מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטןש07/09/2012
שלום
יש כבר כמה חודשים כאבים חזקים בבטן אז הלכתי לרופאת משפחה שלי והיא נתנה לי לעשות צילום של הבטן העליונה והתחתונה.
עשיתי את הצילום וקיבלתי את התשובה ובתשובה רשום שהכל בסדר אבל רשום גם
בכליה שמאל התעבות פרנכימטית ווסקולרית בגודל של כ 3.5 ס"מ.
רציתי לדעת מה זה אומר בדיוק
אם תוכלו לשלוח לי תשובה מהירה אודה לך מאוד
תודה
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/09/2012שלום,
לא ברור לי איזה צילום עברת? אולטראסאונד? CT ?
ולכן גם לא ברור לי הממצא .
יתכן שזה רק וריאנט נורמלי.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח גוף ונשימה מתוקיעל06/09/2012
שלום, בן זוגי, בן 30, בריא ככלל, סובל לעיתים לאחר שתיית אלכוהול (גם לאחר שניים- שלושה משקאות) מריח מתוק פירותי מעט מחליא מהנשימה ומהגוף.
רציתי לדעת האם כדאי לו לפנות לרופא ומה עלולה להיות הסיבה.
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח גוף ונשימה מתוק - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/09/2012שלום,
נראה לי שהפתרון היחיד הוא להמנע משתיית אלכוהול.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בציפורן?חגית03/09/2012
שלום. בשלושה שבועות האחרונים יש לי מן כתם לבן באורך סנטימטר וחצי על ציפורן הבוהן ברגל בחלקה העליון(כרבע משטח הציפורן) וכאב קל כשיש לחץ על הבוהן בזמן הליכה. אני עומדת לצאת לטיול ארוך בחוץ לארץ וחוששת שזה יתפתח לפטרייה או שאולי זה כבר פטרייה. האם מספיק לפנות עם זה לרופא משפחה או שעלי לפנות רק לפודיאטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בציפורן? - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס04/09/2012אפשר לפנות ישירות לרופא עור
אפשר לבקש מרופא משפחה הפנייה למשטח בציפורן ועם התשובה לפנות לרופא עור
לרוב הטיפול הוא בכדורים על סמך המשטח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום וכאבי ראש .avital03/09/2012
שלום כבת 35 היי מזה כמה ימים אני סובלת מכאבי ראש חזקים עד למצב של אי ריכוז סחרחורת גלי חום ממש מזיעה כאבים בצוואר ובגב ,חולשה ..קושי בנשימה(כאילו חסר לי אוויר) ,טעם מר בפה, עייפות חוסר תאבון. יש לי כאבים ביד ימין כמו של מאמץ יתר
רוב חיי בריאה, למרות שעשיתי בדיקות דם נראה כי הכולסטרול טיפה גבוה .
קבעתי תור לרופא ( למחר) אשמח אם תוכלו לתת לי מענה פחות או יותר ממה זה נובע על פי סימנים אלו .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום וכאבי ראש . - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס03/09/2012יכול להתאים למחלה ויראלית
יכול להתאים להתקף חרדה
יכול להתאים למחלה ראומטולוגית כמו PMR פיברומיילגיה
הכל די פתוח
צריך להקשיב טוב טוב לתלונות לבדוק לבחור בדיקות מתאימות עד שמגיעים לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה- דחוףמורן02/09/2012
שלום.. בת 30 מזה כמה ימים חולשה מאוד חזקה (כל היום צורף לשכב גם, קמה ואחרי רבע שעה חייבת לשכב שוב) עייפות חזקה וזה אחחרי שינה מלאה של 9 שעות כל לילה לפחות. יובש בפה וצורך עז לשתות כל הזמן. אין חום, לחץ דם תקין. עיניים שורפות, כאב ראש קל עד בינוני לוחץ בא והולך. אין סיכוי למכת שמש לא היתי בשמש. אני רוצה מחר בבוקר ללכת לעשות בדיקות דם אבל רציתי לדעת עם יש משהו ספיצי שצריכה לבקש מהרופא או שהבדיקות שיש ברשותי מספיקות, יש לי טופס (קצת ישן אבל בתוקף) לבדיקות של ספירת דם,של כולסטרול, סוכר, TSH וכל הבדיקות הסטנדרטיות.. זה מספיק? אם כן אלך לעשות מחר. אם יש צורך בעוד בדיקות דם אז אשמח שתאמרו לי שאקח מהרופאה. והאם כדאי אולי ללכת לבית חולים? מאוד לא אופייני לי חולשה כזאת ואני לא יכולה לתפקד רק לשכב חולשה של כל הגוף קושי לפתוח עיניים וכו. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והפה יבש
מורן02/09/2012כל הזמן.. גם אחרי ששותה.צימאון בפה ובגרון. ועיניים דומעות אבל תחושה שהן יבשות וכואבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהפה יבש - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס02/09/2012נשמע מחשיד מאוד לסוכרת
לעשות בדיוקת שאמרת
ולפי התוצאות נדע איך להתקדם
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ודופק מואץדולב01/09/2012
לפני שבוע התחלתי להרגיש חולשה וכבדות ביד ימין ועברו כמה ימים ואני מרגיש חולשה גם ברגליים ויש לי דופק מאומץ
37 חום
אני חייל והייתי בביקור רופא והם פשוט נתנו לי כדורים שלא עוזרים
הבעיה ממשיכה מזה שבוע
אני יכול לתפקד כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ודופק מואץ - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/09/2012שלום,
הסימפטומים כלליים מדי ולכן קשה להציע סיבות.(עייפות? מחלה וירלית? אנמיה?)
כדאי שתפנה שוב לבדיקה רפואית ואולי לבדיקות מעבדה .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון צורבתדבי31/08/2012
שלום.
בזמן האחרון אני מרגיש שהלשון צורבת בשעות הבוקר במיוחד וזה חולף במשך היום .
בערב אני לוקח איזיטרול 10 מ"ג ולפני השינה אני לוקח קריסטור 10 מ"ג .
יכול להיות שזה בגלל התרופות .
מה ההמלצה לעשות .
האם יש בדיקות לאתר את הסיבה לצריבה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון צורבת - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס02/09/2012עניתי לך בפורום השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בלילהאמא31/08/2012
זה כבר יותר משבועיים שבלילה כשהבן שלי בן ה10 נכנס למיטה אחרי כמה דקות הוא מתחיל להשתעל שיעול ויבש
לוקח לו זמן להירדם אולם ברגע שהוא נרדם השיעול מפסיק עד למחרת בלילה
כשהוא היה תינוק הוא סבל מאסטמה שנעלמה בגיל 4 וחצי לאחר טיפול מונע
ממה יכול לנבוע שיעול כזה ?
ומה הטיפול הרצוי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול בלילה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי31/08/2012שלום לך,
אסטמה מתבטאת בשיעול לילי, גם בשינה.
יתכן שמדובר בליחה בגרון על רקע וירלי או אלרגי.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתןזאב30/08/2012
שלום אני בן 41 לפני כמה ימים היה לי חום גבוה,עייפות,וחוסר תאבון
שמתי לב שגם השתן שלי היה כהה לאחר יום וחצי הכל עבר.
עשיתי בדיקת שתן וה Urobilinogen (U) היה 4 זה פעם הראשונה שלי שזה גבוהה
ברצוני להוסיף שלפני שהכל קרה לקחתי ציפרלקס ולא שמתי לב ולאחר שעתיים שתיתי יין
אני לחוץ מתוצאת הבדיקה
האם אני צריך להיות מודאג?
תודה
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שתן - תגובה
אין סיבה לדאגה. כנראה קצת התייבשת עקב החום. מקווה אתה מרגיש כבר יותר טוב.
כמובן, מומלץ בעתיד לא לשלב אנטיביוטיקה עם אלכוהול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהא30/08/2012
שלום.
עשיתי בדיקת דם יש לי B12
211 האם אני צריכה לקחת משהו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי31/08/2012שלום,
לכל מעבדה יש את טווח הנורמה שלה, ב"מכבי" למשל זהו ערך גבולי שדורש טיפול
ושנויים בתזונה .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה לא מובנת אצל מתאמן מתמידערן29/08/2012
שלום רב, אני בן 28 ואני מתאמן מזה שנה. אני לא אדם גדול מימדים שרירים. אני 1.78 מ' מבנה גוף ממוצע כלומר לא שמן אבל לא רזה מאוד, אלא רזה רגיל. אני שוקל 65 קילו.
בכל אופן הסיפור הוא שאני מתאמן במטרה להעלאות במסת שריר ואני מתאמן בהרמת משקולות (כבדים) וגם אירובי. אם כי הדגש הוא בהרמת משקולות. יש לי חשש להשמין אז אני נזהר לא לאכול יותר מידיי.
לאחרונה אני הרגשתי חולשה חזקה אחרי האימון ואני לא מתאושש לאימון הבא שמגיע יום אחרי. אני מתאמן 4 פעמים בשבוע: יומיים רצוף,מנוחה,יומיים רצוף.
אני מרגיש כאבי שרירים ומרגיש שאני צריך לנוח משהו כמו חודש או יותר כדי לאגור בחזרה אנרגיות לאימון הבא.
אני רוצה לציין שאני לפי דעתי אוכל בריא ופשוט לא מוגזם. אני מתמיד לאכול בייצים , טונה, עוף, ואפילו קניתי אבקת חלבון. בפחמימות אני נזהר שכן אמרתי אני לא רוצה להשמין. וגם ככה יש פחמימות במאכלים הנ''ל. אך אני גם אוכל לחם מקמח מלא (לא הרבה פרוסות.
אני לא מרגיש שאני מרעיב את עצמי ואני חושב שאני שוקל נכון למבנה גופי (אך אולי לא כתור מתאמן - לא בטוח)
אני מתלונן על חולשה של הגוף-שרירים שאני חושב שזה מחלה סמוייה או משהו כזה. כי אין הגיון במצב הזה לאור מה שרשמתי.
הלכתי לרופא המשפחה שנתן לי לעשות בדיקות דם שחזרו בסדר. אז מכאן מה הלאה? איך אני מתקדם ? מה הבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה לא מובנת אצל מתאמן מתמיד - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס29/08/2012פחמימות צריכות להיות 65% מהקלוריות
אין תזונה בריאה ללא פחמימות
לא כל הפחמימות משמינות
גרם פחמימה זה 4 קילוקלוריות בדיוק כמו חלבון
המנעותך מפחמימות יכולה להסביר מה שהינך חווה
ואף למנוע ממך להגדיל מסת שריר
כדאי שתעשה גם אקו לב ליתר ביטחון לשלול מום בלב
ולהבדק גם אצל נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות
ערן29/08/2012איזה פחמימות לא משמינות?
ולמה ללכת לנוירולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס29/08/2012כל מה שלא מטוגן ומלא בשמן
ת"א מאודה זו פחמימה , אורז מלא זו פחמימה
אין בהם שומדבר רע
הם חשובים למח לבניית שרירים לאנרגיה
כיוון שציינת זמן התאוששות שריר מאוד ארוכה
וציינת שהבדיקות המטבוליות שלך תקינות
העלתי אפשרות לכיוון של בירור נוירולוגי אשר לא מתבטא בבדיקות הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאילתא
ערן30/08/2012אני קצת חושש לפנות לנוירולוגיה כי זה נשמע חמור ולכן אני מהסס.
שנית, במידה וארצה לעשות את הבדיקה הזאת. אני מבין שאצטרך לפנות לרופא משפחה שלי ושם אצטרך לבקש בואפן מפורש וברור את שם הבדיקה.האם אני יכול לקבל את שם הבדיקה או שמספיק לומר בדיקה נוירולוגיה?
אגב, תודה על הסבר הפחמימות.
יש לי מספר שאלות שמקווה אני לקבל תשובות עלייהן:
1. האם לא יכול להיות שהסיבה לחולשה/ חוסר אנרגיה היא אכילה לא נכונה או לא מספקת? אני יכול להעיד שאני לא רעב ואוכל את אוכל בסיסי ודי מגוון אבל אולי אני מחסיר משהו.
2. האם יש אפשרות למחלה נסתרת או וירוס נפוץ בתקופה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל מקרה אני חושב לפנות לחדר מיון!
ערן01/09/2012לא מבין למה אני מרגיש חולשה.
אוכל זה בכלל לא קשור.
לא מתאמן יותר מידיי
זה חייב להיות וירוס או מחלה שלא גילו.
האם יש אפשרות לקבל חוות דעת שניה בקופ''ח אליה אני שייך?
כלומר אצל רופא משפחה אחר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל מקרה אני חושב לפנות לחדר מיון! - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס02/09/2012האפשרויות שציינת באות בחשבון
מיון לא יעזור לך כרגע
גש לחוות דעה נוספת במסגרת רפואת משפחה בקופה
בקשר לנוירולוג , התכוונתי שהוא יבדוק אותך בדיקה גופנית נוירולוגית רגילה ואז הוא יכול להחליט על בדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה
ערן03/09/2012תודה רבה לך על תשובתך והכוונתך !!
איך אני משיג חוות דעת רופא משפחה שניה? האם אני צריך להתקשר אליהם?
האם אני יכול לפנות ישירות ולקבוע תור לנוירולוג מבלי לפנות לרופא משפחה?
היתה לי תחושה שזאת הדרך הנכונה.
ובנוסף אני רוצה לציין/להוסיף/להזכיר ש:
אני עוד הולך לאימון, אבל, שמתי לב שאורך האימון לא ארוך מידיי כלומר שעה ועדיין אני מרגיש תשוש לאחר מספר מועט של תרגילים.
אני לא אסתיר שאני די חששן בטבעי וחושש שאולי יש לי משהו לא טוב.
דבר אחרון לפני סיום: האם יכולה להיות אפשרות שדיכאון יכול לגרום לזה או שאני ממש הגזמתי כבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס04/09/2012ברוב הקופות פניה לנוירולוג היא דרך הפניה של רופא משפחה
איני ידוע באיזו קופה אתה, בקופה שעובד עבורה , מכבי , אין ממש בעיה להתייעץ עם רופא משפחה אחר או לעבור לרופא משפחה אחר אם יש אי שביעות רצון מהראשון
דיכאון בהחלט יכול להתבט בעייפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים.בתיה28/08/2012
שלום רב,
שאלתי מתייחסת לאח שלי, הוא בן 38 בחור בריא.
מיום שבת בבוקר היה לו חום במשך יומיים, מעבר לכך מיום שבת יש לו שלשולים, היציאות הן לא בתדירות מאד גבוהה אבל הוא בהחלט משלשל למרות שהוא אוכל רק צנימים ואורז מיום שבת וכמובן מרבה בשתיה זה לא עובר לו.
ביום ראשון הוא היה אצל רופא המשפחה ונאמר לו שזה ויראלי ויחלוף תוך מספר ימים, היום אנחנו ביום שלישי, כמו כן הרופא נתן לו סירופ מסויים לשתות, משהו בצבע ורוד, את הסירופ הוא התחיל לשתות רק אתמול בערב מכיון שחשבנו שזה יחלוף מבלי עזרה של תרופות, אך טרם עבר לו השלשול, החום כפי שרשמתי עבר בתום יומיים.\
ברצוני לשאול האם אכן מדובר בוירוס? האם להמתין עוד יום יומיים ? או לחזור בשנית לרופא?
לתשובתך אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים. - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס29/08/2012חושב שהרופא צודק
כדאי להשתמש בסירופ שאני מניח שמדובר בקלבטן
להמעיט בתזונה מטוגנת כבדה מטובלת
לחלוט פרחי קמומיל, משקה אבקת חרובים
עוד כמה ימים בע"ה יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
בתיה29/08/2012ערב טוב,
אני שוב רוצה לפנות אליך בנוגע לסיפור של אחי, האמת שאני קצת לחוצה.
כפי שרשמתי מיום שבת האחרון יש לו שלשולים, מיום שבת הוא חי על אורז, צנימים ומידי פעם תפוח עץ וכמובן שהוא מקפיד לשתות הרבה מים.
האם זה הגיוני במידה ומדובר בוירוס שזה לא עובר מיום שבת? האם זה לא מסוכן להיות במצב של שלשולים מיום שבת? האם אין צורך לעשות בדיקות יותר מקיפות?
לתשובתך אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך. - תגובה
הסכנה העיקרית בשלשול היא התייבשות ואם אחיך מקפיד לשתות הרבה מים, זה מצוין.
אפשר לעשות הערכה חוזרת אצל הרופא ולתת קצת נוזלים לוריד אם חסר לו.
העובדות הטובות: הוא צעיר, בריא, החום ירד והוא שותה . (ויש לו אחות מסורה)
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
בתיה01/09/2012ראשית כל תודה רבה, אבל בכל זאת ברשותך אני רוצה לשאול הכיצד זה שהשלשול לא פוסק למרות שהוא כמעט ולא אוכל, מיום שבת שעבר כלומר לפני שבוע ימים הוא חי על צנימים, אורז, כרכרים ושותה הרבה כמובן.
לא נראה לי שזה משהו ויראלי, אשמח לשמוע את דעתך.
כמו כן ברצוני לציין שהוא מרגיש טוב, לא מתלונן על שום דבר חריג.
אודה לך באם תחזרי אלי.
שבת נעימה.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/09/2012שלום,
שלשול עקב וירוס יכול להמשך גם שבוע. אם יש חשד לזיהום ע,י חיידק - אפשר לבקש
בדיקת צואה לתרבית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגרון וקשיי נשימה קלים ..יוסי28/08/2012
שלום ,
אני בן 32
מזה כ 1.5 חודשים מרגיש כאבים קלים (אבל לא חולפים )בגרון מלווים בקוצר נשימה קל במיוחד בלילה .
עשיתי רנטגן וקיבלתי את התשובה הנ"ל -
" שינוים פיברוטיים באונות העליונות עם משיכת שערי הראות כלפי מעלה . הלב בגודל תקין "
מה המשמעות של תשובת הרנטגן ? והאם יש צורך בבדיקות נוספות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגרון וקשיי נשימה קלים .. - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס29/08/2012לעניות דעתי זה דורש המשך בירור בסיטי ריאות
למען הסדר הטוב הייתי פונה למומחה לריאות לשאול אותו
ואם הוא יסכים אתי אז לעשות סיטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרהאביב27/08/2012
אני בן 54
מטופל ב טריטייס 5 מג פעמיים ביום בוקר וערב סך הכל 10 מג בגלל י.ל ד
מיקרופירין75 בגלל היצרות 25% בקרוטיס מד אחד
20מג אומפרדקס
20מג סימבסטטין
בגלל תופעה של פעימות מוקדמות,על חדריות וחדריות
שמופיעות לי מידי כמה חודשים,ניתן לי קרדילוק, חצי כדור 1.25
אחת ליום,לקחת בתקופה שהפעימות ממש מציקות לי
וזה קורה אחת לכמה חודשים
חשק מיני יש לי, הבעיה היא הזיקפה, קורה שהיא טובה בתחילת המגע ונעלמת זמן מה לאחר מיכן
או שהיא חלשה מידיי
או שהיא לא מופיעה בזמן שאני רוצה
שאלותיי,כייצד ניתן לעזור לי,האם ויאגרה ודומיה מותרת לי לאור מה שציינתי?
באם לא איזה תכשיר או אמצעי יכול לעזור לי?
בנוגע לויאגרה, האם היא עלולה לגרום התקף לב?
מה כמה מוחשית הסכנה בגרימת עיוורון?
חן חן עבור התשובות
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאגרה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס28/08/2012בהחלט שהמקרה שלך מתאים לשימוש בויאגרה ודומיהם ( סיאליס לביטרה ) תוך כדי איזון פרמטירם של לחץ דם כולסטרול ( הפסקת עישון אם מעשן ) למקסימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בידא27/08/2012
בן 26, ללא מחלות ידועות.
לפני כשלוש שבועות מצאתי גוש/גולה באמה, בין המרפק לשורש כף היד, יותר לכיוון שורש כף היד. זה נמצא ממש על עצם הגומד נראה לי. בשבוע הראשון זה כאב קצת במגע בדומה למכה ולאחר מכן הכאב נעלם. לא זכור לי שקיבלתי מכה ביד. אני סבור שהגוש הופיע בבת אחת כי לא הרגשתי בשום דבר לפני שלוש שבועות.
הגוש לערכתי בגודל של עד 2 ס"מ והוא די קשה אבל פחות קשה מעצם נראה לי. נראה לי גם שהוא נייד (מובילי). הגוש לא נראה לעין ואין סימנים על העור.
הייתי לפני שבועיים אצל רופאת המשפחה שמיששה את זה.
מה עושים מכאן: אורטופד או כיררוג? מספיק בדיקה מישישית שלהם? או שצריך בדיקות הדמייה בכל מקרה? אולטרהסאונד ורנטגן מספקים? או צריך לעבור גם CT ו-MRI? התור שלי לאורטופד רק בעוד שבועיים ולכירורג בעוד שלושה שבועות.
יש לציין שלפני כחצי שנה גיליתי כ-3-4 קשריות לימפה בעורף שלא נעלמו מאז או קטנו, חששתי מלימפומה ועשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, ו-3 בדיקות אולטרהסאונד שמצאו ששתי הקישריות הגדולות משני צידי העורף בגודל של עד 1.5x0.3 ס"מ עם מראה סונוגרפי תקין ובאחת הבדיקות היה כתוב שיכול להיות מדובר באפידרמואיד-ציסט.
זה יכול להיות גנגליון? כי זה לא קרוב לשורש כף היד.
האם זה יכול להיות קשריות לימפה? כי הבנתי שאין שם קשריות באיזור הזה.
מה הסבירות שמדובר בסרקומה של העצמות? או סרקומה של רכמות רכות? גרורה?
מה זה עוד יכול להיות? לא נראה לי שזה גוש שומני, כי הבנתי שהם גדלים לאט מאוד ולא מופעים בבת-אחת כמו שנראה לי שקרה אצלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש ביד - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס28/08/2012לעשות US אפשר גם רנטגן
ולפי הממצא נדע מזה והאם בכלל יש צורך בעוד בדיקות
גנגליון יכול להיות אם כי הוא קרוב יותר לשורש כף היד
שיח מאוד ליפומה - גידול שומני שפיר חסר משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שזה שהופיע פתאום בין לילה
א28/08/2012תודה על התשובה.
הבעיה שזה שהופיע פתאום בין לילה (בימים הראשונים זה קצת כאב במגע) ולא באופן הדרגתי. הבנתי שליפומה (שומן) גדלה לאט מאוד.
זה גם מקום שכל מאוד להבחין בו, מספיק שאני הייתי מניח את היד על שולחן כדי שאני ירגיש את הגולה.
האם זה שולל את האפשרות של ליפומה? או שליפומה יכולה גם לצמוח במהירות?
זה גם די רחוק משורש כף היד (המרחק של הגולה מהמפרק גדול רק פי 1.5 מהמרחק שלה משורש כף היד), כך שגנגליון לא נראה לי הגיוני.
במישוש הרופאה אמרה שזה נראה כמו ציסטה ואכן זה מרגיש כמו גולה.
מה זה עוד יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שזה שהופיע פתאום בין לילה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס28/08/2012הערותיך נכונים והגיוניים
אבחנת הרופאה שלך גם נשמעת הגיונית
מעבר לזה זה דורש בדיקה ומישוש מה שאיני יכול לעשות ממקום מושבי
תעשה US והדברים יתבהרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות US
א03/09/2012"תת עורי בתוך רקמת השומן בלבד הודגם תהליך היפואקוגני בגודל 0.6 ס"מ, מוגדר, ייתכן ממצא ציסטי."
מה זה אומר שזה יכול להיות? ליפומה?
זה שולל גנגילון?
רנטגן עוד לא עשיתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות US - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס03/09/2012לא מתאים לליפומה
יכול להתאים לגנגליון יותר
להמשיך בירור מול אורטופד/כירורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)