מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- כאבי בטן והקאותפנינה29/07/2012
שלום רב. ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים. מזה פרק זמן די ארוך היא סובלת מידי פעם מ"וירוס הקאות" בדרך כלל ללא שלשולים. בעבר היה מדובר בכמה ימים של הקאות. כיום זה חולף בד"כ תוך 24-48 שעות.
אני לא יודעת למה לקשר את זה: חשבנו שזה מהבריכה והפסקנו ללכת. חשבנו שזה כתוצאה מהעובדה שיש לה אסטמת ילדים והשיעול גרם לה להקיא אך גם כשהיא מטופלת בפלקסוטייד כבר חודש זה שוב קרה.חשבנו שזה מהגמילה כי בהתחלה היא פיתחה עצירות וחששה לעשות קקי והתלוננה על כאבי בטן אך עברו כבר כמה חודשים מאז.
בעבר התדירות היתה אחת לחודש-חודשיים אך בחודש הנוכחי זה קרה כבר 3 פעמים שמדובר בד"כ ביום ראשון. היא מתלוננת על כאבי בטן ומקיאה. אחר כך מתעייפת וישנה.
היא מקבלת פרוביוטיקה כבר חודש בהמלצת תזונאי מתחום הרפואה הסינית.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי
פנינה02/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן והקאות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר06/08/2012היא צריכה השגחת רופא מטפל. לא ממליץ על תרופות לא קונבנציונליות ולא סיניות. שיעול יכול לגרום להקאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות
פנינה06/08/2012היינו אצל גסטרולוג ילדים והוא אמר לעקוב ולבוא עוד 3 חודשים. היום היא שוב הגיעה קווצ'ית מהגן ו2 דקות אחרי שהיא אכלה ארוחת ערב היא הקיאה. מנסיוני כל פעם שהיא ככה היא מקיאה אולי עדיף לא לתת אוכל במצב כזה אבל מדוע התדירות החודש היא אחת לשבוע? האם וירוס יכול להישאר בגוף כל כך הרבה זמן? איך מאבחנים את זה? לא כדאי לקחת פורמולה של מטפל מתחום הרפואה הסינית? מה לגבי לקיחת פרוביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון ומתן צואהיעל27/07/2012
שלום,
ביתי בת ה 4 מתלוננת כבר מספר חודשים על כאבי גב תחתון.
לפני כחודש הכאב נעלם וכעת הוא מתמקד בעיקר רק בעת עשיית צואה.
הילדה עברה בירור רפואי מקיף- בדיקות דם,צילום, אולטראסאונד בטן עליונה וכליות ואף MRI של הגב והכל יצא תקין, תודה לאל.
כיום עדיין כאבי גב כשיש לה צואה, לפני שעושה, בעת עשיית צואה( מבקשת שאחבק אותה מאחור ואפעיל לחץ על הגב בעת שעושה את הצואה) ועד שלא מסיימת לתת צואה, רק אז הכאב נעלם.
אני פחדתי שאולי מדובר במשהו במעיים, חלילה, משהו חמור-רופאת הילדים הרגיעה אותי שלמרות שאולטראסאונד בטן עליונה לא דוגם מעיים, הוא היה מראה ב 100% אם היה שם משהו חמור כגון גידול חלילה. היא אמרה שאם היה אז היו רואים ושניתן להרגע.
האומנם? למה שילדה כל כך תסבול כשעושה קקי?
היה לה פעם אחת טיפה דם בצואה, בניגוב.יש לה צואה קשה ובתקופה האחרונה מקבלת פגלקס לריכוך צואה שלא כל כך עובד, עדיין מתאמצת לעשות( למרות שפחות).
מה עושים? אודה לעזרתכם,
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון ומתן צואה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר29/07/2012ממליץ המשך פגלקס. כאב של עצירות יכול להקרין לגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסס פריאנלאידנה27/07/2012
שלום,
בני בן 3 חודשים וכ3 שבועות לאחר הלידה הופיע אבסס פריאנאלי שהולך וחוזר. כל פעם אנו מחסלים אותו באנטיביוטיקה ואז חוזר
האם יכול להיגרם כתוצאה ממחלה בדרכי העיכול, אם כן, אילו בדיקות צריך לעשות, מה יכול להיות ???
אציין כי אנו מטופלים אצל כירורג ילדים ועד כה הגישה היא פשוט לפתור את הבעיה כל פעם באנטיביוטיקה בתקווה שלאחר גיל שנתיים יסתדר לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבסס פריאנלאי - תגובה
פרופ` יורם בוינובר27/07/2012במידה והתינוק אינו מראה סימני מחלה אחרים בגיל זה בדכ אבצס שאינו קשור במחלה אחרת. הטיפול הוא אנטביוטיקה או פתיחה כירורגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 משלשל ואנחנו ממש בלחץ!!!אמא מוטרדת26/07/2012
שלום רב. בני בן 6, משלשל מעל חודשיים, 5-6 פעמים ביום. ירד כבר כ-3 ק"ג. בדיקת צואה נמצאה תקינה (חזרנו עליה 3 פעמים). בדיקת שתן נמצאה תקינה. אולטראסאונד כליות ובטן נמצא תקין. בבדיקת דם: לא נמצא צליאק. נמצאה אנמיה (10.1) כנראה בגלל השילשול הממושך. ESR 1 hour נמצא גבוה - 46. platelets גם גבוה - 631. אחוז מונוציטים מעט גבוה - 15.2. אנחנו ממתינים לברור גסטרו אבל בינתיים אנחנו ממש ממש בלחץ. התחלנו אתמול סירופ פלנג'יל (אולי אני טועה בשם, סירופ נגד טפילי מעיים) אך בינתיים, 24 שעות אחרי, אין שינוי. מה יכולה להיות הסיבה? מה האפשרויות? האם יש סיבה להיסטריה שלנו? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 משלשל ואנחנו ממש בלחץ!!! - תגובה
ד''ר בתיה וייס26/07/201224 שעות אינן מספיקות לראות אם פלג'יל עוזר. שלשולים עם אנמיה ועלייה בשקיעת דם יכולים להצביע על מחלת מעי דלקתית או זיהום מתמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק משלשל ומידי פעם מקיאנורית25/07/2012
נכדי בן 7 שבועות, בתחילה ינק אך בהעדר חלב החל לקבל סימילאק+. בדיל 3 שבועות החלו תופעות של שילשולים סמוך לאכילה ואפילו בזמן האכילה ובנוסף לכך גם הקאות. נבדר במיון לא נמצאו סימני התייבשות הוצאה פורמולה ללא לקטוז. הרופא אמר שלדעתו וירוס נעשו גם פעמיים בדיקות מעבדה ותרבית שנמצאו שליליות. ההקאות פסקו אולם הקיבה כ-3 פעמים ביום שילשול בליווי חומר צמידי הנראה כמו ליחה. החל מאתמול שב להקיא מידי פעם.אודה להתייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק משלשל ומידי פעם מקיא - תגובה
ד''ר בתיה וייס26/07/2012יתכן ומדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה. ממליצה לנסות פורמולה היפואלאגנית כגון נןטרמיגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מקיאה ללא מחלהשירן25/07/2012
היי,
הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים אוטוטו (אחת מתאומות) בחודשיים האחרונים קרה לה כ4-5 פעמים מקרי הקאות שהחלו בלילה.
הכול התחיל או באמצע השינה בלילה או החל משעות הבוקר המוקדמות ונמשך בין יום ליומיים.
בכל המקרים הנ"ל היא לא שילשלה ללא חום וללא סימנים של וירוס.
המשיכה להתנהג כרגיל, לאכול, לשחק, לחייך הכול רגיל.
אשמח לדעת מה יכול להיות הסיבה לזה?
היא לא שוקלת הרבה, ולא עולה הרבה במשקל- 9.1 ק"ג על 73 ס"מ בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת מקיאה ללא מחלה - תגובה
ד''ר בתיה וייס26/07/2012הקאות יכולות לנבוע מסיבות של מערכת העיכול וגם סיבות מחוצה לה. כדאי לבדוק בדיקת שתן ובדיקות דם כולל סרולוגיה לצליאק. במידה והכל תקין והבעייה נמשכת פנו לגסטוראנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהזיווה25/07/2012
שלום לבתי בת ה11 וחצי
גיליתי שיש לפני שבועיים דם בצואה והיא אמרה לי שהיא הרגישה כאב עז בזמן הוצאת הצואה ולא ראיתי זאת יותר אך אתמול גילית שחזר לה שוב והרגישה גם כאב אבל פחות חריף [היא נורא נבהלה ונלחצה] מה לעשות והאם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח שתענו לי כמה שיותר מהר!
זיווה26/07/2012בתי נורא מודאגת ולחוצה בלשון המעטה מזאת וגם אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתתחננת שתענו לי דחוף!!!!!!!!!!
זיווה26/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה - תגובה
ד''ר בתיה וייס26/07/2012לרב הדבר נובע מצואה קשה ופיסורה בפי הטבעת (סדק). רופא הילדים יכול לאבחן זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אחר כך הרגישה גם גזים
זיווה26/07/2012אחר כך הרגישה גם גזים וכאב בבטן התחתונה יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צורך לחשוש ממחלות נוראיות??
זיווה27/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר27/07/2012אין סיבה לדאגה. הסיבות השכיחות הן סדק או גלע בפי הטבעת. במידה והדמם מתמיד יש לבצע בדיקה אנדוסקופית לשלילת פוליפ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הצלתם אותי
זיווה27/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר29/07/2012זה יכול לרמוז על סדק או גלע בפי הטבעת. רצוי להראות לרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לאיתור צליאקהדר24/07/2012
שלום,
לצורך בירור אי ספיגה של ברזל שמלווה בהאטה בגדילה עשינו בדיקה לאיתור צליאק.
תוצאות הבדיקה:
DEAM.GLIADIN.PEPT
40 חיובי
TRANSGLUTAMINASE_IgA
0.2 שלילי
ENDOMYSIAL Ab
שלילי
הראשונה יצאה חיובית והשתיים האחרות שליליות.
מה זה אומר? האם זה מחשיד לצליאק?
תודה
[כמובן שגם קבענו תור לגסטרו ילדים, אני מחפשת תשובה מהירה כרגע...]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי...
הדר26/07/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם לאיתור צליאק - תגובה
ד''ר בתיה וייס02/08/2012הסבירות לצליאק יותר נמוכה כאשר 2 הבדיקות הנ"ל שליליות. צריך להתחשב בקליניקה והבדיקות יחד לאור טווח רחב מאוד של ביטוי המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיביוטיקהרות23/07/2012
ברצוני לקבל מידע על האקטיביוטיקה ליידי פלוס והאם כשדאי לתת לילדה בת 6 אשר חולה בקוליטיס. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיביוטיקה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר24/07/2012אין לי כל ניסיון עם התכשיר. עם זאת לא רואה סיבה לפסול אותו. האם יעשה משהו טוב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת עיכולחני23/07/2012
כמה זמן לוקח לאוכל להתעכל?
מדובר על ילדונת בת כמעט חמש.
שואלת בצורה אחרת כי דילגתם על השאלה שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת עיכול - תגובה
פרופ` יורם בוינובר24/07/2012אין זמן מדויק. כל אחד מאבות המזון מתעכל ונספג בקצב שונה. מדובר בדכ בשעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות של יונקנועה19/07/2012
שלום,
בני בן חודש ויונק בלבד. לאחרונה סובל מכאבי בטן. ביומיים האחרונים היציאות שלו השתנו. הצבע והריח רגילים כפי שהיו בהתחלה, אך נראה שהיציאות נוזליות יותר ונעדרות הגרגירים האופייניים שהיו עד כה, לחלוטין. אין ריבוי יציאות, יש 1-2 ליום, אך אני לא יודעת אם אלו יציאות תקינות או שלשול. התנהגותו הכללית לא השתנה ואם כבר הוא קצת נינוח יותר.
האם יש מקום לפנות לייעוץ או שזהו מצב תקין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות של יונק - תגובה
פרופ` יורם בוינובר24/07/2012לא רואה סיבה להתיעצות בשלב זה. הצואה משתנה מדי פעם ואם התינוק מתפתח ואינו מראה סימני מחלה אין סיבה לחקור הצואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים חמורים אצל יונק בן חודשנועה18/07/2012
שלום לדוקטור,
בני בן חודש, יונק בלבד. מזה שבוע וחצי חסר שקט מסביב לשעון עקב גזים, יקיצות מרובות, התפתלויות, צרחות וכו'.
בדיקת רופא שללה סיבות אחרות, וגם יועצת ההנקה התרשמה שמדובר בגזים בלבד. מצידי הפסקתי לחלוטין צריכת מוצרי חלב כבר ב-4 יממות, אך ללא הועיל.
ראוי לציין כי בני הבכור סבל הן מרגישות לחלבון פרה וקיבל נוטרמיגן, והן מריפלוקס שקט.
לכן, שתי שאלות בנוגע לדרך להקל על בני.
1- האם מותרות מיני תרופות סבתא- טפטוף חליטת גרעיני קימל / שומר ביתית, במינון מאוד נמוך?
2- האם פרוביוטיקה יכולה לעזור? זכורה לי לטובה "ביו גאיה" עם בני הבכור אך בגיל מבוגר יותר.
בתודה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים חמורים אצל יונק בן חודש - תגובה
פרופ` יורם בוינובר18/07/2012לא ממליץ על כל תכשיר מאחר וכולם עם יעילות שנתונה בספק רב. לא רואה סיבה להמלצות על התזונה שלך. רצוי להשתדל לא להאביס התינוק. התופעה תסתדר עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהלרה18/07/2012
שלום רב,
אני כותבת לכם הודעה בכתבתי בפורום של רפואה תינוקות...
הבת שלי בת 9 חודשים. התפתחות תקינה, בריאה חוץ מקצת נזלת, ולפעמים שלשולים שנדבקת בגן...
לפני כמה שבועות ראינו שהיא לועסת משהו, והיה לה בפה גוף זר כמו סחוס (לבן וקשה בלי ריח, בגודל מלבני של כסנטימטר אחד), לא יתייחסנו לזה אבל התופעה חזר לאחר שבוע ובדיוק היינו אצל אף אוזן גרון שאלנו אותו, אמר שזה לא בתחום שלו אבל אולי כדי לשמור את החתיכה ולבקש הפניה למעבדה, ביום שישי האחרון קרה עוד פעם, שמרנו את החתיכה, הרופא ילדים נתן לנו הפניה למעבדה בשאלה "האם זה לא דובר בפרזיט", כי לא ידע איך לשלוח את הבקשה. טרם קיבלנו את התשובות, אבל אני חושבת שלא ביקשנו נכון את הבדיקה...
אני רוצה לציין שהחתיכה לא הופיעה מייד אחרי האוכל... והיא גם אוכלת טחום כך שחתיכה כזאת ניתן לראות...
אם זה קורה עוד פעם, לאיזה בדיקה אפשר לקחת?
האם זה משהו ידוע שקורה???
אני קצת מוטרדת (ילדה ראשונה :-) ) סליחה על הסיפור הארוך
תודה רבה ויום טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר18/07/2012פרט למעבדה או רופא מטפל לא רואה סיבה להיות מוטרד במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת מסטיקיםדלית15/07/2012
הילדה שלי כמעט בת 5 עוד חודשיים התחליה ללעוס מסטיקים מדי פעם בולעת אותם ברוב המקרים אנו מזכירה לה להוציא האם יש איזה סכנה האם המסטיק יוצא בצואה או נתקע שם
מחבה לתשובה אמא לחוצה
האם יש סכנה לחסימת מעיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
דלית15/07/2012כרגע היציאות שלה סדירות וכמובן כמובן שאני יותר לא מתכוונת לה מסטקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשלולים ואנטיביוטיקהמודאגת14/07/2012
בהיסטוריה של ביתי, שישלולים במשך חודשיים שלושה בשל נטילת מוקסיפן.
היום היא בת שנה ושלושה חודישם
בחדר מיון ביקשו לתת לה אנטיביוטיקה לצורך מניעה (בעקבות חתך בשפה)
ביקתשי לא לתת פניצילין לאור התגובה החמורה בעבר
הזיהומולוגית נתנה לנו רספרים בשילוב עם פלגיל למשך 3 ימים
במהלך נטיל התרופות לא היתה כל תופעת לוואי
עם סיום נטילת התרופות החל שינוי במצב הצואה והיא הפכה רכה, והיום כ- 4-5 ימים לאחר סיום האנטיביוטיקה
נצפו שלשולים ממש
יכולה להיות מתקפה של 2-3 יצאות בשעה שעה וחצי ואז הפסקה של כמה שעות טובות ושוב מתקפה
בדר"כ בשעות הלילה אין שלשולים כלל
בקיצור -
האם יש להניח שהשלשול הוא תופעת לוואי של האנטיביוטיקה
אם כן מה לעשות (הפרוביוטיקה לא עוזרת בשלב זה)
אם לא- מהניתן להניח שהסיבה לתופעה
הרופאה אמרה וירוס ולא מצאה לנכון לשלול לתרבית באשר לא היה חום
חוששת להיכנס שוב ללופ של כמה חודשים של שילשולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשלולים ואנטיביוטיקה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר15/07/2012במידה והשלשול לא רציני ניתן להמתין ולא לתת כל תרופה. בדכ התרופות שציינת לא גורמות לשלשול , אך לא ניתן לשלול זאת בצורה מוחלטת. נסי פרוביוטיקה אחרת - ביוגאיה או אחרת. רצוי לא להעמיס ביתר בשתיה. כלכלה לכייון הסמיך מוצק. בלי מיצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול
מודאגת15/07/2012תודה על תשובתך המהירה
היא לוקחת כבר ביוגאיה
להחליף אותה?
אני ממש חוששת שאנו נכנסים שוב לסיפור הקודם שגרם לירידה במשקל וירדה בהמוגלובין
השילשולים ממשיכים
בעיקר בבוקר 2-3 פעמים
ויציאה נוספת אחה"צ
האם מינון מוגבר של ביוגאיה יעזור?
יש עוד משהו לעשות -שכן היא בכלכלה שך שלשלול (מרק עוף, אורז , בננה תפוח והרופאה אמרה לתת תמ"ל נטול לקטוז)
אני ממש במצוקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול - תגובה
פרופ` יורם בוינובר24/07/2012דיאטנית ואו מתן קצר של שילוב קל בטן ופלגיל - ניתן לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בוינובר - תודה רבה !
מודאגת25/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בוינובר אודה להתייחסותך
מודאגת19/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מודאגת19/07/2012מאוד אשמח להתייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)