מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- VSD - לבבי והשפעתו על הילדים בתקופת הקורונהאלון30/04/2020
שלום,
האם ילדים בעלי VSD לבבי (VSD בינוני - במעקב מכון הלב) מוגדרים כבעלי סיכון בשל הקורונה? האם יש חשש להחזירם למוסדות הלימודים והמעונות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd וקורונה.
ד''ר אברהם מתתיהו01/05/2020שוב, אין לנו מידע מדויק על קורונה בילדים עם מומי לב.
אם ה vsd אינו גדול , ואין סימני אי ספיקת לב או לחץ ראתי גבוה אז לא נראה לי שיש סיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומרל וקשת אאורטה ימניתדנה19/04/2020
שלום ד"ר מתתיהו,
בני בן 5.5 אובחן עוד בהריון עם קומרל divericulum וקשת אאורטה ימנית. בבדיקת בריום לאחר הלידה לחץ קל על הושת. הוא ללא סימפטומים כלל. שאלתי, האם בתקופה זו של הקורונה, הוא מוגדר בקבוצת סיכון? האם קומרל זה בעצם מום או תחת הגדרה של "מחלות לב וכלי דם"?
אודה על הבהרה והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשת ימנית וקורונה.
ד''ר אברהם מתתיהו20/04/2020הקורונה מחלה חדשה וקשה כמובן לדעת בודאות, אך להערכתי אם אין בעיה נשימתית לא נראה לי שיש סכון משמעותי במצב גם בתקופת הקורונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי
הילה21/04/2020היי דנה אשמח להתייעץ איתך וליצור קשה אני גם לילד בן 5.5 עם קומרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם דו צניפי לילד בן 4 - היצרות מסתם אורטלי קלה- בינוניתיוסף18/04/2020
שלום ד"ר מתתיהו,
האם יש סיכון לילד בן 4 מבחינת מחלת הקורונה, האם ניתן יהיה לשלוח את הילד לגן, ברגע זתחזור מערכת החינוך, עקב היצרות במסתם האורטלי קלה-בינונית ואורטה מורחבת קלה, בדיקה אחרונה לפני כחצי שנה היתה סבירה, זאת אומרת המצב לא החמיר.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצרות אאורטלית קלה עד בינונית וסכון לקורונה
ד''ר אברהם מתתיהו20/04/2020אין לי אמנם תשובה מלאה של האקו, אך אם הילד ללא סימפטומים עם תפקוד תקין של הלב ללא הצרות קשה, אז לדעתי אין סכון גבוה. צריך כמובן לשמור את הכללים שננתנו ע"י משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsd לאחר סיסי שלייהסיון29/03/2020
שלום וברכה
אני בשבוע 28 להריון שקיפות עורפית היתה 3.1
ביצעתי בדיקת סיסי שלייה וג'יפ גנטי שיצא תקין.
נשלחתי לאקו לב עוברי שבו ייצא שני vsd
אחד מוסקולרי ואחד פריממברנוטי ככה"נ קטנים
קוטר 2.8 מ"מ
הפנו אותי שוב ליועצצת גנטית .
השאלה שלי מה היא כבר תגיד לי לעשות אחרי שביצעתי סיסי שלייה .
קצת נלחצתי מהממצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd קטן בנוכחות בדיקת מי שפיר תקינה.
ד''ר אברהם מתתיהו20/04/2020בכל ממצא בלב באקו לב עובר אנו מחויבים לשלוח לייעוץ גנטי. יחד עם זאת רוב הסכויים שאם הצ'יפ תקין ויש רק vsds קטנים אז אין סבה לדאגה.
אני מניח שהגנטיקאי יעבור על כל הבדיקות שלך ויסביר לך את כל האופציות הקיימות במצבים כאלה לבעיות גנטיות ואת האפשרויות לבדיקות נוספות שקיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על שם קורמל האם יש צורך בניתוח?תהילה23/03/2020
היי הבן שלי נולד עם קשת ימנית היום הוא בן 5 וחצי וסובל מסטרידורים אחת לחודשיים עשינו לו ברונכוסקופיה היה חשד לטבעת ווסקולרית לכן ביצענו סיטי בסיטי מצאו קשת ימנית עם טבעת על שם קומרל ורשום שיש לחץ קל בקנה התחתון והיצרות מינימלית וסטיה קלה מהאמצע ימינה האם לאור הממצא נצטרך לעבור תיקון ?? אציין שהתסמינים היחידים הם סטרידורים בעיקר בחורף אחת לחודשיים ,יושן טוב ואוכל טוב
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טבעת וסקולרית
ד''ר אברהם מתתיהו26/03/2020לפי שאני נוהג, ההחלטה להתערבות תלויה בקליניקה וסימפטומים. לפי מה שאת מתארת הסימפטומים מאד דלים ואין כמעט לחץ על הקנה. לפיכך לא בטוח שחייבים להתערב.
אם יש מקום להתערבות כדאי לטפל גם בקומרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל שם קורמל האם יש צורך בניתוח?
הללי27/03/2020תודה על המענה האם תוכל קצת להסביר לי מה זה קומרל בעצם? האם הוא מום נוסף? או שהוא חלק מהטבעת הווסקולרית
ברשת אין מידע כלל על הסעיף על שם קומרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון מסתם מיטראלי לנער שלוקה במרפןגל21/03/2020
שלום,
האם יש הבדל מבח סוג הניתוח/ הידע הנדרש ממנתח - במקרה של ניתוח לתיקון מסתם מיטראלי, שניזוק בעקבות SBE, וברקע היה mvp - כאשר למנותח (נער צעיר) יש תסמונת מרפן?
אחדד: האם כל כירורג לב-חזה, המומחה בתיקון מסתמים, יכול להתאים או שנושא המרפן דורש התמחות מיוחדת מהמנתח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתוח תקון מיטרל.
ד''ר אברהם מתתיהו26/03/2020ברור שרצוי מנתח שמומחה לתקון מיטרל ויש לו נסיון במקרים כאלה.
כדאי לברר עם הכירורג שבחרת מה הנסיון שלו בסוג בעיה כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לתיקון מסתם מיטראלי -שאלה נוספת
גל27/03/2020תודה רבה על התשובה.
שאלה- מאחר והבעיה אינה במסתם האורטלי, אלא במסתם המיטרלי, האם עדיין צריך מנתח מומחה במארפן לביצוע ניתוח תיקון מסתם מוצלח?
והאם יש בארץ מנתחים עם ניסיון מובהק בתחום זה?
היית מציע לבחון מנתחים מחול בנושא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר לבן 14 ללא מאמץ קודםאמא07/03/2020
בני בן 14.5. ילד בריא בסך הכל.
לאחרונה החל לטעון שלפעמים מרגיש שהחזה שלו מתנפח כואב והוא מרגיש שהוא עומד להתפוצץ (לא בזמן מאמץ).
היום מדדתי לו במכשיר לחץ דם ביתי שהראה שלחץ הדם תקין - 108/70 אבל הדופק 98.... מדידות חוזרות הראו ערכים דומים בדופק....97, 96, 98....(המדידה בזמן מנוחה ולא לאחר מאמץ).
האם הנושא מצריך התערבות רפואית מיידית? האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק מהיר ללא מאמץ.
ד''ר אברהם מתתיהו10/03/2020הי
הדופק הזה לא כל כך מהיר כל כאב קטן, לחץ נפשי או מאמץ קטן יעלה את הדופק יותר מזה שתארת.
אם יש תלונות כדאי ללכת לרופא שישקול אם יש צורך בברור של קרדיולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת וקושי בהדגמהתמר24/01/2020
שלום,
מה המשמעות שבסקירה מוקדמת ( שבוע 15) רשום
' קושי בהדגמת קרוקס בלב'?
מה זה קרוקס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוקס של הלב
ד''ר אברהם מתתיהו25/01/2020זהו חלק האחורי תחתון של הלב.
זה לא נראה לי עקרוני. העניין הוא שלא ראו מספיק טוב את הלב ונראה לי שכדאי לעשות אקו לב עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה סיסטולית לבת שנהאימאן17/01/2020
שלום בתי היא בת שנה במהלך בדיקה רגילה אצל רופא שמע שיש לה אוושה והופנה אותי לעשות אקו
באקו שבוצע רשום שיש לה האצה במוצא חדר ימין מפל 25 מ "כ ואוושה סיסטולית 1/6 במוקד ריאתי .
הרופא הסביר לי שזה קל ולא מצריך טיפול ואמר שרק מעקב אבל אני מודאגת ורוצה הסבר מה הממצא בדיוק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אושה סיסטולית
ד''ר אברהם מתתיהו17/01/2020אמנם אין לי התשובה המלאה, אך מה שאת מתארת מתאים להצרות קלה במוצא חדר ימין לכוון הראות. זהו ממצא קל ואינו מגביל כלל אך מצריך מעקב קרדיולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני בלב בסקירה שלישיתמודאגת16/01/2020
בשבוע 32 בסקירה שלישית (שעשיתי מבחירה) התגלה מוקד אקוגני בלב בחדר שמאל קרוב לשריר הפאפילארי בגודל 4 מ"מ. הסוקר אמר שקיימת אפשרות לרבדומיומה אך שרוב הסיכויים שלא.
בחווד נוספת שהלכתי לקבל נאמר לי שלא נראה כמו רבדומיומה. עשיתי גם בדיקת מי שפיר אך תשובות עוד הרבה זמן.
אין עוד ממצאים המעידים על ts בכליות או במוח. לפי סקירה מכוונת מוח.
אשמח להבין האם קל להבדיל בין השניים? ומה המאפיינים של רבדומיומה בגודל ? מיקום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד אקוגני מול רבדומיומה
ד''ר אברהם מתתיהו16/01/2020ברוב המקרים נתן להבדיל בין מוקד אקוגני לרבדומיומה באקו לב עובר.
זה פשוט נראה שונה.
מציע לעשות אקו לב עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד אקוגני מול רבדומיומה
מודאגת16/01/2020ואקו לב עובר עושים רק אצל קרדיולוג ילדים או שיש סוקרים המתמחין בכך גם? יש לי מעקב על זה בדיוק השבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוקד אקוני לעומת רבדומיומה
ד''ר אברהם מתתיהו17/01/2020רוב הבדיקות הללו נעשות על ידי קרדיולוג ילדים אם כי יש חלק מהגניקולוגים שמבצעים זאת. יש יתרון מסוים לקרדיולוג ילדים בעניין זה, כי אם יש ממצא פתולוגי הוא יכול לתת יעוץ בגלל הנסיון שלו בטפול ומעקב אחרי בעיות לב בילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין זרימת דם בחדר שמאל - סקירה מוקדמתרונן16/01/2020
שלום רב.
אני לאחר סקירה מוקדמת שבוע 16 להריון.
במבט 4 מדורי לב אסימטריה בולטת של חדר שמאל שגדול משמעותית מחדר ימין. לא ניתן להדגים lvot. לא הודגם נוזל פריקרידיאלי ללא ממצאים אחרים בבדיקה.
לסיכום lv dilatation
susp aotrtic stenosis
הסוקר מסר לנו בעל פה שתיאורטית תיתכן זרימת דם בחדר שמאל בהמשך. הומלץ על אקו לב עובר + ייעוץ גנטי
אנחנו מאד מאוד לחוצים ונסערים לקראת בדיקת האקו (נקבעה לשבוע 18) ולא מבינים את המשמעויות. השאלה האם נתקלת במקרה של אי זרימת דם בחדר שמאל ומה זה יכול לנבוע, ככל שהממצא הזה יתגלה גם בבדיקת האקו (לא מצאנו שום מידע על תופעה זאת).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא בלב בסקירה
ד''ר אברהם מתתיהו16/01/2020קשה מהתאור הזה להגיד מה הבעיה.
יש מקרים של AORTIC ATRESIA (המסתם אאורטלי סתום לגמרי ואזז החדר השמאלי יכול להיות קטן (היפופלסטי) או גדול עם תפקוד ירוד (בנוכחות דליפה של המסתם המיטרלי)
לדעתי אין טעם בהשערות וצריך להשלים אקו לב עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת ו-Asd לילדה בת 13מאי05/01/2020
שלום.
לבתי בת ה 13 יש Asd קטן במעקב מילדות. האם היא נמצאת בקבוצת הסיכון בסיבוכי השפעת בגלל נוכחות ה Asd?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
asd וחסון שפעת.
ד''ר אברהם מתתיהו05/01/2020הי
היא לא נמצאת בקבוצת סכון גבוה אך בכל זאת מומלץ חסון שפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לב מוזר - סדיר אך לא סדירדניאל26/11/2019
ביתי בת 3 . היום חשדתי שהיא מחרחרת לכן הצמדתי את אזני לבית החזה שלה. היא לא חרחרה אך שמתי לב שיש לה דופק מוזר: 4 פעימות הקצב סדיר והפעימה ה5 כאילו באה באיחור....ככה חוזר על עצמו . 4 תקין ו 1 קצת באיחור. שוב 4 תקין ו 1 קצת באיחור...
כאילו שיש סדר מסוים בקצב הלב למרות שהוא לא סדיר באמת...
בהריון עברתי אקו לב עוברי תקין בגלל שהייתה לי סכרת הריון אז בתור מעקב עשו לי אקו לב...לא עלתה שום בעיה לאורך כל ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק לב לא סדיר?
ד''ר אברהם מתתיהו05/01/2020הי
יש סוג של אי סדירות שהוא נורמלי ופיסיולוגי. שינוי בקצב שקשור לנשימה. לפי מה שאתה מתאר זה כנראה העניין. זה נקרא סנוס אריתמיה.
אם יש ספק לכו לרופא שיעשה אקג ויתרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת אאורטה ימנית ו-pda שמאלירווית31/10/2019
באקו לב שבוצע בשבוע 19 התגלה בנוסף לקשת אאורטה הימנית גם pda שמאלי.
הממצאים מדאיגים מאוד, ממתינה לתשובת מי שפיר ,
מה עושים במצב כזה ?
האם צריך בדיקת אקסום בנוסף?
האם שילוב שני הממצאים הקשת הימנית וה-pda שמאלי מראים בעיה והאם בבעיה זו כדאי הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשת ימנית דוקטוס שמאלי
ד''ר אברהם מתתיהו02/11/2019בקשת ימנית מספיק לדעתי צ'יפ גנטי (מי שפיר), אפשר להתייעץ גם עם גנטיקאי. בהנחה שתקין יש עדיין עניין נוסף לגבי קשת ימנית ודוקטוס שמאלי. בנוסף לעניין הגנטי יש פוטנציאל מסוים ללחץ על הקנה לאחר הלידה. זה קורה במיעוט המקרים אך אפשרי ואז לעתים יש צורך בניתוח יחסית פשוט מחוץ ללב לשחרר את הלחץ. לא סביר בעיני לחשוב על הפלה בגלל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת אאורטה ימנית- אודה לעזרתכםרווית28/10/2019
ביצעתי ציפ גנטי בעקבות הממצא וקבעתי לאקו לב, האם יש תסמונות שנלוות לקשת אאורטה שלא נבדקות בציפ גנטי ,אלא צריף בדיקת אקסום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשת ימנית
ד''ר אברהם מתתיהו28/10/2019קשת ימנית יכולה לבוא בצורה מבודדת וגם להתלוות למומי לב מסוימים. לכן כדאי לעשות אקו לב עובר. אם זה ממצא מבודד וצ'יפ גנטי תקין, נראה לי שזה מספק. אך כמובן את יכולה להתיעץ בעניין זה עם הגנטיקאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)