מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתגלות הגוף לדפלפט כרונו...?!איתן12/04/2010
שלום רב,
תוך כמה זמן לוקח עד,שהגוף מסתגל לתרופה דפלפט כרונו;מבחינת תופעות הלוואי - (אני כבר שבוע עם התרופה הנ"ל)?
תודה רבה מאוד מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה...
איתן14/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההענין מאוד חשוב לי...!
איתן15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות הגוף לדפלפט כרונו...?!
16/04/2010ליוסי שלום
אין תשובה מדויקת לשאלה שלך. לפעמים להגיע למינון הרצוי של דפלפט לוקח -4-8 שבועות. בדרך כלל תופעות הלווי יורדות בהדרגה עם הזמן (עד 3 חודשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר הפחד לגאודוןאנונימית12/04/2010היי שלום אני עוברת לתרופה גאודון ושמעתי שיש סיכוי לתופעת לוואי של גלגול עיניים האים זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא ידוע לי
נועה13/04/2010אני לוקחת גאודון 120 מג כבר שנתיים. לי לא ידוע על תופעה של גלגול עיינים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקסמאיר12/04/2010שלום,
מנסיונכם, כאשר ציפרלקס מצליחה לטפל בחרדה, מהו המינון שבו היא בד"כ אפקטיבית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרBUMP
מאיר18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון טיפולי של הציפרלקס...
איתן18/04/2010היי,
התשובה היא:20מ"ג.
רק טוב,המון בריאות ושבוע טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
19/04/2010למאיר שלום
10-30 מג ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיזופרניה פרנואידיתיגאל11/04/2010שלום רב
רציתי לשאול האם סכיזופרניה פרנואידית תורשתחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה ותורשה
ד''ר חיים שם דוד11/04/2010כמו בהרבה הפרעות בפסיכיאטריה גם בסכיזופרניה יש מרכיב תורשתי אבל המנגנון ועוצמת התורשה כנראה פחות משמעותיים מאשר השפעות הסביבה שאינן ברורות. ישנם מחקרים שמצביעים שפחות ממחצית, מהמקרים של תאומים שהים, שאחר מהן לוקה בסכיזופרניה גם השני ילקה בכך.
אין אנו יודעים מה הגורמים המשפיעים על כך באופן מוחלט ואין בדיקות שיכולות לאשר את הפוטנציאל לחלות בכך. כצומנר אין אפשרות לעשות בדיקה גנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD ומינוןרוני11/04/2010אומרים שבOCD צריכים מינון גבוה של SSRI. האם רק בתחילת הטיפול בשלב האקוטי צריך מינון גבוה של למשל 80 מג פרוזק או שגם בהמשך כתחזוקה יש צורך במינון הגבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול ב OCD
ד''ר חיים שם דוד11/04/2010יש מטופלים שיצטרכו להמשיך את הטיפול במינון גבוה של תרופות ממשפחת SSRI ואילו אחרים יוכלו להפםחית בהדרגה. אין אפשרות לחזות מה ומי יצטרך לפעותל בדרך כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניסיון אובדני..חשוב!דניאל10/04/2010לאחר ניסיון אובדני...של נטילת עשרות כדורי ssri ועשרות כדורי אקמול ומשככי כאבים
ברצוני לדעת אלו בדיקות דם חשוב לעשות לאחר מקרה כזה..
מצב נפשי יציב.. רק צריך לעשות בדיקות דם לתפקודים של איברים וכדומה..
בבקשה עזרה מפורטת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה מפורטת
ד''ר חיים שם דוד11/04/2010שלום לך, במקריםש כאלו, הפתרון הוא לפנות לחדר מיון או שעליך לפנות לרופא המשפחה, הוא ידע יותר טוב מה לעשות והוא יוכל ליעץ לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקסלפרח10/04/2010אני נוטלת אקסל כ-25 ימים 100 מ"ג כנגד הפרעות חרדה מאוד קשות אחרי כ-8 חודשים עם ציפרלקס וקסאנקס,שלא עזרו לי "להיפטר" מהפרעות החרדה והדיכאון שהפכו נחלת חיי לפני כשנה(לפני כן היה דיכאון וOCD בלבד שטופל בפרוזאק).
קבלתי ולטאב לשימוש במצבי חירום.
מה ידוע על "האקסל" וה"ולוטאב"?
מדוע אני מרגישה החמרה?
אני מרגישה שאין לי כח כבר לעבור מתרופה לתרופה.
אני בחורה צעירה שמרגישה לא יכולה לנהל חיים נורמאליים.ללא עבודה וללא יכולת אפילו לעשות סיבוב קטן בקניון.
מי יעזור לי?
אנא תשובתכם בנוגע לשאלות על האקסל ועל הולטאב ומה עושים אם זה לא עובד?
קשה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר חיים שם דוד11/04/2010הוולוטאב היא בעצם זיםפרקסה שנמסה בפה. הטיפול בה צריך להיות רצוף ולא בזמן התקפי חרדה טובטח כאשר הטיפול הוא במינון נמוך.
אין בעיה עם השילוב שאת מזכירה.
אם כי יש לזכרו שאיקסל במינון 100 מ"ג הוא מינון יחסית נמוך ולא פעם יש צורך להעלות את המינון אף ל 200 מ"ג.
התייעצי עם הפסיכיאטר שלך באשר להמשך הטיפול והאופן שבו תקחי את הכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניהקרן10/04/2010שלום רב,
הנני אם לחולה סכיזופרניה בן 34 מזה כ- 10 שנים, הוא מטופל תרופתית בסוליאן 800 מ"ג ליום,
ולמרות שנוטל את הכדורים יום יום , ישנם ימים שמצבו קשה , הוא אינו מרוכז, יש בו אי שקט,
ממלמל מילים לעצמו, מגיב לשיחה עימו רק כעבור מספר שניות ונראה נורא לא מאוזן, מצב זה נמשך בד"כ שעות ואפילו ימים עד שהוא מתאזן.
שאלתי היא האם מצב זה הינו שכיח ? ואם לא כיצד עלי לנהוג ?
תודה
גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן עם סכיזופרניה
ד''ר חיים שם דוד11/04/2010שלום לך גלית
נראה שבנך אינו מאוזן מבחינת התסינים הפסיכוטיים (ממלמל לעצמו) וישאר התסמינים יכולים להיות בגלל המצב הפסיכוטי או לחילופין מסימנים שליילים.
כדאי שתפנו אל הפסיעכיאטאר שלו לנסות לעשות שינוי בתרופות - העלאת מינון או החלפת התכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה פראנואידית.שירי10/04/2010שלום לכולם.
הכרתי גבר מקסים .אני יוצאת איתו 3 חודשים,ואתמול הוא ספר לי שהוא סובל מתקופת הצבא מסכיזופרניה פראנואידית.היה באישפוזים,ומטופל בזריקות אחת לחודש.
מה ההשלכות של מחלה זו על קשר זוגי רציני?ובמה זה יכול להתבטא?
אני מתלבטת אם להתמודד עם זה בכלל..
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשירי;ד"א:ראית "נפלאות התבונה"=דומה.
איתן10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה פראנואידית
ד''ר אירנה נתנאל10/04/2010שירי שלום,
סכיזופרניה פראנואידית מתבטאת במחשבות שווא של רדיפה, יחס, קנאה. הזיות שמיעה של קולות שמאיימים על החולה או מצווים עליו. הפרעות ברגש, כגון: רוגזנות, כעס פתאומי, פחד וחשדנות.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסראקסטעדי09/04/2010
שלום אני שותה 30 מילגרם סראקסט הרבה שנים בחודש האחרון הוספי לא עוד 10 מילגרם השאלה היא ביומים האחרונים שאני קם בבקור יש לי נימול באצבעות האם זה קשור למתח בו אני שריו הוא קשור להעלאה של הסראקסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסראקסט
10/04/2010לעודד שלום
לא סביר לחשוב שמעלייה כו קטנה במינון תקבל תופעות לוואי משמעותיות. אבל עם זה לא עובר ואין לזה הסבר אחר כדי להקטין את המינון ולבדוק את הקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירורים לגבי מאניה דיפרסיה.אלעד08/04/2010אני יוצא עם בחורה שיש לה אחות שחולה במאניה דיפרסיה כ-20 שנה .
הייתי מעוניין לדעת אם אפשר לגלות אם בת זוגתי גם יכולה לחלות במחלה זו או שהיא נושאת את הגן הזה.
גם הייתי רוצה לדעת אם יש סיכון גדול יותר לאחיינים של חולה לחלות\לקבל מחלה זו והאם אפשר לעשות בדיקות לפני ההריון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבירורים לגבי מאניה דיפרסיה.
10/04/2010לאלעד שלום
לצערי לא ניתן היום לעשות אבחון גנטי של מחלות פסיכיאטריות.
הסיכון לחלות המניה דפרסיה הוא כ 3-5% באוכלוסיה הכללית וזה עולה אצל אחים ל 15-20%. צריך לקחת בחשבון שבאוכלוסיה הכללית, ללא קשר עם גנטיקה, יש סיכוי של 12-15% לחלות בדיכאון במהלך החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה!!! בבקשהדניאל08/04/2010ראשית כל אציין שאני סובל (ומאובחן) מדיכאון קשה,אינסומניה, וocd ברמה סבירה
לפני 4 חודשים התחלתי טיפול בפאקסט שהגיע עד 60 מ"ג ליום..לאחר ניסיון אובדנות
והחלפת פסיכיאטר עברתי לפני שבועיים לטיפול באיקסל.. כמו כן נרשם לי ברוטיזולאם לשינה.
לפני כחודשיים (כנראה כתוצאה משימוש מופרז של קפאין לאורך זמן) התחלתי להרגיש רעידות במוח
מעין זרמים כאלו ו"ברקים" (דומה לדפיקת הקטע הרגיש של המרפק בקצה של חפץ)
לאחרונה (ולאחר המנעות ממושכת מקפאין) תופעה זאת התחזקה מאוד עד כדי חוסר יכולת לתפקד
כמו כן נטלתי גם כדורים לפטריות שמש שבדיעבד אסורים לשימוש יחד עם ברוטיזולאם..
ובבדיקת דם התברר לי לאחרונה שיש לי חריגות קשות בתיפקוד בלוטת התריס
כל המצב הזה מאוד מדכא וקשה לי להבחין מאיפה מגיעות התופעות לוואי האלו
אני לא יודע אם זה המקום הנכון להתייעץ, אולי ניורולוג..
אני מפחד להפסיק השימוש באיקסל ולא ברור מה אמור להפסיק את הבלאגן הזה במוח
אם תופעה זאת ידועה ומוסברת אשמח מאוד לעזרה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה!!! בבקשה
10/04/2010לרוני שלום
אתה צריך יעוץ רפואי טוב!
א. איקסל יכול לתת כאבי ראש כתופעת לוואי. יכול גם לעלות את לחץ הדם ואז לתת כאבי ראש.
ב. תפקוד לא תקין של בלוטת התריס יכול לתת הרבה השפעות נפשיות- של עצבנות עם התפקוד גבוה ושל דיכאון עם בתפקוד נמוך
לכן תיגש לרופא ותקבל הסברים והמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה היתיעצותשי08/04/2010שלום אני נוטל 100 מ"ג פבוקסיל עקב חרדות ו OCD היום הייתי אצל הפסיכיאטר והצייע לי להעלות את המינון ל150, וכרגע אני נימצא בתקופה קצת רגישה ובבום נפל עליי פרידה מחברה שלי שהיינו חצי שנה יחד, אני מרגיש חסר אונים עם מצבי הנפשי והפרידה יחד וזה הגביר לי את החרדה, איך אתה תוכל לייעץ לי למתן את החרדה ולהירגע מכל המצב הזה יחד? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבבקשה היתיעצות
10/04/2010לשי שלום
העלייה של הפבוקסיל היא קטנה לדעתי יכולה לעזור לך. אבל עם המצב נובע מקשיים פסיכולוגיים טיפול בשיחות מאוד יכול לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיידן07/04/2010תוכלו בבקשה לתת לי כתובת למכתבים או אי מייל או טלפון לפסיכיאטר שאחראי על מתן אישור לקנאביס רפואי שמעתי שהוא באברבנאל אבל אין לי מושג מה שמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיי
08/04/2010תתקשר למשרד של מנהל בית החולים דר' י. ברוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון עמידמיכל07/04/2010אני סובלת מדיכאון עמיד, רציתי לדעת מתי יינתנו תרופות לחולים עלפי בדיקת דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון עמיד
08/04/2010למיכל שלום
אנו מייחלים לתקופה בה נצליח לטפל לפי ממצאים מעבדתיים בפסיכיאטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)