מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- נוטרימיגןדידי21/05/2012
שלום רב,
בני בן חודשיים וחצי וזה כחודש ניזון מנוטרימיגן לאחר שהיה מקיא הרבה בקשת ולכן נאמר לנו שכנראה זו רגישות לחלב פרה,למרות שראיתי שיפור הוא עדיין היה מקיא ואז הרופאה אמרה שזה רפלוקס ונתנה לנו זנטק פעמיים ביום ,מאז עברו שבועיים וחצי ובאמת יש שיפור גדול בהתפתלויות ובכאבים שהיו לו.
עכשיו השאלה שלי היא מה גרם לו לשיפור? הזנטק שהוא נגד רפלוקס או נוטרימיגן שהוא נגד אותה הרגישות,קשה לי להאמין שזו אכן אלרגיה לחלב.האם כדאי להמשיך עם המזון הנ"ל גם מבלי לדעת בוודאות שיש אלרגיה? האם זה בסדר לתת אותו סתם ככה כאוכל רגיל? והאם כדאי לעבור שוב למטרנה יחד עם הזנטק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרימיגן - תגובה
פרופ` יורם בוינובר21/05/2012לא רצוי לשנות כלכלה כל יום. סביר להניח שלא מדובר באלרגיה לאור התגובה הטובה לזנטק . נסי לחזור לפורמולה רגילה אחרי 2 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות חוזרותניקי18/05/2012
טוב אז ככה - בערך חודש וחצי ששמתי לב שבתי (שנה ושמונה) מקיאה מכל מיני דברים, זה יכול להיות שהיא אוכלת משהו ומשהו לא יושב לה טוב בגרון (אפילו אם היא שותה מים קצת יותר מדי מהר), נסיעות (אפילו לא ארוכות מדי) וגם אם היא בוכה נורא חזק (השכבה בלילה, או אם אני משאירה אותה אצל סבתא ...). היינו אצל הרופא שלה שלא התרגש יותר מדי ורק אמר להמשיך לעקוב. היא ממילא קטנטנה ובקושי באחוזון שלוש (אכלנית גרועה וגם גנטיקה של קטנטנים ...) וזה מדאיג אותי מאוד. התופעה מוכרת? מה עושים עם זה?
ההקאות יכולות להתרחש מספר פעמים בשבוע, חוצמזה היא במצב רוח טוב, אוכלת וישנה כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות חוזרות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר21/05/2012נראה שהמלצת רופאך נכונה. הייתי עוקב בלבד אך דואג לא להעמיס במזון או שתיה. התןפעה קרוב לודאי תשתפר ותחלוף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולחסוי14/05/2012
שלום כבר 3 ימים שיש לי שלשול רך עד מים וביום רביעי יש לי טיול שנתי.
מה אני יכולה לעשות כדי להעביר את זה עד אז?
תענו מהר בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 14
חסוי14/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 סובל עם קשיים ביציאותאביביתו13/05/2012
הבן שלי כמעט בן 3. מאז שהיה בן כמה שבועות הפסקנו את ההנקה ומאז יש לו קשיים בעשיית קקי. הוא צריך להתאמץ מאד. כלומר, כבר 3 שנים כל ביקור בשירותים כרוך במאמץ.
יש לציין שהוא אוכל ירקות ופירות, ושותה מים בלי בעיה.
האם יש משהו שניתן לעשות? האם אפשר להימנע מבדיקות פולשניות כדי למצוא פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 סובל עם קשיים ביציאות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/05/2012לא צריך בדיקות פולשניות. תני לו נורמלקס או פגלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח ביופסיהחסוי12/05/2012
שלום,
לפני מספר שבועות ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה ונלקחה דגימה מהמעי הגס והתשובה:
Colonic mucosa with a few lymphoid aggregates,otherwise unremarkable.
מה זה אומר? מה לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח ביופסיה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/05/2012את צריכה לקבל תשובה מהרופא שביצע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קקי קשה-בת שנתיים ותשעלירי10/05/2012
שלום דוקטור. הילדה בת שנתים ותשע גמולה מזה כחודש מטיטולים. מאז הגמילה הילדה מסרבת לעשות קקי. הדבר גורם לעצירויות, לצורך בשימוש בנרות גליצרין ועכשיו אפילו עברנו לחוקנים. ברור לנו שמדובר בעניין פסיכולוגי, אך לא עוזרים שכנועים, הדגמות, ספרים וכו'. בנוסף, היא לא מוכנה גם לעשות קקי בטיטול או בכל מקום אחר...הילדה מתעקשת לעצור את היציאות שלה. לא מדובר בהכרח בצואה קשה שכואבת לה, למרות שזה הופך להיות ככה לאחר 3 ימים ללא יציאה. ניסינו גם להשתמש באבקת נורמלקס בשתייה אך גם זה לא נותן מענה. העניין הוא שכל יומיים שלושה היא על סף עילפון מכאבי בטן ואז לא נותר לנו אלא לעזור לה עם חוקן כי גליצרין כבר לא עוזר. מה עושים? אנחנו אובדי עצות ואומללים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית קקי קשה-בת שנתיים ותשע - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/05/2012נרות זה פיתרון רע. במידה ולא הצלחתם עם נורמלקס תנו שמן פרפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מימיות אצל תינוק בן 5 חודשיםלביא10/05/2012
שלום,
הבן שלי כמעט בן חצי שנה ובשבועיים האחרונים הוא התחיל לפלוט כמה פעמים ביום פליטות מימיות, בניגוד לפליטות שהיו לו מאז הלידה שהיו סמיכות.
הוא ניזון ממטרנה מאז שהיה בן 3 שבועות והוא ילד בריא מאוד (אחוזון 90...).
המטפלת התחילה לתת לו לאחרונה טעימות של מים, לטענתה הוא שתה ממש מעט. אתמול אמרתי לה שנעשה עם זה הפסקה כי אולי זה בגלל זה.
האם יכולות להיות סיבות נוספות לפליטות מימיות?
האם כדאי לעבור לשלב 2 במטרנה, לאור משקלו, או שאין לזה קשר?
ועוד משהו שאולי קשור - התחלנו לנסות איתו טעימות כשהיה בן 4 חודשים, אבל הוא ממש סולד מזה בינתיים (עושה פרצוף של הקאה ומסרב בכל תוקף...).
תודה רבה על העזרה,
לביא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות מימיות אצל תינוק בן 5 חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/05/2012לא רואה חשיבות מרובה בפליטות. הקפידי שלא להעמיס בכמות יתר לא פורמולה ולא מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןליר08/05/2012
ביתי בת חמישה חודשים מאז שעברנו לתמל התקשתה לאכול ביצענו בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה עם לקיחת שלושה דגימות מכמה אזורים מהקיבה שיצאו תקינות ולאחר שניסינו את כול סוגי התמל וגם ביצענו סוגי אלרגיה שונים הכוללים אלרגיה לחלב בנוסף גם ביצענו צילום בטן אך ביתי עדין מתקשה לאכול.היא חסרת שקט במהלך היום מרבה רגלים וראש לכיוון הבטן ומתפתלת בשנתה.רופאת המשפחה החליטה כי יש לה ריפלוקס סמוי אז אנו מאכילים אותה אינפאמיל וטיפול תרופתי של זנטק שלא עזר למשך שבועיים ולכן עברנו ללוסק שגם הוא לא עוזר.הרופאה ציינה כי במעבר למוצקים הכול יהיה בסדר ונראה שיפור כבר יומים שניסיתי לתת לה כמה כפיות של ירקות מבושלים טחונים ונראה כי הדבר רק החמיר את המצב וביתי מתפתלת יותר מהרגיל בשנתה ובכה ומתקשה להרדם.אולי מדובר במעיים רגישים ולכן בגלל שמתקשה לשתות חלב עלי להמתין עם המוצקים לעד שקיבתה תתבשל ?וכיצד אוכל להקל על כאבי הבטן כך שתאכל כמו תינוק נורמלי.אודה לעזרתכם ולתשובתכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ליר09/05/2012ברצוני לציין כי הנאוקיט עשה הכי הרבה כאבי בטן ועפי הנחיות דאטנית אנאנו שמים אחד אחוז שמן בחלב כתוספת תזונה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשיים וחצי וסובלדפנה08/05/2012
שלום רב,
בני בן חודשיים וחצי ומאוד מאוד סובל. לא הצלחתי להניק והתחלנו עם סימילאק. בגיל שבועיים התחיל לסבול מגזים נוראיים כל היום. הרופא המליץ לעבור לאופטימיל. גם עם אופטימיל הוא סבל, אחרי האוכל בעיקר מתפתל, נאנח, מוציא הרבה גזים, האופטימיל עשה לו צואה קשה ועברנו למטרנה ליומיים בהם הוא לא הפסיק להתפתל ולבכות. אני חייבת לציין שהוא לא בוכה המון אלא בעיקר מאדים ומתפתל ומכווץ את הבטן. הרופא בדק בדיקה יסודית לשלול דברים אחרים והציע לעבור לנוטרמיגן. עכשיו הוא כבר כמעט שלושה שבועות עם נוטרמיגן וזה עושה לו קושי נוראי לעשות צואה. הגזים פחתו אבל במשך שעות הוא בוכה וצורח ומתכווץ עד שיוצאת צואה והוא נרגע מייד. הצואה עצמה רכה והוא עושה פעם -פעמיים ביום תמיד עם עזרה כשאני מקפלת לו את הרגליים ואחרי הרבה הרבה הרבה מאמץ ובכי. הרופא אמר להוסיף שמן זית לבקבוק וזה לא כ"כ עוזר. הוא אוכל 120 נוטרמיגן במשך היום כל שלוש שעות ובלילה ישן מ9 עד 6 בבוקר וקם פעם אחת לאכול. הנוטרמיגן מאוד יקר לנו ולהרגשתי לא ממש עוזר ועושה קושי במתן צואה ורציתי לשאול אם כדאי לנסות להחליף לסימילאק גנטל או לנוטרילון או משהו אחר? התינוק ממש סובל מהבטן וגם לפעמים מקיא מהנוטרמיגן ופולט יותר כשמתחליפי חלב אחרים כמעט לא פלט בכלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה משהו
דפנה09/05/2012שעולה מאוד יפה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נתתי לגדול שלי שסבל מקוליק קשה
אמא ל- 209/05/2012מנשוא, מטרנה ללא לקטוז. ההמלצות של הרופא שלכם מעט תמוהות... למה לא לנסות תמ"ל ללא לקטוז במצב של קוליק קשה, הרי ניתן אח"כ לחזור לתמ"ל חלבי בהדרגה. ממליצה בחום לתת שבועיים מטרנה ללא לקטוז ולבחון תגובה, זה מקל עליהם כבר מהימים הראשונים. רק בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל אני מחכה לתגובת הרופאים
דפנה09/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חודשיים וחצי וסובל - תגובה
ד''ר בתיה וייס14/05/2012תופעות אלה הן תופעות של חדשי החיים הראשונים ולא בהכרח תלויים בסוג הפורמולה. לרב התופעות מסתדרות עד גיל 3-4 חדשים. לא ממליצה על המשך שינויים בכלכלה, אם אין שינוי על נוטרמיגן ניתן לבחור את אחת הפורמולות החלביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חודשיים וחצי וסובל - תגובה
פרופ` יורם בוינובר16/05/2012אין הרבה היגיון בהחלפות המזון הללו. הישארי עם פורמולה אחת . התופעה תחלוף עם הזמן. דאגי לא להאביס כמותית. לשיפור היציאה ניתן לדלל הפורמולה ב10-15%
במים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חודשיים וחצי וסובל - תגובה
פרופ` יורם בוינובר21/05/2012כל ההחלפות של המזון לא נראות לי סבירות. נושא הגזים או עצירות שכיחים ואין להם תרופה. ממליץ לדוג שכמות המזון לא תהיה מוגזמת. להטבת היציאות ניתן לדלל במעט הפורמולה - להוסיף כ10-15% מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן כתוסף תזונה לתינוקת עם ריפלוקסליר06/05/2012
שלום ביתי הובחנה כסובלת ריפלוקס סמוי.רציתי לדעת האם שמן כתוסך תזונה מעודד את הצרבת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן
ליר06/05/2012ברצוני להוסיף כי עפי הוראות דיאטנית נאמר לי להוסיף לתמל
1 אחוז זא אם אןכלת 150 אז במזרק 1.5 שמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס
אור11/05/2012שאלה נוספת למרות שאנו נותנים לה אינפאמיל ולוסק היא עדיין מתפתלת בשנתה גם ביום וגם בלילה ומתקשה להרדם.ההשכבה שלה לשינה מלווה בבכי וצרחותעד שלבסוף נרדמת איזה אוכל אפשר לתת מה עושים הילדה סובלת ורופא משפחה מתקשה לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן כתוסף תזונה לתינוקת עם ריפלוקס - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/05/2012אין כל הצדקה בעיקרון לתוספת שמן לתינוקות אלא אם כן הם בתת תזונה. שמן יכול לעודד רפלוקס בגלל התרוקנות איטית של הקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול והקאות בן שנהיעל05/05/2012
שלום רב,
בני בן שנה. ברקע אסטמה של העור וכן אלרגיה לביצים, בוטנים ואגוזים, ובאחת הבדיקות היו תגובות חיוביות חלשות לסויה וחלב (באחרות לא היו).
לפני שבועיים היה לילה של הקאות ולאחר מכן כל השבוע שלשל כשלוש פעמים ביום שלשול מימי. לא היה לו תיאבון כלל.
אחרי שבוע היה עוד ערב של הקאות ולמחרת הפסיק הכל וחזר התיאבון לאט. מאז הייתה צואה רגילה אבל בערך חמש פעמים ביום כמיוית קטנות ופעם אחת ביום שלשול (פחות מימי מבעבר, אבל שלשול).
במהלך ימי השלשולים הייתה בטן נפוחה מאוד.
היום בערב שוב שלשול (X1) והקאות. אכל היום כרגיל.
הכל התחיל שלושה ימים אחרי שהתחיל לשתות מטרנה צמחית. כמובן שהפסקנו.
תרבית צואה שלילית, צליאק שלילי, ספירת דם תקינה. פריטין 27 וגלוקוז 60. (בוצע לאחר ערב ההקאות הגדול...) לא שקלנו אותו , אבל בהחלט נראה שהוא ירד במשקל.
זה יכול להיות ויראלי? לחכות עוד? להמשיך בירור? מה לחפש? וירוס יכול להמשך שבועיים לסירוגין? הוא לא נחשף (לפי מיטב ידיעתינו )למזונות האלרגנים.
אודה על תשובה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול והקאות בן שנה - תגובה
ד''ר בתיה וייס14/05/2012מחלה וירלית יכולה להמשך ולעתים אחרי המחלה עדין התרקנות הקיבה אינה תקינה ויכולות להיות בחילות או הקאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייעה !!!!לא יודעת מה לעשותדנה02/05/2012
שלום!הבן שלי בן 8 חודשים,יונק אבל גם אני משלימה עם מטרנה.הוא מתנגד למטרנה לא רוצה בשום פנים.הבעיה שאין כמעט חלב אצלי .הוא גם לא רוצה דייסות על בסיס מטרנה.הכל מה שחלבי הוא לא רוצה.התחלתי להביא לו טעימות ומהכל יש לו גזים בלילה- מגזר מבשר מקישואים!!!!!אני ממש לא יודעת מה לעשות!רק בננה עוברת אצלו עם שקדיה טוב! רק מתחילה להביא לו ירק או בשר ישר בלילה הוא לא יכול לישון-מתעורר אלף פעם ואם מפסיקה להביא לא -ישר מתחיל לישון טוב-הבעיה שהוא אוכל מרק טוב ממש אוהב!!!ולא רוצה שום דבר חלבי-לא מטרנה לא סימילק לא דייסות.מדייסות אין לו כאבי בטן והוא ישן טוב.ואני בטוחה שזה מזה הוא לא ישן בלילה כי ברגע שאני מפסיקה לתת הוא ישן טוב אבל רעב כי לא אוכל סימילק!!!אני ממש לא יודעת מה לעשות??מה זה יכול להיות ? בעיה עם קיבה? למה הוא מגיב ככה לכל דבר?לתפוח אדמה גזר קישוא ?מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייעה !!!!לא יודעת מה לעשות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/05/2012הכלכלה בגיל זה צריכה להיות פשוטה. בבוקר דייסה עם אחת הפורמולות כולן טובות , תציעי לו ועם הזמן הוא יקבל. ב10 - פרי - בננה או תפוח. צהריים- מרק- עוף, גזר, תפוא. ערב- דייסה. הקפידי לא להעמיס בכמויות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לא מאובחן לבת שנהמודאגת01/05/2012
לביתי בת השנה החל שלשלול לפני כמה ימים
בתחילה היה לסרוגין שלשלול או יציאה רגילה
אתמול היה מין שלשלול מאוד מימי ומעט רירי
היום החמיר וממש יוצאים מים בשפריצים
הרופאה אבחנה שמדובר בוירוס (אם כי לא שלחה לתרבית צואה)
האם לאור התיאור לעיל יש מקום לבדיקה נוספת ו/או טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול לא מאובחן לבת שנה - תגובה
ד''ר בתיה וייס01/05/2012אין צורך בבירור נוסף. מצבים אלה חולפים מעצמם לרב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לבן שנה וחצירחלי28/04/2012
שלום
בני בן שנה וחצי, בשבועות האחרונים משלשל מדי כמה ימים, פעם עד פעמיים ביום (ובימים אלו אין לו תיאבון ואוכל מעט אך חוץ מזה מתנהג רגיל).
בדר"כ זה קורה רק כשהוא בבית בסופ"ש או חופש.מה יכולה להיות הסיבה? רגישות למזון כשלהו?
הוא לא מקבל בבית מאכלים שונים מאשר בגן אז מדוע רק בבית משלשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים לבן שנה וחצי - תגובה
פרופ` יורם בוינובר29/04/2012גורמים לשלשול יכולים להיות סוגי מאכלים, שתיה מרובה, מיצים ואכילה אקססיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 וחצי חודשיםלירון28/04/2012
בני בן 3 וחצי חודשים , ניזון מחלב אם שאוב ונוטרילון. עד עכשיו אכל בנחת את החלב אך לאחרונה נראה שסובל מפעילות מעיים מוגברת בזמן הארוחה, בזמן שיונק מהבקבוק, הוא מתאמץ, מתפתל נאנח ומוציא גזים, לפעמים אף אינו מסוגל לסיים את הארוחה ואוכל פחות מהרגיל. האם יש סיבה שזה קורה דווקא בזמן האוכל? חייבת לציין שהיציאות דיי טובות בדרך כלל פעם ביום-יומיים. בשאר הזמן נינוח, אינו פולט ועולה מעולה במשקל.
אודה לתגובה,
תודה מראש,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 וחצי חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר29/04/2012סיבה שכיחה היא אכילת יתר. שילוב של שני מזונות בארוחה אחת לא רצויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)