מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היצרות מסתם ראיתי בת 11אמא לחוצה31/08/2022
שלום אמא לבת 11
מגיל שנתיים במעקב בגלל אוושה שהתגלה נמצא היצרות קלה במסתם ראיתי
מאז אנחנו במעקב כל שנה ללא שינוי כבר 9 שנים לא הגבלות
אתמול היינו בביקור מעקב שהאחרון היה לפני שנתיים
התוצאות קצת חרגו רופא אמר לי שהוא לא מופתע ושזה עדיין בסדר וזה קרה בגלל שהיא עכשוי בגיל ההתבגרות
הממצאים
נפלח חדר שמאל תקין,חדר ימים תקין הרחבה קלה ללא היפרטרופיה
הצרות מסתם ראתי עד 35 ממכ.דליפה קלה.עורקי ראיה תקינים
נידגם pfo עם שנט קטן משמאל לימין.ניקוז ורדים תקין אין נוזל כפורתי קשת תקינה זרימה תקינה באאורטא בטנית
יש לציין שהיצרות הייתה לפני שנתיים 24 ממכ.
ה pfo גם היה מאז.
את הלחץ שלי בגלל שהיצרות עלתה במספר
הרופא ממש היה רגוע ואמר לי אין משהו חריג אנחנו נעקוב ואם חס וחלילה הגיע למספרים שאנחנו לא רוצים נבצ צנתור בבלון וזה יפתור הבעיה לתמיד
סיכום
הצרות ראתית קלה אינה מובלות בתפקוד ביקרות עוד שנה
הרופא אמר לי אם את סומכת עליי תחזרי עוד שנה אם את כאמאמ מואד דאגנית תחזרי עוד שש חודשים אבל אני מבטיח לך שאין משהו מסוכן
אני לא ישנתי הלילה מרוב מחשבות האם באמת זו נחשב לבעיה קלה ונפתרת בקלות אם יש סיכוי שזה יחמיר או יפחית לבד
האם בביטחון אפשר לחזור עוד שנה ואין סכנה אנא אמא חרדתית וקראתי המון בגוגל נכנסתי ללחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצרות המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו31/08/2022נראה לי שאת יכולה לחזור לישון בשקט.
מפל 35 ממ"כ על המסתם היא הצרות לא קשה ואינה מפריעה לילדה. אין צורך בכל הגבלה. בגיל זה יש כבר סכוי טוב שהיא לא תחמיר עד לצורך של התערבות. בכל מקרה יש להמשיך במעקב.
גם במקרה ויחמיר, נתן יהיה כנראה להרחיב המסתם בצנתור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בלב לבן שליחגית בן מנחם15/08/2022
הבן שלי בן 11וחצי מצאו לו חור בלב האם זה מסוכן ואיך כדאי לטפל בזה ורציתי לשאול איך שהוא נולד איך לא אבחנו את זה בבדיקה כמובן אמרו לי שהוא נולד אם זה והחור הוא בין 7-ל9 ממ זה גדול או קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש צורך באבחון מפורט יותר
ד''ר אברהם מתתיהו18/08/2022יש צורך באבחון מפורט יותר כדי לענות על זה.
אנא שלחו תשובה של האקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Av canalמום בלבדוש26/07/2022
אני בהריון עם עובר חולה בav canalאמרו שיבוצע ניתוח בגיל חודשיים רציתי לשאול מותר לחסן בטיפת חלב את החיסונים שצריך לתת אחרי ניתוח וגם האם יהיה צריך בעתיד שוב ניתוח ובתחילת הריון השתמשתי ברטינול ותרופות שאסורות בהריון לא ידעתי שאני בהריון אולי הוא המום מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מום זה בצורתו המלאה כולל פגם במחיצה
ד''ר אברהם מתתיהו27/07/2022הי
מום זה בצורתו המלאה כולל פגם במחיצה הבין פרוזדורית וגם הבין חדרית ומסתם אחד משותף בין הפרוזדורים לחדרים (במקום 2 מסתמים).
בגלל שהמום שכיח בתסמונת דאון, חשוב לעשות מי שפיר לשלול זאת.
ילדים עם מום זה זקוקים לנתוח בחודשים הראשונים לחיים שבו סוגרים 2 הפגמים ומחלקים המסתם המשותף ל 2 מסתמים.
חלק לא גדול מהילדים יזדקקו לנתוח בהמשך לתקון או החלפה של המסתם המיטרלי.
חיסוניםנותנים עם שינויים קטנים שקשורים למועד הנתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר בזמן מאמץפרי04/07/2022
בני בן 15 מתלונן על דופק מהיר הזעה וחולשה במאמץ וגם בחילה
הוא נמצא בחוג ג'ודו
הוא בגובה 180 שוקל 54 קילו
ממה זה יכול להיות
לחץ דם 110/65
דופק 76
ממה זה יכול לקרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק מהיר במאמץ
ד''ר אברהם מתתיהו08/07/2022כדי לענות על כך ברצינות, צריך לבדוק אותו, להתרשם מאקו לב ,הולטר ומבחן מאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש חוסר בחומצה פולית
פרי10/07/2022תודה על תשובתך המהירה
יש לנו תורים לכל הבדיקות שצינת נעשה את הכל
בנוסף לכך קבלנו תשובות מבדיקות דם
יש חוסר בחומצה פולית
ניתן טיפול כדור ביום למשך 3 חודשים
לדעתך יש קשר בין הדברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לבבית מתוחEITAN GERSHON02/07/2022
שלום עשיתי אקו ומבחן מאמץ
אודה לפענוח התוצאות הלא ברורות
תודה מצ"ב הבדיקות
תשובה של אקו
ד''ר אברהם מתתיהו08/07/2022אמנם מעט קשה לקרוא את הכתוב אך התשובה מתארת בדיקה תקינה של הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח הולטר לב בן 15אביטל23/06/2022
היי בני בן 15 משחק כדורגל כבר הרבה שנים
בבדיקת אקג האחרונה בבדיקות של הכדורגל הרופאה אמרה שהאקג יצא תקין אבל כדאיי לעשות שוב כדיי שנהיה בטוחים- אמרה שהוא תקין אבל ה rbbb מצד ימין קצת נשבר…
הלכנו לרופאת ילדים ועשתה אקג- ממצאים- סינוס אריטמיה, crbbb
ושלחה להולטר וקרדיולוג- ולא הסבירה יותר מידיי…
בהולטר ל 24 שעות מצרפת את הפיענוח אשמח לשמוע את חוות דעתך עד שנגיע לקרדיולוג…. אני פשוט בלחץ… האם מסוכן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח הולטר לב
אביטל23/06/2022מצרפת את הערות/ סיכום של ההולטר לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקו לבמוטי22/06/2022
שלום
נכדתי בת 4 עברה בדיקת אקו לב. מצ"ב צילום תוצאות הבדיקה.
אודה על הסבר הממצא, והאם יש צורך בטיפול? ואם כן איזה. בתודה רבה
מסתם אאורטלי דו עלי
ד''ר אברהם מתתיהו22/06/2022המסתם של אבי העורקים בנוי מ 2 עלים במקום 3. במקרים אלה יכולים להיות הצרות ו/או דליפה של המסתם בדרגות שונות.
אצלכם יש רק דליפה קלה מאד שאין לה משמעות. במקרים אלה יש צורך במעקב קרדיולוגי סדיר , בערך אחת לשנה. יש לשמור על הגיינה טובה של השיניים. בדרגה מינימלית שיש אצל הילדה אין צורך בכל הגבלה.
רצוי לעשות אקו לב גם לשאר הילדים כי יש מרכיב תורשתי בחלק מהמקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקג לא תקין לילדה בת 3.5שירן15/06/2022
היי, עשינו בדיקת אקג לאחר מספר תלונות של הילדה שכואב לה בלב, לאחר ביצוע האקג הרופא אמר שהוא לא יכול לומר שהבדיקה תקינה, שסביר להניח שהתבנית בסדר אך בכל זאת אפנה אותי לקרדיולוג, צירפתי את הבדיקה, מה לא בסדר ? אשמח למענה עד שאפגש עם קרדיולוג
אמנם קשה לקרוא אקג כך אך תקין
ד''ר אברהם מתתיהו15/06/2022אמנם קשה לקרוא האקג כך ויש גם מעט הפרעות טכניות אך בסה"כ נראה לי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות טכניות
שירן15/06/2022תודה על התגובה המהירה, הרגעת אותי
מה הכוונה להפרעות טכניות ? הכוונה למכשיר עצמו ולא להפרעות מהלב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת
שירן15/06/2022האם אתה ממליץ לחזור על הבדיקה ? או לבצע אקו לב לכל מקרה ? אני מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהShort pr
שירן16/06/2022שאלה אחרונה , מה הכוונה לshort pr , שזו האבחנה באקג המצורף. האם זה תקין ? מזה רופא המשפחה מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורש אאורטה מורחב בתינוקרונית13/06/2022
שלום ד״ר
כשהתינוק שלי היה בן חודש ניגשנו לאקו לב מהסיבה שלתינוק יש שקע בחזה כאשר הוא נושם,
בגיל חודש נמדד שורש אאורטה מורחב 15 ממ
בגיל 3 חודשים 16 ממ
כיום בגיל 7 חןדשים 18 ממ
אני נורא חוששת כי התשובות של הרופא היו מאוד מלחיצות ועמומות
לדבריו לא ניתן לנתח את זה ומי שזה מתרחב יותר מדי נוצרת מפרצת ונגמר הסיפור
אני נורא חוששת ואשמח להסבר
האם ניתן לטפל? האם ניתן לחיות עם זה? האם זה כואב לתינוק? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שורש אאורטה מורחב בתינוק
ד''ר אברהם מתתיהו14/06/2022אני יוצא מתוך הנחה ששאר הממצאים באקו מלבד שורש אאורטה היו תקינים.
חשוב להעריך את הגודל של שורש אאורטה ביחס לשטח הגוף של הילד. אנו מודדים ערך שנקרא z score שמאפשר לנו להעריך את דרגת ההרחבה ביחס לגודל הנורמלי הממוצע ומאפשר לעקוב עם הגיל ) כי גם אצל ילדים נורמלים שורש אאורטה גדל עם גדילת הלב.
בכל מקרה בערכים מוחלטים של 1.8 נדיר ביותר שיהיה קרע של אאורטה , כך שבעניין זה אפשר להיות רגועים בשלב זה.
אם אכן יש הרחבה משמעותית יש לשקול ברור גנטי לאשר או לשלול מספר תסמונות שיכולות לגרום להרחבה של שורש אאורטה. כמובן יש צורך במעקב סדיר ומדידות חוזרות של ה z score
אם יש אחת המחלות כמו מרפן למשל, נהוג גם לתת טפול תרופתי שעשוי להקטין את קצב ההרחבה של השורש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב שבוע 20 לאחר סטטיה קטנה בציר לבביבוטן09/06/2022
עזרה בהבנה ופיענוח של בדיקת אקו שנייה בשבוע 20
בדיקת מי שפיר וצ׳יפ תקינות
התוצאות מצורפות , מנסים להבין את רמת החומרה אם בכלל ומה כדאי לעשות בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלק הראשון של תוצאות הבדיקה
בוטן09/06/2022להלן החלק הראשון של תוצאות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאת אקו לב עובר
ד''ר אברהם מתתיהו09/06/2022מה שמתואר בבדיקה נראה סה"כ בסדר מלבד הרחבה קלה של אבי העורקים בחלק העולה שלו.
זה עדיין יכול להיות וריאנט נורמלי. לעתים רואים זאת כשיש מסתם אאורטלי דו עלי ויש גם מחלות תורשתיות מסוימות שיכולות לגרום להרחבת אאורטה.
מציע ייעוץ גנטי.
ואם גם לגנטיקאים אין מה להוסיף הייתי ממליץ לחזור על האקו לב עובר בשבוע 29 להתרשם שנית.
מה הסביר הרופא שבצע את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא הסביר שההרחבה דווקא משתפרת מהאקו הראשון
בוטן09/06/2022ראשית תודה על התגובה המהירה
הרופא הסביר שההרחבה דווקא משתפרת מהאקו הראשון שנעשה בשבוע 18
הוא הציע ייעוץ גנטי וחזרה על אקו ו mri כי היא היה מוטרד מעט מהציר הקארדיאלי וה עורק הריאתי שמעט לא מפותח (1.7)
למרות שסקירה יום לפני של כל שאר האברים הייתה תקינה ונורמאלית
האם לדעתך העורק הריאתי השמאלי והציר הלבבי הם ממצאים מחשידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsd שרירי קטן לבת + מוקד אקוגני לבןמאיה04/06/2022
שלום ד"ר. בת 39 הריון תאומים בת ובן.
לבן נמצא מוקד אקוגני 2 מ"מ בחדר שמאל של הלב עוד בסקירה מוקדמת ועדיין קיים. אמרו שאין משמעות לכך.
בבדיקת אקו לב שבוע 22 נמצא לבת vsd שרירי קטן קרוב למוצא חדר ימין. הרופא אמר שיכול להיסגר לבד או שיכול להשאר אך ניתן לחיות עם זה. קראתי שיש הרבה תינוקות/ילדים שעוברים ניתוח עקב כך. בכל אופן קבע ביקורת לעוד חודש. האם הממצא הזה מסוכן ויש סיבה להילחץ?
בנוסף, שמרתי מי שפיר מהבדיקה, האם יש צורך להשתמש בהם לבירור נוסף?
בדיקת מי שפיר יצאה תקינה לשניהם - צ'יפ תקין וחלבון עוברי 0.8.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיבה לדאגה ורובם נסגרים לבד
ד''ר אברהם מתתיהו04/06/2022אין סבה לדאגה , רובם נסגרים לבד, וגם אם קטן ולא נסגר, אין לזה משמעות.
אין כל חשיבות למוקד אקוגני בנוכחות בדיקת מי שפיר תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע בדיקת אקו לבעידן31/05/2022
שלום,
בסקירה הראשונה נמצא שיש עורק טבורי יחיד והומלץ על אקו לב.
מה השבוע האופטימלי לעשות את הבדיקה כדי לעלות על בעיות במידה ויש? להבנתי בד"כ ממליצים על שבוע 21-22 אך ככל שמחכים יותר הלב יותר מתפתח ודברים חדשים עלולים לצוץ.
האם זה אומר שעדיף שבוע 22 על 21, או אולי שעדיף שבוע 21 כדי לעלות על בעיות מהר במידה ויש, ואם הכל תקין לחזור על הבדיקה שוב בשבוע מאוחר יותר כמו 26-27?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי עושים אקו לב עובר?
ד''ר אברהם מתתיהו04/06/2022בד"כ נוהגים לעשות בשבוע 22. אם לא רואים מספיק טוב אפשר לחזור על הבדיקה מאוחר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה בין חדרי הלב ופגם במחיצותנטלי שחר28/05/2022
שבוע 14+5 נמצא בסקירת מערכות מוקדמת
פגם במחיצה ואסימטריה מה המשמעות
אסימטריה בין חדרי הלב ופגם במחיצה
ד''ר אברהם מתתיהו28/05/2022זו בדיקה מאד מוקדמת. יתכן שיש בעיה אך
חייבים לעשות אקו לב עובר.
מציע לעשות זאת בשבוע 18 לנסות להעריך אם מדובר במום לב ובאיזו דרגת חומרה. לפי הממצאים יהיה אפשר לעשות שקול איך להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה וטיול לאחר צינתור Asdמאי21/05/2022
שלום.
בתי בת ה 15 עוברת צינתור, בעקבות Asd ותיטול אספירין למשך חצי שנה.
מתכננים לטוס חודשיים אחרי. האם זה בטוח עבורה לטוס חודשיים מיום הצינתור?
מתוכנן טיול עם הליכה מאומצת, טיפוס ועלייה, האם היא תוכל להשתתף?
אנחנו מתכננים להיות בהרים גבוהים (לחץ אוויר וכו). האם יש סיכון עבורה?
מה לגבי צלילה?
האם יכול להיות משהו נוסף שעלול להגביל אותה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה חודשיים אחרי סגירת asd בצנתור
ד''ר אברהם מתתיהו28/05/2022אין מניעה לטוס חודשיים אחרי סגירה של asd בצנתור
וגם אין צורך בהגבלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת א.ק.ג ופענוחגל26/04/2022
היי דוקטור,
בבדיקת א.ק.ג יצא לבני בן 17 דופק של 55
עם גל p הפוך.
Inverted p waves in leads 2,3, aVf–"low" or left atrial rhythm
הופנה להולטר לב
מזה אומר?
האם זה קשור לדופק פעימה מוקדמת או בעיות פרוזדורים או
הכל תקין…?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הקצב הוא תקין אין לכך משמעות
ד''ר אברהם מתתיהו28/05/2022ברוב המקרים אין לכך חשיבות
זה אומר שבזמן בצוע האקג הזה קוצב הלב הפעיל היה במקוום נמוך בפרוזדור.זה יכול גם להשתנות באקג אחר. אם הקצב הוא תקין אין לכך בד"כ משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)