מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שינוי במערכת העיכול בן חודשיים וחציdafdaf10/06/2012
שלום רב
בני בן חודשיים וחצי ניזון מהנקה מלאה בלבד.
בחודש וחצי הראשוני לחייו היציאות היו פעמיים שלוש ביום בצבע חרדלי ומימיות.
לאחר מכן הצואה השתנתה לצבע ירוק בערך לשבועיים. לפני שבוע הייתה לו יציאה עם פסי דם דקים-בררנו עם רופא הילדים והוא אמר להפחית ממוצרי חלב אצל האם.
פלוס מינוס מאז- בערך שבוע וחצי תדירות היציאות פחתה משמעותית- כל יומיים שלושה ובנוסף יש לו פלוצים מסריחים מאוד שיוצאים בקול לעומת הצואה ששינתה את מרקמה ונהייתה יותר משחתית וללא קול.
כל זה לא היה מפריע לי אלא שהוא סובל מאוד מתעורר מכאבי בטן ושאני מרימה אותו משחרר גזים (פלוצים קולניים ומסריחים) כמו גם בזמן ההנקה. בנוסף לא רגוע בזמן ההנקה- כנראה בגלל זה...
מה הייתם ממליצים? רופא הילדים בשיחה טלפונית אמר שכל עוד אין עצירות של 5 ימים אין סיבה לדאוג אך מכיוון שהשינוי בדפוס היציאות משמעותי ומפריע לקטן מאוד הייתי רוצה לדעת ממה לדעתכם הוא נובע, אפילו אם התשובה היא שזו רק תקופה וזה יעבור..
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי במערכת העיכול בן חודשיים וחצי - תגובה
פרופ` יורם בוינובר11/06/2012כל מה שאת מתארת אינו נחשב כחריג. אני לא הייתי משנה הכלכלה שלך. היציאות יסתדרו עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדהדר10/06/2012
שלום,
בני בן 8 חודשים. אוכל יפה. התפתחות תקינה.
מצ"ב תוצאות בדיקות דם מלפני 3 חודשים:
16mg/dl UREA
0.17 mg/dl Creatnine
3.9 mg/dl URIC Acid
136.8 mEq/L Sodium
6.0 mEq/L Potassium
10.99 mg/dl Calcium
6.0mg/dl Phosphorus
5.8g/dl Protein-total
4.5g/dl Alb direct
70U/L GOT (AST)
40U/L GPT (ALT)
17U/L GGT
399U/L ALK.PHOSPHATASE
226U/L CK-CREAT.KINASE (CPK)
ומלפני שבוע:
28mg/dl UREA
0.14 mg/dl Creatnine
3.5 mg/dl URIC Acid
136.5 mEq/L Sodium
5.23 mEq/L Potassium
10.79 mg/dl Calcium
6.3mg/dl Phosphorus
5.8g/dl Protein-total
4.3g/dl Alb direct
62U/L GOT (AST)
22U/L GPT (ALT)
5U/L GGT
238U/L ALK.PHOSPHATASE
757U/L CK-CREAT.KINASE (CPK)
רופאת המשפחה אמרה שנחזור על הבדיקות עם שבועיים ואז נקבל החלטה האם לפנות לגסטרו'
אשמח להתייעצות. חשוב לי לציין שמבלך בדיקת הדם האחרונה הילד השתולל וצרח ואני משערת שמכאן הערך הגבוע של ה- CPK.
תודה,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
פרופ` יורם בוינובר11/06/2012CPK מקורו בשריר ואינו קשור בצרחות. במידה וזה חוזר מוגבר רצוי ברור מטבולי ולא גסטרואנטרולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות פעם-פעמיים בשבועא05/06/2012
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים. בגיל שנה וחצי החלה לתת יציאות מאד רכות פעם-פעמיים ביום. התופעה נמשכה כ-9 חודשים עד שעברה לתזונה ללא גלוטן (למרות בדיקת צליאק מגיל שנה וחמישה חודשים שהיתה תקינה). מספר ימים אחרי שינוי התזונה חזרה לתת יציאות רגילות ולא קשות אך בממוצע פעם ב-4 ימים. האם זו תופעה נורמלית ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות פעם-פעמיים בשבוע - תגובה
ד''ר בתיה וייס13/06/2012אין בכך להעיד על אי סבילות לגלוטן ולכן לא ניתן להתייחסל"נורמליות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכלכלה רגילהלימור05/06/2012
שלום רב , בני בן 9 חודשים.
לפני כחודש סבל מוירוס שילשולים ריבוי יציאות, המצב לאט לאט מאד השתפר, רק ברגע שהורדנו מהתפריט את הפירות נהייתה רגיעה וניסיתי תפו"א עם גזר וראיתי שזה גם לא שיפר את המצב אז הורדנו את זה ונתנו במקום זה תמ"ל.
המצב הוא כיום שהוא ניזון מ2 תמל ללא לוקטוז+דייסת אורז, 2 הנקות ומרק הודו+ירקות.
מבחינת יציאות יש לו יציאה טובה בכל בוקר אך בשעות אחר הצהריים, חצי שעה לאחר ששותה את הבקבוק תמל השני לאותו היום יש יציאה דלילה (3 שעות לפני כן הוא ניזון מהמרק שמכיל הודו, רבע גזר,תפו"א,רבע בטטה וקישוא.
השאלה מה עושים הלאה? האם זה נחשב בסדר? האם אם אפשר להתחיל להחזיר אותו לפירות,האם אפשר לתת לו טעום ביצה וגבינות שטרם טעם.
כל עניין היציאות הזה לקח כל כך הרבה זמן וטרם הסתדר לחלוטין, או שזה בכלל בגלל שאין לו בתפריט יותר מדי מוצקים שדיי הכביד עלינו ואני לא יודעת איך לנהוג הלאה, וגם בכלל התכוונתי להפסיק את ההנקה לפני כחודש ועם כל הבלאגן של הוירוס לא הפסקתי מה שאני מאד רוצה לעשות.
אשמח מאד מאד לעצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי לציין שהיציאה הדלילה
לימור05/06/2012היא לא בכמות גדולה ושהילד סך הכל במצב רוח טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לכלכלה רגילה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר23/06/2012מאחר ומגיב טוב לכלכה הנוכחית המשיכי בה ונסי מדי פעם להוסיף משהו לתפריט. לא רואה סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהמודאגת04/06/2012
בהמלצת גסטרולוג, ולאחר חודשיים עם שילשולים (לאחר נטילת אנטביוטיקה)- ביתי הקטנה נוטלת פרוביוטיקה (ביוגאיה)
כבר חודשים ארוכים שאין שלשלולים
אבל חהלה תופעה חדשה - ישלילדה מזה מס' חודשים פצעונים קטנים מסביב לפה
הרופאה טענה שזה וירוס - אבל לאחר שהתופעה לרח לפה,על לי חשש (לאור קריאה ברשת) שאולי מדובר בתופעה הקשורה בפרוביוטיקה
האם יש ממש בחשש זה
האם ניתן להפסיק עם הרפוביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה - תגובה
ד''ר בתיה וייס05/06/2012אם אין שלשול אין סיב לתת פרוביוטיקה באופן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה למתן מענה
מודאגת05/06/2012האם יכול להיות שהפרוביטקה גורמת לפצעונים בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשיים זקוקה לעזרה בבקשהאביבית03/06/2012
שלום רב יש לי תינוק בן חודשיים נולד בשבוע 39 בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז במשקל 2650 ,ניזון מהנקה + מטרנה עד גיל שלושה שבועות , בשבועיים האחרונים ישנם מספר האכלות שהילד ממש מתפתל ובוכה בזמן האוכל , מאז שנולד סובל ממעט פליטות אבל לאחרונה הן ממש מימיות אפילו שעה אחרי האוכל, בהתייעצות עם רופא גסטרו ילדים ( שראה אותנו לחמש דקות) , המליץ על מעבר לנוטרמיגן בגלל שלפי הסיפור ומעט פריחה על פניו ויובש ( אגב כל התופעות עברו אחרי כמה ימים ללא שינוי התזונה ) חושב שיש לו אלרגיה לחלב , עדיין לא החלפתי תמ"ל מכיוון שאני לא מבינה איך אחרי חמש דקות אפשר לקבוע אלרגיה וגם מכיוון שכל הסביבה אומרת לי שהילד לא יאכל כלום עם אני יחליף לנוטרמיגן כי זה ממש מגעיל, אני ממש לא יודעת מה לעשות , אתם חושבים שזה נכון להעביר לנוטרמיגן? ואם אכן יש לו אלרגיה לחלב ואני ימשיך לתת מטרנה כי הסימפטומים שהיו חלפו האם אני יגרום לו לנזק משמעותי , בעיות בגדילה והתפתחות המוח והעצמות ...? אשמח לעזרתכם אני ממש אובדת עצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודשיים זקוקה לעזרה בבקשה - תגובה
ד''ר בתיה וייס05/06/2012אי שקט ופליטות יכולים להיות ביטוי של אלרגיה לחלבון חלב פרה. נוטרמיגן ניתן לעתים קרובות ורב התינוקות אוכלים זאת ללא בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוטרימיגן
קרן20/08/2012הבן שלי בן חודש וחצי גם לוקח נוטרימיגן לאחר שהיינו כ-4 ימים בבית חולים. הוא מקבל את האוכל כבר שבוע וחצי אבל אין שיפור....עדיין פולט הרבה חלק מהפעמים בקשת, סובל מאי שקט במשך כל היום והלילה....נרדם ל-5, 10 דקות ומתעורר בבכי....... יש לו יציאות כמעט כל ארוחה כאשר ברוב המקרים זו יציאה ממש ממש קטנה..... אני פשוט אובדת עצות...... הוא לא רגוע, כל הזמן בוכה ופולט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק יכולה להגיד לך מה עזר לנו
ליאת26/08/2012מה שהציל אותנו היה סימילאק קומפורט. הוא מיוחד לעיכול עדין רק 2% לקטוז והחלבון מפורק חלקית. הפסיקו לגמרי ההתפתלויות הבכי והסבל הזה שקרע אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהןמה לגבי הפליטות?
קרן26/08/2012ומה לגבי הפליטות? הסימילאק עוזר גם להם? הוא צריך משהו סמיך.....
העבירו אותו עכשיו לאינפמיל.....הפליטות פסקו אבל היציאות שלו נהיו סיוט..הוא נורא מתאמץ, צורח מכאבים ובסוף עושה בקושי פעם ביום צואה קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות....מעיין31/05/2012
שלום רב,
בני בן 4 חודשיים. משנולד הוא בוכה המון ונראה סובל. עד גיל 3 חודשים הרופאה אמרה לי שזה גזים ואין מה לעשות . בגיל 3 חודשים הבכי כבר הפך לצרחות , להשתוללות והכנסת ידיים לפה. ואז היא אמרה לי שהוא סובל מריפלוקס ולהפסיק לו את ההנקה לתת לו אינפמיל וזנטק פעמיים ביום. עשיתי כך אולם לא היה שיפור פרט לכך שפלט פחות. בנוסף לקחה לו בדיקות דם וכולן יצאו תקינות. בשבועיים האחרונים הוא גם מתקשה להרדם. הוא נראה מאוד עייף ורוצה לישון אך לא מצליח רק אחרי נידנודים רבים בידיים וגם השינה שלו מאוד קצרה למשך 10-20 דקות בלבד וגם בלילה.. פשוט נראה שמשהו מציק לו מאוד ולא נותן לו מרגוע. מה זה יכול להיות? אני ממש מתוסכלת מהבכי שלו ולא יודעת למי ניתן עוד לפנות?
היום הייתי אצלה והיא אמרה שאולי הוא אלרגי לחלב ולתת לו נוטרימגן במקום אינפאמיל. הוא לא נהנה לאכול את זה ובאמת שיש לזה ריח לא נעים. אני מפחדת שכל השינויים הללו יעשו לו רק נזק, אני ממש לא ידעת מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות.... - תגובה
ד''ר בתיה וייס05/06/2012כדאי לפנות לייעוץ מסודר עם בדיקה של הילד על ידי גסטרואנטרולוג ילדים . כמו כן אי שקט יכול לנבוע משלל מצבים לא רק מדרכי העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט נוזל בין פיתולי מעיגיגי31/05/2012
שלום רב
במהלך אשפוז (חשש לתוספתן) בעקבות כאבי בטן עזים,אצל בני בן ה-11,ביצעו US שהיה בסה"כ תקין מלבד " אובחן מעט נוזל בין פיתולי מעי ברביע התחתון הימני."
בעקבות כך ,לאחר השחרור המליצו על המשך בירור אצל גסרו ילדים.(וכך אנו עושים)
שאלתי : מה זה הנוזל הזה,האם הדבר שכיח במקרה של דלקת (ויראלית/אחרת) ,ממה נובע וכיצד אמור להתנקז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט נוזל בין פיתולי מעי - תגובה
ד''ר בתיה וייס05/06/2012הממצא אינו ספציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות פעם בכמה ימיםא31/05/2012
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים. בגיל שנה וחצי החלה לתת יציאות מאד רכות פעם-פעמיים ביום. התופעה נמשכה כ-9 חודשים עד שעברה לתזונה ללא גלוטן (למרות בדיקת צליאק מגיל שנה וחמישה חודשים שהיתה תקינה). מספר ימים אחרי שינוי התזונה חזרה לתת יציאות רגילות אך בממוצע פעם ב-4 ימים. האם זו תופעה נורמלית ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה לשאלה
א31/05/2012רציתי רק להבהיר כי כאשר יש לה יציאה היא רגילה ולא קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שאני אשמע ילדה בת שנה ..יעל30/05/2012
אז ככה, שמי יעל ואני בת 13, כבר שנים שמסיבה לא ידועה אני מחזיקה את הקקי, אני משלבת רגליים ומכווצת את שרירי הישבן מה שגורם לקקי להישאר בפנים עם מאמץ כמובן, זה כמובן לא בריא, לא טוב, ובעיקר לא נעים (ליד חברות וכאלה, קשה מאוד להסתיר), תמיד כשאני יושבת בשירותים אני לא מצליחה להוציא, אני לא יודעת מה יש לי, יכול להיות שזה בגלל שזה כואב לי ואחרי שנים שלא עשיתי זה יוצר טראומה ויוצא לי כבר ברפלקס לעצור את הקקי, אמא שלי מנסה לעזור לי, ניסיתי חוקן ביתי, ניסיתי כדורים לשלשול שאולי זה יעזור להוציא את הקקי בלי בעיות, אבל גם זה לא מצליח, החוקן הצליח רק פעם אחת אבל בפעם השנייה אחרי מלא זמן קנינו סוג אחר (המוכרת אמרה שהקודם שהיה גדול היה לא לשימוש כל כך ביתי אז היא הביאה לנו חבילה עם קטנים כאלה), אני באמת לא יודעת מה לעשות, זה מציק, גורם לי לדיכאון כמובן שאני לא מצליחה וכל חמש דקות צריכה להתאמץ, איזה פתרונות יש ?
חשבתי על ללכת עם אמא שלי לבית החולים, אבל כילדה בוגרת ולא בת שנה שלא יודעת מה לעשות, זה כמובן מביך ומרגיש מטומטם לספר על זה שאני עוצרת את הקקי, הרי בעיה זו מגיעה רק לילדים קטנים שמפחדים אולי.
יש איזה פיתרון איך להוציא את הקקי בלי בעיה בבית או שאני חייבת כבר ללכת לבית חולים ולבקש שיעשו לי משהו ?
בתודה מראש, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שאני אשמע ילדה בת שנה .. - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/05/2012תפנו לגסטרואנטרולוג ילדים ליעוץ פרונטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשוליםלימור30/05/2012
שלום רב
שלום רב
לפני כשלושה שבועות ביתי סבלה משלשולים, היו לה יציאות מרובות גם קשות וגם נוזליות עם/בלי ריר הסתכם ב9 חיתולים ליום, לאט לאט המצב נרגע אך החלפתי לה את התמ"ל ללא לוקטוז והורדתי את הארוחת פירות כי ראיתי שגם תפוחים ובננות לא מטיבים,
העניינים דיי נרגעו כיום היא ניזונה מ2 הנקות,2 בקבקומי תמ"ל (אחד מחליף את מנת הפירות) ומרק הודו+אורז וירקות טחון,
כמו שאמרתי כמות היציאות נרגעו, הגענו ל2 יציאות ביום אך המרקם נוזלי-רך , זו ילדה שאוהבת לאכול ואני מאד רוצה להחזיר לה בהדרגתיות את מנת הפירות, האם זה אפשרי למרות שהיציאות לא קשות והמרקם נוזלי (ייתכן וזה בגלל ההנקות והתמ"ל?)
? מקריאה בפורומים הבנתי שיציאות נוזליות זה דבר שכיח את תינוקות, עד איזה גיל זה עובר? מתי זה נחשב כלא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/05/2012את יכולה להחזירה לכלכלה רגילה. תפחיתי הנוזלים או מיצים וזה ישפיע על טיב היציאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שבוע וחצי סובלת נורא, מקיאה ופולאפרת24/05/2012
שלום לכם,
ביתי בת שבוע וחצי בסה"כ, אך סובלת 24/7, מתוך יממה בוכה כמעט 90%,
כמעט ולא ישנה בכלל. בנוסף מקיאה המון ופולטת המון.
אני מתקשה להבין אם היא בוכה מהגזים או מזה שעולה לה האוכל.
(אוכלת מטרנה ללא לוקטוז). הגדול שלי גם היה עם קוליק קשה וריפלוקס,
אז אני יודעת לזהות את הסימנים, השאלה, היתכן שכל כך מוקדם זה קורה?
הקוליק הקשה והריפלוקס, זה התחיל ביום שחזרנו מבית החולים.
במידה ואכן מדובר בקוליק קשה וריפלוקס בגיל כזה, מומלץ (כמובן אחרי שרופא יראה אותה), להעבירה לנוטרמיגן/אינפמיל וזנטק? או שהיא קטנה מידי עדיין?
המון תודה ולילה טוב,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שבוע וחצי סובלת נורא, מקיאה ופול - תגובה
ד''ר בתיה וייס25/05/2012התלונות יכולות להיות קשורות לאלרגיה לחלבון חלב פרה. ניתן לנסות מעבר לנוטרמיגן ולראות אם יש שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונקומיצין אורלאלי24/05/2012
שלום רב
אשמח לקבל מכם מידע כיצד ניתן ונקומיצין (אמפולה של 500 מג) באופן אורלי?
האם חשוב באיזה נוזל ממיסים את האבקה? האם יש חשיבות לכמות הנוזל?מה מומלץ?
האם יש ניסיון בארץ בנתילת ונקומיצין אורלי?
בתודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונקומיצין אורל - תגובה
ד''ר בתיה וייס25/05/2012לשאלות אלה פני לרופא שרשם את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת23/05/2012
שלום!
בתי בת 5 חודשים ושוקלת 6.300, היא ינקה כ-3 שבועות ולאחר מכן עברה למטרנה בלבד. עד לפני מספר ימים הייתה לה בדרך כלל יציאה אחת כל יומיים שלושה. בשבוע האחרון יש לה יציאה לאחר כל ארוחה (היציאה רגילה), היא אוכלת בד"כ לא הכל אבל לאחר היציאה מסרבת להמשיך לאכול. האם קיימת בעייה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר בתיה וייס25/05/2012לא נשמע כי יש בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לפרוקטוז?לימור22/05/2012
שלום רב
בני בן 8 חודשים ניזון בדר"כ מ2 הנקות, פירות, מרק עוף+ירקות טחון ומנת תמ"ל.
לפני כשבועי היה ניראה שחלה בוירוס, היה עם קצת חום, הקיא והחל לשלשל ובכלל היו יציאות מרובות גם קשות אבל המון....
זה נמשך כמה ימים והיציאות נירגעו, עברתי במקביל לתמ"ל ללא לוקטוז אך שמתי לב שיש יציאה נוזלית לאחר מתן הפירות, כשהורדתי את הפירות לחלוטין ונתתי במקוםארוחת הפירות חצי גזר עם תפו"א נירשמה הטבה והפסיקו היציאות הנוזלית .
לאחר 3 ימים כאלו חזרתי היום ונתתי לו חצי בננה, לאחר זמן מה היתה יציאה רכה ולאחר מכן עוד יציאה נוזלית.
לאחר שנתתי לו את המרק שכולל בתוכו קצת גזר וקצת בטטה עם תפו"א עוף ואורז, לא נירשמה כל בעיה.
הרופא שלו טוען שהוא פיתח רגישות לפרוקטוז, הגיוני? איך חודשיים הוא אכל פירות ולא היתה כל בעיה? זה סופי? או שזה פתאום יכול לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לפרוקטוז? - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/05/2012אי סבילות לפרוקטוז בגיל זה היא תופעה חולפת. תני פירות בכמות לא גדולה בהדרגה. זה יסתדר עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)