מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- תולעי מעיים ? שלשולים והקאות - מעלshani29/10/2013
שלום רב ,
יש לי שני ילדים - בן שנה ובן שנתיים .
לפני כחודשיים החל בן השנתיים לשלשל - יותר נכון לומר שיש לו יציאות נוזליות , בדרך כלל כל בוקר הוא קם כולו מלא מלא בצואה מרובה ומסריחה ( סליחה על התיאור ) . ברמה כזו שאני מחליפה לו את כל הבגדים והמצעים .
כך הוא התחיל - כל בוקר עם יציאות כאלו . לאחר מכן החלו יציאות כאלו גם בצהריים ובערב - וכיום הוא משלשל פשוט כל היום ( 7-8 יציאות כאלו ביום )
אציין כי ביצעתי את כל בדיקות הצואה - תרביות וירוסים ופרזיטים - והכל שלילי .
היום הוא החל גם להקיא - 3 פעמים - הקיא ממש את כל מה שאכל - אוכל לא עבר עיכול .
במשך השלושה חודשים אחרונים הוא לא עלה במשקל ( רק 400 גרם ) .
ורמת ההמוגלובין שלו ירדה מ11.6 ל10.8
במקביל, בני בן השנתיים החלו להיות הפרעות בשינה בלילה , הוא קם כל לילה בסביבות 3 -4 ואינו מצליח לישון , הוא פשוט נשאר ער כל הלילה עד הבוקר - ובבוקר מתעייף והולך לישון בסביבות 9-10 .
לפעמים הוא מעיר אותי בטענה שכואב לו באף - ואפילו לוקח לי את היד שלי ומגרד באפו . והוא ממש אומר לי שכואב לו ומגרד חזק .
שבוע שעבר בלילה הוא החל להקיא פעמיים .
ולפני יומיים גם הוא החל בשלשולים הנוזליים האלו שממלאים את כל החיתול - המון המון צואה - עם קווים לבנים מעין חוטים כאלו ( רק בצואה של הבוקר ) ונראה כי האוכל לא עובר עיכול . ושוב כל החיתול מלא בצואה מסריחה ונודפת על בגדיו . היום לדוגמא משעה חמש - כשהתעורר ועד שעה שמונה בבוקר הוא שלשל 5 פעמים . ובצהריים שוב שלשל שלוש פעמים . גם לו ביצעתי בדיקת צואה - שיצאה שלילית
אני ממש אובדת עצות , הייתי אצל 3 רופאים שונים .
לטענתם - אין מדובר בתולעים / טפילים - כי הבדיקות תקינות - ובכלל בתולעי מעיים - אין תסמין של שלשולים והקאות .
מנסים לבדוק צליאק - עשו בדיקות דם שעדיין לא חזרו.
ניסנו חלב ללא לוקטוז כולל מניעת מוצרי חלב למשך שבוע - שגם לא עזר .
אני מאמינה בתוך תוכי שזה תולעי מעיים - כי לפי מה שקראתי באינטרנט - ישנו מצב ( ואף מאוד גדול ) שתולעי מעיים לא ייראו בצואה .
אני לא מאמינה שזה צליאק - כי גם בני השני החל פתאום בהתקפות שלשולים אלו ? מה הסבירות ?
אני אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך המהירה . על מנת שאוכל לטפל
ואפילו להפנותי לגסטרולוג ילדים מומלץ ואפילו באופן פרטי . ואולי אפילו את - היכן את נמצאת ? אני מנהריה ..
תודה רבה מראש - אני יודעת שזה ארוך :)
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעי מעיים ? שלשולים והקאות - מעל - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/10/2013התאור שנתת הוא לא של תולעים אלא מחלה שנגרמה במקום ראשון עי חיידק או וירוס. רצוי שתפני גסטרואנטרולוגית ילדים בביח בנהריה דר אלקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותאליס אבירם28/10/2013
מתי לוקחים אומפראדקס לפני או אחרי אוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/10/2013לפני האוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ללא שליטה לילד בן 3.5מירית23/10/2013
שלום רב!
בני בן 3.5 ונמצא כרגע תהליך גמילה מחיתולים. התהליך התעכב כי הוא לא היה מוכן ובשל, נולד לו אח קטן לפני 4 חודשים, גן חדש...
הוא כבר חודשיים בלי חיתולים (פרט ללילה). רק לפני כשבוע הוא התחיל ללכת לבד לשרותים לעשות פיפי והפסיק לעשות בתחתונים. עם הצואה יש לנו בעיה. זה בורח לו בתחתונים ולעיתים הוא ממשיך את צרכיו בשרותים. אני חוששת שהוא לא מרגיש שהוא צריך ללכת לשרותים. האם יכול להיות שזה אנקופרזיס? או שאולי זה עוד שלב בגמילה איתו שגם ככה קשה? האם לפנות לרופא גסטרואנטרולוג? איזו בדיקות מבצעים?
אני מודה כי אני מודאגת מאוד ולחוצה גם בגלל הגיל שלו וגם כי מופעל עלי לחץ מהגן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה ללא שליטה לילד בן 3.5 - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/10/2013זו תופעה שכיחה בתקופת הגמילה. זה מסתדר עם הזמן. גסטרואנטרולוג לא יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים במעיים חוזרות ונשנותירדן22/10/2013
שלום, בני בן ה3 סובל מאז גיל שנה וחצי מתולעים במעיים בתכיפות של כל חודש. למרות שבאופן קבוע גם בתקופות "שקטות" אנו שומרים על היגיינה, נמנעים מסוכרים, מוסיפים פרוביוטיקה לתזונה ונותנים לו מאכלים עם שום טרי. רופאת הילדים אמרה כי מסוכן לתת ורמוקס בכזו תכיפות והדבר פוגע בגדילה שלו (הוא אכן קטן ומתחת לעקומות). האם קיים טיפול שלא ניסיתי? למה זה חוזר בכזו תכיפות למרות כל הטיפול התומך? האם באמת הורמוקס פוגע בגדילה? אם יש טיפול מתקדם יותר לבעיה שלא עוזבת אז בבקשה תפנו אותי כי הוא מאוד סובל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים במעיים חוזרות ונשנות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/10/2013מתולעים בדכ לא סובלים. פרט לגרד בפי הטבעת אין סבל אחר. הטיפול היחיד בארץ הוא ורמוקס. רצוי לא לתת פעמים חוזרות. לתזונה אין קשר לתולעים . ההיגיינה היא המונעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בפי הטבעתאנונימית21/10/2013
לביתי בת ה - 15 ביום שישי היתה צואה חומה אבל ברגע שנחתה על האסלה היתה מלווה בהילה של דם מסביב . ביום שבת לא היה כלום, ואתמול בערב שוב. בלילה היא אמרה שמאוד שורף לה בפי הטבעת ובתוכו.
דיברתי עם הרופא ילדים מיד הוא קבע שמדובר בדק בפי הטבעת ונתן לי טריאטלון.
מה עושה המשחה הזאת ? האם זה משהו פנימי יותר ?
אמר לי שצריך להחדיר קצת עם כרית האצבע לפנים ? האם זה יפתור לתמיד את הבעיה.
יש לציין שהצואה לא היתה קשה.
תודה לכם על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בפי הטבעת - תגובה
ד''ר בתיה וייס21/10/2013קביעה של סדק נעשית בבדיקה פיזיקלית ולא טלפונית. במידה ואכן זו הבעייה יכולה להפתר עם טיפול מקומי וריכוך הצואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אמא22/10/2013האם המשחה הזאת יכולה לפתור את הבעייה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש וחצי התחיל להקיאזהר17/10/2013
שלום רב,
בני בן חודש וחצי החל בימים האחרונים להקיא פעם ביום (לפעמיים שעתיים אחרי ההאכלה). מגיל שלושה שבועות התחלתי לתת לו תמ"ל בנוסף להנקה ובאחרונה אני מניקה רק פעם ביום.
מדובר בתינוק נינוח שלא הקיא ולא פלט עד כה.
יש לציין כי לפני חודש התחיל לסבול מגזים ועל מנת להקל עליו החלפתי לו כמה פעמים את סוג התמ"ל לתמ"ל מיוחד להקלה על גזים. משום שהתמ"ל המיוחד לא עזר וכאשר ראיתי שגם מתקשה לתת צואה (ונותן צואה פעם ביומיים) חזרתי לתת לו בימים האחרונים סימילאק רגיל.
על רקע שינויי ההאכלה המרובים והמיותרים שהעברתי לצערי את התינוק שלי ועקב ההקאות היינו היום אצל הרופאה שבדקה אותו היא אמרה שייתכן שבגלל שעלה במשקל בחודש האחרון בקילו שלוש מאות בערך - אולי מדובר בהאכלת יתר.
יצוין כי עד לא מזמן לא אכל יותר מ 60 מ"ל כל שעתיים וחצי שלוש ורק באחרונה החל לדרוש לאכול יותר ואוכל 100- 120 מ"ל בכל ארוחה.
שאלתי היא: האם מעבר להמלצה למעקב אחר המשקל ותדירות וכמות הקאות אין צורך בבירור נוסף כלשהו ?
אודה לתשובתכם, זהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש וחצי התחיל להקיא - תגובה
פרופ` יורם בוינובר20/10/2013רצוי מעקב רופא מטפל. הפחתת כמות האוכל. כמויות קטנות במספר רב יותר של ארוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקסיקל פורטה חצי מנהאסף07/10/2013
שלום,
בני בן 4 נולד עם איטמות פי הטבעת וסובל מעצירות כרונית.
עד היום מטופל בנורמלקס וזה לא ממש עוזר כיוון שיש יציאות מרובות (לפעמים גם 5 פעמים בשעה), כלומר אין התרוקנות מלאה.
הוצא לנו לאחרונה לנסות לקסדין שימריץ את המערכת ולא רק ירכך את הצואה.
ניסינו כמה ימים והכדור היה חזק מדי. גורם לשלשול חריף + נזילות למשך 4 שעות שגם צורבות. נאמר לי שאי אפשר לקחת חצי מנה כיוון שהכדור אמור להתפרק רק במעי, לכן הפסקנו עם זה ואנחנו מחפשים אלטרנטיבות.
שמעתי המלצות על לקסיקל פורטה שמבוסס על סנה והשאלה שלי האם אפשר לקחת חצי מנה של לקסיקל, כי אני יוצא מנקודת הנחה שיכול להיות כדור שלם יכול להיות חזק מדי. מה גם שהכדור די גדול ואני מאמין שיהיה קשה לבני לבלוע אותו בבת אחת.
תודה,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקסיקל פורטה חצי מנה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר20/10/2013שימוש כרוני עם לקסדין או לקסיקל לא מומלץ. ניתן לתת לסירוגין ולא קבוע. מאחר ומדובר בחלק של טבליה לסופרפארם שרות רוקחות שמכין סירופים. שמן פרפין יכול להוות תחליף. יעוץ כירורגי ומעקב שכזה רצוי מאחר והבעיה בעיקרה אנטומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותארז07/10/2013
שלום רב בתי בת השמונה כבר סובלת חודש מבחילות זה התחיל במשך כול היום ועכשיו רק בלילה קיבלה אומפרדקס שבוע וזה לא עזר בדיקות דם יצא בסדר מה
עושים תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר20/10/2013בעיקר ממתינים. במרבית המקרים התופעה חולפת עצמונית. רצוי למנוע אכילת יתר , אכילת מזון עם מטען קלורי רב כמו מזון שמן ומטוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס קשהאלה04/10/2013
יש לנו תינוקת בת 5 חודשים שסובלת מרפלוקס
שוקלת 6.5 קילו
הרפלוקס שלה ממש קשה, היא סבלה מכל תופעות הלוואי ובכתה במשך רוב היממה עד שעלינו על דרך המלך- טיפול בלוסק+אינפמיל והיא נרגעה ונהייתה ילדה מדהימה.
בשבועיים האחרונים יש החמרה קשה ברפלוקס, היא אוכלת ממש מעט, עצבנית מאוד והכי מפחיד- פולטת דם לא כל ארוחה, אבל בערב בעת הארוחה האחרונה( 3 ימים רצוף כבר כאשר היום היה המצב החמור ביותר שכלל די הרבה דם).
אנחנו הגברנו את המינון של הלוסק מ5 מ"ג ל8 מ"ג וזה היום הרביעי שהיא מקבלת את המינון החדש.
אני מבינה שהשיפור לא מיידי, אך אני מתארת לעצמי שלא אמורה להיות החמרה? האם זה תקין שיש החמרה בפליטות הדם למרות שהיא מקבלת כבר מינון מתאים של לוסק? האם מומלצת בדיקת גסטרוסקופיה במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס קשה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר20/10/2013שמרי על כמויות אוכל לא מוגזמות. המשך הקאה עם דם יחייב גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליים דחוףסיגלית02/10/2013
שלום וברכה בתי בת 11 חודש מיום שני היא עושה שלוש פעמים ביום שלשול אם ריר והיה חום ליום אחד הלכתי לרופאה והיא אמרה שזה וירוס כמה זמן יכול להיות וירוס כזה מה לעשות אל מנת להקל אל השלשולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשוליים דחוף - תגובה
פרופ` יורם בוינובר02/10/2013השלשול בדכ חולף מעצמו לאחר מחלה. רצוי למנוע מיצים וכמות יתר של שתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 סובלת כאבים ביציאותדנה ד.01/10/2013
שלום,
בתי בת 4, בריאה בסה"כ, סובלת מכאבים קשים בזמן היציאות.
מלידתה הצואה שלה הייתה קשה אבל נראה כי פחות או יותר סביב גיל 2.5/3 זה החמיר עד שבשלב מסוים ממש ירד לה דם כשסופ סוף יצא לה הקקי.
ביקרנו אצל גסטרואנרולוג ששלל כל מחלה שהיא אך המליץ על נורמלקס. הוספנו לה נורמלקס למשקה - 8 ממ ולאחר שלושה חודשים הורדנו המינון ל- 4 מ"מ. בתקופה הזו היה שיפור, הצואה נהייתה רכה יותר והיציאות היו פעם ביום (במקום פעם בשלושה/ארבעה ימים). לפני כחודשיים התחלנו להוריד את המינון של הנורמלקס- פעם ביומיים/שלושה ואז החלו שוב הבעיות.
החזרנו את הנורמלקס לפני כשלושה ימים אבל המצב כיום עומד על כך שהיא לא רוצה לעשות קקי כי כואב לה (אך עדיין עושה פעם ביומיים בערך) והיא מתאפקת לפיפי כי היא מפחדת שיצא לה קקי ומתלוננת לעיתים על כאבי בטן. היא מרטיבה במיטה כל יום (כיוון שמתאפקת) וממעיטה בשתייה (והיא הייתה שותה המון מים).
אני רוצה לדעת איך עלי לפתור את הבעיה-האם זה משהו רגשי או פיזיולוגי ולמי עלינו לפנות. אני ממש מתוסכלת כי כואב לה ויש רגרסיה גדולה בגמילה מפיפי בלילות ומקקי שלפעמים עושה בתחתונים מחשש לכאבים.
אשמח לתגובה מהירה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 סובלת כאבים ביציאות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר02/10/2013נסי טיפול בשמן פרפין ל1-2 שבועות. כף עד שתיים ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא טיפול נקודתי?
דנה ד.03/10/2013העצירויות שלה קיימות כל פעם כשמפסיקים את הנורמלקס. שמן פרפין למשך שבועיים הוא טיפול נקודתי, לא?
מהניסיון הארוך שלנו אני חושבת שהבעיה היא עמוקה יותר.
אנא תגובתך, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאסיגלית30/09/2013
שלום ביצי בת 11 חודש אתמול עשתה 7 פעמים צואה רגילה אם ריר היום בבוקר שלשול פעם אחד בבוקר וחום 38.8 האים זה וירוס של המעיים ומה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא - תגובה
ד''ר בתיה וייס01/10/2013פני לרופא הילךדים. קרוב לודאי וירוס/זיהום מעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון צליאק בילדיםרות29/09/2013
לבן שלי, בן שלוש וחצי התגלה בבדיקת דם בבירור אנמיה: TRANSGLUTAMINASE IGA AB =90
קבענו תור לגסטורולוג ילדים, הבעיה היא שצריך לחכות הרבה זמן..
השאלה שלי היא האם בדיקה זו היא מאוד ספציפית לצליאק או שיתכןעוד מצבים בהם רמת הנוגדנים עולה? (היה לו עד לפני חודש הליקובקטר פילורי ולפני כחצי שנה זיהום בgiardia lambila"
ברור לי שהאבחנה הסופית נקבעת עך פי הביופסיה,אך בגלל החששות שלי כרגע רציתי לדעת האם רוב הסיכויים שמדובר בצליאק או שאני יכולה עוד לקוות שיתכן שזה לא זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון צליאק בילדים - תגובה
ד''ר בתיה וייס01/10/2013יכולה להיות חיובית גם עם ג'יארדיה ובעיות מעי אחרות. דרושה ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחודשיים שאולי בלענועה28/09/2013
שלום רב,
בני בו השנה וחודשיים שיחק תוך כדי אוכל ויכול להיות שבלע לוחית מפלסטיק המשמשת למשחק, צורת הלוחית : בצורת ריבוע כ 2 ס"מ על 2 ס"מ ועובי של כ 3 מ"מ, מאז הוא אכל דייסה יוגורט שתה מים אכל חטיף תינוקות טיבעונים ושיחק.
האם יש חשש כי למרות שאינו מגלה סימנים מיוחדים הלוחית תקועה לו, ובהנחה שאולי הוא כן בלע את הלוחית האם היא יכולה לצאת בקקי בלי בעיה?
בברכה ותודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה וחודשיים שאולי בלע - תגובה
ד''ר בתיה וייס01/10/2013גודל הגוף הזר גבולי. פני ליעוץ רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור...מירי28/09/2013
שלום ד"ר,
בני בן 12 סובל מגזים במיוחד בשעות הלילה מה שמאוד מטריד אותו השאלה שלי היא:
האם זה נובע מתזונה לא נכונה (למרות שהוא וביתי אוכלים כמעט אותו הדבר והיא לא סובלת מזה).
ולידע כללי האם גזים זאת בעיה ברמה הרפואית?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור... - תגובה
ד''ר בתיה וייס01/10/2013גזים הם תסמין בלתי ספציפי. כדאי שיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)