מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרת מצב בנטילת ציפרלקס 10 מ"גדנית07/04/2010
שלום,
רופא המשפחה נתן לי את כדור הציפרלקס 10 מ"ג עקב חרדות ופחדים שתוקפים אותי מכל מיני סיבות.
בשבוע הראשון נאמר לי שאקח חצי כדור ולאחר שבוע אקח כדור שלם.
בשבוע הראשון היה בסדר והחרדות מעט פחתו להן והרגשתי שאני בדרך הנכונה, אך מאותו יום שהתחלתי ליטול כדור אחד (10 מ"ג) בצהריים החרדות והפחדים החלו להתחזק לי כמו גם המצב רוח שנעלם לי ותחושת ההתנתקות שגוברת לה עקב כך. כל זה קורה חצי שעה לאחר נטילת הכדור השלם, כך זה נמשך עד שעות הערב המאוחרות ואז זה לאט לאט פוחת ועוזב אותי.
רציתי לדעת האם זה נורמלי וטבעי שבחצי כדור היה יחסית בסדר ובלקיחת כדור שלם המצב מחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיים בתחילת הטיפול...
איתן07/04/2010היי,
התופעה עליה את מדברת אופיינית להתחלת טיפול בכדורים אנטידיפרסנטיים - היא אמורה לחלוף במשך הזמן,הכדור אסטו (ציפרלקס) מתחיל לפעול ומתחילים להרגיש את השיפור;דגש על "מתחילים" רק לאחר כעשרה ימים מתאריך תחילת הטיפול בכדור זה.
חשוב מאוד לא לשמור בבטן,לדבר על מה,שעובר עלייך עם הרופא שלך ועם האנשים הכי קרובים אלייך (משפחתך).
את ההשפעה האופטימאלית של הכדורים מסוג האנטידיפרסנטיים ונוגדי החרדה,אפשר להרגיש לאחר בין 4-8 שבועות מתחילת הטיפול.
אם בשבוע ה3-5 לטיפול לא מרגישים אפילו טיפה הקלה במצב;אז יש לשקול את החלפת הכדור בכדור אחר.
רק טוב,המון בריאות וסופשבוע נעים:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס 10 מ"ג
ד''ר אירנה נתנאל07/04/2010דנית שלום,
לפעמים בתחילת נטילת ציפרלקס הוא גורם להגברת החרדות. התופעה נעלמת כאשר הגוף מסתגל לכדור. כדי להקל על תופעה זו נעזרים בתרופות נוספות (למשל, קלונקם). כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר ולא עם רופא משפחה. בנוסף, חשוב לציין שטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) בנוסף לתרופות מאוד עוזר בהתמודדות עם חרדות ופחדים. ניתן לשלב CBT עם ביופידבק. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים של שליטה במצב בהווה וגם לטווח הארוך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, צריך עזרהאלון07/04/2010
שלום, רציתי לדעת, לקחתי כ5 שנים פריזמה (עתה מינון=60מ'ג ליום). האם שינוי התרופה (באמצעות פסיכיאטר שימליץ על כך כמובן), האם דבר זה הוא בטוח לחלוטין? (שינוי התרופה). האם לא יווצר קוקטייל מסוכן או האם יש סכנה שהגוף כבר התרגל לתרופה אחת ועתה "ישתגע" או משהו. סליחה על הבורות ואודה על תשובה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תרופה...
איתן07/04/2010היי,
אם שינוי התרופה יעשה ע"פ הוראות הפסיכיאטר,אשר מטפל בך ומכיר אותך היטב - לתרופה היותר מתאימה לך לפי חוות דעתו,וכל השינוי הנ"ל יעשה בהדרגה;אז אין לך מה לדאוג.
רק טוב,המון בריאות והמשך שבוע נעים:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תרופתי
ד''ר אירנה נתנאל07/04/2010אלון שלום,
החששות שלך טבעיות ומובנות. המטרה של הרופא, מלצוא לך את הטיפול התרופתי שיכול להיות הכי יעיל עבורך. כאשר השינוי נעשה בפיקוח הרופא לא אמורה להיות סכנה. במידה ותרגיש השפעות שליליות, תוכל לפנות לרופא המטפל, לדווח לו על תחושותיך והוא ינסה למצוא פתרונות במידת הצורך. אין דרך לדעת מראש איך התרופות ישפיעו עליך. פריזמה לא גורמת להתרגלות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ריטאליןערן06/04/2010
רציתי לדעת כמה חומר פעיל (מתילפנידאט) יש בקפסולות של ריטאלין SR 20 MG
וכמה חומר פעיל (מתילפנידאט) יש בקפסולות של 20MG LA
,תודה יום טוב
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ריטלין
08/04/2010בשתי התרופות שהזכרת יש כמות זהה, 20 מג', של התרופה. השחרור של ה LA עיתי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' לאוןאור06/04/2010נוטלת 15 מג ציפרלקס לחרדות. האם בחודשים ראשונים של הריון עדיף להוריד את התרופה ל-10 מ"ג? האם זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
08/04/2010לדור שלום
אין הבדל מהותי בין 10 ל 15 מג של צ'פרלקס בהריון. עליך לשוחח עם הרופא על סיכונים של לקיחת תרופות בזמן הריון כדי שתעשי החלטה מושכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור08/04/2010נאמר לי מכמה גורמים שמותר בהריון ציפרלקס, רק שצריך ליידע לפני הלידה עצמה ושאסור להניק. מה דעתך? האם יש חודשים שבהם יותר חשוב להוריד מינון או להפיסק כלל לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לכדורים..לירון06/04/2010אני מטופל בפבוקסיל 100 מ"ג ביום, וכפי שידוע לי גם לוסטרל מאותה משפחה, האם לפבוקסיל וללוסטרל יש את אותה השפעה? זאת אומרת האם הם זהים? תודה אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות ממשפחת SSRI
ד''ר חיים שם דוד06/04/2010התרופות אינן זהות למרות שהן מאותה משפחת תרופות נוגדות חרדה ודיכאון- SSRI. פאבוקסיל - פלובוקסמין ולוסטראל-סרטרלין הן תרופות שונות זו מזזו והתופעות לוואי שלהן מעט שונות זו משל זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז במה בעצם הן שונות?
לירון06/04/2010מה שונה בין שני הכדורים האלה עם שנייהם הם נגד חרשה ודיכאון? ומה הן תופעות הלוואי של לוסטרל לעומת הפבוקסיל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל או לוסטרלרונית06/04/2010בעלי לא לוקח את התרופה שלו [רסיטל או לוסטרל, איני זוכרת] כל שבת. ואם יש באמצע השבוע חג אז גם בחג הוא לא לוקח. האם זה יכול להזיק לו? כי עד עכשיו הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעל שלא לוקח את התרופות בחגים ושבתו
ד''ר חיים שם דוד06/04/2010האם זה מזיק? לא חושב והאם זה פחות יעיל- זו השאלה שצריך לשאול אותנו ואני חושב שזו לא דרךך מתן התרופה היעילה שאנו מכירים ויתכן והיא פחות יעילה מאשר נטילת התרוטפה בצורה אחרת, כפי שהיה אמור לקחת אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוזק ולוסטרלרונית06/04/2010אני כרגע מקבלת פריזמה ושמנתי. אני רוצה לבקש מהפסיכיאטרית פרוזק או לוסטרל, אני שמעתי שהם תרופות שגורמות לחוסר תאבון ולא משמינות, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרוזאק במקום פריזמה בגלל עליית משקל
ד''ר חיים שם דוד06/04/2010התרופות שהזכרת- פריזמה ופרוזאק זו אותה תרופה (ביצור מקומי לעומת מחו"ל) והלוסטראל מאותה המשפחה. התרופות הללו פחות מעלות משקל מאשר תרוות אחרות ממשפחת SSRI אם כי אין לשלול שגם התרופות הללו יגבירו לך תאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה זה?אלי06/04/2010או סי די שהתחזק מאוד - בעיקר עניין הטקסים, בגלל נטילת לפונקס - אבחנו שזה סכיזופרניה, מעיד על כך שהפציאנט סובל מאו סי די ולא מסכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראז למה תחילה;רשמו לך את הלפונקס?
איתן06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה קשה לאבחון
שני06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה לי השתלשלות העניינים והקשר
ד''ר חיים שם דוד06/04/2010לא ברור לי הקשר שבשאלתך לגבי התחלת הטיפול בלפונקס וסכיזופרניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון ועצביםדינה06/04/2010שלום. אני סובלת מדכאון קל ודכדוך כבר תקופה ארוכה וכן מעצבנות והתפרצויות זעם.
קבלתי מהפסיכיאטר כדור בשם אסטו 10 מ"ג. אני לוקחת אותו כבר חמישה שבועות ועדיין אין ממש הטבה . אני עדיין מדוכדכת ועדיין מתפרצת ולא רגועה . כמה זמן לוקח עד שהכדור אמור להשפיע? והאם אני אולי צריכה להגדיל את המינון כיוון שאני שוקלת 100 קילו ?
בשבועיים האחרונים התחילו לי כאבי שרירים ופרקים האם יתכן שזאת תופעת לוואי של הכדור?
בברכה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכדור שלא משפיע
ד''ר חיים שם דוד06/04/2010שלום לך,
אם לאחר 5 שבועות של טיפול ין כל השפעה כנראה שתצטרכי להחליף את הטיפול לתכשיר אחר. איני מוצא קשר ישיר בין הכדורים לכאבים שאת חשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 28 מסתגר בחדרועודד06/04/2010בני בן ה-28 סיים את התואר לפני כשלוש שנים ומאז מסרב לחפש עבודה או לעבוד באיזושהיא עבודה אחרת. בני עדיין מתגורר איתי, מסתגר רוב שעות היום בחדרו ממעט באינטרקציה עם ההורים(ישנה אינטרקציה עם חבריו).
יש לציין שניסה לפני כשנה ללכת לראיונות עבודה אך לא התקבל.כל ניסיון לעזור לו נתקל בסירוב או מריבה.
הצעתי לבני לפנות לפסיכולוג - אך בני מסרב.
אשמח לקבל עצתכם.
עודד
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן מסתגר
איני מכיר דרך לחייב בן משפחה או אדם אחר ללכת לטיפול בטח כשסזה נגד רצונו.
לעתים קרובות אנשים אינם מוכנים ללכת לטיפול כי אז זו הודאה בחולשתם. בתור התחלה כדאי שתשמחו כהורים שהבן שלכם בכל זאת שומר על יחסים עם חבריו. כמו כן כדאי שאולי תנסו להתעניין אצל חבריו ולשאול אם הם חושבים שהוא בסדר. ובמידה ואתם מחליטים בכל זאת שכדאי שיפנה לטיפול יש אפשרות שתזמינו הביתה פסיכולוג אומפסיכיאטר שיהיה מוכן לערוך ביקור בית.יש כאלו. שווה להתעניין. לעתים הביקור הראשון הזה הוא הפתח להפגישות מרצון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdeep tmsמיכל05/04/2010שלום,
מבקשת לדעת מתי יהיה ניתן להשתמש ב-deep tms לטיפול בדיכאון עמיד?
אני חולה בדיכאון עמיד כבר יותר משנתיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל06/04/2010ניתן לקבל את הטיפול לדיכאון עמיד במסגרת מחקרית במעבדה לחקר הרגש והקוגניציה בשלוותה. 09-7478644 תשאירי הודעה או תבקשי לדבר עם עמיחי או נורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניהגלית05/04/2010שלום,
לצערי , יש לי אח שחולה במחלת נפש, הנקראת סכיזופרניה, הטיפול התרופתי שנתנו לו הרופאים הוא Zyprexa זיפרקסה . אציין שהוא בן 35. הוא גר עם ההורים שלי ואיתי ( אני בת 24).
יש לי שאלה שמציקה לי בקשר לעתיד. ההורים שלי שיחו ושיהיו בריאים, בני 65 פלוס. אני לא רוצה לחשוב על זה, אבל כשלא יהיו בחיים, ואני מתחתנת ב"ה. מה יהיה עם אחי?
הבעייה היא שהוא מאוד נגד כדורים, נגד רופאים.חושב שרוצים להזיק לו.
כבר תקופה ארוכה של שנים שהוא לוקח כדורים וברגע שהוא מתחיל לקחת את הטיפול ומרגיש טוב, הוא מפסיק אותו, ואז שוב כמו גלגל מסתובב, הוא עושה שטויות (מתנהג מוזר, כגון, הבעיר שריפה בתוך הבית בחדר שלו, הלך לאיבוד- שלושה ימים שהוא היה נעדר ובסוף מצאו אותו באיזה מקום כשהוא עירום לגמרי, יש פעמים שהוא דתי לחלוטין, שומר שבת ,, שם כיפה, שם ציצית,מניח תפילין, מתפלל כל יום, קורא הרבה תורה בקול בהגזמה שכבר מפריע לסובבים בבית. !!!.. וכו... .המצב הנורמלי ,כשהוא בריא עם הכדורים , זה שהוא דתי בצורה מאוזנת , ונורמאלית, ולא יותר מידי.
ולעיתים הוא חילוני לגמרי, מעשן בשבת לא שם כיפה,לא מתפלל, מוריד את המזוזה וכו..
( קיים בו מין סוג של פיצול אישיות).
יש לו הזיות, מחשבות, חושב הרבה במונחים של דת, אלוקים, משיח ( הוא דמיין שהוא משיח), שטן וכו.... במשך התקופה הזו הוא עשה הרבה טעיות ושטויות שגרמו לו להזמנת משטרה ולהיכנס לבתי חולים ולמוסד סגור.
בנוסף היו לו שני נסיונות התאבדות, פעם אחת בבליעת כמות רבה מאוד של כדורים שונים מכל מיני סוגים ,, ופעם שנייה בקפיצה מעץ, שלא הצליחו לו.
אני וההורים שלי כבר לא יכולים להתגבר עליו, כלומר, שיקח את הכדורים יום יום. הוא הרבה פעמים משקר שלקח , ועובדה הוא מתדרדר... כרגע הוא הלך לרופא ואמר לו שיש לו כאבים בכליות.
עקב כך,הרופא אמר לו שצריך להחליף טיפול, ואני לא חושבת שזה מהכדורים, אולי הוא לא שותה מספיק וזה גורים לו לכאבים בכליות... אבל הרופא החליט ואחי.
אציין שהכדורים Zyprexa זיפרקסה, טובים לא, הוא ממש מאוזן, לא מבולבל,בן אדם נורמלי לחלוטין!
חוץ מהקטע שהוא ניסה פעמיים להתאבד, אני לא זוכרת בדיוק אם היו שינויים בתרופה, או שהוא לא לקח את הכדורים באותם ימים.
אני חוששת לגבי העתיד.. מה יהיה איתו, אי אפשר להשאירו לבד. הוא יכול להזיק לעצמו ולסביבתו.
מה ניתן לעשות? הוא אוהב את הפרטיות שלו, הוא הרבה פעמים רצה להשכיר דירה לבד . אני לא יכולה להשאיר אותו לבד בבית של ההורים. הוא צריך השגחה שיתנו לו יום יום את הטיפול, אציין שאני לא מסוגלת להשתלט עליו ולתת לו את הכדורים , הוא נגד כדורים. הוא לא מתמיד איתם. הוא מפסיק מרצונו. וכו'... בנתיים אני וההורים שלי מנסים כל הזמן להסביר לו ומידי פעם הוא לוקח... אבל שוב זה כמו גלגל מסתובב! ( פעם הוא מרגיש בריא, ואז מפסיק טיפול, ואז עושה שטויות , ואז בית חולים סגור, ושוב בבית.. )
מה ניתן לעשות איתו? בבקשה עזרו לי.
תודה! גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלשם כך יש להעזר ב"סל שיקום"...
איתן05/04/2010היי,
אם תעזרו ב"סל שיקום";אחיך יוכל לגור במסגרת תחת השגחה;בהוסטל ו/או בדיור מוגן - שם אחיך יקבל את כל העזרה וההשגחה,אשר לה הוא זקוק - כולל ארוחות מסודרות,יקנו לו שם יכולת להיות עצמאי,לדוגמא:ילמדו אותו לבשל לעצמו ארוחה חמה,לכבס את בגדיו ואף לנקות את מקום מגוריו בעצמו.שם גם יקפידו עליו,כי יקח את הטיפול התרופתי הנכון ובזמן הנכון.!
יש שם צוות המונה עובדות סוציאליות,מדריכים ומדריכות,אשר יוכלו לנתב אותו אל המסלול הנכון המתאים לו - וכך בעזרת השם;יוכל אף ללמוד תורה ו/או מקצוע,ישתקם וכן אולי אף יכיר בת זוג - למרות,שכרגע זה נראה לך בלתי אפשרי.!
בהצלחה,רק טוב והמון בריאות:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבי רוח משתניםשי05/04/2010שלום, יש לי חברה שנתיים וחצי היום היא בת 24.
והמצבי רוח שלה משתנים מהר מאוד ובלי סיבה משמעותית
רגע אחד הכל טוב ויפה ופתאום היא רבה על דבר קטן ולא משמעותי
הרוב הסיבה שלא התייחסתי אליה מספיק.
היא ממש קנאית, היא רבה אפילו אם היא תחשוב שאני חושב על מישהי אחרת (בעבודה וכו')
ופתאום אחרי הריב היא מתחילה לבכות ולהיות מסכנה עם בטחון עצמי ממש נמוך
ולפעמים היא אומרת שבא לה למות
הסיטואציה הזאת קוראת לפחות פעם בשבוע
אני מוצא את עצמי הרבה פעמים לא מבין על מה היא רבה איתי ולמה, אחרי שהיה לנו יום נהדר
הצעתי שנילך לטיפול שנינו אבל היא מסרבת.
הודה לכם אם תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה לחברה
למה אתה חושב ששניכם צריכים טיפול?
החוסר יציבות במצב הרוח היא שלה, לא? אבל זה היה מאוד נכון לפתוח פתח לטיפול כך ששניכם תלכו יחד.
כעת יש לך 2 אפשרויות- או שהיא תלך לטיפול (ואני לא רואה אותה עושה את זה) או שאתה תלך למספר פגישות יעוץ על מנת להבין מה אתה יכול או אמור לעשות.
או שיש דרך שלשיית והיא של השארות במצב הנוכחי ול=הבין שאין לך ממש ברירה אלא להמשיך את המצב עם החוסר נטילת אחריות שלה ליחסים ביניכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר או מדריך תרופותזיו סופר05/04/2010שלום רב,
אני מחפש ספר או מדריך בנושא של תרופות פסיכיאטריות. לדוגמא, שם התרופה, ייעוד, פעולה כימית ותופעות לוווי. אני עוסק בפסיכותרפיה וההתמחות שלי היא טיפול בחרדה וטראומה בשיטת emdr וזקוק לידע נוסף בתחום.
תודה על תשובתך,
זיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלזיו
עודד05/04/2010'ש נושא רב אם תעמיק ותחפש באינטרנט ידע אישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון קונברסיבידני05/04/2010אני סובל מהעיניים.אני מסתנוור מהשמש ממנורות ומחפצים שנופל עליהם האור של המנורה .אני לא יכול להסתכל על החלון כי אני מסתנווור ולא יכול לפתוח את העיניים בחוץ בלי משקפי שמש.
אני מרגיש יובש בעיניים והולך לשטוף אותם עם מים.
אני מרגיש ששורף לי בעיניים.
אני מודה למי שיכול לעזור לי ולהגיד לי מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לדני
ד''ר ערן ואדים הראל06/04/2010ראשית מומלץ לברר עם רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון קונברסיבי
דני06/04/2010כבר הייתי אצל רופא עיניים והוא אמר שהכל בסדר .אין שום אבחנה.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)