מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלונקסשלומי שטרית21/04/2010
אני סובל מptsd מלווה mdd ocd נמצא בהליך גמילה מאלכוהול תרופות שאני לוקח אינווגה 6מ"ג ,לוסטראל 300 מ"ג ,טופמקס 75 מ"ג,קלונקס 4מ"ג.
ידוע לי שקלונקס ממכר ואני רק עולה במינון כל הזמן מצד אחד התרופה עוזרת מרגיעה פחות רעידות בגוף מצד שני ממכרת .
האם יש תחליף מומלץ לקלונקס שישיג את אותו אפקט ללא התמכרות וצורך עתידי בגמילה נוספת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד''ר חיים שם דוד22/04/2010שלום לך,
בתהליך ביניים מעבירים לקלונקס על נת לשלוט בתופעות הגמילה של האלכוהול ואח"כ אני מניח יתחילו להפחית מהקלונקס. התאזר בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אפקטיבי לכדורשי21/04/2010
שלום,מהו המינון האפקטיבי לפבוקסיל לגביי OCD + הפרעות חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אפקטיבי של פאבוקסיל
מינון אפקטיבי לפאבוקסיל עבור OCD הוא 200-300 מ"ג ויש כאלו שנותנים אפילו יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההה על רסיטלחן20/04/2010
שלום אי לקחת רסיטל 20 מ''ג ושאלתי האם מוןתר לשתות כוס בירה לבנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל ואלכוהול...
איתן21/04/2010היי,
אסור לחלוטין;לערבב נטילת כדורים פסיכיאטריים ושתיית אלכוהול.!
רק טוב,המון בריאות והמשך שבוע נעים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירה עם רסיטל
לא כדאי לשתות אלכוהול. נקודה.
אלכוהול מפריע לטיפול התרפותי ומגביר תופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץעדי20/04/2010
שלום שאני בלחץ וחרדה אני מרגיש כאלו תחושה שנרדם חצי מהפנים שותה סראקסט 40 מילגרם הרבה זמן האם זה דבר נרמולי ולא מפחיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר אירנה נתנאל21/04/2010עודד שלום,
תופעה זו מוכרת ושכיחה למדי, היא אחד הסימפטומים האופיניים למצבי חרדה / לחץ. תופעה זו לא נעימה, לעיתים אף מפחידה אך היא כלל לא מסוכנת. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי עוזר להתמודד עם זה.
תרגעיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה טורדנית כפייתיתאלמוני19/04/2010
שלום,
אמי בת 60 וכבר כמה שנים היא פוחדת מלכלוך.היא נוגעת בדברים אך ורק עם נייר טואלט או עם הרגליים אקונומיקה היא חברתה הטובה ביותר והיא רוחצת כלים עם אקונומיקה ודואגת לשטוף היטב במים לאחר מכן כדי שלא נורעל - בקיצור בלאגן.
היות והיא סירבה ללכת לפגישה אצל פסיכיאטר או פסיכולוג הלכתי בשמה לפגישה וכאשר תיארתי לו את התסמינים שלה הוא המליץ בחום על תרופות נוגדות חרדה היות והיא אינה מוכנה לקבל טיפול ואבחן זאת כ - OCD.
הבעיה היא שאימי נוטלת פרקוסט - משכך כאבים נרקוטי - והיא טוענת שבשל כך אזור לה לערבב תרופה נוגדת חרדה.
שאלותיי:
1. האם היא צודקת? או שזו רק מניפולציה שלה כדי להתחמק מנטילת התרופה?
2. האם יש המלצה על נוגד חרדה ספציפי לטיפול במקרה כמו שלה? אולי משהו מסיס כדי שנוכל לתת לה זאת בלא ידיעתה?
אגב, יש תרופה נוספת שמה לנטון לטיפול בבעיות בקיבה..
הבעיה מחריפה מיום ליום, הבית כולו מושבת לדוגמא כשאנחנו נכנסים לשירותים היא מתפרצת באמצע ובודקת שאנחנו לא יושבים על האסלה אלא עושים את צרכינו בעמידה (וסליחה על התיאור) כדי שלא יידבקו בנו חיידקים.
חיינו נהרסים, והפסיכולוג עימו נפגשתי אמר שאם לא נטפל בזה במהרה היא עשויה למצוא את עצמה מאושפזת ואנו לא רוצים להגיע לכך.
אודה לכל עזרה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל21/04/2010נשמע שאימך זקוקה לטיפול. אתם צריכים להשקיע מאמץ להביאה לפסיכיאטר שייבדוק וימליץ על טיפול. שימוש באופיאטים אינו מונע טיפול ב- OCD אך צריך לברר את סיבת נטילת הפרקוסט ואת הצורך בו כי הוא יכול להחמיר מצבים נפשיים. אחד התפקידים של הפסיכיאטר במקרה הזה הוא ליצור בה אמון ושיתוף פעולה ועל כן חשוב שזה ייעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר הראל
אלמוני21/04/2010אני מכיר בחשיבות הטיפול. אני באופן אישי הייתי מעדיף שהיא תעבור טיפול התנהגותי בטרם תיקח תרופות אך אימי מסרבת ללכת.
אני חושב שרק אם נכבול אותה בשלשלאות ברזל נוכל להביאה.
האם נתקלת במקרה דומה, או יש לך איזשהו רעיון שיוכל לשכנעה?
אגב, הפרקוסט הוא לשיכוך כאבים בגב שנגרמו ממחלת אוסטיאפורוזיס. היא ניסתה משככי כאבים אחרים אבל זה לא עזר לה. היא נוטלת כל יום שני כדורים.
אנו מרגישים אבודים לחלוטין.
תודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם רופאים אחרים שעונים כאן יכולים
אלמוני22/04/2010להגיב לשאלה ששאלתי מקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדות בשבתיעל19/04/2010
אני בת 36. נשואה עם ילדים עובדת במקצוע ייעוצי. במשך כל השבוע עובדת , מתפקדת, לא מאושרת אבל שורדת. העבודה קשה מאד ולא מתגמלת חומרית וזה מתסכל , אבל היא גם מעניינת ומרגשת ויש לי הרבה הצלחות. אני נחשבת לאשת מקצוע טובה ומוערכת. כל עוד אני בעבודה הכל בסדר פחות או יותר, אני עושה את שלי, הכי מקצועי שאני יכולה ואני בסדר. אבל כשאני יוצאת מהעבודה, בדרך הבייתה ובבית,ובעיקר בסופי שבוע כשיש זמן לחשוב , ועוד יותר במוצאי שבת וביום ראשון בבוקר אני נכנסת לדיכאון נורא, בוכה, לא רוצה לעבוד יותר, יש לי סיוטים בלילה שקשורים לעבודה ולכשלונות בעבודה, כמו למשל שאני מאחרת מאד או שאני לא מצליחה להשתיק קבוצה שאני אמורה להנחות או קהל שאני אמורה להרצות בפניו . אני לא מסוגלת לקום מהמיטה בראשון בבוקר, נגררת בכוח, בדמעות, בייאוש נורא ובטוחה שלא אוכל לעבוד עוד יום אחד בעבודה הזאת שהיא כל כך קשה וסוחטת. בשנייה שאני מתחילה לעבוד אני בסדר גמור, אפילו נהנת לפעמים. אבל סופי שבוע הפכו לסיוט. ייתכ שעלי להחליף עבודה, אבל עד אז - האם יש שם לתופעה הזאת של חרדות ודיכאון בסופי שבוע שעוברות ברגע שמתחילים לעבוד? האם יש טיפול תרופתי? הייתי בטיפול פסיכולוגי תקופה ארוכה שעזר עם בעיות אחרות אבל לא עזר בכלל לעניין הזה שהפך להיות בלתי נסבל. אגב, אני זוכרת שגם בתקופות אחרות בחיי זה היה כך, כמו בשירות הצבאי שבסך הכל נהנתי ממנו אבל חלק מהזמן הייתי אומללה בסופי השבוע וחרדה ועם סיוטים שאכשל במשימות שלי, וכך גם בתקופות נוספות, בכל תפקיד שבו הייתה לי מחוייבות רבה ואחריות גדולה.
האם כדאי לפנות לפסיכיאטר? האמת היא גם שטיפול פסיכולוגי הוא כל כך יקר, אני לא יכולה להמשיך לממן אותו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל21/04/2010את מתארת מצב חרדתי דכאוני שמוקל מאוד בזמן עבודה. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר ולשקול טיפול תרופתי שיכול לשפר מאוד את איכות החיים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בחשיבהשני18/04/2010
לגבי אירועים קטנים שקורים במציאות.
האם זה סוג של פסיכוזה?
מה ההבדל בין זה לבין חשיבה מאגית שמאפיינת או סי די?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בחשיבה
19/04/2010לורד שלום
תתני מספר דוגמאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשל
שני19/04/2010אסור שתהייה הסיפרה 8 במספר הטלפון שתגיד, ואם אמרת - זה מיקרי
אסור שתהייה צפירה של מכונית כשאנו מדברים - ואם תהייה, זה מיקרי
אסור שהמסך של המחשב יכבה, ואם יקרה, זה מיקרי,
או - אמרתי לעצמי שמספר הכניסות לאתר מסויים באינטרנט לא יעלה על 3000, ואם כן, זה מיקרי,
אמרתי לעצמי שלא תהייה האות עין במשפט שתגיד, ואם יש, זה מיקרי,
ועוד ועוד, לפי זה כ"כ הרבה מקריות יש, והמקריות הזאת מוציאה אותי משלוותי, משגעת אותי, כאילו מישהו מלמעלה מכוון את זה, אז למה זה קורה רק לי?
אז מה זה? חשיבה מאגית? פסיכוזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ לאון - דילגת עלי
שני21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבה מאגית
ד''ר חיים שם דוד22/04/2010שלוםן ורד, לא מדובר בפסזיכוזה אלא במחשבו טורדניות ובדיקות שהן הטקסים והאמירה שזה מקרי- שזה סוג נוסף של טקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי וכל הסיינטולוגים ישלחו לכלא
רותי21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבונסריןרותי18/04/2010האם בונסרין יכול לפגוע בליבידו עד למצב של חוסר תשוקה לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבונסרין
19/04/2010לדן שלום
התשובה היא שלא כ"כ שכיח אבל כן מסוגל לגרום לתופעה של אין עונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוריואןחלי18/04/2010שלום לכולם
אני מזה כ -3 חודשים אני במצב של חרדה חוסר שקט,
ולוקחת לוריואן אפשר להגיד כמעט כל ערב אחרת אני לא נרדמת או ישנה 2-3 שעות
שלא מצליחה לתפקד ביום
האם אני יכולה להתמכר לתרוםה ואז ליצור תלות,
האם תוכלו לעזור בבקשה בתחליף אחר אפילו צמחים שיכול או כל עיצה אחרת
ע"מ להיות רגועה ולישון את הלילה
כל ערב זה מלחמה בפני עצמה
אציין היתה לי תקופה שלקחתי לוירואן והפסקתי ולא קרה כלום אבל עכשיו המצב שונה
תקופה ארוכה יותר ואיני מצילחה להרדם עם כל העייפת שבי. ואיני יודעת מתי מצב שבו אני נמצאת יהיה רגוע יותקר.
אני אדם מאוד מאוד רגיש וקשה לי להתמודד עם בעיה
תודה לכל תשובה שאקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתנסי נוקטורנו...
איתן18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוריואן
19/04/2010לחלי שלום
אפשר לבדוק תרופות שינה כמו בונדורמון או סטילנוקס או נוקטורנו. השאלה היא מדוע את סובלת מההפרעות האלו. האם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך להיות יותר עמידה ללחצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתרונות של ציפרלקס וויפאקסקארין18/04/2010שלום,
לאחר ביקור ראשון אצל פסיכיאטר, קיבלתי מרשם לציפרלקס ושאת לאחר שביקשתי במפורש תרופה שלא גורמת להשמנה.
לאחר קריאה במספר פורומים, הבנתי שהציפרלקס כן יכול לגרום להשמנה ולאומתו, קיימת תרופה ויפאקס אשר לא גורמת להשמנה.
מאחר וגם ללא תרופות אני לא מצליחה לרדת במשקל הנושא חשוב לי.
שאלתי היא מה היתרונות של ציפרלקס על ויפאקס? מדוע נהוג לתת ציפרלקס כל כך נפוץ כשקיימת תרופה שנראה שיש לה פחות תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרייתרונות של ציפרלקס וויפאקס
19/04/2010לקארין שלום
שתי התרופות טובות באותה מידה ואפשר להתחיל טיפול עם ככל אחד מהן. צ'פרלקס יכול לגרום לעלייה במשקל אבל זה תמיד אחרי שגורם לעלייה בתיאבון. עם האדם עוקב אחרי התיאבון שלו ובודק העם בתרופה מגבירה אותו הוא יכול לזהות את עלייה בתאבון מוקדם ואז לשנות טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לפני שמתחילים ציפרלקסקארין17/04/2010הי,
האם יש בדיקות דם או בדיקות אחרות שכדאי לעשות לפני שמתחילים לקחת ציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקות דם לפני שמתחילים ציפרלקס
19/04/2010לקארין שלום
עם האדם לא סובל ממחלה גופנית ידוע ועם מצבו הפיזי סביר אפשר להמתין עם ביצוע בדיקות עד אחרי החודש הראשון של השימוש. אז כדי לבצע בדיקות דם כלליות ושל בלוטת התריס. אפשר להוסיף שומנים בדם ורמות ויטמינים לפי המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרהרות17/04/2010שלום, אני נערה בת 20 שמשרת בצבא כבר שנה, אני פונה אלייכם כי אני יודעת שאני צריכה עזרה.
אז ככה כבר הרבה זמן שאני נמצאת בסטרס, עצבים, אני לא ממש יודעת איך להסביר את ההתנהגות שלי אבל אני אנסה בדוגמא, הרבה פעמים מעצבנים אותי דברים אפילו הדברים הכי קטנים ואני פשוט לא מצליחה לשלוט על עצמי, אני צועקת משתוללת, אני יודעת שאני לא בסדר אבל אני פשוט לא יכולה לעצור את העצבים והכעס שנמצא אצלי בגוף, זה מתבטא בצעקות, זריקת דברים, בכי ועוד... לפני שבוע בערך הגעתי לדירה של חבר שלי ואין לי מושג למה כל דבר גרם לי להתעצבן, מה שהוא אמר, איך שהוא אמר, שהיה משהו קטן זרוק על הריצפה, פשוט כל דבר. והוא באמת שלא עשה לי כלום אבל פשוט לא הפסקתי לבכות ולהתעצבן, לא הצלחתי לעצור את עצמי,
אני רוצה להגיד שאני יודעת שאני מצטיירת כמשוגעת, אבל אני ברוב הזמן בסדר, יש לי חיי חברה ואני מצליחה במה שאני עושה ומעריכים את זה.
למי אני יכולה לפנות לעזרה?
אני חייבת לציין שאמא שלי מודעת למצב ורוצה לעזור אבל אני כל כך מתביישת בהתנהגות שי ובמי שאני שאני לא מסוגלת לדבר על זה איתה, והדבר האני בחיים לא אעשה זה לפנות לקב"ן בצבא כיוון שאני יודעת שזה יכול להיות חשוף לגורמים מסויימים.ֿ
האם יש משהו שאני יכולה לקחת היום בלי מירשם ופא עד שאני אטפל בעצמי?
האם בכלל אתם חושבים שאני צריכה טיפול תרופתי כלשהו?
ולמי עוד אני יכולה לפנות?ֿ
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה
ד''ר חיים שם דוד17/04/2010שלום רותה,
היתרון של היותך בצבא הוא שהעזרה מאוד זמינה, עלייך לפנת אל פסיכיאטר או קב"ן בצבא. האפשרויות לטיפול רבות אולם יש צורך לאבחן את המצב שלך. אין תרופה או תכשיר ללא מרשם או אפילו עם מרשם לתופעות שאת מתארת ועל מנת להגיע לאבחנה יותר טובה שתאפשר טיפול יעיל תצטרך להיות מול איש מקצוע.
אם אמך מעורבת אל תסיטי אותה הצידה ותעזרי בה. פני לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסלפרח16/04/2010שלום הנני בת 28 נטלתי ציפרלקס כדור שלם וקלונקס כדור שלם עד פברואר 2010.בחודש פברואר התחלתי לעבוד בעבודה חדשה חזרו לי החרדות,הלחץ וכן דיכאון קל.פניתי לרופא אמר שאני מכורה לקלונקס או אינו פועל כבר עליי.החליט לדרג(חודש)תרופה זו ועלייה של 1 איקסל מ"ג.
לאחר מכן דירוג הציפרלקס לסירוגין(עד היום ועלייה נוספת של איקסל 1 .לאחר החלטתו להורדת הציפרלקס לחלוטין חזרו הבדיקות וכן המחשבות האובססיביות והוא המליץ לחזור לחצי ציפרלקס פעם ביומיים.
כיום אני נוטלת כבר בערך 33 ימים 100 מ"ג איקסל ביום,וחצי ציפרלקס פעם ביומיים.הרופא נתן לי תרופה בשםvelotab zyprexa למקרה חירום של התקפת חרדה חמורה.
היום כבר חודשיים איני יכולה כלל לעבוד בעבודה הזמנית שהייתה לי( לא כל יום)יש לי שילשולים ,כאבי בטן,גירויי חזק בראש,לחץ בעין שמאל,עייפות ,חולשה,עצבנות ,אי שקט,ייאוש,חרדות,פחד,הרגשת חום,שינוי מצב רוח, ועוד איני יכולה לתפקד כלל.
יש מקרים שאני פתאום מתפקדת 4 ימים ופתאום התקף בכי הסטרי,דיכאון,חרדה מהחרדה,מחשבות שווא על אי-החלמה והרגשת שיגעון מוחלטת,ואני אומרת לכל בני משפחתי שאיני רוצה לחיות שיהרגו אותי,כי איני מסוגלת להתאבד.(למות מהמחשבה שאהיה כך כל חיי ולא אבריא).
איני יכולה לחשוב שמחר ארגיש כך שוב או יום אחר ואולי שוב השתלט עליי הפחד הקליל שאתגבר עליו,אבל שזה משתלט בצורה קשה עד כדי מצב שכל בני משפחתי בשמירה עליי אני מפחדת מעצמי שאפגע בי זו לא אני.
כתבתי כ"כ הרבה שכן אתם הרופאים אולי תסייעו לי .
יש לי כ"כ הרבה שאלות שאפילו אני מרגישה שהרופא אינו יכול לענות לי.
האם כל זה תופעה של גמילה מקלונקס ?עבר כבר חודש וחצי.
האם זו הירידה של הציפרלקס?אני נוטלת חצי פעם ביומיים.
ומעולם לא נטלתי כדור כמו איקסל שעובד על snri תמיד נטלתי ssriכמו פלוטין שעזר לי מאוד אבל הרופא אמר לי שכדור מהעבר כבר לא יפעל אותו הדבר (הפסקתי על דעת עצמי לאחר 5 שנים וחליתי ממש).האם כל זה למעשה זה האיקסל אולי הוא לא טוב לי אני נוטלת כבר חודש וחצי ואני יודעת מנסיון שצריך כבר לפעול עליי,גם אם זה פועל לאחר חודשיים ככל שאני קרובה צריך להתאזן?
אולי זה הסלט שעשיתי עם התרופות ?
אבקש בכל לשון של בקשה שתעזרו לי אני לא ישנה בלילות עם המון שאלות מה זה יכול להיות האם להמתין עוד שבועיים עם האיקסל ולראות איך יהיה?
והאם וולוטאב זיפרקסה שהוא כדור ממש חזק מסוכן וממכר לקחתי 3 פעמים במצבים של חרדה קשה ובכי היסטרי.
תעזרו לי אני מתחננת .מה לעשות עם האיקסל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול להפרעות חרדה
ד''ר חיים שם דוד17/04/2010הטיפול בהפרעו חרדה כולל OCD עם תרופות אמור להיות במינון גבוה יחסית ולכן מינון איקסל של 100 מ"ג הוא יחסית לא מספיק. הטיפול בוולוטאב (זיפרקסה) אמור להיות קבוע, מדי יום ולא על פי צלורך. התרופה הזו מאוד יעילה נוגדת אובססיה אולם היא צריכה להלקח באופן קבוע.
הטיפול ב OCD צריה להיות עם תכשירים ממשפחת SSRI או אחרים העושים שימוש בסרוטונין כמנגנון פעילות. אין לתרופות ממשפחת SNRI יתרון על פני תרופות אלו ובכלל המידע לגבי איקסל וOCD מאוד מוגבל.
כדאי שתפני אל הפסיכיאטר לשאול אותו ולהתייעץ לגבי אפשרויות הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לפסיכולוגיתפרח16/04/2010שלום (בת 28)יש לי הפרעות חרדה,המליצו לי ללכת לפסיכולוג או טיפול בcbt.
הבעיה היא שמצבי הכלכלי קשה מאוד ,מכיוון שאיני עובדת בגלל החרדות ודיכאון קל.
הנני בקופת חולים כללית רציתי לדעת האם יש אפשרות לעזרה כספית חלקית לפסיכולוג לאן לפנות בדיוק?כי הבנתי שיש רק עובדות סוציאליות שזה לא בדיוק עוזר.
אני מטופלת בcbt אחת לשבועיים ,אבל מרגישה שזה לא עוזר מספיק רוצה פסיכולוג.
אבקש בכל לשון של בקשה לייצוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול פסיכולוגי בקופת חולים כללית
ד''ר חיים שם דוד17/04/2010שלום לך,
למיטב ידיעתי הטיפול הפסיכולוגי במסגרת קופ"ח ניתן במרפאות הקופה, במרפאות המתמחות בבריאות הנפש. הטיפול התרופתי יעיל, בטוח והרבהיותר זול וזמין. כדאי שתשקלי זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרישיון נהיגה למטופל בתרופות הבאות?אלי16/04/2010שלום רב ,
האבחנה שלי לפי מיטב ידעתי היא:
BPD, OCD ודיכאון .
אני מטופל במשך השנה האחרונה בתרופות :
חצי קלונקס(0.5), אנאפרניל 300, סרוקוול 400. אחרי כמה אשפוזים
יש ברשותי רישיון רכב בתוקף והשאלה שלי היא אם יכול להוציא רישיון נוסף על אופנוע ,אבל
אני מפחד שכמו שאומרים אני יעיר את המתים ואולי אפילו יקחו לי את הרישיון שברשותי?
לפי הטיפול שאני מקבל ,יכול להיות שאני לא כשיר ?ואיך אפשר לבדוק זאת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתאמה להיגה
ד''ר חיים שם דוד17/04/2010לא תוכל לדעת מראש אם אתה מתאים או לא אלא רק לאחר שתעבור את הוועדה במידה ותזומן אליה, במכון הרפואי לבטיחות בדרכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)