מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום ממושך המשךדנה15/10/2012
כתבתי לך מקודם על חום עולה בערב במשך כשבוע (נע בין 37.8-38.5) שיורד בהדרגה ודלקת גרון שהתפתחה בסוף השבוע. עשיתי בדיקות דם כפי שציינתי ואלה התוצאות החריגות:
MCHC 32.5
NEUTROPHILS 24.6%
LYMPHOCYTES 46.3%
MONOCYTES 15.4%
LYMPHOCYTES abs 4.7%
MONOCYTES abs- 1.6
יש כרגע מחלוקת בין הרופאים אם מדובר בזיהום חיידקי או נגיפי. אחת המליצה על אנטיביוטיקה (גם בגלל הדלקת גרון) והשנייה אמרה להמשיך ולחכות שיעבור.
שקיעת הדם 63.
מה דעתך על התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך המשך - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס16/10/2012אין פה את כל ספירת הדם
אמרתי לך שהשקיעה תהיה גבוהה בכל מקרה ולכן חסרת משמעות
חבל שאין אנזימי כבד שיכלו לכוון לויראלי
לי זה נראה ויראלי
הייתי מחכה עם האנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושךדנה15/10/2012
בסוף השבוע שעבר בסוכות הייתי בטיול ברמת הגולן, במהלכו נכנסתי למייענות ונחלים, קרים מאוד לעיתים. חזרתי ביום שני, והחל אצלי חום שעולה ויורד לסירוגין.. אני לא יודעת אם לשייך את זה לטיל. במשך שלושה ימים טיפס לי החום ל-38.5, 38.3 וכדומה רק בערב (בערך משעה חמש) ללא תופעות נוספות מלבד עייפות וצמרמורת בעת עליית החום. החום ירד מדי בוקר (הכ-36.9) ועד שעות הערב הרגשתי מאוד טוב, כאילו הבראתי. לאחר שלושה ימים החום ממשיך לעלות רק בערב ולחלוף מעצמו (כעת הוא נמוך מ-38.0 ועומד על 37.8), רק שעכשיו הצטרפה לעליית החום דלקת גרון קלה והזעה מעצבנת בלילה (החל מסוף השבוע הנוכחי). בבקרים אני מרגישה בריאה לחלוטין, מלבד יובש קל בגרון. אני כבר שבוע עם התופעה והיא מסרבת לעבור לי.. אתמול בערב שוב עלה החום ל37.8...אני בת 20 ובריאה בדרך כלל. האם התופעה נשמעת מוכרת? האם זאת מחלה ויראלית או חיידקית קלה או סיבה ממשית לדאגה?האם נתקלתם בתופעה דומה? הרופאה מתקשה באבחון ומביאה רק דקסמול והיום נשלחתי לבדיקות דם (ספירת דם ומשקע דם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס15/10/2012ספירת הדם במקום
שקיעת הדם בעיניי קצת פחות כי ברור שהיא תהיה גבוהה מעצם זה שאת חולה
הייתי לוקח גם תפקודי כבד
ספירת הדם תספר לנו אם יש לך וירוס או חיידק וקצת על הסוג
ולפי זה נדע איך לטפל בך טוב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי דקירות בטן תחתונההילה14/10/2012
שלום, אני בת 25, בריאה בדרך כלל. לפני כשבועיים החלו אצלי כאבים בבטן תחתונה, אזור הרחם/ שלפוחית השתן. מעין הרגשת דקירות. הכאבים החלו יום לאחר סיום הווסת ונמשכים.
ביצעתי בדיקת שתן+תרבית שתן שתוצאותיהן תקינות. בדיקות דם - תקינות. לאחרונה לפני חודשיים ביצעתי אולסטראסאונד גניקולוגי - תקין, ולפני 3 חודשים גם ביצעתי בדיקת פאפ - תקינה. ושבוע שעבר אולטראסאונד בטן תחתונה (כליות ודרכי שתן) - תקינים.
הכאבים ממש מטרידים ואני כבר מיואשת. האם יש עוד בדיקות שחשוב לבצע? צילום פנימי? רנטגן? אולטראסאונד בטן עליונה??
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי דקירות בטן תחתונה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס16/10/2012נשמע שעברת בירור די מלא
אפשר גם צילום בטן ריק שיכול לגלות אבנים בדרכי השתן
ולשקול טיפול נוגד דלקת במחשבה של כאב הורמונילי כמו קדם מחזור ביוץ וכיוצא בזה
גם אנדומיטריוזיס היא אופציה
נשמע שהכיוון צריך להסגר גניקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיוםיוני14/10/2012
שלום רב,
השרירים בצוואר שלי ובגב מאוד תפוסים כבר כמה שבועות בגלל לחץ נפשי שאני נמצא בו.
אמרו לי לקחת תוספי מגנזיום שמוכרים בבית מרקחת.
לקחתי בעבר ואני זוכר שזה עשה לי טוב
לא עשיתי בדיקות דם לכן אני לא יודע אם חסר לי מגנזיום.
האם זה מסוכן לקחת 350 גרם תוספ מגנזיום אם לא חסר לי?
האם זה יכול להזזיק לכליות או למשהו אחר?
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס15/10/2012מגנזיום הוא מינרל תוך תאי , בדיקת הדם שלו לאוו דווקא מצביע העל מאגריו
אין סכנה לקחת לתקופה
ותבדוק בעוד מספר חודשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני12/10/2012
שלום בן 33 משקל 83 גובה 1.75
לפני כמה ימים קמתי מהשינה והרגשתי דופק קצת מהיר ודפיקות לב.
מדדתי לחץ דם והערכים היו דופק 98 לחץ דם 125 על 71
לאחר כרבע שעה בערך זה חלף והערכים היו 119 על 75 דופק 85
האם זה תקין? האם מצריך בירור?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/10/2012הדופק 98 קצת מהיר, יתכן שהתעוררת עקב התקף חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים רמות לאיש מבוגראפרת12/10/2012
אבא שלי בן 80 ולעיתים קרובות מאד מרגיש שהרגליים שלו מהברך עד למטה מאד שורף מה יכולה להיות הסיבה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים רמות לאיש מבוגר - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/10/2012שלום,
התיאור מתאים לכאב ממקור עצבי , ויש לכך סיבות שונות, בינהן סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש טורדנינתנאל11/10/2012
שלום רב..
אני בחור בן 22 ולפני 8 ימים (רביעי שעבר) התחילו לי שיעולים יבשים בפתע.
בהתחלה זה הופיע רק בבוקר ונעלם ולמחרת נסעתי לאילת ושוב התחיל בצורה יותר חריפה .. למחרת שישי בבוקר לקחתי היסטפד קומפאונד לינקטוס עד יום שני בבוקר והפסקתי כי לא עזר.. יש לציין שמכיוון שהייתי באילת נטילת הסירופ לא הייתה סדירה ולקחתי אולי פעמיים ביום וחלק מהפעמים היו שעות ספורות לפני או אחרי אלכוהול. יום שני בערב חזרתי וביום שלישי הלכתי לרופאה אמרה שהריאות נקיות והביאה לי סירופ ברונכלט פורטה וכדורי מציצה רפאתריצין להרגעת הגרון למרות שהגרון לא כואב. עד היום השיעול עדיין ממשיך ואני שוב מציין מדובר בשיעול יבש וטורדני הכוונה גירוי בגרון שכל רגע צריך להשתעלל.. בנוסף מיום שבת אני צרודד בקולי ולאורך כל השבוע לא הייתה נזלת חוץ מאתמול שהופיעה נזלת מימית מאוד בלי הפסקה ועברה כבר ונשארתי עדיין עם השיעולים .. בקשר לליחות היו בהתחלה ירוקות וכעת יש מעט מאוד לבנות... אני כבר נואש כי כבר יותר משבוע משתעל ולא עובר .. האם זה נורמלי? האם הכדורי מציצה והסירופ שהביאה לי יעילים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול יבש טורדני - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/10/2012שלום,
יתכן שמדובר במחלה וירלית- התרופות הן רק להקלה . אם אין שיפור- אפשר לחזור
לבדיקה נוספת.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקולהמלי11/10/2012
הייתי מכורה לקולה במשך 20 שנה... (אני בת 30)
אני שותה בממוצע 8 בקבוקים של 1.5 ליטר בשבוע, כלומר הייתי שותה
בתאריך 7/10 היתה הפעם האחרונה ששתיתית קולה
החלטתי להפסיק כי סוף סוף רציתי בזה באמת
מאז ועד היום יש לי כאב ראש כל יום
האם זאת בעצם "גמילה" מקפאין כאבי הראש האלה?
מתי לדעתכם הם צפויים לעבור?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקולה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/10/2012שלום,
התהליך יכול לקחת מספר שבועות ולהיות מוקל בהדרגה.
טוב שהפסקת, ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום ריאות באינטרנטאמיר10/10/2012
שלום לכם.
האם ידוע לכם היכן, באתר זה או אחרים, ניתן להעלות צילום (ראות במיקרה זה) ולקבל פיענוח?
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום ריאות באינטרנט - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/10/2012איני יודע אם יש דבר כזה
חפש בגוגל פורום דימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס המרהאני09/10/2012
שלום רב,יש לי אבנים בכיס המרה ללא התקפים.האם פעילות גופנית דינמית כגון קפיצות עלולה לגרום לאבנים לזוז ממקומן ולגרום לנזק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס המרה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/10/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן כמו סכינים דקיםאהבתיה09/10/2012
הזמנתי רופא
הרופא בדק
והאנמזה שלו היא כזו: נשימה חופשית, אין חרחורים בריאות ואין ציפצופים, הלשון לא יבשה ונקייה , הבטן רכה ולא רגישה, לחץ הדם היה 90/60 כשבדרך כלל הוא 120/70
אמר לשתות הרבה תה עם לימון
אבל מאז יום ראשון עדיין יש מיחושים
התיאור שלהם: קצת מתחת לעצם החזה מקרין לעבר הגב
בא בגלים
אין בחילות אין הקאות והיו לי כבר שתי יציאות רגילות לא שלשולים
חום אין לי היה לי 37.6 ביום ראשון בלילה - אבל מאז אתמול בבוקר כבר החום שלי יציב
יש לי תור לרופא מחר בבוקר
אני לא ששה להגיע לקופת חולים, משתדלת להגיע רק פעם בשנה באוגוזט לבדיקות כלליות, שהן תודה לאל בסדר עד כה ( בת 59)
אשמח לשמוע האם יש מקום לדאגה או משהו מעודד כמו '' זה יעבור''
תודה לכם
אהבתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן כמו סכינים דקים - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/10/2012יצא קצת מבולבל לא ברור מי מכתב מה
מהם תלונותייך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפי הטבעתאלה09/10/2012
שלום
מזה כחודש ימים אני סובלת מגרד בפי הטבעת....... בעיקר לאחר מאכלים מסויימים שאיני יודעת מהם
כיצד ניתן לטפל? והאם יש צורך לפנות לרופא לאבחון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי הטבעת - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס09/10/2012כדאי לפנות לפרוקטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכהדורון08/10/2012
שלום
לפני כמה ימים אני ובת זוגתי עשינו לנו ערב אלכוהול. היא השתכרה מידי ורק בוקר אחרי גיליתי שהיא נשכה את עצמה באזור הורידים שמתחת לכף היד.
יש סימני נשיכות קטנטנות שנראות יחסית עמוקות לנשיכה עצמית. בלילה לא ירד לה דם מעבר לכמה טיפות קטנות ובודדות.
היום לאחר כמה ימים האזור מאוד כואב לה והיא מסרבת ללכת לבדוק זאת.
ישנן הפרשות שקופות, אדמומיות והאזור נוקשה וכואב.
האם אוכל לקבל איזה כיוון בעניין?
שוב- היא מסרבת ללכת לבדוק זאת.
אני מאוד דואג.
תודה רבה והמשך שבוע מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/10/2012כדאי למרוח שם לכל הפחות משחה אנטיביוטית מסוג סינטומיצין
ואם תסכים להבדק, מה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה חדה של הראש גרמה לשרשרת שלכאבאור כהן08/10/2012
כתוצאה מתנועה חדה של הראש לפתע הרגשתי כאב של מספר שניות כ2-3-4 שניות, מאחורי הראש בחלק התחתון השמאלי, עם כאב זה למשך כמה שניות גם לא הרגשתי תחושה בלשון. לאחר שכאב זה נפסק אני עכשיו מרגיש בכללי בצד השמאלי של הגוף חוסר איזון, המלווה בכאב (מאוד חלש) באותו מקום שהיה כאב עז מלכתחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועה חדה של הראש גרמה לשרשרת שלכאב - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/10/2012כדאי לעשות בדיקה נוירולוגית ולשקול אם יש צורך בבדיקות הדמייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאורי05/10/2012
לילה טוב,
ביומיים האחרונים אני מרגיש מידי פעם תחושה של חולשה מידי פעם והרגשה של בחילה מאוד קלה.
הערב באמצע ארוחת ערב, הרגשתי אי נוחות באמצע אכילת סלט ותחושה של בחילה קלה מהאוכל, מה שגרם לי להפסיק מיד וללכת לשירותים.
תפסה אותי עייפות רבה (אפילו שישנתי צהריים), מידי פעם בחילות קלות מאוד ושיעול מידי פעם לכך התלווה פעם אחת הזעה.
אומנם לפני כשבוע התחלתי הצטננות שהתאפיינה ביומיים של דיבור מהאף, חולשה כלשהיא ולאחר מכן יומיים של שיעול מעט יותר אינטנסיבי.
חייב לציין כי בימים האחרונים, אני נוטל בלילה לפני השינה כדור נורופן בגלל כאבים שיש לי בצד שמאל של הגוף (באזור הצלעות מאחור), כאבים שמורגשים ככאב חד ודוקר בעיקר בעת שינוי תנוחה משכיבה לישיבה/עמידה ובעת היפוך במיטה למשל.
לציין כי הכדור משכך לי את הכאב כמעט לכל היום עד לערב המחרת.
יכול להיות שההרגשות שלי ביומיים האחרונים קשורות לכדור הנורופן ? גם אם אני נוטל רק כדור אחד בלילה ?
מה דעתך על הסיפור ? איזה עיצות יש לך ? (חוץ מהמובנת מעליה לגשת לרופא).
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/10/2012שלום,
יתכן שאתה עובר מחלה וירלית וכן שהנורופן גורם לגרוי של הקיבה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)