מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהל14/01/2012
בוקר טוב
כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקות דם לאנשים מעל גיל 40
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/01/2012שלום,
ישנן המלצות של מערכת הבריאות (הקופות ומשדר הבריאות) שקשורות במדדי בריאות: למשל מדידת קולסטרול לאנשים בגיל הזה .
יתר הבדיקות הן לפי שיקולו של הרופא המטפל, בהתאם למצב המטופל , סיפור משפחתי וכו'
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?דנה14/01/2012
שלום שמי דנה,אני מקיימת יחסי מין ובחודש הקרוב לא קבלתי מחזור וישלי כאבי בטן חזקים בבטן התחתונה בחילות וסחרחורת והייתי שמחה לדעת ממה זה נובע ומה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/01/2012שלום לך:
אפשרות ראשונה- הריון, אפשרויות אחרות: דלקות באיברי הרבייה או השתן.
בקשי בדיקת הריון, בדיקת שתן לכללית ותתרבית ובדיקת רופא נשים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון....13/01/2012
שלום,אני בת 15 היום בלילה התחיל לי צינון עם הרבה נזלת קצת שיעול וקצת כאבי גרון,אז לא הלכתי לבית ספר.ועכשיו הכאב גרון כואב יותר וגם הגרון קצת אדום...אולי זו דלקת גרון?ואין מרפאות פתוחות בשבת.מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון - תגובה
בד"כ כאב גרון עם נזלת ושיעול נובעים ממחלה וירלית. גם אם זה סטרפטוקוק, אפשר לחכות ליום ראשון, אבל אם את בכ"ז מרגישה צורך בבדיקת רופא, יש מוקדים שפתוחים בשבת.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןדני13/01/2012
שלום
עשיתי בדיקה שתן כללית ונמצא שרמת החלבונים בשתן היא 20 והנורמה היא בין 0 ל 30
לעומת זאת כשעשיתי בדיקת שתן MICROALBUMIN
נמצא שיש לי MICROALBUMIN גבוה בשתן )160(
מה מההבדל בין שני החלבונים ?
איך זה שבבדיקה הכללית רמת החלבונים תקינה ובשניה לא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
ד``ר אלון מרגלית13/01/2012שלום דני
קשה לענות לשאלתך כאשר אין רקע רפואי כללי
מציע שתשאל את הרופא שרשם לך את הבדיקות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה סימפטומיםאמה13/01/2012
שלום,
אני בת 24 והייתי רוצה לדעת על מה יכולים להצביע הסימפטומים הבאים:
- אי סבילות לקור (אני קופאת מקור בטמפ' של 12-16 מעלות בעודי לובשת 4 שכבות עבות. חשוב לציין שאני בעלת עודף משקל של כמה ק"ג)
- שעות שינה מרובות (חייבת לישון לפחות 8-9 שעות בימי עבודה, בימי חופש ישנה 10-11 שעות. בכל מקרה, תמיד מרגישה סוג מסויים של עייפות וחוסר אנרגיה)
- כאבים בעצמות רצפת האגן ומפרקי האגן.
- כמו כן, עצירות, נשירת שיער, עצבנות ועוד.
על חוסר באילו ויטמינים ומינרלים זה יכול להצביע?
האם יש חשש לתת פעילות של בלוטת התריס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה סימפטומים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית13/01/2012שלום ריקי
בהחלט צריך לבדוק את האפשרות של תת פעילות בלוטת התריס
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדינזוןדניאל13/01/2012
שלום
בן 37 סובל מנזלת כרונית ונטיה לאלרגיה שמתבטאת בעיקר בגודש באף שמוחמר מאוד בשכיבה ושינה, גירוי בגרון ועיניים.
מזה שנים עושה חיסון לצמחים שהתגלו בטסט אלרגיה, אלא שהאף הסתום מלווה אותי גם מעבר לאותן תקופות של הפריחה, והסבל העיקרי הוא בהפרעות קשות לשינה עקב התנפחות הריריות שסותמות מעבר האוויר באף.
אוטריווין קצת עוזר אבל לא כמו בעבר, אבל גם ידוע כמזיק וגורם לי ליובש ודימומים, בהמלצת האלרגולוג לקחתי סינגולייר וספריי סטרואידי אך גם זה לא עזר, וקיבלתי כדורי פרדינזון ל 12 יום (המלצה לקחת בבוקר)כאשר מינון התחלתי 60 מ"ג עד למינון של 10 מ"ג.
ברצוני לשאול האם לקחת את כל הכדורים בבת אחת (3 כדורים בהתחלה) או לפזר במשך היום ? ואם ביחד אז האם בלילה או בבוקר ? (השאלה היא בעיקר לגבי טווח ההשפעה של הכדורים כי המצב בלילה בלתי נסבל)
והאם יכולה להיות סיבה רפואית כללית שגורמת לנטיה להתנפחות רירית האף וסימת אוויר בעיקר בשכיבה ? אני סובל מחוסר שינה בגלל זה.
ועוד שאלה לגבי תרומת דם, האם יש הגבלה לתרום דם ? קראתי באתר של מד"א שלחולי אסטמה אסור לתרום בזמן התקף או נטילת סטרואידים, האם במקרה שלי שאינני סובל מאסטמה זה גם בעייתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדינזון - תגובה
ד``ר אלון מרגלית13/01/2012שלום יוסי
הטיפול בפרדניזון יעיל במצבים דומים למה שאתה מתאר. הטיפול הוא לטווח קצר ולא קבוע ואתה צריך להתייעץ עם הרופא שרשם לך אותו איך לפזר במשך היממה. אני נוהג לתת את המנה העיקרית בבוקר וחצי ממנה בערב כדי לחקות את רמות ההורמונים הפיזיולוגיות.
לאחר שתפסיק את הפרדניזון אין בעיה שתתרום דם
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה לבדיקתאלון12/01/2012
שלום ביצעתי בדיקת דם ובתוצאה לבדיקה Hepatitis A-igG נכתב שהתוצאה היא חיובית(positive)... רציתי לדעת מה המשמעות של התוצאה, תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה לבדיקת - תגובה
ד``ר אלון מרגלית13/01/2012שלום רב
המשמעות היא שהיית חשוף לוירוס הגורם לצהבת מסוג A שאינה מסוכנת לרוב
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס A
אלון13/01/2012פתחתי פנקס חיסונים מתקופת הילדות וראיתי שנעשה לי חיסון הפטיטיס A בשנת 98, האם זה יכול להסביר את התוצאה החיובית שקיבלתי בבדיקת הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקג בהמשך לתשובהיהודה12/01/2012
עוד שאלה ברשותך
קצב סינוס, LPHB, האם זה מסוכן ללב? האם זה שכיח?והאם זה קשור לבעיה של אסכמיה?
אני בן 32 משקל 78
תודה וסליחה אורך השאלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג בהמשך לתשובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/01/2012ראה תשובה קודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקגיהודה12/01/2012
תודה על התשובה
האם זה מסוכן החסם החלקי?
אני דיי בלחץ עכשיו!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג - תגובה
כאמור האקג תקין. למה להלחץ ?
זוהי תבנית האקג שלך וזה לא מסוכן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים?ת11/01/2012
הייתה לי דלקת בשתן וכעת יש לי פטריה.לפעמים אני מרגישה בפי הטבעת כאילו משהו "הולך" לי שם. וזה בעיקר כשאני אוכלת.האם יכול להיות שיש לי תולעים? בנוסף, אחרי יציאות שורף לי שם.ההרגשה של התולעים לא מלווה אותי כל היום.גם יש לי גזים.מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/01/2012שלום,
תולעים מגרדות בעיקר בלילה , בפי הטבעת וגם בנרתיק. אין קשר לאוכל.
כדאי לבדוק מה גורם לתחושת השריפה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקגיהודה11/01/2012
שלום בן 32 משקל 78
אתמול לא חשתי טוב סחחורת בחילות והזעה
הרופא שלח אותי לבדיקת אקג שבה היה רשום
קצב סינוס, LPHB, ללא הפרעות קצב או הולכה, ללא סימני איסכמיה
הרופא אמר שאקג תקין.
אשמח לדעת מה זה קצב סינוס, LPHB??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/01/2012שלום לך,
קצב סינוס הוא הקצב הנורמלי של הלב , LPHB זהו חסם הולכה חלקי לאימפולס החשמלי שמפעיל את הלב. בעקרון זה תקין.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרידת10/01/2012
הי.הייתה לי דלקת בשתן.נטלתי אנטיביוטיקה.במהלך נטילת האנטיביוטיקה התחילה לי כנראה פטריה כי אני מרגישה צריבה חזקה מאוד בפתח הנרתיק ובתוכו אבל ללא הפרשות.במקביל החל לשרוף לי בפי הטבעת לאחר יציאות.האם כדאי לעשות בדיקת צואה ? האם זה טבעי כשיש פטריה שזה יגיע גם לפי הטבעת? אני לוקחת לפטריה אינטימסי וגינלי.האם זה באמת פותר את הבעיה ואם כן תוך כמה זמן או האם כדאי ללכת על אגיסטן? רופא הנשים שלי לא מקבל בימים הקרובים ואני שוקלת אם זה נכון ללכת לרופא משפחה.אני ממש סובלת עד כדי כך שקשה לי לשבת כי אז אני מרגישה את השריפה ביתר שאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטריד - תגובה
אפשר לנסות אגיסטן ולהתיעץ עם רופא המשפחה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות ללחץ גבוה מאודאלי לוין10/01/2012
אני בן 78 פעיל במועדון סורט וגם מתנדב ביד שרה. מקבל טיפול תרופתי להורדת לחץ דם. לפני כ 13 שנה היה לי גם דום לב. לאחרונה בשעותהערב הלחץ עולי ל 240/105
פעם הזמנתי את נטלי שהורידו את הלחץ בעזרת קפוטן.השבוע ניגשתי לחדר מיון שטיפלו בצורה דומה. אני מקבל NORVASC,OCSSAR ועוד משהו שכרגע לא זוכר את שמו. בבית חולים הציעו להוסיף VASODIP. מצב די מפחיד. הייתי באיכילוב בטיפול מקצועי אבל הבעיה לא נפתרה. יש עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי11/01/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_יתר_לחץ_דם_לחץ_דם_גבוה' id=link]יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתןדני10/01/2012
שלום
עשיתי בדיקת שתן והתוצאות הם:
MICROALBUMIN-U SAMP 157.20 µg/ml
CREATININE- U SAMPLE 101.8 mg/dl
MICROALBUMIN/CREAT 154.42 µg/mg crea
השאלה האם יש צורך לקחת כדורים לטיפול בכליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן - תגובה
לכל תוצאת בדיקת מעבדה צריכים להיות מצורפים ערכי הנורמה של המעבדה הבודקת.
בכל אופן: יש הפרשה של מיקרואלבומין בשתן, האם בחולה סוכרת?
כדאי להתיעץ עם הרופא לגבי הסיבה והטיפול (למשל בחולה סוכרת: איזון יותר קפדני ותרופות לשמירה על הכליה )
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלוי גלית10/01/2012
שלום,לאמי היו שבוע ימים כאבי ראש חזקים, היא מדדה לחץ דם, ויצא לה 180, הלכה לקופ''ח מדדה גם שם, ושם יצא לה 200, הרופאה הביאה לה כדור 1 ביום בבוקר- בשם לרקפרס, היא שתתה, ובערב שוב היו כאבי ראש חזקים מאד, מדדה ויצא לה 175, והיא שתתה כדור על דעת עצמה, וזה התאזן לה טוב, האם הייתה צריכה לעשות זאת או לא?( השעה הייתה מאוחרת ולא היה אפשרי לראות רופא)תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
זו שאלה של אחרי מעשה. אני אישית לא אוהבת את הטיפול העצמי בלחץ דם "לפי צורך" כי זה מורט את העצבים של המטופל: למדוד ולקחת תרופות בצורה כזו, על דעת עצמו. איזון לחץ-דם נכון הוא ע"י טיפול קבוע לטווח ארוך. פעמים רבות כאב הראש הוא הסיבה ולא התוצאה של לחץ הדם הגבוה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)