מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- עצירות מוזרהאני09/01/2012
שלום,
הבת שלי סובלת מעצירויות, זה מוזר כי שנה שעברה זה לא היה כך.
רק 5 חודשים אחרונים קשה לה עם היציאות. היא בת 14 ואני נותנת לה 5 שזיפים ביום
+ אל צירות של הדס. אין שינוי בתזונה , ייתכן שאינה שותה מספיק...
בסוף כל יום הבטן נפוכה עד שיש יציאה.
היציאות הן כל יומיים או כל 3 ימים.
לאחרונה היא מסרבת לקחת את האל צירות וזה גורם לבעיות ביציאות, יש משהו אחר לתת לה ? היא בוכה כל היום בגלל הנפיחות של הבטן.
האם זה נורמלי הנפיחות הזאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות מוזרה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר10/01/2012ממליץ לתת נורמלקס או פגלקס כשבוע שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת ארבעה וחצי חודשיםאמא שלה09/01/2012
שלום רב,
בתי הקטנה בת ארבעה וחצי חודשים, משקל וגובה תקינים ועקביים (אחוזון 50-75%). תקופת הגזים התחילה מאוד מוקדם ונגמרה בגיל חודשיים וחצי..
רגישה עורית לחלב ואוכלת נוטרימגן פעם ביממה, השאר - הנקה.
לפני כשבועיים התחלתי עם הברזל, מה שהוביל לכאבי בטן ויציאות מרובות. עברתי לברזל עדין יותר ואותם תסמינים נרשמו. הפסקתי, וכעת כשבוע לאחר שלא נוטלת כלום עדיין יש לה יציאות כמעט כל שעתיים-שלוש שגם מעירות אותה משנת היום ולעתים רחוקות גם בלילה (ישנה כל הלילה וכמעט תמיד בשבועיים האחרונים מתעוררת עם חיתול מלא). לפני מתן הברזל היתה עושה יציאות פעם ביומיים שלושה בערך וגם כאבה הבטן כיום לפני שהגיע "יום הקקי"..
אני יודעת שברזל מאוד חשוב אבל ממש קשה לי לראות אותה סובלת כך...
האם כדאי להרגיל את גופה לברזל בהדרגתיות? האם זה קשור למשהו שאני אוכלת?... האם בכלל יש קשר?..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת ארבעה וחצי חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר10/01/2012תוספת הברזל לא הכרחית. במידה ואת רוצה לתת ברזל נסי פרו 15.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס ועצירותלילך07/01/2012
שלום,
אנו הורים לתינוק בן 6 שבועות שנראה כי סובל מריפלוקס. זה מתבטא בכך שפולט 5-6 פעמים לאחר כל ארוחה, גם שעתיים אחריה. מאד סובל מהפליטות ואינו מצליח להירדם. ניסינו את כל השיטות הקלות: הגבהת ראש המיטה, החזקה חצי שעה אחרי האוכל, האכלה בארוחות קטנות ודבר לא עזר. רופאת המשפחה רשמה גביסקון שלא עזר (ניסינו 4 ימים) ואף הוספה של מעט קורנפלור. כל הדבר הזה יצר אצלו עצירות שנמשכת כבר שבוע ובעקבותיה הפסקנו את מתן התרופה והקורנפלור.
יש לנו תור לרופא גסטרו ילדים בעוד כשבועיים ובינתיים אנו סובלים. האם ניתן לתת לו אינפמיל AR ללא אביקור רופא? אנחנו ממש מיואשים וסובלים מחסך בשינה והתינוק סובל הכי הרבה... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס ועצירות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר10/01/2012ניתן לתת אנפמיל ו/או זנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוכה לפני יציאותחוה05/01/2012
ביתי בת ה - 13 סובלת מעצירויות, אני מנסה לתת לה הרבה מים + שזיפים + ירקות וגם אבקה שנקראת "אל צירות" וזה עוזר לה להתרוקן.
הבעיה היא שבסוף כל יום לפעמים גם כבר בצהרים ועד הערב הבטן נפוחה .
מיד לאחר שהיא הולכת לשירותים הבטן שטוחה שוב,
האם זה נורמלי ? או אולי צריך ללכת לבדוק את המעיים שלה.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוכה לפני יציאות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר10/01/2012נסי מתן נורמלקס או פגלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לילדה בת 12אריאלה04/01/2012
כאבי בטן בעיקר בבקרים, אך גם במשך היום וחלש יותר.
עשינו בדיקות דם, צואה, צילום, ולא נמצא כלום.
הילדה טוענת גם שיש לה רעשים מוזרים מהבטן ולכן זה מפריע לה לשבת בכיתה.
מציינת גם שיש לה חוסר בברזל והיא דיי "לבנה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לילדה בת 12 - תגובה
פרופ` יורם בוינובר10/01/2012רצוי בדיקה לצליאק ושלילת עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותרותם04/01/2012
שלום רב
יש לי תינוקת בת חודשיים, היא פולטת אחרי כל ארוחה כמויות מאד גדולות, גם לאחר שעה שעתיים מההאכלה היא עדיין פולטת.
היא עולה יפה מאד במשקל כרגע בסביבות 5 קילו, ישנה טוב בלילה למעט המקרים שמיתעוררת בשל הפליטות.
המיטה שלה מוגבההת, אני עושה הפסקות בעת ההאכלה ומעבירה לטרמפולינה לאחר ההאכלה.
היא ניזונה מהנקה בשילוב עם סימילאק אדוונס.
רציתי לסמיך לה את הסימילק אך איני רוצה להעלות את הקלוריות בשל עליה יפה במשקל, האם יש משהוא ללא קלוריות נוספות?
קראתי על פורמולה בשם אינפאמיל AR אך קצת ניבהלתי כאשר קראתי כתבה על תינוק בן 10 ימים בארה"ב אשר נפטר מחיידק שהיה בפורמולה של חברת מדג'ונסון, האם זאת אותה הפורמולה אשר נמכרת בארץ?האם יש פורמולה של חברה אחרת?
תודה רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות מרובות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר10/01/2012לא הייתי משנה הפורמולה. התופעה חולפת עם הזמן. רצוי לא להגזים בכמות הפורמולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה מראשב"ה03/01/2012
רציתי לשאול אם אירוע קשה של גסטריטיס/גסטרואנטריטיס יכול לעודד רפלוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מראש - תגובה
פרופ` יורם בוינובר10/01/2012גסטרואנטריטיס מתבטא בהקאות ולכן עלול לתת הרושם של רפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ב"ה11/01/2012לא כל כך הבנתי ...
זה יכול לגרום לרפלוקס או להגביר את רמת הסיכון לחלות ברפלוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לילד בן 4 וחציאמא02/01/2012
שלום,
בני מלונן לאחרנה על כאבי בטן, בעיקר בבוקר. היציאת שלו יחסית רכות (לא שלשול) ופעמים רבות בעלות גוון בהיר (צהבהב). בבדיקות דם נשלל צליאק ואין שום בעיית ספיגה (ברזל נורמלי). בדיקת צואה תקינה. מה עוד אתם ממליצים לבדוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לילד בן 4 וחצי - תגובה
ד''ר בתיה וייס03/01/2012אין צרוך בבדיקות נוספות בלשב זה. מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקס הקאהחני02/01/2012
שלום
בתי בת 10 חודשים ויש לה רפלקס הקאה
זה אומר:
שחתיכות של אוכל היא לא יכולה לאכול רק טחון. אם היא אוכלת חתיכה קטנה אז ישר היא כאילו נחנקת ואז מקיאה את כול האוכל שאכלה לפני לא רק את החתיכה. אפילו עוגיה פתי בר היא לא יודעת לאכול כי היא לא ממיסה היא חותכת בולעת ומקיא
או כשהיא מקוררת היא יכולה להשתעל ולהשתעל ואז היא מוציא קצת ליחה ואחרי שניה מקיאה את כול האוכל שאכלה.
או אם היא תיראה פירור על הריצפה של אוכל נגיד אורז או פתיתים או כול דבר היא תכניס לפה ואחרי כמה דקות תעשה כאילו היא נחנקת ומקיא הכול והיא לא תוציא רק את מה שהיא בלעה אלה את כול האוכל שאכלה לפני
אני מאוד מתוסכלתת. יש פתרון לדבר הזה????
למי אני צכירה לפנות??
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס הקאה - תגובה
ד''ר בתיה וייס03/01/2012צריך להמתין בסבלנות, הדבר משתפר עם הזמן. המשיכי לתת אוכל טחון. ניתן להתייעץ בהמשך עם קלינאית תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 12 סובלת מכאבי בטןאריאלה01/01/2012
כאבי בטן בעיקר בבקרים, אך גם במשך היום וחלש יותר.
עשינו בדיקות דם, צואה, צילום, ולא נמצא כלום.
הילדה טוענת גם שיש לה רעשים מוזרים מהבטן ולכן זה מפריע לה לשבת בכיתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מציינת גם
אריאלה01/01/2012שהיציאות שלה נורמליים, וגם התזונה בסדר.
ואם זה קשור - אז יש לה חוסר בברזל והיא דיי "לבנה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שישלולים בעקבות מוקסיפןמודאגת30/12/2011
לבת שלי בת 8 חודשים ניתן מוקסיפן 250לשבוע במינון של 4 מ"ל 3 פעמים ביום.
בפעם הקומדת שקיבלה את התרופה, היו לה שילשולים שנמשכו חודשיים והיא ירדה דרמטית במשקל.
עכשיו עם תחילת לקיחת התרופה, הצואה מתחילה שוב להיות רכה
אני חוששת שהמצב יחזור
האם יש מה לעשות?
מדובר בפעוטה שגם כך נמצאת באחוזנים הנמוכים של המשקל
והסאגה הקודמת גרמה לה לסבל רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שישלולים בעקבות מוקסיפן - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין30/12/2011טיפול אנטיביוטי יכול לגרום לשלשולים , לא בטוח ששילשולים אלה גורמים לה לרדת במשקל. ממליץ להוסיף טיפול בפרוביוטיקה (ביוגאיה, ביוטיקיד או אחרים) שעשויים למנוע את התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה ילד בן 3נוני29/12/2011
שלום רב,
בני בן 3 ו-3 חודשים. במהלך השבועיים האחרונים, בכל ניגוב אחרי צואה אני מבחינה בדם אדום כמו משריטה על המגבון.
אני ממש מודאגת....
מה לעשות? ממה יכול להיות? ניסיתי להסתכל אם יש לו שריטה בפי הטבעת אבל אני לא מבחינה במשהו חריג...
אודה לייעוץ בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה ילד בן 3 - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין30/12/2011לעיתים פסי דם על הנייר מקורם אכן מארוזיה (חתך קטן) בפי הטבעת או סביב פי הטבעת . בדר"כ תופעה זו מופיעה בילד עם עצירות. סיבות אחרות יכולות להיות פוליפ קטן שפיר שקיים אצל ילדים במעי הגס. בדר"כ אין מקום לדאגה , יש לדאוג שיציאות תהיה רגילות ללא עצירות או צואה רחבה וקשה ואם תופעה אינה חולפת להתייעץ עם רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
נוני01/01/2012תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלבעירית27/12/2011
שלום
ביתי בת 7 חודשים מגיל שלושה חודשים עם חשד לאי סבילות או רגישות לחלב אחרי תקופה של שלשולים ועצירויות (לא היה הקאות, דימום או סימנים אחרים). אוכלת מאז נוטרמיגן ובגיל שנה ננסה להחזיר אותה הדרגתית לסימילאק על מנת לבחון אם עדיין יש בעיה.
הבנתי שמעדני חלב לא רצוי שאתן עד שנבדוק אם יש עדיין רגישות (לא כ"כ ברור לי איך כיוון שגם היום יש עדיין פה ושם עצירויות וזה לא שיש משהו מוגדר וברור)
השאלה האם ניתן לתת לה ביסקוויטים לתינוקות (מטרנה / בייבי ביס) שהם חלביים. אומנם זה לא החלק המרכזי בו אבל אם זה חלבי אני משערת שיש בפנים משהו של חלב. כיוון שזו רק רגישות חשבתי שאולי יהיה ניתן אבל האם כדאי? אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב - תגובה
פרופ` יורם בוינובר27/12/2011לא מצאתי אינפורמציה שמצדיקה בצורה ממשית את האבחנה של רגישות לחלב. נסי מאכלי חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
עירית29/12/2011האבחנה היתה אצל רופא הילדים אחרי תקופה ארוכה של עצירויות ובעיקר אחרי שלשול (לפעמים קוטג' לפעמים רירי אבל ללא דם) של שבועיים ללא סיבה ובדיקות תקינות
מעבר לצמחי סידר את השלשול
האם אין פה חשד לאי סבילות ללקטוז או חלב פרה.
כרגע אנחנו על נוטרמיגן ובגיל שנה ננסה להחזיר אותה בהדרגתיות לסימילאק כדי לבדוק את אם זה ממשיך ועד אז לא לתת מוצרי חלב
האם אתה חושב שאנחנו צריכים לנהוג אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חודשים מקיאימית26/12/2011
שלום, אני אמא לתינוק בן 9 חודשים . הוא ניזון ממאכלים טחונים- פירות בבבוקר , ירקות טחונים בצהריים ,לפעמים דייסות בערב , בשאר הארוחות הוא ניזון מבקבוק- לפעמים חלב שאוב שלי ולפעמים תמ"ל. בתקופה של הכמה חודשים האחרונים הוא מקיא בכל פעם שמאכילים אותו בכפית(ולא משנה מה זה- זה יכול להיות ירקות/פירות/דייסה שנותנים לו בערב /אבוקדו מרוסק וכו''') בעצם כל דבר במרקם שאינו נוזלי. התופעה רק הולכת ומחריפה והדבר הפך להיות על בסיס יומי ולפעמים גם בכל ארוחה שבה הוא ניזון בכפית. לעיתים זה קורה אחרי כפית אחת או שתיים בלבד ועוד לפני שהאוכל מספיק להתעכל, הוא ישר "מעקם" פרצוף ומוציא את הכל. ממה זה יכול לנבוע? (את הבקבוק הוא לא מקיא) האם יש מקום לפנות לרופא גסטרו המתמחה בתחום? האם למרפאת קלינאית תקשורת/ריפוי בעיסוק?
אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 9 חודשים מקיא - תגובה
ד''ר בתיה וייס27/12/2011נראה כי מדובר בבעייה התנהגותית. ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת ובהמשך אם לא מסתדר למרפאת אכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם Alagille Syndrome לא עולהנחמה22/12/2011
תינוק עם Alagille Syndrome שלא עולה מספיק במשקל.
הוא ניזון כרגע רק מהנקה.
ההנקה מתנהלת טוב, כולל מעקב אחר ההפרשות.
התינוק בן 4 שבועות.
משקל לידה 2.400
ירד דרסטית ל2.115 - שוחרר במשקל זה בגיל 3 ימים.
ביום שלישי (בגיל 3 וחצי שבועות) שקל 2.365
יציאות - 4 ביום צואה, שתן בהיר כל החתלה.
בבדיקת תפקודי כבד ביום שלישי : בילירובין טוטל 13,6 ושאר התפקודים תקינים. כלומר הבילךירובין הוא הביטוי היחיד, אך יש במשפחה עוד שלוקים בתסמונת.
האם יתכן שכבד שלא סובל שומנים (סיפור משפחתי) לא מתאימה לו הנקה (לא מעכל אותה) אלא צריך תמ"ל יחודי?
האם יכול להיות שחלב אם לא נספג?
האם שינוי בתזונת האם יכול להועיל?
האם להוסיף תמ"ל רגיל או סוג מיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם Alagille Syndrome לא עולה - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין24/12/2011תינוקות עם תסמונת אלגיל עלולים לסבול מהפרעה בשגשוג עקב מספר בעיות - הפרעה בספיגת שומן, אכילה של כמות קלוריות מועטה , ולפעמים חלק מהתסמונת הגנטית עצמה. בכל מקרה ברור שיש צורך בהתערבות עקב עליה איטית במשקל , זה יכול להיות שילוב של חלב אם עם שמן MCT, שילוב של חלב אם עם פורמולות מיוחדות כמו פרגסטמיל או מונוגן והעשרה קלורית. יש לבדוק גם מערכות נוספות כמו כליה ולב העלולים להיות מעורבים בתיסמונת אלגיל. בכל מקרה ממליץ לך להיות במעקב מסודר ע"י גסטרו ילדים + דיאטנית מומחית בילדם וגסטרו ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נחמה24/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)