מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול ממושךzvi10/01/2012
בן 57 בריא בדרך כלל. משתעל עם ליחה צמיגה בעיקר בבוקר. ישן בלי שיעול וכשעושה הליכה יומית 5 ק"מ אין שיעול. פרופסור לריאות שלח אותי לתפקודי ריאות + בדיקה לשלול אסמה והכל תקין. נתן לי לוסק 20 מ"ג פעמים ביום.
פניתי לאף אוזן גרון שלח אותי לסיטי מערות הפנים:
תוצאה: המבנה הגרמי של עצמות הפנים תקין. עיבוי רירית לובולרי בסינוסים מקסילרים, אתמואידלים, ספנואידלי ימני ומעט בסינוסים פרונטלים. ה OMC חסום דו"צ.
מחיצות האף בצורת S.
קונכות האף התחתונות מעט גדושות בעיקר משמאל. קיימת היצרות של המעבר בחלל האף משמאל.
חלל האף פתוח דו"צ. מבנה הנאזופרינקס תקין.
סיכום: עיבוי רירית לובולרי בסינוסים פרא נאזליים כמתואר.
================
שאלתי : האם השיעול הבלתי פתור נובע מהסינוסים או לחשוב על גסטרו ? האם אני סוף סוף יכול להיפתר מהשיעול המטריד הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/01/2012שלום לך,
יתכן שהסיבה לשיעול בדרכי הנשימה העליונות.
אם האומפרדקס לא הועיל, אפשר לדעתי לוותר על גסטרוסקופיה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים בפה באף ובגרון.גיא10/01/2012
שלום ד"ר, אני בן 22 כבר תקופה מאוד ארוכה (מס חודשים) שאני קם בבוקר עם יובש בעיניים בפה באף ובגרון.
בהתחלה חשבתי שזה רק יובש בעיניים (שאובחן ע"י רופא עיניים) אבל שמתי לב שאני קם בבוקר עם יובש גם בשאר האזורים. זה מאוד מפריע לי אם זה לקום בבוקר ולפתוח את העיניים ,דבר שקשה לי מאוד וממשיך בזה שאני קם כולי יבש בדרכי הנשימה וגורם להרגשה נוראית . בנוסף קשה לי מאוד לקום לאחר 7-8 שעות שינה (לא יודע אם זה מהקושי לפתוח את העיניים ) והאף שלי סתום (לא לגמרי) גם מס חודשים . מה לדעתך גורם ליובש ?מה עלי לעשות? ..תודה מראש גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים בפה באף ובגרון. - תגובה
כדאי להבדק ע"י אא"ג ובהמשך אלרגולוג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור החזהבת 2309/01/2012
אני בת 23, בשבועיים וחצי האחרונים סובלת מכאבים מתחת לקו החזה בשני הצדדים: מקדימה, בצדדים ובגב (גם קצת יותר גבוה). בדיקות דם, שקיעת דם ושתן תקינות. אין חום, אין ליחה, לא משתעלת, בהאזנת הרופא לריאות נאמר כי תקין. התסמין היחידי הוא הכאבים, אשר לעיתים חזקים מאוד ולעיתים חלשים. בפענוח צילום חזה נכתב: תסנין בבסיס ריאה שמאלית. הרופא חושש מדלקת ריאות בשל הצילום ורשם לי אנטיביוטיקה מסוג רוקסו. האם לקחת את האנטיביוטיקה לפני בירור נוסף? אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות? אם לא מדובר בדלקת ריאות על מה יכול להעיד התסנין בצילום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור החזה - תגובה
נראה סביר לקחת טיפול אנטיביוטי בנוכחות תסנין ריאתי חשוד לדלקת למרות היעדר
סימפטומים נוספים. אם לא תהיה הטבה , אפשר להמשיך לברר את הממצא .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאולשאלה09/01/2012
מה פרוש המונח reflux esophagitis או reflux esophageal ואם זה כרוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשאול - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/01/2012שלום,
הכוונה להחזר של מיצי קיבה לושט שגורם לדלקת בושט, יכול להיות מצב חריף או כרוני.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבהב"ה09/01/2012
אני לא יודע אם זה קשור לפורום מקווה שתענו לי ..
הייתי רוצה לדעת איך עושים בדיקת סרטונין מהי הבדיקה הנדרשת.?
ואם תופעות של הקאות מרובות( רפלוקס ניתוח לא מוצלח של פונדופליקציה) יציאות מרובות, ותזונה לא מאוזנת יכולה להוביל לירידה של סרטונין ? או פגיעה ברמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית09/01/2012אין בדיקה לסרוטונין ואין קשר לתופעות המתוארות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצדאריק09/01/2012
שלום רב, מזה כמה ימים שיש לי כאבים חזקים באזור הצלעות בצד שמאל,הכאבים האלו ככל הנראה כבר כרונים כי הם מוכרים וחוויתי כאבים כאלו פחות או יותר טיפה יותר בדרגה ,אבל כעת מתגברים גם לאחר שינה על הצד.לא זכור לי שקיבלתי מכה באזור.כן חטפתי שם מכה חזקה אגרופים בילדותי בגיל 15 בערך.הדבר מאד מתסכל ולא יודע מה זה,שריר תפוס או יותר גרוע.לאן אני אמור לפנות? לאורטופד אפשרי? אורטפד גם יוכל להגיד לי אם זה צלע שבורה? או אולי בכלל זה רק שרירים תפוסים בגלל כל פעם שאני מתכופף ומרים דליים של מים ? יכול להיות שזה צלע שבורה או שבצלע שבורה או סדוקה הכאבים היו בלתי נסבלים וכבר הייתי מזמן עולה על זה?
בתודה וברכת שבוע נפלא
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד - תגובה
ד``ר אלון מרגלית09/01/2012שלום אריק
התחנה הראשונה צריכה להיות אצל רופא המשפחה שאתה סומך עליו
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבקת חוגרתטובה09/01/2012
בעלי בן 72 אובחן כחולה בשלבקת חוגרת.
שאלותי:
מה מידת הסיכון להדבקה?
האם מותר לי לטפל בנכד בן 11 חודשים או עדיף שאתרחק מקרבתו ואם כן לכמה זמן?
האם מותר לבעלי לפגוש את נכדיו?
תודה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבקת חוגרת - תגובה
ד``ר אלון מרגלית09/01/2012שלום טובה
המחלה מקורה באותו וירוס הגורם לאבעבועות רוח
לא מקובל להמנע מהדבקות/הדבקה ממחלת ילדים זו
ויחד עם זאת יש היום חיסון למניעת מחלה זו
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות בוטוקס..זהבה09/01/2012
אני בת 45 חולת CP יש לי קשיים בהליכה ובשיווי המשקל,אוסטאופורוזיס,
אני נופלת לעיתים מאוד קרובות, ופעמים רבות ניפצעת מכך, לאחרונה התגלעו אצלי שברים
שלא ידעתי עליהם
האורטופד הציע זריקות בוטוקס כ עזרה לקשיים בהליכה,ואני מיתלבטת האם לקבל את ההצעה
מה ידוע על בעיה כזו? מה היה ראוי לעשות מצידי? ההיתלבטות לא קלה
תודה מראש על התשובה
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות בוטוקס.. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי09/01/2012שלום לך,
אין לי נסיון בענין זה . כדאי לפנות לפורומים המתאימים (יש הרבה באינטרנט)
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בצואהאלי09/01/2012
שלום רב,
אני בן 26
לאחרונה אני מוצא בצואה כל מיני דברים קטנים כאלה שנראים כמו חרקים
לא יודע לתאר במדוייק, זה קצת מזכיר לי נמלה שמתה.
מעין חוטים/אולי יצורים כאלה בצבע דומה לשל נמלה חומה, ונראה כאילו יש להם רגליים.
בנוסף אני חש לאחרונה תסמינים של עצירות, לעיתים אני מרגיש שלא עשיתי את כל הצואה שהייתי צריך לעשות ויוצא לעיתים קרובות לשירותים.
האם יכול להיות שמדובר על תולעים? (כמו שציינתי אני בן 26)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים בצואה - תגובה
יתכן שמדוסר בתולעים. האם אתה מחזיק בעלי חיים בביתך?
כדאי לשלח בדיקת צואה לפרזיטים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפורניים שבירותדנית08/01/2012
שלום רב לרופאים המלומדים,
הציפורניים שלי שבירות, כל הזמן מתפצלות לי (אני לא מגדלת צפורניים ליופי, האורך רגיל).
האם חסרים לי ויטמינים כלשהם?
אם כן איזה?
וכן איזה בדיקה אפשר לעשות על מנת לראות האם ויטמין מסויים חסר?
האם אפשר לעשות בדיקה כזו בקופ"ח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפורניים שבירות - תגובה
אפשר לבדוק רמות ברזל , ויטמין D , חומצה פולית , ויטמין B12 , סידן זרחן והמוגלובין.
אם התזונה לא מסודרת ומגוונת, אפשר לשפרה ולהוסיף מולטי-ויטמין.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן בשתןדרור08/01/2012
בן 18,
אני רואה משהו כמו שמן צף על השתן באסלה, כמו מה שרואים בשלוליות על הכביש.
יש לזה משמעות כלשהי?
הבחנתי בזה לראשונה לפני שבוע ואתמול בלילה הרגשתי רע, הקאתי ושילשלתי. לדעתי זה לא קשור, סתם קילקול קיבה. בכל זאת מציין למקרה שזה רלוונטי.
תודה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן בשתן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי09/01/2012שלום,
לא ברור לי מה אתה רואה בשתן ואם יש לכך משמעות.
אפשר לבקש בדיקות שתן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולאריק07/01/2012
שלום רב,
אני בן 29,מזה כמה ימים סובל מכאבי ראש ואפ'צי מדיי פעם .
החל מהיום בזמן שיעול יבש יש לי כאבים בחזה באמצע החזה.תוך כדי שיעול
האם זה יכול להיות התקררות או משהו של הלב?
בתודה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/01/2012שלום אריק
סביר ביותר שמדובר בכאבי שרירים הקשורים לשפעת
לרוב כאבים שמקורם בלב לא מוחמרים בשיעול
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחל07/01/2012
קיבלתי שיפשוף קל ברגל שלאחר יום אחד הפך לגלד, השיפוף נוצר מברזל חלוד, אך עד כמה שראיתי הוא לא עמוק ולא ירד לי דם, השאלהאם יש סיכון כלשהוא לטטנוס
קיבלתי חיסון ב2005
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/01/2012שלום רחל
בכל מקרה את זקוקה לחיסון ויפה שעה אחת קודם...
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לדעתך יש חשד למחלה ממארת?אלון06/01/2012
שלום,
בן 18, מזה שבועיים עם חום מעל 38 שמופיע ונעלם לסירוגין, כאבי גרון ושיעול. משלשום בליטה גדולה וכואבת בצוואר מצד ימין. משטח גרון ביתי יצא שלילי. אתמול הייתי אצל הרופא אשר שלח אותי לבדיקות דם ונתן לי אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך שבוע. היום קיבלתי תוצאות של הבדיקות דם, בספירת דם מאתמול יש עליה במונוציטים ספירה 1.32 ו 14.8% עלייה במדדי דלקת ועליה ב- RBC. אראה את הרופא לביקורת רק בעוד שבוע ואני מודאג מהמידע שקראתי באינטרנט, האם זה יכול להיות ביטוי ללוקמיה או לימפומה? האם יש צורך בבדיקות נוספות או תרופות נוספות?
רקע: בריא בד"כ, לא מעשן, אישפוז לפני שנתיים עקב דלקת ריאות חיידקית. התגייסתי לפני חודשיים כלומר, במצב של סטרס, מיעוט שעות שינה ותנאי מחייה צפופים. תרמתי דם לפני 4 שבועות. בחודשיים האחרונים ירדתי 2 ק"ג במשקל.
בדיקת דם:
משטח גרון לסטרפ A חיובי (בדיקה ביתית יום לפני ובדיקה מהירה אצל הרופא היו שליליות)
LDH - 303
פריטין 135
WBC-8.9
RBC - 5.79
המוגלובין 15.9
המטוקריט 48
MCV- 82
MCH-27
MCHC-33
RDW- 13.2
PLATLETS-223
Neutrophils %-51
lymphocytes %-30.7
Monocytes %- 14.8
Eosinophils %- 2.6
Basophils %- 0.6
Neutrophils #- 4.56
Lymphocytes # - 2.73
Monocytes # - 1.32
Eosinophils # - 0.23
Basophils # - 0.05
C.R.P - 3.7
ESR 1 hour - 24
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לדעתך יש חשד למחלה ממארת? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/01/2012שלום לך,
כל המהלך יכול להתאים למחלה זיהומית דוקא.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH + T4 , תוצאות בדיקות,דנית05/01/2012
שלום רב,
גיל 52 ,נקבה.
בריאה,מרגישה טוב. בבדיקות אחרונות היתה חריגה ב-תוצאת TSH /
להלן התוצאות:
TSH - 5.12
T4 -12 .
האם אני צריכה לקבל טיפול כלשהו? מה אומרות תוצאות אלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH + T4 , תוצאות בדיקות, - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/01/2012שלום לך,
מדובר בעלייה קלה בTSH.
ההחלטה לגבי טיפול תלויה בקליניקה: כלומר איך את מרגישה, האם את הרה או מנסה להרות וכו'
ביתר המצבים בד"כ מספיק מעקב.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)