מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיעת דם מוחשת וחוםאיתי16/09/2012
שלום,
אני בחור בן 32, בריא בדרך כלל.
עקב חום ממושך של שבוע וחצי הגעתי אתמול למרמ.בבדיקות שעשיתי בתחילת המחלה נמצאה אנמיה קלה. המוגלובין 12.7 כשהגבול התחתון 13.5 והמטוקריט 38 כשהגבול התחתון 41. שאר הספירה תקינה. תפקודי כבד יצאו מוגברים.
אתמול במרמ המוגלובין היה 11.8 והמטוקריט 35. שאר הספירה תקינה. שקיעת דם שזה מדד שלא מדדו לי פעם שעברה יצא גבוה. הנורמה בין 0-15 ויצא לי 72.
הרופאה במרמ אמרה שהשילוב בין שקיעת דם מוחשת, ירידה בהמוגלובין וחום ממושך מצריך המשך בירור ואמרה שאם זה לא היה חג עכשיו הייתה שולחת אותי למיון. ובגלל החג שאמשיך בירור ביום רביעי אחרי החג. אמרה שזה אומר שיש זיהום או דלקת בגוף שחייבים לאתר את מקורה.
אנא דעתך בעקבות התוצאות, אני עם חום של 38 כבר שבוע וחצי, שיפור בתחושה הכללית ב 3 ימים האחרונים אך עדיין חום.
מה זה יכול להיות? הרופאה אמרה שזה לא משהו קריטי אבל שצריך לברר לעומק כדי לדעת איך לטפל. האם אכן סובל דיחוי ליום רביעי? אני סהכ מרגיש הרבה יותר טוב, למעט החום. האם זה יכול להסתדר מעצמו? זיהום שיחלוף לבד? למה צריך לשים לב וללכת עוד לפני יום רביעי אם קורה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת דם מוחשת וחום - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס16/09/2012יכול להיות ממקור זיהומי יכול להיות מחלה דלקתית
מסכים עם מסקנת הרופאה
לשים לב אם החולשה מתגברת החום עולה ומופיעים עוד סימפטומים נוספים אז יהיה כדאי לפניות לבית חולים כבר בחג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש- חום שלא יורד...איתי15/09/2012
שלום,
בן 31. בריא. כבר 11 יום עם וירוס של חום של 37.8-38.3. כאבי ראש, כאבי גוף, חולשה ועייפות. בדיקת דם שלילית ל ebv ול cmv.ספירת דם תקינה למעט תפקודי כבד גבוהים. הייתי אצל 2 רופאים שאמרו שמדובר במחלה וירלית ושזה יחלוף.
ביומיים האחרונים שיפור משמעותי בהרגשה ופערים גדולים יותר בחום. אך בצהריים עולה שוב ל 38. יורד לבד בלי לקחת תרופה. ובערב עולה ל 38.2, לוקח אקמול ואז יורד עד לצהריים שוב. תחושה כללית הרבה יותר טובה, אך החום לא עוזב.
האם אני אמור לדאוג? האם צריך ללכת לבית חולים? התחלתי אפילו אנטיביוטיקה על דעת עצמי מלפני יומיים.. אודה לדעתך? כמה זמן יכול להמשך חום כזה בלי שזה ידליק נורה אדומה?? או שזה כבר לא תקין ממש?? אני מודאג. ממתין לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש- חום שלא יורד... - תגובה
ד''ר יעל כוכבי15/09/2012שלום לך,
יתכן שמדובר במחלה וירלית, כפי שידוע לך כבר.
טוב שיש מגמת שיפור, אני מקווה שזה יימשך.
כתבת: יש מגמת שיפור מזה יומיים... התחלתי אנטיביוטיקה על דעת עצמי לפני יומיים: האם אתה חושב שהשיפור הוא בגלל הטיפול?
בכל מקרה , כדאי לשתף את הרופא שלך בכך שאתה נוטל אנטיביוטיקה, כי חוסר מידע כזה יכול לסבך את התמונה וגם לברר אם כדאי להמשיך או להפסיק או להחליף.
בברכת שנה טובה ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםשרון14/09/2012
שלום אני בת 32 בריאה בדרך כלל כבר שבועיים סובלת מכאבים בגוף ובפרקים רגלים צוואר בטן וחולשה נוראית בגוף יש תחושה כאילו הולכת להיתעלף ובחילות
ממה זה יכול לנבוע
לא נוטלת גלולות ושום תרפות
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/09/2012שלום לך,
קשה לקבוע ללא בדיקה : יכולה להיות מחלה וירלית, אבל שבועיים זה הרבה זמן
וכדאי להבדק בהקדם.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס - מידערועי13/09/2012
קראתי רבות על נושא האיידס
האם על כל אדם לבדוק נשאות פוטנציאלית
איך יודעים בעצם שאתה לא נשא
זה יכול להכניס כל אדם לפאניקה
צריך לבקש מרופא משפחה בדיקה? כל אדם
שקיים אי פעם יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - מידע - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/09/2012שלום,
לאנשים שמחליפים בני -זוג בהחלט כדאי להבדק מדי פעם. אפשר לבקש הפניה מהרופא או דרך העמותה לאיידס (אנונימי) . כמובן, להקפיד על מין מוגן, עם קונדום.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח גרוןאפרת13/09/2012
האם משטחי גרון צריכים להימסר למעבדה מיד עם לקיחתם? האם אפשר לקחת משטח גרון ביום שישי ולמסרו רק ביום ראשון למעבדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח גרון - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/09/2012שלום,
רצוי למסור מיד , אבל המשטח יכול לחכות גם 36 שעות ואפילו יותר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בגרוןיאיר12/09/2012
שלום.
אני בן 60 שנה ולוקח תרופות : מיקרופרין 100 מ"ג , euthyrox 50 , איזיטרול 10 מ"ג , קריסטור 10 מ"ג , נורמיטן 12.5 מ"ג .
בזמן האחרון אני מרגיש יובש בגרון .
אינני מרגיש צמא ולא רץ הרבה לתת שתן מהרגיל שהיה כל הזמן .
עשיתי בדיקות דם לסוכר ונמצא : clucose=96 , hemoglobin A1C=6.3%
האם זו סכרת , האם התוצאות הן הסיבה ליובש בגרון או שיש סיבות אחרות כמו אחד התרופות שאני לקח כי התרופות החדשות אצלי הן:
euthyrox 50'
קריסטור 10
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בגרון - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס19/09/2012על פניו, לא נראה שהסיבה היא מטבולית או תרופתית
כדאי לבדוק סיבות מקומיות כמו ליחה , בעיות שיניים, יובש בבלוטות הרוק
המשך בירור מול רופא אאג, רופא פה ולסת , רופא שיניים
בהצלחה שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד דלקת ריאותדניאלה12/09/2012
שלום, בת 86, קיבלתי לפני שבע שנים חיסון נגד דלקת ריאות. האם כדאי לקבל השנה חיסון חוזר? ומה שמו של החיסון?
תודה, דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד דלקת ריאות - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס12/09/2012עקרונית - לא
אלא אם כן סובלת ממחלות רקע משמעותיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושך כבר כשבועדנה11/09/2012
שלום,
אני בן 31. בריא.
מיום רביעי שעבר בלילה התחיל לי חום שממשיך ולא פוסק עד היום. החום מלווה בחולשה, עייפות וכאב ראש.
עברתי בדיקות דם שיצאו תקינות למעט תפקודי כבד שיצאו גבוהים יותר. נשלחתי אתמול לבדיקת דם ל ebv ו cmv עדיין אין תשובות, בילירובין יצא תקין.
אני קצת מיואש, אף פעם לא הייתי חולה בוירוס כל כך ממושך. אודה מאוד לדעתך מה אני אמור לעשות. האם יש וירוסים כל כך ממושכים של חום?מה אני צריך לעשות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דנה11/09/2012cmv שלילי
ebv שלילי
אז מה זה יכול להיות? אני עדיין עם חום.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום ממושך כבר כשבוע - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס11/09/2012העליה באנזימי הכבד תומכת במחלה ויראלית
כאשר EBV CMV הם אפשרויות שבאות בחשבון
רק מנוחה בינתיים
בסוף זה יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומיים בלי יציאה אחרי שילשוליםמירי11/09/2012
שלום!יומיים סבלתי משילשולים חריפים,לקחתי כדור סטופיט והפסיקו,אך כבר יומיים לא הייתה לי שום יציאה.כואבת לי הבטן וסחרחורת ומצב של חולשה,כמעט איבוד הכרה.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומיים בלי יציאה אחרי שילשולים - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס11/09/2012אני אישית נמנע מלתת תרופה זו
בכל מקרה כבר נטלת
אז לא נורא
היציאה תבוא כשתבוא
כל שאר התסמינים הם חלק ממחלה ויראלית בדרכי העיכול
וסופם הקרוב מאוד פשוט לחלוף
עד אז לנוח לשתות ולאכול אוכל קל לעיכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות קשה ושיעול מתמשךשואלת11/09/2012
שלום, אני בהריון בשבוע 14. לפני כחודש בני הפעוט השתעל שיעול ליחתי שעבר לו.
כשבוע ימים לאחר מכן, התחלתי אני להשתעל שיעול עם ליחה , כל מערכת האף סתומה, צינון קשה, המון נזלת. לא פניתי לרופא במשך שבועיים. אני בהריון כיום בשבוע 14.
לפני כעשרה ימים פניתי לרופא המשפחה שבדק את גרוני ואת ריאותיי (האזין בסטטוסקופ) ואמר לי שיש לי הרבה ליחה בריאות, ואני נדבקתי במחלה ויראלית, אבל בגלל שאני בהריון אמר שלא כול לתת לי את הטיפול במחלה אלא רק בסימפטומים. נתן לי מוקוליט לליחה, וביקש שאשתדל להוציא את הליחה או לבלוע, העיקר שלא תשאר במערכת הנשימה. לקחתי מוקוליט רק ביום הראשון והפסקתי. השיעול נמשך. לאחר כשבוע שלא עבר לי, שמתי מי מלח באף והנזלת פחות או יותר עברה לי.
כיום, אני עדיין מצוננת, שומעים שהאף שלי סתום (למרות שאין לי כמעט נזלת). השיעול עם פחות ליחה, עדיין יש ליחה אבל הרבה פחות, אבל מה שמטריד אותי זה שלא כל השיעול עם ליחה, לפעמים הוא נשמע כמעט כמו שיעול יבש שלא עובר לי !! בנוסף לאף הסתום, גם כואב לי קצת במצח כשאני משתעלת (היתכן שהנזלת עלתה לי למצח ויש לי סינוזיטיס)?
הייתי לפני יומיים אצל רופא אא"ג. הוא בדק לי את האף ואת הגרון, אמר לי שכל הסימנים האף הסתום, האודם בגרון והליחה שרואים בגרון מעידים על מחלה ויראלית והיא תחלוף מעצמה. לטענתו השיעול יכול להימשך גם עוד שבוע-שבועיים . אמר שהמוקוליט יכול להיטיב מעט את המצב , ושאם לא יעבור תוך שבוע השיעול, אולי אצטרך לקחת אנטיביוטיקה.
1) האם התקררות או מחלה ויראלית (הרופא טוען שזה מהדבקה שנדבקתי) כולל השעול יכולה להימשך ככה, כמה שבועות ?
2) האם יתכן שיש לי סינוזיטיס או דלקת ריאות (אין לי חום).
3) מה הטיפול המומלץ, בהינתן העובדה שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות קשה ושיעול מתמשך - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס11/09/2012אכן מחלה ויראלית
אבל יש לי 2 טיפים שיעזרו לך מאוד:
1. טיפול פילקה נגד שיעול - מותר בהריון
2. אמפולות קרבול - לשים בתוך מים חמים , ולשאוף האדים כשמגבת מעלייך
ישחרר לך הסינוסים
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה10/09/2012
אני נוטל משככך כאבים פנטניל ויש לי המון יציאות אולי במצטבר שעתיים ביום.אבל חוץ מזה מרגיש בסדר גמור והטיפול הצליח בלי תופעות לוואי אחרות וממש ניתק אותי מכאבים ומאפשר לי לחיות רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/09/2012התרופה אכן עלולה לגרום לשלשול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זהבנימין10/09/2012
מילאופתיה?מה ההסיפטומים,הטיפול ואיך נעשת האבחנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/09/2012לחץ על חוט השידרה לרוב מבעיה בדיסק שבין החוליות , שגורמת לנזק עצבי פרוגרסיבי
האבחנה היא שילוב של הקליניקה הבדיקה הגופנית וההדמייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו
גדי17/09/2012שאיבחנו לאחי את הבעיה הזו אבל הוא לא זוכר שעשו לו צילום בגב חוץ מרנטגן.באילו צילומים מאבחנים זאת?ומה עושה הלחץ הזה על עמוד השדרה כי הוא סובל מכאבי גב שבאים בעיקר במאמץ בד"כ.
מה הטיפול המיטבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה זה נזק פרוגרסבי?
גדי17/09/2012התור שלו פשוט רחוק לרופא(אני ילך איתו כמובן בפעם הבאה)אז אני ישמח אם תוכל לתת לי את המידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה זה נזק פרוגרסבי? - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס19/09/2012פרוגרסיבי - הדרגתי
הבדיקות יכולות להיות צילום רנטגן, סיטי, MRI, EMG
וכמובן ניתוח הסימפטומים של המתלונן , והבדיקה הגופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקותי09/09/2012
בן 45 ללא תרופות רזה 185 70 ק"ג. בידיקות דם אחרונות הכל בתוך הסוגריים .
מזה כ8 חודשים מרגיש דפיקות לב כל יום כמעט כל היום (לא מהירות אלה בחוזקה)-מישהי פעם הגדירה זאת יפה כמו אחרי רכבת הרים. הרופא אומרת חרדה/סטרס . עשיתי אקו לב הכל תקין וקיבלתי לעשות הולר 24 שע' (שטרם הלכתי לעשות) בבדיקת ההאקו נאמר לי שלחץ הדם 85/135 כלומר גבוה ולהתחיל להיות במעקב. הענין הוא שיש לי תחושות נוספות כגון לחץ בחלק התחתון של העין מידי פעם ו/או טשטוש קל בראיה (אני ללא משקפים כל השנים רואה 6:6) .
אולם השאלה העיקירת שלי בענין דפיקות הלב - הרופא אומרת שזה רק הרגשה בגלל מתח - אבל
הדפיקות והמועקה בחזה נגרמים לי גם לאחר מאמץ פיזי ו/או התרגשות נפשית (ארוע,ישיבץ עבודה וכו') . אחרי משחק כדור סל מרגיש נפלא.
האם זה הזמן לקחת SSR למינהם - שיורידו את החרדה ולכן גם ירד הלחץ דם או שאין קשר.
כמו כן ראית בתכנית טלויזה דר' אוז שהוא ממליץ מגיל 42 לקחת פעמים ביום אספרין כמניעה
מה דעתך על זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס10/09/2012מסכים עם הרופא שלך
ליתר ביטחון לבדוק שאין אנמיה או תפקוד יתר של בלוטת תריס שגם יכולים לגרום לדפיקות לב
אין מקום לאספירין בבחור כמוך שלא עבר ארוע וחסר גורמי סיכון לבביים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזהעדי09/09/2012
שלום רב,
אני בדר"כ בריאה, מתאמנת באופן קבוע וללא בעיות רפואיות.
לפני כמה ימים נתקפתי בלחץ פתאומי בבית החזה עם קשיים בנשימה- כאב שלא מאפשר שאיפת אוויר לעומק, המלווה בכאבים חזקים בצד שמאל. הכאבים לא עברו במשך כשעתיים ופניתי לחדר מיון. בדיקת האק"ג ובדיקות הדם שנעשו שם יצאו תקינות (לאחר כמה שעות גם התקף הכאבים עבר) והרופא במיון אמר שהוא חושד שהכאב נובע מכאבים בשריר בצד שמאל אך המליץ שרופא המשפחה יפנה אותי לבדיקות נוספות.
כאשר הגעתי לביקור אצל רופאת המשפחה לא קיבלתי הפניה לבדיקות, יתר על כן היא לא בצעה שום בדיקות בעצמה (לא האזנה ולא בדיקה של השריר). מהסתכלות על טפסי המיון בלבד היא הגיעה למסקנה ש"אין מה לבדוק".
מאז הפעם הראשונה, התקפי כאבים כאלה חזרו על עצמם עוד פעמיים, וכעת הכאבים יותר חדים והם לא רק בצד שמאל של בית החזה- לכן אני מטילה ספק בכך שאלה אכן כאבי שריר.
מכיוון שרופאת המשפחה מסרבת להפנות אותי לבדיקות אני אובדת עצות- לאילו בדיקות מפנים במקרה כזה? לאן ולמי ניתן לפנות כדי לקבל טיפול הולם בבעיה? הכאבים האלה מקשים על תפקודי היומיומי וזה לא סובל דיחוי.
(מאוד עצוב לי שזו הפעם הראשונה מזה שנים שאני פונה לקבלת טיפול רפואי והמענה שאני מקבלת בקופת החולים הוא כל-כך לקוי.)
תודה מראש,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס09/09/2012אפשר לעשות צילום ריאות צילום צלעות מבחן מאמץ ואוקו לב
לנסות כדור מרפה שרירים כמו איסבל מוסקול או נוגד דלקת כמו ארקוקסיה
ולבדוק ההשפעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה.
עדי09/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהל08/09/2012
שבת שלום
אני בת 40 + ....
אני לא בולעת כדורים רופא המשפחה שלי רוצה ללמד אותי דרך בליעת סוכריות תיק תק האם זה יכול להועיל כי אני יודעת את חשיבות בליעת תרופות
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/09/2012שלום,
כן, הדרך הזו יכולה להועיל, כמו גם שתיית מים דרך קשית כשכדור בפה או שתייה מהצד הרחוק של כוס מים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)