה או כרונית של הלבלב , בחסימת צינור הלבלב או גידולים בלבלב, בהתקפים של אבנים בכיס המרה ,טריגליצרידמיה גבוהה, חסימות מעי או דלקת בצפק ,שתיית אלכוהול, כיב קיבה, דלקת בקיבה, כשל כלייתי, תשובה מוטעית עקב צום לא מספיק או תרופות.
בחולה סוכרתי יש כמה אפשרויות: טריגליצרידים גבוהים, שיכולים לגרום לדלקת בלבלב,
כשל כלייתי, תרופות.
אני מקווה שהCT יהיה תקין .
לבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)