מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- תופעות לוואי של זנטק וגביקסוןדוד15/05/2014
בני בן 9 לקח ברצף תרופת זנטק נוזלית כשנתיים ועבר לאחר מכן לטבליות גביקסון אחת ליום ,אני רואה שינוי אצל הילד בהגדלת חזהו ,האם התרופה גורמת לכך?
והילד סובל מרפלוקס בקיבה,ופניתי לרופאת ילדים וסיפרתי לה את זה ועל התופעות הלוואי והיא אמרה לי לנסות להפסיק לחודש ימים את התרופה ולראות מה קורה עם התוצאות..אבקש תשובה בנידון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של זנטק וגביקסון - תגובה
ד''ר בתיה וייס20/05/2014לא סביר שיש קשר לתרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס ולוסקמלאני14/05/2014
שלום רב. בני אובחן עם ריפלוקס מגיל 3 שבועות וטופל במשך חודש וחצי כמעט עם זנטק והיה שיפור אך לא לגמרי.
התחיל לפני 3 ימים לוסק אך הוא שוקל 4.900 קילו וקיבלך 2.5 מל פעמיים ביום ונשמע לי המון לעומת בנות אחרות שסיפרו לי...
הגיוני מינון כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס ולוסק - תגובה
ד''ר בתיה וייס20/05/2014המינון ניתן במיליגרם ולא במל (תלוי בריכוז)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז התכוונתי ל
מלאני20/05/2014הי...התכוונתי סליחה שהוא קיבל 2 מ"ג לקילו והבנתי ממלא אמהות ופורומים שהמינון הוא בכלל 1 מ"ג לקילו....אז אני בעצמי הורדתי ל1 מ"ג לקילו אחרי 3 ימים שקיבל 2 לקילו. בנתיים עדיין מקבל יכמו שאני החלטתי שזה רק 1 לקילו אבל מאז הלוסק הוא פחות רגוע אז אני כבר לא יודעת אם המינון שקיבל בהתחלה זה לא מוגזם או שזה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז התכוונתי ל - תגובה
ד''ר בתיה וייס20/05/2014המינון הוא 1-2 מג'/קג לפי שיקול רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה סופית
מלאני20/05/2014אז להיות רגועה? זאת אומרת 2 מ"ג לקילו זה לא מינון יתר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם רירי בצואהאייל11/05/2014
היי,
בני בן שלושה חודשים ולפני כחודש קיבל חיסון נגד רוטה, לאחר החיסון התחילו לו שלשולים ונמשכו בערך שבוע ימים, אחרי שבוע שמנו לב לכמה טיפות דם בצואה. ישר הלכנו לרופאה שראתה שיש לו פיסורה, היא אמרה שזה כנראה קרה בגלל השלשולים. הילד גם יונק וגם מקבל תוספת תמ"ל -מטרנה רגילה. האמא נמנעת לגמרה ממוצרי חלב, חשוב לציין שבדיקת צואה +תרבית יצאו תקינות.
הרופאה גם המליצה לעבור למטרנה קומפורט וכך עשינו. עבר שבוע מהבדיקה ושמנו לב שעדיין יש יציאות דמיות וריריות והכמות רק גדלה, זה לא קורה בכל חיתול, יש גם חיתולים עם צואה רגילה בלי דם. שבוע שעבר החלטנו לקחת אותו לגסטרולוג, הוא אמר לנו שלתינוק יש דלקת במעי בגלל רגישות לחלבון חלב פרה ולכן הדם הרירי, הוא לא ראה את הפיסורה (לדעתי לא התסכל מספיק טוב).
הגסטרולוג אמר לנו שהתינוק צריך לצרוך נאוקייט ונתן לנו מרשם, מיום חמישי עד היום שזה שלושה ימים הוא יונק ואוכל נאוקייט, עדיין לו יש לו יציאות דמיות וריריות ולדעתי הכמות גדלה, היום אישתי הייתה בטיפת חלב והאחות ראתה שיש לו פיסורה והיא אמרה שזה כנראה בגלל זה ושנלך לגסטרולוג אחר. השאלה שלי האם פיסורה יכולה לגרום לדם רירי בצואה? איך אפשר לדעת בודאות האם מדובר בדלקת או פיסורה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם רירי בצואה - תגובה
ד''ר בתיה וייס12/05/2014פיסורה אינה גורמת לריר.
קרוב לודאי שהתופעה משנית לחיסון הרוטה או לארגיה לחלב פרה. נסו לתת שבוע רק נאוקייט ואם אין שיפור קרוב לודאי שקשור לחיסון.
כדאי לבצע באם אין שיפור בדיקות של ספירת דם שקיעת דם ו CRP ולפנות שוב לגסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם רירי בצואה עוד שאלה קטנה
אייל12/05/2014תודה רבה על התשובה מהירה.
עוד שאלה קטנה- האם זה שכיח שחיסון רוטה יכול לגרום למצב כזה ומה עושים במידה
וזה כן בגלל החיסון, יש טיפול מסויים שצריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים בבטןלנה07/05/2014
שלום. תינוקת שלי בת 4 חודשים. בזמן האכילה הבטן שלה עושה המון רעשים במיוחד באזור התחתון של הבטן בצד שמול. ואחרי האוכל לא רגועה עד שלא עושה גרפס. היא על הנקה. האם יש מקום להבדק אצל גסטרו ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים בבטן - תגובה
ד''ר בתיה וייס12/05/2014לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא רגוע בזמן האכלה ולאחריושגית07/05/2014
שלום וברכה,
בנינו בן 3 וחצי חודשים אובחן כסובל מריפלוקס (בזמן האוכל: חוסר שקט,מניע את הראש מצד לצד בעצבנות, עפעפיים אדומות, הזעה, מקמר את הגב, לא היה מסוגל לאכול ברצף, התנשפויות. לאחר האוכל: פולט, מקיא, חוסר שקט, מתקפל - מרים את גבו לרגליו וההפך למשך זמן ארוך. עד לאיבחון (גיל 7 שבועות) לא העלה במשקל באופן מספק אכל הנקה+מטרנה.
. כדי לשלול רגישות לחלב עברנו לתמ"ל צמחי לא שינה את התופעות.
ביצענו בדיקת אולטרסאונד כדי לשלול עיבוי שריר בקיבה ויצא תקין.
כיום - מקבל לוסק 4 מ"ג פעמיים ביום וכן מסמיכים את התמ"ל הצמחי (נוטרילון)
עם קורנפלור. מקבל טיפול זה כבר 5 שבועות.
במשך תקופה זו לסירוגין היה נראה שיש הטבה מסוימת: אכל באופן מעט יותר רגוע וכמות מעט יותר גדולה ,ישן טוב יותר, פלט פחות. יתר התופעות נשארו כגון עפעפיים אדומות.
בשבוע האחרון - חלה הרעה. בזמן הארוחה - מקמר את הגב, מניע את הראש מצד לצד, אומנם לא כמו בתחילה אך נראה שמשהו מפריע לו וקשה לו. הקושי בעיקר אחרי האוכל - פולט הרבה, פולט גם 3 ש' אחרי הארוחה. כל היום והלילה לא רגוע, מקפל את רגליו, מותח את עצמו, מכניס ידיו לפיו בעצבנות, זקוק כל היום למוצץ כדי להירגע וגם אז זה לא כ"כ עוזר לו. לעיתים גונח, כמו מיילל, בוכה.
שאלתנו - האם מה שהוא חווה זה ריפלוקס או משהו אחר? ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא רגוע בזמן האכלה ולאחריו - תגובה
ד''ר בתיה וייס07/05/2014תמ"ל צמחי אינו הטיפול בחשד לאלרגיה לחלבון חלב פרה. ממליצה לנסות נוטרמיגן כדי לשלול בעייה זו, למשך 5-7 ימים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרפת עצירות עם גמילהנטע01/05/2014
ביתי בת שנתיים וחצי.
מאז שסיימה לינוק בדיל 10 חודשים הצואה השתנתה בתדירות ובמרקם.
היא מתפנה אחת לשלושה ימים או שבוע ולעיתים כל יום.
אוכל אוכל מגוון אבל לא בכמות גדולה, תמיד ינקה ואגלה מעט ופרט לכך בריאה.
הצואה בדכ קשה ומעטה מלווה במאמץ ובסוף היא מציינת ששורף ולעיתים כואב. לרוב לא מציינת זו אך רואים שזו לא צואה רגילה.
אין אפשרות לתת לה אוכל יותר טוב ליציאות כי היא לא משתפת פעולה ומה שכן אוכלת בבית זה אוכל עם סיבים. שותה בסדר בגן כמו כולם ובבית שותה מעט, 200 מל מארבע עד תשע.
הבעיה שהתחילה גמילה מחיתול וכפה פיפי תוך יום הסתדר.
כעת רוצה לעשות קקי רק בסיר אבל הוא קשה נורא גם מחוסר ההצלחה כי הוא נשאר וכנראה מתקשה יותר. אתמול בכתב נורא וקיבלה נר אחרי 4 ימים ללא קקי ורצון לעשות רק בסיר.
היום נתתי 4 גרם נורמלקס ואמשיך לתת כל יום כדי לא ליצור בעיה בגמילה.
האם זה מכון?
האם לא יצור בעיה של תלות שלא נצא ממנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרפת עצירות עם גמילה - תגובה
ד''ר בתיה וייס12/05/2014כדאי להמשיך נורמלקס למספר שבועות לפחות סביב הגמילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רבותנילי30/04/2014
שלום רב, בני בן 9 חדשים אוכל ירקות, פירות, דייסה ומעדן.
זה כחודשיים יש לו יציאה לאחר כל ארוחה. צבע ומרקם שונים בכל יציאה.
במשפחה יש צליאק. התינוק נחשף לגלוטן מגיל 6 חדשים !
האם יש מקום לדאגה/בדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות רבות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/04/2014יציאה לאחר ארוחה אינה דבר חריג. כמובן יש לעקוב אחר עלית המשקל. הסבירות של צליאק בגיל 9 חד נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים להפטיטיס בי בילד בן 5יוליה29/04/2014
לבני נעשתה דיקת דם לפני 3 שנים לפיה
Hb Surface Ab - 18.06 Reactive mIU/ml
סבא שלו חולה הפטיטיס בי, והחשש שלי הוא שלא תרד רמת הנוגדנים לאפסית ושלא ידבק מסבא שלו בהפטיטיס.
האם יש טעם לבדוק שוב רמת נוגדנים/ לתת חיסון נוסף (הוא קיבל את כל סדרת החיסונים המומלצת ע"י משרד הבריאות), או שהרמה שיש לו סבירה ואפשר לשכוח מהסוגיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבהרה
יוליה29/04/2014הוא היה בן 5 לפני 3 שנים בזמן ביצוע בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים להפטיטיס בי בילד בן 5 - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/04/2014רמת הנוגדנים לא אמורה לרדת. ניתן לבדוק בדיקה חוזרת ולאמת זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - האם
יוליה07/05/2014לדעתך כדאי לעשות בדיקה חוזרת? מדובר בבדיקת דם מהוריד ובני מאד חושש ופוחד מהבדיקה ומעדיפה לא לעשות אותה אם אין בה צורך ממשי. מניסיונך ומהידע - האם הסיכוי לכך שרמת הנוגדנים תרד הוא אפסי או נמוך אבל קיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוי של ריפלוקס בגיל שנהשרה28/04/2014
הי
הבן שלי בן שנה ושלושה חודשיים. מאז שנולד סובל מריפלוקס. ניזון מנוטרילון AR מגיל חודשיים,ומגיל חצי שנה עבר למוצקים בהדרגה.
כיום ניזון ממוצקים בלבד, מלבד בקבוק נוטרילון לפני השינה , לפעמים גם במהלך הלילה, ובבוקר.
מאז גיל עשרה חודשיים בערך היה שיפור ניכר בריפלוקס. אך לאחרונה הוא שוב סובל מהקאות-קרה שהקיא בלילה, מתוך שינה, וקרה שהקיא בבוקר לאחר שאכל בקבוק.
אחרי מוצקים-לא מקיא.
האם זה דבר שכיח שפתאום ישנו ביטוי מחודש לריפלוקס? האם קשור לעובדה שהוא מוציא שיינים? לצינון..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוי של ריפלוקס בגיל שנה - תגובה
ד''ר בתיה וייס28/04/2014במקרה שמצונן אכן יכולות להיות הקאות משניות לליחה או אחרי שיעול. פחות סביר שהרפלוקס חזר אם כי יתכן רפלוקס סמוי שנותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס
שרה28/04/2014תודה רבה על תשובתך,
שאלה נוספת, ואחרונה,
האם פעוטות שסבלו מריפלוקס כתינוקות, נוטים להקיא יותר בקלות בהשוואה לכאלו שלא סבלו מעולם מריפלוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות נורטמיגןיעלי27/04/2014
נכדתי בת חודשיים סובלת מעצירות ונאנקת מכאבים. האם התחליף גורם לעצירות, וכיצד ניתן לעזור למתוקה הקטנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות נורטמיגן - תגובה
ד''ר בתיה וייס28/04/2014נוטרמיגן אינו גורם ספציפית לעצירות והיציאות לרב רכות יותר. איני יודעת מדוע מקבלת נוטרמיגן אך יש לבדוק אותה כולל בדיקה רקטלית לשלול בעיות מולדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בלילות לבן שנתייםלימור24/04/2014
שלום,
הבן שלי סובל כבר שבוע וחצי מכאבי בטן (ככל הנראה) בלילות בלבד. הוא כמעט לא ישן ובוכה וצורח בכמעט בלי הפסקה.
היינו אצל רופאי ידלים ובדיקות כלליות הכל תקין והבטן גמישה ורכה.
כמו כן עשינו בדיקות דם כלליות+בדיקת שתן+בדיקת צואה וכן אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה והכל הכל תקין.
קיבלנו ונתנו גם תרופה נגד תולעים (למרות שלר ראינו תולעים)
נורופן ואקומולי כמעט שלא עוזרים ולא מקלים בכאב...
בשעות היום הוא מתנהג כרגיל כולל השתוללות ריצה הליכה והכל כרגיל.
אודה לעזרה או הכוונה מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי עוד משהו...
לימור24/04/2014היציאות שלו תקינות
בין 1-3 ביום.
לא שילשול
לא הקאות
לא חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן בלילות לבן שנתיים - תגובה
ד''ר בתיה וייס28/04/2014לא ציינת את גיל הילד. אי שקט לילי אינו מעיד בהכרח על כאבי בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דר וייס
לימור28/04/2014הבן שלי בן שנתיים (מצויין בכותרת ההודעה)צורת הבכי ושפת הגוף משדרת שאכן מדובר בכאבי בטן(דחיפות עם הרגליים ואחרי וגם אחרי שאנו נותנים לו נר גליצרין יש יציאה ואז הוא נרגע יחסית) התגבות שלו מזכירות את התגבות של תינוק בן שבועיים הסובל בגזים בלילה...
תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טעימות מוצקים תינוקת נאוקייטעדי20/04/2014
שלום,
הבת שלי בת חמישה וחצי חודשים עברה לנאוקייט מהנקה בעקבות דימום חוזר בצואה לפני כחודשיים, מאז המצב השתפר, הדימום לא חזר וכמובן שהתינוקת גדלה ומתפתחת. אני רוצה להתחיל לתת לה טעימות של מוצקים, האם יש בעיה לשלב עם ניאוקייט? האם זה בסדר להתחיל טעימות? האם יש משהו מיוחד שצריך לעשות?
חג שמח ותודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טעימות מוצקים תינוקת נאוקייט - תגובה
ד''ר בתיה וייס28/04/2014ניתן להתחיל טעימות -להכניס מוצר מזון אחד בכל פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחוףאנונימית .18/04/2014
היי כולם .
אני בת 15 וחצי .
לפני כחצי שנה בערך אובחנתי עם ibs( תסמונת המעי הרגיז ) ...
למדתי להסתדר עם זה .
אבל עד כלפני 3 ימים קיבלתי קילקול קיבה ממשהו שאכלתי , בערך 8-10 שעות מאז שאכתי את אותו הדבר התחילו לי שילשולים בלי פוסקים וכאבים בקיבה נוראיים שלחצו לי על הסרעפת , לא יכלתי לאכול או לשתות ולכן התייבשתי באותו היום .
מאז אני מרגישה הרבה יותר טוב .
אבל כל דבר קטן שאני אוכלת גם אם הוא הכי קטן שיש , גם אם זה אוכל בחוץ או אוכל בייתי זה מיד גורם לי לכאבים לוחצים בקיבה שלוחצת לי על הסרעפת ( מה שמקשה עליי לנשום ) .
אני מאוד דואגת .
אני לא יודעת מה לעשות ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחוף - תגובה
ד''ר בתיה וייס28/04/2014איני רואה סיבה לדאגה אך כן צריכה להבדק . לעתים אחרי זיהום של מערכת העיכול ישנן תופעות מסוג זה. דאגי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת לקטוזדניאלה10/04/2014
הבת שלי צריכה לעבור בדיקת שאיפת לקטוז.
כמה לקטוז צריך לשתות?
איך הטעם? קשה לשתות את זה?
מה התופעות לווי לבדיקה הזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפת לקטוז - תגובה
ד''ר בתיה וייס13/04/2014כמות הלקטוז תלויה במשקל. לרב אין בעיה בשתיה. אם אכן יש אי סבילות יכולים להיופיע כאבי בטן ו/או שלשולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד לא תקיניםטלי08/04/2014
שלום בתי בת שנה ו-5
לפני חצי שנה היה חשד למחלת הנשיקה ( מ חלת חום גבוה מאוד בסופה הופיעה פריחה תפקודי כבד גבוהים)
לפי מספר ימים בדיקות דם כלליות
להלן תוצאות החריגות:
albumin -4.5
alt-47
alkp-380
calcium-10.3
הרופאה ביקשה לחזור על הבדיקות להלן התשובות:
alkp-398
alt-66
ast-61
ggt-14
LDH- 698
חשוב לציין שנבדק צליאק ובלוטת התריס - תקין לחלוטין
אשמח לקבל חוות דעת
בברכה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד לא תקינים - תגובה
ד''ר בתיה וייס13/04/2014לאחר מחלת הנשיקה תפקודי הכבד יכולים להיות גבוהים אפילו שנה. צריך לבדוק בשלב ראשון לוירוסים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)