מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- תולעיםנועה09/07/2012
שלום, הבת שלי הייתה אתמול בבריכה בייתית עם ילדים שמסתבר שיש להם תולעי מעיים. הם קטנים ורחצו בבריכה ערומים. המים מטופלים בכלור ומסנן מים. האם יש סיכוי שהבת שלי או כל אדם אחר שרחץ בבריכה ידבק בתולעים? האם הכלור הורג אותם? אני יודעת שההדבקה נעשית אם בולעים ביצים ואני מניחה שהבת שלי בלעה מים... האם כדאי להקדים תרופה למכה או לחכות ולראות אם יש סימפטומים?
תודה רבה...
(מודאגת וקצת נגעלת :-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר12/07/2012הסבירות של הדבקה בתולעים בבריכה נמוך ביותר. גם אם שתתה מים לא הייתי מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ואבנים בכיס המרה אצל תינוקפיצית01/07/2012
שלום,
הבת שלי בת חודש וחצי. אפשר לומר שמאז הלידה סובלת מגזים, וכאבי בטן.
היא לא שקטה, מתפתלת הרבה ומתכווצת, מקמרת את הגב, הבטן שלה קשה, בועטת ברגליים, מתקשה לישון, וכאשר ישנה לפרקי זמן קצרים מאוד. סובלת מזה כל היום וכל הלילה. ניסינו מטרנה, סימילאק, לא עזר. בסימילאק התופעה יותר הוחרפה עד שהייתה צורחת מכל גזים כשיצאו לה. עברנו לאופטימיל בהמלצת רופא. אך היא החלה לפלוט הרבה, שעה בערך אחרי כל ארוחה. עברנו לסימילאק ג'נטל ללא לקטוז. כבר כמה ימים עם הג'נטל ללא הטבה במצב.
לציין כי עוד כשהייתי בהריון אובחנו אבנים בכיס המרה של התינוקת במהלך אולטראסאונד בשבוע 36 לערך. ממצא שנבדק שוב לאחר הלידה בבי"ח. ואכן ישנם מספר אבנים קטנות בכיס המרה שלה.
רציתי לשאול -
1.האם יכול להיות שיש לה את התסמינים האלה בגלל האבנים? (עוד שבוע יש לנו תור לאולטראסאונד לבדוק אם האבנים יצאו.)
2. איך ניתן לעזור לתינוקת, היא סובלת ואנחנו יחד עימה.אולי זו רגישות לחלב פרה? באיזה תחליף חלב להשתמש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה ללא לקטוז- אם מדובר בקוליק קש
עוד אמא02/07/2012אצלנו היא חוללה פלאים, אלא אם מדובר בבעיה רפואית אחרת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן ואבנים בכיס המרה אצל תינוק - תגובה
פרופ` יורם בוינובר04/07/2012התופעה שכיחה ואין לה פיתרון מוצלח פרט לזמן. לדעתי במידה ואין הפרעה בתפקודי כבד לאבנים אין קשר עם התסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסתמר26/06/2012
שלום רב
יש לי תינוקת בת חודשיים עם רפלוקס
היא צורכת לי כמעט בכל ארוחה, ולוקח לה זמן להרגע ורק אחרי שהיא נרגעת היא שוב חוזרת לאכול.אבל הכמות שהיא אוכלת ממש קטנה בסביבות ה--100-80 . היא שוקלת 5.7
הרופא שלי המליצה לעבור לתחליף ניאוקייט, לעומת זאת התייצתי עם עוד רופאה והיא אמרה לי לתת לה זאנטק.
הרופא שלי אמרה לי שבשביל זאנטק היא צריכה לעשות אקג. ונותנים את זה לילדים רק שלא עולים במשקל.
שאלתי היא מה עדיף ניאוקייט או זאנטק?
ומה המינון המתאים לזאנטק לתינוקת ששוקלת 5.7 בת חודשיים. האם לתת לפני הארוחה או אחרי.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פליטות בשכיבה על הבטןשרון25/06/2012
שלום,
הבת שלי בת 6.5 חודשים.
שמתי לב שבזמן האחרון (שבועיים אחרונים) היא פולטת כאשר היא שוכבת על הבטן (רק בשכיבה על הבטן), גם שעתיים אחרי ארוחה, וכמעט אחרי כל ארוחת חלב (לא קורה אחרי ארוחת מוצקים).
אציין כי לפני שבועיים (בערך בזמן שהחלו הפליטות) עברנו מסימילאק למטרנה בשל עצירויות אך גם שבשבועיים האחרונים היא הרבה יותר פעילה מבעבר היות והחלה להתהפך מבטן לגב ומהגב לבטן (בעבר היינו משאירים אותה על הגב כחצי שעה-שעה אחרי ארוחה וכעת היא מתהפכת בעצמה ישר אחרי שאני משכיבה אותה. אני משכיבה אותה כמובן אחרי שעושה גרפעס).
מה יכולה להיות הסיבה?
כאמור - השינויים שקרו במקביל לפליטות - התחלת מוצקים, מעבר מסימילאק למטרנה ופעילות מרובה.
תודה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות בשכיבה על הבטן - תגובה
ד''ר בתיה וייס01/07/2012אין לדבר משמעות , התופעה תחלף עם הגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס- תינוקת בת חודשייםתמר24/06/2012
יש לי תינוקת בת חודשיים סובלת מפליטות מרובות הגורמות לה לצרבת חזקה .
היאע ממש מתקשה לאכול , וכול אכילה מלווה בבכי וכאבים.
בנוסף היא סובלת מגזים בצורה קשה וחומרה .
עברתי ליומיים לאינפמיל ועקב עצירות הרופא אמר לי לחזור לסימלק היום היא ניזונה מסימלק גנטל ומהנקה.
אך הפילטות והבכי עדיין נמשך .
מה אני יכולה לעשות בעניין ?
ושאלה נוספת - האם סימילק גנטל נטול לקטוז הוא מסוכן לתינוקת?
האם כדי לעבור לתחליף אחר אם כן לאיזה ?
בתודה מראש רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא מסוכן
עוד אמא25/06/2012אני נתתי מטרנה ללא לקטוז לקטן שלי והיא חוללה פלאים בתקופת הקוליק. מאוד הקלה עליו. ממליצה בחום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס- תינוקת בת חודשיים - תגובה
ד''ר בתיה וייס01/07/2012פני לגסטרואנטרולוג ילדים. לעתים יש צורך בטיפול תרופתי . אין סכנה בפורמולה ללא לקטוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MAALOX לתינוקת בת חודשייםליאת24/06/2012
שלום רב,
בתי בת חודשיים סובלת מצרבות ופליטות אוכל מעוכל.
הרופא נתן טיפול ב MAALOX, האם זו תרופה מקובלת לבעיה זו אצל תינוקות בגיל שלה או שעדיף טיפול בזנטק או תרופה אחרת?
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MAALOX לתינוקת בת חודשיים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר04/07/2012אפשר לטפל במלוקס . ניתן גם לנסות גויסקון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות וצרבות אצל תינוקת בת חודשייםליאת24/06/2012
שלום
בתי בת חודשיים.
ניזונה בחודש הראשון מהנקה+מטרנה ועברה לאינפמיל AR עקב פליטות מרובות. עם אינפמיל AR בהתחלה היה שיפור ניכר ובשבוע וחצי האחרון התחילה לפלוט גם כאן אוכל מעוכל, אמנם פחות מהמטרנה אבל הבעיה עכשיו שהיא ממש נראית סובלת כשהאוכל עולה כאילו יש לה צרבת, מתפתלת כבר מיד אחרי האכלה.
עכשיו אני מנסה את אופטימיל בהדרגה בתקווה לשיפור.
השאלה שלי אם האם כדאי לי לתת לזמן לעשות את שלו, למרות שהיא סובלת מכיוון שהיא עולה תקין במשקל או שכדאי לערב תרופות כי יש סכנה בגלל הצרבת לבעיות בושט.
אודה לתשובתך.
בברכה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות וצרבות אצל תינוקת בת חודשיים - תגובה
ד''ר בתיה וייס24/06/2012צריך לשקול את התועלת בהתאם לומרת הבעייה ממנה מתרשם הרופא המטפל. לרב במצבים אלה אין צורך בתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול והפרשות דםתמר18/06/2012
שלום,
בני בן 11 חודשים, סובל מזה כשבוע משלשולים. ביומיים האחרונים חלה החרפה - כ5-7 שלשולים ביום, לעיתים ממש מימיים וירוקים, והיום התחיל גם שלשול דמי ובהמשך הפרשות די קטנות של דם (ללא צואה).
נתנו הבוקר דגימת צואה לתרבית אך עדיין אין תשובות.
רופאת הילדים חושדת בדיזינטריה ונתנה אזניל.
חשוב לציין שמצבו הכללי טוב, מצב הרוח מצוין כרגיל ואין (ולא היה) חום.
האם הגיוני שיש זיהום חיידקי ללא חום?
האם האבחנה של הרופאה סבירה?
האם יש אבחנה סבירה אחרת?
תודה רבה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול והפרשות דם - תגובה
פרופ` יורם בוינובר23/06/2012בדיקתת צואה חשובה לשלילת מחולל חיידקי. במידה והתרבית שלילית מדובר כנראה במחלה וירלית והגורם לדמם הוא גרוי באזור החלחולת ו/או פי הטבעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס סמוי ואינפמילאמא17/06/2012
שלום דר'
בני בן 8 שבועות ואוכל אינפמיל מזה שבוע עקב איבחון של ריפלוקס סמוי (ללא פליטות) שהתבטא בשיעול יומי חד פעמי מגיל שבוע שהחמיר ככל שגדל בבכי סביב הארוחות (בוכה ומשתעל) חירחורים רוק אי שקט וגזים. היינו אף במיון ילדים ברמב"ם מכוון שהרופא רצה לשלול אספירציה עקב החירחורים. הריאות נקיות וכניסת אוויר תקינה.
האינפמיל עזר מאוד היציאות תקינות אחת ליום התינוק הפך רגוע יותר וחייכן. אתמול שוב חזר האי שקט והבכי עם השיעול, מעין שיעול רטוב כזה כאילו שיש ליחה. כשהוא לא בוכה הכל רגוע והוא מקסים ועירני. מה הסיבה לשיעול? האם הנסיגה של אתמול היא נורמלית?
אני ממש מודאגת.
שבוע טוב ובריאות לכולנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס סמוי ואינפמיל - תגובה
פרופ` יורם בוינובר23/06/2012ראשית תשימי לב שאינך נותנת מנות מזון מוגזמות. במידה ומקור התלונה רפלוקס ניתן להוסיף לטיפול זנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במע העיכול בן 3 וחצימימול15/06/2012
שלום
בני בן 3 וחצי מזה מספר שבועות מתלונן על כאבים ברם הבטן ממש בחיבור בין בצלעות. הכאבים חולפים אחרי מספר דקות ובד"כ זה קורה סביב האוכל.
בנוסף יש לו תופעה שאחרי מתן של נורופן הוא מתלןנן על כאבים בכל מע העיכול החל מהטוסיק ועד לבטן, ממש צורח ומתפתל מכאבים במשך כחצי שעה אחרי המתן.
כמובן אחרי כארבע פעמים כאלה הבנו שזה תל של הנורופן ומאז הוא מקבל רק אקמול.
האם ייתכן שיש לו כיב קיבה או צרבת?? בנוסף יש ריח לא טוב מהפה
בדיקת צואה להליקובקטר יצאה שלילי. מה דרך הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במע העיכול בן 3 וחצי - תגובה
פרופ` יורם בוינובר23/06/2012ראשית הפסיקי לתת נורופן ואקמול. כאבים סביב האוכל בדכ מקורם בשינוי תנעתיות מע העיכול יתכן אחרי מחלה זיהומית. ניתן לנסות מספר ימים של לוסק או להמתין שהתופעה תחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת וידיאופלור נחוצה?שרון13/06/2012
בתי בת שנה ושבעה חודשים. לאחר מס' אשפוזים בגלל דלקת ריאות, התגלה אצלה בגיל שנה וחודשיים תסנין (צל שחור ) בריאה הימנית, למטה. הגודל והצורה היו זהים, גם בצילום שנלקח אצלה כשהייתה בריאה יחסית. לבתי שיעול מתמשך, גם בזמן אכילה. כיום לוקחת QVR ומצבה טוב יחסית.
כל הבדיקות שכבר בוצעו יצאו תקינות: : FeNO, nasal NO, תבחין זיעה, אימונוגלובלינים כולל תת קבוצות של IGG, אקג.ו- US של מעטפת דופן בית החזה.
לפי הבדיקה האחרונה, US של מעטפת דופן בית החזה –אין עדות לבקע בסרעפת הימנית, תנועתיות הסרעפת תקינה, לא הודגם נוזל פליאורלי וההצלה שהודגמה בצילומי החזה לא זוהתה בבדיקת ה-US. איזור ה-GEJ נראה תקין ללא בקע.
על רקע ממצא זה, האם בדיקת הוידיאופלורוסקופיה נחוצה? האם בדיקת הברונכוסקופיה נחוצה?
באם כן -: שאלותיי:
1. עד כמה בדיקת הוידיאופלורוסקופיה יעילה?
2. הילדה היפוטונית. האם יש לכך קשר? עד כמה שהתרשמתי, אין לה בעיות באכילה.
3. מהי רמת הסיכון הצפויה מהבדיקה? הבנתי שמדובר בקרינה משמעותית.
4. מה בעצם היא אמורה לבדוק?
5. מהי רמת הקושי של הבדיקה? היא כרוכה בכאבים? היא נערכת מוקדם בבוקר. האם לאחריה הילדה תוכל ללכת למעון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקת וידיאופלור נחוצה? - תגובה
פרופ` יורם בוינובר23/06/2012רופא הריאות שלך צריך להחליט האם יש צורך בבדיקות, רצוי תאום בינו וגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים לבן שנתייםטליה13/06/2012
שלום רב,
לבני, בן שנתיים, לפני כחצי שנה הייתה בליטה בפי הטבעת שאובחנה על ידי כירורג ילדים כפוליפ. בניתוח כריתת הפוליפ התברר שמדובר בעצם בטחור. למעשה נצפו טחורים פנימיים גדולים בהיקף האנוס עם צניחה ניכרת של הרירית. הבדיקה הפתולוגית שללה מחלת הירשפרונג. מאז הניתוח ועד לפני שבוע לא נצפו אצלו טחורים חיצוניים כלל, אך במהלך השבוע האחרון כמעט כל יציאה מלווה ביציאה של טחור. הטחור אינו גורם לאי נוחות או כאב. חשוב לציין, שבני מעולם לא סבל מעצירויות או יציאות קשות. כמו כן, התפריט שלו כולל הרבה ירקות, פירות וסיבים.
האם הטחורים של בני יכולים להיות תוצאה של בעיה גסטרולוגית כלשהי? ואם כן מה זה עלול להיות ומה יש לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים לבן שנתיים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר23/06/2012רצוי יעוץ נוסף עם כירורג ילדים ויתכן ותדרש סיגמואידוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות מתמשכת שניםיעל12/06/2012
שלום רב,
בתי בת 6. מגיל חצי שנה (מעת הוספת מוצקים) סובלת מעצירות. לאורך שנים טופלה לסירוגין בשמן פראפין/פגלקס ועכשיו נורמלקס (כפית פעם ביומיים). כל הניסיונות להפסקת נטילת התכשירים הובילו לבריחת צואה. אני מאוד מפחדת מכך שהיא נוטלת את התרופות האלה לאורך זמן כה רב (תמיד בהנחיית מומחה גסטרו). ביקורים אצל נטורופטית, דיאטנית, הומיאופת לא הובילו לשיפור.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות מתמשכת שנים - תגובה
ד''ר בתיה וייס13/06/2012בריחת צואה היא בעייה התנהגותית ומלווה לעתים קרובות בעצירות. יש להתייחס לגורמים נוספים מלבד הטיפול התרופתי. אין סכנה בלקיחת התרופה לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים אצל תינוק בן 11 חודשנ11/06/2012
מה יכולה להיות הסיבה/ות לתולעים אצל תינוק בן 11 חודש, כבעיה חוזרת כל כמה שבועות (זו הפעם השלישית שמתגלה שזה תולעים)?
האם יכול להיות שזה בגלל שמשתמשים באותה שפופרת של משחה לתפרחת חיתולים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים אצל תינוק בן 11 חודש - תגובה
ד''ר בתיה וייס13/06/2012ההדבקה היא מהסביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
נ13/06/2012מה הכוונה "סביבה"? וכיצד ניתן למנוע הישנות של הופעת התולעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם שלישית שמדלגים על שאלתיא11/06/2012
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים. בגיל שנה וחצי החלה לתת יציאות מאד רכות פעם-פעמיים ביום. התופעה נמשכה כ-9 חודשים עד שעברה לתזונה ללא גלוטן (למרות בדיקת צליאק מגיל שנה וחמישה חודשים שהיתה תקינה). מספר ימים אחרי שינוי התזונה חזרה לתת יציאות רגילות ולא קשות אך בממוצע פעם ב-4 ימים. האם זו תופעה נורמלית ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם שלישית שמדלגים על שאלתי - תגובה
פרופ` יורם בוינובר23/06/2012הוצאת הגלוטן לא נראית מוצדקת. ממליץ הזנה רגילה כולל פרי וירק. שתיה במידה מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)