מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבלה בכף הידבת 2824/03/2012
בוקר טוב ,
לפני כחודש נפלתי על היד . בזמנו הלכתי למיון ושם שמו גבס למרות שאין שבר ( היה חשד לשבר) , כף היד היה נפוח מאוד פי 1.5 מהיד השנה והיה קשה לזיז את האצבעות . כשהלכתי אחרי שבוע למרפאה הוציאו את הגבס ושמו שד מגבס יותר קל עם חבישה אלסטית . ובקשו ממני לעשות CT לכף היד . עשיתי את הצילומים המבוקשים והלכתי פעם נוספת (אחרי שבועיים וחצי) ... במכתב היה כתוב כך :
הגיעה היום ללא גבס ( אני שהורדתי אותו-היה ממש מפריע לי) .
קלינית רגישות דיפוזית שאינה עקבית . ווטסון תקין .
צילומים + CT - אלש ודאי בסקפואיד .
הפעלה עצמית ושימוש ביד .
ביקורת 2-3 שבועות ע"י כירורג יד .
בנתיים היד בסדר , נפיחות קלה וכמעט אין כאבים ( רק אם עובדת ביד כמה דקות אז תנפח וצבעה יהיה כחול-שחור .
למה הרופא ביקש כירורוג לכף היד ולא אורטופד כללי ? והאם נראה לך מהסיפור שהיד עכשיו התרפאה והיא בסדר ? ולמה הכוונה "אלש ודאי בסקפואיד" והאם שאין דבר ?
תודה ושבת שלום ,
בת 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בכף היד - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2012יש צורך בבדיקה ובסקירת הצילום ע"י אורטופד
קשה לענות ללא זה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפעות חדשות ומוזרותבת 2823/03/2012
ערב טוב ,
מאיתמול אני מרגישה במשהו מוזר קורה לי והוא - כשקמה מכסא והולכת כמה מיטרים תופעה מוזרה שקשה לי להסביר אותה (מרגישה שהולכת צעד או שתיים באוויר ועומדת ליפול . ולצערי נפלתי עד עכשיו 3 פעמים כמו משהו דחף אותי בכוח על הרצפה וגם יש עוד תופעה כשעוצמת את העיניים לכמה שניות אפילו אם אני במטה או בכסא או עומדת או הולכת מרגישה שאני באוויר ואין משהו מחזיק בי ועומדת ליפול ) ...
ברגע -1) אני סובלת מאנימיה מחוסר ברזל כחמשה שנים , ואני מתפקדת רגיל ...
2) סבלתי בחודש האחורון מתופעה חדשה שקרתה לי והיא - הסימנים שלה הן כמו הסימנים של האפלפציה ולכן הנוירולוג נתן לי בנייתים 3 כדורים ביום עד שאעשה את בדיקת ה- eeg ולחזור איליו ...
האם זה נחשב למחלה ? ואם כן לאיזה ?!
אני כבר מפחדת מהתופעות האלה ובמיוחד הניפלות . אז האם יש טיפול לזה ?
תודה ושבת שלום
אני בת 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפעות חדשות ומוזרות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2012יתכן מאד שמדובר בתופעה אפילפטית
חייבים ללכת לפי עצת הנוירולוג
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Testosterone מה גורם למהירון22/03/2012
קראתי על כך שרמת Testosterone נמוכה גורמת (או באה לידי ביטוי) לשלל תופעות כמו:
זקפה חלשה, חוסר חשק מיני, מצב רוח ירוד ודכאון, ירידת במסת שריר ועליה במסת שומן' אנרגיה ירודה.
ברצוני לשאול מה גורם למה ?
האם רמת הטוסטוסרון גורמת לתופעות הנ"ל או שישנה אפשרות שדכאון/השמנה וכו' גורמים לירידת טוסטוסטרון ?
והאם יחסי מין או אוננות על בסיס יומי משפיעים ופוגעים ברמת הטוסטוסטרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Testosterone מה גורם למה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2012בהחלט צודק - השמנה מפחיתה את רמת הטסטוסטרון הזמין וטסטוסטרון נמוך מגביר יצירת תאי שומן
יחסי מין או אוננות אינם משפיעים על רמת הטסטוסטרון
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתאילנית21/03/2012
שלום !
לא יודעת מאיפו להתחיל......הייתי אצל הרבה רופאים שבקופת חולים מכבי וכל את אומר משהו אחר.....
אני בת 29+3 יש לי כבר כשנתיים שיעול ונזלת וגודש באף ....לפני שנתים וחצי עשיתי גסטרו ומצאו שיש לי דלקת בוושט וחומצה עולה למעלה. קיבלתי טיפול לכמה חודשים ...אף אוזן גרון בדק אותי אם מצלמה דרך האף ועמר שחומציות יושבת לי בחזה ובמארחת הקול...רופאת מישפחה עמרה שיש לי תגובה אלרגית על חומרים שאני עובדת איתם(אני בונת ציפורניים)...אלרגולוג עשה לי כמה בדוקית גם בדיקת נשימה,הכל היה תקין.אני לפעמים מרגישה כאילו ישלי היצתננות וכאבי גרון ונזלת שקופה,אף סתום לגמרי ובלילה נזלת מתפתפת לבד....אני מבולבלת לא יודת במה לטפל ומה יש לי....בבקשה תעזרו לי.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2012שלום אילנית
נראה שאת מטופלת היטב ולא ברור מה ההתלבטות
בהחלט יתכן שיש מספר דברים שמשפיעים יחד וגם זה על זה
עדיף שתתני לרופאת המשפחה להנחות אותך בסבך הרפואה היועצת והתרופות השונות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל נרדמה*****18/03/2012
בת 38, מתוך שינה התעוררתי הרגשתי שהרגל רדומה מכף הרגל ועד השוק (ללא תחושה של עקצוצים כמו שקורה בהרדמות) הרגשתי כבדות לא הצלחתי להוזיז את הרגל וגם הרגשתי כאבים. רק לפנות בוקר זה עבר.
השאלה אם צריכה לבדוק את זה או רק אם זה יקרה שנית אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי תהיה תשובה לשאלה? תודה.
*****23/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגל נרדמה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2012רגל יכולה להרדם בזמן שכיבה בלילה הלוחצת על עצב
היות וזה חולף מעצמו אין צורך לדאוג וניתן להמשיך החיים כרגיל
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודה18/03/2012
שלום בן 32 משקל 80
אני אוכל כול ערב מבשל קווקאר בסיר + 2 כוסות חלב.
שמעתי שחלב משפיע לרכע על ערכי הכולסטרול.
האם זה נכון?
כאמור יש לנו גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/03/2012שלום יהודה
אם תשתה חלב של 3% יהיה בסדר
וכמובן תבדוק רמת כולסטרול לאחר 14 שעות צום
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"ד וחוסר שינהדניאל16/03/2012
שלום
האם מצבי עייפות שנובעים מחוסר שינה משמעותי גורמים לעליית לח"ד או ירידה ?
לאחרונה השינה שלי גרועה מאוד בגלל בעיות נשימה שנובעות מאטימות האף (הנושא בבירור) וכשבאתי לתרום דם נמדדו לי לח"ד גבוהים 160/100 פלוס מינוס, בהמשך קצת ירד, זה היה לאחר לילה כמעט בלי שינה.
כמו כן אתמול בביקורת אצל הרופא (לא קשור ללח"ד) נמדד לח"ד 130/95, וזה גם לאחר שבתקופה האחרונה השינה גרועה וגם השעות המעטות שאני נרדם מופרעות קצת.
האם יש לתלות את ערכי הלח"ד בחוסר השינה או שאין קשר ויש מקום למעקב לח"ד ?
כמו כן האם העובדה שבדרך כלל במדידות לח"ד הערכים תקינים זה שולל אפשרות של יתר לחץ דם או שגם לחולים שסובלים מיתר לחץ דם לפעמים יש ערכים תקינים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וחוסר שינה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/03/2012שלום דניאל
לחץ דם גבוה יכול לנבוע מכל סטרס גופני או נפשי
אך יכול גם להגרם מסיבות תורשתיות
מציע שתבדוק במנוחה ולאחר שינה טובה, 2-3 פעמים שונות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך פחות מ3 ימיםבטן15/03/2012
איבדתי גם תעודת זהות וגם דרכון!!
אני שוכחת הרבה,מאבדת..ועכשיו זה כבר עבר כל גבול.
אני בת 20 בריאה באופן כללי...על מה זה יכול להעיד??אולי חסר לי ויטמנים מסוימים ואני שוכחת?או שיכול להית שאני סתם לא אחראית..גם זו אופציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם מעיל, שכחתי לציין
בטן15/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בגוף*****15/03/2012
בת 38, סובלת הרבה זמן מגרד בגוף בעיקר באזור הרגליים, ירכיים לא תמיד באותו מקום, ויש ימים שהגרד גם באזורים אחרים בגוף. בלילה ממש מפריע וגם בשעות היום מגרד, יש ימים שיותר ויש פחות. כתוצאה מהגרד מופיעים לי גם שטפי דם.
הייתי אצל רופאת עור עשתה לי בדיקת דם לאלרגיה שיצאה שלילית(אין אלרגיה)וגם בדיקת דם בגלל שטפי הדם שיצאה גם היא בסדר.
שאלתי מה עושה למי עוד אפשר לפנות אם לא רופאת עור וממה זה יכול להיות?
יש לציין שלא נוטלת תרופול כלשהן לא רגישה למאכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בגוף - תגובה
ד``ר אלון מרגלית15/03/2012לדעתי צריך להתייעץ עם רופא המשפחה ויתכן ויציע בדיקת ספירת דם
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה על גרד
*****16/03/2012ציינתי בשאלתי שעשיתי בדיקת דם מיוחדת לגילוי אלרגיה וגם בדיקת דם עקב שטפי הדם שתיהן יצאו תקינות, אמרת שצריך ספירת דם השאלה מה היא תיתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה על גרד - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/03/2012בדיקה לגבי אפשרות של פוליציטמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - בדיקות הדם שנעשו - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/03/2012אכן תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אף אחד לא ייענה כאן?דניאל14/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה אף אחד לא ייענה כאן? - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת לילהאריאלה14/03/2012
שלום,
אני בת 29. יש לי אורטיקריה כרונית ומטופלת בפלקוויניל. בנוסף, התפתחה תסמונת רנו.
אני כבר כמה חודשים סובלת מזיעת לילה מוגברת. ביום יום אני לא מזיעה ואפילו קופאת מקור אבל בלילות אני נוטפת מים, ספוגת זיעה עם ריח ושלולית על הסדין. ניסיתי להחליף שמיכה וזה לא עזר.
אני ממש סובלת מזה ומובכת מבן זוגי שמרגיש ומריח את הזיעה.
איזה בדיקות אפשר לעשות כדי לבדוק ממה נובעת התופעה ואיך לטפל בה? למה זה יכול להיות קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת לילה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/03/2012שלום לך,
להזעת יתר סיבות רבות ושונות, החל מחום (האם נמדד?), עבור לבעיות הורמונליות, לימפתיות , השפעת תרופות ועוד.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית כינים בגיל 15דניאל11/03/2012
כבר חמש שנים שיש לי בעיית כינים שלא עוזבות אותי.
לאחי הקטן שבגן אין כינים וגם לא לשאר המשפחה.
אני מנקה עם מסרק כל שבוע וזה לא עוזר אני כבר חמש שנים רצוף עם הכינים האלו.
הרי הראש לא מייצר את הכינים אז איך הן לא עוזבות אותי?
איך אני נפטרת מהן?
מה החוסר הגיון הזה שהכינים לא עוברות לאף אחד מהמשפחה ואיך אני לא נפטרת מהן? מה זה? ממש לא הגיוני תעזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית כינים בגיל 15 - תגובה
אכן יש אנשים שנדבקים יותר בכינים ואחרים- פחות. אבל בכ"ז מוזר לי שהבעיה
נמשכת שנים! יש בבתי המרקחת תכשירים שונים , על בסיס טבעי (אקליפטוס)
או סיליקון, מאד יעילים ולא רעילים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ודקירות במקומות שונים בגוףתמי10/03/2012
אני בת 53, בדר"כ בריאה. לפני כחודשיים התחילו לי כאבים באזור הבטן אך לא במקום מסוים. לפעמים הכאבים דמו לזרם חשמלי ונמשכו כל פעם מספר שניות ולפעמים הכאבים היו רגילים יותר ונמשכו מספר דקות. לאחרונה, בשלושה השבועות האחרונים, הכאבים עברו לאזורים אחרים גם: בגב, בחזה, במפשעה,דקירות בעין, זרם באוזן,באזור פי הטבעת - כל פעם במקום אחר.
עשיתי בדיקות דם מקיפות, בדיקת קולונסקופיה וכן אולטרסאונד בטן שלא נמצא בהם ממצא מיוחד.
האם זוהי בעיה נוירולוגית? מה האבחנה? ואם לא, למי אתם מציעים לי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ודקירות במקומות שונים בגוף - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/03/2012שלום,
כאבים דמויי זרם, פראסטזיה, יכולים לנבוע מבעיה נוירולוגית , חוסר ויטמינים מסויימים, בעיות הורמונליות מסוימות וכו'.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפנייה לגסטרויואב08/03/2012
בן 49 בריא בד"כ.
בגלל קוצר נשימה לעיתים נערכו בדיקות
לב ( אקו, אקג ארגומטריה) וריאות ( צילום חזה +ספירומטריה)
שיצאו תקינות.
רופא משפחה הציע לבדוק בכיוון גסטרו למרות שאין לי למיטב ידיעתי
בעייה בתחום.
הייתי מעוניין לדעת מה יכול להיות הקשר בין קוצר נשימה לעיתים ( לא קשור דווקא למאמץ) לבין תחום הגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנייה לגסטרו - תגובה
לא ברור לי . כדאי לשאול את הרופא המפנה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MCHCדניאל07/03/2012
שלום
בבדיקת דם, התוצאה היחידה שחרגה מהנורמה היתה :
MCHC 35.80 G/DL ( 32.00- 35.50) (.........)*
כלומר הערך הנמדד היה מעט גבוה 35.8
האם יש לזה משמעות כלשהי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MCHC - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/03/2012שלום,
מדובר בחריגה קלה בריכוז ההמוגלובין בתא האדום.
יש לכך משמעות בנוכחות אנמיה (המוגלובין נמוך)
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)