מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האםשני01/04/2010
גם שאר התרופות האנטי פסיכוטיות (למשל רספרידל או זיפרקסה), כדוגמת לפונקס, עלולות לגרום לאובססיות ולפריצת האו סי די?
או שזה מאפיין רק של הלפונקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלומית
ד''ר ערן ואדים הראל01/04/2010הן גם יכולות לגרום לכך אך לפונקס סבשכיחות גבוהה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ptsdאלי31/03/2010
לד"ר שלום
למה לא עונים לי מיום03\19 1132* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה 03\29 ולא 03\19
אלי31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלירון31/03/2010
אני נוטל פבוקסיל 100 מ"ג, רציתי לדעת עם הפבוקסיל הוא נגד הפרעות חרדה ומחשבות טורדניות ולא רק נגד OCD? ומתי עוברות התופעות לוואי שלו? , תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של פבוקסיל
ד''ר חיים שם דוד01/04/2010אחת מהפרעות החרדה היא OCD. התרופה פבוקסיל ותיקה ויעילה מאוד נגד תסמיני חרדה ודיכאון. הצופעות לוואי שלה בעיקר של עצירות וכאבי בטן או בחילות, חולפות בדר"כ לאחר שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי30/03/2010
שלום רב.
אימי חולה במחלת הבי-פולאר. בתקופה זו היא מאוזנת, ומתפקדת.
אך בלימודי למדתי שמחלה זו היא המחלה הכי תורשתית שיש.
ונושא זה מטריד אותי, כיוון שלמדנו שזוהי המחלה הכי גנטית שיש.
אנו כ4 אחים בבית.
האם זה שיש את המחלה לאימי- אומר שאוטמטית יש לנו את הדיאטזיס-הנטייה המוקדמת (המולדת) לחלות גם?
האם יש דרך להימנע? להיזהר?
חשובה לי התשובה כיוון שאינני רוצה לחיות בפחד וחשש מלחצים, מתחים ומצבי קיצון כל חיי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניה דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל31/03/2010עדי שלום,
מחקרים גנטיים על אנשים עם הפרעה דו-קוטבית נעשו בשיטה של מחקרי תאומים זהים שנמסרו לאימוץ. מחקרי תאומים תמכו בסברה כי גנים בשילוב עם גורמים מעוררים סביבתיים לכן, בדיקת ההיסטוריה המשפחתית הנה חלק מההערכה האבחנתית הראשונית. עלולים ליצור נטייה מוקדמת להתפתחותה של הפרעה דו-קוטבית. מחקרי היסטוריה משפחתית מראים כי הפרעה דו-קוטבית עשויה לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות למדי. ידוע כי כאשר אדם אחד לוקה בהפרעה, לעיתים קרובות אח, אחות, הורה, דודה או דוד לוקים בה גם כן. ידוע כי לחלק מקרוביהם של הלוקים בהפרעה דו-קוטבית יהיו הפרעות מצב רוח אחרות: הפרעת דיכאון מאג'ורי או הפרעה דיסתימית (דיכאון קל ארוך טווח). שיעור ההפרעה בקרב קרובי משפחה מדרגה ראשונה (אח, הורים, ילדים) הלוקים במאניה-דפרסיה עומד על 20% בממוצע. כלומר, אחד מכל חמישה קרובים מדרגה ראשונה של אדם הלוקה בהפרעה דו-קוטבית סובל הפרעת מצב רוח. כ-8% בממוצע מקרוביו מדרגה ראשונה של הלוקה בהפרעה דו-קוטבית סובלים מהפרעה דו-קוטבית גם כן וכ-12% מהם סובלים מאפיזודות של דיכאון מאז'ורי ללא מאניה או היפו מאניה. סקירה של הספרות הגנטית העלתה כי שיעורי ההתאמה של ההפרעה דו-קוטבית בקרב תאומים זהים עמדו על 57% בממוצע ובקרב תאומי אחווה על 14%. במילים אחרות, כאשר תאום זהה אחד לוקה בהפרעה דו-קוטבית קיים סיכוי של יותר מאחד מתוך שניים שהתאום הזהה השני לוקה בה גם כן. כאשר תאום אחווה לוקה בהפרעה, קיים סיכוי של אחד מתוך שבע שאחיו או אחותו התאומים לוקים בה. הדבר מצביע על כך שלהפרעה דו-קוטבית מרכיב גנטי חזק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה-בי פולר
עדי31/03/2010בעבר נושאזה פחות הטריד אותי, אך התחלתי ללמוד פסיכולוגיה וככל שלמדתי יותר על המחלה כך סף החרדה/החששות שלי גברו לכן אני שואלת:
אם אימי חולה במאניה דיפרסיה, אך אני בריאה מתפקדת, עובדת לומדת, נמצאת במערכת יחסים וסביבה תומכת. אין לי סימפטומים למצבי רוח (גם לא בתור ילדה), או סימפטומים לדיכאון.
(לפחות לא בשלב זה בחיי) אך האם עלי להיזהר ממתחים? האם יש דרך להימנע מפיתוח המחלה?
מה האחוז/סיכוי שאני עלולה לחלות/ללקות במחלה? השאלה נגועת גם לאחיי ואחיותי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות חיים גרועהדניאל30/03/2010
שלום רב
אני בן 31 נשוי ואב ל2
יש לי בעיה שאני חושב שהגיע הזמן לטפל בה ,
אני לא רגוע שמתי לב שאני כל הזמן מנענע את הרגליים היתי בחופשה בחו"ל ושמתי לב שעדיין יש לי את אותה תופעה גם כשאני אמור להיות רגוע בחו"ל
כשאני עומד ברמזור אני מתוח מחכה שיתחלף לירוק שחלילה אני לא אקבל צפצוף על זה שכבר נהיה ירוק ולא זזתי
אני עובד הרבה עם הטלפון יש לי עסק שנותן שרות ובשבתות אני שם את הטלפון על שקט כדי לקבל קצת שקט מהעבודה ולמרות זאת אני בודק מי התקשר כל עשר דקות
בבוקר אני אוהב לאכול בבוקר אבל לא יכול לשבת כיאילו שיש לי משהו ביפנים שדוחף אותי החוצה להתחיל את היום חוטף איזה מעדן ועף החוצה למרות שאני יכול להרשות לעצמי לאכול ארוחת בוקר רגוע
גם במשך היום אני לא יושב לאכול כי אני מרגיש שאני לא יכול להפסיק "לרוץ"
גם כשהיתי תלמיד היה לי קשה היתי לומד אבל בכח כל הזמן מתנדנד בכיסה ומפליג עם מחשבות לכל מיני מקומות כשהיתי מכין שיעורי בית היתי קם עשרות פעמים
איך אפשר לטפל בזה זה ממש מפריע לי
דרך אגב אני די סובל ממיגרנות (יכול להיות כי אני לא אוכל סדיר)
תודה מראש המיואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות חיים גרועה
ד''ר אירנה נתנאל31/03/2010דניאל שלום,
כמובן שניתן לשפר את איכות החיים וזה לגמרי בשליטתך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור לך. הטיפול מתמקד בהשפעתה של דרך החשיבה ואמונות האישיות על הרגש ועל ההתנהגות. כאשר שינוי בדפוסי החשיבה ישפר את ההרגשה ובעקבותה גם התנהגות תשתנה. שינוי ההתנהגות ישפיע גם על ההרגשה. במהלך הטיפול ניתן ללמוד כלים יעילים לשיפור איכות החיים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשירן30/03/2010
אני לא יודעת מאיפה להתחיל הרופא אומר שיש לי סכיזופרנייה ואוסידי
אני לוקחת 3 פלוטין בבוקר ו 15 מיליגרם זיפרקסה בערב
אני לא מצליחה להתרכז ולקלוט דברים מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בריכוז
ד''ר חיים שם דוד01/04/2010שלום לך,
הפגיעה בריכוז יכולה לנבוע ממספר גורמים, החל מכל אחת מההפרעות, השילוב שלהן וכן בגלל עייפות או בגלל תחושה סובייקטיבית בלבד. כדאי שתפני אל הפסיכיאטר שלך להעריך את מצבך בהקשר הזה והאם ניתן לשפר את היכולת שלך להתרכז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז מהי האבחנהאלי30/03/2010
האם או סי די קשה מאוד שעוצמת המחשבות האובססיביות שלו היא על גבול הפסיכוזה או לפעמים יש חציית גבולות והן הופכות לפעמים לפסיכוטיות הופך את האו סי די לסכיזופרניה באופן חד משמעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרחק שבין OCD לסכיזופרניה
ד''ר חיים שם דוד01/04/2010לא המחשבות עושות את הסכיזופרניה לכזו אלא הפגיעה התיפקודית שאינה מוסברת מהטקסים או ההמנעות שיש ב OCD. יחד עם זאת, השם ממש לא משנה כאשר התיפקוד לקוי. כשהתיפקוד לקוי מתרכזים בשיפור התיפקוד ולא ב"ויכוח" האם מדובר ב OCD או סכיזופרניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות פסיכונוירוטיותאלישע29/03/2010
לפורום פסיכיאטריה שלום רב,
האם אפשר לקבל הסבר פשוט למושג: "ישנם סימנים אוביקטיביים וסוביקטיביים המגבילים באופן בינוני את ההתאמה הסוציאלית וכושר העבודה". (סעיף 34 ב' בתקנות הביטוח הלאומי).
והאם פגימה זו יכולה לפגוע ברישיון הנהיגה.
תודה לחברי הפורום, וחג שמח.
אלישע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקנות המוסד לביטוח לאומי
ד''ר חיים שם דוד01/04/2010אין באחוזי הנכות משום השלכה ישירה על הרישיון נהיגה.
הסעיף שאתה מצביע עליו מזכה ב 10% נכות.וכלומר יש סמנים סובייקטיביים אבל א\גם סימנים אחרים אובייקטיביים שמעידים על כך שהפגיעה התיפקודית ביכולת להשתכר ובחיים החברתיים גורמים לפגיעה בינונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ptsdאלי29/03/2010
לד"ר שלום רב
לפני 4 שנים הייתה לי טראומה בעקבות דימום מוחי שהישאירני עם נזק מוחי המתבטא בחולשה ושיתוק בפלג גופי השמאלי .
אולם בשבועות האחרונים התחיל להתפתח אצלי תופעה של חרדה ודכאון עצבנות ובעיות בזיכרון והרגשה של חוסר אונים ונטייה להישאר בודד ולא בחברת אנשים .
האם זה יכול להיות מהטראומה שעברתי לפני מספר שנים כאמור .
חג שמח והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון לאחר מספר שנים
התסמינים שאתה מתאר יכולים להצביע על דיכאון.
לאנמרישם רבים לאחר אירועים מוחיים יש תסמינים של דיכאון אולם כשאשר זה מופיע מספר שנים לאחר הפגיעה המוחית אין ככל הנראה קשר ישיר עם הפגיעה עצמה אלא עם הקשיים האחרים שנקרים בדרכך ואולי ההתמודדות שלך.
אגב, הסיבה אינה ממש משנה, הטיפול התרופתי יכול לעזור לך, בכל מקרה. פנה אל פסיכיאטר לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו יחד עם כדורי פסיפלורהמאיר28/03/2010
האם ניתן לקחת אסטו יחד עם כדורי פסיפלורה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו יחד עם כדורי פסיפלורה
ד''ר אירנה נתנאל31/03/2010מאיר שלום,
כדורי פסיפלורה הינם תכשיר טבעי, לא צפויות בעיות בשילוב עם אסטו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ללאשני28/03/2010
האם תיתכן סכיזופרניה ללא פסיכוזה או - האם סכיזופרניה יכולה להיות רק עם הסימנים השליליים?
(כוונתי היא שמעולם לא פרצה הפסיכוזה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה פשוטה
סכיזופרניה מאופיינת בפגיעה תיפקודית והתסמינים הפסיכוטיים יכולים להיות או לא להיות. ישנה סכיזופרניה פשוטה - Simple schizophrenia, שבאה לידי ביטוי בתסמינים שליליים בלבד בלא שהו אי פעם תסמינים פסיכוטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןמירה28/03/2010
מה הקריטריונים שלפיהם מחליטים אם לתת תרופה לדיכאון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל31/03/2010מירה שלום,
למעשה, אין דרך מדויקת לדעת איזו מן התרופות הקיימות מומלצת יותר לחולה מסוים. הבחירה של התרופה מתבססת על המצב הקליני של החולה ובפרט על סמך ידע מצטבר ממחקרים רפואיים ונסיון הרופא.
לפני שפסיכיאטר ממליץ על התחלה של טיפול תרופתי נוגד דיכאון עליו לקיים:
א. בדיקה האם קיימות מחלות גופניות אחרות וביצוע בדיקות מעבדה.
ב. בחינה של היסטוריית חיים מפורטת על מנת שניתן יהיה להעריך את חשיבות מאורעות החיים בהשפעה על המצב הקליני (כגון, קשיים התפתחותיים, טראומות נפשיות ומצב עכשווי של מערכות יחסים משמעותיות).
ג. בחינת המאפיינים הקליניים של הדיכאון.
בדיקות המעבדה שמומלץ לבצע במצבי דיכאון כוללות באופן כללי ספירת דם, כימיה רחבה של הדם, תפקודי כבד וכליות, תפקודי בלוטת התריס, מדידת רמות ויטמין 12B וחומצה פולית בדם. בקרב אנשים מבוגרים, ואנשים אשר סובלים ממחלות נוספות יש לבצע צילום חזה ובדיקתEKG . במצבים בהם ישנם סימנים נוירולוגיים יש צורך לבצע בדיקות הדמיה מוחית כגון סריקת CT ו-MRI, ובדיקת EEG (רישום גלי המוח).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דה ריאליזציהדניאל27/03/2010
לאחר תקופת חרדה שארכה כחודשיים (הנוגעת למצב רפואי כביכול) סובלת אשתי מזה כשלושה שבועות מתחושת ניתוק. לפני כשבוע החלה טיפול בכדורי סרוקסט, עדיין ללא השפעה. אנו מפוחדים מואד. האם התרופה יעילה? כמה זמן עד לתחילת השפעה.?
מודה מראש על תשובתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובה. תודה
טלי28/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדה ריאליזציה
ד''ר אירנה נתנאל31/03/2010דניאל שלום,
סרוקסט נוגדת חרדה, שייכת לקבוצת SSRI - המעכבת את הניצול החוזר של סרוטונין במוח. תופעות הלוואי העיקריות כוללות בחילה, הקאה, כאב ראש, נמנום, והפרעה בתפקוד המיני (עיכוב האורגזמה).
ייתכן שיחלפו 2-6 שבועות עד שההשפעה החיובית תורגש במלואה. באופן כללי היא תרופה יעילה אך התאמת התרופה נושא מאוד אינדיבידואלי ולכן קשה לדעת אם היא תועיל לאשתך. הזמן יגיד. תעזרו בסבלנות ותהיו בקשר עם הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ובכל זאת...
דניאל31/03/2010אירנה תודה רבה. רציתי עוד להבין, האם ככלל, תרופות יעילות בהפגת תחושת הניתוק כתוצאה מחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוק
ד''ר אירנה נתנאל31/03/2010התרופה עוזרת, לפעמים מעלימה את התחושה לגמרי ולפעמים באופן חלקי. בנוסף לתרופה חשוב ללמוד מיומנויות של התמודדות עצמית עם הניתוק. התגובה של אשתך לניתוק בגרע שהוא מופיע יכולה להשפיע באופן חיובי (לצמצם עוצמה, תדירות, משך הניתוק) או שלילית (להגביר עוצמה, משך והתדירות של ההופעה) על התופעה. מיומנויות של תגובה יעילה ושליטה בהווה וגם לטווח הארוך ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). זהו טיפול קצר וממוקד והוכיח את עצמו מבחינה קלינית ומחקרית כדרך הכי יעילה בהתמודדות עם חרדה וניתוק.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדלנאוה27/03/2010
בת 50.
משתמשת שנים בריספרדל בגלל טיקים.
לאחרונה פרולקטין גבוה (הפרשת חלב מהשד)
האם אפשר להמשיך להשתמש בתרופה? האם זה מסוכן שיש פרולקטין?
אני בת 50 (לא בגיל הפוריות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין בגיל 50
כאשר הפרולקטין גבוה עד כדי הפרשת חלב, צריך לטפל בכך. אחת האפשרויות היא החלפת התרופה.
הבעיה של פרולקטין מוגבר אינה מבחינת הפרשת החלב בלבד אלא היא משפיעה גם על משק המינרלים בגוף, ככל הנראה ויש לו תפקיד גם בחוזק עצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מריסטל לציפרלקסגיא26/03/2010
אהלן אני נמצא במין תהייה בקשר להתחלת השימוש בציפרלקס...
לפני 8 חודשים התחלתי טיפול ברסיטל והתוצאות היו מהירות ומדהימות..אני הייתי מאושר והדכדוך הוהדכאון נעלם לי כמעט לחלוטין..מידי פעם דכדוכים קלים...אך לאחרונה בחודש וחצי האחרון התחלתי להרגיש דכדוך שכל הזמן התכחשתי אליו אבל לבסוףהוא הפך לדכאון וחרדה אז נאצלתי להשלים איתו פניתי לרופא משפחה(לפני שבוע וחצי) אני ציפיתי שיעלה לי את המינון אך הוא הפתיע אותי בהחלפת הכדור מ20 מג רסיטל ל-20 מג ציפרלקס..התחלתי לקחת את הכדור מיד וב-3 ימים היה נדמה לי שהתחילה התרוממות רוח אך ב3-4 ימים אחרונים חזר לי דכאון דכדוך והסתגרות בבית שמאוד מלחיצה אותי...יכול להיות שזו תופעה של המעבר?????...(גם בתחילת הריסטל שבוע שבועיים ראשונים הייתה בתחושת דכאון וחרדה גבוהה יותר מהרגיל)
אשמח אם תענו לי במהרה אני דיי קוץ בתחת בקשר לזה
בתודה מראש..
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל עזרהה
גיא27/03/2010שכחתי לציין שאני בן 22
תענו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בין תרפות
ד''ר חיים שם דוד01/04/2010שלום גיא,
אלו לא תסמינים בגלל מעבר בין תרופות אלא בגלל החמרת הדיכאון שבגללו הוחלף הטיפול שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)