פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס יחד עם מולטי-ויטמינים

שלום רב,

אני לוקח ציפרלקס במינון 20 מ"ג ליום.

ידוע כי ציפרלקס ודומיו לא מומלצים לשימוש לא מבוקר יחד עם חומרים בעלי פעילות מדללת דם,
    ואף עם "תרופות פשוטות" כגון איבופרופן, אספירין וכד'

ברצוני לקחת מולטי-ויטמין על בסיס יום-יומי, המכיל גם בתמציות צמחים, ובעבר שמעתי על כך
    שצמחי מרפא מסויימים(גינקו בילובה למשל) לא מומלצים לשימוש עם מדללי דם,
    האם אותו חשש קיים גם בשימוש עם ציפרלקס?

אם ישנו ולו החשש הקל שבקלים, אני מעדיף פשוט "לוותר" על המולטי-ויטמין..

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צ'פרלקס

25/04/2010

לגיל שלום
    דיו גינקו בילובה כדין בדללי דם. אבל גינקו לא נמצא במולטיויטמין פשוט. אין בעייה לקחת מולטיויטמין ו SSRI

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ומחשבות
    שני
    22/04/2010

האם אצל חולה סכיזופרני (כמו באו סי די) גם רצות מחשבות כל הזמן בראש?
    האם המחשבות הללו גם מלוות בחרדה גבוהה?
    האם הסכיזופרן סובל מהן כמו באו סי די?

מה ההבדל בין 2 סוגי המחשבות הללו מלבד התובנה שזה לא הגיוני אצל חולי או סי די?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה ומחשבות

הוספת תגובה

• ההבדל בין מחשבות של סכיזוםרניה וOCD

ד''ר חיים שם דוד
    22/04/2010

שלום לך,

אצל אנשים עם סכיזופרניה כמו אצל כל אחד אחר או שהמחשבות מתרוצצות או לא. גם אצל אנשים עם OCD- או שיש או שאין מחשבות מתרוצצות. אני מניח שאת מתקשה להחליט אם יש לך OCD או סכיזופרניה ולכן את שואלת.

ההבדלים בין התסמינים של אנשים עם סכיזופרניה לאנשים עם OCD הם כמון ההבדל בין חולצה כתומה למכנסיים כתומות...הרבה הבדל ואין זה המקום לשים את הרשימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים ואלכוהול
    מיכאל
    22/04/2010

אני נוטל מזה חודש וחצי פלוטין 60 מ"ג וקלונקס - 2 חצאים ביום.
    מצבי השתפר אך לא ב-100%.
    בשבועות הראשונים הקשים שתיתי די הרבה אלכוהול עם משקאות אנרגיה המכילים די הרבה קפאין
    משום שזה הדבר היחיד שעזר לי להרגיש שפוי ועזר מעט בהחזרת התיאבון משום שלא הייתי מסוגל לאכול כלום וירדתי משמעותית במשקל.
    עכשיו כשהמצב השתפר - אני עדיין ממשיך לשתות מס' משקאות ביום.
    ברור לי לחלוטין שהשילוב בין הכדורים והאלכוהול הינו לא מומלץ.
    השאלה שלי - האם מדובר בנזק ממשי?
    האם יכול להיגרם נזק מוחי בלתי הפיך?

יש לציין שגם לפני שהתחלתי את השימוש בכדורים נהגתי לשתות כמעט כל יום.
    קראתי שאלכוהול וקפאין יכולים להיות גורמים לדכאון
    מצד שני, השתייה מאוד עוזרת לי במצבים הקשים וברגעי חרדה.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים ואלכוהול

הוספת תגובה

• משקאות אנרגיה

ד''ר חיים שם דוד
    22/04/2010

שלום לך,
    אז מה אתה שואל בעצם?
    משקאות אנירגיה פוגעות במעגל השינה, גורמים לחרדה, לחוסר תגובה לטיפול תרופתי ... עליך להפסיק את השתייה הזו ובהדרגה על מנת להמנע מתחושות לא נעימות אבל רצוי שתעשה זאת תחת מעקב/פיקוח פסיכיאטרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס/ קסנקס/סירקדין+רסיטל
    אחת
    22/04/2010

אובחנתי כסובלת מהפרעת חרדה , שבא לביטוי גם בבעיות שינה (3 הפסקות בערך או יותר בלילה והתעוררות מוקדמת מדי) . כבר 6 שנים שאני לוקחת קלונקס 0.5 בלילה ומירו 30 מ,ג . בגלל עליית משקל הפסיכיאטר החליף תרופה ממירו לרסיטל , (שרק שלשום התחלתי לקחת) ולשינה רציפה רשם לי קסנקס 1 מ"ג . לפני כן הציע קלונקס 2 מ"ג , אבל אני אמרתי שבעבר לקחתי כמה כדורים של 0.5 וזה לא עשה לי טוב ככה שהחליף לקסנקס. שאלתי אותו על סירקדין והוא אמר שזה מלטונין וזה לא בסל הבריאות. ועולה 200 שח.
    אתמול התיעצתי עם רופאת המשפחה. היא אמרה שקסנקס מאוד ממכר , ואין אפשרות להגמל בכלל , הוא גם לא בסל תרופות , ולעומת זאת סירקדין דווקא כן בסל . למעשה הוא עולה בדיוק כמו קסנקס שעלי לקנות פרטי - 80 ש"ח. ... נושא התמכרות מפחיד אותי מאוד .
    אז אלה השאלות
    1. האם כדי למנוע התמכרות לקסנקס אפשר להשתמש בקלונקס בכל זאת .
    2. אולי אפשר לסרוגין 4 קלונקס (שהיום אני ממילא לוקחת 0.5 בלילה ויש אותם בבית) ולסרוגין קסנקס כדי למנוע התמכרות? כלומר לילה אחד קסנקס ואחד קלונקס?
    3. האם סירקדין יכול להחליף את שני אלה לטיפול בהפרעת השינה?
    4. לסיום האם אחד משינויים אלה עלול לפגוע בטיפול ברסיטל?

הוספת תגובה

• שאלות רבות

ד''ר חיים שם דוד
    22/04/2010

השילוב של קלונקס וקסאנאקס לא מונע התמכרות
    סירקדים יכול להיות יעיל בעיקר להפרעות שינה שאינן קשורות לחרדה אלא לשינויים בשעון הביולוגי של הגוף ולעתים כחלק מדיכאון. ולכן לא בטוח שסזה יוכל לעזור.
    האם זה יפגע בטיפול? איני יכול לענות ובמקרים כאלו תצטרכי לחכות ולקוות שלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקים בנטילת יתר של ואבן
    סווטה
    22/04/2010

שלום,
    יש לי כמה שאלות, אודה מאוד על מענה.
    אני בת 23, שוקלת 70 ק''ג.
    לפני יומיים עשיתי שטות ונטלתי 80 מ''ג של ואבן (4 בבוקר ו-4 כמה שעות לאחר מכן). יום לאחר מכן נטלתי 40 מ''ג בבת אחת.
    כעת איני חשה בתופעות מיוחדות, אך אני מרגישה חולשה כללית ומידי פעם אני חשה שנרדמת לי היד או הרגל.
    אציין כי ואיני רוצה לדווח על כך לרופא של הקופה (ואין לי כוונה לחזור על המעשה).

השאלה שלי היא לעניין הנזק הפיזי האפשרי ונזק ארוך טווח, ואם חשוב שאבדק - אילו בדיקות עליי לעשות?

תודה מראש,
    סווטה

לקביעת תור
    סגירה
    נזקים בנטילת יתר של ואבן

הוספת תגובה

• בדיקות לאחר נטילת כדורים

ד''ר חיים שם דוד
    22/04/2010

את לא תוכלי לבצע בדיקות על דעת עצמך. התופעות שאת מתארת- ההרדמות של הידיים אינן תופעות שאופייניות לנטילת כמות גדולה של וואבן.
    פני אל רופא המשפחה על מנת שיעריך את המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במינון בOCD
    רוני
    21/04/2010

שלום רב,

בטיפול בOCD, מתישהו מנסים להוריד במינון או שממשיכים עד אין קץ לקחת מינון גבוה?

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במינון בOCD

הוספת תגובה

• ירידה במינון בOCD

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2010

ירון שלום,

OCD הינה הפרעה מאוד עקשנית ולכן נוטים לא להפסיק את הטיפול התרופתי. מומלץ מאוד לשלב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). כלים של CBT מאפשרים שליטה מירבית בסימפטומים של OCD. שליטה זו תורמת למניעת ההישנות של ההפרעה במקרים שמורידים את המינון של התרופות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וכאבי ראש חזקים
    דפנה
    21/04/2010

אני סובלת מדיכאון שמלווה בכאבי ראש חזקים שמונעים ממני לתפקד בצורה נורמלית. בעבר קיבלתי את התרופה סימבלטה אבל לדיכאון היא לא כל כך עזרה מה גם שהיא מאוד יקרה כי מסתבר שאינה שייכת לסל התרופות לטיפול בדיכאון.
    קראתי לא מזמן בפורום הזה על תרופה אחרת ויפאקס XR שגם מטפלת בדיכאון עם כאבים והיא הרבה יותר זולה כי היא כן שייכת לסל התרופות לטיפול בדיכאון.
    עכשיו אני מאוד מבולבלת ולא מבינה למה הרופא שלי לא הציע לי אותה כשדיברתי איתו על הנושא? האם אני יכולה לקבל מרשם גם מרופא משפחה?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וכאבי ראש חזקים

הוספת תגובה

• למה לא הציעו תרופה אחרת

ד''ר חיים שם דוד
    22/04/2010

למה לא התיעו תרופה אחרת? תצטרכי לשאול את הרופא שיעץ לך על סימבלטה. אני מניח שהיעילות של סימבלטה יותר מוכחת משלל ויפאקס או אפקסור וכנראה שזו הסיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני קראתי אחרת

דפנה
    23/04/2010

מוזר כי דווקא ממה שאני הבנתי הסימבלטה יותר חדשה מהויפאקס וגם אמרו שם בפירוש שישנם מחקרים של שנים על הויפאקס שנמצאה כמאוד בטוחה ויעילה.
    בכל מקרה אתה צודק, אני צריכה להפנות את השאלות האלה לרופא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת הסימפטומים לאחר הפסקת טיפול
    ירון
    21/04/2010

ממחקרים שנערכו, אם מפסיקים טיפול תרופתי לOCD, אחרי כמה זמן חווים relapse- (חזרת הסימפטומים הכפייתים)?

הוספת תגובה

• חזרת הסימפטומים לאחר הפסקת טיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2010

ירון שלום,

אחרי שמפסיקים תרופות הסימפטומים אכן חוזרים. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) מקנה כלים של שליטה בסימפטומים שעוזרים לצמצם התדרדרות במצב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת מאישפוז כפוי שוב
    shiran1611
    21/04/2010

אני מטופלת בבית חולים הייתי אצל הפסיכולוגית יום ראשון והיא אמרה שלפי מה שאני מדברת יש מצב שהפסיכיאטרית תאשפז אותי שוב אני אחרי 8 אישפוזים מתוכם 3 בהוראת אישפוז פסיכאטר מחוזי אני הפרעת אישיות גבולית עם מרכיב פסיכוטי נוטלת 700 סרוקוול,60 םסוקסט ן750 ליטיום ואיטומין בעת הצורך הם אומרים שכשאני מספרת שאני רואה את בן דוד שלי זה הזייה כי הוא מת ואני לא מאמינה להם כי אני היחידה שבאמת רואה אותו אז איך אני יכולה לראות אותו אם הוא מת??? בכל אופן יש לו עוד כמה ימים יומהולדת וקבענו שנלך יחד..הפסיכולוגית אמרה שמחר יום חמישי אני צריכה לבוא לפסיכיאטרית והיא תחליט לגבי אישפוז או לא ואני מפחדת שהיא תוציא לי שוב הוראת אישפוז :\ מה דעתכם??

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת מאישפוז כפוי שוב

הוספת תגובה

• מפחדת מאישפוז כפוי שוב

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2010

שירן שלון,

לצערי, לא ניתן לחוות דעה לגבי אשפוז כפוי דרך הפורום. הרופאה תתרשם ממצבך ותחליט מה נכון לעשות בהתאם למצבך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרתכם אחותי 100% פיגור שכלי
    צביקה
    21/04/2010

שלום לכם..
    שמי צביקה כהן,
    יש לי אחות בת 35 בעלת פיגור שכלי בינוני + ,לפני כחודשיים וחצי אבינו נפטר,
    אבי היה דמות מרכזית בבית , במיוחד שימש ככה לאחותי, אבי היה בפנסיה כ-13 שנה ולאחר חזרתה מהמסגרת שהיא נמצאת היה מקבל אותה,מכין לה אוכל,יושב לדבר איתה ...
    מאז שאבי נפטר עופרה החלה להתנהג בצורה קיצונית מאוד,אגרסיבית לפעמים גם אלימה לכן בזמן השבעה הוחלט לתת לה זריקה ע"י הרופאת משפחה זרקיה הנקראת פריקאט 200 מ"ג,
    התרופה הזו השפיעה עלייה באופן נורא,סוג של אפטיות,זומביות,דבר שגרם לנו במשפחה לסבל קשה,.
    בעקבות זאת החלטנו לקחת אותה לבי"ח ושם טיפל בה רופא פסיכאטרי בכדורים הנקראים דקינט 2 מ"ג, בעקבות זאת ממצב של זומביות ואפטיות היא הפכה להיפר,וחזרה לאגרסיביות ולאלימות ,ולמצב של אי שקט,
    חזרתי איתה לפסיכאטר והרופאה טוענת שזהו סוגמשל דיכאון, ונתנה לה כדורים נגד דיכאון , כדורים הנקראים ציטאלופרם 20 מ"ג , כרגע התופעות לוואי שיכולים להיות לתרופה הזו חלים על אחותי
    יובש בפה,הסמקה של הפנים,זיעה,קושי בשינה,
    כל כך קשה לי לראות את אחותי סובלת,
    העיניין שהיא לא יכולה לומר מה מפריע לה מה כואב לה,ולכן זה מה שכל כך קשה לי,
    הייתי אצל מס' פסיכאטרים ,וכל אחד אומר על השני שהכדורים לא מתאימים לה,ונותנם טיפול אחר,
    השאלה שלי היא , אני יודע שאחותי יכולה להתנהג ככה בעקבות געגועים, זה יכול להסביר את התגובה של האי שקט,כי הכול חבוי אצלה עמוק בפנים כי הריי היא לא יכולה לומר ולדבר על המפריע לה,
    לכן האם אתם יכולים לייעץ לי מה הטיפול הנכון בשבילה,או אפילו להפנות אותי למישהו המתמחה באנשים מהסוג של אחותי,
    מודה לכם מראש

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר חיים שם דוד
    22/04/2010

שלום לך,
    יש אנשים לא רבים בישראל שמתמחים בטיפול בהפרעות אצל אנשיםפ עם פיגור ופעמים רבות הטיפול הוא לפי התרשמות כי צורת התיקרשורת בין אנשים אינה קיימת אצל אנשים עם פיגור שכלי קשה.

כדאי לנסות אצל פסיכיאטרים של ילדים , להם יש יותר ניסיון בעניין הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכיאטרי לאנשים עם פיגור שכל

טלי
    14/04/2011

צביקה שלום,

במקרה נתקלתי בהודעתך, ועל אף שעבר זמן מאז שכתבת אותה מצאתי לנכון לענות.
    אפשר כי מדובר בתגובת אבל של אחותך לפטירתו של אביך, התנהגותה מרמזת על מצוקה נפשית ,אפשר לעזור לאנשים עם פיגור שכלי המצויים במצוקה נפשית במגוון דרכים, לא רק דרך טיפול פסיכיאטרי.
    לגבי התרופות הפסיכיאטריות, אצל אנשים עם פיגור שכלי, בשל הפגיעה המוחית, התרופות לעיתים לא עובדות כמצופה. כמו כן, אצל אנשים עם פיגור שכלי קשה יותר להגיע לאבחנה קלינית מדוייקת, לכן חשוב להגיע לאנשי מקצוע שמיומנים ומתמחים בטיפול באנשים עם פיגור שכלי. למשל, יש יחידה לאבחנה כפולה בבית איזי שפירא ברעננה.

אתה מוזמן להכנס לקהילת פיגור שכלי באתר אביליקו.

בברכה,
    טלי, פסיכולוגית
    מנהלת קהילת פיגור שכלי באביליקו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין טיפולים
    יב1984
    21/04/2010

שלום גרא ! אני בן 26 לפני כשלוש שנים עשיתי איבחון טובה ויציאה תשובה חיובית עכשיו קרוב לשנתיים אני מטופל אצל פסיכיאטרית הכל עבד כימעט ניפלא עד כישלונים אחרונים במבחנים ואני מרגיש אין טעם להתאמץ ועוד כי נולדתי בתור כישלון ואני ישאר כזה בתגובה כזאות טיפול בריטלין הפסיק להשפיעה מינונים רגילים לפני הוראות רופאה על מינונים גבווהים וגם פרוזק לא מתפקד טוב אני נימצא הרבה זמן חרדות ופחדים וזה משפיעה על השינה שלי ! אני על פרוזק 80 מ"ג ופסיכיאטרית הציעה לי ללכת טיפול פסיכילוגי אבל אני לא יודע האם שווה יש פחדים וחרדות האם לפני כן צריך להיות מאוזן מבחינה תרופיתית ואחרי להתחיל טיפול רגשי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בין טיפולים

הוספת תגובה

• תיפקוד במבחנים

ד''ר חיים שם דוד
    22/04/2010

שלום לך,
    גם הריטלין היעיל ביותר לא יתן מענה לחרדות... כדאי לטפל בתופעות חרדתיות כךי שמטפלים בתופעות כאלו- תרופות ולפי הצורך גם טיפול פסיכולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל
    רותי
    21/04/2010

האם למיקטל לבדה(לאחר כשלון של אנטי דכאוניים למיניהם)יכול לטפל בדיכאון?

לקביעת תור
    סגירה
    למיקטל

הוספת תגובה

• למיקטאל

ד''ר חיים שם דוד
    22/04/2010

כאשר תרופות המיועדות לטיפול בדיכאון כושלות מנסים תרופות אחרות שיכולות להיות יעילות נגד דיכאון ולעתים למיקטאל נותנת מענה מסויים, לעתים גם ליתיום ולעתים תכשירים אחרים בטיפול במנגנוני טיפול פחות מקובלים כגון ריטלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בכאב כרוני
    גיא
    21/04/2010

שלום רב,
    במהלך השנתיים האחרונות אני סוכל מאכבים קשים וחזקים מאד באיזור השכמות שככל הניראה נובעים משתי פריצות דיסק צוואריות...
    שאלתי אליכם היא האם נכון הדבר שקיימים טיפולים תרופתיים(כדורים) שמקבלים חולים בבעיות נפשיות כאלו או אחרות שבמחקרים הוכיחו שהשפעתם לטובה על כאבים כרוניים חיובית למדי???
    אם כן,אבקש המלצה לפסיכיאטר המיתמחה גם בתחום הכאב שיוכל ללוות אותי במהלך השיקום.
    (אם אפשר באיזור תל אביב...)
    אני מודה מראש על הענותכם לפנייתי שבנידון,
    בברכה,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בכאב כרוני

הוספת תגובה

• טיפול בכאב כרוני

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2010

גיא שלום,

הדרך היעילה ביותר להתמודד עם כאבים כרוניים הינו שילוב של תרופות (למשל, סימבלטה, ויפאקס) ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). לצערי, פורום לא נועד להמלצות על רופאים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כהות רגשית
    רותי
    21/04/2010

מטופל ב15 מ'ג בונסרין ו50 מיליגרם אנפרניל לאחר כשלון של SSRI'S ווולבוטרין
    לטיפול בדיכאון מלווה בחרדה והתקפי פאניקה.
    החרדה הופחתה מאוד אבל מה שמאוד מפריע לי הוא שהרגשות שלי הושטחו לגמרי
    ואינני מתרגש יותר מכלום גם באופן חיובי או מסוגל לבכות בכלל(זה נשמע מצויין על הנייר אבל זה ממש לא). האם התופעה מוכרת?האם יש לשקול ירידה במינון או החלפת תרופה?
    תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    כהות רגשית

הוספת תגובה

• אפשר תגובה בבקשה?

רותי
    22/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קהות רגשית

ד''ר חיים שם דוד
    22/04/2010

אני דווקא היית מנסה להעלות את המינ ון .
    לא פעם (כולל היום) אנשים פונים אלי ושואלים אותי לאחר שהיו מנותקים מכל פעילות חיצונית והיו מרוכזים בעצמם במשך חודשים רבים שהם מרגישים יותר טוב אבל מרגישים מנותקים ושהרגשות לא ריאקטיביות כמו פעם. כעת, כשהמצב שלהם השתפר קצת, הם יותר מודעים לבעיות שיש להם
    הטיפול ככל הנראה עוזר, אבל כנראה לא מספיק טוב.

פנה אל הפסיכיאטר שלך ליעוץ ולאפשרויות העומדות בפניך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    א
    21/04/2010

שלום רב,
    מזה כחודש אני סובלת צכאב סביב העין + הרגשה שך כובד ואי נוחות בעין.
    בנסוף אני מרגישה חולשה ונימול בצד שמאל של הפנים יד שמאלית ורגליים.
    בוצע Ct מוח - תקין
    בדיקת EMG- תקין
    בדיקת רופא עיניים - תקינה.
    אני כל היום באינטרנט מחפשת מחלות עם סימפטומים דומים לשלי.
    מהתחלה חשדדתי שיש לי גידול מוחי אך לאחר סיטי מוח המשכתי לחפש וחשדדתי שיש לי גידול בעין אך לאחר בדיקות מעמיקות של רופא עיניים הוא אמר שאם היה משהו בהחלט היה רואה.
    והיום אני נורא מפחדת שאלו סימפטומים של טרשת נפוצה.
    לפי מה שמתואר באתרים רפואיים הכל מתאים.
    אני לא מתפקדת. הזנחתי את המשפחה שלי ואת עצמי.
    מצב גרוע.
    מה לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2010

אירה שלום,

כשאין סיבה גופנית למצב כנראה מדובר בסיבה נפשית. אני מאוד ממליצה לפנות להתיעצות אצל פסיכיאטר. איתן ואת סובלת מסימפטומים של לחץ, מתח, חרדה. במצב כזה טיפול תרופתי אנטי חרדתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית בשילוב עם ביופידבק הינה הדרך היעילה להתמודד עם המצב.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה