מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקה ויטמין dאלה16/02/2012
שלום,
בבדיקות דם קיבלתי את התוצאות הבאות עבור ויטמין D :
VIT.D 25-OH 28.80 NG/ML
VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY
VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY
מה זה אומר והאם הכוונה שיש לי מחסור?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה ויטמין d - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/02/2012שלום אלה
בכל מעבדה הערכים שונים
אך נראה לפי מה שכתבת שהערך תקין
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריסטור נגד כולסטרוללירן15/02/2012
אני לוקחת קריסטור 10 מ"ג, האם קיימת תרופה נגד כולסטרול הפוגעת פחות בכבד ובשרירים? והאם חובה לקחת את התרופה לפני השינה או שאפשר לקחת אותה בבקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסטור נגד כולסטרול - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/02/2012אפשר לקחת בבוקר
רב הנוטלים תרופה זו לא סובלים מבעיות בכבד ובשרירים
אם לפי בדיקות המעקב יש בעיה, ניתן לעבור לתרופה אחרת
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהליאור14/02/2012
אני בן 40 וחודשיים אחרונים אני נירדם בכל מצב כולל בדיבור אפילו בישבה ממש בכל מימיה זה קורה איך אפשר לפתור את זה :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי15/02/2012מימיה?
כדאי לבדוק במעבדת שינה אם יש הפסקות נשימה ליליות.בינתיים לא לנהוג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוך, עייפות, נזלת.מתן13/02/2012
שלום,
מהבוקר אני מרגיש עייפות, נחיר אחד סתום וכאשר הוא נפתח לקצת זמן יש הרגשה טיפה שורפת כשנושמים.
המדחום מראה 37.2, כאבים קצת בשרירים ברגליים וגב.
אין שיעול או משהו בגרון.
אשמח לעזרה, פשוט אני חייל ואין לי בדיוק רופא ללכת אליו לצערי,
תודה.
מתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום נמוך, עייפות, נזלת. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/02/2012שלום לך,
מדובר במחלה וירלית שנפוצה כעת .
רק מנוחה, שתייה מרובה, מקלחת ולמיטה, אפשר אקמול, לא חובה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה למשך.?
מתן13/02/2012שלום, תודה על התגובה המהירה.
יש לך אולי הערכה תוך כמה זמן זה עובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה למשך.? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי15/02/2012בין יממה לשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיות לב כאבי בטן וסטרסי13/02/2012
בן 45 184 שוקל 69-70 ק"ג (פעם פעמים בשבוע כדור סל) ללא תרופות ואוכל בריא .
אסמתי (רדומה כבר שנתים).
לפני כשנה עקב כאבים בחזה (שכנראה לפי רופאת המשפחה מחרדה) עשית מבחן במאמץ אקו ואולטרדנד התוצאה היתה בסדר - אולם מאז הבדיקה (זה ישמע קצת מוזר) הרופא שאל אותי האם אני מרגיש דפיקות לב ואמרתי לו שלא-חזרתי הביתה וחשבתי על זה וככל שחשבתי יותר התחילו דפיקות לב (כמו שמדברים על כינים מגרד בראש).בהתחלה קצת,אולם היום שנה אחרי אני בעצם שמתי לב שיש לי דפיקות לב חזקות (במיוחד שאני מתרגש ולא משנה ממה - כעס על הילדים,לפני ישיבה בעבודה,אפילו לפני יחסים עם אישתי-לא בוגד ולא כלום) כמו כן אני אחרי הכדור סל עייף והכוונה לא חסר כושר או כאב שרירים אלה עיפות. יש לציין שבשנה האחרונה אני עובד המון שעות מול מחשב עם לחץ וסטרס (לא מספיק לי 24 שעות יומיות תמיד אין לי זמן ואני ממהר),אני כותב מכיון שחודש האחרון נוסף לי כאב בבטן כאילו שלפוחית השתן מלאה (אני משתין רגיל שקוף,ולא מתוערר בלילה)-האם זה הזמן לעשות בדיקות דם מקיפות ואיזה כדי להגיד לרופא (האחרונות יצאו תקינות לפני כשנה וחצי) או שכל הסיפור זה תופעות של חרדה וסטרס. איכות החיים ירודה עקב התחושות הנל' (חיצוני נראה כרגיל-פנימי מרוסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיות לב כאבי בטן וסטרס - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/02/2012שלום לך,
אתה מתאר מצב ל סטרס ממושך עם תופעות חרדה ולא מצב של חולי גופני.
חבל שהגעת למצב כזה שאתה מרגיש מרוסק, אולי הגיע הזמן לעשות שינוי?
לא נראה לי שבדיקות מעבדה הן הפתרון ובכל מקרה הרופא שלך יידע בעצמו אילו בדיקות לשלח אם בכלל.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהליאור12/02/2012
שלום, בעלי בן 39 בזמן האחרון הוא נרדם כשהוא בשכיבה או בישיבה תוך דיבור / העברת ערוצים בטליוזיה וכדומה. בלילה הוא מתעורר מספר רב של פעמים. הוא מעשן ובעל משקל עודף - בעוד חודש עובר ניתוח קיצור קיבה. מה יכול לגרום לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שינה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית12/02/2012שלום ליאור
זו בעיה נפוצה מאד אצל אדם עם משקל יתר
סביר שלאחר הניתוח המצב ישתפר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מהאףיהודה12/02/2012
שלום בן 32 משקל 78
אתמול אחר הצהריים לאחר שקמתי מהשינה ראיתי שנוזל לי דם מהאף (זרימה ממש חלשה)
נורא נבהלתי!!! (פעם ראשונה) קמתי מהמיטה ורצתי לשירותים,נתתי שתן ומייד לאחר מכן היה לי הזעה קרה חזקה בכול הגוף(ממש הייתי מיים) היו לי בחילות.חזרתי למיטה מייד לשכב וכול זה חלף לאחר 10 דקות בערך.(ההזעה חלפה מייד שחזרתי לשכב.)
אשמח לשמוע את חוות הדעת של הד"ר מה היה לי? ומדוע היה לי הזעה קרה חזקה בכול הגוף?
אחרי שעה בערך ממדתי לחץ דם והיה לי 117/74 דופק 74
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם מהאף - תגובה
ד``ר אלון מרגלית12/02/2012שלום דני
זו תגובת חרדה טיפוסית
במידה והדימום מהאף חוזר, כדאי לפנות לבדיקת הרופא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד העיןי.ג.11/02/2012
שבוע טוב,
משעות הערב התחלתי להרגיש כאבים בעין שמאל בקצה לכיוון הרקות כאב בעין שגורם לאדמומיות ודמעות.
אני לא יודע ממה זה, לא קיבלתי מכה...
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד העין - תגובה
ד``ר אלון מרגלית12/02/2012שלום רב
יש לפנות לבדיקת רופא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוך לתינוק בן שנה ורבעשיר11/02/2012
שלום רב!
כבר כשבועיים יש לקטן שלי בן השנה ורבע חום נמוך שנע בין 37.4 ל37.9 וכך הוא עולה ויורד כל העת (לחום תקין וחום נמוך). בתחילה חשבתי שהחום נובע משן קדמית עליונה שנראה היה שעומדת לבקוע בכל רגע והוא גם היה לא ממש רגוע, קצת עצבני. שלשום בקעה השן סופסוף אבל עדיין החום לא ירד ושוב הערב היה לו 37.9.
מה זה יכול להיות? כבר נראה לי לגמרי לא סביר ששבועיים זה נמשך.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום נמוך לתינוק בן שנה ורבע - תגובה
ד``ר אלון מרגלית12/02/2012שלום שיר
לא פשוט לגדל את הפעוטים הללו
בכל מקרה החם יכול להשאר עוד זמן מה
כל עוד מצבו הכללי תקין - אין מקום לדאגה
אם יש החמרה במצב - יש לפנות לבדיקת רופא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מר בפהדני10/02/2012
שלום
לאחרונה אני מרגיש טעם מר בפה
לפני כמה שבועות עישיתי בדיקות
נמצא שיש לי חיידק הליקובקטר פילורי
רציתי לשאול האם יש קשר בין המצאות החיידק לטעם המר בפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מר בפה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית10/02/2012שלום דני
יתכן ויש קשר לחיידק
יותר נפוץ קשר לדלקת חניכיים
אולי כדאי לטפל בשניהם
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר באוויר טבעי במגדל שחקים אטוםאלי09/02/2012
אני עובדת במגדל אלקטרה החדש הענק ביגאל אלון,בקומה די גבוהה שכולו אטום לחמצן-רק מזגנים בכל הבניין, אי אפשר לפתוח חלון,ואני מרגישה שחסר לי האוויר הטבעי מאד מאד.
מה עושים? האם יש מכשירים פרטים לפצות על האטימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטהרי אוויר
יעל09/02/2012הבניינים האטומים זה סיוט, אני נכנעתי וקניתי מכשיר מטהר אוויר שעוזר, זה קצת יקר אבל מבחינתי זה השתלם. שווה להציץ בזאפ יש שם כל מיני מוצרים שלא כולם אותו דבר. מה שחשוב בשורה התחתונה זה מסנן HEPA וקבלות של הארגון היחיד שבודק את המכשירים האלה שזה ארגון CADR האמריקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
אלי10/02/2012אומרים ש% החמצן במזגן 21% כמו בחוץ.אז איך מסבירים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר באוויר טבעי במגדל שחקים אטום - תגובה
ד``ר אלון מרגלית10/02/2012לא ידוע לי על מכשירים פרטיים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בלילהמישהי09/02/2012
שלום,
אני בת 24, ובזמן האחרון אני קמה מתוך שינה שכולי מזיעה, זה קורה לי מידי לילה, בערך שעתיים שלוש אחרי שאני נרדמת. לאחר מכן אני חוזרת לישון וזה לא קורה שוב.
הבדיקות דם שלי תקינות, למעט חוסר בויטמין D. אין לי חום וגם לא ירידה במשקל.
מזה יכול להיות??
ובכללי, האם עלי לקחת תוסף של ויטמין D?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה בלילה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית10/02/2012יתכן ואת במתח מודע או תת מודע?
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונהאריק08/02/2012
שלום רב, אני בן 28 .מזה שבוע וחצי כואבת לי הבטן התחתונה,לא חושב שבמהלך כל היום .ולא ממש הבחנתי מתי זה כן קורה. כעת למשל היום זה במשך כמה שעות רציפות החל משעות הבוקר המוקדמות.כאב בבטן תחתונה הייתי אצל הרופאת משפחה בשבוע שעבר שאמרה לי זה המעיים שלך,תאכל ותשתה טוב. שאלתי עם זה הפיצאנטיס משהו כזה של הבטן התחתונה היא אמרה לי שזה לא זה.ושמה יש לי ככל הנראה פועולות המעיים ולקחת כדור אופטלגין . לא יודע מה לעשות כעת לחכות שיעבור לבד או מה? לאן אני הולך מכאן לאיזה רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/02/2012שלום לך,
כדאי לחזור לרופאה שלך או לכל רופא ראשוני זמין לבדיקה חוזרת.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה לאחר שביקרתי רופא
אריק11/02/2012שלום ראיתי היום רופא בדיקת שתן יצאה תקינה
ויש לי לעשות שבוע הבא בדיקת תרבית לשליחה למעבדה.
רוצה לדעת האם יכול להיות שזה תסמינים של בקע או אפילו של משהו מהמעיים?
ולא שלפוחית השתן?
בתודה
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן תחתונה - תגובה
כדאי לחזור לרופאה שלך או לכל רופא ראשוני זמין לבדיקה חוזרת.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ומטפורמיןאנוכי07/02/2012
שלום,
אני לוקח 2 כדורי מטפורמין ביום (אחד בבוקר עם הקימה ואחד בערב לאחר ארוחת ערב) ורציתי לדעת כמה דברים:
לפני מספר חודשים, בתחילת נטילת התרופה, החלו יציאות מאוד רכות עד מימיות כמעט באופן קבוע עם ריח חריף שהבנתי שהמקור יכול להיות מהתרופה עצמה.
לפני כחודש החלטתי לבצע ניסיון ולהפסיק את התרופה למשך כשבועיים לבדיקה, כאשר כבר למחרת היציאה היתה שונה, יותר מוצקה, דבר שנמשך מספר ימים ואח"כ מידי פעם היו גם יציאות רכות מאוד, כאשר התחלתי שוב ליטול את התרופה להפתעתי היציאות לא חזרו להיות מיד רכות ומימיות ורק לאחר מספר ימים (10 ימים +) חזרו מידי פעם היציאות הנ"ל.
- האם יתכן כי בהתחלה היתה לי תופעת לוואי של יציאות רכות ומימיות בגלל הכדור ואח"כ לאחר ההפסקה וחידוש הנטילה התופעות פחתו לתקופה מסויימת ?
- האם יתכן כי היתה תופעת לוואי בתקופה הראשונה שפחתה מאוד לאחר הפסקה יזומה ?
- האם יתכן כי מקור היציאות הרכות/מימיות קשור לכך שאינני אוכל במשך היום בין נטילת שני הכדורים ?
- מאחר ואני לוקח כדור בבוקר עם הקימה ולרוב לא אוכל ארוחת בוקר וצהריים מסודרים אם בכלל עד הערב יכול לגרום לתופעות כלשהן ? אילו תופעות השגרה הזו יכולה להביא ?
מקווה שהייתי מספיק ברור - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ומטפורמין - תגובה
ההנחות שהנחת הגיוניות.
טיפול בתרופות נגד סוכרת מחייב אכילה מסודרת.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E.S.R גבוהתמי07/02/2012
שלום
אני בת 57. בשקיעת הדם שלי נמצא שה-esr שלי גבוה מאוד - 64 !
על מה זה מעיד ומה עלי לעשות ?
תודה מראש. תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E.S.R גבוה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/02/2012שלום תמי
זו בדיקה לא ספציפית
חשיבותה בעיקר כאשר עושים מעקב אחר מחלות ובהשוואה לבדיקה קודמת
מציע שתתייעצי עם הרופא שבקש בדיקה זו
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)