מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריטין גבוה 350אליעד24/10/2012
הפריטין שלי בבדיקות דם באופן גבוה, מסומן באדום במכבי.
בדיקת ברזל שעשיתי בעבר היה 139 שזה לפי מכבי בסדר
מה עלי לעשות לגבי הפריטין
גם הלימפוציטים שלי (שני הבדיקות של מכבי) באופן קבוע נמוכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין גבוה 350 - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/10/2012שלום לך,
רמת פריטין גבוהה יכולה להעיד על עודף מאגרי ברזל בגוף או על מצב דלקתי, שיתכן וקשור לרמת הלימפוציטים הנמוכה. כדאי לבדוק את האפשרויות עם רופא המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בזמן אנטיביוטיקהעדי23/10/2012
שלום, לאחר שנים שלא יצא לי לקחת אנטיביוטיקה - לוקחת אנטיביוקה (מסוג רפאפן אם זה משנה), התחלתי לקחת אותה היום בבוקר, בעבר סבלתי מכל מיני תופעות (בעיקר בעיות בעיכול) , על מה חשוב להקפיד באוכל על מנת שלא אסבול מכך שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בזמן אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס23/10/2012צריכת יוגורטים ונטילת תוספת של פרוביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה לגבי הפרוביוטיקה
רווית01/11/2012גם אצלי וגם אצל ילדי אם במקרה יש צורך לקחת אנטיביוטיקה אני תמיד נותנת/לוקחת במקביל תוסף טבעי של פרוביוטיקה (לסולגאר יש) כדי לשמור על החיידקים הטובים בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין התוספים לאנטיביוטיקה
שני24/10/2012אני גם התייעצתי בפורום ועם נטורפתית באופן אישי והיא המליצה לי, ובכלל ציינה שכל מי שמשתמש באנטיביוטיקה בהחלט כדי שיקח פרוביוטיקה. אני למשל כאשר משתמשת באנטיביוטיקה, אז אני לוקחת תוסף בשם פניני הפרוביוטיקה של סולגאר שזה תוסף לכל מי שלוקח את האנטיביוטיקה.
דרך אגב, לאחר עיון בפורום בקשר לאנטיביוטיקה, עכשיו אני מבינה למה כאשר לוקחים אנטיביוטיקה אז מאוד עייפים ולמה צריך להשלים עם תוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול ועויתות בבטןמור22/10/2012
שלום,
אני בת 43, סובלת מזה מספר ימים משלשולים. ביומיים האחרונים פרט למספר יציאות תכופות בשעות הבוקר המוקדמות, במשך היום אין לי כלל יציאות אך אני סובלת מעויתות דמויי צירים בבטן במהלך רוב שעות היממה. עלי לציין שאני לא מקבלת כל טיפול תרופתי אך מקפידה על דיאטה עוצרת. (לחם קלוי, אורז ותה טימין).
האם בד בבד עם הפחתת היציאות, לא אמורה להיות הקלה גם בכאב הבטן? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול ועויתות בבטן - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס23/10/2012המצב שאת מתארת הוא בהחלט אפשרי
אין כללים ברורים של מהלך מחלה ויראלית בדרכי העיכול
יעזרו לך מאוד כדורי פאפאברין וכן חליטות קמומיל מליסה ותיליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בכל הגוףאור22/10/2012
שלום.
אתמול בבוקר קמתי עם גרד בעיקר בכפות ידים ורגלים (התבטא כאילו עקצו אותי מליון פעם בכף ובגב של היד ובכפות רגלים) בנוסף זה התבטא בכאבים ובחולשה בכפות הידים.
התחושה דעכה במשך היום אך עדין נשארה.
היום בוקר שוב קמתי אך המצב החמיר... אותם סמפטומים של אתמול אבל עכשיו גם מגרד בעוד מקומות. (ברכים ומרפקים בעיקר ולאיטים ובעוד מקומות בגוף).
לא היו גורמים חיצוניים מיוחדים ביומיים האילו (סבון חדש, אוכל חדש וכו')
אין פריחות או נפיחות בשום מקום.
תעזור לי בבקשה!!!! :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בכל הגוף - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס23/10/2012בשלב ראשון בקש מהרופא תרופה אנטיסיהטמינית/אנטיאלרגית בדמות לורסטין
וכן משחה סטרואידלית מקומית כמו בתאקרוטן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורסטין
איילת20/02/2013האם מותר לורסטין בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורסטין - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/02/2013שלום,
בעלון לצרכן אכן כתוב לא .
התרופה שייכת לקבוצה B (לא הוכח נזק אך אין מספיק מחקרים מבוקרים).
בכל הפורומים ענו שאפשר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד הריון
איילת21/02/2013יש לי גרד הריון במרבית הגוף ללא בעיה בתפקודי כבד וזה מוציא אותי מדעתי.
קיבלתי משחה עם סטרואידים, וללא סטרואידים, אמנם שום דבר לא מקל.
האם יש פתרון נוסף/חלופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד הריון - תגובה
ד''ר יעל כוכבי23/02/2013שלום,
במקרים קשים ניתן לטפל בפנרגן או בפרדניזון , תלוי בחומרה ובשלב בהריון.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות במהלך היוםקובי21/10/2012
אני בחור בן 23, בריא בדרך כלל שסובל בכמה החודשים האחרונים מבעיה מאוד מטרידה(סליחה על הישירות והפתיחות)
אני כל היום מרגיש עייף, במשך כל היום אני ממש מרגיש מותש, כל הזדמנות שיש לי לשבת אני חפץ בה ולא משנה כמה אני יושן או יושב זה עדיין עייף.
בבוקר קשה לי מאוד לקום מהמיטה, ובערב לאחר העבודה אני מגיע הבייתה, לא משנה איפה אני ישב, אני פשוט ארדם, גם אם אני אתעורר לאחר שעתיים, אני יקום יסתובב בבית וכדו', ברגע שאני ישב אני ארדם שוב, בערב כשאני מחזיק את עצמי לא להירדם אז כואב לי הראש, בחלקו האחורי.
זה ממש לא נעים, חברים מגיעים, בשבתות כל המשפחה יחד ואני רק מגיע לספה יושב ותוך שניות מספר אני נרדם.
לפעמים המצב גרוע יותר, אני נרדם כשאני עומד. לדוג', בערב שבת בבית הכנסת אני עומד בתפילה ונרדם וכתוצאה מכך מאבד שיווי משקל ומט לנפול קדימה ולכן מתעורר.
בערך בשעה 10, אין מצב שהעיניים שלי נפתחות, אפילו אם אני בנהיגה אני לא מסוגל ואני מוצא את עצמי נרדם, נרדם לחלוטין על ההגה ומתעורר כשהראש שלי נופל. זה מפחיד אותי ואני לא יודע מה לעשות, אני כבר לא נוהג בערב בגלל זה.
הכרתי מישהי והיא אומרת לי מה עובר עלייך? אמרתי לה שאני מותש מהעבודה כי לא נעים לי לומר לה שאולי יש לי בעיה כולשהי והיא ענתה לי- מה אז אף פעם לא נוכל לצאת עד שעה 10 כי אתה צריך ב10 להיות בבית אחרת אתה נרדם על ההגה? מה יהיה כשתקים משפחה? אני ממש לא יודע מה לעשות.
אני לא יודע אם זה קשור, אבל במקביל חלה אצלי ירידה רצינית בתחום המיני, אני כמעט שלא מקבל זיקפה, גם לא זיקפת בוקר, כשאני הולך לשירותים כל פעם יוצא לי מעט שתן ואני מוצא את עצמי הולך פעמיים שלוש לשירותים בגלל זה.
אני לא יודע אם זה קשור אבל פשוט אני מנסה לשפוך אור על התמונה המלאה כי אני לא יודע מה לעשות וזה מאוד מפחיד אותי.
אולי כדאי לבדוק את רמת הטורסטורון או משהו כזה? יכול להיות קשר בין הדברים?
יש לציין שאני ישן כ6-7 שעות בלילה.
אשמח לקבל את דעתך בנושא
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות במהלך היום - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס23/10/2012ראה תשובה שרשמתי לך בפורום השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה קלה בראשיעל21/10/2012
שלום,
קיבלתי מכה קלה בראש בצד ימין ליד העין אני חושבת שזה אזור הרכות ומאז יש לי חולשה וכאבי ראש וכואב לי קצת המקום עצמו.
לפני כשלושה חודשים קיבלתי מכה מעט יותר חזקה באזור ואף הלכתי לרופא עיניים (כי הרגשתי שאני רואה פחות טוב) שאמר בזמנו שהכל תקין.
האם יש סיבה לדאגה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה קלה בראש - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס23/10/2012אם לא עובר ודאי שתפני להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה כרוניתמור20/10/2012
אני סובלת מחולשה באופן קבועה. כמו גם מבחילות, סחרחורות, כאבי ראש ועייפות.
בנוסף המשקל שלי לא יציב, פעם עולה פעם יורד (עניין של גרמים עד 2 קילו בערך, לא יותר מידי, אבל לרוב לא יציב יותר משבוע).
יש לי חיידק בקיבה (הליקובקטר) בערך מגיל 10 (אני בת 20), טיפלתי כמה פעמים תרופתית והוא ממאן לעזוב.
הברזל לא נספג לי בגוף ככל הנראה, אני נוטלת כדורים לא באופן קבוע כבר שנים רבות (בערך6-7). הפריטין אף פעם לא היה תקין, תמיד נמוך מהרגיל, לעיתים הגיע גם ל 3.6, לרוב סביב ה 6. הIRON פעם אחת עלה ל250 אבל באותו זמן הפריטין היה על 6.60, ומלבד הפעם הזא הוא תמיד היה מתחת ל 50. לעיתים כשעלה זה רק בסמוך לנטילת כדורים, אבל לאחר 2-3 חודשים ירד חזרה מתחת ל50.
ויטמין B12 בסביבות ה 200.
המוגלובין סביב ה 12.
לאחרונה אני חלשה באופן קיצוני יותר, וכן הבחילות ממש חזקות והכאבי ראש והסחרחורות החמירו.
לאחר 3-4 שעות לימודים/עבודה אני מתחילה להרגיש אותם בצורה חזקה יותר ויותר, ומסיימת את היום (8 שעות לימודים / עבודה) עם כאבי ראש איומים, בחילות נוראיות, סחרחורות, חולשה ועייפות שלא מאפשרים לי להמשיך משם לשום מקום חוץ מהבית, ולרוב נופלת למיטה.
בימים האחרונים התחלתי להרגיש אי שיווי משקל, חוסר ריכוז, ורעידות בידיים וברגליים - לא דווקא לאחר מאמץ כלשהו, גם לאחר שתיית קפה ועוגה עם צפייה במחשב...
מה זה יכול להיות?
יש לציין שלפני חודש עשיתי בדיקות דם, פריטין היה בערך 10, ברזל 100. יש לציין שזה לאחר ששתיתי בקבוק של פלורדיקס + כדורים ברזל במשך חודש... (מה שסביר להניח כמו כל ה 7 שנים האחרונות, ירד עוד חודש-חודשיים).
מצטערת אם זה ארוך מידי,
ותודה רבה מראש על מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה כרונית - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/10/2012שלום, מאיה
אני לא יודעת מה גילך.
לחוסר ברזל וויטמין בי12 שאת מתארת אצלך (אמנם עם המוגלובין תקין) יכולות להיות מספר סיבות: חוסר אכילה מספקת (בשר בעיקר במקרה של שניהם), חוסר ספיגה , למשל עקב בעיה במעיים, או איבוד - למשל של דם במחזור.
כשאת לוקחת תכשיר ברזל, ברור שהרמות תעלינה לזמן מה, אבל הן שוב יורדות כשאת מפסיקה את הטיפול, מה שאומר שצריך לבדוק את האפשרויות שלמעלה , לאבחן ולטפל בהתאם.
שנויים במשקל של עד 2 ק"ג אפשריים (השאלה מה המשקל והBMI שלך).
התלונות שתארת יכולות לנבוע מחוסר שתייה או מרכיבי תזונה וכדאי לבדוק את זה לעומק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בסדר ואם כן על מה אתה ממליץ?ערן19/10/2012
אני בן 28 ומתאמן בחדר כושר כבר מעל לשנה.
אני לא אוכל ככל הנראה טוב היות והיו לי תקופות קצרות של חולשה. מה לעשות ? חדר כושר של מוצצי כסף ולא יותר. בכל אופן אני כרגע מרגיש חלש ולא יכול להתאמן למרות שאני רוצה.
עשיתי בדיקות דם והמצב תקין על פי רופא המשפחה (שיכול להיות שהוא טועה).
הלכתי לבית מרקחת כדי לקנות משהו להתחזק והוצעו לי שלושה דברים :
1. מולטי ויטמין לספורטאים
2. מגנוקס ספורט (תוסף מגנזיום)
3. קיו 10
אני מתלבט בין השנים הראשונים.
איזה מהם הכי כדאי לקנות? מה יותר טוב ?
את המגנוקס ספורט - רוקח אחד ממש המליץ לי. אבל אני חושש כי זה נשמע כמו סם מרץ או משהו לא בריא. האם אני צריך לחשוש מהלא מוכר או שזה בסדר?
ואת המולטי ויטמין אני מכיר מכך שנאמר בעבר שזה לא מזיק לקחת.
אז מה כדאי יותר לקחת ??? כי אני ממש רוצה להתחיל
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מסוכן ליטול תוסף מגנזיום....
ערן20/10/2012ללא המלצת רופא??
האם זה מסוכן לקחת מולטי ויטמין ללא המלצת רופא?
ואחרון, האם זה מסוכן לקחת עם אחד מהם גם אומגה 3 - שמן דגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מסוכן ליטול תוסף מגנזיום.... - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/10/2012שוב, זה תלוי בכמויות. לא כדאי להגזים גם עם ויטמינים וגם עם מינרלים , שכן זה עלול להיות מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה בסדר ואם כן על מה אתה ממליץ? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/10/2012שלום,
מולטי ויטמין נשמע לי בסדר. תבדוק על האריזה מהי כמות כל ויטמין באחוזים ביחס לדרישות היומיות המומלצות RDA .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלח לי אבל לא כלכך היבנתי....
ערן20/10/2012היבנתי שאני צריך לבדוק את הערכים ולהשוות אותם לקצבה יומית של RDA.
אבל איך? כי רשום לי על האריזה המון ערכים - האם אני צריך לרשום לך לפה אחד אחד ולהראות לך כמותם?
איפה אני יכול לראות זאת ברשת למשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרשה לי להוסיף או לתקן....
ערן20/10/2012כן רשום לי על האריזה את כמות היומית המומלצת אבל....
אני לא מבין אותה. למשל:
מגנזיום 80 מ''ג וליד זה רשום לי 23% קיצבה יומית (לגברים). האם זה רק 23% מהקצבה היומית לגברים או שזה משהו אחר. ואם כן אז מה עליי לעשות כדי להגיע ל100% האם לקחת 2-3 טבליות ? האם זה לא מסוכן??
אם זה עוזר אני מסתכל על מולטי ויטמין של לייף ''קוואנטום ספורט''* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת CT בטןלורן19/10/2012
שלום, עשיתי CT בטן בשל כאבים של מס' חודשים בבטן התחתונה בצד שמאל ובתוצאה כתוב שהכול תקין פרט לכך שיש לי סיצטה בכליה הימנית בגודל 23 מ"מ , מה זה אומר?
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת CT בטן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי19/10/2012שלום, לציסטה בודדת בד"כ אין משמעות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהאוסנת18/10/2012
שלום רב,
חודש שלם היה לי שעורה בעפעף
אתמול ביצעו לי ניתוח
העפעף נפוח אבל אני רואה ומרגישה שיש עדיין גבשושית קטנה היכן שהיתה השעורה והעין מפרישה דלקת הרופא אמר לי לא להשתמש במשחות ובטיפות
האם לחזור לרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי19/10/2012כן, בינתיים שטיפות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה לחו"למיכאל18/10/2012
שלום,
אני מקבל ציפרלקס 40 מ"ג ואני רוצה לצאת לחו"ל
לחודשיים. אני יודע שהרוקח לא יתן לי את התרופה לחודשיים.
מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה לחו"ל - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/10/2012שלום,
למה לא?
ב"מכבי" למשל: הרופא צריך לרשום: נסיעה לחו"ל על המרשמים של החודשים הבאים , הרוקח צריך לראות כרטיס טיסה ולספק לך עבור עד 3 חדשים מראש.
כנראה שזה הנוהל גם בקופות אחרות.
נסיעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאורי17/10/2012
שלום,
שלשום בשעות הערב התחלתי להרגיש כאבים בצוואר כאשר מאוחר יותר שמתי לב לכאבי ראש שמורגשים במצח, באזור הרקות כלפי אחור המופיעים בעת הורדת הראש למטה ללפנים.
כאבי הראש גם הורגשו כאשר סובבתי את הראש ימינה מעבר לכתף.
בהמשך הערב וכל היום למחרת (קרי אתמול) הכאבים נמשכו כאשר לפעמים אני מרגיש אותם ולפעמים לא, אך תמיד מופיעים בהורדת הראש ובסיבובו ימינה.
לציין כי בלילה לא הרגשתי את הכאבים ולא התעוררתי בגללם.
הבוקר קמתי ולא הרגשתי את הכאבים, אך לאחר כמחצית השעה הם חזרו, כאשר הפעם ביציאה מהבית לקחתי כדור נורופן.
במהלך היום כמעט ולא היו מורגשים.
* ממה יכולים לנבוע הכאבים ?
* האם מעידים על משהו מסוכן ?
* מה כדאי לעשות ?
* היתכן שהופיעו בגלל תנוחה לא נכונה או שינה לא נכונה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר יעל כוכבי17/10/2012שלום,
כנראה מקור הכאב בבעיה צוארית, יתכן שבגלל מתיחת שריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר וגלולותאיילת17/10/2012
אני לוקחת גלולות פמינט בגלל מחזור לא סדיר וממש מקפידה על השעה. אני לוקחת ב10 בבוקר קבוע אבל עכשיו התחלתי ללמוד בבוקר ולא נוח לי לקחת בלימודים...אפשר לשנות את השעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר וגלולות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי17/10/2012כן, את יכולה להזיז את השעה.
עדיף לדעתי להקדים ולקחת בערב (כלומר 2 באותו יום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתייעצת עבור בן זוגינעמי16/10/2012
היי
בן זוגי בן 61 ובחודשיים האחרונים יש לו כאבים מידי פעם בבית השחי -2 הידיים ובמפשעה מ-2 הצדדים.
בבדיקות דם שעשה ב"בריאות כללית"התוצאות הן:
1
EBV IgG-EBNA 277.00 POSITIVE
2.
CMV IgM NEGATIVE
3.
wbc -7.6
האם התוצאות מראות על מחלת הנשיקה?
הוא צריך לנסוע ב -21/10/12 לחו"ל במסגרת העבודה לשבוע-האם זה רצוי מבחינת תוצאות הבדיקה?
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתייעצת עבור בן זוגי - תגובה
ד''ר יעל כוכבי17/10/2012שלום,
התוצאות מעידות על "מחלת נשיקה" בעבר- כלומר שיש לו נוגדנים לשני הוירוסים
ממחלה בעבר.
לגבי הכאבים- לא ברור לי ממה. (יש שם בלוטות לימפה מוגדלות?)
החלטה לגבי נסיעה צריכה להתבסס על מצב בריאותו ולהיעשות לאחר התיעצות עם הרופא האישי.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמי17/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכדור שאני הייתי אמור לקחשלמה16/10/2012
לפני כמה ימים הלכתי לרופאת המשפחה, והיה לי שיעול קל, ומעט מאוד ליכה בגרון. ואימי הציע לי בכל זאת ללכת לרופא, והיא נתנה לי סולבקס בשביל לטפל בליכה.
בשל מצבי הקל, חשבתי לא לקחת את זה, כי יש משקאות טבעיים לשמירה על בריאות הגוף, וחשבתי להסתפק בזה, במטרה שזה יעזור לי.
היה לי ניסיון קודם של דלקת במפרק בכתף, ומאוד כאב לי. ובמקום לקחת כדורים שקיבלתי, השתמשתי במשקה הטבעי וזה עבר לי.
אז חשבתי לי גם במקרה הזה להסתפק במשקה הטבעי. והמצב החמיר, השיעולים גברו לי, ויש לי יותר ליכה, ולעיתים קצת חולשה.
רציתי לשאול אם נכון לעכשיו עדיין לא מאוחר במקרה הזה לקחת את הסולבקס, כי אולי הוא התאים רק למצב שבו נבדקתי וקיבלתי אותו, והיות והמצב השתנה, אז אולי כבר לא רלוונטי לקחת אותו, כי אולי במצב הזה זה יעול יותר להזיק מאשר להועיל.
מטבע הדברים טבעי שאשאל את הרופא שנתנה לי את התרופה, אבל לא נעים לי לשאול אותה, בשל הרושם של למה באתי לטיפול ואני לא לוקח את הכדורים, ואז מה היא רוצה שהיא תעשה.
אז חשבתי כן לקחת את הסולבקס כי אין לי ברירה, השאלה אם במצבי זה כבר מאוחר או עדיין לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לכדור שאני הייתי אמור לקח - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס16/10/2012הסולבקס מתאים גם למצב הנוכחי
אך בשל ההחמרה ייתכן והוא לא יספיק ויידרש טיפול נוסף בהתאם לבדיקה הגופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלמה16/10/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)