פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• צליאק
    א
    19/12/2013

שלום אלו התוצאות של ביתי בת השלוש וחצי:

igG 636 mg/dl
    IgM 162 mg/dl
    IgA 49.3 mg/dl
    1.9U/ml celiac screen
    בנוסף
    פריטין 4
    טרנספרין 324
    ברזל 65
    Hg 12.4
    הבדיקה על רקע עצירויות חוזרות.
    האם הבדיקה לצליאק אמינה בהתחשב ברמות ה-igA שהינן יחסית נמוכות?
    האם יש חשש לבעיית מעי אחרת?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליאק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליאק - תגובה

ד''ר בתיה וייס
    12/01/2014

רמת ה IGA סבירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שבועיים עם יציאות קשות
    יפית
    16/12/2013

שלום רב,
    בתי בת השבועיים ניזונה מתמ"ל וסובלת בשבוע וחצי האחרונים מיציאות קשות מאוד ומגזים (נאלצנו לסייע לה מספר פעמים בהוצאת הצואה מאחר ולא הצליחה להוציאה בעצמה). רופא הילדים המליץ כי נחליף את התמ"ל ואכן עברנו ממטרנה לסימילאק, ללא שינוי (התינוקת נתנה צואה פעם אחת באופן עצמאי וזהו). לפני שלושה ימים (יום שישי) התחלנו לתת לה נוטרילון פפטי ג'וניור בהוראת הרופא ובלילה שבין שישי לשבת הייתה לתינוקת יציאה רכה. ביום שבת בצהריים הייתה יציאה נוספת, הפעם קשה יותר. מאז לא הייתה יציאה נוספת והתינוקת סובלת מגזים, אינה נינוחה לאחר האוכל וכשמשכיבים אותה לישון ובנוסף עושה קולות של מאמץ להוציא צואה במשך כל הלילה ונראה כי היא סובלת מאוד.
    אני מבינה שההתרגלות לתמ"ל החדש לוקחת מספר ימים אבל לי נראה כי לא רק שאין שיפור משמעותי מאז שעברנו לנוטרילון, אלא המגמה היא של יציאות שהולכות ונעשות קשות שוב. הייתי רוצה לדעת האם להמשיך ולהמתין ואם כן, כיצד ניתן להקל על התינוקת בינתיים ולאפשר לה להוציא את הצואה שיש כרגע במעי ושגורמת לה אי נוחות (אולי להוסיף משהו למזון, להשכיב אותה במיטה בצורה מסוימת וכדומה). אנחנו עושים לה עיסויים בבטן ובכפות הרגליים אך ללא הועיל וכבר די מיואשים...בנוסף, האם ייתכן כי היציאות הקשות מרמזות על בעיה רפואית שיש לשים אליה לב? בתודה מראש וסליחה על האורך,
    אימא מותשת.

הוספת תגובה

• גם לילד שלי סבל

חסויה
    24/12/2013

יש לי תינוק בן כ 5 חודשים , הוא נולד עם עצירות איזה אוכל שלא ניסינו לא עזר, על תדחפי לילד/ה שום תרופה תמשיכי עם האוכל שיש לה מה אנחנו לא עשינו עזרנו עם שמן ומדחום אפילו נרות גליצרין לא עזרו אין לזה תרופה, אבל מה שאני הייתי עושה, שמה לו קצת וזלין במדחום שמה קצת למעטה ושאני ראיתי שהוא לוחץ הייתי מקפלת לו את הרגליים עושה לו מסאג׳ עם שמן תינוקות בבטן התחתונה ועושה מקלחות חמות ( לא רותחות) וככה רק בגיל 4 חודשים בצואה הסתדרה והוא כרגע ברוך ה׳ עושה לבד.
    על תדחפי שום תרופה תני לילד להתמודד, זה גם לא בריא וגם לא עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד למחלת קרהון
    ליאור
    12/12/2013

שלום.
    אני בן 17 ועברתי בדיקת MRI לבירור של מחלת קרהון , שתיתי כל 10 דקות את חומר הניגוד בהתאם להוראות אבל מרגע סיום השתייה עד לתחילת הבדיקה עברו למעלה מחצי שעה , כמו כן שילשלתי פעמיים בגלל החומר ששתיתי .
    התוצאה של הבדיקה נכתב כי "הבדיקה היא תת אופטימלית טכנית בגלל אי מילוי לא אחיד ולא טוב של לולאות מעיקב שתיה לא רצופה "
    "הודגם אילאום טרמינלי אשר אומנם מודגם ללא חומר ניגודי ועל כן הערכתו לא טובה אך מהלכו מעט נוקשה ולא סדיר, והוא צר בכל הרצפיס עד המסתם האילוצקלי , חשוד כמעורב במחלת קרהון"
    בסיכום כתוב : "בדיקה תת אופטימלית טכנית אך בכ" רושם למחלה היכולה להתאים לקרהון באילאום טרמינלי"
    שאלתי היא: האם אובחנה אצלי מחלת קרהון או שכדאי לחזור על בדיקת MRI ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשד למחלת קרהון

הוספת תגובה

• חשד למחלת קרהון - תגובה

ד''ר בתיה וייס
    12/01/2014

רבחנה של מחלה זו נעשית על ידי מס 'פרמטרים ולא אחד- בדיקת קולונוסקופיה ובדיקות צעבדה וכמובן הסיפור הקליי. מציעה שתפנה ליעוץ מסודר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות-עצירות
    לימור
    05/12/2013

ערב טוב,
    ביתי בת 3 ,לפעמים ולא לעיתים קרובות אבל זה התחיל לאחרונה מזה שבוע שבועיים יש לה עצירות שלא יוצא לה צואה יומיים ואז היא פשוט מתאמצת ויוצא לה גוש והיא בוכה וסובלת.לציין כי בתקופה האחרונה אני מנסה לגמול אותה היות והיא כבר מודעת לזה שהולכת לעשות את צרכיה אך מסרבת ללכת לסיר כשאני אומרת לה ללכת יחד כשהיא מתחילה לעשות צואה.בעניין הפיפי היא לא אומרת לי לפני שהיא עושה.אבל אני מנסה ומבקשת ממנה כשיש לה צרכים לגשת יחד לסיר אך היא מסרבת בכול תוקף.יכול להיות שהעצירות בגלל זה? אמרו לי בגן להניח לה וכשזה יבוא יבוא לבד מקווה שכך...
    חשבתי לתת לה את פגלקס נוטראל כך המליצה לי הגננת היות ויש ילד נוסף בגן שסובל לעיתים ונותנים לו זאת,לכן רוצה את חוות דעתכם באם ניתן לתת לה זאת רק כשיש לה קושי בצואה כי בדרך כלל היא עושה רגיל,אומנם גוש צואה כמו גדולים אבל לא סובלת או בוכה ביציאות.אני פשוט לא רוצה להתחיל בבדיקות פולשניות כי לא נראה לי שיש לה בעיה.היא אוכלת מגוון של אוכל כולל פירות וירקות,גבינות ואוהבת פחממות כמו כול הילדים ואף שותה.
    אשמח לקבל תשובה במהרה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות-עצירות

הוספת תגובה

• יציאות-עצירות - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    08/12/2013

ניתן לתת פגלקס. לעתים קרובות מקור העצירות היא התאפקות. הפגלקס יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5 עם כאבי בטן ועוד
    אורטל
    04/12/2013

שלום לכם! טוב שיש אתכם ...אז ראשית תודה!
    בני בן 4.5 , בערך כל 3-4 ימים מתלונן על כאבי בטן .
    עושה צואה כל 3 ימים בממוצע בלבד.
    לפחות פעם בשבוע משלשל.
    מתלונן לעתים על כאבים באיזור החזה מטה: באמצע של בית החזה בשקע הנמצא בדיוק באמצע טוען שכואב לו.

בדיקת א.ק.ג יצאה תקינה בקופ"ח ע"י האחיות.

בדיקות דם (בצום) הראו את הדברים הבאים:
    RBC 3.93
    HB 10.8
    HCT 33.6
    WBC 8.6
    %NEU 72.3
    MCHC 32.2
    %LYM 17.8
    PLT 472
    CREATININE 0.22
    URIC-ACID 1.5
    TSH 2.36
    T3 6.9 (גבוה)
    T4 16.3
    FERRITIN 40
    כל שאר הבדיקות שבוצעו תקינות- בנורמה..
    לא בוצעה בדיקת B12 או IRON .

שאלותיי בבקשה:
    1. מה אתם רואים בבדיקת הדם?
    2. מה הייתם ממליצים לעשות בעקבות תוצאות בדיקת הדם ו- בעקבות התיאור שתארתי לעיל?

ממש תודה לכם ואודה לחוות דעתכם מעבר לחוות הדעת שנקבל מרופא המשפחה.
    בברכה והמשך יום נפלא.!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.5 עם כאבי בטן ועוד

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5 עם כאבי בטן ועוד - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    08/12/2013

בבדיקת הדם נראית אנמיה. לפי האינדקסים הרופא המטפל יוכל לאבחן האם מדובר בחסר ברזל. ממליץ בדיקת צליאק. במידה ומתקשה ביציאות- פגלקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו !!!!
    ורד
    04/12/2013

שלום דר יקר/ה.
    אני אמא לאלון ותומר תאומים בנים בני שנתיים. ההתייעצות היא לגבי בני אלון . בעבר היה ילד רגוע ושליו אכלן גדול ונהנתן. כבר שלושה שבועות שהקערה התהפכה הוא לא רגוע מרבה לבכות לא נינוח בשינה מתהפך בוכה בלי הפסקה והכי אקוטי משלשל בלי הפסקה כבר 3 שבועות חיוור ולא אוכל כלום אבל ממש כלום. הרופאה שלחה לבדיקות דם תרביות צואה וצליאק שחזרו שליליות. המצב ממשיך הוא משלשל ולא אוכל דבר. במהלך היום בגן הוא ישנוני נודניק ולא פעלתן הם מספרים על חוסר אכילה מוחלט ממש צום. בבדיקה גופנית הרופאה לא מצאה דבר. יש לנו מקרה של צליאק במשפחה. השאלה שלי היא האם בדיקת דם לצליאק היא מדד מספק לאיבחון!? אנחנו גם הפסקנו מוצרי חל ועברנו לפורמולה ללא לקטוז- אין שינוי!!!! מה עושים!?!? אנחנו מאדדד חוששים גם בגלל הירידה במישקל וגם בגלל המצב הכללי שלו. אשמח לתובנותחזור

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו !!!!

הוספת תגובה

• חבל שמדלגים על שאלותינו...

ורד
    08/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו !!!! - תגובה

ד''ר בתיה וייס
    12/01/2014

כדאי שיגיע ליעוץ גסטרו' מבודר.
    ניתן לעתים לטפל בפלג'יל לפרזיטים גם אם בדיקות הצואה שליליות. במקרים נדירים יש צליאק ללא ממצא בבדיקות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ממושכים לילד בן עשר
    אמא
    26/11/2013

אנחנו כבר ממש לא יודעים מה לעשות! יש לבן שלנו (בן עשר) כאבי בטן כבר חצי שנה (מיוני). הוא קיבל אנטיביוטיקה נגד טפילים שנמצאו אצלו, אך זה לא השפיע על הכאב. אחר כך נתגלה אצלו הליקובקטר והוא טופל שוב, בשתי אנטיביוטיקות כדי להפטר מזה, אבל זה לא השפיע על הכאבים.
    אחרון "חביב" הוא עבר אנדוסקופיה, נמצאה דלקת בתריסריון וכמובן עדיין הליקובקטר, ושוב סבב של אנטיביוטיקה (פלאג'יל ומוקסיפן) - אבל הכאבים ממשיכים. (סך הכל 4 סבבים של אנטיביוטיקות שונות, בעיקר לאג'יל ומוקסיפן, לנטון - והיה עוד סוג של אנטיביוטיקה שאני לא זוכרת עכשיו...)
    גסטרו אנטרולוג אחד אמר אולי 'מעי רגיז' אבל שני אומר שהמיקום של הכאב לא מתאים לזה, וגם העובדה שהוא מתעורר בלילה מכאבים.
    פעם בשבוע שבועיים הכאב מנטרל אותו לגמרי והוא לא הולך לבית הספר ולפעילויות שהוא אוהב. הוא אוהב לצייר, אך בזמן הכאבים אפילו את זה הוא לא מסוגל... כשההתקפות חריפות במיוחד עולה לו גם קצת החום (37.4-37.5)
    מעבר לזה הוא תלמיד מצטיין, מוקף חברים ושיחת חוזרות ונשנות כדי לנסות לאתר סיבה נפשית גם לא הובילו לשום דבר...

מה עושים???

הוספת תגובה

• עוד פרט ששכחתי

אמא
    26/11/2013

שכחתי להוסיף שעשינו ניסוי של הוצאת חלב ומוצריו מהתפריט שלו למשך שבוע, אך זה לא השפיע. הוא אומר שקצת מקל עליו כשהוא לא אוכל גלוטן, אז כבר כמה חודשים הוא לא אוכל גלוטן - הכאבים ממשיכים - אבל אם בטעות הוא אוכל משהו עם גלוטן הם מחריפים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכמובן ששלנו צליאק

אמא
    26/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    סיון
    19/11/2013

שלום הבן שלי בן 8 היה לו צואה קשה הוא לא אוהב לאכול ירקות יש יום שיורד הצואה חלק ויש יום שהצואה קשה היום היה לו צואה קשה ושהוא ניגב הוא קרא לי והיה טיפת דם בצואה האים זה קשור לעצירות וממש אדום לו שם מה להשים לו שם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות - תגובה

ד''ר בתיה וייס
    24/11/2013

בסבירות גבוהה הדמם קשור ליציאה קשה. נסי מרככי צואה כגון שמן פרפין או אבקת נורמלקס לתקופה של מס' שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם על נייר הטואלט
    סימונה
    18/11/2013

לבני בן ה-10קרה כ-4 פעמים שיש לו מעט דם על נייר הטואלט בזמן הניגוב, רופא הילדים בדק אותו ואמר שיש לו פוליפ במעי, ושאין לנו מה לדאוג כי הפוליפ יתלש מעצמו.
    שאלותיי הם:
    1. האם הפוליפ אכן יתלש?וכמה זמן לוקח לו להתלש?
    2.האם אין מצב שישתנה ויהפוך חלילה לממאיר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דם על נייר הטואלט

הוספת תגובה

• דם על נייר הטואלט - תגובה

ד''ר בתיה וייס
    24/11/2013

פוליפ נתלש לעתים רחוקות מעצמו אך עד אז מדמם. יש להסיר בקולונוסקופיה.
    לא ניתן לדעת אם יש פוליפ אלא אם כן הוא ראה אותו או הרגיש אותו בבדיקה רקטלית.
    צריך לשלול סיבות אחרות כמו פיסורה בפי הטבעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 שבועות
    טלטל
    17/11/2013

שלום, בני בן 3 שבועות סובל מעצירות קשה, יציאות מאוד קשות, צרחות איומות וכד'. לפני שבוע עברנו לנוטרילון קומפורט- ולא עזר. שתי שאלות:
    1. האם אני יכולה לתת לו עגבניה מגוררת ולבדוק אם עובד או שהוא קטן מדי?
    2. עם בתי עברנו סיפור דומה. נוטרמיגן פתר את הבעיה. האם כעת אני יכולה לתת נוטרילון פפטי ג'וניור למספר ימים ולבדוק?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 שבועות

הוספת תגובה

• בן 3 שבועות - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2013

שינוי כלכלה בדכ לא פותר הבעיה. רצוי להוסיף מים 10-15% . לא הייתי ממליץ על תוספות אחרות בגיל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אכילת פירות וירקות
    אנונימית
    15/11/2013

שלום רב
    הייתכן כי אי אכילת פירות וירקות על ילד קשור לבעיה כלשהי במערכת האיכול.
    כאשר אוכל כמות קטנה הדבר גורר גזים וכאבי בטן .

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אי אכילת פירות וירקות

הוספת תגובה

• אי אכילת פירות וירקות - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2013

מאחר ומדובר בירקות וגם פירות לא מדובר כנראה בבעיה כלשהי. רצוי לנסות מיגוון הצומח מבושל וטרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות בבוקר
    אבי
    12/11/2013

שלום רב. הילדה שלי בת 13 מקיאה כל בוקר אחרי שמתעוררת כעבור 5-10 דקות. ניסיתי לתת אוכל בשכיבה, אומפרדקס, למנוע אוכל לפני השינה. כלום לא עוזר. יש לציין שעשינו בדירת אליקובקטר ללא ממצאים. בדיקות דם תקינות. הכל בערך התחיל אחרי שהייתי מצוננת. או שזה פשוט צירוף מקרים. מקיאה מזנה שלושה שבועות כל בוקר חוץ מפעמים בודדים שלא קמה לבית ספר.
    הקאות ללא אוכל בצבע לבן. במהלך היום אין בחילה והקאה. בחצי שנה אחרונה ירדה במשקל בצורה משמעותית. אוכלת בצורה סבירה. בחודשים אחרונים אכלה פעמיים ביום בלבד. בגיול 3 עברה ניתוח אדנואידים.
    האם הדבר נראה כהצטברות נוזלים והעברתם לקיבה, או שזה דומה לקיום תולעים( יש בבית חתול וכבר מספר פעמים במהלך השנים היו כאבי בטן וקבלה וורמוקס), או עלייה בהורמונים כגון אסטרוגן? הזמנו תור לגסטרו אך צריך לחכות חודש ימים.
    אודה מאוד על תשובה מפורטת. תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות בבוקר

הוספת תגובה

• הקאות בבוקר - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2013

הגורם השכיח ביותר לתופעה זאת היא נוזלת שמצטברת בשעות הלילה בלוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה כל שלושה ימים
    הדס
    09/11/2013

שלום,
    בתי בת ה 5 עושה קקי כל שלושה ימים, יושבת הרבה זמן בשירותים עד שיוצא הקקי. האם נורמלי? האם כדאי לבדוק את זה.
    כמו כן אני חושבת שהיא לא שותה מספיק, אבל היא אוכלת ירקות ופירות.
    הדס.

לקביעת תור
    סגירה
    יציאה כל שלושה ימים

הוספת תגובה

• יציאה כל שלושה ימים - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2013

את יכולה לתת לה לשבוע שבועיים פגלקס להסדיר היציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת celiac screen לתינוק
    יניב
    31/10/2013

שלום! הילד שלי בן שנה ועשרה חודשים. עשה בדיקת צליאק - celiac screen.
    התוצאה היא 0.3 - ברור לי שזה מאוד נמוך בסקאלה.
    השאלה היא האם סולם הערכים הזה תואם לגילו? או שבגיל כזה יש סולם ערכים שונה?
    מודה מראש על התשובה:)

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת celiac screen לתינוק

הוספת תגובה

• בדיקת celiac screen לתינוק - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2013

אין סקלה המתאמת לגיל. תשובה זו שלילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ו-3 חודשים
    אנג'ליק
    31/10/2013

בוקר טוב,
    אני אמא לתינוק בן שנה ו-3 חודשים , לילד קיימת בעיית "נפילה באחוזי משקל" בהתאם לגיל שלו לגובה כרגע לא מתייחסים.
    ביצענו מספר בדיקות מקיפות וזאת בהמשך לדרישת מומחה אנדיקרינולוג,
    התשובות יצאו תקינות ולדעתו יש לפנות למומחה דרכי העיכול - גסטרואנטרולוג, האם באמת זוהי הדרך להמשך בדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה ו-3 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ו-3 חודשים - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2013

לדעתי הרופא המטפל יכול לספק תשובה מספקת בהסתכלות על הילד,בדיקתו ומספר בדיקות מעבדה . העליה בשנה השניה לחיים שונה מזו של השנה הראשונה. רופא מנוסה יכול לתת התשובה מבלי להעזר ביועצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה